- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
Aktív témák
-
A_ScHuLcZ
addikt
Jól emlékszem, hogy DDR1-es alaplapoknál nem volt külön beállítás a dual channelre vonatkozóan, hanem automatikusan felismerte, ha két egyforma memória kerül a két azonos színű slotba, és akkor dualban kezelte őket, ugye?
Mert van most nálam egy MSI K8N Neo2 Platinum alaplap, ami az istennek se akarja dualként kezelni őket, pedig az előző ABIT AV8-as lapban úgy mentek évek óta. Próbáltam másik memóriapárral is, ami kitben lett vásárolva még anno, ott is csak single channelt ír.
BIOS reset már volt, illetve végignyálaztam már a memóriára vonatkozó beállítások részeket is, nem találtam ilyen "kapcsolót".Van ötletetek?
-
spista222
addikt
válasz
Dagobert07 #47992 üzenetére
Kék halálkor milyen kódot ír ki? Szinte bármelyik alkatrésztől lehet kék halál.
-
Matthisa
tag
nem mert az előző alaplapokkal is iylen hangokkal találkoztam és a vinyótól jött!Mikor Bebootol vagy másodjára a hiba után kiír vmi bios reconfiguration szöveget ha jól emléxem!
Az os azért nem hibás sztem mert még az elején a fehér szöveg se jön be h nvidia corp blabla... mikor újraindul magától nem is csipog!én iylennel még nem találkoztam! most meg megy 10 perce hibátlanul!Nem értem
-
Dagobert07
tag
Üdv egy reggelen indítom a gépem és mit látok? betölt a windows és kékhalál minden hardvert érzékel. MI lehet a baj? vagy újrarakjam a gépet?
-
Matthisa
tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni! Mégpedig egy samsung satás 200 gb-os vinyóról lenne szó, ami mindig cincog mikor az usb portot használom, (pl pendrive, teló, mp3) és minden amin adatcsere történhet, (kivéve egér,billentyű-ezeknél csendben van) és még néha össze is omlik a rendszer!ennek mi lehet az oka?előre is köszönöm a válaszokat!
Rá lett dugva a galaxy ace telefon, a gép kikapcsolt! ezután az következett h vagy második bekapcsolásra kapcsol be a képernyő!
Most jön a tuti aidaában mindenhol ok minden,de fogja magát naturba win7 asztal semmi nem megy és kikapcsol úgy h mintha újra indulna de nem jön be semmi csak a ventilátotok forognak max fordulat számon!A telefon rádugása után történnek azek a dolgok! :S
Segítsetek kérlek! A tápom egy hónapos sincs, chifi ctg500
Előre is köszi!
-
spista222
addikt
Amit írtál z68 as lap a virtut nem tudja vagyis szerintem ha nem tervezel SSD vásárlást vagy nem akarod használni az "Intel Smart Response" technológiát vagy nem akarod a proci vgaját használni akkor elég a p67 es Asus is.
jas39: Az AHCI driver a vezérlőhöz kell nem az SSD-hez. Én azért felraknám a honlapon lévő drivert mert az a legújabb igaz a win7 is frissít mindig.
-
jas39
tag
Egy kis egítséget kérnék, Asrock [link] laphoz Ocz ssd mellé kell külön ahci driver, vagy elég a win7 ben lévő? thx
-
Joseppe210
tag
válasz
DonThomasino #47986 üzenetére
Igaz. De akkor kifejtem.
Amikor mag feloldással kísérleteztünk akkor többször is találkoztam olyan procival amivel első ránézésre minden rendben volt a feloldott magokkal. Aztán mindenféle flash tartalmakkor random fagyott a gép. Kiderült, hogy mégsem voltak tökéletesek a magok. Prime 95 teszt szerint. Innen gondolom, hogy előfordulhat proci probléma. de csak egy ötlet.
Jp210 -
DonThomasino
veterán
válasz
Joseppe210 #47985 üzenetére
Ezt azért így oda vágni elég MADMAX.
-
DonThomasino
veterán
MEMO nak kéne egy MEMTEST nevű progi és azzal tesztelni.
Az AIDA erre nem jó!
A memók szerpelnek kompatibilis listában?A WINYÓ t meg egy HD tune nevű progival kéne megnézni.
( vagy egyéb gyártói progival)NOD32 helyett vmi mi jobb kéne például AVG free is van.
SPYBOT SEARCH AND DSETROY spy ra ez is free.Ezeket kéne felrakni és futtatni aztán megírni hogy mi történt.
A konfigodat írd már le pontosan mégegyszer.
-
Adler
aktív tag
válasz
DonThomasino #47982 üzenetére
memóriát teszteltem írás, olvasás és késleltetésre azok jók voltak. a memória beállításokat mondtad, hogy állítsam vissza az alaplapon defaultra.
de azután is jelentkezett a kékhalál. csak az a furcsa hogy youtube videó nézés közben fagy ki csak.
Vírusírtóm van: nod32 5.0.94, tűzfall Outpost 7.5.1 .
AIDA64-gyel teszteltem le most mindkettőt és semelyikre sem írt hibát
-
Adler
aktív tag
DonThomasino és bárki Aki még tud segíteni!
Bármit csinálok az alaplappal folytonosan fagy random szerűen youtube videó nézése közben. Ami lehet maga a youtube.com-on vagy a Facebookra beágyazva, vagy máshova.
Néha a Facebook-os játékok betöltésénél is.
Mi lehet a gond????
-
Joseppe210
tag
Szevasztok. A következő problémával szembesültem a minap. Szereztem egy asus p4p800s-x alaplapot. van hozzá egy intel celeron 2,26Ghz-s és egy intel pentium 3,0Ghz-s processzorom és 2x512 samsung és elixir ramom. vga is van egy jó pár darab. Tettem rá egy xp-t és ment rendesen. 2 napig. Aztán kivettem a celkát és beletettem a pentium procit.
Onnantól kezdve hol megy a gép hol nem. Csak a ventiket pörgeti. Most már ott tartunk hogy a celkával is alig indul. Nem nagyon tudom, mi lehet a baja. gondoltam biost kellene frissíteni de mert a gyártó honlapján mondja is hogy kell a 3,0ghz-s pentiumhoz. mondjuk nem nagyon csináltam még olyat. Csináltam egy win98 se indítót de arra nem fér rá a bios fájl isPróbáltam már vga-t cserélgetni meg bios reset meg mindenféle dolgot,
Megköszönném az ötleteket. Üdv.
Jp210 -
Cseri0058
őstag
Sziasztok!
MSI K9A Platinum alaplapt ami am2es nem lehet am2+ ra frissíteni vagy valami hasonló müveletet elvégezni hogy mennyen am2+is procival? -
spista222
addikt
Szerintem ha nem kell a z68 által nyújtott plusz szolgáltatások: Innen idézek:"Virtu-s lapoknál a dedikált VGA mellett az IGP is segíthet néhány alkalmazásnál, de üresjáratban nem kapcsolja ki, csak idle állapotban megy a dedikált VGA. Intel Smart Response, amivel ssd-t berakva gyorsíthatsz a rendszeren... kb ennyi."
Akkor az Asus-t ajánlom. -
spista222
addikt
válasz
zsbacsi #47974 üzenetére
Próbálj ki egy rammot az összes foglalatban hogy kiderüljenek hogy a foglalatok jók-e.
Kondik nem púposak?
Ha mindegyik foglalat jó lesz és kondik nem púposak akkor még megpróbálhatod a ram frekvenciát lentebb venni és az időzítéseket a legnagyobbakra beállítani.
Sajnos nekem is volt nem egy Asus, SIS chipsettes alaplapom ami hasonlókat produkált. -
zsbacsi
csendes tag
Sziasztok!
A probléma amihez segítség kéne nekem a következő:
Adott egy régi P4-es gép P4S800D-X asus alaplap 4x256MB ram (netezős gép).
Mostanában elég sok volt a kék halál nála, így futtattam memtestet.Ha a 4 modul mind benne van akkor hibát talál.
Ha egyesével kiveszem a modulokat, tehát csak 3at tesztel egyszerre, akkor is hibát talál.
Viszont ha csak 1 memória modult tesztelek, akkor mind a 4 modul hibátlan a memtest szerint.Elképzelhető hogy az alaplapban hibásodott meg valami?
Vagy szerintetek mi lehet a baj ilyenkor? -
zsoldi80
tag
válasz
scott_free #47963 üzenetére
Ez inkább mégiscsak alaplap probléma lesz. Ha van rá lehetőséged próbáld ki egy másik tápegységgel. Bár kötve hiszem, hogy a superb lenne rossz, de lehet, hogy tévedek.
-
zsoldi80
tag
válasz
szarnyalosas #47964 üzenetére
Igen, a lapod csak 4GB DDR3 memóriát kezel, viszont 8GB DDR2-t. Ha DDR3-ból 1333 MHz-es Kingmax-ot veszel, azt nagy valószínűséggel támogatni fogja. Csak arra figyelj, hogy ne legyen a lapba egyszerre DDR2 és DDR3 ram. Páran már jól megjárták így.
-
os!
tag
válasz
spista222 #47958 üzenetére
UPDATE INFO LOL
Cserélgettem wadul a modulokat, és WOW.
3 modulom van:
- 512mb, 8blokkos kétoldalas 667
- 1Gb, 8blokkos kétoldalas 667
- 1Gb 16blokkos kétoldalas 667 (ezt kaptam tőled)Slotfüggetlenül kijelenthető, hogy:
2x1 sehogy sem megy!
minden kombináció MAX 1Gbig engedi fel a biost, 1et kivéve!
Ha a 16blokkos 1gigásat összerakom a 512essel, akkor 1,5Gbot ismer fel
???Akkor most mégse bios a gáz, hanem akkor turkáljak tovább, hátha valamelyik 1gigás elindul valmelyikkel?! Dehát tökegyformák! jedectől időzítésig minden ugyanaz, csak a márka meg a blokkszám nem....
ÖTLET?
-
Werkly
őstag
Az viszont mitől lehet, hogy oprendszer betöltéskor illetve kijelentkezéskor pattan egyet a hangrendszer! Olyan hang mint ha ki vagy bedugnál egy jackdugót fesz alatt! Van elképzelés? Köszi! Valami hozzáér valamihez? Mert amikor összeraktam tegnap akkor nem rémlett eme jelenség!Kösz!
-
fgordon
senior tag
válasz
DJ WOKKY #47961 üzenetére
Asus P8P67 LE-t vagy P8P67-M-et vennétek?
Úgy látom, az a különbség, hogy:
P8P67 LE-n van:
+ 3 PCI
+2 USB 2.0
+ Marvell® PCIe SATA 6Gb/s controller-os
- nagyobb, mint a másik méretilegA P8P67-M pedig:
+ JMicron® JMB361 controller chipset-es
- csak PCI-E-k vannak rajta, nincs PCI
-2 USB
+ kisebb, de nem számítMelyik a jobb, a Marvell vagy a JMicron JMB361-es vezérlő itt? Mi alapján melyiket vennétek?
Normál, torony házba lesz rakva....
-
-
szarnyalosas
tag
Sziasztok
Segitene nekem valaki. asus p5kc be szeretnek memoriat venni, jelenleg egy ismerosom 2*2 giga ddr3 as memoriajat hasznalom, de akarok sajatot venni.
az alaplaprol link http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5KC/#CPUS
ddr3 ba most akkor en vegyek 4 giga ? 2*2 tot ?
vagy vehetek ddr3 bol 2*4 is ?
ugy neztem az alaplap csak max 4 gigat tud ddr3 on.
segitsegek minel hamarabbb, mert ma meg kene rendeljem olcso aron. -
scott_free
senior tag
válasz
scott_free #45966 üzenetére
hali,
korábban írtam egy MSI K9A2VM-F V2 alaplapról, ami azt csinálja, hogy bekapcsolás után pár másodperccel eltűnik a kép a monitoron - mintha nem adna videójelet -, és ezután már a resetre meg a bekapcsológombra sem reagál, hanem csak akkor áll le, ha kikapcsolom.
a lapot próbáltam másik procival, másik memóriával, külön vga-val - mindig ugyanezt csinálja.
még garis volt, elvittük a szervízbe, és most azzal kaptuk vissza, hogy állítólag nincsen semmi baja, biztosan a tápegység miatt van ez.
létezhet ilyen? hogy elindul a gép, megy az összes venti meg minden, és aztán pár másodperc múlva meg elmegy a kép - ha épp belépek a biosba, akkor ott! -, de a ventik meg ugyanúgy mennek tovább. szóval létezhet ilyen "parajelenséget" produkáló tápegység?
(egy gigabyte superb 460-as van benne) -
fgordon
senior tag
Játékra milyen Intel chipset-es alaplapot (+cpu) javasoltok, ha VGA kártya is lesz a géphez? Melyik chipset most legjobb ilyesmi célra? Többet is mondhattok, és hogy miért. Nem pontos típus érdekel, inkább a chipset megválasztása.
Köszönöm!
-
Sozen
csendes tag
szerintetek melyikkel járnék jobban:
Asus Sabertooth p67 (b3 rev)
vagy
Gigabyte Z68X-UD4-B3(én általábanasus párti vagyok.. de ugy teljesitményben melyik jobb?
-
os!
tag
válasz
Werkly #47951 üzenetére
Werkly: Ez a ugynevezett C1E technológia következménye, és egészséges dolog.
Annyit tesz az alaplapod, hogy a cpu szorzót lerántja ha nem használod aktívan a procid, ezáltal leesik a procid frekije (nagyon röviden: fsb*szorzó=proci Mhz) fbs mindig állandó, de ha lerántja a szorzót, akkor ksiebb fesszel is elfut a proci, mer "lassabb" lesz. Ezáltal energiát, azaz $-t spórol neked amikor "üresjáratban" van a géped. próbáld meg terhelni valamivel, akár egy jutúbbal, akár egy Prime95-ttel...egyből felugrik a szorzó, és a freki is -
os!
tag
válasz
spista222 #47953 üzenetére
Jap. Mind1 úgy is. Akkor is 1gb...
Könnyű lenne a bios frissítés, ha egy neves laptop lenne...de a pak amit találtam hozzá, igaz van benne bios frissítésre szolgáló fileok, de nem használható sajnos.
Van egy Phlash16.exe és egy l51ai1.102. mellette van egy bat, szóval szépen bevan scriptelve, épp csak nem indul el, azt mondja h "Cannot flash if memory managers (e.g. EMM386) present. press any key to exit."
Pedig a leírásban az áll (pdf), hogy windózból kell flesselni a biost...Így viszont nem tudom, hogy hogyan csináljam, mer ha ASUS lenne mondjuk akkor a honlap support részlege kész fileokat adna, de így nem tudom mit tegyek...
-
Werkly
őstag
Kérdezném, hogy CPU-Z szerint miért esik le a Multiplier x6-ra x9 értékről? Ez hiba vagy védelmi funkció? Kösz a választ!
-
Niko807
csendes tag
Szasztok. Kéne 1 kis seítség. Gigabyte g41m combo ddr2 ddr3 támogatás. Gigabyte g41m s2p. Melyik jobb?Vagy 15000ft ig milyen lapot ajánlotok? Proci intel p dual core e6600, ddr3 4gb ram. op. win7.
-
os!
tag
Ahoj, kocka kollégák
Vettem egy lapost, 512Mb rammal, és bővíteni próbálom 2Gbra, de csak 1Gbig megy fel.
Lapos: Uniwill L51AIO a típusa. alap DualCoreos gép, integrált x200as ati, 15,4", semmi xtra..
Mivel nem világmárka ez a uniwill, túrni kellett a driverekhez, és meg is találtam, mellettük pedig manualok is voltak. Ezeket átolvastam és minden stimmelt, specifikáció, bios, stbstb, szóval ez télleg ennek a laptopnak a manualja. Azt írja a manual h max 1Gbos modulok mennek bele, és mivel 2db sodimm slotja van, így írja h MAX 2GB. Elég érthetően..Az eredeti honlapon pedig 4Gb maxot ír.Van 3db ramom. 512, 1gb, 1gb. Mind a három 667mhz-s, cl5 (5-5-5-15). A két 1Gbos CSAK annyiban különbözik, h más a gyártó. de cpuzben CSONTugyanaz a kettő, spd-jedec...stimmel.
Szóval beteszem a 2x1-et és biosban kb 896mbot mutat KB-ban (vga lecsap 128mbot). Tehát akkor az egyik modult nem látja.
Windows 7ben sajátgép->jobbgomb->tul->Installed memory=1.00Gb. DE cpuz és everest látja a slotokban mind a KETTŐT. és tökjók külön-külön 1x1gbban simán elfutnak ,memtest86-képesek, minden ok velük. de együtt csak 1Gbot lát...????Próbáltam játszani úgy h 1gb s 512est rakom össze, de semmi. mindig csak max 1gbot ír, hiába látják a cpuz,everest JÓL.
Olvastam h mintha nem lenne mind1 a memory blokkok száma...egyik 1gboson 16van, másikon csak 8. mind2 kétoldalas. De az 512es is 8blokkos, és a két 8blokkos sem 1,5, hanem csak 1Gbot mutat....
Dobjatok mentőmellényt, segítsetek, kerüljétek ki a jéghegyeket, vagy vmi de HEEEEELP
Szép napot nektek!
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
dvdbackuper #47942 üzenetére
Én is már a tápra kezdtem gyanakodni, de lehet, hogy megvan a bűnös.
Mivel ma dolgozom, így nem tudok vele közvetlenül foglalkozni, de reggel mielőtt eljöttem otthonról beleraktam egy totál másik memóriát és egy másik vga-t, azóta teszt progik futnak rajta, és még nem fagyott egyszer sem. Szóval vagy memória, vagy VGA lesz.
Ami érdekes, hogy memtest az eredeti ramoknál sem mutatott hibát, illetve emlékeim szerint korábban amikor csak VGA-t cseréltem benne ugyanúgy fagyott. Szóval bazinagy kérdőjel a fejem fölött.
Most prime95 fut rajta reggel óta, ami azért rendesen megizzasztja a ramot és a procit.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Abszolút random gépfagyást mi idézhet elő?
Új windows telepítés már megvolt, csak driverekkel is fagyott. Eseménynaplóban semmi hibát nem látok, tehát hw hiba lesz. Memtest már megvolt, sőt memóriát is cseréltem. Új alaplap és winyó került a gépbe, ezért van nálam, hogy átszereljem, de tudtommal előtte is fagyogatott.
A konfig:
MSI K8N Neo2 Platinum S939
A64 3000+
2x512MB Hynix DDR1 400MHz
8600GT 256MB
Samsung 500GB SATA2Hol keressem a hibát, tudnátok ötleteket adni? Mindjárt jönnek a gépért..
VGA vagy táp okozhat ilyet? Esetleg proci? A bordákat tapogatva semmi nem melegszik túl, mind langyos vagy hideg.mod: egy ideig másik VGA volt a gépben, és emlékeim szerint azzal is megfagyott 1-2x
-
Crossfit007
senior tag
válasz
finest #47935 üzenetére
Minden energiagazdálkodás ki van kapcsolva!!! Világéletemben kikapcsoltam őket!!
Turbo Core-t se használok.
Új BIOS is fent van, de semmi javulás.
Az a fura régen akkor hogy lehet, hogy csak 0.025V volt a drop load alatt, mostmeg közel 0.100V?!
És havernál is ami volt X4-esem teljesen normálisan működik ott is, mint régen nekem...
Csak ugye X4-nél kezdődött nálam ez a furcsa anomália...Havernak ráadásul csak Gigabyte 970-D3 lapja van, abban sincs Load Line Calibration.
PC Health pedig teljesen jó értéket mutat, ugyanazt mint CPU-Z idle-be. -
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #47929 üzenetére
A proci hogyan tud droppolni? A lap feszszabályzói droppolnak, de nincs ezzel semmi gond, adj két századdal többet a BIOS-ban a proccnak, ha valamiért ez a drop túl nagy, és akkor ki van küszöbölve! Megértem, h frusztrált vagy, 990FXA-tól igazán elvárható lenne, h ne legyen (ekkora) vdrop, de a vdrop csak hosszú távon okoz problémát azzal, h nem tesz jót a proccnak, de mire leharcolod a procit, évek is eltelhetnek. Kár ezen aggódnod! Az idle feszeket, meg a BIOS PC health menüjében ellenőrizd, komoly eltérések lehetnek a menüben megadott és a valós értékek között!
Ha problémát okoz a vdrop, mert hibázik tőle a procc, vagy megemeled a feszt, h kompenzáld a feszültség esést, vagy visszaveszel a tuningból. Nekem volt egy marha drága Evga 680i lapom 2006-ban, irtó pipa voltam, h nagy a vdrop, azóta olcsóbb lapokat veszek...Ezen kívül lehet még szenvedni ellenállások grafitozásával, de azzal sokkal hamarabb kinyírhatod a proccot, mint a vdrop-pal.
-
spista222
addikt
válasz
Sixty21 #47932 üzenetére
Akkor elvileg mennie kellene. Én is vettem egy procit úgy hogy nem unlockolható PII x2 555 és ki is próbáltam ACC-vel nem is ment. Ráhagytam. Most még jáccottam vele a napokban és ACC állásban két maggal sem akart menni. Ekkor egy ötlettől vezérelve kikapcsoltam a második magot és ment 1 maggal
. DE. Ezután sikerült bekapcsolni a 3. és 4. magot is így most 3 magosként üzemel. Azt nem tudom hogy ennél a lapnál is megoldaható lenne a 0,2,3 mag aktiválása. Egy 4 magosat biztos lehet vele unlockolni.
-
spista222
addikt
válasz
Sixty21 #47930 üzenetére
Elvileg tudja mert a biosban van ACC opció de nem hirdetik úgy a specifikációban mint a többi drágább lapnál. Itt egy link ahol ezzel a lappal unlockolnak cpu-t. Persze hogy ez működjön olyan proci is kell hozzá de ha nem előre tesztelt a procc akkor nem biztos hogy unlockolható mert lehet hogy hibás
-
Sixty21
aktív tag
Sziasztok. Asus M4A785TD-M Evo lapban tudnám aktiválni a magokat ha olyan procit veszek?
-
Crossfit007
senior tag
Sziasztok!
Problémám a következő:
Sajnos ha terhelem a procit durván majdnem 0.1V-ot!! ledroppol terhelés alatt.
Néztem már 3 különböző táppal, azóta másik új lap van gépemben ( Gigabyte 990FXA-UD7 ) de maradt a jelenség. Előző lapom egy 990FXA-UD5-ös volt.
Régen jó volt az akkori X4 975BE procim az UD5 lapba, majd egyszercsak előjött a jelenség.
Havernak odaadtam nála teljesen jól megy azóta is az a proci, úgy ahogy nekem régen a lapomba. Neki csak 1.408V-ig droppol le 1.425V-os feszkót adva neki.Most egy X6 1090T van gépembe, melynek idlebe 1.4V-ot adok ( idle is ingadozik már 1.376-1.392 közt ).
És ha terhelés éri ( Prime95, WinRar ) 1.312V-ig leesik a feszültség. Soha életemben nem volt még ekkora droppom, és mégegyszer mondom nem az alaplap lehet, mert azóta új lapom van és ugyanaz a jelenség!!Windowsba is teljesítménycentrikuson van az energiagazdálkodás.
BIOS-ból UD5-nél és itt is a legfrisebb volt fent, de semmi javulás.
Érdekes mert RAM-nál nincs drop, csak procinál egyedül.Szünetmentesen van a gépem, kimértem konnektort is multiméterrel, 219V 50Hz-et mutatott.
Már tényleg tanácstalan vagyok és megőrít a jelenség.
Most egy HIPRO 850W-os táp van gépembe, előtte egy 850W-os Corsair HX, és egy 750W-os Corsair HX volt, de továbbra sincs javulás.Szerintetek mi okozhat ekkora Vdrop-ot a procinál, ha régen teljesen jó volt az előző procimmal egy ideig, majd ott is előjött? Havernál meg ugyanaz az X4 975BE teljesen dropmentesen jól megy??
Tehát alaplap és táp kilőve ha így nézzük, akkor mitől lehet ez a hatalmas drop terhelés alatt?
Előre is köszönök minden segítséget!
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Egy havernak szeretném újratelepíteni a gépét pendrive-ról, de nem akar bootolni. Pedig már két gépet is telepítettem erről a pendriveról, tehát annak nem hiszem, hogy baja van. Egy Gigabyte EP35 alaplapja van, elvileg ez a lap már tud USBről bootolni. Van valami ötletetek?
-
spista222
addikt
válasz
Werkly #47925 üzenetére
Ahogy néztem a két lap kézikönyvét Biostar 15. oldal abit 2-17 ugyanaz a bekötés HD-audio csatlakozó esetére, a különbség abban van hogy az abit megeszi az AC97 es csatlakozót is míg a biostar nem és nem tudom hogy a te házadban pontosan milyen van: "This header allows only HD audio front panel connector; AC’97 connector is not acceptable." Kb. annyiban különbözik a két csatlakozó hogy vannak benne érzékelő tüskék csak pontosan nem tudom hogy működnek. Ha már rá van dugva annyit megpróbálhatsz hogy driverben/ a hangkártya szoftverében letiltod az előlapi eszközök felismerését így elvileg lehet hogy megszólal az előlapi csatlakozó érzékelés nélkül is.
-
Werkly
őstag
A kérdésem az lenne, hogy egy régi Abit AW9D-MAX alaplap előlapi csatlakozója hogyan köthető be egy Biostar P43-A7 alaplapba? Úgyértem az USB csatlakozók alaplapi tüskéi passzolnak. De az előlapon lévő MIC illetve fejhallgató nem reagál ha az alaplapi tüskés kiosztásra dugom! Lehet ez kompatibilitási probléma vagy szálanként kéne bekötni nem pedig a kész csatlakozót bedugni? Kösz!
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
-
spista222
addikt
válasz
}{3@Đ$}{0ot #47922 üzenetére
Valamilyen boltban meg kellene nézni vagy érdeklődni vásárlás előtt de szerintem egy gamer fülest nem fognak 2,5mm es jack dugóval adni vagy ha igen akkor azt nem értem miért.
-
spista222
addikt
válasz
szoki007 #47918 üzenetére
Ezt írtam nem?
}{3@Đ$}{0ot: Találtam egy leírást róla elvileg USB-s és a 2,5" jackel csak a mikrofont lehet meg a kábelt eltávolítani. De nem tudom 100%-ra hogy ez ugyanaz e mint a tied. Ha teljesen analóg lenne hogy alaplapra kellene rádugni és persze gémer akkor biztos hogy két 3,5 ös lenne rajta de sztem ez USB-s. Ha megvétel előtt szemügyre tudod venni akkor nézd meg hogy van e a dobozba USB-s vég ha van akkor nem kérdés hogy USB-s. A legszebb hogy a gyártó honlapján sincs semmi és még a terméket sem találom meg.
-
spista222
addikt
válasz
szoki007 #47913 üzenetére
Szerintem BIOS ID check error-t ír mert én nem találtam az alaplapodhoz F4-nél újabb BIOS-t a honlapon és az valami más alaplaphoz való szerintem.
-
spista222
addikt
válasz
}{3@Đ$}{0ot #47912 üzenetére
Bele esik mert 3,5-ös jack aljzatok vannak rajta. Vegyél egy 3,5->2,5 jack átalakítót és akkor menni fog. Bár ha egy dugón van a fejhallgató és a mikrofon is akkor valami más megoldást kell keresni ha headset-ként akarod használni mert az alaplap viszont két aljzaton kéri.
-
szoki007
aktív tag
Jó estét !
Én ma vásároltam egy Gigabyte EP35 DS3 alaplapot és szeretnék rajta biost frissíteni .
A probléma az lenne hogy amikor már olvassa a bios fájlt akkor végig tölt a kis csík és a legvégén kiírja hogy bios check error, legalábbis hasonló szövegre emlékszempróbáltam az f14 és az f12 nevü biost, mind a kettőnél ugyan ez a hiba jelenség
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Hali!
Szeretném kérdezni hogy az Asus P7P55D-Deluxe lapomba belemegy-e a 2.5 Jack dugó?
Headset-es csatlakoztatás lenne. -
Vodar
senior tag
válasz
DJ WOKKY #47904 üzenetére
Annak nehezen értelmezhető, aki nem tudja, hogy mi az a Volkswagen Bora. Én pl. most hallottam róla először úgy, hogy rákerestem a Guglin. Nem vagyok otthon az autómárkákban. Azt tudom, hogy van Mercedes, meg Peugeot, de kb. ennyi az autós tudományom.
Most már nem is érzem szükségét megtanulni, hogy milyen márkák vannak, 50 év múlva elfogy a kőolaj, 5-10 év múlva már nem lesznek hagyományos autók.
-
DJ WOKKY
addikt
Szerintetek is nehezen értelmezhető ez a vicc ? Mert eddig 5/3-an nem értették az ismerőseim közül.
Egy Suzuki és egy Audi megy a sivatagban.
Meglátnak egy üveg bort.
Megkérdezi a Suzuki: – Te ott egy üveg bor.
Megigyuk? – Neee! Az a Volkswagen Bora! -
Joe fiú
senior tag
válasz
DonThomasino #47902 üzenetére
Azt én már sajnos nem tudom kipróbálni,AMD-s rendszerem van. Elviszem ismerősömhöz,majd nála kiszűrjük,hogy valóban a lap a hibás.
Köszönöm a segítséget -
Joe fiú
senior tag
válasz
DonThomasino #47900 üzenetére
VGA-t kivettem,meg amúgy sincs külön tápja. Úgy csináltam,hogy levettem,lehúztam mindent az alaplapról,egyedül a proci volt benne és a két tápvezeték(20-as+ 4-es volt) rádugva csak,és úgysem csinált semmit.
Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- ASRock H81M-VG4 R2.0 LGA 1150 alaplap
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest