Hirdetés
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456z
őstag
Szerintem ezt jozsi252-nek akartad, nekem jó a hab. És igen, mindig hideg tejből csináljuk.
-
AMD Power
titán
-
ToBeY
nagyúr
válasz
z123456z #13593 üzenetére
Valóban az a tejhab nagyon fura,ennek nem így kéne kinéznie...
Nekem is Philips 5000 és átlag tejtől is tök szép a hab,de az aldis laktózmentestől meg azt fullos (legalábbis nekem az tetszik,ízlik a legjobban)btw: ajánlom a coffriends youtube csatornát nagyon profik a srácok és magyarul nyomják a kávés contentett!
-
jozsi252
veterán
válasz
z123456z #13587 üzenetére
A kávé mennyiség már nagyjából pontos, viszont a tej mennyisége ami ki van jelezve ml-ben, az nem azt jelenti hogy a gép annyi ml tejet használ el hanem a habbal együtt mennyi lesz a térfogat? Mert pl Latte-nál közel sem használ el annyi tejet amennyit beállítok. Ez nálad is így van?
Egy csomót keresgéltem a topicban hogy milyen kávét vegyek kipróbálásra, de egyelőre most ott tartok hogy Lavazza Oro, Lavazza Crema E Aroma, Alza kávé 100% arabica. Csak olyan hatalmas a választék hogy nehéz eldönteni mi legyen.
Amúgy ez az AVX Gold Blend 90% Arabica 10% Robusta nagyon jó döntés volt elsőre.ToBeY
Amúgy megnéztem a sima 1.5%-os UHT-nak 3.0g a fehérje tartalma, a Zselici-nek pedig 2.9g a fehérje tartalma.Cblacksmithc
Szerintem ilyen beállításra nincs lehetőség hogy milyen hab legyen. -
z123456z
őstag
Nekem pedig méginkább mindegy, hidd el. Amire pedig reagáltál, ezt is írtam: "Ezt mondják, de én sok különbséget nem vettem észre."
De valóban nem tudtam eddig ezt, mondhatni be lettem csapva, mert mindenhol a zsírtartalmat említették, legalábbis ahol én olvasgattam. Most benéztem egy barista oldalra, és tényleg a fehérje a lényeg. Úgyhogy köszi.
De száz szónak is egy a vége: szegénynek nem a tejtől néz ki úgy hab, mint a mosgatószer habja.
-
-
jozsi252
veterán
válasz
z123456z #13585 üzenetére
Köszi mindenkinek a hozzászólást. Új nekünk ez az automatás dolog, pár napja lett meg ez a gép, és ismerkedünk vele. A hőfok közepesre van állítva, lehet ennek valami köze
hozzá esetleg?
Ez a reggeli első adag volt, akkor bontottam ki a tejet is. De próbálkozok akkor tovább. -
Winnie The P
őstag
válasz
werszomjas #13583 üzenetére
Delonghi Ecam 290.81.TB
-
werszomjas
addikt
válasz
Winnie The P #13581 üzenetére
És ez milyen gép pontosan?
-
Cblacksmithc
tag
válasz
Winnie The P #13581 üzenetére
-
jozsi252
veterán
Végre meló után volt időm bemenni LIDL-be venni Zselici tejet. Nagyobb a hab mint egy sima 1.5%-os UHT-hoz viszonyítva. Philips EP 5541/50 a gép, Latte Macchiato a program.
-
szente
addikt
Sziasztok!
Agyalok egy automata kávégép vásárlásán, de 100K+t sajnálok rá.
Használtan milyet érdemes nézni?
Nem vagyok nagy kávés, most egy Szarvasim van.
Fontos lenne, hogy alapvetően megbízható konstrukció legyen, és otthon is könnyen lehessen szervizelni.
100%-ban tejeskávét szoktam inni, szóval nem baj, ha tud bánni a tejjel, de ha ez miatt sokkal kényesebb, akkor inkább maradok az eddigi manuális megoldásnál. -
K4jusz
tag
Sziasztok!
Delonghi gépekre van BF kedvezmény és elgondolkodtam, hogy a Tchibo Esperto gépemet édesanyámnak adom és veszek magamnak egy új gépet ~150k körül, ha érezhetö előrelépést hozna.
A típusszámokban már elvesztem, meg abban, hogy az újabb gép most jobb, nem jobb. Van valami best buy?Espressot szoktam inni (előző gépen 40ml) fél deci tejjel most és a csokis, kakaós ízvilágot kedvelem. Hosszabb italok nem fontosak.
-
válasz
bteebi #13570 üzenetére
Csak furdal a kíváncsiság is, hogy mégis milyen a delonghi. Úgyhogy ezért is.
Egyébként az ajánlott kötözőgézzel és egy hosszabb vékony csavarhúzóval sikerült kb 99%-osra kipucolni.biker: én ezt a szelepet komplett cseréltem. Nem emlékszem, hogy a belsejéhez az alkatreszek feljöttek-e bármelyik webshopban.
-
biker
nagyúr
Hali, korábban erre kérdeztem rá, nem jött válasz, újrapróbálom
Ez a két alkatrész ami a pipacsőben van, az külön nem kapható? A gép teljes robbantott ábráján se mutat ilyen cikket, csak ak omplett csövet, és a kavegepbolt kínálatában sem találom
Látszik hogy erősen bemarás nyomot hagyott már az ellenoldal ezen a gumis hatású félgömb záródugón. Talán ezért is folyt maga alá sok víz mikor zárni kellett volna neki -
Nagya21
addikt
Hali!
Ha kis helyed van akkor krupps, de ha karbantartani kell, vagy becarik akkor szívás van....
Ha van helyed, akkor phillips, de a központi egység bonyesz egy kicsit, macerás a karbantartása.
Delonghi eccerübb szerkezet, csak 3 "O" gyürü, meg némi kenés a karbantartás, én ezt javaslom.
Üdv Nagya -
z123456z
őstag
Én eddig még nem láttam vákuumolt csomagolásban szemes kávét, de ma ez is megtörtént. Kínainál néztem kávékat, találtam Lavazza Expert Gusto Pieno -t. És vákuumcsomagolású volt! Nem az a beton kemény, mint az őröltek, de érezhetően kemény. Találkozott már valaki ilyennel?
Nem mertem megvenni, de találtam egy nem vákuumoltat más lejárattal, azt megvettem. Ezt szeretem ebben a kévéban, hogy megnyomogatva az aroma szelepnél annyira finom illata van, amit más kávénál nem érezni. Szerintem a legjobb az 5000 környéki kategóriából. -
huan
őstag
Sziasztok,
Szeretnék vásárolni egy automata, darálós kávéfőzőt úgy, hogy ismerkedem a gépekkel, sosem volt ilyenem és értékben kb. 100-150 ezer ft körüli kategóriára gondoltam.
Márkában, típusban, gőznyomásban, vagy másban mire érdemes figyelni, elkerülni?
Köszönöm! -
-Solt-
veterán
válasz
Memmaao #13562 üzenetére
Akkor ehhez nem kell tabletta meg ilyenek? Kiszedtem a főzöegységet, elöblítettem... a "duggatyú" teteje már vízköves egy kicsit, legközelebb kezelésbe veszem. Viszont a "hüvely" falán azért van zsír, a sok öblítés biztos eltűnteti majd... szerintem azt majd pótolni kell.
-
addig kattogtam a témán délután, hogy felhoztam a philips dobozát a pincéből.
photoshootingja lesz, mert megy a használtpiacra. egy rendelést meg leadtam egy riveliara. -
FőDudu
veterán
Kipucoltam a Lattego-t.
Eloszor kave olaj oldas, majd vizko mentesites, aztan Aquaclean csere, majd a belsejet is kipucoltam, ujra zsiroztam, stb.Most nem felejtettem el felrazni az Aquaclean szuro tartalmat, aztan jol be iz aztattam, kezzel kinyomkodva az utolso buborekot is.
Durva, hogy 2x kaveolaj oldas utan sem jon meg tiszta viz, ha lefozok egy daralt kaves beallitast. A teljes tisztitasi procedura utan, mar meg mernem inni a vizet amit kiad magabol. Az mar viztiszta, es nem sargas ahogyan az oldas utan.
-
FőDudu
veterán
válasz
vicces #13559 üzenetére
Abba kar bele menni mennyire szerencsetlen a mai gyerekek nagy resze. ADHD-s, allergias, vagy egyeb orokletes/vele szuletett nyugje van. Ma mar az a ritkabb, ha szuletik egy 'egeszseges' amelyik ezektol mentes.
A civilizacio atka.
Szulokent kb atok egy olyan gyerek aki kezelhetetlen. (en szerencses voltam, de ismerek olyan szuloket akiknek mindenuk rament egy ilyen gyerekre. Hazassag, vagyon, egeszseg, csalad). -
válasz
FőDudu #13557 üzenetére
kb így csináltam én is csak nem gézzel, hanem papírtörlővel.
anyám nemrég azt mondta, hogy nem kell mindig mindent tökéletesre pucolni és fertőtleníteni, mert kell az edzés az immunrendszernek is. gyerekkorában falun nem voltak ilyen tisztítószerek, meg precizitás mégsem volt semmi bajuk. -
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Rivelia esetében a videón látható karbantartásokon kívül javasoltok még valamit? [link]
-
FőDudu
veterán
válasz
vicces #13556 üzenetére
en fognek egy lejart autos egeszsegugyi dobozbol egy csomag gezt, azt befujnam valami tisztito/fertotlenito szerrel, es vegig huznam a kifolyoban...
(akad itthon finom bovden is, ha nem menne magatol, akkor azzal tolnam vegig amig at nem jut)(ha durvabb kell, akkor akad 'forspan' is amit az ethernet kabel behuzasara hasznaltam.)
Pont ilyen miatt vettem lattegot - a tobbi gep tejhabositoja vagy bonyolult, vagy az a kis cso amit lehetetlen rendesen tisztitani. (en elhinnem, hogy a goz jo ilyesmire - az ISO auditor/Haccp expert felesegem meg kirohogott, szoval valoszinuleg jo nagy kamu a gozzel tisztitott tejszivo cso higienikussaga. Iparban nem nagyon hasznalnak ilyet - tejuzemben is elmossak a tejeket pasztorozo cuccokat (pedig ott ugye van goz meg ho meg minden keznel).
-
pucovári:
tegnap csak a "szokásos" takarítás volt: a központi főző és a tálcák. sikerült kimondanom a "..na most verem bele a F@3!om az egészbe.." szakkifejezést és befejezni a munkálatokat
aztán kiraktam éjjelre száradni. közben beugrott. hogy mi lehet a kifolyóban vajon?
kávésár és fehér penész. reggeli után nekiestem és szerintem képtelenség rendesen elpucolni, mert annyi kis rés és sarok van a kifolyóban. úgyhogy ezt a műveletet is hasonló kijelentéssel fejeztem be. agyalok hogy tényleg megy a használtpiacra..
a delonghi-t is megnéztem tegnap a mediamarktban. épp le van akciózva 679 euróra. annál viszont a tejhabosító nem tetszik, mert vagy "100" darabból áll. -
jozsi252
veterán
válasz
z123456z #13551 üzenetére
Alapból 6-os fokozaton volt az őrlő, indítottam programot egymás után és 1-1 fokozattal lejjebb vettem. A kávé egy kicsit krémesebb állagú lett, plusz az íze is erősebb úgy érzem. Úgyhogy lehet ez a 4-es fokozat lesz a jó beállítás. De most nem nyúlok már hozzá az őrlőhöz, így teszteljük a programokat.
Latte Macchiato program volt kb a tökéletes Capuccino adag. De majd beáll a mennyiség ha nem akkor majd hozzá állítok hogy jó legyen. De egyelőre a 40ml Espresso tuti nem 40 hanem kevesebb.
Ízre viszont hibátlan lett az eredmény, jó volt elsőre ez az AVX-es kávé. Lehet kövinek a Lavazza Oro lesz vagy Pellini. -
biker
nagyúr
Volt korábban gondom a sok vízzel amit a pipacső cseréje oldott meg. Most elkezdtem a központit és a pipacsövet felújíteni, a pipacsőben lévő betétet nem találom a kávégépboltban. A kis kúpos rugó és a lencsefejű betét aminek zárnia kellene a másik elemen, amit bajonett zárral becsavartam. El van kopva a lencse félgömb és a fogadó kúp, ezért is eresztehett. hiába lenne a gumigyűrűk cseréje.
Ez kapható valami cikkszámon?A központit még a napokban robbantom szét, gumik megvannak, zsír is
-
z123456z
őstag
válasz
jozsi252 #13550 üzenetére
Őrlés közben állítsd ( legalábbis lefelé ) és egyesével. Nem kattant szerintem, érzéssel kell. Ezzel is szenvedtem, volt, hogy több fokozatot sikerült állítani egyszerre. Vagyis a 3300-nál, ezen már megy egyesével. Kávékat neked kell kitapasztalni, olvasgass vissza, sokan leírják a véleményüket egy egy kávéról. Én a tejhabot latténál és kapucsínónál is maxra teszem, nem érdekelnek a számok. Jó lesz az.
-
jozsi252
veterán
válasz
z123456z #13548 üzenetére
Nekem ez is hibátlan amit tud, nem kell krémesebb sűrűbb. Főleg azért se mert nagyrészt Capuccino van csinálva, kisebb részben Espresso. Tejhab megy hozzá szinte mindig.
Media Marktban amúgy 205-re le volt akciózva ez a EP5541/50, ennyiért nem lehetett ott hagyni. Nagyon régóta tervben volt egy kv gép, és jól jött ez az akció.
A mennyiségen kívül más gond nincs vele de majd beáll az is. Most pl Capuccinónál 70ml-re raktam fel a kv mennyiségét, az lett egy jó adag. Finomat csinál nagyon.
Viszont szemes kv terén el vagyok veszve rendesen. Lavazza Oro sokan írják hogy finom, akkor az Alzás kávét is, Pellininek is van. Ki kell tapasztalni melyik jobb.Amúgy az őrlőt fokozatmentesen lehet állítani? Még nem állítottam rajta, de olyan 2 pöttyöt fogok szerintem. Vagy lehet érezni kis kattanást mikor egyet állítok rajta?
-
roti86
őstag
válasz
Dr. Szilikát #13536 üzenetére
Sikerült szervíz módban a 3. oldalon (BU) legalább kávé nélkül kijelezni mennyi a főzőegység fogyasztása milliamperben. A pozícióba állás (work) kb 130 mA, vissza alapállásba (home) 113 mA. Leírás alapján 200mA alatt jónak számít.
Nyomtam egy steam módot az EP3510-en is, ezután ott is lecsökkent a darálási idő 6.5 másodpercre. 5 espresso lefőzése után még nem állt vissza ez sem a szokásos 8-9 másodperc közé, úgy tűnik még több főzet kell neki, mire beáll. Ebből kiindulva adok még időt az EP3551-nek is.
-
z123456z
őstag
válasz
jozsi252 #13547 üzenetére
Nem tudom, mitől függ, de valakinek az elejétől fogva jó, másnak idő kell, míg beáll. Nekem a 3300 az elejétől jó volt, az 5500-zal sokat küzdöttem. A mennyiségekkel nem foglalkoztam soha. Az őrlési finomságon célszerű állítani, de egy darabig lekvár szerű volt nekem is. Majd jó lesz, de nem lesz karosra jellemző sűrű és krémes.
-
jozsi252
veterán
válasz
jozsi252 #13542 üzenetére
Szeretnék is egy dolgot kérdezni a kávéval kapcsolatban. A kávé illetve tej mennyiség nem közelíti meg azt az értéket amit kinyom magából. Ez normálisnak számít hogy nem annyit nyom amit beállítunk, vagy kell neki idő hogy beálljanak a mértékek?
Capuccinot csináltunk de pl tejhabbal se volt annyi a mennyiség amennyi pl a beállított 160ml.
Illetve az hogy a zacc nagyon vizes volt 2 capuccino meg 1 espresso után az mit jelent pontosan? -
z123456z
őstag
válasz
Memmaao #13545 üzenetére
Hazudtam, bocsánat, 138 volt. Még nyár elején volt. Nehezen indult a barátság, de már beállt, jókat főz. De én se veszek többet philipset, de én kizárólag a hangok miatt.
-
válasz
z123456z #13544 üzenetére
136k egy 5ös szériás Philips gépért zseniális! Annyival tényleg nem jobb a De'Longhi, hogy magyarázza a dupla árat ahhoz az árhoz képest. Viszont az új Pico baristo gépek még ehhez képest lettek volna felárasak. Nyilván lövésem sincs, mit tud majd ez 5-6-12 év tükrében. A Saeco intuita gépem most ölték meg a kollégák a munkahelyemen. De szerintem egy alapos vízkő oldás azt is rendbe tenné. A Pico baristo is tovább szolgál hugoméknál. Nagyon szerettem mindkét Saeco gépet és mindkét tesóm Philips gépet használ. Eleinte tartottam is a De'Longhi géptől, de a hopper csere megvett. Van hozzá hideg habositó is, azt is vettem, és így összességében azt kell mondjam, nagyon bevált. A Saeco is profi kávét csinál, amíg karban van tartva. De elég, ha egyszer megfeszül a központi egység és akkor elkezdi csökkenteni a darálási időt... Az állandó szilikon kenés és a kattogó műanyag hang , a központi egység macerás pucolása nem hiányzik. Főleg az a két három kattanó műanyag hang, ami bekapcsolás során az egész családot felverte.
-
z123456z
őstag
válasz
Memmaao #13543 üzenetére
Akkor jól gondoltam, hogy alapvetően elégedett voltál vele, tehát az, hogy jobb kávét csinált, csak egy extra, pozitív hozadéka a váltásnak. És milyen igazad van, én is ezektől a hangoktól vagyok rosszul. Ez a profit maximalizálása érdekében történő silány anyaghasználatnak és a spórolásnak köszönhető sajnos. Ha egyszer lesz véletlenül olyan, mint a tied, ilyen jó árban, mint az 5500 volt ( alzánál szerintem elárazták, valami 136k volt, ismételten köszönöm a szemfüles fórumtársnak, hogy megosztotta, vettünk is páran ), akkor nem fogom kihagyni, az biztos, de a mostani árát számomra nem éri. Pedig a csendessége, látszólagos masszív felépítése, a vadiúj tervezése miatt biztosan megérné.
-
válasz
z123456z #13541 üzenetére
Saeco intuita volt, majd 2019-től Saeco SM5478/10. Nem tudom, hogy mikor volt daráló frissítés a philips Saeco vonalon, de mindkét gépre igaz, hogy nem a daráló volt zavaróan hangos, hanem a központi egység műanyag kattogásai és a magas nyomású rendszer. Ehhez képest a De'Longhi sokkal halkabb, erre nem kel fel hajnalban a család. Azért nem is néztem mást 12 év alatt, mert alapvetően meg voltam elégedve a Saeco gépekkel. De a víztartály eltört és 5 év alatt a fehér gép sárga lett, így idejét láttam a cserére.. Pico baristo gép ugyan ezekkel a specifikációkkal majd 100e drágább lett volna, mint a De'Longhi. De örülök, hogy végül De'Longhi gépet vettem.
A hopper csere tényleg zseni, ahogy a bean on funkció is. És egész jól eltalálja a darálási és extrahálási beállítást.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Vettünk egy Philips EP5541/50 gépet és most ismerkedünk vele. Vásároltunk helyben hozzá AVX-es kávét. Azt olvastam mindenhol hogy ízesített kávét nem lehet hozzá használni. Ez ugye nem számít ízesítettnek, csak olyan jegyek vannak benne ami fel van tüntetve?
-
z123456z
őstag
válasz
Memmaao #13540 üzenetére
Amikor kijött a 3300 a csendesebb darálóval, a YouTube -on volt zajteszt, összehasonlították elődmodellel és De'Longhi val is. A De'Longhi és az előd is jóval hangosabb volt. És nem himi-humi influenszer teszt volt, hanem kávés oldal tesztje. Hozzáteszem, hogy és személyesen soha nem hallottam mást, se philipset de De'Longhi-t, de elhiszem nekik. Neked minden bizonnyal a hangosabb Philips modellek voltak, ezért halkabb az új, biztos fejleszt a De'Longhi is. Ennek ellenére gyűlölöm a hangját, még így is kellemetlenül hangos nekem.
Már többször írtam, hogy a lefőzött italokkal tökéletesen elégedett vagyok, szerintem nagyon jók ( már a 3300 is remek volt, de az 5500 szerintem jobbakat főz, azonos szerkezet ide vagy oda, vagy placebo, de mindegy is ), és amíg nincs másikkal tapasztalatom, ez így is marad, ezért nem is keresem a próba lehetőségét. Egyébiránt soha nem adnék ekkora összeget egy kávéfőzőért, De'Longhi sem vonz különösebben, kivéve a te modelled, egy olyat a cserélhető kávék miatt elfogadnék. De feltételezem, ha 12 évig használtad a philipseket, te is elégedett voltál, nem ez indokolta a váltást.
Összefoglalva elhiszem, hogy jobb a De'Longhi, a tiéd különösen tetszik, de nem tervezek jó darabig váltást, pláne ilyen áron. De azért köszönöm.
-
z123456z
őstag
válasz
staldan #13537 üzenetére
Nekem kb fél évet volt meg, szerintem jó gép, nem tudom, milyen megbízhatósági problémákat hallottál. A hangját utáltam, ahogy az 5500-ét is gyűlölöm, de szerintem nagyon jó italokat készítenek. De ha úgy hallottad, hogy nem jó, akkor ne vedd meg, mert a végén még én leszek a hibás.
-
B4l!nt
aktív tag
Sziasztok!
Kávé ajánlásokat szeretnék egy lattego 3200-as géphez. Tejeskávét fogyasztunk.
Ami eddig bevált az a pellini n82, n9 és lavazza lavazza crema e aroma. Maradnánk ennél a 70-30% körüli aránynál és fontos, hogy tejjel is maradjon meg az íz.
Kipróbálnánk valami újat. -
staldan
csendes újonc
Sziasztok!
Philips 3300 SeriesAutomata eszpresszógép - EP3343/50
Ezt a fenti kávégépet néztük ki, tudnátok véleményt mondani róla?
Olvastam pár helyen megbízhatósági problémát, nemtom az mennyire valid?
Köszi a segítséget előre is! -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
roti86 #13533 üzenetére
Nem találkoztam, de általánosságban egy kommutátoros DC-motornál akadhat olyan probléma, amikor a kommutátor kopása, szennyeződése, szeletek közötti átvezetés, szikrázás okozhat nem kívánatos jelenségeket. Lehet, hogy ampermérőt kellene beiktatni, kivezetni két szál vezetéket, mérni üzem közben.
-
z123456z
őstag
válasz
Tomirallye #13530 üzenetére
Nagyon finomak a jeges dolgok. Valahogy máshogy főzi, mert egész más a hangja, amikor átnyomja a vizet. Talán kevésbé forró, de maga a főzet nem hideg, ezért is kell bele a jég. Jó dolog, de a jégkockák miatt nekem ez több munka, mint szeretném. Delonghikat reklámozzák cold brew-val, azt nem tudom, hogy tényleg hideg e.
-
bteebi
veterán
válasz
Nagyjából én is ezt a 2 típust néztem ki. Összességében nálam a Saeco nyert (még nem vettem meg - de max. holnapig megrendelem, érthető okok miatt).
Elég sokat kerestem a két típusra. Nagyon sok mindenben hasonlóak. Mind a kettő Philips gyártmány (made in Romania), és nagyon hasonló felépítésűek. A Philips kompaktsága valóban menő, de állítólag összességében rosszabb, illetve kevésbé szabályozható tejhabot készít. Nálunk a helyigény nem annyira kritikus, szóval ez nem annyira szempont. A tejtartály jó eséllyel így is, úgy is el lesz rakva, amikor épp nincs használatban.
A Saeco tartályai (víz-tej-kávé) amúgy egy kicsivel nagyobb kapacitásúak. Meg amúgy - nem elvakult baristaként - (szerintem) jobban is néz ki, (nekem) minőségibbnek hat. A kávéja minden bizonnyal mind a kettőnek elég jó - belülről ugye majdnem ugyanazok -, és a legfőbb fajtákat mind a kettő fogja tudni. De amúgy is magadnak állítasz be elég sok paramétert (mennyiség, hőmérséklet, erősség), szóval nem feltétlenül gond, ha valamilyen ritkább kávéfajtát épp nem ismer a gép.
-
roti86
őstag
válasz
Dr. Szilikát #7214 üzenetére
Szia! Van nálam 2 Minuto rendszerű gép (EP3510 ez megvan 5 éve és most egy EP3551, ami automata tejhabosítós), a belsejük kb 90%-ban azonos. A probléma, hogy az EP3551 kb. 6-6.5 másodpercig darál és a kávé is ízetlenebb (a főzőegység azonos, áttettem egyikből a másikba, hogy kizárható legyen a főzőegység szorulása + az aromabeállítás 3/5 mindettőn, a daráló azonos beállításon 2-es fokozat az ötből, kávébab ugyanaz mindkettőben), szemben az EP3510 pedig 8.5-9 másodpercig darál és jó aromás kávét ad ki magából.
Darabokra szedtem az EP3551-et, daráló kipucolva, ULKA pumpa ellenőrizve, csövek átnézve, vízkőlerakódás nem látható. Kipucolás után nyomtam neki a szervízinstrukció alapján egy steam mode-ot, így elfelejti a beállításokat. Ezután az első főzethez kb 10-11 másodpercet darál, ez már sok neki érthető, a második főzetnél már visszeveszi magát 6-6.5 másodpercre. Kb. 5-6 kávé lefőzése után is ugyanúgy 6-6.5 másodpercig darál.
A főzőegység kizárható, mivel ugyanazt használom a másik gépben is és nem szorul, nagyon könnyedén mozog kézzel is. A daráló is jónak tűnik, nem szorul, nincs semmi rendellenes hang. Szóval mitől lehet még, hogy visszaszabályozza magát? Még egy tippem van, a fogaskereket hajtó motor (gear motor, ami az általad feltöltött képen is látható) esetleg gyenge, így több áramot fogyaszt és úgy érzékeli, hogy szorul a főzőegység? Találkoztál már ilyen problémával? Vagy hagyjak még neki időt, mire beáll?
-
mazsi70
senior tag
válasz
Philips ,mert szvsz kompaktabb és újabb konstrukció .
Nyáron népszerű volt nálunk a családban a jeges-habos-fagyis kávé .
Ebben az ársávban vannak DeLonghik ,de azok nem tudnak jeges kávét . -
Nagya21
addikt
válasz
Hali!
Sztem DeLonghi-t nézz, jobban jársz.
Nemrég irtam miért.
Üdv Nagya -
Tomirallye
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnénk vásárolni egy automata kávéfőzőt, és hosszas nézelődés és fórum olvasás után ez a 2 típus maradt.
- [Saeco GranAroma SM6850/00]
- [Philips EP5549/70]
- Esetleg más márka, típus ebben az árkategóriában?Ezekről bármi tapasztalat, hogy melyik volna felhasználóbarátabb, kevésbé macerásabb?
Az Philips EP-be van pl. jegeskávé funkció is, nem tudom ezt próbálta-e már v.ki, van e bármi féle létjogosultsága?Nem volt még soha ilyen kaliberü kávéfőzőnk, a kotyogós után a tipik kapszulás csodák jöttek, de szeretnénk picit upgradelni.
Bármiféle tanácsot, véleméynt szívesen olvasok.Ill. még annyi, hogy a Saecoba nincs integrálva a tejtartály, emiatt a másik szimpatikusabb, ha jelent ez bármit + a quickstart sem tűnik rossz funkciónak nekünk, full laikusoknak
Előre is köszönöm, némileg "sürgős" volna dönteni, mert Dec 1.-én lejár a sok kedvezmény
Üdv.:T.
-
Nem. Ha egy főzésre rakom fel, akkor hopper nyit, majd zár és pont egy adag van benne. Írja is, hogy tovább darál, hogy teljesen üres legyen a daráló.
Ma megjött a promóciós.csomag, nem kellett 6 hetet várni.
Azt a softballs dolgot nem vágási. Az a víztartályba kell?Egyébként Pécsen a Danettiben, ahol a bean on pörkő üzemel, 80ft/L a szűrt lágy víz. Vettem 2x5L, terv szerint ezzel fogom használni a gépet.
-
FőDudu
veterán
válasz
z123456z #13524 üzenetére
En meg inno akartam egy kavet, aztan olyan vilagosnak tunt.
Raneztem az orlore, a harmadik legnagyobb fokozaton allt.
Kiomtottem, majd a kovetkezo orleskor atallitottam mazodik legkisebbre. Azt is kiontottem, majd a harmadik mar jo lett.
Nem tudom elallitodott-e magatol, vagy valamelyik csaladtag allitotta at.
-
z123456z
őstag
-
jjeahh
nagyúr
válasz
FerNandor #13522 üzenetére
Ez a Kimbo nekem nem tetszik, fekete, sötét pörkölésű, keserű. A Costa egy átmeneti vagy alap kocakávénak jó, végülis ez a belépő fapados kávéjuk, annak okés. Kb., mint a lidl-ös Pellini. Ha tetszik, erősen ajánlom ezt
-
FerNandor
őstag
Hali,
Tegnap a Lidlben vettem őket. Hamarosan elfogy az ALDIs XXL barista. Kíváncsi leszek. Ahogy néztem, jó áron voltak. -
lala666
őstag
Fél évente átmosom a jurából maradt tejtisztítóval mintha forró tejet csinálnék, de az sem mos ki semmi komolyat. Olyankor elöblítem a szétkapott kifolyó egységet és ennyi. Azt is fél pillanat szét és össze rakni. Közben meg csak a gőzt használom tisztításhoz semmi baja.
-
-
mazsi70
senior tag
válasz
vodrosjozsi #13512 üzenetére
Nekünk bejött .A kék már kevésbé . Egyébként szép sűrű krémje van .A hőfokot vissza vettem közepesre .Így nem olyan tolakodó a robusta "virágföld" íze .
-
vodrosjozsi
addikt
Na sikerült venni 18-20 óra között ezt a kávét.
Ivott már valaki ilyet?
-
AMD Power
titán
Hülye kérdés, de fel kell tennem.
Az olyan DG gépeken ahol nem tudod állítani a folyadék mennyiségét,ott "honnan" tudja a gép,hogy az adott kapszulához mennyi fizet kell majd felhasználnia. -
z123456z
őstag
Suprema is megy szülinapi kuponnal, 406k. Elég komoly gépnek néz ki. Talán érdekel valakit. Ha egyáltalán labdába rúghat a sok De'Longhi ajánlás mellett.
-
atala
addikt
válasz
Dr. Szilikát #13504 üzenetére
Szarakodna ennyit a fene. Biztos csak néha napján innék habos kávét.
Lehet, hogy a LatteGo nem készít tökéletes habot, de jóval gyorsabb, és egyszerűbb a tisztítása. -
Milawrc
csendes tag
Köszönöm mindenkinek!
DeLonghi lett.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
bteebi #13503 üzenetére
Saeco HygieSteam gőzzel mossa vissza a csövet:
https://www.youtube.com/watch?v=mqsYPU8855A
Ez a rendszer egyébként, ahol a gép oldalába kell visszadugni, ami levezet a csepptálcába, több más típusnál is megfigyelhető a "luxuskategóriába" eső automaták világában, német típusok stb.
-
bteebi
veterán
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a SAECO (pl. 6580-as) különálló tejhabosítójával? Állítólag jobb/jobban szabályozható habot készít, mint a LatteGo-k, cserébe sokkal több helyet foglal, mert nem integrált, és még tisztítani is macerásabb.
Teszem hozzá, hely alapvetően lenne hozzá, szóval elférne, meg így is, úgy is fel kell tölteni a tartályhasználat után meg elmosni. Ezzel együtt a tisztíthatósága egyértelműen nehezebb, bár cserébe talán halkabb működés közben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest