- Dell notebook topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Erről a Xiaomi Yi kameráról mi a véleményetek? Ez még beleférne anyagilag nálam, és legalább márka.
-
sambenez
Topikgazda
Mármint a pc-re dugva készítettél felvételt? Vagy van az sd kártyán régebbi?
Ilyen kamerám nincs, ezért nem tudom ez hogyan működik, de hasonló elven működő kamera alapján azt mondom ha webkamera akkor nem. Ha storage akkor ugyanúgy kellene látszódjon mint bármilyen meghajtó tartalma. -
Peti78
őstag
Sziasztok!
Megérkezett. Viszont talán én rontok el valamit...
Pc-re kötöttem, mert a kocsi a parkolóban van és dolgozok. Bootolás után bevillan a kamera által látott kép, aztán az megáll és egy keretben megjeleni a data storage és a pc kamera felirat, amik közül választani lehet. Érdemben csak a record gomb reagál, aminek a megnyomása után kék lesz minden és a választott opció felirat van rajta fehéren. Ez így megáll és kész.Egyetlen gombra sem reagál, kivéve a kikapcsolásra. Az már megy neki. Mindegy, hogy van-e benne sd kártya vagy sem, mindig ez van. A menu és a mode gombok ugyanúgy csipognak mint a fel-le, de soha semmilyen opció nem jön elő, tehát a beállításokba sem tudok belépni. Mivel PC mode is van rajta, webcameraként is működtethető (lenne) ezért nem feltételezem, működnie kellene pc-n is.
A leírtak alapján userhiba lehet? -
cidalain
veterán
-
Timyyy
őstag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó helyre írok, ha van ennél megfelelőbb a kérdésemhez, akkor pls linkeljétek.
Szóval szükségem lenne egy olyan kamerára (pici), amit ha kirakok egy ablakba, akkor a képét bluetoothon továbbítja a telómra. Ennyi az össz funkció amire szükségem van. Nem kell rá kijelző rá, nem kell hogy HD legyen, nem kell se mikrofon, se videó rögzítési lehetőség. Ami viszont jó lenne, ha akksiról menne, nem hálózatról.
Létezik ilyen? Esetleg tippek, hogy hol keressem, és milyen kulcs szavakkal? -
Sziasztok!
10000 forint környékén van olyan kamera, amit érdemes megvenni? Gearbest/geekbuying/Ali/ebay beszerzéssel.
-
Degeczi
nagyúr
Ebayen, amit pl. te is linkeltél, már a C2 verzió van 20 alatt, ami a fényerősebb optika miatt éjjel jobb felvételt tud ill. tehető rá polárszűrő is. A linkeden polárszűrőt is adnak vele 19-ért.
A hazai bolt viszont a régit kínálja 25-ért, "32 helyett"
Egyszerűen nem ér ennyit.
(a sajátomat pl. másfél éve 14-ért vettem) -
Elméletileg jó az is. Csak ezekkel az áruházas promóciókkal az a baj, hogy ilyenkor szórják ki a fake cuccokat is.
csocsi77
A BlackVue650 pöpec szet, de 100k az ára. Itt meg kell fizetni a VÁM+ÁFA párost, ami máris nem lesz túl jó ajánlat.Viszont ők gyártanak még jópofa kiegészítőket:
- akkumulátor pack-ot, amivel az autóaksitól független működést biztosíthatsz. (1 óra töltés, 12óra működést ígér)
- akkumulátor őr, ami időzítve kikapcsolja a kamerát, ill. ha az akkumulátor feszültése a megadott érték alá esik.Mi lenne akkor, ha a hátsó kamera egy WiFi-s eszköz lenne, ezt akár parkoló kamerának is tudod használni, és mobilról könnyen ellenőrizhető, hogy megy/működik-e, előre pedig egy sima minit teszel?
Persze nem írtad mik a pontos elvárások, magyar bolt elvárás-e, stb...
Degeczi
Nem olyan rossz ár ez. Az ebay-en 20k körül fut itt meg megkapod 25-ért. Ha azt nézed, hogy ez egy ÁFA-s ár, magyar bolti garanciával, az nem is olyan rossz. -
net91
senior tag
-
a118, vagy a119 Kondenzátoros, nincs benne GPS, de tudja a parkoló üzemmódos "timelapse" felvételt. Ugyanakkor nemrég többen panaszkodtak itt a kontakt hibás csatlakozásra, ami kis barkácsolással orvosolható.
Aztán ott vannak a mini-k amikben van GSP, de ez nem olyan nagy probléma
pl. mini0807 Talán ennek a legfejletteb a parkoló módja. Az a118/a119 képességeit nem ismerem, csak tudom, hogy van neki. Erről az itteni tulajok többet tudnának mesélni.
-
-
csocsi77
csendes tag
http://www.autos-kamera.hu/hu/termekeink/autos-kamerak/full-dh-autos-kamerak/koonlung-a1-dupla-kamera-gps-wifi
Erről van valakinek valamilyen tapasztalata vagy észrevétele?
-
válasz
Pardise #9576 üzenetére
El kell olvasni a manuelt. Én csak átfutottam, de nem láttam ilyen funkciót. WiFi-s kamera pl a mini 0903, vagy a Xiaomi Mi, és az összefoglalóban is említett DrivePro 200
-
Pardise
senior tag
Lehet én írtam félreérthetően a dolgot. Haveromnak kell 360 fokos kamera, nekem egy sima is elég és ez a drift 2 a szimpatikus. Továbbá olvastam, hogy érdemes obd 2-esre rádugni, ilyen kábel meg van ebayen. Ez a drift 2 gyújtásra bekapcsol majd leáll ha a kocsi is? Ha nem, akkor melyek azok a kamerák, amik tudják ezt a képességet? Legyen benne wifi is! Köszönöm!
-
válasz
Pardise #9574 üzenetére
Te írtad a 360 fokot, nem én találtam ki.
Miért ragaszkodsz az akció kamerához? Nem lenne egyszerűbb egy autós kamerát beszerelni?
Oda teszed, ahol neked tetszik. Általában a középső tükör mellé teszik. Vagy adnak hozzá rögzítő készletet (fix vagy öntapadós), vagy tartozékként árulják hozzá. Ha jól látom ehhez a kamerához kell egy + idom amivel az autó ablakához tudod rögzíteni.
Külső táp mindenképpen kell, mert a beépített aksi általában csak 1-2 órát bír. Ill. érdemes olyant választani, ami gyújtásra indul ill. leáll, máskülönben neked kell ki-be kapcsolgatnod. 1 hét után meg fog őrjíteni, vagy "csak" elfelejted bekapcsolni, és majd pont akkor ...Ha nincs 100%-ig felkésztve az autós működésre, több bajod lesz vele, mint hasznod.
-
válasz
Pardise #9572 üzenetére
Bár van benne loop recording, amit "fekete doboz" módnak hív, de hogy lesz 1db 135 fok látószögű akció kamerából 360 fokos autós kamera?
Ha jól tippelek egy app-al rá tudsz csatlakozni wifi-vel. Ez nem jelenti azt, hogy ku ku tyin-ból is ránézhetsz, csak pár méteres közelségben működik a kapcsolat.
-
Pardise
senior tag
Sziasztok!
Haverom szeretne magának egy 360 fokos autós kamerát, illetve olyat, ami minél többet lát mind a 4 irányból. Ennyi lenne igazából a lényeg, konkrét elképzelés nem nagyon van. Rászánt összeg 30-50 forint.
Én magamnak ezt néztem ki. Jól látom, hogy amit vesz a kamera, azt telefonon is lehet nézni? Mik erről a kameráról a vélemények?
-
Nem elég. Ráadásul a cikkben jól össze is keverik a dolgokat. A G gyorsulás érzékelőt nevezi mozgásérzékelőnek, + nem tudok GPS-el szerelt G1W-ről.
A G szenzor a nagy sebességű mozgásirány változásokat érzékeli. Tehát amikor hírtelen megváltozik a sebességed, pl. vészfékezés, baleset bekövetkeztekor. Ekkor az aktuális felvételt zárolja, hogy véletlenül se törlődjön, ha betelik a kártya.
A mozgásérzékelés a képernyő tartalmának változásait figyeli. Ha statikus képet érzékel, lekapcsol a felvétel. Ha visszaolvasol itt is gyakran előforduló panasz, hogy menet közben leáll a kamera felvétele. A leggyakrabban azért, mert éjszaka, vagy hosszú egyenes szakaszon nincs sok változás a képtartalomban. Ezt a funkciót kinevezve "parkoló mód"nak nem célravezető. Ahogy elsétálnak az autó előtt, és mögötte halad a forgalom hamar betelíti a kártyát felesleges felvételekkel. Gyakran a kiváltó esemény nem is látszik, mert hamarabb elhalad, minthogy elindulna a felvétel.
Ezek csak + funkciók, nem lesz belőlük parkoló mód. Ahhoz valamivel több kell. Okosan egybegyúrni ezeket a funkciókat. Pl.
- Ismernie kell "timelapse" módot, hogy x másodpercenként készítsen 1 képkockát.
- "riasztáskor" ne csak az esemény utáni x másodpercet rögzítse, hanem egy pufferbe folyamatosan készüljön felvétel, így az esemény bekövetkezte előtti 5-10mp is meglesz azon a videón ami ilyenkor készül. -
air
nagyúr
Ezt hogy érted?
Tudtommal van benne mozgásérzékelő.
Az nem elég hozzá? -
válasz
taboros #9566 üzenetére
Tudom. Valami baseball-os filmben volt hogy manuel szerint így, meg manuel szerint úgy. Aztán kiderült, hogy nem egy személy, hanem egy könyv: Baseball Manual
Azóta gyakran manuel-nek hívom én is pedig nem tegnap volt.
Azért nem biztos hogy így működik, még a csatlakozó formája sem olyan, hogy ne lehessen összekeverni. Szét kéne szedni egy mini-hez való odb csatit, és kimérni hogy mi megy a gps csatiba.
-
taboros
tag
Bocs, de mivel nekem A119-em van, nem olvastam végig a mini807 manual-ját (Manuel az egy mexikói barátom
). Én csak az OBD-s tápkábel leírását olvastam végig. Abban szó sem volt arról, hogy motorindítási infót adna tovább.
Tehát a mini807 csak a feszültségből "spekulál" - ahogy az eggyel későbbi hsz-odban írod is. Ehhez nem kell OBD, ue-t meg tudja tenni az általam linkelt tápból is. Bár ahogy pedzegeted, azért az nem egy 100%-osan megbízható adat.
-
csocsi77
csendes tag
-
csocsi77
csendes tag
Sziasztok!
Elérkezettnek látom az időt, hogy beszerezzek egy kamerát, mert soförként dolgozom és napi 12 órát vezetek le a városban. Mindenképpen olyan kamerára lenne szükségem ami dual és külön van a két kamera, az első természetesen az utat kellene hogy figyelje, a ragasztásos (3M) lenne a legmegfelelőbb. A második kamera pedig az utasteret kellene hogy nézze. A hang rögzítése elengedhetetlen. Fontos még, hogy nappal és éjszaka is megbízható képet készítsen mind kifelé mind befelé. Nézegettem pár videót és olvasgattam itt a hsz-eket, igaz okosodtam, de nem sokkal. Ez jónak tünne (thinkware f770) de horror ára van. Ennyit azért nem szánnék rá. Legyen a keret olyan 80k körül. A legutolsó koccanásomnál a kiérkező rendőrnek az volt az első kérdése, hogy van-e kamera a kocsiban. Sajnos akkor még nem volt. Remélem tudtok segíteni, nagyon hálás lennék. Nem lenne hátrány ha magyarországon is beszerezhető lenne a készülék a késöbbi garancia, javítási és egyéb dolgok végett. Kimondottan komoly készüléket keresek ami a mindennapokban nem hagy cserben és hosszú távon megbízhatóan teszi a dolgát. Előre is köszi a tippeket
-
válasz
atti1848 #9559 üzenetére
N+1 esetet tudok mondani, hogy miért nem fog látszódni sem az arca, sem a rendszáma. Pl. ha csak meghúzzák a sarkát/oldalát, nem biztos hogy akkorát lök magán az autón, hogy beinduljon a kamera G szenzora, hogy azt a 10-20mp-et rögzítse. Ha pedig csak mp-enként készül 1 képkocka, abból talán még az autót se tudod azonosítani. Pláne sötétben.
Per pillanat a mini-k az egyik legkissebb legolcsóbb megoldás. Gondold át, hogy neked biztos többre van szükséged?
-
-
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Ma próbáltam az autómban ( 2012-s Ford Focus 1.6 TDCI kombi) a szivargyújtót és úgy tűnik, hogy folyamatosan van benne táp, mert lezárás után is töltötte a telót. Mivel azt szeretném, hogy parkoló mód is legyen benne és elől-hátul szeretném, hogy rögzítsen, így a G1W-CB -re gondoltam, mert abból lehetne 2db-t is vásárolni és a videókon is teljes mértékben kiolvashatóak a rendszámok, csak azt nem tudom, hogy van-e benne automata parkoló mód. A hátsó tápellátásra pedig ott van a hátsó ajtónál is egy 12V-s bemenet, ami tökéletesen működik.
Szerintetek ez így jó ötlet lenne vagy inkább a cigam által javasolt mini 0805P .
Olvastam, hogy valaki tudna külföldi beszerzésben is segíteni, de sajna már azt nem találtam, hogy ki lenne az.
-
koanla
aktív tag
"Bár ezek után már azon sem csodálkoznék, ha csak simán a 12V menne bele az ODB-ről, és a GPS tartóban lenne egy kis tápegység ami nem csak az 5V-ot állítja elő, hanem a bejövö feszt is figyelve vezérli a kamerát."
Hát, ha ez így van, az elég buli lenne a Mini-tulajoknak, mert nem kéne az OBD-t használni; elég lenne egy állandó 12V bárhonnan. -
-
net91
senior tag
Köszönöm a választ, így tényleg gyorsan elkészül a videók összefűzése.
Még két rövid kérdésem lenne:
- A menetrögzítőt 5 perces videók készítésére állítottam be, így az 50 perces felvétel 10 videóból áll.
A megnyitásnál az avidemux nekem egyszerre csak egy videót enged kijelölni és utána egyesével fűztem össze őket. Nincs arra lehetőség, hogy egyszerre több videót megnyissak a bevitelnél vagy az összefűzésnél?
- A kimeneti formátumnál mindig az mkv-t akarja avi helyett. Sokkal rosszabb lesz a minőség, ha ragaszkodom az avi-hoz? -
Nem, a mini-nek is külső tápja van. De! Nem mindegy hogy sima szivargyújtós, vagy ODB konnektoros. Az ODB-s tudja a tápfeszt figyelni, és ez alapján vezérlést adni a kamerának, hogy üzemmódot váltson. Nem is kamerába kell dugni, mint a szivargyújtós mikro USB-s tápegységet, hanem a GPS-es tartóba.
Bár ezek után már azon sem csodálkoznék, ha csak simán a 12V menne bele az ODB-ről, és a GPS tartóban lenne egy kis tápegység ami nem csak az 5V-ot állítja elő, hanem a bejövö feszt is figyelve vezérli a kamerát.net91
Ez tényleg ilyen lassú, vagy rossz beállítással indítottam el?Igen, és igen. Azért lassú, mert újrakódoltatod az egészet:
video kimenetnek: Mpeg4AVC (X264)
hang kimenetnek: MP3Viszont ha mindkettőnek copy-t állítasz be, pillanatok alatt végez, mert újrakódolás nékül, csak összemásolja a fájlokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- I7-9700KF Félkonfig /MSI Z370 SLI PLUS /16GB /SSD /Cooler
- iPhone 15 Pro Max / Natural Titanium / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (156)
- iPhone 13 Pro / Sierra Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (142)
- iPhone 13 Pro / Graphite / 128GB / Gyári kártyafüggetlen (143)
- iPhone 12 / Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (147)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest