- Billentyűzet gondom van
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Uzmany
őstag
Lehet, hogy egy hozzáértőnek logikátlan a módszerem, de az első komolyabb rendszerem készülne el. Tájékozódom, olvasom, kérdezősködöm.
Nem hallgattam meg G.Zs. rendszerét, de erről szerintem nem késtem le, feltéve, ha ott lesz a Lurdyban. Az audio system szettet azért vetettem fel, mert autóspecfikus (golf, bora)
Érdeklődés , nem pedig vásárlás szintjén.
Minden bizonnyal vannak ajánlott márkák és tipusok, mint pl azt a fejegység esetében is leirtátok, melyek jó alapul szolgálhatnak. Első körben a tapasztalatok és az árak függvényében leszűkitem a kinálatot arra a csoportra, mely kiindulópont lehet egy esetleges vásárláshoz.
Itt ebben a fórumban az általatok javasoltak eltérnek a máshol olvasott, másoktól kérdezett és kapott javasolt termékektől, Ez persze érthető is.
Az autóhifi teljesen más világ, legalábbis számomra, egyelőre. Eddig ismeretlen márkákkal és fogalmakkal szembesültem. Érdekel, tetszik. Segitséggel,( tanácsaitokat, véleményeteket megkérdezve) magam szeretném kiválasztani a rendszerem összetevőit, nem akarok komplett, kész szettet vásárolni. Lehet, hogy elsőre drágábban jövök ki, de ez a tanulószettem lesz. Azért kérdezősködöm, és lehetőségeimhez mérten amit tudok, és lehet, azt megnézem, megfogom, meghallgatom, hogy igy a mellényúlás esélyeit kissé csökkentsem.
Szerintem, igy az általam leirtakat figyelembevéve, nem is tűnik logikátlannak a hozzáállásom -
orbano
félisten
600k-ból gyorsan, újonnan megvéve is simán sz*rt vesz, ha nem jön hallgatózni, és nem alakul ki benne koncepció, hogy minek a hangja tetszik neki. Pl. eleve nem értem miért nem hallgatta meg Gzs cuccát. Jobb fejegysége van, audio system hangszórókkal, amiket már itt pedzegetett, hogy venni akar, nagyon jó minőségű erősítőkkel, mindezt a keretösszeg feléért, ráadásul garantáltan jól szól elektronyos zenével és simán helytáll hangszeres muzsikán is.
egyébként meg nekem 150watt van a ládám alatt, és -4db-re van állítva az első szetthez képest. szóval ez a 3-400watt rms kell igencsak relatív. Higy is szokták mondani a szakik? Nem kell a wattokkal foglalkozni, csak férevezetnek. Összeillő ládát és erősítőt kell választani, ami passzol a kocsiba is.
-
Az-X
őstag
Jó lesz az a fej, nem is baj ha nincs mindenkinek P88
Ha minden igaz akkor a fejedben van aktív keresztváltó. Tehát az első szettnek kell egy 4 csatornás erősítő, csatornánként kb 70-100W@4Ohm RMS teljesítménnyel. Mélynek attól függ mid lesz. Ha szánsz rá akkor egy monoblock és akkor az nagyot üt. Ha nem szánsz rá akkor egy 2 csatornás amit hídba kötsz így el lehet érni olyan 300-400W RMS-t 4Ohmon egy megfizethető erősítővel.
Ha kompakt rendszert szeretnél, létezik 5 csatornás direkt ilyen célra, de többnyire nem ajánlott hangminőségre.
Szerk: Ha valaki gyorsan, pörgősen él akkor én tuti
De hidd el én is megszívtam pár felesleges vásárlással. Amerikai rendeléssel... Türelem kell itt mindenképp! Vagy 600K és megvenni mindent üzletben
Szóval várd meg a pénteket, hallgass bele pár rendszerbe utána lesz ötlet, hogy merrefelé indulj és akkor fogunk írni pár konkrétabb dolgot is.
-
Uzmany
őstag
Igy van. A két fejegységet más-más autóban hallgattam. Az Alpine első látásra bejött, nem tudtam otthagyni
Doboza, minden tartozéka, (még a garijegy is) és tényleg nagyon szép állapotú.
... és hol van még péntek???én nem tudok várni, gyorsan élek.
Azért halkan megkérdezem, jöhetnének javaslatok első szett, erősitő tekintetében
(hátha belefutok valami jó vételbe)
Tényleg, akkor 2 erősitő kell, vagy egy? Valaki azt mondta nekem, hogy elsőszett és mélynyomóhoz elég egy. Igaz? -
orbano
félisten
Pedig állítólag a 9853 hangkarakterben sokkal inkább pioneeros, mint sem alpineos
gondolom a két fejegységet nem ugyanabban a rendszerben hallottad, így nem túl mérvadó, hogy milyennek hallottad az egyiket, meg a másikat, mivel csak a komplett rendszert hallod...
de nem értem miért nem tudtál a s*ggeden ülni még péntekig -
Az-X
őstag
Nem tetszett a P88RS II? Akkor ott valami rosszul volt beállítva
Amúgy jó lesz az az Alpine.Nem hallottam ezt az első szettet, de a hangváltóját elnézve szinte biztos, hogy nagyon komoly nem lehet. Ennyi pénzért sokkal jobbat lehet venni szerintem.
Mélyládát mindenképp a végén nézegess! A reflexnél a ládán van egy "lyuk" míg a zártnál bármennyire is hihetetlen a láda teljesen zárt
Általában akusztikus jellegű zenéhez többnyire zártat ajánlanak. Persze ez nem szent írás. Mindenesetre tüc-tüc vagy hogyis írtad..."diumdisum"
zenéhez nem zártat ajánlanék.
Nem feltétlenül szűkséges egy márkából építkezned. Az egy márka sem jelenti azt, hogy tutira minden passzolni fog. Inkább összeillő dolgokat kell válogatni. Nincs már messze a péntek, én is megyek, 1-2 autóba be kell ülni, meg kell hallgatni neked mi tetszik.
-
Egy érdekes kérdésem lenne.
Ugye a fejegységek nagy részének levehető az előlapja, elég sok modell már olyan, hogy a komplett vezérlést veszed le, kijelzővel együtt. Kérdésem, hogy ezek egyedi előlapok, vagyis adott előlap csak adott fejegységgel működik, vagy típuson belül ez tök mindegy?Ha már kérdeztem: mélyládánál mi különbség a zárt, reflex és bandpass típusú ládáknál?
-
Uzmany
őstag
Vettem egy Alpine 9853 fejegységet. Szép állapotban van, minimális karccal. Meghallgattam egy Pio RSII-t is, de nekem nem igazán jött be.
Elsőszett ez milyen lenne? [link]
Közben olvasgattam is. Azt irják, hogy mélyládát csak próba után kell venni. Cucc beépit, minden a helyén és utána mélyláda mustraIgy van?
Zárt vagy reflex ez mit jelent?
Az hogy azonos márkából legyen összeállitva az szükséges? Valahol olvastam, hogy az azért számit, mert nem biztos hogy x szett y erősítővel jól fog együtt szólni.
Erősitőre javaslat?
Természetesen nem azonnal ma este akarom megvenni
Szemelőtt tartom orbano intelmét, először hallgatni... -
-
Uzmany
őstag
Lehet, lesz RSII
Még 2 év garral 70k Benne a postaktg. Szerintetek?
Szabadna kérnem, hogy bővitsétek a listám a többi elemmel is?
Első szett, erősitő, mélyláda. -
domskie
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni mélyláda vásárlásban. Magnat RX44 két csatornája hajtaná egy sedanban és minőségre kellene, főként hangszerelt zenére, bár néha kis elektro is, de nem akarok falat bontani. Csak azért átjöjjön a szinte zárt térből. Elsősorban egy zárt 30-asra gondolok. (pl. AS HX12/X-ion12plus, Rainbow Hammer, MB Quart DWI, Alpine SWR, MAC Select12,stb.)
Milyen konstrukció jöhet számításba az RX-hez: 1x4 / 2x2 / 2x4 Ohm, ill. mi az amit meg is tud hajtani? Néhány márkát Ti is javasolhatnátok! Köszi! -
Az-X
őstag
A link: MB Quart PVI 216
A többi megy privátba. -
Az-X
őstag
Fogsz kapni P88 RS II-t, én ma vettem egyet
A teljes rendszerem:
Fej: Pioneer P88RS II
Első szett: MB Quart QSF 216 Nano
Mély: 2 x MB Quart RSH 252
Erősítő: 2 x Dragster DA 604
Kábelekből Neotech lesz a hangszóróknak KS-1440 az RCA már bent van, nem tudom a pontos típustAz USA-ból rendeltem még egy MB Quart PVI 216-os szettet, de az nem kerül beépítésre (a QSF miatt). Így egyúttal jelezném is, hogy eladó lesz ha valakit érdekelne jelentkezzen bátran
Vadonat újak, 1év garival.
A hátsó ajtóban van még egy MB Quart QM 165.03 KX, azok ki lesznek szerelve. -
Uzmany
őstag
Az elmúlt pár napban én is rájöttem, hogy valóban vadászni kell a jobb cuccokra, ha fontos a jó ár.
Milyen rendszered lesz? Leirnád?G.Zs. 8012
Hát a kibővitett lista sem hozott előrelépést. Az első Pio az tetszett, de 300k
Szerintem eddig a befutó egy Pio 88RSII. Már ha kapok valahol... -
orbano
félisten
Persze Az-X a ló túlsó oldala, ő vezetés közben is az aukciókat nézi az iPhoneján
azért carstyling+vatera kombóval is össze lehet hozni egy értelmes rendszert. csak fontos tudni előtte már, hogy mit keresel. erre pedig itt van ez a fórum, az index fóruma, illetve a talik a lurdynál, vagy egyéb hifis összejövetelek. -
Az-X
őstag
A szigetelés nem kérdés
Az az első lépés... a két első ajtó kijön olyan 25K-ból, nekem a csomagtartót is szigetelni kell, de ez nem mindenkinél van így. Tehát ha mákod van akkor 25K plusz ha még szánsz arra is akkor egy ajtópanel.
A 300K nagyon jó pénz. De ha elkezdesz mindenből újat és nem rendesen átgondoltan venni, akkor hamar elfogy. Ha utána jársz mindennek és szépen összeválogatod a cumókat akkor viszont "sírva hallgatós" rendszert lehet összehozni.
Azt viszont tudnod kell, hogy ez nem 2 perc. Sokat kell olvasgatni, kérdezgetni, hogy mi a jó, meg kell keresni, ki kell várni a jó vételeket... ha nem ragaszkodsz márkához, akkor érdemes találkozóra elmenni, ott tudsz hallgatózni.
Az is nagyon fontos, hogy a szerelést egy jó szakemberrel végeztesd!Én augusztus óta még csak most tartok ott, hogy nagyjából minden megvan ami kell. Több cuccot Angliából, Németországból, de olyan is volt amit az USA-ból (az USA-ról lebeszélnélek) rendeltem. Közben csináltam pár buta vásárlást is, de ez van
Most végre kezdődhet a beszerelés.
Csak egy példa... pl az első szettem egy MB Quart QSF 216 Nano. Ez itthon 218e Ft az egyetlen forgalmazónál. Viszont a német eBay-en találtam egyet. Vadi új, az eladónak nem fért be a kocsijába. Így hozzá jutottam 282 euroért, az itthoni ár kb 1/3-áért lett meg
-
Uzmany
őstag
Nos, átböngésztem a netet az ajánlott listával kapcsolatban.
Alpine CDA-9887, 9835, 9833, 9855, 9853 - az első kivételével már nem találtam újat közülük. 9853 lenne használtban 45k-ért. hát nem tudom...
Pioneer P88-RS, P88-RSII - nincs, még használtban semLégyszives bővitsétek ki a listát új termékekkel is
-
Uzmany
őstag
Alpine 9887 motoros előlapos? Ha jól olvastam, akkor a Pio P88-RSII igen.
s4tch: thx, egész jól néznek ki.
-
s4tch
veterán
Pio P88 RS2 gyakorlatilag mindenkinek bevált, népszerű, okos, szép, aranyos, kedves, jól főz, kellemes a humora, tényleg fasza. (Kis önreklám: van egy eladó négycsatis erősítőm, amit vele használtam, igen jól passzoltak egymáshoz.)
A helyedben még megnézném a Kenwood most futó fejeit, röpke ismeretség után a BT60U és a BT50U is igen kellemes darabnak tűnik, egyik sem veszetten drága, és mások is jókat írnak róla.
-
orbano
félisten
ha mást nem, legalább fejegységet vegyél használtan! újonnan eszméletlenül drágák a jó fejek, ráadásul a régebbieknek szebb hangjuk van.
Amit nézz:
Alpine CDA-9887, 9835, 9833, 9855, 9853
Pioneer P88-RS, P88-RSII
Persze egyéb márka is játszhat (nakamichi, clarion, stb), de azokat nem ismerem.Ezek mind kiváló hangú és minőségű aktív fejegységek, újonnan vásárolva ilyet 100e forint felett kapni, míg mondjuk egy RSII-t megkapsz használtan garanciával 60e környékén (újonnan is 85 ezer alatt volt az ára az utsó raktársöprés alkalmával, de sajnos már nem kapható).
Újonnan, hogy tudj tájékozódni, a szükséges featurök:
3 pár RCA casti
6 csatornás digitális időkorrekció
aktív keresztváltó (crossover) funkció az összes csatornára. -
conan77
tag
Köszi a választ
tehát ha nincs bekötve a hátsó kimenete a rádiónak akkor nem küld jelet azokra a kábelekre amik a hátsókat hajtanák ? vagy külön kikapcsolható lenne a fejegységben mert ugye 4 hangszórós a kimenete, vagy ?
bocsi de azt szűrtem le hogy hiába veszem le a hátsókról a jelet attól még beleszólnak a minőségbe.
-
orbano
félisten
ahogy elnézem az egy passzív fejegység, ráadásul a sonyknak elég tré a hangzásuk információim alapján... 300k-s kategóriában rendszerben gondolkodj, gondosan összeválogatott, összeillő rendszerelemekben, különben akár fel is gyújthatod azt a 300e forintot, vagy felajánlhatod jótékony célra, több haszna lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-12700H 16GB/512 NVIDIA RTX 3050Ti /1 MILLIÓ/
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest