Aktív témák
-
fidor
csendes tag
válasz
grrpowa #41598 üzenetére
Ja még annyit a mási gépből kivettem a memoriát betettem ebbe és nem kapcsolt be a gép,ami benne volt betettem a sajátoméba abban üzemelt rendessen.És még valami amikor tölti be illetve amikor kikapcsol visszintessen szaggatot a kép amikor betöltött akkor már jó.Van elfekvőben egy régi 230W tápom de az tuti nkevés lenne neki.Nem tudom lehet,szét kéne szednem a sajátomat pedig azt most nem szeretném.De valószínű más megoldás nem lesz.
-
fidor
csendes tag
válasz
grrpowa #41596 üzenetére
N az a helyzet megmozgattam a kábelt ami bemrgy az alaplapba és leált.Nem kapcsolt vissza cak úgy ha lekapcsoltam a tápot hátul kihuztam az alaplapból és vissza máskép nem kapcsolt be.Egyszer lehúztam a tápról úgy,hogy hátul nem kapcsoltam ki és elkezdet ilyen hülye sípolószerű hangot kiadni.
-
grrpowa
aktív tag
Szia proci nem melegszik tull vagy a videokari
-
fidor
csendes tag
válasz
Sandrew #41584 üzenetére
Sziasztok a következő lenne a kérdésem.Adott egy 400 W táp,Core2Duo proci+alplap ,2 GB ram,160 HDD,DVD író és egy 7600 GT videokari.A kérdésem bekapcsolom a gépet és néha magától kikapcsol,leáll majdnem minden ilyenkor az egér ifrája világít tehát valami áram lehet benne.Ilyenkor leveszem az oldalát és kihúzom az alaplapból a tápkábel majd vissza,ez álltalába segíteni szokott.Esetleg tipp mi lehet a baj,vagy megnézni mi lehet a rossz a tápkábel vagy az alaplap vagy csak a táp nem bírja el a gépet?Sajnos nincsen itthon másik tápom
amivel kipróbálhatnám,várnám az ötleteket.Köszi.
-
Sandrew
őstag
Hello!
ASRock 880G Pro3 alaplapban menne minden hiba nélkül/jól egy 5830 CF ?
Igaz csak 4x-es a 2. pci-e sáv de ha jól tudom ezek már újak így csak pár %-al lenne lasabb mint 16/16-ban? -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy 1156 os tokozású giga lapom, és legalább 20 percet szenvedtem vele mire a proc hűtőt stabilizálni tudtam, mi a trükkje neki mert hiába néztem a leírását nagyon nemakart összejönni?
Végülis úgy sikerült hogy azthittem a balra nyíl azt jelenti hogy arra kell lefixálni dehát nem.. hanem arra kell eltekerni ha a hűtőt kiakarom szedni.
Leírná valaki hogy kell egyszerűen belerakni a hűtőt? köszönöm előre is.
-
S. Szabi
őstag
Üdv!
Valami olyasmit ír, hogy állítsd újra a proci órajelét
(#41573) Qru: Azt tudom, hogy nem rendellenesség (tápos topikban olvastam hasonlókat), de nagyon idegesítő. Én tudok csinálni vele valamit (ahogy írtad lakkozni, szigetelni valahogy) vagy ez nem igazán kivitelezhető?
-
Glor
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Bekapcsolásnál a következő üzenet jelenik meg:
Warning! Now system is in Safe Mod.
Please re-setting CPU Frequency in the CMOS setup.A Bisoban nem állítgattam semmit sem a bootoláson kívül, én arra tippeltem, hogy lemerült az alaplaban az elem, kicseréltem és mégis kiadja a bekapcsolásnál.
-
creation
senior tag
Hello népek!
Az alábbi problémával járulok elétek:
A héten sikerült kifognom egy a fórum témájaként is fent nevezett M2N32 SLI deluxe wireless lapot és hozzá egy Phenom 9650-et.
A problémám jelentős... Az alaplap nem indul a procival. Másikkal megy (Athlon X2 5000+), de ezzel nem. A mostani bios 2205-ös rev, de az előző az 5002-es rev volt. Azzal is ugyanaz a helyzet.
A probléma teljes leírása: bekapcsolod a gépet se beep se semmi, csak pörgő ventik és világító HDD led. Kikapcsolod a gépet és őjra bekapcsolásnál elindul minden ugyanúgy, de egyszercsak kb 5-10 sec múlva egyszerre leáll. Ha nem áramtalanítod a vasat, akkor ezt csinálja folyamatosan. Ha áramtalanítod akkor minden kezdődik elölről.
Csatlakozók helyesen bekötve (hogyan is lehetne másképp, hisz megy az athlonnal)..
Várom véleményeteket... Eddig 1 dolgot nem próbáltam, a CPU-t más lapban, de bízok abban akitől vettem , így annak is jónak kell lennie!
Asus írása szerint az 18XX bios-tól támogatott ez a cpu... -
S. Szabi
őstag
Sziasztok!
Adott a profilomban megadott konfig (ezek közül a lényeg az alaplap, táp, hangkártya), és valami ezek közül sípol/ciripel. Kb. két hete visszaküldtem garanciába a hangkártyát, és pár nap múlva tűnt fel, hogy nem sípol annyira a gép (biztos, hogy nem a hangkártya, mert fentről jön a hang, az meg a gép aljában van). Tegnap jött meg az új hangkártya, egy ugyan olyan, mert cserélték. Beraktam a gépbe, és mikor nekiálltam zenét hallgatni, elkezdett sípolni. Akkor sípol, mikor megy valami, ami használja a hangkártyát. Először a tápra gondoltam, hogy pont ennyi fogyasztó többlettel kezd le ciripelni, de pl. ha lekötöm a winyót, akkor is tovább sípol. Vannak még vele érdekes jelenségek, mert pl. ha itt egy hosszabb topikban görgetek, akkor a görgetés idejére abba marad, meg akkor is rázendít, mikor a hátlapi USB-jébe bedugok egy pendrive-ot. A hangkártyát mind két PCI foglalatban kipróbáltam.
Szerintetek?
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
kely1988 #41569 üzenetére
Pont azért akartam Z68-at, mert azzal az Ivy Bridge is használható lesz. Elvileg. Az a gond, hogy a bull-t meg már annyiszor elhalasztották, elvileg másfél hónap múlva jön premier áron, nyilván nem lesz olcsó. Ráadásul a mostani, igencsak idősecske vasam már a szétesés határán van. Közröhej, hogy nincs egy olyan Z68 alaplap emberi áron, amiben minden funkció tökéletesen működik és megbízható. Nagyot változott a világ 5 év alatt, amikor az előző konfigom alapjait letettem.
-
kely1988
aktív tag
válasz
GypsFulvus2 #41567 üzenetére
Kezdek én is affelé kacsintgatni, eddig mindig inteles voltam, sosem volt amd procim, de mostanában egyre jobban szúrja a szememet az intel (főképp az üzletpolitikájuk: dobjunk ki évente egy új foglalatot aztán a sok marha aki fejleszteni akar folyamatosan majd jól meg kell venniük az újabb alaplapot mert a régi foglalathoz fél év után b*szunk fejleszteni akármit is...)
Hoqspok: mindent szedj ki és köss le az alaplapról, és csak a lapnak adj tápot, kapcsold be, és ha nem kezd el sípolni akkor behalt az alaplapod...
-
válasz
GypsFulvus2 #41567 üzenetére
Pont ugyan így voltam én is. Sokat teketóriáztam, hogy melyiket. Megvettem az ASUS-t beismerték, hogy vmi chiphiba. Természetesen mind Z68-as. Giga topicba rengeteg a panasz. AsRock lapon nem megy az USB3.0, MSI lapon megint más hibák jönnek elő. Már nincs több gyártó akitől tudnál válogatni. iPonba a polcon sorakoztak a a P67-es lapok abból legalább 6, 1db Z68 sima és 2 Pro-ból. A Pro-soknak is ugyan az a hibája volt, mint nekem. Megértem én, hogy rengeteg iPonba a hibás, mert Mo-n asszem kijelenthetjük ők a legolcsóbbak és a legtöbbet eladó cég.
UI: Szerintem az ASUS lapos is én voltam, meg most az MSI-s
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
KaiotEch #41565 üzenetére
Bexarok. Hetek óta ez megy. Eldöntöm, hogy AsRock, erre jön valaki, és elmondja, hogy ez és ez a probléma vele. Eldöntöm, hogy Asus, erre jön valaki, hogy 1 nap után beszart, és a kiskerben megmutatták neki a polcon sorakozó, gariztatásra váró Asus Z68 lapokat. Eldöntöm, hogy jó, akkor MSI, erre jön valaki és...
Úgy látszik ezen a Z68-n valami átok ül... Lehet, hogy élek az elállás jogával, és most már kivárom a Bulldózert...
-
olbaidhun
őstag
Sziasztok!
Olyan problémával találkoztam, ami meglepett:
usb3.0 iomega EGO 2.5" HDD csatlakozásakor több asztali pc-m is kikapcsolt, illetve, ha nem, akkor kevésnek találta a tápellátást! És már bios betöltésekor a következő hibaüzenet fogad:
USB Over Current Status Detected, Computer will shut down in 15 seconds
Kérem akinek van megoldása, jelezzen nekem, egy cégnél ülök és keresem a megoldást. A HDD teljesen új [link]janoska26 kollégától vettem.
-
válasz
GypsFulvus2 #41560 üzenetére
Itt leírtam. Kb már lassan 4. hete szenvedek a gépfejlesztéssel.
-
Hoqspok
tag
Sziasztok !
[ miniITX INTEL D945GCLF2 + Atom] alaplapom van +1 Gb RAM ami működött is elég szépen immáron majd 3 éve, Most nem tudok életet lehelni bele a monitor sötét marad, nincs Bios Beep hang a ventik felpörögnek merev lemez OK már másik gépen kipróbáltam. Tápot már cseréltem és másik táppal is ugyan ez a jelenség.
Egyedül a power LED zölden villog egyenletes ütembe az előlapon de erre az .[alaplaphoz kapott leírásban]egy szó utalás sincs. Már kínomba le kötöttem mindent még a klavit is de nem segített semmit. A Bios menüt sem látom még csak villanásra sem... Háló kártya LED normálisan villog Routerba látom a gép IP címét, alaplapi LED világít ahogy kell, A jelenség minden előzmény nélkül egy indítás után kezdődött... Ötlet valakinek ? Integrált video halál ?
Thx -
zeee
senior tag
Hi
Sima t-online-os routeren (csak kábeles) jön a net a laptopomba. 2.3 android van telon, és szeretném az xp-és laptop wifijén keresztül megosztani a netet, hogy a házban bárhol tudjak netezni a telon..
Lehetséges ez anélkül hogy hogy wifis routert kelljen venni? -
válasz
kely1988 #41555 üzenetére
Ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz
Viccen kívül ne cserélj. Komolyan mondom 775-ös Intellel jobb volt, mint ez, ennyi problémát...
babicsbalu: Nincs baj az Intellel szerintem még mindig jobb, mint az AMD teljesítményileg is, de nem értem mi van itt, hogy ennyi hiba van.
-
válasz
scream #41552 üzenetére
Ezaaaaz. Most jönnek az MSI lapos problémák. Nyugi nem támadásként írom, mert nekem is MSI van most vettem tegnap előtt és van vele baj. Ez azt jelenti, hogy semmilyen gyártótól nem lehet lapot venni, ASUS rossz, MSI rossz, AsRock rossz, Gigabyte rossz, maradt még vmi gyártó?
-
scream
veterán
Sziasztok !
Tegnap vettem egy MSI P67A-C43 B3-at és az volna a kérdésem,hogy az normális-e ,ha hallom az alaplap hangját ? Mmint borzasztó hangos ... Ezzel lehet valamit kezdeni ?
Amúgy megfigyeltem,hogy a CPU Phase LED-eknél amikor a 4. elalszik,akkor abbamarad a hang ,majd megint felgyullad és megint lehet hallani ...
-
Total...
csendes tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy egy MSI P67A-C45 (B3)ról mi a vélemény. Ezt a fajtát néztem ki magamnak, mivel nincs szükségem 2 vidkarira és elég olcsó is viszonylag, azonban érdekelne, hogy van-e vmi hibája -
krystman
őstag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy nekem van egy ECS lap, AM2+os. És szerintetek érdemes feltenni a chipszet drivert hozzá amit a gyártó ad hozzá lemezen, vagy külön le is lehet tölteni, vagy pedig elég amit a Win7 hozzátesz alapból. Most feltettem hozzá a drivert és az északi hídhoz tett drivert, és valami USB-hez. Ez eddig nem lett volna rajta, pedig hiba nem volt idáig sem az Eszközkézelőben.
-
invasio
tag
válasz
Littledrake #38087 üzenetére
USB Device over current status detected!
Erre a problémára a válasz általában nagyon egyszerű:
Ellenőrizd, hogy...
- 1. ... az alaplap nem testel-e le a házban
- 2. ... nincs-e valamelyik USB aljzat megsérülve
- 3. ... az alaplapon levő USBPW1, USBPW2, stb tüskéken megvan-e a jumperTutira ezek közt van a megoldás.
üdv
-
kangoo
tag
OK, kösz.
-
Lenry
félisten
válasz
kangoo #41545 üzenetére
szerintem nem.
túl látványosat nem fog gyorsulni, talán ha 4 magosat veszel, de abban nem vagyok biztos, hogy elviszi (sőt, valószínű, hogy nem), de az meg egyszerűen nem ér annyit, amennyibe kerül.az LGA775-től addig próbálj meg szabadulni, amíg el tudod adni, mert már fejleszthetetlen.
-
kangoo
tag
Sziasztok.
Egy 965P-S3 alaplap alá (tudom, elég régi) milyen olcsóbb procit ajánlanátok? 1,86GHz-es C2D-t cserélném le.
-
Az normális UEFI BIOS-ban, hogy az egér villog?
-
Janesz_20
tag
Sziasztok !
Lenne egy ilyen alaplapom :
A kérdésem a következő lenne... ! Ha kikapcsolom a gépet az egér utána is világít ... ezt , hogy tudnám megoldani , hogy ne világítson ? Van az alaplapon valami ami ezt orvosolja ?
-
W.
tag
eltévedt hsz...
-
belus12
csendes tag
Sziasztok!
AMD processzor pár lába elgörbült, visszaegyenesítettem, visszaraktam, bekapcsoltam a gépet, és a monitor semmilyen jelet nem kap, a HDD ledje egyáltalán nem világít, nincs BIOS beep, de proci ventillátor, CD meghajtó kap áramot táptól, hálózati csatlakozó ledje is világít.
Mi lehet a gond? Proci alaplap vagy mindkettő? (a proci kivétele előtt a gép tökéletesen működött). Köszi -
Petzval
senior tag
válasz
xBananaJoex #41532 üzenetére
A HDD hőfoka ha valóban ennyi kicsit sok.de megsérülhetet az op rendszer is.
-
Jimmy8
senior tag
válasz
xBananaJoex #41532 üzenetére
Portalanítás, újrapasztázás, házventik beszerelése. A számítógépházban kábelek rendezése, hogy jó legyen a légáramlás.
Elsőre talán ennyi. -
xBananaJoex
csendes tag
Arrol lenne szó hogy van egy old school gépem konfigja:MSi kt6 delta lsr
AthlonXp 1500+ 1350mhz
512mb ddr sdram
Geforce MX 440
Tehát ez a gép nem egy mai darab és az alaplap képes 47-55Celsius fokokra melegedni a cpu pedig 50-60fok.Jah és a winchester 50fokig megy.A gép nagyon sokszor fagyogat.Pls help MEEE -
Petzval
senior tag
Két ismérve van az ATX lapnak a mérete amit te is írtál és a 20 pines csatlakozó ami legtöbbször még egy különálló 4 pines processzor táppal egészül ki. Annál kisebb a microATX lap aminek egyik mérete már 20cm-nél kisebb a tápja azonban az idő függvényében változó 20 20+4pines táp és a 4-es processzor tá. ami újabb lapoknál már 8-as is lehet.
A szabvány csereszabatos méretet jelent nem kisebb tűrést! Kisebb méreti tűrés minőséget vagy illeszthetőséget jelent.Pld egy multiméter 5%-os vagy 0,5% -os az a mérési pontossága minősége.Forgácsoló illesztésnél a csereszabatosságot és az illesztés szorosságát jelölik,Egy ATX lapnak bele kell férnie egy ATX házba, de egy mATX házba nem. -
Petzval
senior tag
válasz
Pancsermeste #41521 üzenetére
Nem ismeri a dual chanellt 400MHz-es RAM-nál amúgy se menne de a 400-as RAM-ot viszi csak a lap sebességével maximum.De nekem van működő gépem ahol 2G van írva de 400-asból ha beleteszel két 1G-sat akkor lelassul a gép egy RAMhoz képest. Ha 2G-t akarsz használni akkor 333 vagy 266-ot kell párban beletenni akkor a leggyorsabb a lap. A 400-asból csak egy 1G-ást lehet használni az 1-es slotban. Ez a lap könyvében manuáljában le van írva.Az tévedés hogy ha több RAM-ot pakolok be akkor mindíg gyorsabb lesz a gép.Nekem erős a gyanúm hogy a te lapod is ilyen annál i inkább mivel SIS chipsetes.
Van egy dual chanelles lapom egy benchmark 1G RAMra 3510-et ad ha beteszek még egy
Gigát dualban 3920-as értéket ad ez általános gyorsulásként jelentkezik video vonalon is. -
herhi
tag
Valaki helyre tudná rakni az alaplapok méreti ismérveit?!
Van a családban egy Msi Neo 848, ami 29,5*21-es, egy Asrock P4VT8, ami 30,5*19,1-es. és elvileg az ATX szabvány az 30,5*24,4-es...azt hiszem
Akkor ezek ATX lapok? Mert néztem egy új AM3+ Asus Lapot, ami meg 24,4*20,3....
Nekem a szabvány szó eddig kisebb tűrést jelentett.
Köszi -
Üdv. Mostmár másik alaplapom van, de ezzel is ugyan azt produkálja Memtest86 4.0 alatt. Itt egy videó is róla. Memóriák 1600-on XMP-vel, de érdekes ha a dimm-eket megnézem akkor csak 1333-nak írja. Külön-külön fut a memtest csak együtt nem. Lefuttattam az MSI BIOS-ban levő Memtest-et az szépen végigment és kiírta, hogy passed. Mi a franc van már itt?
-
maxxtro02
tag
válasz
maxxtro02 #41311 üzenetére
Üdv!
Azóta sikerült ezt a problémámat megoldani.
Lenne egy másik kérdésem: olvasgattam az athlon II x2-es topikot és ott azt írták,hogy 1,35V lenne a jó feszültség a procinak,gyorsan rá is néztem az enyémre látom 1,424V-on megy biosban be is löttem hogy 1,35V,de ilyenkor a cpu-z szerint 1,376V-on megy, ha a biosban 1,325V rakom a cpu-z szerint akkor kap 1,352.
Ez hogy lehetséges?alaplap: asrock n68-gs3 ucc
cpu: athlon 2 x2 250 -
SilveRado
tag
válasz
Pancsermeste #41521 üzenetére
Szia. Ha jól emlékszem akkor menni fognak de nem 400-on
Azt hiszem elég neki a volt is amit a lap ad nekik.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Janesz_20 #41520 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ezeket olvastam már, de nem lettem okosabb!
Azt vágom, hogy 333MHz-es RAM-ot kellene használnom, ha már azt támogatja hivatalosan, de ha csak 400-as van, akkor az vajon működhet? Az se baj, ha nem 400MHz-en, hanem csak 333MHz-en, csak működjön.
Ill. Dual Chanel-nek van jelentősége? Van ennél egyáltalán ilyen? -
Janesz_20
tag
válasz
Pancsermeste #41519 üzenetére
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Kérdésem, hogy egy ASUS P4S533-X (S478 , SiS645DX) lapba menne egy 400MHz-es RAM?
Manual szerint max. PC2700-at kezel (333MHz), de vajon megy benne a 400MHz-es is?
Ill. azzal nem vagyok még tisztába, hogy itt is van-e dual channel, tehát párban érdemes, vagy egy modul esetén sincs hátránya? -
DJ WOKKY
addikt
válasz
po1son #41516 üzenetére
attól függ mire változott meg.
és ismét:Az AWARD BIOS jelzései:
Nincs hangjelzés. Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
Megszakítás nélküli hangjelzés. Rossz a tápegység.
1 rövid hangjelzés. Minden rendben.
2 rövid hangjelzés. Jelentéktelen problémák adódtak. A BIOS felkínálja a CMOS Setup indítását, mely során kiigazíthatjuk az eltárolt hibás beállításokat. Ellenőrizze az adattároló és az alaplap közötti szalagkábel megfelelő csatlakozásait!
3 hosszú. A billentyűzet hibája. Indítsa újra a számítógépet!
1 hosszú+1 rövid. Probléma van a RAM-mal.
1 hosszú+2 rövid. Probléma van a videokártyával. Ez a leggyakrabban előforduló hiba. Ebben az esetben ajánlatos kivenni a videokártyát a csatlakozójából, majd pedig visszahelyezni. Ellenőrizzük a monitor csatlakoztatását.
1 hosszú+3 rövid. Hiba történt a billentyűzet inicializálása során. Ellenőrizzük a megfelelő csatlakoztatást.
1 hosszú+9 rövid. Problémák adódtak a ROM-memóriából történő adatok olvasása során. Indítsa újra a számítógépet!
Ismétlődő hosszú hangjelzések. A RAM-memória nem megfelelően lett csatlakoztatva az alaplaphoz.
Ismétlődő rövid hangjelzések. Problémák adódtak a tápegységgel. Tisztítsuk meg azt a portól.Az AMI BIOS jelzései:
Nincs hangjelzés. Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
1 rövid. Minden rendben.
2 rövid. Probléma van a RAM-memóriával. Indítsa újra a gépet! Ellenőrizze a memória moduljait!
3 rövid. Hiba van a memória első 64 Kbájtjában. A teendők ugyanazok, mint az előbbi esetben.
4 rövid. Rossz a rendszer-timer.
5 rövid. Hiba a központi processzorban.
6 rövid. Rossz a billentyűzet kontrollere.
7 rövid. Hiba az alaplapban.
8 rövid. Hiba a videomemóriában.
9 rövid. A BIOS kontrollösszegének (CRC) hibája.
10 rövid. Hiba a CMOS-memóriába történő beírás során.
11 rövid. Rossz a külső cache memória (az alaplap slot-jain található).
1 hosszú+2 rövid. Hiba a videókártyában.
1 hosszú+3 rövid. Ugyanaz, mint az előző esetben.
1 hosszú+8 rövid. A videokártya hibája, vagy nincs csatlakoztatva a monitor.A Phoenix BIOS jelzései:
1-1-3. Az adatok kezelésének hibája a CMOS-ban.
1-1-4. A CRC hibája a BIOS-ban.
1-2-1. Rossz az alaplap.
1-2-2. Hiba a DMA-kontroller inicializációja során.
1-2-3. A DMA-csatorna hibája a műveletek elvégzése során.
1-3-1. A RAM regenerációjának (refresh) hibája.
1-3-3. Hiba a RAM első 64 Kbájtjának tesztelése során.
1-3-4. Ugyanaz, mint az előbbi.
1-4-1. Rossz az alaplap.
1-4-2. A RAM tesztelésének hibája.
1-4-3. A rendszer-timer hibája.
1-4-4. Hiba az I/O portnál.
3-1-1. Hiba a DMA második csatornájának inicializációja során.
3-1-2. Hiba a DMA első csatornájának inicializációja során.
3-1-4. Rossz az alaplap.
3-2-4. A billentyűzet hibája.
3-3-4. A videomemória tesztelésének hibája.
4-2-1. A timer hibája.
4-2-3. Az A20 vonal hibája.
4-2-4. Hiba a csökkentett (save) üzemmódban. Lehet, hogy hibás a központi processzor.
4-3-1. Hiba a RAM tesztelése során.
4-3-4. Hiba a PC órájában.
4-4-1. Hiba a soros port tesztelése során.
4-4-2. Hiba a párhuzamos port tesztelése során.
4-4-3. Hiba a co-processzor tesztelése során. -
po1son
addikt
Sziasztok!
Live update 5 nevű programmal most frissíttetem a biost.
Nem történt semmi probléma (láthatólag), de megváltozott teljesen a bootulás legelején a csipogó hang. Ez normális?
MSI-H61M-E33 alaplap -
lizakattila
senior tag
válasz
Patice #41513 üzenetére
Hali!
Még anno egy K9A2 CF lappal jártam így (hasonló keret van rajta). Akkor sehol nem találtam ilyet újonnan.
Én gyorsban körbejártam a közeli pc boltokat, hogy nincs-e véletlenül halott am2-es lapjuk. Az egyikben volt és valami 500Ft-ért elhozhattam a keretet róla. Úgyhogy valami hasonlót tudok javasolni Neked is. -
Patice
nagyúr
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Nemrég vettem a gépembe egy AMD Athlon II X2 250-es procit egy Scythe Big Shuriken hűtővel együtt. A beszereléssel nem is volt semmi gond, a hűtő felfogatása is OK.
A hétvégén viszont egy tompa kattanás hallatszott a gépemből, aminek az lett az eredménye, hogy elkezdett sokkal jobba melegedni a proci terhelés alatt és alapjáraton is kb. 10 fokkal többet mutatott. Arra gyanakodtam, hogy csak a saját szenzorok szórakoznak velem, belenéztem a házba, megfogtam a procihűtőt és majdnem leesett a helyéről!
A hűtő felfogatása letörte az egyik oldalon a az alaplapi felfogató keret erre kialakított fogát.
(Anyagfáradás gondolom, vagy túl erős lehetett a procihűtő kapcsa.)Ilyen felfogatókeretet lehet külön kapni, vagy PC bontókban nézzek utána?
Gigabyte GA-MA785GM-US2H alaplap.
(Ideiglenes megoldásként sikerült a procihűtőt odakötöznöm ehhez a kerethez, meg az északi híd hűtőjéhez.
)
A válaszokat előre is köszi!
-
dany27
őstag
Hali!
Adott egy Gigabyte 8i-945pg lapka ami a következő tüneteket produkálja:
Van mikor bekapcsoláskor elindul majd mikor lefutna a POST újraindul és ez után fut le végig a POST és bebootol az OS.
De ha pl.: Hard Disk Priorityt változtatok akkor is eljátsza ezt vagy egyszerűen elsem indul, mintha túlhuztam vna a gépet... Kikapcs majd újra be és minden OK. A priority nem állt vissza úgy maradt ahogyan belőttem...Húzva nincs a gép! mi lehet a baja? Javítható vagy ezzel már együtt kell élni ?
Előre is köszi!
-
grrpowa
aktív tag
Sziasztok máég mindig szenvedek az ASUS MA88T-M es alaplap vs Geforce 9800GT vel egyszerüen nem tudom miárt de újraindul a gép ha benne van a videokártya a load default beállitásal mér probálkoztam a biosban az nem jön össze még az is furcsa hogy amikoir újra indul a gép nem müködik az usb billentyüzetem nem tudok semmit varjálni csak ha restartolom a gépet
-
spyro1411
tag
Helló
Annyit szeretnék kérdezni, hogy meg-e érné nekem úgy október körül LGA1155 ös alaplapot vásárolni (mivel akkorra lenne pénzem a gép újítására)?
Tudok egy bizonyos LGA2011 es platform megjelenéséről is és ha nem lenne negyon drága vagyis nem jönne ki sokkal drágábba a gép mint az LGA1155 össel akkor venném inkább azt.
A gépet játékra veném (főleg játékra) mennyi időt bírna kb. ez a core i5 2500k-s proci (ugyebár én szeretek mindent maxon nyomatni
)
A válaszokat előre köszönöm
-
herhi
tag
-
herhi
tag
azt szeretném kérdezni
, hogy mit jelent az alaplapok FSB értéke??
és ezzel összefüggésben a memória FSB értékei...is, pl.
köszönöm
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ford topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest