Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
-
kchris78
veterán
válasz
viktorhu #12588 üzenetére
Nem ugyanaz, a latte macchiato több tejjel. Cortado kevesebb tejjel mint a capuccino (kb 30-60ml tej), a sima macchiato (espresso macchiato) az csak szinte meg van jelolve egy kis tejhabbal. (legalabbis Olaszorszagban ez allt be nalam
) Progresszivebb helyeken irjak a kinalatban a cortadot is
.
-
kchris78
veterán
válasz
Dr. Szilikát #12595 üzenetére
KIMBO? Nápolyi kávé, ha valami az üt
. Koffeint nem tudom..
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
CsiguszMaxim #12586 üzenetére
Amit keresünk, az a sötét pörkölés testes krémes állag.
Arabica babokkal? Aldiban volt akciós (de amúgy is minimál kategóriás) Barissimo Wiener Mischung őrölt kávé 500 g, narancs csomagolás, 5/5 intenzitás.
Tényleg olcsó kategória, de nem savanyú, nem keserű és rendesen üt. Kávé íze van.
Őszintén szólva, Arabica babokban én már csalódtam, kevés koffein, gyakran savas, szemem beduzzad tőle, nem jó. Igaz, hogy korábban a Saeco gépemen, Lidl valamelyik arabica fajtából tudtam kakaós ízvilágú kávét főzni, de azt mindig duplán kellett inni, mert koffeinre olyan gyenge volt.
-
Nagya21
addikt
válasz
HAli!
Örlési finomság cca3/4-re állítsd, legmelegebb víz, én Mövenpick kv iszom, ragyogó eredmény.....
Üdv Nagya -
Pá
addikt
válasz
Úgy látom nagyjából kimerítetted, amit a géppel lehet. (fizikai átalakítás nélkül)
Sajnos ezek az automaták sosem lesznek olyan teltek, mint egy karos presszó.Esetleg megpróbálhatod a 2x gombbal dupla espressot főzni és manuálisan megállítani az 1 adagnál. Lehet, hogy placebo, de ilyenkor mintha egy picit többet darálna és talán picit lassabban folyik át ugyanaz a mennyiség.
A kávékkal érdemes lenne kísérletezni még. Nekem sincs még meg túl régóta a gép és még csak 1-2 félével próbáltam, de jelentős különbség van köztük.
A helyedben megpróbálnék olyat venni, amiben van 30%-40% robusta (úgy látom eddig mindig 100% arabicát próbáltál) és egy kicsit sötétebbre van pörkölve.
A sötétebb pörkölés azért lényeges, mert abból könnyebben kioldódik a cucc, szóval azt talán főzheted még rövidebbre, kevesebb vízzel.Illetve a túl finom őrlés is lehet baj, ha már annyira finom, hogy széttörik a pogácsa és nem az egészből oldódik a cucc, hanem csak a kis csatorna körül, ahol áttört a víz. De ha szép egész pogácsákat dobál ki a gép és egyenletesen folyik ki a kávé a két kifolyón, akkor ez valszeg nem probléma. HA viszont igen, akkor lehet, hogy 1-2 őrlés fokozatot visszavéve javul a kávé.
-
werszomjas
addikt
Én is most váltok Nespresso kapszulásról, automata gépre. Philips 5500
Az őrlést mire érdemes állítani? Mi a különbség a legkisebb és legmagasabb fokozat között.
Amivel még nagyon meg vagyok lőve, az a milyen kávét vegyek?
Szeretnék valami jobbat, nem alsópolcost.Amik mennek nálunk:
Hosszú, hideg tejjel
Rövid presszo, crema legyen azért rajta
Latte, cappuccinoMilyen kávét érdemes választani, vannak bevált típusok itt?
Ha valamire az van írva, hogy Barista, az jobb valamiben? -
z123456z
őstag
Víztartály eleinte nekem is akadt, mintha a tartály és a gép csatlakozói nem passzoltak volna, de már szépen a helyére csusszan és működik is rendesen. Esztétikai problémák/hézagok nem voltak és most sincsenek. Nekem az őrlő állt be nehezen, mérgemben 12 -re állítottam, és meglepően jó, sőt, kiváló kávékat csinált annak ellenére, hogy a pogácsája vékony volt és nem is maradt egyben. Nem is kapkodtam az állítással, most nyolcasnál tartok, meglett a vastagság valamint egyben van, és marha jó kávét csinál.
-
viktorhu
veterán
válasz
Ez nem egy Saeco, ezzel nem fogsz a kávé olajától krémes kávét készíteni
Talán egy robusta-arabica blend sötétebb pörköléssel, de én igaziból feladtam, ez a gép tejeskávéra való.
Eddig a legfogyaszthatóbb eredményt ezzel sikerült elérnem (nem lett keserű, de savanyú sem, még viszonylag élvezhető is az eredmény):
-
-
CsiguszMaxim
senior tag
Sziasztok!
Kapszulás kávé után váltottunk egy Delonghi Magnifica S-re.
Nem igazán sikerül egyelőre számomra elfogadható eredményt produkálni vele:
Eddig a Pacificaffe három kávéjával [link] [link] [link] próbálkoztam.
3/4-es vízhőmérsékleten próbálom főzni olyan 1:4 / 1/3 arányban. Az örlő a legfinomabb állásban van, de úgy érzem, hogy a MAX (13,5g) adagánál azért küzd vele.
Minél kevesebb kávéval dolgozom annál vizesebb íztelenebb löttyöt kapok.
Néztem ezt is [link] de itt egy durva őrlési finomsáot javasol 1:4-es kiinduló aránytól. Hát ezzel borzalom, hogy milyen förmedvényeket sikerült főzni.
Kétszer szoktam öblíteni főzés előtt.
Van bármilyen kulcstipp, vagy esetleg bevált recept akár kávé ajánlásával is itt a topikban? Amit keresünk, az a sötét pörkölés testes krémes állag.
Előre is köszi!
-
Nálatok az 5500-as LatteGo illesztései rendben vannak?
A cseppfelfogó tálcánál szembetűnnek hézagok, illetve nálam olyan probléma áll fenn, hogy víztartályt sokszor üresnek érzékeli. Újra be kell tolnom a helyére, pedig van benne víz... -
z123456z
őstag
Én meg azt sem tudom, hogy melyik micsoda. A latteén és a cappuccinon kívül meg kell néznem mindegyiket, hogy mi lesz az.
-
ToBeY
nagyúr
-
FőDudu
veterán
válasz
z123456z #12573 üzenetére
Gondolhatod mennyire orulnek itt az olasz kornyeken (Trieszt kornyeke), amikor en MINDIG Latte Macchiatot kerek (lehetoleg jeghidegen).
Eleve a Latte Macchiato egy reggeli ital - igy mar az is tiszteletlenseg, hogy delutan vagy este iszom
A tobbi meg mar konkreten a kavezas meggyalazasa.
(a spagettit is ossze vagom - mert praktikusan etkezem (villaval) es nem tekergetek a kanalon) (steak-et mar mondanom sem kell, hogy well done kerem....)
Viszont nem szokasom panaszkodni - altalaban konnyu eltalalni az izlesemet, nem egy sznob kocsog vagyok aki mindenbe belekot.
Egy ideig probalkoztt nalam ismeros, aki mindenfele kaves bizbasszal fel van szerelve (meg olyan melysegig bement a nyul uregebe, hogy Descent De1 is van neki, de az orloje meg a gepnel is dragabb), aztan belatta, hogy en nem azert kavezok, mert erdekel a kave ize. Sosem dohanyoztam, nekem nem rutin a kave/cigi.
-
Cblacksmithc
tag
Félve kérdezem meg, de a Saeco Granaroma fog tudni olyan krémes kávét főzni, mint a Gaggia Brera ? Nekem nem erős, hanem krémes kávéra van/lesz szükségem...
van valakinek tapasztalata ez ügyben ?
-
z123456z
őstag
válasz
kchris78 #12572 üzenetére
Az én kávéfogyasztási szokásaim leginkább FőDuduéhoz hasonlíthatók. Két különbség van, nem csak lattét iszom és nem utálom a kávé ízét. De ilyen mélységeiben nem érdekel a dolog, mármint, hogy megkülönböztessem az ízjegyeket. Meg tudom ítélni, hogy az egyik jobb vagy rosszabb, mint a másik, de ezen kívül semmi több. Engem ez tökéletesen kielégít.
-
kchris78
veterán
-
Kbali
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #12568 üzenetére
Ez már-már beteg kategória
Én biztos nem mernék ilyenbe belevágni (még a gépet sem szedtem szét apróbbra, pedig már van hozzá szerszámom is)Minden elismerésem!
-
Dr. Szilikát
őstag
Krups fanatikus hírek és információk.
Időközben elkészült a kivágás a műanyag tartóvázon, ami egyszerűbbé teszi a dugattyúkar levételét, főzőkamra tisztítását. A nagy csavaranya persze csak érzéssel, ellentartva kezelhető, nehogy kitekerjük a nyakát. De így is meghúzható annyira, hogy ne lazuljon meg használat közben.
Piros nyíl mutatja, a lyuk megmarad, ami kell az őrlésbeállítóhoz, rendesen működik tovább:
Van egy csatlakozó, amit az őrlő vezetékébe iktattam, így ehhez sem kell már szétrobbantani a gépet, ha kiszedem az őrlőt tisztításra például. Noha tűt és hüvelyt illett volna fordítva feltenni, de a hüvelyes rész, amit az őrlőre tettem, adott volt a vezetékkel együtt, ezért egyelőre így alakult. Áram alatt nem piszkálom, illetve nem szabad testre zárni sem, mert bizonyára elpukkanna a vezérlőpanel.
Tehát ezt így nem ajánlom, a forrásra kell majd a hüvely, őrlőre pedig a tűs csatlakozó:
Főzőkamra feltöltése őrlő nélkül, egy papírtölcsérrel (őrült kávé). 7-9 gramm töltet, 10 gramm legfeljebb.
További ötletként gondoltam a gép alján egy lyuk kivágására, ahol szűrőtengely is kivehető lenne lefelé irányba, így ahhoz sem kellene a gépet darabokra szedni.
-
FerNandor
őstag
válasz
Winnie The P #12559 üzenetére
Köszi! Én közben írtam, ha olvastad, hogy sajnos nem tudtam csinálni vele semmit, hogy ne legyen savanyú. A Pellini szerintem még nem jön tisztán, kíváncsi leszek, az milyen lesz.
Jjeah: köszi. Majd elugrok a metroba, megnézem, mert ott sok vállalkozó vásárol elvileg, hátha jól pörögnek a kávék.
-
hcol7
senior tag
hello,
airbnb lakasba egyszeru mukodesu, megbizhato szemes kaves automata masina kellene, mi a javasolt szerintetek?
nem kell , hogy tudjon tejhabot csinalni, es fontos lenne a leheto legkompaktabb meret.
koszi elore is,
udv : ) -
Winnie The P
őstag
válasz
FerNandor #12514 üzenetére
Hali!
Ma reggel már a Lidl-s jött. Hőfok max, erősség max, darálás 3-as fokozaton (ezen még finomítani kell) szerintem, mert a pogácsa nem maradt egyben. Kicsit tényleg savanykás, még cukorral is. Én legalábbis pressot iszom, két cukorral. Kell egy kicsit kísérletezni vele, hogy jó, jobb legyen. -
FerNandor
őstag
Köszi. Nagyjából elfogyott, talán 1-2 adagnyi maradhatott már csak a gépben, rötöltöttem a Pellinit. Nem sokat, mert kicsit fura szaga volt a zacskót kibontva. (prod date: 2022.10.24). Meglátjuk.
Köszi a tippeket amúgy.
A nagy webhopok amúgy viszonylag friss gyártású kávékat küldenek, nem?
-
FőDudu
veterán
válasz
z123456z #12555 üzenetére
Egyebkent meg nem tokmindegy?
Megrendeled az O gyuru szettet, van vagy 1500Ft.Inkabb az, mint hurcolaszni meg szervizbe kuldozgetni es varni a javitasra.
5 perc alatt kicsereli egy betanitott majom is.
Szoval elore rendeld meg, es akkor tokmindegy meddig tart a gyari O gyuru
Egyebkent meg zsirzunk minden lathato alkatreszt ami mozog vagy illeszkedik.
-
z123456z
őstag
válasz
Dr. Szilikát #12549 üzenetére
Ja, tényleg, ezt nem is láttam eddig. Bár igazából nem a gumigyűrűt írja. Na mindegy, akkor majd kenem ezen is.
-
FőDudu
veterán
válasz
vodrosjozsi #12550 üzenetére
-
atala
addikt
Philips 4300 szériás gépnél 100% Arabica kávéhoz milyen hőfokot javasoltok?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
z123456z #12545 üzenetére
Vannak Philips marketing-videók, ahol mutatják is a kenést, meg az 5500-as gépkönyvben is szerepel.
Mivel az őrlési mennyiség érzékelését meg is zavarhatja a szoruló főzőegység (nő a motoráram, emiatt kevesebbet őrölhet, vizes lesz stb.) ez továbbra is lényeges. Plusz, a tablettás zsírtalanítás maga is okozhat némi szorulást, ezért is célszerű utánkenni szerintem.
-
Pá
addikt
válasz
FerNandor #12537 üzenetére
Ez tipikus savanykás profilnak tűnik, szóval kb azt is várnám ilyen kávétól.
Ha végigmentél már a hőfok meg hasonlókon, akkor egy minimális szódabikarbonát tehetsz bele, az elvesz a savasságából. De tényleg csak nagyon keveset, mert magának a szodabikarbonának is van egy elég tipikus íze és elég hamar kiérződik. (persze cukor/édesítő is működik, de az nagyon alapvető)
Úgy lehet nagyon keveset adagolni, hogy egy kisebb üveg vízben feloldasz egy pár csipetnyit és abból a vízből teszel a kávéba csak 1-2 cseppet.
Amúgy akinek nagyon keserű a kávé, az megpróbálhatja ugyanezt a trükköt, csak sóval.
-
bobace
addikt
Sziasztok, van egy 5 éves Philips gépünk és az a hiba, hogy a kávé lassan jön ki, a csík a kijelzőn már végig ment, de még utána is sokáig csordogál. Gondolom kicsi a nyomás valami miatt.
4 báros szelep van benne, szétszedtem a szelepek körül, de nem volt eltömődés.
Tudtok tanácsot adni, ilyenkor mi szokott lenni a hiba?
Köszi! -
z123456z
őstag
Philips vajon miért nem említi a gumigyűrűk kenését, míg itt és a videókban általánosan javasolt művelet? Nem lehet, hogy nem szeretik a szilikonzsírt? Az előzőt az elején csak az előírt helyeken kentem, nem volt gondja. Később elkezdtem kenni a gyűrűket is, majd megjelent az állandó víz ( na nem sok, szerintem csak néhány csepp ) a zacctárolóban és alatta a fészkében. A mostaniban ( 5500 ) semmi víz, nem is látom, hogy kenve lennének. Szerintem én sem fogom.
-
FőDudu
veterán
Sarga DenkMit a DM-bol. (nalunk alig 1 Euro egy flakonnal)
Keress vissza par lapot, leirtam hogyan vizko mentesitettem a sajat Lattego gepemet. -
FerNandor
őstag
Köszönöm a válaszokat. Igen, sokat olvastam vissza és a hőfok már a maximumon van, az őrlés meg a legfinomabb állásban. A víz mennyiségével is próbálkoztam, de nem használt. A szervizből elhoztam, volt benne valamilyen kávé, amivel tesztelték, az nem volt savanyú. 1-et vagy kettőt tudtam belőle főzni, utána töltöttem bele ezt. Akkor még így fel se tűnt...
Van itthon, amit feljebb írtam, egy még nem lejárt, de már nem mai gyerek Pellini espresso bar vivace 82-es. Azt ki fogom próbálni akkor legközelebb.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
FerNandor #12537 üzenetére
Igen, de állítsd a hőfokot maximumra és lehet eltűnik a savasság. Ha úgy sem jó, akkor sem muszáj kidobni, ezek a savanykás kávék szerintem gyakran ideálisak jeges italokhoz, pl. cold brew vagy caffé shakerato. A cold brew mondjuk szerintem igényli a frissen pörköltet és macerább elkészíteni is. A shakerato mostanában nálunk a családban divatos lett, a vendégeim is állandóan azt kérik.
-
FerNandor
őstag
Lehet, hogy ezért savanyú a kávé?
Ez a lidl-ös Tanzánia & brazil. -
blueye
veterán
-
Dudee
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12532 üzenetére
Köszi a részletes választ!
errefelé sajnos tényleg elég kemény a víz. Viszont használok mindig 'patront' amit az ilyen gépekhez szoktak tenni a víztartályba, és figyelem mikor szól hogy cseréljem.
Vétel óta most van benne a 3. és talán a 8. csere után szól, hogy vízkőmentesíteni kell.Ennek ellenére érdemes most rápróbálni?
-
FerNandor
őstag
Szia,
Én új vagyok a témában, de hirtelen erre tudnék gondolni:[link]
Kb 37perc 35 másodperctől.
Elég jól el tud koszolódni a kifolyó...?
Én most vettem a Melitta CI touchot. Elvittem szervizbe általános karbantartásra és kifolyó tisztításra, cserét szerettem volna, de azt mondták, nem csinálnak mert szét kell szedni hozzá a gépet. Mondom ok. Erre megnéztem, megrendeltem és 2 perc alatt kicseréltem. Úgy látom ez is olyan dolog lesz, amit magamnak fogok javítgatni, cserélgetni, amíg még belefér a képességebe... Amúgy nem volt szerencsére az enyém durva, még kimostam, amennyire tudtam és elraktam, de most az új van rajta. -
Dr. Szilikát
őstag
Többféle megoldást alkalmaznak, ez valószínűleg a 4 báros áteresztő szeleppel megvalósított rendszer.
Főzés vagy öblítés közben a 1. mágnesszelep zárva marad, ilyenkor a víz a 4 báros szelepet leküzdve a főzőegység felé kényszerül, miután a vízpumpa annál erősebb. Gőzölésnél a bojler magasabb fokra fűt és az 1. szelep nyit, így arrafelé halad a gőz.
Ha feltételezzük, hogy a 4 báros szelep nálad rendben van, ennek ellenére feszegeti a gőznyomás, azt okozhatja a vízköves bojlereknél (lakásokban is) tapasztalható jelenség.
A vízkő rosszabbul vezeti a hőt, de ahol a víz a fémmel érintkezik, gőzfejlődés állhat elő. Ideális esetben a spirálcsőben haladó víz kiegyenlítetten veszi át a hőt (kvázi hűti a csövet), a vízkövesedés ebbe viszont belezavarhat.
Nálad a pipán is látszik némi lerakódás. Nem tudom, milyen vizet használsz, de a vízkő akkor is kiválik, ha csak áll a bojlerben sokáig.
Lehetne elvben hibás a 4 báros szelep is, de voltaképpen kénytelen is engedni, ha annál nagyobb nyomás áll elő. Az is valószínű, hogy a nyomást a szoftver elengedi az 1. szelep meghúzatásával, de feszültség nélkül visszaáll alaphelyzetbe (zár).
-
Dudee
senior tag
Sziasztok!
Saeco Granaroma 6580 kb 1.5 éves, nincs túl nagy terhelés alatt, leginkább hétvégén használjuk.
Kb 1 hónapja vettem észre hogy a kávé lefőzése után, illetve a gép kikapcsolása után is halkan sistergő hang jön a gépből, mintha "szökne" valahonnan a gőz.
Ma kikapcsolás után szétszedtem egyből, és még 1-2 percig a lent látható elemből (gondolom ez jön a belső melegítő felől a kiszedhető a főzőegységbe) folyamatos sistergés mellett szivárgott a gőz.
Más furcsaságot nem vettem észre, de az biztos hogy korábban semmi ilyesmit nem csinált.
Ez valami meghibásodás, vagy meghibásodás eleje?
Köszi szépen!
-
Toobee
veterán
-
FőDudu
veterán
válasz
vodrosjozsi #12526 üzenetére
Szoval ez a habos, torokmez kinezetu 'ize' amire vagytok?
Sok jo kavefozo kornyeken jartam mar, de ilyet egyik se csinalt.
Ennyi hab mar tulzasnak tunik.(soron is)
-
ToBeY
nagyúr
Olyankor mi lehet a probléma,ha ha az egyik kifolyón szaggatottan jön a kávé?
Nem rêg volt kivízkövezve a gép amikor aquafiltert cseréltem benne! -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
FőDudu #12521 üzenetére
Ilyen alkatrészek habosító néven is futnak, de nyomásnövelő is, szerintem a fojtószelep is megfelelő elnevezés.
Észre is lehet venni, hogy nagyobb a nyomás, jobban befeszül a főzőegység, jobban lefojtja a vízpumpát. Krupsnál másfajta fojtás van, ott is szépen látszik, hogy befeszül a dugattyú, fojtás nélkül meg csak lazán engedi ki a lét.
Az espresso igényel bizonyos nyomást a megfelelő anyagok, aromák kioldódásához, ezt ki is tudják mutatni vegyileg, akik ehhez értenek.
-
Toobee
veterán
válasz
FőDudu #12521 üzenetére
Vannak sztenderdjei az eszpresszónak, amihez próbál hasonlítani az automatával készült ital. Mondjuk úgy, hogy ez a kamukrém és a szelep miatt megnövekedett főzési idő egy picit közelebb helyezi az eszpresszóhoz. De nem téríteni jöttem ide, azt megteszem a hardcore kávésban
-
-
Toobee
veterán
válasz
Toobee #12430 üzenetére
Közben megjött a krémesítő szelep, azaz a boroszilikát golyó. Valóban ez volt a baja. Darálót nem piszkálva, 2+ hete a tartályban öregedő kávéból egész értékelhető végeredmény született, nem csak egy vizes barna lé, mint eddig. Akinek hasonló gondja van, javaslom, hogy nézze meg benne van-e ez a golyó.
421944034451 cikkszámon találjátok meg, kapható sok helyen. Cady, kávégépbolt, stb.
Sajna születtek áldozatok is, vagyis egyelőre nem hibásodott meg, de gondolom csak idő kérdése. Próbáltam egy gyönggyel helyettesítő ezt a golyót, természetesen halott ötlet volt, hisz lyukas. Az olyan frankón beleszorult, hogy kiütni se lehetett, helyette csinált magának egy zsákot. Így útban nincs, de inkább rendeltem hozzá egy dugattyút is, nehogy elfossa magát előbb utóbb.
-
-
Pá
addikt
válasz
Cyberbeni #12512 üzenetére
Elméletileg szigorúan a tejhab minőségét tekintve minél kevesebb zsír a jobb. Tartósabb és jobb lesz a tejhab, ha kevesebb a zsír.
Persze a tejnél nincs olyan hatalmas különbség az 1.5% meg a 3.6% között, mindegyikből szép habot lehet csinálni. Ráadásul a zsírosabbal finomabb is lesz, szóval én sem sovány tejből készítem, csak okoskodni akartam egy sort. -
FerNandor
őstag
válasz
Winnie The P #12510 üzenetére
Állítottam az őrlési finomságon, most a legfinomabbon van. Cappuccino jó lett, reggel kipróbálom espressoval is. Lehet javult a savanyúsága. Kíváncsi vagyok, te mit mondasz majd.
Ma közben adott anyukám egy Pellini Espresso Bar Vivace n82-es kávét. Úgy kapta ő is, de ő nem használ szemes kávét. Hát nem mai csomag... 2022.10.24 a production date... És 2 év a szavatosság, szóval hivatalosan nem járt le... Kíváncsi leszek, de hát ingyen volt
----
Köszönöm a tejes válaszokat is.
-
Cyberbeni
addikt
-
kchris78
veterán
Rendes tejbol mi az ultra-top barista celra?
-
FerNandor
őstag
válasz
Winnie The P #12365 üzenetére
Szia, neked hogy vált be?
Szerintem nagyon savanyú. A hőfokot már felraktam magasra, meg az őrlés finomságán lehetne állítani finomabb irányba, de van egy olyan érzésem, hogy ez a kávé ilyen. -
gergo5991
őstag
Összefoglalóba nem lehetne betenni valami ajánlott kávékat automata géphez? Vagy ár / minőség értékbe ajánlottakat?
-
z123456z
őstag
válasz
blueye #12502 üzenetére
Nekem működik, a normál cuccba darál és főz még egy keveset. Nem nagy dolog, de működnie kéne.
Ma már ilyen nincs...
Akkor mi mással lehet magyarázni ezeket az alapvető különbségeket a nagyjából azonos készülékek között? Itt még a kávé is ugyanaz, és megdöbbentően jó kávét csinál az előzőekben említett beállítások dacára. -
z123456z
őstag
Nem értem én ezeket a gépeket. 11-es fokozaton ( durva őrlés ), továbbra is széteső, a 3300-nal vékonyabb pogácsával olyan kávét csinál, hogy kérdés nélkül is feltűnt a nejemnek is, hogy milyen finom. Pedig ugyanaz a főzőegység, közel ugyanazok a beállítások, és simán hozza azt a szintet, amit az több kávéból és 2-3 fokozatú őrléssel. Szerintem a románoknál nincs minőségellenőrzés, ahogy esik úgy puffan. Szerencsén múlik minden.
Új hozzászólás Aktív témák
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest