-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashback
addikt
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani kondenzátoros menetrögzítö kamerát?
-
tomcsi23
veterán
A videókról jut eszembe, az egypercesek összeillesztésénél úgy tűnik, mintha pár képkocka hiányozna a folytonossághoz. Ez 70mai feature
-
Peathee
senior tag
Ki melyik video vágó progit használja?
A fent ajánlott Dashcam Viewer egy vicc... "K-lite codec pack"-ot akar telepíteni. ??? 1997-ben vagyunk megint, vagy mi?
Ezt inkább passzolom. -
nihill
őstag
Hosszú úton nekem olyat csinált a 70mai pro, hogy néha bejátszotta a kikapcsolás hangot, kékre váltott a led, majd utána egyből zöldre. Volt amikor 2-3 óránként, volt amikor 5 perc alatt 3x is.
Valaki tapasztalt már ilyet? Ez mi lehet? -
wrrs
tag
válasz
sambenez #18977 üzenetére
Kérdés: miért ne?
Az indokot kb. értem, de így alapjáraton egyszerűbb lenne nem?
Érdekes, hogy eddig ez a dolog elkerülte a figyelmem, de most rákerestem és találtam egy ilyet:
[OBD_USB_power]Ebben látok fantáziát hiányzó szivargyújtó esetén (beltéri/lábtér világítás, stb.).
Ráadásul a másik dolog ami érdekel az a HUD. Az is mind be van dugva az OBD-be, ráadásul gyújtásra indulnak.
-
Pól2
csendes tag
Szeretném megkérdezni hogy valaki már rendelt ebből a tipusból ?
https://www.indiegogo.com/projects/70mai-a800-dual-vision-4k-dash-cam-for-24h-guard/x/24205911#/ -
sambenez
Topikgazda
válasz
DarthPeeter #18972 üzenetére
Ne az odb-ről vegyél áramot, hanem a biztosíték tábláról egy a kamerához való hardwire kittel.
-
porker
tag
Szerintetek ez vajon mit tud?
[link] -
DarthPeeter
aktív tag
Sziasztok!
Megjött Bangood-ról a ViofoA129-esem. Eddig elég szimpatikus, telefonos appal könnyű használni, rengeteg a beállítási lehetőség. Autóba még nincs beszerelve, ez ügyben volna a kérdésem is.
Gyárilag szivargyújtós tápot adtak hozzá, de én nem akarom, hogy lógjon az orrom előtt a kábel. OBD-re gondoltam, az én autómban ( toyota avensis) ez a kormánymű körül van szépen el tudnám vezetni a kábelt.
Ha szerintetek is ez jó táp lenne, akkor honnan rendeljek hozzá? Alin találtam, de ez 1 hónap mire itt van, ha lenne gyorsabb megoldás annak örülnék.
Másik kérdésem az volna, hogy van ugye olyan beállítása, mivel így 0-24 kapná a tápot, hogy csak akkor venne fel, ha ütést vagy mozgást érzékel? Vagy mivel nem szokott napokat állni az autó ez nem gond, nem tudja leszívni az akksit?
Elnézést, ha sokat feltett kérdést írtam. -
domerator
veterán
Azt eszrevettetek, hogy ha az iphone be van dugva carplay uzemmodban, akkor ha csinalsz egy screenshotot, akkor 2 kep keszul, egy a telefon kijelzojerol, egy meg az auto kijelzorol!
-
ssarosi
tag
Viofo A119v3-hoz 2020.07.14.-én megjelent a v2.0 firmware.
Most kaptam meg a kamerát, még nem szereltem be.
Letöltöttem az új firmwaret, és frissítettem.
Az újdonságok között van a
Added 2560 x 1440P 60fps video resolution.
Szerintem ez egy nagyon jó hír. -
cscope
csendes tag
válasz
aclandiae #18963 üzenetére
Mint látom kulcsos gyújtáskapcsolód van. A helyedben innét vinnék egy vezetéket vagy állandó vagy gyújtás utáni árammal, lengő biztosítékon keresztül és elhelyeznék a műszerfal alatt (hely bőven van) egy második szivargyújtó aljazatot. Ezen keresztül üzemeltetném a kamerát és a telefont.
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
A csatolt képhez:
- narancs: ide tennék egy telefont és egy menetrögzítő kamerát
- zöld: ez a felület áll rendelkezésre a műszerfalon
- piros: kb. itt van a szivargyújtó
- sárga: ezt a távolságot kellene áthidalniAz volna a tervem, hogy útközben a Waze segítségével navigálnék, mellette rögzíteném az útvonalat. Illetve szeretnék egy kisebb hűtőtáskát használni. Sajnos a szivargyújtó nincs jó helyen: a két ülés között, a kézifék karja mögött található. Szeretném az utas oldal felőli méteres vezetékeket elkerülni.
Hogyan tudnám biztonságosan és erről az egyetlen gyújtóról ezt a három eszközt ellátni az utazás időtartam alatt árammal ellátni?
Az eszközök már rendelkezésre állnak, a tápellátás megoldandó.
(kép forrása: LINK)
-
porker
tag
válasz
domerator #18960 üzenetére
Nem értem én ezeket a kontakt hibákat. Most néztem mindkét oldal csatlakozóit: nekem elég stabilan és magasan állnak a kis pöckök a kamera oldalán. Bár a lapocskák a GPS-en majdnem hozzá tapadnak a műanyaghoz, de így is látszik, hogy rendesen elérik a másik oldalt. Pedig kicsit lötyög a kamera a GPS foglalatában:, bár a GPS-en van egy kis gumicsík ami ezt tompítja.
Mindenesetre én nem ragasztgatnám,inkább a GPS-en lévő kis érintkezőket kell megemelni! -
wrrs
tag
válasz
tboldi #18955 üzenetére
De amúgy tényleg csak ennyi.
Annak okán, hogy a meleg hatására az anyagok engedni fognak éppen ezt az 1mm-t "rontották" el a tervezéskor. Így alapjáraton nem szorul a modulra, könnyen lekapható, igaz, pár hét alatt előjöhet ez az elengedés és a kontakt hiba.Mondjuk a GPS modul házát nem anyagában bepattanósra és rögzítőfülesre kellett volna fröccsönteni, hanem csavarosra. Úgy nem lenne gond.
Először elszörnyedtem a videó láttán, amikor pillanatragasztóval fixálta a csávó, de valójában ez a legjobb és legokosabb döntés a felrakás pillanatában.
-
porker
tag
válasz
sambenez #18950 üzenetére
"Van egy negyedik feltétel, ami szerintem mindennél fontosabb.
A kép amit látsz olyan legyen mint amikor a tükörbe nézel. Tehát ami jobb oldalon van azt ott lásd ..."
Némelyik olcsóbb kamerának is van ilyen funkciója - de azokat általában kapcsolgatni kell.
A Lamax S9 esetében ez úgy működik, hogy egy dedikált kábelt kell olyan helyre áramforrásra kötni ami tolatáskor ad kakaót (pl. tolatólámpa tápja). Amint az adott vezetéken feszültséget kap a kamera átkapcsol tolatás módba, sőt még a szokásos parkolási segédvonalakat is felrajzolja.
Sajnos semmi nem tökéletes: ennek a kamerának is vannak hibái. Pl. a max 64 GB SD kártya vagy a FHD felbontás (azért első kamerától már többet várnék) vagy épp a lassú WiFi. De van olyan kocsi amibe - ha már kamerát szerelünk be - akkor erre lehet szükség. -
Peathee
senior tag
Sziasztok,
Én még július 30.án vettem egy 70mai Pro-t és hozzá a GPS modult.
Ezen a héten volt időm berakni a kocsiba, de sehogy nem sikerült úgy összeraknom, hogy a GPS modult felismerje. Extra erővel kell összenyomni, vagy nekem sikerült egy rossz gps modult kifognom?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest