Sziasztok!
Erosen gondolkodom egy uj kompakt gep vasarlasan, mivel a mostani - Panasonic DMC-TZ2 - tonkrement, javitasa 30k lenne.
Nem vagyok profi fotos, utazaskor/nyaralaskor szoktam fenykepezni, manualis beallitasokat sose hasznaltam, a fenti gep nekem tokeletesen megfelelt (a gyenge minosegu videokat leszamitva, de azt ugyse csinaltam sokat). A kepeivel nagyon meg voltam elegedve (3-4M-es intelligent iso, illetve elore beallitott scene-ekkel csinaltam), a kezelhetosege/fogasa is tetszik, ugyhogy valami hasonloban gondolkodom, elsosorban Panasonicra, de mas is szoba johet.
Eddig a kovetkezokkel szemeztem:
DMC-SZ1, DMC-TZ10, DMC-TZ20, DMC-TZ30
Nem csak itthon kaphato keszulekek erdekelnek, valoszinuleg ugyis az Egyesult Allamokban fogom megvenni (altalaban joval olcsobbak).
Eszrevettem, hogy itt a legtobben a Canont preferaljak, viszont szamomra ellene szol (a megszokason tul), hogy amik ott tudjak a 10x-es optikai zoomot (ezt tudja a mostani gepem es ebbol nem szivesen adnek annak ellenere sem hogy a legtobb kephez nyilvan nem hasznalom) azok lenyegesen dragabbak a Panaknal.
Kerdes meg szamomra (lehet hogy buta, de nem ertek hozza), hogy biztosan erdemes-e uj gepet vennem a regi megjavittatasa helyett, tudnak-e annyival tobbet hogy megerje a pluszpenzt amivel tobbe kerul. Itt elsosorban a kepminosegre gondolok (fenti szokasaim tukreben), GPS/erintokepernyo/hasonlok nem hoznak lazba.
Ti milyen megoldast javasolnatok?