-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amarth
aktív tag
Üdv!
Magassugárzó miért melegszik?
Mi lehet az oka? -
pityaa23
senior tag
válasz
tompibest2 #73295 üzenetére
Az ország melyik részén élsz? Úgy érzem tökéletesen be tudnád szerelni.
-
tompibest2
csendes tag
válasz
pityaa23 #73294 üzenetére
Yes, mehet, találsz a dobozban az ovál alá egy kiemelőt, az kelleni is fog,úgy fér be hogy 45 fokban álljon mint a gyári.Szivacs csíkot ragassz a hangszóró peremére, ne dolgozzon a kárpít alá,ne csináljon belőle passzív membránt.Az ajtóra a normál lapméretből ajtónként 2.5-3 lap fog kelleni Közepes szigeteléshez 2, 2.5 mm vasagságból(merevítőre ráhajlítani).
-
pityaa23
senior tag
válasz
tompibest2 #73293 üzenetére
Ilyen az enyém is, ha ez így megfelel: [link]
-
pityaa23
senior tag
válasz
tompibest2 #73288 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítségeket! Rendelek is akkor mindent ma. Ja lemaradt, hogy mennyi szigetelés vegyek?
-
troll81
addikt
válasz
tompibest2 #73289 üzenetére
Akkor megvan voltam ott már
megy pm
-
kissrenato89
újonc
Sziasztok. Pesten tudtok valakit aki helyre tudná rakni egy kínai androidos autórádió szoftverét? Bekapcsol de csak fekete képernyő jön be, előtte is csinálta párszor de akkor resettel helyreiött. Köszönöm
-
troll81
addikt
válasz
tompibest2 #73286 üzenetére
Ha kocsmába mennék az asszony nem értékelné,de ebben támogatás élvezek.
A felesleges kipróbált,nem jött be dolgok piacra mennek, abból finanszírozom az egész hobbit.Jelenleg Kevés az időm de ez az egy hobbi van ami megmaradt.
Merre szerelsz be? Vagy csak hobbiból építész te is?
-
pityaa23
senior tag
válasz
tompibest2 #73277 üzenetére
Köszi! Ez jó hír, hogy pont az olcsóbb a jobb! A fejegység marad egyelőre, ha nem elég később még mindig cserélhetem. Azt nem tudom, hogy van-e hozzá proci, de gyárit biztosan felülmúlja így is.
Az itt ajánlott kábelek közül melyiket válasszam? Illetve mennyi szigetelés kell ebbe a kis autóba?
És nem utolsó sorban, van bevett trükköd az mx5 szigetelésre, kábel elvezetésre? -
troll81
addikt
válasz
tompibest2 #73283 üzenetére
Be lehet simán csak nagy színpad kell hozzá
amúgy az eleje egy gladen sql szett duplán jelenleg steg qm 105,4 passzivan hajtva.majd később ha idő engedi helix mk2 dsp pro plusz pár steg erősitő,vagy soundstream ref sorozatból pár db -
troll81
addikt
válasz
tompibest2 #73281 üzenetére
az sq nekem is fekszik,sok jó cuccom van hozzá. de megunod és kell egy kis bizsergés át ütő mély hang nem spl freki a cél.
de a mély sem spl 91 db érzékeny subokkal spl az 82 85..igen autóba lenne zene hallgatáshoz. [kép] itt tartok jelenleg
-
tompibest2
csendes tag
válasz
troll81 #73280 üzenetére
Ez lehet nem az én asztalom lesz....Tudok ajánlani jó méretező programokat pl:https://speakerboxlite.com/subwoofer-box-calculator/tab-graphs
Én sq vonalon mozgok kb 20 éve autóban, de az spl tényleg nem a világom, és ez a kalkulátor is inkább autó hangszórókat tartalmaz rengeteg márkát kipróbált ajánlásokkal. Fs, qts, Vas, xmax ts paraméterekből tudok számolni valamit, de inkább kérdezz meg mást is, más a tervezés szobába,nyílt térre, és autóba. -
troll81
addikt
válasz
tompibest2 #73279 üzenetére
4x 15 colos ládát kellene építenem zenei,célokra saját részre. jelenleg a 2x15 ládával bajlódtam elég hosszú időt sajnos. a következőnek jobban utána járnék,illetve előbb beszereznék minden infót a kevesebb hulladék elkerülése végett. meg az anyag se olcsó
Egy jó ládaterv kellene
-
troll81
addikt
válasz
tompibest2 #73277 üzenetére
Hali esetleg mélyláda méretezes abban tudsz segíteni?
-
tompibest2
csendes tag
válasz
pityaa23 #73276 üzenetére
Erre gondoltam: https://www.paradoxautohifi.hu/jl-audio-jlc1-690x-9367?keyword=c1
Ezt már 3 mx-5-be szereltem be, nagyon jó végeredménnyel.Amit linkeltél felül kásás közép magasban, a triax nem igazán sikerült jól, a sima koax a gyári rács alól közel lineáris frekvenciamenetet mutat 30-50 fokos szögben.Az alu dóm-tól nem kell félni, a jól sikerült fém magasak közé tartozik.Vágás nélkül,a bal oldalt időkorrekcióval fölemelkedik a szinpadképed a műszerfal tetejéig.Jó a 106-os, ha van pxa h-100 as proci hozzá az mégjobb,de a jvc, kenwood szinezése teszi nagyon kellemessé a fém magas-t.A kábelt a fejig mindenképpen cseréld 4.5-5 méter,ha kiszigetelted borítékolhatod a jó hangot! -
pityaa23
senior tag
válasz
tompibest2 #73272 üzenetére
-
laca54
csendes tag
válasz
tompibest2 #73271 üzenetére
Köszönöm!
-
tompibest2
csendes tag
Szia, mindig érdemes az erősítő, a márkától függetlenül kb 14-16 w rms-t tud 4 ohm-on 1% torzítás alatt maradva az összes normális fej csatornánként 1 khz-en mérve.Milyen szempontból kérdezted hogy elég -e a fej kimenete? Szólni fog.Focal-clarion párosítás a magas hangban jelentkezik leginkább.Az autód akusztiukájának mélytartományban kiemelkedőnek kell lennie hogy ne keljen a mélyláda.A focal Fs értéke általában magas, és ha kell a láda, akkor nem kérdés az erősítő.Az erősítő szinezését kell számításba venni hogy merre viszi a rendszered hangját.Az igényeidtől is függ.Mit szeretnél?A kérdésedre csak az egész rendszered, az elvárásod,a beépítés, és az autód, ismeretében lehet választ adni.
-
tompibest2
csendes tag
válasz
laca54 #73267 üzenetére
Szia, az Kick ICQ 6.2 kicsit érzéketlen,igazán jó erősítőn lesz.A keresztmetszet 1.5-2.5 négyzetmilliméter között legyen.Végig mindenhol ugyanazzal a keresztmetszettel, kivéve a magas-hangváltó között. de nem lesz nagy változás ha ugyanaz ott is a keresztmetszet.Javaslom húzd be a kábeleket aktív-biampra, ha komolyra fordul a dolog ne keljen újra kábelezni
-
tompibest2
csendes tag
válasz
zgospel #73266 üzenetére
Szia, ha levetted a kárpítot a mélyközéptől indulva ellenőrizd a kábelt, a benne lévő kondi lábait, ha tudod egy 'teszt' hangszóróval csináld ezt a folyamatot.Két drótot rákötsz egy lehetőleg magassal rendelkező hangszóróra és hozzáérinted a két drótot párhuzamosan az autóban lévő kábelhez magas irányába haladva. A mélyközépnél teljes sávot fogsz hallani, a kondi 6 db/oktáv hpf szűrő után már csak magasat, ha elértél a magashoz és még mindig szól a teszt hangszóród, akkor szakadt, vagy leégett a magas.
-
G@bi90MR
aktív tag
Sziasztok!
Kinek mi a véleménye/tapasztalata Aliexpresses hangszigetelő anyagokról?
Nagyon sok zajcsillapítót végignéztem, alubutylból végül a Reckhorn ABX 2 mm mellett döntöttem, 20.5 e Ft 4 négyzetméter (németeknél nagyon dícsérik), második rétegnek az ajtóra zárt cellás, 10 mm vastag habgumi (4 négyzetméter), műanyag panelok belső oldalára alubutyl + tojásformás 2 cm vastag szivacs. (2,5 négyzetméter)
Aliexpress + Amazon oldalakról ezek összesen 42 e Ft-ba kerülnének, itthon vásárolva Hanno, CTK, Silent Coat, STP és társai márkákból 70-90 e Ft ezek a mennyiségek. Egyelőre csak kosárban vannak a termékek, mennyire használhatóak ezek, vagy mennyire kidobott pénz?
Előre is köszönöm! -
laca54
csendes tag
Sziasztok! Kábelméretezésben tudna valaki segíteni. Az alany egy b5 Passat, az ajtókban lévő gyári komponens szettet cserélem jövő héten egy Kick ICQ 6.2-re. Első körben fejről hajtanám, később kap csak erősítőt. Ha már szétszedem az ajtót, cserélném az ajtóban a gyári kábelezést is. Abban tudna valaki segíteni, hogy milyen keresztmetszetet használjak a váltóig, a váltótól a magasig, a váltótól a mélyközépig. Előre is köszönöm.
-
zgospel
őstag
Sziasztok,
Egy problémával kapcsolatban kérném a segítségeteket. Egyáltalán nem vagyok jártas a témában. Röviden: van egy G Astrám amiben nem szólt a bal oldali hangszóró, ezért tegnap levettem az ajtókárpitot és megjavítottam a hangszórót. A mágnes le volt esve a membránról, elengedett a ragasztó.
Mint kiderült valamelyik korábbi tulaj kicserélte a gyári hangszórókat a kocsiban, így most összesen 8 hangszóró van benne: mind a 4 ajtóban van külön csipogó is.
Az első ajtókban egy Alpine Type-E Series SXE-1750S van beépítve, a hátsókban nem tudom mert azt nem bontottam le, de gondolom már ott sem a gyári. A fejegység egy Pioneer DEH-S4000BT, ha számít.A probléma:
Elöl egyik oldalon sem szól a magas hangszóró, teljesen némák. A mély-közép rendesen működik, valamint a hátsó ajtókban is mindegyik hangszóró normálisan működik, tehát a csipogók is.Hogy korábban működött-e azt nem tudom, de valószínűleg nem. Őszintén szólva csak tegnap derült ki számomra hogy egyáltalán van beépítve magassugárzó, én ugye azt hittem hogy gyári hangszórók vannak a kocsiban. Most tudatosult bennem, hogy éveken át szólhatott volna szebben is a zene az autóban, én meg simán csak azt hittem hogy gyárilag ilyen tompa, nem is gondoltam volna hogy hiba van a rendszerben
Láma vagyok tudom, de jobb később mint soha.
Azt feltételezem, hogy mivel a "nagy" hangszórók szólnak ezért nem a kábellel és nem is a fejegységgel lesz a baj, de az gyanús hogy elöl nem szólnak, hátul meg igen. Ahogy látom ennél a típusnál a hangváltó szerepét egy kondenzátor tölti be. Viszont azt nem tudom hogy mi a működési elv, és kapcsolási rajzot sem találtam róla.Tudnátok tanácsot adni vagy segíteni megfejteni a probléma okát? Mitől lehet ez, merre nézelődjek, mit ellenőrizzek?
-
Scooby
aktív tag
válasz
e2170Htlecso #65059 üzenetére
Szia!
Ugyan ezzel a problémával állok szemben. Mi lett a megoldás? fejegység csere?
-
gxyb
aktív tag
Sziasztok!
Dobozos ford transitba szeretnék mélyládát cserélni/építeni.
Jelenleg audison apbx 10 as van de szeretnék valami ütősebbet.
Sajnos üzletben meghallgtás nem játszik, kis faluban lakunk Ausztriában, környéken semi ilyen üzlet.
Pop zenét hallgatunk.
Kicsit elöre dolgoztom, úgyhogy találtam egy alpine mrv 1000-et, elvileg már csomagolja az eladó.
Itt olvasottak alapján gladen, audio sytem, jl audio lesz a befutó.
A láda a anyósülés alá megy ahol az audison még elfért, de egy gyári reflex nem fog, így a dobozt én fogom összerakni. Itt el is szóltam magam, reflex felé hajlanék már inkább.
Tudtok ajánlani konkrét hangszórót amit jelenleg újonan max 150-200-300 euróig megkapknék? -
bajusz15
senior tag
Sziasztok!
Régóta porosodó rendszeremet szeretném/szerettem volna újra előkapni és összetenni, akksi helyett bent a házban, pc-s táppal
A táp a legolcsóbb valami lett, 500W, 20A +12V-on, szóval nem éppen erőgép. Átalakítás után viszi szépen az erősítőt ( csak egy kicsit mertem rákötni, Kicx RTS 2.100 ), azzal hajtva egy DLD 500+t. Egész pofásan hajtja, persze nagyobb hangerőn már halltaszik, hogy kevés az erő, de nem is erre kellett illetve nem is ezért írok.
A problémám az, hogy a rádiót ( Alpine ute-72bt ) rákötve még viszi, minden működik, viszont amikor rá szerettem volna kötni a hangszórókat ( valami régi Blaupunkt 45W-os csodák ) a front left és right-ra, akkor nem jön belőlük hang, csak ha a rádió és a telefon amiről megy a zene is maxra van csavarva, akkor hallatszik a zene éppenhogy. Kipróbáltam mi van, ha a rear left-rightra kötöm rá őket, úgyis hasonló. Ha az erősítőről hajtom meg őket akkor szépen szólnak, semmi probléma, ezért feltételezem, hogy a rádiónál nem okés valami. Amíg be volt kötve a kocsiba, egy Kicx ICQ 6.2-t hajtott, ugyanúgy front left-rightra kötve hibátlanul. Ezért nem értem, hogy nem bírja most a kisebb hangszórókat meghajtani -
t.zolka
aktív tag
Sziasztok!
Egy Focal RSE-165-ös szetthez elég lehet ez a [Clarion] fejegység, vagy érdemes lenne külön erősítővel meghajtani? Másik kérdésem, mennyire változik a fejegység kimeneti teljesítménye, ha mondjuk nem mind a négy csatorna van bekötve, csak kettő? Papiron max. 4x50W-ot írnak, ami kb. 15-20W lehet, vagy még annyi se, gondolom, mindez úgy, hogy négy hangszóró van rákötve. De, ha csak két hangszóró, akkor ez mennyi lehet? -
pityaa23
senior tag
Sziasztok! Egy mx5-be tennék az alap gyárinál valamivel jobb zenét. Mivel roadsterről beszélünk, ponyvatetős, vagy épp le van nyitva, tehát van midnenféle zaj, így teljesen felesleges hú de komoly dolgokat beletenni, viszont a hangerő kevés a gyárival, ha már gyorsabban megyek. Annyit tudok, hogy az ajtóba befér mindenféle mókolás nélkül egy 20centis kerek hangszóró. Volt aki Mac Audio APM FIRE 20.3 -t tett bele és meg volt elégedve. Nem tudom erről a típiusról mi a véleményetek. Valamint az olcsóbb 2 Dines fejegységek ma már vehetőek, vagy inkább rontsam el az összképet egy 1 dines magnóval, de többet érek vele? Ajtó zajcsillapíást csinálnék még első körben a hangszóró és fejegység cserén kívül, ahogy itt le is van írva, aztán majd látom, hogy mire elég. Szóval valami 2 dines fejegységben kérnék segítséget, ha az kilőve akkor 1 din, illetve hanszórókban. (Bluetooth legyen, nem kell érintős, tapicskolós, csak töltse ki a helyet a középkonzolnál, illetve piros világítás van az autóban.) Használtban gondolkodom elsősorban, erre a két dologra szánnék kb 50-70ezret. Köszi előre is a segítséget!
-
Bobrooney
senior tag
Sziasztok!
Nem nagyon értek a témához, egyik barátomnak érdeklődök.
Skacok egy Blaupunkt 8200A aktív mélyládát szeretnének használni egy Fiat Bravo 2-es autóba, a gyári fejegységen nincs RCA így jelszint átalakítót használtak.
Az eredmény az lett hogy "zúgó, morgó" hang jött csak a mélyládából de semmi érdemleges mély a zenéből.Hol lehet a hiba? Rosszul lett bekötve a jelszint átalakító?
Jelszint átalakító nélkül is össze lehet kötni (természetesen érdemben)?
Ha nagyon buta kérdéseket teszek fel vagy nagyon hiányos a leírásom, akkor bocsi, tényleg nem értek a témához. -
G@bi90MR
aktív tag
válasz
civicfan #73250 üzenetére
Köszönöm válaszod! Van egy Focal AP-4340 erősítőm, csak nincs kedvem szórakozni a vezetékeléssel, erősítő elhelyezéssel. Bár a rezgéscsillapítás miatt ha szét van szedve a beltér már nem kerül sokkal több energiába. Eredetileg az volt a terv, hogy a Kicx komponens előre + pótkerék helyére a Focallal hajtott pótkerékláda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Azonnali fotós kérdések órája
- Lexus, Toyota topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Tesla topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- ThinkPad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Slot1 Processzor
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Xbox Ultimate előfizetések
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest