- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- 3D nyomtatás
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
az isten
csendes tag
Sziasztok!
Morel szettekről véleménye valakinek? És milyen erősítőt ajánlotok hozzá? -
Peti66
senior tag
válasz
k-feri65 #10538 üzenetére
Véleményem,alapszik a tényeken.A próbálgatás túl sokba kerül
Silocon 1-len előnye a rugalmasság, de 20-tól felfele már ez se igaz
a PVC köpenyesek se rosszak táp kábelnak
Rca -nak nem ajánlott,a PVC bevonatú köpeny, mert tele van fém halogénekkel és ez gyönyörűen beleviszi a fincsi réz árnyékolású házba a zajt a fémdugó hideg pontján keresztül
Tápnál, továbbá még a csavarás struktúrája az ami még számíthat
Még jó, hogy valaki nem rakott 70Ft-os riasztó kábelt, mondjuk 1 KW-os erősítő elé -
k-feri65
senior tag
válasz
Peti66 #10536 üzenetére
Lehet, hogy nem jól fogalmaztam.
Arra akartam rámutatni, hogy amelyik fejegységet pl:rézházba építik, az talán már jóóó.
Na most amelyik kábelt siliconba dugják, valószínű az már valamivel, felhasználóbarátabb mint a hegesztő kábel...Lehet hogy nem is olyan rossz az a kábel...(én nem hallottam nem tudom)
Ki gondolta volna 3-4 évvel ezelött, hogy RCA-nak egy 70ft/m es riasztókábel megfelel?
egyszer valaki kipróbálta, és láss csodát...Próbálgatni kell, és utána véleményt mondani..
-
rooland
senior tag
Hallottatok olyan márkáról, hogy Coroplast mint tápkábel?
Állítólag jó minőségű szilikon köpenyes kábel.
Tapasztalat? -
orbano
félisten
válasz
rooland #10528 üzenetére
a cuccokat majd megkérdem, privizz rám, hogy ne felejtsem el!
írj egy listát, hogy miből mennyi kéne.
amúgy én se magamon tesztelném, hogy lesz-e olyan eset, amikor véletlenül nem elég a 10-es kábel és mondjuk rámgyullad a kocsisok mindenen lehet egy autóhifin spórolni, de a tápellátás nem ezek közé tartozik.
-
M3nyus
aktív tag
Van valakinek tapasztalata Kenwood KIV 700 as fejegységgel?
ALPINE IDA-X305s + imprint helyett lenne.
Még Pioneer MVH-8300BT-t néztem.
-
rooland
senior tag
válasz
#68613376 #10525 üzenetére
Köszi ajánlották már ezt a táblázatot.
Csak pont az a bajom, hogy az erősítő leírása alapján maximálisan felvehető árama 47 A (40 A-es bizti). Ez az áramérték pont a kiszemelt 10mm2 átmérőjű kábelszett felső határa.
Ezt a 47 A-t sokszor fogja felvenni? Ez akkor ha maximális teljesítményre ki van csutkázva nem? Az meg azért nemigen fordul elő.Itt az a kérdés, hogy ez a maximális 47 A vagy legalább is 40 A feletti érték egyáltalán milyen sűrűn jelenhet meg 2X75W + 1x250W (híd) maximális teljesítménynél, átlagos tehát azért nem "tükröt leszakító" zenehallgatásnál.
-
rooland
senior tag
válasz
orbano #10522 üzenetére
Igen, arra gondoltam, hogy felesleges pénzkiadás.
Azért jóval drágább lenne sajnos, ezt a Connection FPK350 szettet 4500ért meg tudom szerezni. Viszont ha magam veszem össze az alkatrészeket (20as kábel,remote,saru, bizti...) akkor jóval drágábban jön ki mint ez a szett.Ez az MNC érdekelne. Nézegettem őket de nagyon nem mentem bele.
Akkor kérdezd már meg légyszi, hogy melyik típus ez, esetleg hol lehet beszerezni milyen árban. -
Peti66
senior tag
1 ugyan azon szett is másképp szól 1 Marutiban és másképp 1 Porsche Cayen-ben
-
orbano
félisten
válasz
rooland #10515 üzenetére
feleslegesen nagy? nem fér el? annyival nem drágább
amúgy nekem a komplett kábelezés került annyiba, mint az a szett. egyébként az MNC-nek van jó áron jó minőségű tépkábele (rockford fosgate néven is lehet kapni egy nullával drágábbért). ha kell megkérdem a pontos típusát.
-
cicmanyek
aktív tag
válasz
k-feri65 #10518 üzenetére
Az bakker...ugye a magasak már így is azok voltak , de a mélyközepeknek a Focalokat szántam.
Be is raktam , de az egyik még nem volt jó (a Zoli a másikat megcsinálta , de ehhez nem nyúlt , de most kiderült , hogy ez is szar volt)na mondom akkor kiveszem őket és van a csomimban még elfekvőben egy pár element mélyközép , berakom azokat , bár nem szeretem őket de valami szóljon.
Erre az ajtóban olyan kis virgonccá vált , hogy le sem cserélem.
Én döbbentem meg a legjobban , hogy ez ilyet is tud...
Pénteken adunk neki egy alap beállítást , aztán majd meglátjuk mire jutunk vele. -
rooland
senior tag
Srácok!
Steg QM-75.4-hez keresek tápkábelt. Audison Connection FPK350 szett elbírja vagy sem szerintetek?
Ahány oldal annyi írás. Valahol 6 AWG-t írnak, valahol 8 AWG-t. 60A-es biztivel van az pont megfelelő.
6 AWG: [link]
8 AWG: [link]Az AWG átváltást is nézem, minden oldalon más számokat írnak.
(valaki egyébként azt írta 20mm2-el használja, azért az meg feleslegesen nagy sztem)Egyszerűbb lenne így szettben vennem az alkatrészeket.
Most akkor ez elbírja vagy nem? -
orbano
félisten
válasz
rooland #10511 üzenetére
pont ez az, hogy mire ezeken a kis fikákon átjut a hang, már nem csak a láda fog szólni, hanem a kalaptartó, a kasztni és ami úgy érzi, hogy rezeghetnéke van. hiába kis fika, azért nyilván nagyobb teljesítmény kell ugyanahhoz a hangerőhöz, ha hátulról szól és nem az utastér elejéből. és minél nagyobb teljesítényre van szükséged, annál nehezebb pontos, zenei mélyet produkálni. és egy ilyen kis 20-as hangszóró, 10literes ládában elég kis virgonc tud lenni egy nekivaló erősítővel. ugyanakkor a csomagtartóból egy ilyen már nemigen tudna érvényesülni.
-
conan77
tag
válasz
rooland #10511 üzenetére
Hali!
Nekem Fiat Lineám van ami sedan és elég vaskosak a hátsó ülések is.
DE a csomitartóban lévő 25 literes zárt sub simán átszól semmi cicóó
a visszapillantómon fityegő kis kabalám remeg mintha ráznám, pedig csak a mély rázza.
még alap hangerőn is tökéletesen átszól nem kell 5 ajtós hozzá
kipróbáltam zeneszám közben fejben kikapcsoltam a szubot és utána vissza
hát ég és föld a mély változása úgyhogy átszól -
rooland
senior tag
válasz
orbano #10510 üzenetére
Én azt hallottam, hogy simán átszólja a csomagtérből magát a mély (a mi esetünkben). Szinte 0 szigetelés, fika kis kalaptartó meg vékony szivacsú hátsó ülések. Egy német autó esetében, mondjuk valami új VW vagy valami, az durván le van szigetelve és van bennük anyag, de a mi "papír" japán verdánknál ez nem gond.
Élőben még nem tudom (de 1-2 héten belül én is mélyláda választás elé kerülök), nem okoskdoni akartam, de ezt mondta olyan ember, aki dolgozott már hasonló autó hangrendszerén.
-
codilandi
tag
válasz
orbano #10508 üzenetére
Ejj az a mélyláda... nehéz lesz megoldani a sedanban. Vagy nem is hátul lesz ugye? Mintha beszéltük volna, hogy az utastérben lenne
Hallod nem lehet kikapcsolni a csipogást
Logikusan az "Auto PI Seek" lenne az szerintem, de tökmindegy mert ha mindent OFF-ra állítok, akkor is megmarad a csipogás...
Előlapi reset sem segített.Innentől kezdve passzolom a témát
-
Az-X
őstag
Mivel soha nem jössz fel MSN-re, írok itt
Nem tudom mennyire bírod még a Dragsteremet hallgatni, de ha nem túl nagy gond, lehet betenném 1-2 napra a Genesis-t. Hátha úgy döntök, hogy megtartom
-
orbano
félisten
válasz
codilandi #10501 üzenetére
RSII már Szakáll birtokában, nemsokára ledolgozza az árát
csipogás kikapcsolás: kikapcsolod a gépet, majd a jobb tekerőgomb hosszas megnyomásával bekerülsz a karbantartó menübe, ott tudod álítani a nyelvet, a csipogást, az erősítőt, az idegesítő inverz-váltogató módot, stb.
-
orbano
félisten
válasz
rooland #10500 üzenetére
"Azért ilyen kategóriában gondolom szarul azért nem szólhat..."
igen, szeirntem az Alpine is erre a gondolatmenetre építhetett, amikor legyártotta
szerintem amúgy egyesével cserélj: rakd be az erősítőt, aztán később vegyél egy fejegységet. akkor már próbálgatni is tudsz. ha egyszerre teszed be mind a kettőt, fogalmad sem lesz, melyiknek milyen változást köszönhetsz.
-
codilandi
tag
Gyors kérdés még így fekvés előtt: RSII-n hogy lehet kikapcsolni azt, hogy ne csipogjon minden egyes gombnyomásra?
lehet láma vagyok, de nem találom
-
codilandi
tag
válasz
orbano #10492 üzenetére
XT3 kisker ára 75k
ahhoz képest nem is annyira horribilis...Gyuri szavaival: az XT2 csak gyerekjáték ehhez képest. Lehet van benne valami. Mondjuk úgy örülök az XT2-knek mint majom a bizonyos hátsó végtagjának...
Am már valamikor kellene egyet hallgatózni. Kíváncsi vagyok mit szóltok az enyémhez, de legfőképp jó sokáig szeretném hallgatni a hondát Viktor!!! Am RSII-vel milett? Pihenő van neki?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- 3D nyomtatás
- AliExpress tapasztalatok
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Apple MacBook
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest