- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- Hobby elektronika
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kijelzőre és tartozékokra gyúr a Huawei MatePad Pro 12.2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
alexw801
senior tag
válasz
mufflinca #17645 üzenetére
Szépen olvasd vissza a posztokat, leírtuk részletesen.
Kb. ez:
Ki kell csomagolni, az "update" mappát egy a kamerában már működött (vagy ott formattált) micro SD kártya gyökerébe kell másolni. A kamerát fel kell tölteni, csak bekapcsolt állapotban töltődik, szobában, USB-ről. Ki kell kapcsolni. A kártyát betenni. A 4 gomb közül a legjobb oldalit tartósan benyomva tartani, eközben a hosszú bekapcsoló gombbal bekapcsolni, a jobboldali gombot még mindig tartani. Ekkor kiír valamit vagy angolul, vagy kínai nyelven, el lehet engedni mindent és 20 mp után kész is van. Ezután be lehet kapcsolni és kész. A menüben meg lehet nézni a fw verziót, vagy a mobil app-on is akár, ezen látszik hogy sikerült. -
-
mufflinca
csendes tag
Kerestem, nem találtam, oroszul nem tudtam értelmezni szóval, hogyan kell 70mai Pro készülékre felrakni a módosított OTA firmware-t. Annyit értek a sztoriból, hogy SD kártyán legyen. Próbáltam a készülékben, telefonon, kicsomagolva, tömörítve stb., de nem tudom se a kütyüt, sem az appot rávenni, hogy ne a hivatalos csatornán keresse a frissítést, hanem az adott fájlból dolgozzon. Köszönöm!
-
mufflinca
csendes tag
válasz
BPéter1984 #17642 üzenetére
Aha, kicsit spéci a helyzet. Más megoldás, de rengeteg van belőle az alin. Nem olcsó, de egy bő 10"-os kijelző, ami mindenre is való
... [link]
-
Megjött az olcsó kamera, ami vésztartaléknak [link] lett vásárolva.
Aki teheti drágábban vegyen, mert ennek nagyon gyenge a minősége.
Anyaghasználat se túl fényes, AVI fájlban rögzít.
A menüje tiszta 80-as évek.
-
mufflinca
csendes tag
válasz
BPéter1984 #17609 üzenetére
Bár most a szállítás egy cseppet akadozik, de kínában szinte minden autóhoz van fejegység vagy kijelző is. Mérettől függetlenül, gyári specifikus méretben. BMW központi kijelzőtől kezdve a Toyotán át a Fordig stb. Androidos, tolatókamera bemenetes CAN bus kompatibilis, értsd úgy, hogy kormányvezérlés is van. A klíma vezérlés is kezelhető róla. Csak egy tipp volt. A tükörre tehető szerkentyűkkel az a baj, hogy nehezek és lekonyul az eredeti tükörre rögzítve az egész. Ha kompletten cserélve van a tükör, akkor esetleg jó lehet.
-
Doky1988
senior tag
Valakinek ha esetleg régebbi firmware kellene 70mai Prohoz, nálam megtalálja őket, ha szüksége volna rá bármi okból kifolyólag!
-
Csápájev
őstag
-
keszo
őstag
válasz
BPéter1984 #17621 üzenetére
Én is így vagyok vele. Nekem is tetszenek ezek a tükörbe integrált kamerák.
-
alexw801
senior tag
válasz
Csápájev #17626 üzenetére
Ilyent vettem:
https://www.aliexpress.com/item/32911543168.html?scm=1007.23534.123999.0&pvid=b66f2eab-7733-4b70-9ff8-0149685190ff&rmsg=do_not_replacement&aff_request_id=51851bfbfd3843c8aff827ad8dc77a98-1584528789107-04846-VnYZvQVf
Nem megy rá, kellene a belső méretéből esztergálni, és nem forgatható, pedig az az alap, mert különböző fényviszonyokra más és más irányba kell állítani, a Yi dashcam-on én ezt megcsináltam. -
Csápájev
őstag
70 mai -ra CPL-t használ valaki?
-
alexw801
senior tag
válasz
BPéter1984 #17623 üzenetére
Én eBay-en 888 pozitív feedback-kel vagyok jelen (kb. 1/3-a eladás), mégis az Aliexpress-t, Banggood-ot, Gearbest-et, stb. ajánlom.
https://rendeljkinait.hu/tudnivalok/
Az Aliexpress-en kártyás fizetés van, biztonságos, emellett én web-kártyát használok (OTP), így nem tudnak visszaélni. Keresem az EU raktárból való szállítást. A másik kettő PayPal, ahol EU Priority Line, Priority Line szállítási móddal áfa mentes.
A PayPal-nál ne felejtsd el beállítani, hogy saját bankod konvertáljon, mert a PayPal konverzió drága. -
alexw801
senior tag
válasz
BPéter1984 #17621 üzenetére
Nem ebay az olcsó.
-
keszo
őstag
válasz
BPéter1984 #17583 üzenetére
-
bul07
nagyúr
válasz
Caterpillar #17615 üzenetére
Nem kell olvasónak lenni, mindenki véleménye csak előre viszi a fórumot
Míg Kínából egy 70Mai 1s megvehető 10e Ft alatt addig nem fog senki duplájáért olyat ajánlani ami meg se közelíti minőségben csak azért mert van magyar garanciája
70Mai példányok azért vehetőek nyugodtan Kínából vagy Kínai bolt Lengyel raktárából, mert ugyan azt forgalmazzák itthon is csak ugye sokkal többért
Ilyen telefonos appot én is próbáltam még nagyon régen, ha megnézed az első pár hozzászólást ebben a fórumban még lehet videót is találsz amit csináltam S2 telefonnal
De nekem nem vált be több szempontból se
Telefon rögzítés, minőség, nyáron a telefont ért nap,
Na meg hogy mindig le kell szedni, mert egy telefonért ha meglátják nagyobb eséllyel törik fel a kocsitDe ha valaki jön egy egy általa vásárolt készülékkel szívesen fogadjuk a tapasztalatai teszt videóit, forrással árral megjelölve hogy be lehessen sorolni a többihez
És ha tényleg nagyon jó akkor biztos hogy lesz ajánlva másoknak is -
válasz
Caterpillar #17613 üzenetére
Persze,, csúnya rossz fórumozók....
Figyi, azért ezt a negatív mentalitást ne.
Ha nem akarsz külföldről rendelni, akkor ez van.
Ha akarsz Azdome pl.
Ennyit tudtam segíteni...
Aki használja a kamerát nem fog visszajarni ide, ha nincs panasza... Nem azért nem kapsz választ mert gecik lennének az emberek...
-
Caterpillar
csendes újonc
Elsődlegesen is nem szeretek vásárolni külföldről. Elég baj az, hogy a magyar webshopokkal is sokat szívtam más termékkel kapcsolatban. Sokat kellett utána járni, hogy a garanciát érvényesíteni tudjam.
Nálam a sebesség és GPS coordináta külön srt file-ben jön le és (nekem ez így jó, hogy nincs ráégetve), mert DailyRoads Voyager app-ot használok 13 Mpixeles telefonkamerával. 2 éve megy benne egy Kingston 32 GB-os 10-es sebesség osztályú kártya és semmi baj vele. Probléma mentesen üzemel.
Nálam ez az etalon.Én csak azért szóltam mert ez a "fórum" már meglátásom szerint átalakult egyedi dash cam fórummá nem úgy mint a kezdetekben.
Igaz, hogy kevesen szólnak hozzá, de megértem őket, hogy miért. Ezentúl azt hiszem, hogy én is csak olvasója leszek. -
bul07
nagyúr
válasz
Caterpillar #17612 üzenetére
Jó de te azt írtad hogy olcsóbb kategória
Hát a magyar garanciás cuccok nem az olcsó kategóriába esnek, bár néha kifogni jó akciókatPontosítsd hogy melyik 70mai gondoltál mert sok fajta van [link]
Nekem nyáron lesz két éve hogy 70MAI D01-et használok (már nem kapni ez amúgy)
Még régen volt szoftveres gondja de csak annyi hogy nem lehetett kikapcsolni a hang vezérlés, jött a következő frissítés és tettek egy kapcsolót, 2018 decembere(kb) óta csak teszi a dolgát
Azóta gond nélkül használom
És nem is ám valami márkás memóriakártyával, hanem EAGET T1 (32GB) nevű kártyával, amióta felraktam ezzel az egy kártyával használom, ezt se kapni márAmúgy én simán használnék olcsó memóriakártyát is mert nagy eséllyel nem magától megy tönkre
Simán lehet hogy egy hibás eszköz leállás vágja haza, mondjuk a nem megfelelő táp ellátás miatt70MAI PRO (D02) és 70MAI Lite(D08) esetén bütykölik a szoftvert, mert alapból a GPS modulja nem volt képes sebességet meg koordinátát a felvételre tenni, amit nem is volt titkolt tehát mindeni ennek tudatába vette meg , de lelkes emberek elkezdték a szoftverét fejleszteni
Ezért szórakoznak a szoftverével
De ha valakinek nem kell a sebesség meg a koordináta akkor stabil szoftvere van nem kell hozzányúlniAmúgy nekem a NAVITEL R1000 [link]nagyon teszik hogy nagyon egyszerűen leszedhető mert ugye mágneses
GPS is van benne
Teszt videó
Bár a 70Mai Pro mintha jobb lenne, ebben a videóban ezen a ponton a 70Mai Pro-n már kivehető a rendszám a R1000 még kicsi homályos -
Caterpillar
csendes újonc
Szerintem a Navitelek is közel állnak, ha nem is érik el a 70mai szintjét, de Mo-on beszerezhetők. A 70mai-nál olvasatomban van elég sok probléma a különböző szoftver verziókkal. Nem utolsó sorban eléggé SD kártya függő. Én is nézegettem, hogy veszek egyet, de letettem róla.
-
válasz
Caterpillar #17596 üzenetére
Ha nincs tapasztalat azokkal, hogy lehetne ajánlani?
-
bul07
nagyúr
válasz
Caterpillar #17596 üzenetére
9500Ft körül van a belépő Xiaomi ami már elfogadható minőséget tud
Ez alatt az ár alatt nem igen lehet jót találni
De mi értelme is lenne bevállalni hogy rendel 7000e Ft-ért és kap egy gagyi felvételt készítőt, miközben 9.5e-ért biztosan elfogadható minőséget kap, és ha kér kaphat nyers felvételt is hogy maga elemezze ki hogy neki megfelel eTükörbe építetthez
Legtöbb középső tükör nem sima tükör, nagyon sok kocsiban fényre sötétedő az a tükör hogy a hátulról jövő fénye ne vakítson így azt is bukná egy utólagos tükörrel
Na meg a mérete, legtöbbje olyan nagy hogy sokat kitakar a látótérből(#17539) Upo
Ehhez a videó nem lezáráshoz példakén ezt nézzétek meg
[link]
Lényeg ha úgy kapta volna el hogy megszűnik a feszültség ellátása a kamerának nem lett volna felvétele, de még így is figyelnie kellet mert olyan volt a kamera hogy kikapcsolásra se mentet -
BPéter1984
tag
A tolatókamera miatt írtam hogy milyen autóm van . Sajna nem cserélhető a fejegység benne több ok miatt , nem szabvány méret , elöl csak kijelző van amin az összes info rajta , rádio , klima stb, optikai kommunikáció.
Szóval vagy tükör kijelző vagy valami a műszerfalra ami működne , viszont nem szép látvány lenne. Akkor marad minden így ahogy most is , se kamera se kijelző. -
Almos
aktív tag
válasz
BPéter1984 #17597 üzenetére
Nah, hogy legyen valami pozitív isKorábban erről a kameráról láttam tesztet, bár személyes tapasztalatom nincs vele:Lamax S9 dualteszt videó
közben látom, hogy ezt már mások is linkelétk, csak le vagyok maradva, mint a borravalóEsetleg még az is lehet egy megoldás, hogy a tolatókamrát egy 2din-es androidos fejegységgel oldod meg, ami tud tolatókamerát is kezelni, előre meg mehet egy "normal" daschcam, ha csak a tolatókamera miatt kellene a hátsó kamera...
-
alexw801
senior tag
válasz
BPéter1984 #17601 üzenetére
Az a 10 év nem volt elég jól megtanulni oroszul. A motiváció hiányzott. Azután orosz feleségem, meg 14 év munkavégzés Moszkvában segített. 30 éves fiam már a manchesteri egyetemen záróvizsgázott oroszból.
-
Csápájev
őstag
válasz
BPéter1984 #17603 üzenetére
Sokan nem szeretik,mert az a tükör állítólag nem olyan, mint a normális tükör.
Barátom használt egy Remaxot,de nem tudom pontosan melyiket, nem szerette, megbízhatatlan is volt.
Szerintem olyan,ami telibe az egész tükrön mutatná a képet nincs is vagy nagyon ritka.
Pláne tolatókamerának is használható... Sokat akarsz. -
BPéter1984
tag
válasz
lazac_ #17604 üzenetére
Igen a lamax-os videot láttam , meg azon kívül párat , néha ránézek arra a csatornára.
Nem gondoltam hogy ennyi nyűg lehet egy ilyen eszközzel .
Sajna nálam nem megoldható a tolatókamera másként ( Volvo S40 II. 2005 ) . Ha az a rész menne , akkor lehetne egy sima dashcam gps-el , plusz egy hátsó kamera ( ez igazából nem is tudom mennyire lehet lényeges ) .
Volt nekem régebben Mio Mivue 638 talán , annak a tappancsa ment tönkre , öröké leesett aztán már fent sem maradt egy pillanatra sem. -
lazac_
tag
válasz
BPéter1984 #17597 üzenetére
BPiautósok tett fel egy videót Lamax S9-ről, de az is csak egy fizetett hirdetés volt. 60e forintot nem adnék egy átcímkézett kínai kütyüért, garancia ide vagy oda, nagyjából tudja azokat, amiket keresel.
Echte kínaiból pl. a Junsun K930P , A930 vagy H11 tud 2 kamerát GPS mellett, de a képük akadozós mákoshomály egy bő 4 évvel ezelőtt vett Viofo a119-hez képest is, hiába frissebb. És valóban csak arról tudunk nyilatkozni, amink van...Jómagam tolatáshoz egy sima tükörbe épített kijelzőt rendeltem (hogy ne bukjak sokat, ha nem tetszik), és baromira zavaró a mérete, a napellenzőkbe beleakad, és máshogy is kell fókuszálni a szemnek a kijelzőre, mintha csak sima tükör lenne, ráadásul a kép fényerőssége állandó, így nem is mindig látom, amit mutat. Nem mondom, hogy haszontalan, de nekem nem nagyon jött be (igaz nem is teljes képernyős a megjelenítő).
-
BPéter1984
tag
válasz
Csápájev #17602 üzenetére
Igen tudom , inkább használnak " rendes " dashcamet mint a tükörbe építettet.
Azért fura hogy senki sem , tippelgetni tudok de még márkát sem tudok nemhogy típust . Ebay-t nézegettem e célból de tényleg rengeteg van , és azért több 10 ezret nem dobok ki csak úgy ha félresikerülne. -
Csápájev
őstag
válasz
BPéter1984 #17600 üzenetére
Elég ritkaság,amit kértél,nem használ itt senki ilyet tudtommal,ennyi.
Még mindig jobb,mintha tippelgetnénk és linkelgetnénk olyan kamerákat,amikről lövésünk sincs,csak találtuk a neten,mint ahogy azt te is megteheted.
Új hozzászólás Aktív témák
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest