Aktív témák
-
Hunork
veterán
Hohh. Agyam eldobom...Grat a felismeréshez!
Szerintem ez nem sok embernek jutott ezidáig eszébe...
Most egy jut eszembe: Bios - Usb Configuration Itt engedélyezz mindent. Nem emlékszem, hogy milyen a lapod, ha van USB3 rajta, de nincs ilyen eszközöd, akkor az Disabled. Minden más Enabled. Hátha. ezek után.... -
BDave
őstag
válasz
spista222 #46396 üzenetére
Megvan a probléma. Mégpedig: ha a géphez hozzá van csatlakoztatva az Edifier hangfalam (USB-n keresztül), akkor hosszabb ideig lehet látni a boot-képernyőt. Ha kihúzom, 1 mp és már megy is a rendszer.
Van erre megoldás, hogy mégis használni tudjam a hangfalakat, de egyben ne is kelljen fél percet várni mire elindul a Win? Kipróbáltam az összes USB-portot, mindegyiken ezt csinálja. A hangfal mellesleg megfelelően működik és nagyon jól szól (a csatlakozófej előtt a kábelen van egy ilyen "gumó", mint a képen látható jobb oldali kábelen). -
spista222
addikt
Szerintem kezd egy BIOS optimal setteings vagy cmos clearrel ha utána is ilyen sokat kell várni akkor nézd meg hogyha lehúzod a HDD-t akkor is ilyen sokat kell e várni. A HDD van első helyen a boot sorrendben? Esetleg próbáltad már a várakozási időt 1 másodpercről pl 2 re állítani?
-
BDave
őstag
válasz
Wind-Storm #46366 üzenetére
De mi történhetett egy Windows telepítés után, hogy több ideig lehet látni a boot-képernyőt?
1 meghajtóm van, eddig jól működött, most sincs semmi baja láthatólag. -
Lenry
félisten
válasz
Morfeusz30 #46386 üzenetére
pedig ott szokott lenni mindenkinek
pontosan azt jelenti, ami oda van írva: CPU ID. a processzor egyedi azonosítószáma. -
Morfeusz30
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy elég fontos kérdésem.
Van egy Gigabyte alaplapom amiben van egy Phenom II x2 550.
Bios bútoláskor kiír nekem egy olyan szöveget a memória ellenőrzés fölött,hogy
"CPUID:00100F43"
Erre lenék kíváncsi hogy pontosan mit is jelent ez a kiírás mert eddig ezt nem írta.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv: Csaba -
Zohan
senior tag
hi all
asus crosshair 4 extreme lapom van és az a kérdésem h nem engedi felteni a lucid hydra driver-t mert azt mondja h nincs hydra hardver fent.. de ezt hogy?? ott van az alaplapon a hydra chip :S
-
- CPUID MaxVal: ha régi OS-t használsz (4.0 NT, vagy hasonló korú programot), akkor kell állítani, egyébként maradhat default-on.
- HPET: itt olvashatsz róla, nagy pontosságú időzítő, Vista-tól ismerik az OS-ek, NB-ben található, használhatod, ha ismeri az OS.
- TCG/TPM-ről bővebben itt találsz infót.
- ez pedig a
Reference értékekről egy régebbi írás. -
spista222
addikt
válasz
sznyunyi #46379 üzenetére
Érdekes a kép egy pár láb a proci foglalatban el van görbülve
Szerintem a kapcsolók maradhatnak a helyükön a gombokkal se kell elvileg törődni nélkülük is megy.
"nc, gnd, p2+, p2-,+5v másik oldalán nc nélkül, gnd, p1+, p1-, +5v." Ez az USB előlapi kivezetés vagyis valamelyik alaplapi USB tüskére kell dugni de sorrendet jól nézd meg a manuálban ha nem egy csati hanem sok kisebből áll.
"Alaplaphoz kaptam 1 darab kis toldót, ami a ház usb-speaker-mikrofon stb közti kábelhez kell" igen ez csak segítség ha sokszor szednéd ki a lapot a házból(csak 1 et kell lehúzni nem 4 et stb.)
Összerakás->kézikönyv ahogy előttem is írták. -
Dot
őstag
Hali!
Alaplapom/MSI P7N Diamond/ biosba amit nem tudom mit jelet.
/AMI 1.4/Adveced bios/CPU Feature: Set CPUID MaxVal to 3
../Chipset Feature: HPET
../Trusted Computing: TCG/TPM SupportCell menü:
CPU GTL Reference
NB GTL ReferenceTudnátok segíteni, hogy ezeknek mi a funkciójuk?
-
sznyunyi
tag
Sziasztok újra!
Most jött el az ideje, hogy végre összepakoljam a gépezetet! Végre megjött a ház is, így minden alkatrész itt figyel!!!
Na most akkor: alaplapon van 3 gomb (mem ok, reset és power), ezeket mikor kell használni, illetve 2 kapcsoló (epu és tpu) ezeket pedig melyik irányba kell állítani? Alapból mind a 2 kapcsoló úgy van állítva, ahogy a képen is látható. Ezek a gombok és kapcsolók mire valók?
Másik: szerintetek milyen sorrendben kössem össze a gépezetet a házzal? Elsőnek alaplap utána táp vagy fordítva, majd utána?
Alaplaphoz kaptam 1 darab kis toldót, ami a ház usb-speaker-mikrofon stb közti kábelhez kell. Ez gondolom nem kötelező, de ajánlatos hogy rá legyen téve? Illetve van egy kisebb, amire ezek vannak írva: nc, gnd, p2+, p2-,+5v másik oldalán nc nélkül, gnd, p1+, p1-, +5v. Ezt hova kell dugjam?
Tudjátok, ez az első saját gépösszerakásom, tehát láma vagy nem láma kérdések, inkább felteszem..Hülyeséget nem akarok csinálni!
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
flash- #46373 üzenetére
szerintem is van jövője. Most még biztosan erre a foglalatra alapoz az intel, és az eddigi procik is elég nagy kínálatban vannak. Én ilyet vennék, ha lenne rá keretem, mert ezzel nem kellene pár évig törődnöm, természetesen, nem a legújabb játékokat akarom sorra végigvinni full grafikán
-
flash-
veterán
szerintetek nagy jövöje van még a z 1155 ös konfigoknak?érdemes azért váltani erre x58 ról hogy később is lehessen bele procit venni?(pl 2-3 év mulva)
vagy van bármiféle előnye a jövőt illetően az 1155 nek? -
Hunork
veterán
Oksa.
Akkor így. (bár nekem egyszer áramszünet után, az igaz, de IDE módra ugrott az opció (default), és akkor nekem is vánszorgott, 30mp-ig néztem a fekete képernyőn a meghajtóimat, szám szerint négyet)
És mivel itt csak egy HDD van, ezért érdemes ezt megnézni:
1. Start menü - Futtatás - Regedit rendszergazdaként
2. HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/services
3. A bal oldalon kijelöl msahci-t, a jobb oldalon pedig a Start kulcs
4. A kulcs értékét állítsd 0-ra, majd OK.
5. Bezár, gép újraindítása, és MOST engedélyezni a BIOS-ban az AHCI opciót.
6. A Windows a bootolás után remélhetőleg feltelepíti az AHCI drivereket.
7. Végül még egy újraindítás.
Nekem erre volt példa, de már más hsz-ben is olvasni lehetett hasonló problémáról. Talán. Ha nem, hát nem. (ha gáz van, még mindig ott van a Legutolsó működőképes állapot helyreállítása)
Mondjuk Sata kábelcsere sem árt, meg másik vezetékről kapja az áramot is...mielőtt temetnénk szegényt...
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Wind-Storm #46361 üzenetére
ez igaz. köszi, ez most nekem is jól jött
-
czanga
őstag
-
BDave
őstag
válasz
Hunork #46360 üzenetére
IDE van beállítva. Ezek közül lehet választani: AHCI, RAID, IDE
Így van beállítva nekem is.
Másfél perc alatt áll fel a rendszer a gép bekapcsolásától számítva a Windows betöltéséig. -
politomi
tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem amire itt visszaolvasva sem találtam a választ de hátha valaki tudja vagy próbálta.
Lenne nekem egy univerzális Cooler Master gemini hűtőm ami hivatalosan AMD AM2 és ebből következik hogy AM3 foglalatra is jó.
A kérdésem az- az hogy az új s FM1 foglalatú alaplapra ezeket fel lehet tenni?
Mert gondolom ha a furattávolság nem változott akkor igen.,
Ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Köszönöm előre is!! -
BDave
őstag
Sziasztok!
Van egy új Asrock 970 Extreme3-as alaplapom és az lenne a kérdés, hogy miért lehet fél-1 percig látni a bootolási képernyőt? Nem kéne hamarabb betöltenie?
SATA II-vel van csatlakoztatva hozzá egy Seagate HDD és 64-bites Win 7 van rajta. Néztem a UEFI-ben a "beállításokra váró gomblenyomás" idejét, de 1 second-ra van állítva, tehát az nem lehet hogy arra vár fél percet, hogy megnyomjam valamelyik gombot. Bootolási sorrendnél pedig az első a HDD.
-
sortie
tag
Hali!
MSI Z68A-GD65 (B3) alaplapomnál minden indításnál kapok egy hibaüzenetet.
Találkoztatok már ilyen hibával és tudnátok segíteni? Köszi! -
Hunork
veterán
válasz
sazabi #46347 üzenetére
Intel részről pl. az enyém!
Asrock H61M/U3S3
[link]Egyet még ismerek, de azt azért nem írom, mert Etron chipes, amivel gondok voltak-vannak, nem tudom, hol tart az ügy. ez felel az USB3-ért. Úgyhogy ezt viszont nyugodtan ajánlom neked! És ez 18-20 ezer között van! (a kérdés az persze, hogy alaplap+proci ügyben mi mennyi összesítve, ki tudja, hogy melyik lesz a gazdaságosabb..)
-
sazabi
aktív tag
Hi all
http://www.argep.hu/product_1622134.html
Emellé az ssd mellé kellene egy (programozós fejlesztős) munkára használatos amd-s alaplap. Sajna amit kinéztem alaplap csak sataII-es, és sürgősen kellene valami alternatíva.Ez a proci lenne benne: AMD Athlon-II X4 AM3 (640)
Ram: Kingmax 8GB/1333MHz DDR-3 (Kit, 2db 4GB)
Egyéb: integrált videokártya, minél több usb, passzív hűtés, matx szabvány.Előre is köszönöm az esetleges válaszokat!
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Wind-Storm #46341 üzenetére
én is így tudom, hogy S3 sleep-ből csak power-el hozható vissza, de azt nem tudom, hogy teljesen előröl, vagy win-től is.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
czanga #46340 üzenetére
Egyébként S3 sleep-ből tudtommal csak a power gomb megnyomásával hozható vissza a gép.
Minden leáll, csak a ram modulok kapnak feszültséget és elviekben villognia kell a power led-nek is.
De a power gomb megnyomása után nem egy szabványos hidegindításnak kéne következnie..Szerk.: Power LED villog amúgy ilyenkor?
-
czanga
őstag
válasz
Wind-Storm #46339 üzenetére
S3-ra van téve, megnéztem. Én azt feltételeztem, hogy ez az ami hiba akár, hiába ennek kellene lennie a jó beállításnak. Modjuk win-t alig használok, így főként nem oda kellene a sleep, de feltételeztem, hogy a bios-ban van gond, mivel egyik OS alatt sem megy.
Köszönöm minden esetre!
Keresgélek tovább.
-
czanga
őstag
Sziasztok. újra
Esetleg ha valaki rendelkezik ilyen lappal, vagy tudja mit állítsak be a biosban ahhoz, hogy működjön win7 alatt a sleep egy Gigabyte EP43-DS3-as lapon, azt nagyon megköszönném.
Elmegy aludni, de nem tér vissza onnan, csak power gomb megnyomásával, de akkor elkezd nulláról beboot-olni. Másik vinyón van fent almás oprendszer is, lehet ezután annál is mőködne, de ez részlet kérdés.
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Következő problémával állok szemben.
Egyik ismerős gépében volt egy Asus A8N-E alaplap (AMD X2 4400+, 4x 512 MB DDR1, NV 9600 GT, Samsung 250 GB SATA II, WD 500 GB SATA II, FSP 400W).
A gond akkor kezdődött amikor ismerős kiszerelte a gépéből az optikai meghajtót, és szerelés közben eldőlt a gép -én sem értem hogyan történhetett...- majd miután visszaszerelte azt, a gép nem kapcsolt be csak sípolt az alaplap. Megnéztük, hogy mit jelent a sípolás és VGA hibát jelölt. Ismerős vett egy alaplapot, konkrétan Abit KN8-at.
Itt már az a gond, hogy a gép odáig jut a bekapcsolást követően, hogy beolvassa/megtalálja a memóriákat, vinyókat, optikai meghajtót és nem ment tovább. A billentyűzetet kicseréltük az USB csatlakozós helyett egy régi hagyományos csatlakozósra (PS/2), de még mindig nem változott semmi. Majd lehúzta ismerős az 500 GB-os vinyóját (amin az adatai vannak leginkább), és a gép már bebootolt. Ismerős a gép működése közben bedugta az 500 GB-os vinyót és a gép felismerte és működik. Ám ha be van kötve és úgy akarjuk bekapcsolni a gépet akkor nem jut tovább a már említett legelső bekapcsolást követő résznél. Ki lett próbálva egy másik gépben a vinyó és ott semmiféle hiba nem jelentkezik.
Szerintetek mi lehet a probléma?
Üdv
Puma -
DJ WOKKY
addikt
válasz
Stitch #46332 üzenetére
PhenomMsr Tweaker programmal szépen tudod win-be is állítgatni. Így tudod azonnal tesztelni.
Én anno csak kicsit foglalkoztam vele de alulfeszelve idáig jutottam idő hiányában:
Ha feltelepíted ezt a progit akkor ezeket állítsd be:
P0:
14,0-14,0
CPU VID: 1,2000
VB VID: 1,1750
P1:
10,5-10,5
CPU VID: 1,1500
VB VID: 1,1750
P2:
8-8
1,0750
1,1750
P3:
4-4
1,0000
1,1750
P4:
8-8
1,4250
1,1250AMD X2 240
14x200 = 2,8 Ghz -
DJ WOKKY
addikt
válasz
Littledrake #46331 üzenetére
így már nyilvánvaló, hogy a kondi
-
Stitch
őstag
Másik topik nem pörög túlzottan, úgyhogy belinkelem hátha tud valaki segíteni: [link].
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Littledrake #46329 üzenetére
Első körben, igen a kondi lehet a ludas. Azért másik táppal is megnézném.
-
Littledrake
csendes tag
Üdvözletem!
Egy olyan problémám lenne, hogy adott egy Asus P5B alaplap, amibe ha processzort teszek, olyan hibajelenséget produkál mintha folyamatosan restartolnám a gépet, kb negyed másodpercenként, de ha nincs benne processzor, akkor az áramellátással nincs probléma, viszont találtam rajta egy kicsit púpos kondit, de a kondi a sata csatlakozók felett van közvetlenül, a kérdésem annyi lenne csak, hogy a kondi a ludas, vagy esetleg valami más?
Előre is köszönöm: Rómeó
-
invasio
tag
Ha egy gép bekapcsolása után nincs kép a monitoron, akkor a hiba oka bármi lehet, nemcsak videókártya vagy monitor. Sőt ez a kettő a legritkább eset.
A legvalószínűbb pedig a memória vagy az alaplap. De lehet még tápegység, vagy bármilyen PCI kártya, de akár egy zárlatok meghajtó is. -
czanga
őstag
válasz
CoolMan #46325 üzenetére
Köszönöm kedves kollégák!
A tisztítás közben megvolt, úgy teszem majd vissza a dolgokat a helyére. Igen, sajnos énis arra gyanakszom, hogy nem "csak" a tép a lehetséges hibaforrás, hanem egyetértek veletek, és az alaplapi AGP slot is akár. (vagy plussz ugye a memóriákkal is lehet gond, hogy hab is legyen a tortán
)
-
spista222
addikt
válasz
czanga #46323 üzenetére
Sajnos nem biztos hogy ahova mozdult és beindult ott is marad, vagyis egy próbát megér. A Dsub kábel bedugása bőven elég egy AGP-s karinak sajnos. Ha van kéznél egy másik táp akkor azzal is nézd meg. Régebben kaptam egy Codegen 300W os tápot hogy rossz csak annyi baja volt hogy a sok dugdosástól nem volt elég feszes az alaplapi csatija és nem érintkezett megfelelően, megigazítottam azóta is megy.
-
czanga
őstag
válasz
CoolMan #46315 üzenetére
A kondikon már túl voltam, az az elsők közt volt.
Másik táppal sajna nem tudom jelenleg megnézni, de még egy dolgot bevetettem. Alapot kiszedtem, íróasztalra fel (persze alaplap dobozban található szivacs volt alatta), csak VGA, és HDD-t kötöttem rá, aztán uccu neki, gép indít. Elsőre nem volt kép, de mikor megmozgattam a proci és az alaplap áramellátáért felelős 4, és 16 pines csatikat és kábeletek, akkor a következő körben felállt a rendszer.
Harmadszorra megint nem volt kép már bootolásnál sem.
Egyre jobban a tápra gyanakszom mégis.
@spista222
A memóriákat nem mozgattam, és a VGA-t sem, max mikor visszadugtam újra a d-sub kábelt, lehet akkor elmozdult. Viszont akkor harmadszorra is indulnia kellett volna, hogyha akkor jó helyre mozdult, nem? -
gerzsol
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni.
Volt egy konfigom:
CPU: Intel Celeron 330J 2,66GHz FSB533MHz
Alaplap: Abit AS8
2x512Mb DDR1 RAM
VGA: Inno3D nvidia Geforce 7600GT 256Mb DDR3
Táp: FSP 400WEz a konfigom meghalt, Vélhetően alaplaphiba miatt.
Szereztem egy Asrock ConRoe865PE alaplapot és egy Intel P4 640 3,2GHz-es procit.
Elviekben minden működőképes. De nem bírom életre lehelni a gépem..Bekapcsolom és beindul a Bios, de magasabb órajelen pörög (~4,2Ghz) a proci, próbálom átállítani de nem nagyon sikerül, majd mikor visszaállítom 3,2GHz-re akkor vagy nem indul el a gép, azaz megy a venti, de a monitorom stand by-on marad, vagy pedig elindulás után leáll a gép. Mitől lehet ez?
A régi Celeron 2,66-os procit is beletettem és ott is 3,1 vagy 4,0 Ghz-en menne a gép, hiába töltöm be a biosban az optimális beállításokat amivel elviekben működnie kellene a gépnek.
Valaki segítene nekem? -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
czanga #46313 üzenetére
Nézd meg, hogy nincs-e púpos kondi az alaplapon. Másik táppal nézted már?
Aztán húzzál le mindent a lapról és csak a proci, vga, memória legyen benne, semmi más. Speakert dugjál rá hogyha csipogna azt lehessen hallani.
Ha most sem indulna akkor vedd ki csak a VGA-t indítsad így, kíváncsi vagyok, hogy sípol-e. -
Tamas7
tag
Sziasztok!
Igazság szerint, nem tudtam pontosan hová írjam le a problémám, azért írom ide, mert valami az usb-s eszközökkel lehet.
Én Tv tuner kártyát használok windows media centerrel. Eddig nem volt hiba, de most, hogy vettem új alaplapot-processzort-memóriát, egyszerűen néha a windows nem akar leállni.
Néha amikor elinditom a media centert nem ad képet, hanem kiirja, hogy a tuner használatban van. Akkor már tudom, hogy gáz van. Rámegyek az újraindításra kilép kijelentkezik és a leállítás képernyőnél megáll. Az usb-s eszközökön a fények kialszanak és ennyi. Csak a reset segít.
Vagy amikor ugyanúgy elindítom a fifa12-őt akkor bejön a logo és a nyelvválasztásig sem jut el megáll. Ctrl-alt-del ---> feladatkezelő ---> folyamatoknál fifa 12 leállítása és semmi sem történek nem állitja meg. Újrainditom a gépet akkor bezárja, kijelentkezik és ismét megáll a leállítási képernyőnél.
Nem tudja valaki mi lehet a probléma? Mert nagyon bosszantó még, ha szerencsére nem is állandóan csinálja.
Meg szerintem a resetelgetés nem tesz jót neki. -
czanga
őstag
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Ismerősömék régi athlon -os gépébe akarok életet lehelni, de trükkös a probléma.
Indítás után nem ad a gép képet ki a monitorra. Ez eddig egyszerűnek hangzik. Elsőre vagy Monitor, vagy VGA hiba. Kipróbáltam mindkettőt, de egyik sem. Másik AGP-s VGA-val is teszteltem
Ekkor jött az, hogy elhoztam hozzám a gépet. Elsőre az itthon lévő egyik monitorunkat rádugva pöccre indult, felállt az XP, de elkezdte újra felismerni a benne lévő wfi kártyát, video kártyát, stb, pedig ezt ezelött saját kezüleg telepítettem. Nem ismerte fel az eszközöket, pedig ugye minden driver fent volt.
Ekkor kikapcsoltam majd be, hátha az megoldja, de ekkor már nem adott képet a vga.Én alaplap (vagy táp, azaz áramellátás) hibára gondoltam, pl: chipset, megtört alaplap, akármi.
Az alaplap egy Abit KD7-es. Van ötletetek?
-
szkury
aktív tag
sziasztok!
GA-M52S-S3P alalapom van, és win7-t szeretnék rárakni, de nem látja a samu 1,5 tb-os wincsim, mit tudok csinálni?
vmi sata driver? -
Hunork
veterán
-
kmisi99
addikt
Egy alaplap miért tilthat le? Van egy socket a-s lapom ami ha van benne proci nem hajlandó elindulni az alaplapon kívül minden más volt cserélve szóval csak a lap lehet nem tudom milyen márka semmi nincs ráírva
Aktív témák
Hirdetés
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Politika
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- BMW topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest