Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amazon Fire TV stick/box
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Monitor hiba topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
qfm
őstag
Sziasztok,
valaki árulja el, hogy hogyan tudom ellenőrizni egy Sony objektíven a garanciát? Kit kell felhívni, hova kell írni, vagy milyen weblapot kell meglátogatni? A honlapon csak laptopra vonatkozó garancia ellenőrzést találtam.
Köszönöm
-
BLeP_i
tag
Sziasztok!
Lehet, bolondot kérdezek, ha úgy van, nagyon ne szóljatok le! Tehát a kérdés: microSD és adapterrel és normál SD írási-olvasási sebességében van számottevő különbség?
Mert kártyavétel előtt állok és lenne most jobb árban microSD, de ha csekélyebb tudással bír, akkor nem erőltetném arra a pénzem.
Köszi a válaszokat előre is!http://vister.hu
-
törölt tag
Egy Cullmann d4500 vakut használok az olympus e-520-hoz. Tudna valaki segíten abban, hogy miként tudnám kihasználni a vaku infra fényét a fókusz beállításhoz sötétben?
-
baleeerush
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Karácsonyra vásároltam magamnak egy Canon eos 1100d fényképezőgépet a Media Marktban. Tegnap bontottam ki először és 100-5830 képet csináltak már vele. Elvileg 100-0001-ről kellene indulni a számlálónak nem? Újan lenne benne már 5830 fénykép? Pedig megkérdeztem őket, hogy original doboz volt-e? Szerintetek akkor átvágtak engem? Vagy mit jelent ez a szám a 100 mögött? Új kártyával használtam először, de probáltam régebbi kártyával is, de ugyanaz az eredmény. Valós a feltételezésem?
Kérlek segítsetek. Több véleményre is kíváncsi vagyok több véleményre!
Békés Karácsonyt -
padi68
senior tag
Áldott, Békés Boldog Karácsonyt Kívánok minden kedves fórumozónak!
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
copass
veterán
válasz BanJoeJack #9788 üzenetére
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
JohnyBlue
addikt
válasz BanJoeJack #9788 üzenetére
Powerpoint (ppt vagy pptx)
Microsoft Photo Story (wmv)
Slide Show Movie Maker (avi)
Flash Slideshow Maker (flash)https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
törölt tag
Egy Olympus vázra tennék egy Cullmann D4500 vakut. Mi a véleményetek? Érdemes ezen az áron megvenni. Szerintem szerény ár és hobbifotózásra megfelelő, de meghallgatnék pár érvet.
-
copass
veterán
picasa a barátod szerintem!
-
BanJoeJack
csendes tag
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék készíteni egy vetítésfélét, a képekből amiket útjaim során csináltam. A kérdés az lenne, hogy melyik program alkalmasabb rá leginkább? Cca. 2gigányi képem lenne, és a cél pedig az, hogy egy dvd-re fel tudjam pakolni a képeket és a vetítést egyaránt.
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat, és kellemes ünnepeket kívánok!Üdv.
-
Stitch
őstag
Elkapkodott hsz. Törölhető.
[ Szerkesztve ]
-
padi68
senior tag
köszönöm, a nikonos fórumon is sikerült választ kapnom.
most már ok a dolog, jó hogy karácsony előtt megjött, mert mindig lemaradok a képekről.....
copass: innen származik: távkioldó
bár a neten találsz minden féle gyártmány, én az eredetit vettem meg/ olcsóbb mint itthon:
ebay+ még egy ilyet is rendeltem kábeles kioldó
[ Szerkesztve ]
-
padi68
senior tag
Sziasztok,
most érkezett meg a távkioldóm/ML-L3/, de sajnos nem akarnak kommunikálni egymással/Nikon D5100.
Van valami trükk: a fényképezéskor mit kell beállítanom, bekapcsolnom....?
köszhttp://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
rii
nagyúr
egy könyvet tud valaki mondani, amiből meg leet tanulni fotózgatni valahogy?
(#9774) Mercutio_ :
köszönöm!most jövök boltból ... az e-pl1 lett ... és már ez is kifutó széria
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
tbs
addikt
válasz GuruZone #9779 üzenetére
Testdisk/Photorec -> [link]... Természetesen a kártya bináris másolatával kell kísérletezni, nem a kártyával.
Sajnos van olyan eshetőség (amikor a kártya túl okos, és relokál magától 1-2 túlhasznált blokkot), amikor ugrott az anyag egy része.
A Photorec az mondjuk 23 random bitből összegereblyéz egy komplett jépeget, szóval van remény.
-
GuruZone
őstag
sziasztok
adott egy SD/SDHC memóriakártyás Samsung kamera és egy ADATA 8GB-os (Class6) karesz.
Eltűntek róla a felbecsülhetetlen felvételek.
Kamerát USB-n PC-re kötve, vagy közvetlenül kártyaolvasóval is csak az uccsó felvétel látszik, a többi nem. Viszont a kártya adatainál ott van, hogy 2 GB szabad csak a 8 GB-ból, ergo a felvételek valahol megvannak, csak vissza kéne csalni őket.
Milyen helyreállító progit javasolnátok???? SOS!
köszi
Rejtett fájlként sincsenek a kártyán...
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
cOxeR
Ármester
Felépítésben egyértelműen a Canon a jobb, főleg mivel tubuson belül mozog, a 18-50 pedig nem. A Sigma nagy előnye az f2.8, igaz mindenhol azt írják, hogy meglehetősen lágy, de lerekeszelve ez sokat javul. Az átfogásbeli különbség nem szignifikáns...
Mennyiért tudod elcserélni, melyik garanciás... de a lényeg, mire használod...
Nekem 17-40-em van, szeretem használni, de nagyon hiányzik a 2.8 és emiatt amint tehetem és van pénzem 16-35-re, eladom....sigmára nem cserélném el, 2.8 ide vagy oda. -
Morgal
aktív tag
Sziasztok! Szerintetek megéri lecserélni a Canon 17-40 F4 L-t egy Sigma 18-50 F2.8 Macro-ra? Néztem tesztképeket és nekem úgy tűnik nem nagyon marad el a Canon mögött és életszerűbbek a színei.
-
Mercutio_
félisten
MLaca cikkében benne van miben térnek el, a szenzor és a JPG-motor kb. azonos mindkettőben, tehát ha az E-P1 képei tetszettek ez is tetszeni fog.
A PEN a mikro4/3-os gépcsalád gyűjtőneve az Olympusnál, van amelyik forgalmazó kiírja, van amelyik nem.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
padi68
senior tag
Sziasztok, milyen gps-t ajánlotok Nikon D5100-es kamerához?
sokszor jó lenne ha fénykép helyét is tudnám menteni...
kösz
-
Epiph
tag
értem én, de ez alaphelyzetben is zajos... nemvideozok és nemis fényképezek (nem zoomolok) csak bekapcsolom és zúg vagyhát sistereg főleg a hangszóró felöl hallom. Mi adja ilyenkor a zajt? Párszor használtam egy régi Olympus -t kicsi gépet annak nem volt ilyen alaphangja.
Másik kérdésem: Azt írja a használati útmutató, hogy: " Ne irányítsa a fényképezőgépet, túlságosan fényes fényforrás felé mint pl a nap egy felhőteln égbolton. Ezen óvintézkedés figyelmen kívűl hagyása, a fényképezőgép képalkotó érzékelőjének meghibásodását okozhatja."... akkor nappal szembe ne fotozzak meg pl.. lámpákat, csillárokat?
-
rii
nagyúr
.... és a szóban forgó Olympus E-P1-es szenzora az általad linkelt képen hol helyezkedik el?
-
fattyu
veterán
-
copass
veterán
válasz kiskornel #9761 üzenetére
hű de igaz!
én iszonyat sok képet lövök, a lányomat fotózom(1.5éves),elemzem a képeimet.
már annak is örülök ha nincs elmosódva a kép,nemfullsárga, eltudom kapni a pillanatot még ha kicsit rossz is a fókusz,de a lényeg látszódik.
most már "tudom" mi az iso,nagy fényerő,rekeszelés,fókuszhiba,stbstb.
kell egy jó alap vas, amit majd tudsz bővítgetni idővel.[ Szerkesztve ]
-
Epiph
tag
Az normális, hogy az s2950 es alapból zajos este fotozgattam kicsit és hallottam hogy sistereg... alaphelyzetbe(készenlétben) mint mikor a rádió zavart, vagy mi. Csak akkor van csöndbe mikor visszanézem a képeket... ez normális?
-
fattyu
veterán
Akkor azért álljunk meg egy szóra. Nem a váz fotóz. nem az komponál utómunkázik vesz észre témát, megy ki terepre, állít lessátrat és izzad órákat meg fázik órákat.
Nem a felszereléstől leszel fotós. Kurva drága cuccal is lehet iszonyatosan ócska képeket elkövetni és telefonnal is lehet mellbevágó képeket elkövetni.
Csak mondom. Azt meg külön hogy ha megveszed a drága cuccot és továbbra is fos képeket csinálsz na akkor mire kened?
Hidd el tudom miről beszélek.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
kiskornel
addikt
(#9753) copass: EF 100-400L IS USM; EF100/2,8macro USM; Tokina ATX 11-16 pro DX; EF-S 17-55/2,8IS
(#9752) Epiph: attól függ. Ha a madaras képeket nézed... nem valószínű, de tájfotózáshoz jó lesz.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Epiph
tag
válasz Zozzant #9750 üzenetére
[Ilyen tatyóm van] Gondolom ez nemigazán légzáró..
-
kiskornel
addikt
Mikor ki be viszed, egy zacsi nem árt, tele szilika gél zacsikkal. Terepen már nem kell zacsizni, csak ha tudod, hogy már nem fogod használni.
"kezdőnek ideális, ár/érték arányban?" - nincs információ... brrrr. meghibásodás... rendszerújraindítás. áááÁÁÁÁ! szöknek a bitek. Figyelem! Adatvesztés...
Fujiknak általában jó a macrojuk... bár elég közel kell menni mindenhez vele. Automata módjai arra jók, hogy mindenről lemaradj. De manuálban türhető képeket lehet vele készíteni. Az enyémen még nem állítható a vaku villanásának ereje... színhelyes képekről mondj le egy életre. Különösen mesterséges fénynél. Amit mindig hiányolok, hogy nem elég széles látószögű az obija. Ez beltérben xar. S5800-am van. Nem így helyes: "S5800, a vörös szem kreátor"
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
A hidegből melegbe a problémás... Akkor zacsizd be és ne rögtön táskából ki és leteszed a 30 fokban.
Hagyd a táskában az előszobában fokozatosan melegedjen fel.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Epiph
tag
-
kiskornel
addikt
Nem kell figyelembe venni. Bár kompakt, azért nem árt, ha lezacskózod mikor ki-be hurcolod melegről-hidegre. Ilyenkor kicsapódhat a pára...
Amikor nem használod, tedd vissza a tatyódba. Ott nincs annyira hideg. Ha kiveszed a tatyódból, és párás lesz a lencséd, azon ne csodálkozz... majd elpárolog. Már ott is elég nagy a hőmérséklet különbség. Én a Fujimat anno nem kíméltem egyáltalán. Még most is megy.[ Szerkesztve ]
-
Epiph
tag
Üdv!
Megvettem első gépemet Fuji s2950 est és olvastam, hogy a minimum működési hőmérséklet az 0C az azt jelenti, hogy télen egy hosszabb túránál (4-5 óra) -10C körül már inkább ne fényképezzek vele, vagy hogyan kell ezt értelmezni?(Akkuk nem bírják annyira azt tudom...) Válaszotokat előlre is köszi!
-
fattyu
veterán
én meg azt a fost ujan se venném meg. akkor már egy normális kompakt ami pici és mindig ott van ha fotózni akarsz nem egy slrnek látszó tárgy.
amugymeg akkormár tegyél rá egy kicsit és kapsz normális uj gépet. tudom több egy huszassal de uj garanciális modern csini és van benne egy 4/3as szenzor. ez egy fényképezőgép. Az a nikon egy matricás fos
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
" ... max azért mert szép piros .... " nőből van ... most h mondom el neki h melyik a jobb? ... örülök h a használt erősítőt-hangfalat (cambridge audio a300, missiion cyrus one/two, wharfedale, prelidium) elviselik, és nem egy kis csicsa "hifi" gép kellett nekik ...
megpróbálom még ütni a vasat ... hátha még meleg ... de csak a váz itt a ph-n 52.000 ... hozzá objekítv ... asszem 18.000 ... :-/ ez együtt 70.000 .. én meg 50-60.000-ban gondolkodtam
-
akos3
addikt
Sziasztok!
Valószínűleg sokan hülyének fogtok nézni, de azért én még is felteszem a kérdésem, mert ugyan van róla vmi sejtésem, de pontosan nem tudom, hiába olvasgattam utána.
Képstabilizátor tipusaira kérdeznék rá. Tudom, hogy van elektronikus és optikai. De olvastam, vmi mechanikait is. Ez melyik tipusba tartozik? És melyik a jobb? Ha az én gépemben "kettős képstabilizátor" van, az mit jelent?
Várom érthető válaszotokat
üdv: akos3 -
Balinov
titán
az a resz megvan, amikor 1 Canon meg 1 Nikon vazat gyilkoltak le Kai-ek? egyszer meg egy pink vazzal rohangalt.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
fattyu
veterán
De nem jó utána. nagyobb meg max több mindenbe tud beleszólni. De egy ótvarnagy bridge és egy kis DSLR közül aki a bridget veszi az max azért mert szép piros. Az olyan meg fotózzon a telefonjával.
-
fattyu
veterán
pont ugyanakkora fika szenzor van benne mint az összes kompaktban...
Nem lehet összehasonlítani. nem alma a narancshoz.
hanem trabant a ferrarihoz.
Igen lesz rá gar meguj meg csilivili.
Ez a szenzorméret A zöld 1\2.3 a nikon. a Citrom a canon. Ugye nem kell tovább magyarázni hogy mennyire nem lehet összehasonlítani.
-
rii
nagyúr
egy havercsajé' lesz ...
nikon L120 újonnan, vagy 350D használtan
új, garral – a 350D nem új, nincs rá gar.
csillivilli, bordó színebn – a 350D a használattól kicsit kopottas
csak kompkaktot használt eddig, nem tudom mennyire akar-szeretne-tud belemerülni. Szerintem "csak" szép képeket akar csinálni.mondjuk a L120-at is ugyanolyan nehéz és körülményes ciipelni, mint a 350D-t.
a barátnője a L120 felé terelget. Próbáltam az L120-ról tesztképeket találni.... itt van a lap alján 6 db
szerintetek az L120 milyen képeket produkál? :-/ nem túl zajos?
az érzékelő/MPix rossz arányú? Szóval túl sok pixel-t zsúfolnak bele az érzékelőjébe?
a kompaktok közt nagy érzékelője van?
-
copass
veterán
de ha belegondolok, lehet az se lenne jobb ha úgy reagálna, hogy miért iso800,1/50 és miért nem iso400,1/25-el.+1 Fé
én ezért hagytam meg a kompaktot, érted, nincs támadási felület. "én azt nem merem használni"
erre mondta azt egy humorista, hogy "ingergazdag kapcsolatban él"!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
az asszony a pana fz45höz is akkor nyúlt, amikor nem találta a kompaktot.
1100D az meg nem is érdekli, azt mondja hogy miért csak a fejét fotózom a gyereknek,hát mondom mert 50mm fix és ennyi fér bele, de milyen sok fényt kap jó éles a kép,nincs bemozdulva.
válasz: a kompakt is jó képeket csinál.
a logika halála.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
-
Mikisys
őstag
Az a ferrites cucc, egy zavarszűrő.
Mind a bejövő, mind a kilépő zavarjeleket csökkenti ami a kábelen fut.
Hiánya nem észrevehető, ha a környezet egyébként zaj és zavarmentes.
Azért jó ha a kábelünkön van ilyen. Ha nincs, akkor esetleg egy toroid gyűrűt lehet rá venni, amin kétszer átbújtatjuk a kábelt és így ennek is hasonló lesz a zavarcsökkentő hatása.Üdv!
-
veterán
Üdv!
A Canon Powershot fényképezőkhöz (is) olyan kábel tartozik, amin van egy kis ferrit cucc. Ezekhez csak ilyen kábel vehető, ha elveszett az eredeti?
Köszi
-
fattyu
veterán
Ha komolyan gondolod a fotózást akkor a minél nagyobb szenzor és a megválasztható tulajdonságú tehát cserélhető obi kell.
120 ezres kompakt sem vált ki képminőségben egy 350dt sem... Nagyon nem.
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
válasz aleister #9704 üzenetére
ahm .. köszönöm! ha a 9000 expó nem sok, akkor gondolom az 50.000 expós gépek veszélyesek e téren
meg szabad kérdezni (bár fotósok közt a kompakt gondolom nem nagyon megtűrt szerkezet, ezért teszem fel félve a kérdést) hogy kompaktok közt, 50-60E-ért van valami ami jó-jobb .. egy kezdőnek?
-
aleister
veterán
Jobb fényáteresztő képesség, kisebb becsillanás, nagyobb színhűség.
Ezek különböztetik meg az olcsóbb szűrőket a drágábbtól általánosságban.Attól függ milyen obira megy. Egy hulladék üvegre mehet noname szűrő, egy ED-s obira viszont illik rászánni a plusz felárat a márkás szűrőre.
..majd ha c-PLT veszel, akkor fogsz ám elkámpicsorodni.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Amazon Fire TV stick/box
- Mikrotik routerek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest