- Hobby elektronika
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
Aktív témák
-
válasz
lancellott #40390 üzenetére
Pedig az x58-as lapok simán kezelik a két PCI-E sávot x16/x16-ban, hármat x16/x16/x8-ban, vagy az enyém pl. akár x8/x8/x8/x8-ban 4 db VGA-t.
-
Sandrew
őstag
Sziasztok!
Lenne egy nagyon sürgős kérdésem!
Adott egy Asus A7N8X-E deluxe alaplap. Van rajta 2db Sata csati. A kérdésem, hogy az alaplap támogatna egy WD5000AAKS vinyót? SATA2-es. Visszafelé nem kompatibilis ez valahogy? Illetve egy WD2500JS-s vinyót? Ennek a hátulján van valami olyan Jumper lehetőség amivel Sata1-re lehet állítani azaz max 150mb/s-re.
Nagyon köszönöm előre is!
-
Hali!
Adott egy asrockh61m/u3s3 lap. Eszközkezelőben "PCI egyszerű kommunikációs vezérlő"-t letiltottam, mert nem tudom melyik driver kéne hozzá. Ha bekapcsolom a gépet, kiírja, hogy PCIE gen 2 (vagy ilyesmi) szöveg és alá, hogy "can't find device. Most ez azért van, mert olyan drivert raktam fel, ami nem is kéne, vagy mi lehet? Videokártya egy a pci-e csatlakozóban, gond bélkül, azt felismeri a gép. Azért nem lemezről telepítettem, mert mikor újraindult telepítés után, nem engedett tovább, mert újrainduláskor azt írta ki, hogy creating sata discette (asszem), igen vagy nem, aztán nem engedett tovább.
Amit feltelepítettem: inf driver, realtek hd audio, atheros lan driver, asmedia sata 3, asmedia usb3.
Köszi!
-
csibor
addikt
Adott 1 Asrock K8NF6G-Vsta, aminek ha minden igaz hibás a sata vezérlője. A kérdésem, akkor gondolom a pata vezérlő is rossz, vagy az külön chip? Egyébként hogy lehet letesztelni hogy biztos ez a gond?
-
bigrobi
csendes tag
Sziasztok!
LGA1156-os foglalathoz keresek műanyag foglalatvédőt, amit a proci betétele előtt kell kivenni. Nincs valakinek egy felesleges? Garancia érvényesítéséhez kellene, és persze nincs meg az enyém.
Köszi.
Üdv:
Robi -
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
lancellott #40390 üzenetére
Hát én csak olyanokat találok 1155be ami csak 8X8ba tudja futtatni őket.
Én is szerettem volna 16*16-osat, de azt csak 1366-os tudja.UEFI BIOS
Ilyen biost keresek Sandy alá, de mivel UD4 nem ilyen igy választhatok másikat! -
Santino
aktív tag
válasz
lancellott #40389 üzenetére
Köszönöm, hogy utánajártál a dolognak. Igazából csak most "szívás", ha megtalálom a megfelelő bekötést, onnantól nem gond.
-
lancellott
tag
válasz
ViiiiktorOC #40388 üzenetére
a helyzet az hogy az 1155-ös egyel fejlettebb az 1366-osnál
amire te gondolsz az az 1156-os foglalat... mellesleg 1366-os lapot egyáltalán nem találtam ami tudná a (2x 16x-os) sebességet...
Okosíts már ki mi az az UEFi bios.. nem akarok hülyén elpusztulni..
-
lancellott
tag
válasz
Santino #40365 üzenetére
na hát a helyzet az hogy megszívtad... nincs sehol leírás hozzá a legegyszerűbb, ha az ASUS supportjának írsz egy levelet... Az ominózus c 225 ös panel bekötési rajzát követelve... két nyelven is megnéztem.. angol meg német fórumokon ahol többen találkoztak ezzel a problémával... a másik lehetőség, hogy kikísérletezed.. a power - reset nem lehet gond, mert ugye tökmindegy hogy melyik szálat hova teszed... nyílvánvaló, hogy az egy csatlakozóhoz tartozó tüskék egymás mellett vannak (tehát nem egymás felett) és ugye nagy általában jobboldalt szokott lenni a pc speeker.. tehát ha ebből indulsz ki viszonylag hamar megtalálod a helyes bekötési sorrendeket.. gyakorlatilag a hdd led-et és a pc speekert kel megkeresni...
Bocs ha hülyeségeket írtam volna -
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
lancellott #40386 üzenetére
Jorus: Ezt sajnálattal hallom.
Akkor kereshetik másik lapot ami uefi-s.
lancellott: Lga 1155 nem tud kifuttatni egy 16*16-os sli-t. A chip nem tudja ezt. Én ugy tudom h egyenlőre csak 1366-os tudja ezt!
16*8 szerintem az se vészes. tesztekből nem lassú annyira a 8*-os. -
DJ WOKKY
addikt
válasz
lancellott #40386 üzenetére
vizet készíts a tűz mellé, vagy homokot, ha elektromosat akarsz...
Amúgy beírod google-ba és kész.. vagy nézegesd azokat a 1155-ös lapokat.
Szerintem nem sokan fognak keresgélni helyetted... max ha megadsz pár pontos típust, akkor segítenek tapasztalatokkal... -
lancellott
tag
Sziasztok. Kis segítség kellene. keresek egy minél olcsóbb (nem lesz így se olcsó) 1155-ös lapot SLI-hez. A lényeg, hogy 2 kártya esetén is 16x-osnak kellene lennie a PCI-E slotoknak. Számtalan lapnál feleződik a slotok sebessége ha 1-nél több kártyát installálnak a gépbe...
Vagy 16x-4x, vagy 16x-8x, vagy 8x-8x... na nekem 16x-16x kell... Kérem a gurukat minél több ilyen tulajdonságú lap típusát ide vagy privátba leírni sziveskedjenek... vagy felgyújtok valamitköszi előre is
-
Santino
aktív tag
válasz
lizakattila #40378 üzenetére
Köszi a fáradozást, az általad mellékelt kép már megvan nekem. És ez nem jó, mert a PANEL1 -amire csatlakoztatni kell a vezetékeket- az pont nincs. Az általam mellékelt linken lévő képen jól látható.
Ha ez lenne, akkor kérdésem se lenne.Azért köszönöm!
-
kmisi99
addikt
Van egy Gigabyte ga-8ipe1000 g alaplapom (478 as foglalat) van rajta 2 (gondolom) Sata1 es csatlakozó. Ezek Sata2 es hdd-t minden gond nélkül kezelnének?
-
válasz
ViiiiktorOC #40375 üzenetére
Hagyományos BIOS van rajta.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Üdvözletem.
Gigabyte P67A-UD4-B3-as lapon már UEFI biosz van rajta? Mert gyártó honlapján nem találok semmi választ rá. Ezek szerint ezen akkor még csak a régi bios van?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv.:
ViiiiktorOC -
Fulmi
senior tag
sziasztok!
a segitsegeteket szeretnem kerni egy 1 hetes problemanal, amit nem sikerult azota sem megoldanam, s abban sem vagyok biztos, hogy az alaplap a problema-e vagy valami mas.
azt tapasztaltam, hogy egyik pillanatrol a masikra nincsen kep a monitoron. a monitor biztosan mukodik, ki lett probalva masik PC-n. a biztonsag kedveert megprobaltam egy masik monitorral is, hogy azon lesz-e jel, de azon sem volt. vagyis az tortenik, hogy bekapcsolom a gepet a kartyaval a gepben, radugva a monitort D-SUB csatlakozon keresztul, 1 pittyogas hallatszik, s amikor meg kellene jelennie a boot kepernyonek, akkor semmi sem jelenik meg a monitoron, tokeletesen fekete a kepernyo.
ezek utan gyanakodni kezdtem a videokartyara (egy relative regi agp-s), hogy valami tortenhetett vele. kiprobaltam egy masik agp-s vga-val, amit egy masik gepbol szedtem, ahol tokeletesen mukodik, de azzal sem volt kep. a monitor nem irja ki, hogy "no signal" vagy hasonlo, egyszeruen feketeseg van a kepernyon.
vagyis nem nagyon ertem, hogy most mi tortenhet. mivel az alaplap jelez egy beeppel, hogy elindult es nem pittyeg tobbszor, hogy baj lenne valamelyik hardwarerel. de a bootolast nem latom a monitoron, csupa feketeseg van. a videokartyak mukodnek masik gepekben normalisan. sajnos alaplapba integralt vga nincs, amit tovabb hasznalhatnek az agp-s helyett.
mit tudtok mondani erre a jelensegre, alaplap hiba? hogy lehetne kideriteni, hogy mi a hiba, ha csak fekete kep van a monitoron? ebbol kovetkezik a kovetkezo kerdes, hogy lehetne kepet varazsolni a monitorra?
koszonom a segitsegeteket: fulmi
-
yodus
csendes tag
Sziasztok ! kaptam az ABIT alaplapom után egy Gigabyte alaplapot GA8i848PM biossal. az abit biosban volt chipset setup, cpu szorzóval, ram fesz állítással. a PM -en ilyen opciok nincsenek. frissítésre a @BIOS nem tud újat, csak a P-re. ua. mint PM. a Gigabyte se tud újat, de lehet rossz helyen keresgéleg. segítsen aki tud frissebb BIOS-t. előre is kösz.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
sandrik #40364 üzenetére
Vga drivert cseréltél ? Ha nem próbáld meg ... Ha az sem akkor új oprendszerrel, ha úgy sem jó, akkor félek vga meghalt. 8800Gt-re sajnos jellemző ez a fajta halál: csíkozódás
(#40365) Santino: Játssz el vele egy kicsit. Lapos fejű csavarhúzóval próbáld indítani, ha elindul valamelyik 2 tüske összezárásával, akkor már tudsz miből kiindulni.
Én is csináltam ilyet régen -
Santino
aktív tag
Sziasztok!
A minap kezembe került egy használt ASUS P4P 800-as alaplap. Tanulmányozásom során anomáliába kerültem, ugyanis ahová az előlapi Power On/Off; Reset; HDD Led; IDE Led kábeleket kell csatlakoztatni (Panel1), ott nincs semmi, helyette közvetlenül felette van egy 9 tüskés csatlakozási lehetőség.
Kép: [link]
Ebből sajnos nem tudom kibogarászni, hogy melyiket hova kell csatlakoztatni.
Ebben kérném a segítséget.Köszönöm.
-
sandrik
csendes tag
Hali!
Lehet, hogy nem alaplap probléma, de tegnap a gépem teleszórta mindenféle karakterrel a képernyőt és megállt. Csak a háttérben futottak programok, külső vinyóról WIFIN keresztül egy film ment éppen. Semmi új hardver, sem szoftver nem lett telepítve. Újraindítás, kikapcsolás, csatlakoztatott hardverek leválasztása, memória modulok cseréje, por kifújása, wifi lekapcsolása, rendszer-visszaállítás ( nem ebben a sorrendben )
után sem változott semmi. Csökkentett módban szintén összevissza karakterek, vékony színes csíkok. Nincs ötletem.
A konfig: Gigabyte P35DS3P, Intel E8400, 2*2GB 800Mhz RAM, EVGA 8800GT, 320 GB Samsung HDD, 400W táp + külső vinyó, + ACER 19" LCD
Soha nem volt baja.Van esetleg ötletetek?
-
válasz
Csakesz87 #40359 üzenetére
Ennél azért több az eltérés.
Az X58A-UD5 tudja kezelni az XMP-s RAM-okat, jobb az integrált audio kodekje, és fejlettebb az integrált LAN-ja, 3 db 16x-es PCI-E slot-ja van, szemben az EX58-UD5 2 db 16x, és 1 db 8x-es sínével, eltér a PCI-E 1x sínek és a PCI slotok száma, az X58A támogatja a 2 és 3 kártyás SLI/CF rendszereket, van rajta 2 db SATA3 slot (Marvell chipen), plusz 8 db SATA2 csatoló, van rajta 2 db USB3 slot, plusz eSATA is. -
Jimmy8
senior tag
Szerintetek ennek hány fázisú a tápellátása?
ASUS M5A88 EVOmod: 8+1 fázisút egyértelműen érdemesebb választani a 4+1 helyett?
Milyen hátulütői vannak a csak 4+1 fázisú tápellátásnak? -
Irvkhf
aktív tag
válasz
sziada5925 #40358 üzenetére
Ez az Asus P5WD2-E Prémium alaplap akkor gondolom az újabb a régebbi alatt a sima Asus P5WD2-E re gondolsz. Akkor viszi a két magos processzorokat. Köszi a választ és a segítséget.
-
Csakesz87
csendes tag
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hogy mi a különbség a Gigabyte EX58-UD5 és az X58A-UD5 között?
Látom h előbbiben nincsen smart6,usb3 stb...De minden másban megegyeznek teljesen?
pl. konkréttan, tuningban teljesen ugyanazt tudja a kettő?köszi
-
sziada5925
aktív tag
válasz
Irvkhf #40357 üzenetére
Szia!
Ezt találtam róla hirtelen egy fórumban:
A new revision of P5WD2-E Premium supports Core 2 Duo. Previous P5WD2-E PRemium does not support Core 2 Duo. Asus has updated the board to meet VRM11 via a new revision.Tehát ha az újabb kiadású a lapod, akkor viszi a Core2 procikat, a régiek meg nem.
-
Irvkhf
aktív tag
Sziasztok !
Az volna a kérdésem hogy egy Asus P5WD2 - E Prémium alaplapba rakható e két magos processzor. Meg néztem a Cpu támogatási listáját és nincs benne nem írja hogy támogatná a kétmagos processzorokat. Lehetséges azért mert hiába 775 ös foglalatú és 1066 Mhz es Fsb ig támogat processzorokat. De csak 65 Nm es processzorokat támogat és a 45 Nm es eket nem.
-
tottiiii
tag
HEllo....szeretnék vásárolni egy ASUS M4A78LT-M (mATX) alaplapot...ebben van egy AtiRadeon 3000 VGA Integrálva.ez az integrált videókari mennyire lenne képes?elbír szerintetek egy Richard Burns Rally nevű szimulátorral?
-
nappa
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom hogy van egy s478-as gigabyte alaplapom és eddig tökéletesen ment. procit cseréltem és azota néha nem ad képet semmilyen procival sem csak akkor ha pl a proci hütöt leveszem és visszarakom vagy ha ki-be teszem a procit. mi lehet a baja? az alaplap kuka vagy csak valami éritkezés?
előre is köszi!
Üdv
-
Olyan lapot tudsz venni esetleg, amibe belemegy az AM2+-os CPU DDR2 RAM-okkal, de használható AM3-as CPU-val és DDR3 RAM-okkal is (nyilván nem egyszerre). Így most csak lapot kell venned, és ráérsz később CPU-t cserélni (az AM3-as CPU-k DDR2 és DDR3 vezérlővel is rendelkeznek).
Ilyesmire gondolok. -
válasz
dwelablack #40339 üzenetére
Sima HDD-nél mindegy, mert nem az fog korlátozni, SSD-t pedig csak az ODD helyére tudsz beépíteni barkácsolás nélkül, és ott SATA II csatoló van, ahogy olvastam a Dell fórumán.
-
andras888
aktív tag
hello!
Van egy kis problémám:
Használni akartam a nyomtatómat, de kiírta hogy nem válaszol usb ki majd be.
Kiírta hogy nem lehet felismerni az usb eszközt. és a telómnál is csinál ilyet de néha működik, de a nyomtatót egyáltalán nem ismeri fel??
minden más megy usbről(web cam, egér, bill, net) -
bersekh
tag
Hello!
MSI K9A2 platinum lapom van(volt).A live update-tel letöltöttem a legfrissebb bios-t.win alól telepítettem( eddig minden bios-t így raktam fel) és amikor telepíteni akarta menet közben lefagyott azután elkezdett sípolni. Amikor elkezdett sípolni kinyomtam a gépet és azóta ha bekapcsolom se kép se hang semmi. még a bios-ig se érek el. Ha valakinek van valami ötlete ne tartsa magába.
köszi
-
dwelablack
tag
UP!
-
sith7
félisten
Alaplapom úgy néz ki tönkrement, és cserélni szeretnék, de nem AM2/AM2+ - ra, hanem akkor már AM3 - asra.
Kérdésem:
Milyen alaplapot vegyek, ami támogatja a procimat ? /940BE/
Természetesen DDR3 - as ram - mal ...
Létezik ilyen , vagy a procit is cserélni kellene ? -
dwelablack
tag
Sziasztok,
egyszerűen és gyorsan hogyan tudom kinyomozni egy alaplapról, hogy tudja-e a sata3-at? (neten biztos infót nem találtam róla). Aida-val nézegettem, de nem láttam semmi ilyesmi infót. (Egyébként egy dell n5110-es laptop-ra vagyok kiváncsi, tudja-e a sata3-at)
Köszi,
Üdv,
Gy. -
Lori82
senior tag
Sziasztok!Van valakinek valamilyen tapasztalata ezzel a két alaplappal?Gigabyte GA-H67MA-D2H-B3 és Gigabyte Z68MA-D2H.Leginkább azt szeretném tudni,hogy a Z-s alaplapon működik-e az usb 3,mert azt hallottam,hogy az etron chipes alaplapokkal gondok vannak.
-
Irvkhf
aktív tag
Sziasztok !
Az volna a kérdésem hogy egy Am 2 s 940 es foglalatba jó e az Am 2 + os processzor.
-
Lori82
senior tag
Sziasztok,ezt a gigabyte ga-h67MA-usb3 alaplapnál láttam:QPI; Up to 4.8GT/s.Ez mit jelent,tudja valaki??
-
lancellott
tag
Sziasztok. Egy kis segítséget kérnék... tervezek egy 1155 -ös foglalatú lapot vásárolni, ami tudja az SLI-t (2db kari lesz benne). Úgy hallottam nem baj ha 2db 16x-os PCI-e slot van benne ami tudja is 2 karival a 16x-os sebességet. rengeteg lapot átnéztem, de szinte minden lapnál feleződik a 16... két karinál... Találtam egy lapot ami jó lenne, de ha lenne valami olcsóbb azt nem bánnám..
ASUS P8P67 WS Revolution <----- ez a lap tudja a 16x-os sebességet SLI-ben is... hasonló lapok típusait kérném tőletek megosztani mert már rohadtul zúg a fejem
köszi előre is. Asrockot kivéve bármi jöhet -
atkaHC
csendes tag
Szerintetek melyiket érné meg jobban megvenni a 2 közül?
vagy
Sapphire PI-AM3RS760G2, Pure Innovation 760G
A Sapphire lap előző verziójáról még itt van pár infó, hogy mit tud.
Igazából az érdekelne legjobban, hogy a Sapphire Hybrid Crossfire funkciója a jobb, vagy a Gigabyte Turbo3D-je? Egy Vtx3d hd5670-et néztem bele.
-
Galdius
csendes tag
hy egy olyan problémám lenne ,hogy vettem egy ms usb(vezetékes)-s billentyüt edig PS2-t használtam és azzal kapcsoltam be a gépet a kérdésem hogyan leht ezt megcsinálni USB-s billentyüvel
BIOS-ban ban engedélyezve van az usb pwr -
Buko01
tag
válasz
lancellott #40303 üzenetére
Valamilyen szinten egyetértek veled, de ez nem olyan régi gép, hogy win7-et ne bírna
E5200,2gb ram,hd 3450 vga, p5ql alaplap, mindenesetre, fontolgatom, hogy visszateszem neki az XP-t.. köszi! üdv -
Abrion
senior tag
Értem, amit vásárolni akarok alaplap azt alapból nem lehet tuningolni.
Még1x mindenkinek
Ezzel az alaplappal van valami probléma? ASUS P8H67-M LE REV 3.0
halottam hogy az integrált vgas alaplapokban ilyen bios reset problémák vannak, és ilyen esetben ütközhet az integrált vga és a csatlakozott vgaval. -
tkesy
őstag
válasz
ingalls #40279 üzenetére
Ismerősnél vagy valahol máshol letöltöd azt a bios verziót amelyik szimpatikus, és vagy kisfloppy-ra vagy pendrive-ra (fat32) rámásolod.
Boot-nál vagy nyomod az End gombot, vagy belépve a bios-ba, az F8-at használva indítod a QFlash-t. A többi már értelemszerű, vagy ha nem akkor nézd meg a lapod manual-jának 4-2 fejezetét. A frissítés után első alkalommal egy Load Setup Defaultot kell kérned még. -
andree04
aktív tag
Sziasztok.
P8H67M EVO
Ezt nézzétek meg olcsóbb mint a Pro, (25k még a hülyének is megéri) ez az alaplap volt az álmom,de eddig csak 30K felett árulták.
Vélemény róla? -
tkesy
őstag
válasz
MrCsiT #40305 üzenetére
Tudtommal ezt csak az Virtu-s Z68-as lapok tudják....
-
tkesy
őstag
válasz
BigBlackDog #40317 üzenetére
Annyiban, hogy a Marvell az külső vezérlő, így pci-e sávra kapcsolodik majd úgy a chipsethez.
-
rzerge
aktív tag
válasz
lancellott #40309 üzenetére
Szia!
Köszi a tippeket, meg fogom nézni. Az elem merülést nem tudom, hogyan müxik, mert csak a hdd-t felejti el, és a post-nál meg azt írja ki,hogy talált egy usb tárolót, holott nincs rádugva semmi. Minden más beállítás megmarad.
Leszámolja a ramokat, aztán amikor jönnének a merevlemezek, ott megáll (gondolom keresi a lemezeket) és ha megtalálja a vinyót akkor megy tovább minden, ha pedig megtalálja a nem létező usb tárolót, akkor nem tudok bootolni, hiába van beállítva a boot sorrend.
Egy 400W-os közepes minőségű táp van erre: e6400, 2gb ram, 320sata, 1dvd, 2venti, 1 pciex kari, ami külön tápellátást igényel. Na majd megnézem, hogy akkor a feszültség ágak ne legyenek túlterhelve, bár szoktam erre figyelni, de ki tudja. -
BigBlackDog
veterán
Tudja valaki hogy a "Marvell® PCIe SATA 6Gb/s " nevű dolog miben különbözik a normál, chipsetbe (Z68) épített 6 Gb/s-es vezérlőtől? Megéri a dolog?
-
Gyeptegla
tag
Hali!
Lenne egy kérdésem.
M2N alaplapom van és most van benne egy athlon 64 2x 5000+ és szeretnék váltani ilyenre AMD Athlon II x2 250 vagy ugyan ez csak x4 640-esre.
Olvastam hogy ezek már am3-asok de még felismeri a lapka de viszont ahol olvastam
ez volt írva "Due to Bios ROM size limitation remove LAN PXE ROM and change Crashfree3 to Crashfree"
Ez lehet hogy azért van mert már sok mag van vagy azért mert inkább egy jobb lapkába kéne tennem??? -
Petzval
senior tag
válasz
Abrion #40310 üzenetére
Az integrált VGA nem nagyteljesítményt igénylő játékokhoz való azt tőle elvárni nem lehet mert a video RAM be van határolva a BIOS-ban és a táp is.És a videóhoz a ramot az alaplapi RAM-ból veszi el.256-512Mb-ot.Egy nagyteljesítményű videokártyánál már a tápegységet is növelni kell viszont ott a RAM a kártyán van.
-
Abrion
senior tag
Hali
Véleményt kérnék erről az alaplapról ASUS P8H67-M LE REV 3.0
És esetleg véleményt az integrált vgas alaplapokról, negatívum föleg.
-
lancellott
tag
válasz
rzerge #40308 üzenetére
Próbáld meg a tápkábeleket elrendezni, hogy a feszültségek arányosan el legyenek gépen belül osztva... egyik tippem a táp nem ad elég feszt valaminek... pl proci rendellenesen működhet tőle., nem kap elég feszt a hdd stb. .. másik tippen, haldoklik a hdd.....
jah van még egy.,. esetleg a biosra ránézhetnél, hogy a sata cuccok jó sorrendben vannak-e, illetve ha átállítod megmarad-e... lehet merül az elem a lapban... -
rzerge
aktív tag
válasz
sziada5925 #40307 üzenetére
gondoltam rá én is, de azt hiszem "legfrissebb" bios van rajta. Ez egy brand gép alaplapja, egy integrált vga-s g31 chipes matx lapocska
csak ha eddig nem csinálta, és hardver változás nem történt, ezért vagyok tanácstalan -
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, amivel nem tudok mit kezdeni. Első ránézésre hdd kérdésnek tűnne, de sztem nem az.
Egyik napról a másikra a következő üzenetet hozza az egyik pc a családban:
reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key
Nincs másik op.rendszer a gépen, 1 hdd van (2 partíció), 1 dvd és nincs rádugva semmi más. Néhány ctrl-alt-del gombbal elindul a gép, és bootol szépen.
Szétszedtem a gépet, kitakarítottam, megpróbáltam mindegyik sata helyet, a probléma maradt.
Cmos resetnél mielőtt belépnék a biosba, azt írja kis, hogy talált egy usb-s tárolót (usb mass storage), ami azért vicces, mert nincs semmi usb rádugva (egéren kívül). Lehúztam a hálózatról is, hátha a hálózaton lát vmit.
Nem tudok rájönni,hogy mi lehet a hiba oka. Amikor nem indul a gép, akkor biosba belépve az auto felismerés nem látja a vinyót, csak akkor ha közvetlen belelépek, és kerestetem.
Mindezt random módon csinálja. -
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
H67-es lapba tett Sandy esetén, az int. vga ugye működik.
Kérdésem: van olyan lap - vagy a chipset? - ami lekapcsolja 2D-ben a diszkrét VGA -t ? hogy van ez
-
lancellott
tag
válasz
Buko01 #40282 üzenetére
nemrég coptam win7-el... szomszéd gépét gyalultuk... xp után legújabb sp1-es Win7 64bit fel.. driverek fel... aztán az USB portok nem akartak működni jól.. volt a nyolcból 2 db ami ment, a többinél driverhiba jelentkezett ha a nyomtatót elepítettem pl...
A netről a legújabb win7 drivereket kerestem egy ASUS P5K laphoz, de win7 nem volt csak VISTA.. mivel van lehetőség win7 alatt vista módban való futattáshoz a driverek felmentek gond nélkül.. csak nem voltak jók... 2 nap kísérltezés után xp vissza 1 óra alatt tökéletes lett a gép elsőre.. szóval régi cucchoz nem mindig jó a win7 akármilyen faxa is... nálad is ez lesz -
lancellott
tag
Sziasztok. Egy kis segítséget kérnék... tervezek egy 1155 -ös foglalatú lapot vásárolni, ami tudja az SLI-t (2db kari lesz benne). Úgy hallottam nem baj ha 2db 16x-os PCI-e slot van benne ami tudja is 2 karival a 16x-os sebességet. rengeteg lapot átnéztem, de szinte minden lapnál feleződik a 16... két karinál... Találtam egy lapot ami jó lenne, de ha lenne valami olcsóbb azt nem bánnám..
ASUS P8P67 WS Revolution <----- ez a lap tudja a 16x-os sebességet SLI-ben is... hasonló lapok típusait kérném tőletek megosztani mert már rohadtul zúg a fejem
köszi előre is. Asrockot kivéve bármi jöhet
Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Laptop ramok 2x4Gb DDR4 2133/2400/2666Mhz 2x16Gb 3200Mhz és 2x32GB 2666Mhz párban!
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest