Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Amazon Fire TV stick/box
- Androidos tablet topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisz_82
tag
Sziasztok !
Már régóta szerettem volna egy digi.kompakt fényképező gépet,de soha nem tudtam egybe összerakni annyi pénzt hogy megvegyem az aktuális kedvencemet....A párom megelégelte a dolgot és vett egyet nekem titokban . Samsung se 15 a tipusa nem ismerem,korábban nem olvastam róla semmit. a kérdésem a következő lenne a gépppel kapcsolatban: A videó felvétel közben ha zoom-olok elmegy a hangfelvétel (megszakad a hangrögzítés a zoom-olás ideje alatt) !
EZ MIÉRT VAN ÍGY? Szerintem ez egyáltalán nem normális állapot. Az érdekelne hogy valakinek volt-e hasonló tapasztalata , esetleg pont ilyen tipusnál, vagy hogy ez orvosolható -e egy letölthető frissítéssel? Ha igen akkor honnan? Vagy esetleg garanciális ügyintézős kategória az esetem.....?
A segítségeteket előre is köszönöm.
Üdvrisz.Gran Turismo 5 Forever !!!
-
-
törölt tag
Üdv Mindenkinek!
Egy olyan kérdésem lenne a hozzáértőkhöz, hogy mitől van az, hogy....igaz, hogy nem digitális gépekről lenne szó, hanem mobiltelefonokról...szóval elég sok mobil megy keresztül a kezeim között, és van jópár darab, aminek az elkészített képei elég rendesen túl vannak exponálva. Szinte élvezhetetlen a fotó, pedig a teljesen ugyanolyan típusú másik mobil szép fotókat csinál. Egy idő után tönkremennek ezekben az érzékelők?(vagy mik...ccd? )
Itt egy példafotó, felhős, borús időben készült, a nap valahol mögöttem lehetett...szóval valahogy túl van exponálva, vagy nem is tudom, de nagyon vacak. És elég sok ilyen mobillal találkoztam már. Mit lehet velük csinálni?
Köszi a válaszokat. -
feka007
veterán
Tud vki olyan programot, amivel halványítani tudom a hátteret? Adott egy portré, és a háttérben lévő dolgokat akarom kihalványítani, hogy ne legyen feltűnő. Tehát ilyen depth of field hatást akarok elérni
Lehetőleg vmi egyszerű program kéne[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, keresek egy olyan fényképet ami a következőket "tudja": Ábrázoljon egy lehetőleg begyújtott kandallót és egy leterített báránybőrt (tudjátok vásárban lehet például ilyent kapni) lehetőleg úgy, hogy legyen rajta egy közeli pont, mert rá kellene retusálni egy egymásba fonódó kézpárt (a páromét és a sajátomat). Majd ezekből puzzle-t csinálok. A Puzzle-s rész már letudva, csak a kép kellene.
Ha valaki tudja, merre induljak akkor nagyon köszi!
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
KTU
addikt
Úgy néz ki megtaláltam a választ [link].
A Canon PowerShot A60 -nál nem nekem fordul elő 1.-nek hogy meghibásodik (ennyi év után ) a CCD chip.Ennek ellenére jó kis gép volt, szerintem szebb képeket csinált mint az utána jővő más márkák sok megapixeles kommersz csodái, makró képekebenben is jól teljesített.
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
KTU
addikt
Üdv mindenkinek!
A gépem nem mai darab Canon PowerShot A60,
hibás felvételeket készít random, kb. 10-ből 3-4 rossz, több memóriakártyával is próbáltam, ill. más gépben a kártyák jól müködnek.
képek 1, 2, 3, 4, 5, 6lehet/érdemes javíttatni a gépet ha igen merre,
vagy kuka?[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
biker
nagyúr
Üdv
A Dörr 320c vakut úgy hirdetik, mint "analóg SLR géphez való vaku", ezzel együtt, ha középérintezős talpas bridge gépre teszem, akkor azzal is jó? vagy miért van a Dörr-nél külön digitális és analóg gépekhez javasolt vaku?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Valahol olvastam, hogy fényképezőgépbe nem ajánlott a micro SD kártya átalakítóval, hanem inkább sima SD kártya, de nem tudom mi miatt... Talán valaki tudja, miért javallott inkább SD kártyát tenni a fényképezőgépekbe. Vagy netán nem is így van és én emlékszem rosszul?
Üdv: RR
═════════════════════════════════════════
-
pempellini
senior tag
válasz Segnior_Barthez #7288 üzenetére
Gigabyte Z77X-UD3H,Intel I5 3470@3800mhz,Chieftech 450w,Sapphire 7770 vapor-x 1Gb,Zalman 9700 cu.
-
Segnior_Barthez
senior tag
válasz pempellini #7287 üzenetére
Helló. azt hogy befolyásolja-e a képminőséget azt csak te látod!?!?!
Fotózz le többször egy homogén egyszínű felületet. pl: plafon, szekrényajtó, tepertős zománcozott vajling alja stb, és ha foltott látsz a képek ugyanazon x,y tengelyén akkor vélhetőleg meg kell takarítani a lencsét. Ezt a Camera Kftnél szervizelikszervízelik, ismereteim szerint 5e Ft környékén. Szétszerelik és megtisztítják. Sok sikert[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
pempellini
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem van egy Canon power shot sx100 is gépem,ahogy kimegy az optika látok az egyik lencsén egy fehér möszt vagy mit 1 mm-es lehet,befolyásolja ez a képminőséget,esetleg tud valaki valami helyet hol lehetne kitakarítatlan?
Gigabyte Z77X-UD3H,Intel I5 3470@3800mhz,Chieftech 450w,Sapphire 7770 vapor-x 1Gb,Zalman 9700 cu.
-
DviDee
csendes tag
Az alábbi linken megtekinthető egy mintavideó amin hallható a problémám. Ha nem tudom itthon megcsinálni beküldöm a Nikonnak a gépet, de beszéltem velük és sajnos mire megyek nyaralni nem tudják garantálni, hogy kész lesz és akkor nemhogy videózni nem tudok, de fényképezni sem. Ezért linkelem a videót, hátha tudtok valami megoldást... [link]
-
xgabica
csendes tag
Sziasztok!
Fujifilm S1500 fényképezőgéppel olyan problémám van, hogy ha bekapcsolom egy pillanatra megjelenik a képernyő és máris kikapcsol. /hiába az elemek teljesen fel vannak töltve/ Van, hogy kikapcsoláskor narancssárgán vagy pirosan villog a gép. Mivel az elemek jók, így nem tudom mi lehet a géppel? Várom a mielőbbi tippeket, hogy hogyan tudnám mű
ködésbe hozni. -
skiny83
aktív tag
válasz Zozzant #7282 üzenetére
Igazad van ez hirtelen nem jutott eszembe! Ha nincs teléje és nem is szándékozik ilyen irányba terjeszkedni akkor lehet jobban jár egy makró obival. Veled ellentétben (megnéztem flickr-t nagyon szép makróid vannak) én ehhez már nem tudok hozzászólni.
..nem értek a gyémánthoz.. ..Antwerpenben terem?
-
skiny83
aktív tag
válasz crazyzozy #7280 üzenetére
Hello!
Látom neked sehol sem válaszolnak. (lehet azért mert errefelé nem szeretik ha mindenhova beszúrod a kérdésedet) Szóval nekem van dcr-250esem. Egész jó kis nagyítás érhető el vele, de persze nem egy makró objektív. AF-et felejtsd el mellette, gyakorlatilag használhatatlan de ez nem baj manuálisan sokkal jobban be lehet állítani az élességet. Nem drága, ha ismerkedni akarsz a makróval akkor kezdésnek jó lesz. ez pl vele készült: [cerka]..nem értek a gyémánthoz.. ..Antwerpenben terem?
-
crazyzozy
tag
Szisztok!
Canon 1000D gépen van 18-55mm alapobjektívvel. Makró fotózással szeretek foglalkozni. Egy Raynox dcr-250 makró előtétlencsén gondolkodok.Szerintetek jó termék? Van valakinek tapasztalata hogy szép makrókat lehet -e vele készíteni?
-
mokus1
addikt
Sziasztok!
Van egy samsung fényképezőm és egy fujifilm.
Az a lényeg hogy olyat szeretnék beálltani hogy ~5 percenként csináljon egy képet a fényképezőgép.Ha kell Pc segítségével.Van valamelyik fényképezőhöz ilyes fajta program?Kösszi a segítséget. -
Darkness1
aktív tag
Nem egész alakos portré esetén hol "illik" a nagykönyv szerint egy személyt a fotón elvágni? Van ilyen szokás/szabály?
No stress, no work Today!
-
Lakers
tag
Sziasztok!
Régen votl a prohardveren fotózással kapcsolatos cikkek, hogyan fotózzunk stb. Azoknak az anyagát el lehet még érni valahol? Én nem látom már őket.
-
herrká
senior tag
és kiskornélnak is!
Minden letöltés után formáztam a fényképezőgéppel a kártyát. Úgy van beállítva, hogy folyamatos számozás, ezenkívül lsd., előző mondat, nem volt rajta korábbról kép!
Kártyaolvasóm van, valahol, elvileg 1000millió kártyatípust olvas, elvileg, valójában hol olvas, hol nem, de ha igen akkor is hibásan! Azóta nem bízom ezekben! Nem is volt olcsó, mégis egy sz@r.
Köszönöm a segítőkész válaszokat! -
crazyzozy
tag
Sziasztok!
- Sigma 50mm F2,8 DG Macro EX
- Canon EF-S60mm 1/2.8 USME kettő között gondolkodom. Mindkettő 1:1 makró. Árban pedig 20E forint a különbség.
Szerintetek? Tudtok olyan oldalt ahol esetleg vannak tesztképek? -
-
Yodafon
senior tag
válasz Degeczi #7263 üzenetére
de az egésznek nem látom sok értelmét, hiszen NiMh AA-val több mint 2x kapacitás, így ennyivel hosszabb üzemidő érhető el, és mivel 2 db-ot igényel a kamera, azok cserélgetése sem nagy nyűg (4 db már picit kényelmetlenebb)
Az lehet h nagyobb a teljesítménye de a Kodak gépekre jellemző hiba miatt (ha egy kicsit is esik a fesz. akkor már lemerültnek érzi a gép) nem játszik.
Azért akartam az adapteres megoldást mert nem szeretnék még pluszba 2* annyit kiadni csak a töltőre. Viszont akkor felmerül a kérdés h mire való az a lik a kamerán?
Illetve akkor valaki tud ilyen géphez (KODAK!!!) bevált aksit ajánlani?I'm gangsta!
-
tknof1871
őstag
Üdv! Miért van az, hogy pl. a Toshiba Camileo P10, ami egy HD videókamera, 1440X1080 videót vesz fel de tud 2592x1944 fotót is csinálni (szerintem tűrhető felbontás), de a Fuji FinePix S1500 fényképezőgép hiába tud 3648x2736 fényképet csinálni, a legjobb videófelbontása csak 640×480?
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Degeczi
nagyúr
válasz Yodafon #7262 üzenetére
3V-al hogyan töltenél föl 3V-os akkut?
(már ha a kamera egyáltalán tenné - de nyilvánvalóan nem, hiszen nem erre tervezték)az akkud linkje alján ott van a hozzá használható töltő
hogy az akku jó-e egyáltalán hozzá, az csak próbával deríthető ki, hiszen az elemtartó megoldásától függ
de az egésznek nem látom sok értelmét, hiszen NiMh AA-val több mint 2x kapacitás, így ennyivel hosszabb üzemidő érhető el, és mivel 2 db-ot igényel a kamera, azok cserélgetése sem nagy nyűg (4 db már picit kényelmetlenebb)
-
Yodafon
senior tag
Hali
Nekem egy Kodak ZD710 -es gépem van s tervezek venni hozzá akksit.
Egy ilyenre gondoltam: AkksiIlletve a másik kérdésem hogy láttam hogy van a gépen egy 3 voltos adapter csatlakozó és gondoltam hogy ha ezt rádugom akkor töltené e az akksikat:
AdapterEz vajon kivitelezhető?
Mert néztem a kodak honlapját és ott Kodak 3 volt-os AC adaptert ajánlanak, de olyat nem találtam sehol. Nem fogja kisütni a gépemet? És az akksik jók hozzá?Köszi szépen.
[ Szerkesztve ]
I'm gangsta!
-
herrká
senior tag
Sziasztok!
Fuji S1600, benne Kingston 4GB SDHC. Vadiúj gép, pár fotó kipróbál. A hozzá adott progit win7 alatt nem fut. PC-n win7 Ultimate, fényképezőgépet felismer, win7-es drivert telepít magának. Fotókat áttölt.
Kártyát a fényképezőgépben megformáz, újabb fotók, HD videók próbálgatása, PC-re letölt.
Sajnos egyéb okból PC-n rendszer összeomlás.
PC-t újratelepít, most win7 Enterprise telepít. Fényképezőgéppel összeköt, felismer, driver telepít.
Mit akarok? Hát, a fotókat áttölteni! Jó sokáig "homokórázik", majd közli, hogy nincsenek új fotók vagy videók! Még kétszer kábel ki-be, ugyanaz. Nyomtató kártyaolvasójába memóriakártya bedug, azt mondja, nincs kártya.
Lányom netbookjába kártya bele, minden OK, fotók letölt, pendrive be, arra másol, én gépembe felmásol.
Mi lehet a gond? Valamilyen megoldás?
Bocs, a hosszért! -
Zozzant
addikt
Gari. itt nem recseg
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
DviDee
csendes tag
Sziasztok!
Fura, de bosszantó a problémám. Vettem kb másfél hete (újonnan) egy Nikon Coolpix S4000 típusú fényképezőt. Minden tök jó, HD felbontású videót készít aminek szép a képe, de...a hang az nem jó. Mintha megszakadna lejátszás közben, recseg-ropog-pattog. Kb így tudnám jellemezni a jelenséget. Nagyon rossz mert nem lehet élvezni így, hogy szép a képe. A legfrissebb firmware van rajta gyárilag is. Akármit állítottam nem jó, sőt többféle SD és SDHC memóriakártyával is kipróbáltam. Ja és mielőtt el nem felejtem nem csak mozgatáskor és szélben van ez a gond, hanem szobában úgy, hogy hozzám sem érek.
Van vagy volt valakinek hasonló tapasztalat...esetleg tudja valaki a megoldást rá?
Üdv -
Degeczi
nagyúr
kezdettől fogva használom, de már nem emlékszem én sem hogyan volt régebben...
az rémlik, h pár éve még megmutatta a weboldalon is a teljes fölbontású képeket, aztán valszeg sávszélességspórolás miatt egy ideje már nem, de ami a lényeg, h továbbra is letölthetőek a fullos képek, sőt: ha a látogató gépén van Picasa, akkor a weboldalon ott a lehetőség az album oda letöltésében, ami nagyon kényelmes (és a feltöltés is nagyon kényelmes közvetlenül Picasából)
igaz, ingyen csak 1G jár - de ügyesen használva nagyon sokmindenre elég
-
MODERÁTOR
válasz tibi666 #7252 üzenetére
Picasa-ra bármekkora képet fel lehet tölteni, de a túl nagy felbontásúakat 1600x1200-ra méretezi. Ez nem opció, mindig így csinál. Flick-re ~1024x768 a maximális felbontás, az ennél nagyobbakat 1024 pixel legnagyobb oldalhosszúságra méretezi és az eredeti kép itt sem marad elérhető. Ha megvásárlod a Flickr Pro accountot, akkor az eredeti képet is feltöltheted és elérhető is marad.
Egy kis, egyszerű weboldalt célszerűbb ilyenhez összedobni.
Vagy pedig ott van az ImageShack, amihez van feltöltő program (magyarul is tud). Regisztráció után a profilodba menti a feltöltött képeket. Publikusként vagy privátként lehet feltölteni a képeket, jelszó védettségre ha jól tudom nincs lehetőség.
Harrrr!!!!
-
tibi666
senior tag
melyik online képmegosztót javasoljátok?
picasa, flickr? esetleg valami más?10-12 megapixeles fotóktól egészen ősi 640*480-as képekig mindent szeretnék feltenni, amit azóta készítettem, hogy van digitális gépem.
szeretnék létrehozni olyan csoportokat, amikhez csak jelszóval/meghívóval férhetnek hozzá és olyat is, amihez csak az én profilommal.mi lenne nekem az ideális?
-
Scooby Dou
aktív tag
félre
[ Szerkesztve ]
hmm..
-
kiskornel
addikt
Találtam egy helyet, ahol tudnék Gyurgyalagot fotózni. Most már csak az a baj, hogy nem értek hozzá.
Kérdéseim:
Elég hajnalban megjelenni, sátorral együtt? (vagy napokkal előtte ki kell tenni?).
Még meddig lehet őket fényképezni?http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
kricsi81
senior tag
Találkozott már valaki az interneten olyan videóval (lassított felvétel, vagy akármi), ami jól szemlélteti egy SLR gép működését? (zár, tükör)
Egyszer láttam egy ilyet, azt hiszem pont Nikon gép volt az áldozat.Nagyon fontos lenne!
Köszönöm a segítséget előre iskovacsrichard.hu
-
Storms
őstag
üdv
Lenen egy ilyen gépem: LINK ebbe szeretnék 8GB-os memória kártyát, azt szeretném megtudni hogy felismerné-e a 8 GB-os kártyát? Itt azt irja hogy kompatibilis vele, LINK másik LINK viszont a gyártónál meg max 2Gb-ot irnak
Meg van egy ilyen adapterem LINK ha ebbe az adapterbe veszek egy olyan M2-es kártyát akkor ez is jó lenne a fényképezőhöz ugye?ASUS PRIME Z690-A ■ Core i5 12400 ■ 32 GB DDR4 RAM ■ Intel ARC A750 8 GB GDDR6 ■
-
MODERÁTOR
válasz pempellini #7243 üzenetére
Előfordulhatnak helyzetek, amelyekben hiányozna a stabilizátor. Ilyen például, ha szobában fényképezel, vagy erdőben estefelé, tehát ahol kevés fény van.
A reciprok szabály alapján ha kitobival fotózol, akkor nagylátószögnél ~1/30 szabad kézből még kitartható, az objektív másik végállásában pedig ~1/80-os záridő ad bemozdulásmentes képeket. Ha kevés a fény, akkor a képstabilizátor hiányában meg lehet emelni az ISO értékét, de ez zajosabb képeket eredményez.
Az olyan objektív, amiben stabilizátor van, általában jóval borsosabb áron kapható. Azt hiszem Olympus-hoz is vannak ilyenek.
A tripod a háromlábú állvány, amire fel lehet tenni a gépet (általában egy gyors-cseretalp segítségével). Ilyenkor hosszú záridős felvételeket is készíthetsz (például).Nappal, kültéren, amikor van bőségesen fény, akkor bátran lehet vele állvány nélkül is fényképezni, de este (vagy sötétedéskor), vagy szobában, kevés fényben már ISO-t kell növelni (stabilizátor hiányában). Külső vakut is lehetne használni, de az egy újabb kiadás...
Ahogy a másik topikban javasolták, talán jobb választás lehet a nagyobbik váz, ami már tartalmazza a vázba épített stabilizátort.[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
pempellini
senior tag
Köszönöm a részletes választ,de nem fogom hiányát érezni a képstabilizátornak?
esetleg objektív cserével orvosolható ez a probléma?
Mi az a tripod most kezdek ismerkedni a dslr gépekkel.
Nézegettem picit tripod az állvány,akkor kézből nehéz fényképezni vele?[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz sto1911 #7240 üzenetére
a dpi képméretfüggetlen!
(hiszen az i betű inchet jelent benne, azaz egy inchen hány képpont van)
ez, ha van rá mód, 300 dpi körül ideális, de 200 dpi-vel is nagyon szép eredményt lehet elérniígy már ki tudod számolni a pixelben megadott méretet: 200 dpi-hez kb. 7,5 Mp kell, 300-hoz viszont már 16,5 Mp = használd a maximális méretet, amit a kamerád tud
egyébként többen is mondták már, h annak idején 6 Mp-es kameráról is szép A3-as képeket nagyítottak, márpedig az csak 180 dpi-t ad: ekkora képet nem közvetlen közelről vizslatsz majd úgysem
[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
30x40cm-es kephez mekkora DPI/felbontas szukseges? Neten van errol valami tablazat, hogy milyen merethez mekkora DPI/felbontas dukal?
-
MODERÁTOR
válasz pempellini #7238 üzenetére
Van bizony. Az egyik egy kompakt gép, a másik pedig DSLR (digitális tükörreflexes). E-410-ben nincs képstabilizátor, tehát mellé nagyon ajánlott egy tripod is, amivel kevés fény esetén tudsz fényképezni (vagy nagy gyújtótávoknál).
Alap esetben az E-410 vázat 14-42-es kitobival adják (adták), ez 28-84mm-nek felel meg kisfilmes esetben. Dupla kitben volt még hozzá egy 40-150-es telezoom is (80-300mm).
A PowerShot SX100 IS átszámolt gyújtótávolsága 36-360mm, így az E-410 kitobival nagyobb látószöget biztosít (28mm-en), de a dupla kites telezoomal "csak" 300mm-t érhetsz el (ami abszolút nem rossz).
A két gép teljesen más világ. Az Olympus bővíthető (külső vaku, objektívek), a Canon PowerShot nem. Más-más igényekre találták ki a két géptípust.[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
Dorian
félisten
válasz pempellini #7236 üzenetére
Attól függ mennyiért. De sokkal inkább az 520-at ajánlja mindenki.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
pempellini
senior tag
Sziasztok.
A véleményetek szeretném kérni evvel a géppel kapcsolatban Olympus E-410
most egy Canon PowerShot SX100 IS gépem van,szerintetek megérné valtani?
igaz a Olympus E-410 -ben nincs képstabilizátor.
válaszotok előre is köszönöm.Gigabyte Z77X-UD3H,Intel I5 3470@3800mhz,Chieftech 450w,Sapphire 7770 vapor-x 1Gb,Zalman 9700 cu.
-
Cancer
senior tag
válasz petyusz87 #7234 üzenetére
Nekem anno SanDisk Extreme III-as kártyám volt hozzá. Az teljesen kiszolgálja.
A Class (X) jelzés azt jelenti, hogy mennyi a kártya minimális(an garantált) sebessége. Általában az SDHC-k tudják a 15-20 MB-ot, de mondjuk egy Class 4-es kártyánál akkor sem reklamálhatsz, ha csak 4,1-et visz...Egy 4 GB-os karira Fine L-jpeg-ből 800 db körül fér...
Szerintem jól jársz egy Class 6-os 4 vs 8 GB-os kártyával.
Pl.: 1 Pl.: 2Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
petyusz87
csendes tag
Sziasztok
most nem nagyon van időm keresgélni hogy milyen sdhc kártyát vegyek a Canon 450D -hez amit venni fogok.
Az lenne a kérdésem hogy egy class 6-os elég lenne hozzá vagy már az eléggé csökkentené a sorozat felvételi képességét ?Az Arénában lévő panasonic márkabolt ajánlott a saját sd kártyáját ami meg náluk volt class 4 és mégis 20 Mb olvasás írás meg 15mb -ot mondtak. Náluk ez a Silver mem.kártgya, szerintetek hihetek a boltosoknak?
AMD A10-6790K, GigaByte FM2 X88, 8 GB 1866MHz, 120GB Kingston Hyper 3K SSD, 1TB,+ 1,5TB + 2 TB +3TB. Monitor: Dell U2412M 1920x1200
-
Cancer
senior tag
válasz Szten Márs #7232 üzenetére
Ezt nem tudtam, de akkor informálom. Thx!
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
Szten Márs
nagyúr
Bizonyítható legyen a kép készítésének időpontja? Ne hülyéskedjünk, ez természetesen nem bizonyító erejű, bárki, bármilyen dátumot/időpontot beállíthat a fényképezőgépnek, és akkor az lesz rajta a képen, ha van ilyen funkció, meg az lesz benne az exifben. Aztán visszaállítja és kész, el van tüntetve annak a nyoma, hogy át lett állítva a fényképezőben az idő.
Az exif még ennyire sem nyerő, vannak ugyanis exifszerkesztő programok.Akárhogy is, bárkinek bármit akarna ezzel bizonyítani, felesleges, kb. annyi bizonyító ereje van, mintha te írnád rá a képre utólag filctollal az időpontot.
-
-
MODERÁTOR
-
biker
nagyúr
Remélem, már minden készülékből kiírtották ezt az idióta funkciót.
legalábbis az én S1500-amon még nem láttam.aztán kapom a képeket, amiről "nem tudnád eltüntetni a dátumot" megjegyzés van
exif infóban benne van az idő is.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Cancer
senior tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy hogyan lehet dátumozást beállítani a Fujistu FinePix 1000-es vs. 1500-as gépen? A manualban nem találom. Sürgős lenne!
Előre is köszönöm!
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
herrká
senior tag
Sziasztok!
Gyönyörű fotókat látok naplementékről. Valahol olvastam, hogy a CCD beéghet, ha erős fény éri. Most akkor mi az igazság? Kompakt Fuji digimmel nyugodtan foroghatok a nappal szemben, vagy ehhez már komolyabb masina kell?
Köszönöm! -
Degeczi
nagyúr
válasz hdanesz #7217 üzenetére
minden kártya úgy megy tönkre, h egy darabig még jó volt... (hacsak át nem csúszik egy rossz példány a gyári ellenőrzésen)
a Sandisk valóban sokkal jobb márka, csak arra kell ügyelni, h hivatalos forgalmazótól származzon (amit itthon a Hama Kft garpapírja jelez), mert rengeteg a hamisítvány
-
hdanesz
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan, h. a gépem egyik napról a másikra megutálja a memkarit? Tegnap óta az istennek nem hajlandó felismerni. Más gépben, kártyaolvasóban vígan üzemel. Egy 4gb-os Kingston-ról lenne szó.
-
Mr.Csizmás
titán
Tiszteletem!
A főnököm keresne egy szervizt, a következő típusú géphez: Yashica Zoomate-70/70 DATE(QD)
a garilevélen még a Camera Kft. van, de az már nem foglalkozik ezzel.
hol lehetne szervizeltetni?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
bubi92
őstag
Crumpler messenger boy 3000-ről van valakinek tapasztalata? Egy váz obival + 1 obi + vaku+ tartozékok beleférnek?
-
looser
addikt
Sziasztok, elnézést, ha láma a kérdés, de usb háttértárra állítottam a gépemet (FS62) és Total Commanderből szeretném böngészni, viszont nem enged fájlokat törölni (írásvédett). Ezenfelül szeretném elnevezni, hogy ne 'Névtelen-Cserélhető lemez' legyen a neve, hanem monjuk Lumix.
Van ötlet ezekre?Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Throme
veterán
válasz attilla84 #7208 üzenetére
Régebben olvastam hogy ezek az optikai adathordozók (cd, dvd) mégsem tartanak örökké.
Adatvesztés idővel elképzelhető.
Én eddig megúsztam ilyen probléma nélkül szerencsére.
Gondolom a többi felvételedet, ami még olvasható, most nagy sebesen lemented vinyóra, vagy átírod jobb minőségű lemezre....Elképzelhető van azért szoftveres vagy hardveres lehetőség olvashatatlan(nak tűnő) lemezekről történő adat kimentésre, de én ilyet nem tudok neked mondani. Talán a google igen...
-
Throme
veterán
válasz attilla84 #7206 üzenetére
Ha karcos a lemez akkor talán egy plírozás segít rajta, de utána mindenképp másold át az anyagot vinyóra. Első körben csak 1 lemezt vigyél políroztatni - szvsz-.
Ha nem karcos akkor sok minden lehet.
Azzal nem tudsz mit kezdeni, ha a videokamera gyengén írta meg a lemezeket, vagy az alapanyag nem túl jó.
A PC-d optikai meghajtójával is lehet probléma...Szerintem azért még fuss pár kört, és tedd másik gépbe, másik meghajtóba a lemezeket, hátha valamelyik még tudja olvasni és lementheted a felvételt.
-
attilla84
tag
Üdv..!
Sürgősen kellene egy gyors válasz,előre is köszönöm.
Egy fontos esemény volt filmezve "mini"TDK DVD-re,a kamera nevét nem tudom sajnos.
A DVD-lemezeket beteszem a számítógép olvasójába ,és egyáltalán nem ismeri rajta az anyagot,(mintha üres lenne,mondja hogy írjak rá valamit).! Ez miért van???
Köszi a választ!! -
BorgBoss
tag
válasz sto1911 #7204 üzenetére
A lenspen mint előttem mondták tényleg jó. Én hamát használok és szépen tisztít mindent kívül a frontlencsén. De előtte az ecsetével lesöpröm a porszemeket, majd a tappancs megteszi a hatását. Körkörösen törölj vele. Nekem eddig lehozott mindent, de persze az is tény, hogy azonnal szoktam törölni, mer sűrűn ellenőrzöm a frontlencsét, mikor olyan helyen kóborolok, mikor veszélynek van kitéve. A lenspent mindig viszem magammal.
“A nyájat terelgetjük, a csordát hajtjuk, az embereket vezetjük. Vezess, kövess, vagy takarodj az utamból.” G. Patton
-
sto1911
veterán
Koszonom mindenkinek!
Nedves monitor/szemuvegtorlovel probaltam, de foltos maradt nekem is...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest