Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- ASUS notebook topic
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joc24
tag
válasz
#85578752 #4798 üzenetére
Pont ez a legaggasztóbb, hogy az anyagminőség összehasonlíthatatlan. Persze mindenhol minden, gyártónál vannak hibás darabok amibe belefuthat az ember ez nem is lenne probléma, de ez olyan mintha ugyanezt legyártatták volna máshol. Furcsa mindenesetre ezért is inogtam meg...
-
Joc24
tag
válasz
#85578752 #4795 üzenetére
Az elsőnél valami mechanikai hiba volt. A főző része beragadt egy helyen amikor ürítette a zaccot és nem mozdult többé... A második 'cserekészülék' meg programhibás lett egész egyszerűen nem állt le sem a főzéssel sem az öblítéssel semmivel... A második készülék amit az Alzától kaptunk már szemmel láthatóan minőségileg sem volt olyan mint az első, totál gagyi hatása van, még a hangja is sokkal silányabb.. kb egy hetet bírt...
Amúgy nagyon szerettük az elsőt, de félek ha megint kicseréljük újra valami gagyit kapunk...
Persze, ha folyamatosan cserélni kell akkor örökké lesz gépünk a garancia miatt, csak nem szeretek az Alzához járni.. 😊 -
arcsin
senior tag
válasz
#85578752 #4795 üzenetére
Engem is érdekelne mi gond volt vele. Mi lassan 1éve vettük a miénket (2021. 01. 02.) és szűrt vízzel használjuk, de semmi baja. Ha kéri a vízkőmentesítést akkor veszek a dmben port és kész. Napi 2-3 kévét főzünk le.
-
törölt tag
Tudnál mesélni a Tchibo tapasztalataidról?
Tartósságban a Jura volt sokáig az etalon de volt egy sorozat aminél sorra döglöttek a gépek, pont a tejhabosító nélküliek. Viszont átlagban mondhatjuk hogy jobban bírják mint a többiek.
A Philips/Saeco ha nem gyári hibás, bírja a strapát, de mondjuk úgy, egyenletesen közepes minőséget biztosít. DeLonghival is vegyesek a tapasztalatok.
Eddig nyugodtan ajánlottam a Tchibot, mert eddig jók voltak a tapasztalatok az ismeretségi körben, de ha ekkora a baj vele akkor felül kell ezt vizsgáljam.
-
Joc24
tag
Sziasztok!
Kávéfőzőt szeretnék, szemes, darálós, atomata...
A tejhabosítás nem releváns.
Tchiboval mellélőttem, már a második megy tönkre.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy ár/érték arányban melyek azok a márkák ahol megéri keresgélni. -
SPF
senior tag
Sziasztok,
Nespresso gépem nem lyukasztja ki a fém kapszulát. Járt már így valaki? Kuka a gép?
-
törölt tag
válasz
juve600 #4789 üzenetére
Ez még jobb is, már csak a gőzcsöve miatt is! Majd mesélj, milyen!
Én meg közben kicseréltem az ULKÁt a gyári magasabb vízhozamúra a Philipsben, ami így még mindig teszi a dolgát a Sarista főzőegységgel, tökéletes az öblítés be- és kikapcsoláskor és friss világos pörköléssel nincs panaszom a főzetre sem.
Mindent egybevetve, csak az őrlővel volt probléma és sokat javított a minőségen a precízebb főzőegység, de a gyárival is elérhető ez a szint ha kicseréljük a kerámia nyomásfokozót a hagyományos üveggolyóra. Már több mint két éve használom ezt az automatát és ugyan használok karos gépet is mellette, nem volt még olyan alapanyag amiből ne tudta volna kihozni a maximumot, legyen az cinnamon pörkölésű kávé, olasz szén, bolti tégla vagy rooibos por.
-
juve600
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #4781 üzenetére
visszaküldtem, visszakaptam az árát, vettem helyette egy DeLonghi EC230, tegnap jött meg ,ez tökéletes,működik
köszi a sok segítséget
-
bazsimano
őstag
a philips 2200es szeri mivel tud tobbet mint az 1200as?
-
Albigator
őstag
Sziasztok!
Adott egy Krups EA894T10 Evidence Plus Titan.
December 29-én lesz 2 hónapja, hogy használjuk és eddig 358 "recept" lett főzve vele (avg napi ~6.75).
Mivel a kezdőszett része volt egy vízszűrő is, természetesen azt is beraktuk hiába nem kötelező alkatrész, csak ajánlott ugye.
Szóval esedékes a héten a filter csere a gép szerint, ilyen F08801-es van hozzá gyárilag.
ÁK-n is majdnem 5e egy db ilyen szűrő bele...Az lenne a kérdésem, hogy tényleg kell ebből a gyári, vagy elég olcsóbb "utángyártott" is?
Pl.: ebayen ebbe való Wessper 6db-os szett ~1.5e/dbVízszűrős kancsónk külön még nincs. A víz közepes keménységű nálunk.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
juve600 #4776 üzenetére
Egy normálisan működő pumpának illene felszívni a vizet, a még levegős csövön keresztül is, pláne így, hogy a közlekedő edények törvénye szerint, magasabban van a vízszint, mint maga a pumpa, tehát még az is rásegít.
Attól függetlenül, hogy ez a fajta pumpa vízben érzi jól magát és nem is tesz jót neki a szárazon való járatás, de ennyit még ki kell bírnia. Ha ugyanis a gumigyűrűket, illetve rezgőtengelyt szilikonzsírral / olajjal vékonyan megkenve rakom össze, az bőven biztosít annyi kenést, ami a víz megérkezéséig kitart.
-
bazsimano
őstag
philips.hu valami miatt vagy nem tolti fel a keszletet vagy ennyire porog nekik, mert elerhetetlen az 1200as kv gep szeria.
mindenki kv gepet vasarol Karacsonykor? -
törölt tag
válasz
juve600 #4773 üzenetére
Ahogy Dr. Szilikát írta, tudsz forróvizet átengedni, az lehet a legközvetlenebb, legrövidebb út, automatánál is forró víz módban lehet légteleníteni. Igaz olyankor nem fűt fel a gép. Nem tudom itt van-e ilyen szerviz mód. Elég bosszantó hogy nem tudnak eladni egy jó gépet mert nincsenek felkészülve az üzembehelyezésre.
-
törölt tag
válasz
juve600 #4769 üzenetére
Én is így voltam a Catlerrel, ha nem indul be, megy vissza...
Még azt próbáld meg hogy a tartály alatt a szelepbe tölts vizet és a tartály szelepet is járasd meg, a mosogató felett nyisd ki alulról megnyomva azt a pöcköt ami kinyitja. Aztán rakd a helyére, mondjuk úgy hogy közben jár a pumpa. Hátha. Nincs több tippem. -
törölt tag
válasz
juve600 #4766 üzenetére
Gravitáció, gyorsulás. Meg van töltve a víztartály és a pumpa működése közben a konyhapulton előredöntöd a gépet aztán határozottan hátra hogy megdöccenjen a hátsó talpa, a gyorsulás meg a mozgás miatt belekerülhet a víz a vízvezetékbe, kirázódhat egy buborék ami elzárja a víz útját.
Életre kell pofozni mint egy kiselefántot.
És úgy érzem kezd a legfurább szál kialakulni ebben a topikban.
-
törölt tag
válasz
juve600 #4759 üzenetére
Teletöltöm, döcögtetem, belerázom gyakorlatilag a csőbe a vizet, de csak ésszel...
Automatákhoz láttam már kis pumpát amivel fel lehet tölteni a vízvezeték rendszert, de sose használtam, pumpacserék során is csak döcögtetni kellett, de eddig még minden új kávégépet is, dolce gustosat is, a Catlert is.
-
juve600
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #4762 üzenetére
próbáltam mindkét módot de semmi
olyan hangja van a szívattyúnak mint ami nem szívja a vizet -
juve600
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #4762 üzenetére
próbálom
-
juve600
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #4760 üzenetére
kávéfőzésre kapcsoljam vagy gőzölésre és úgy indítsam ???
-
Dr. Szilikát
őstag
-
juve600
nagyúr
Üdv
Ma jött meg a Krups XP320830as gép,de nem jön belőle a kávé.
Olyan mintha nem szívná a vizet. Vadiúj gép, elvileg mindent jól állítottam be rajta.
Ötlet valakinek ?
-
-
törölt tag
Van egyszer használatos Philips webáruház konyhai kisgép és kávégép 15%-os kuponom, ha valakit érdekel, szóljon.
-
Janusz001
őstag
Van egy bő 1 éves Philips 2231/40 latte gépünk. Tegnap észrevettük, hogy jóval kevesebb a kiadagolt kávé mennyisége, valamint be és kikapcsoláskor alig jön víz, amikor átmossa a rendszert. Központi egységet takarítom rendszeresen, most sem látok rajta semmi rendkívülit. Talán az Aqua clean szűrő tömődött volna el? Anélkül használható a gép? Egyéb tipp?
-
Rendeltem ilyen 32x4 mm-est. Végülis nem volt nagy összeg. 4 euró és 2 vagy 3 darab.
Meg a tartalék kvgépem is megvan még nem maradok koffein nélkül -
Dr. Szilikát
őstag
Olyan szokott lenni, itt említenek kivételt:
https://www.kavegepem.hu/saeco-koezponti-egyseg-toemites-gyari-alkatreszek-/149.html
Méret: 32 x 4 mm
Gyári új termék.
Egyes Saeco Incanto típusokhoz másik méret kell (38 x 4 mm)Egyébként:
https://saecoalkatresz.hu/minden-hengerfej-tomites-szilikon-032040-p-15670.html
https://zegkave.hu/termek/saeco-kozponti-egyseg-tomites-gyari/
https://kavegepbolt.hu/Saeco_kozponti_egyseg_hengerfej_tomitesAliexpressen láttam viszont, hogy gyakran a külső méretet adják meg: 40x32.
-
Sziasztok,
A fözöegység nagy sárgás-barnás gumigyűrűje mekkora?
Ebayen találtam és a legtöbb 4x 32 mm-t ír.
Egy méret létezik vagy van esetleg másik fajta is?
Tegnap ahogy tisztitottam és lefeszegettem egy kiskéssel, ráfeszült a pengére és most bele van vágva. Tart de már nem 100%-os. -
törölt tag
Minél kevesebb, annál jobb, ha valami agyonhajtott irodai gép, akkor már nem biztos hogy megéri, de ha nem túlhasznált, álltában akkor is megeszi az idő a műanyagokat, 4-5 év után pattognak, ami tovább bírja az még a régi szép időkből maradt ránk, néhány Jura F50, F90, Melitta. Ez a DeLonghi elég érzékeny a karcokra is, talán emiatt nem ez lett, pedig sokáig nézegettem, mert jó tejhabot csinál. Ha belevágsz, érdemes lehet felújítani, cserélni a kopó alkatrészeket, de ahhoz meg szét kell szedni, az meg szervizes meló.
-
tomic
addikt
[Erre] valaki?
-
bazsimano
őstag
válasz
#85578752 #4738 üzenetére
3 gyerkoc mellett, per pillanat most ezt a pepecselest azt hiszem nem tudjuk bevallalni
:
kotyogos is volt nekunk , az kivalo voltmi nagyo szerettuk..bialletti volt ha jol emlkeszem nem tudom jol irtam-e
volt karos is...
de most lehet hogy az kell nekunk , hogy gomb megnyom es lesz egy ugy ahogy normalis kavenk, amit elvezthetunkmeg a gyerek ordibalas kozepette is!!!
-
törölt tag
válasz
bazsimano #4737 üzenetére
Mi is így kezdtük, aztán volt közben csepegtetős Philips, Senseo párnás, Brikka kotyogós, Saeco/Jura/Philips automaták és Graef/Sage/Catler karosok... Azóta párszor már számolgattam, lehet hogy sosem térül meg a befektetés, de aztán mindig meggyőz az eredmény, a kávéházi minőség.
Érdemes megnézni a karos gépeket is egy őrlővel, szerintem kijön ennyiből egy Dedica, egy Graef CM702 meg egy tejkiöntő kancsó. Szóval a kellemesebb vége elérhető ugyanannyiért, amennyibe egy alap automata kerül. Viszont pepecselősebb.
-
bazsimano
őstag
válasz
#85578752 #4736 üzenetére
koszonom szepen a vaalszt!
felesegemmel egy egyszeru gepet keresunk...nme vagyunk nagy kave orultek, csak finom legyen es meglegyen a reggeli 1-2 kave gyorsan. Tudom borzalom de eddig nescafet ittunk ... ne kevezzetek meg minket
Tehat most gondolkodunk egy ilyen gepen.
bar lehet hogy picit varunk vele, hogy lecsengjen a karacsonyi orulet...
koszonom a valaszt...akkor ezeket a philips 1200-2200 szeriakat sem huzzuk ki a lsitainkbol...bar ugye a 2200 szeria az mar kereten felul van per pillanat...
-
törölt tag
válasz
bazsimano #4734 üzenetére
Azok a sorozatok csak egyszerűbbek, de ugyanúgy használhatóak, ugyanaz a főzőegység meg a mechanika, csak nehezebben érsz el pl. hőfok állítás lehetőséget, de minden benne van a használatiban. Próbálgattam egyet nyáron, igazán nem rossz, csendes, jó nagy habot csinál a pannarello, könnyű tisztítani is.
-
törölt tag
Azt írják. Nekem hasonló, Minuto rendszerű gépem van és csak őrlőcsere után hozta azt az erősséget, amit Juránál megszoktam. Viszont teljesen elégedett vagyok vele azóta. Lehet, hogy csak ki kell fogni egy olyan példányt, amit nem hétfőn, nem pénteken és nem focimeccs másnapján gyártottak.
-
GZoli7
senior tag
Sziasztok!
Letérdelt a Jura 500 gépemben a főzőegység. A menetes rész, mindkettő tőben letört.
Szóval kellene vennem valamit a helyére. Nem lenne baj, ha valami tejesital funkciót is tudna.
Tudnátok valami ár/érték arányban és megbízhatóságban ajánlott gépet mondani?
Előre is köszönöm! -
törölt tag
Közben tervbe lett véve a Philips automatám rezgőpumpájának visszacserélése a gyárira, mert az EX4 túl lassan építi fel a nyomást, ami nem nagy gond ha nagy a nyomásfokozó, de az új főzőegység (Sarista) esetében egyáltalán nem nagy a nyomás, tehát elvileg a nagyobb vízhozamú pumpával pont eleget öblítene bekapcsoláskor és kikapcsoláskor.
Hihetetlenül kevés karbantartást igényel a főzőegység, szerintem precízebb a főzőhenger, ötletesebb a hengerfej kialakítása, szinte a fej végén van a tömítés, míg a gyáriaknál vagy 5 millivel feljebb. Heti egy átmosás és annyi. Naponta csak a tálcát és zacctartályt kell üríteni. De mivel az EX4 pumpa lassú, időnként üres átmosással tisztítom a gépet. Meglátjuk az eredetivel megtalálja-e az optimumot az öblítés és persze a főzet. -
bazsimano
őstag
Szaisztok!
100ezwr alatt van barmilyen normalis ajanlott automata kv gep?
Elore is koszonom a tippeket.
Amire kellene..itthoni fogyazstas...rovid hosszu kave...semmi extra..
Koszonettel -
Dr. Szilikát
őstag
A beömlőkeret elfordulása emeli meg a sárga reteszt, aminek funkciója kettős: a gépben működtet egy mikrokapcsolót, ugyanakkor a főzőegységet is rögzíti, amikor le van csúszva, az alsó széle beakad.
Így van felnyitva:
Így zár, reteszel:
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valami hasznos tanács használt gép vásárlásakor?
Mit kell ellenőrizni,mit kell átnézni? Van valami jó tanács?
Egy DeLonghi 350.55-ről lenne szó.
Azt tudom, hogy kiírja a statisztikát de azt nem ,hogy milyen érték felett felejtős a vásárlás.
Köszi -
ovics
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #4722 üzenetére
Se a tisztításnál se a kávéfőzésnél nem folyik ki a víz (kávé) rajta, csak teker. Extra vizet se látok sehol.
A nyíl jelzés alaphelyzetben van. Néztem videót róla, de mintha valami megakasztaná a másik oldalon és nem jön ki, feszegetni meg nem hiszem hogy szerencsés.
Ha jól működne is ki kéne tudjam venni átmosni azért.Most visszaraktam a víztartályt, a kifolyó tálcát és újra próbáltam (tulajdon képpen semmit nem csináltam vele ugyebár) és a tisztítás lement és a kávét is lefőzte, nem is értem igazából.
Ettől függetlenül ki kéne tudjam venni a főzőegységet ahogy írtam takarítás szempontjából is
-
ovics
aktív tag
sziasztok, saeco sm 6580 főzőegységét nem tudom eltávolítani, hiába nyomom oldalra a kart. valami ötlet? kicsit több mint 1 hónapos a gép.1-2 hétig nem volt használva, viszont a vizestartályt ürítettük előtte, hogy ne álljon benne a víz.
az alap probléma ami miatt ki akarom venni, hogy nem folyik át a víz, gondoltam ennek a tisztítása segíthet, de már a kivételnél megbuktam. előre is köszönöm! -
blu79
addikt
Sziasztok, megjött nekünk is a kis gyöngyszem
, bár használtan (felújított 1 év garanciával) vettük, de a külseje újszerű állapotú
, nekünk egyáltalán nem hangos sőt nagyon bejön a hangja
, nagyon finom kávet főz es a tejhab is kiváló.
Előtte nesspresso kapszulásunk volt de ez azért teljesen más. Nagyon elégedettek vagyunk vele és reméljük sokáig bírja
-
-
törölt tag
válasz
Gyulu25 #4717 üzenetére
Szerintem szerviz.
Ha tudsz kölcsönkérni egy főzőegységet, ki tudod próbálni hogy javít-e a helyzeten egy új főzőegység, az is kiderülhet melyik résszel van a hiba, de gondolom azt már észrevetted volna, ha valami törött lenne. Ha netán mégis a főzőegységgel lenne a gond, lehet alkatrészeket is venni hozzá. -
Gyulu25
tag
Sziasztok!
Az árán kívül szerintetek van különbség a két központi egység között?
[CP0501] és [CP1077]Lehet csereérett lenne az egység, vagy nem is tudom mi baja lehet a gépemnek (Philips EP5365/10), ugyanis ahogy indítanék egy programot a főzőegységet szépen kinyomja a gép oldalfalának, és csak teker, de mást nem csinál.
Igaz nem tudom, hogy a főzőegységcsere megoldást jelent-e erre a problémámra...Köszönöm előre is! (igen, még annyi különbség van, hogy a PUSH fölött az egyik sárga a másik fekete)
-
CragON
aktív tag
válasz
gergo5991 #4690 üzenetére
Nekünk 23.460 sb van és meg vagyunk vele elégedve. Főleg cappuccinot csinálunk, finom és a szerintem a tejhab is megfelelő. Egyszerű kezelni és tisztítani is.
Amire még nem jöttem rá, az az, hogy hogyan lehet melegebb a cappuccino. Mivel a tej hűtős hideg, így nem lesz forró, pont iható. Így is jó, azonnal fogyasztható, de talán jobb lenne ha melegebbre csinálná. Állítottam rajta, (mert lehet) hogy forróbb vízzel dolgozzon de az gondolom csak az expresso főzésekor érezhető. De ma feljebb tekerem még egy fokozattal...Apósoméknak 22.110 van, az se rossz de ez inkább expresso készítésére való.
-
Gaben92
őstag
Gugliztam neked egyet gyorsan, jurastore.hu-nál elvileg kapható mindkettő.
-
gergo5991
őstag
szerintetek megéri kivárni a januárt kávégép vásárlással? igaz sk de gondolom a logika mindenhol ugyan az, jön a karácsony, felverik az árakat..
van 1 weboldal árukeresőhöz hasonló, és ott van árazás visszamenőleg meg lehet nézni, hát októberben pld egy delonghi 350.55 100 euróval olcsóbb volt, 499 euró, most meg 599 euró.
Itt a topikban is szó volt róla, rákerestem, valaki irta hogy 2-3 hónapja 170e volt akcióba, most meg 220 magyar üzletekben is... -
JózsefK
csendes tag
Nagyon köszönöm, ránézek!
-
JózsefK
csendes tag
Sziasztok! Innen vagyok a szomszédból, a hardcore coffee topic egyik lakója vagyok, így aztán mivel nem értek hozzá a segítségeteket szeretném kérni. Én maradok az eddig bevált eszpresszónál de segítségem kérték automata kávéfőző ügyileg. Legyen szép és jó, megbízható, digit kijelző és egyéb vakítás nem kell, új legyen és 200e-ig van keret.
Jelenleg melyik márka és/vagy típus ajánlott?
Köszönöm a segítséget! -
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- iPhone topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- BestBuy topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Telekom mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest