Hirdetés
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Szörnyű dolognak nevezte a CHIPS-törvényt az USA elnöke
- A beágyazott rendszerek területére is jön az új EPYC generáció
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Az FCC jelentése árulkodik a Switch 2-ről
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csocsoszán
őstag
válasz
#92251648 #9396 üzenetére
Ja, csak mostmár megélhetés.(vagy inkább éhkopp.) Látszik is rajtuk. Nem tudnék senkit sem hasonlítani a "régi nagyokhoz"! :-(
Dißnäëß
Van egy AKG K1000-em. (Azt lehet mindent elfelejteni. Referenciának vettem, úgy is szól.)
Ha meghallgatsz egy 800-ast, a 600 és a 650 botrányosan gyengén szól.[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
csocsoszán #9392 üzenetére
A két Sennheisert miért hirdeted ? (Ha nem vagyok itt mindenki elôtt indiszkrét - nem fontos válaszolni, tök oké, ha ráuntál, stb..).
Kapar a bogár egy ideje.. (HD650, DT 770/1770).
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#01758976 #9391 üzenetére
Amúgy a mono sosem zavart. Inkább a sávhatároltság alul-felül. Amikor nincs mély 80Hz alatt, magas pedig végetér 10k alatt-körül. De lehet sokat mondtam ide.
Tényleg inkább "tudományosan" tudom ezeket az elôadásokat nézni, próbálva átvenni a feelinget, mintsem zeneileg élvezni. (Mea culpa).
-
törölt tag
válasz
csocsoszán #9392 üzenetére
"Ezek még nem pénzért zenéltek!"
Hát miért? Érdemes megnézni a régi nagyokról készült önéletrajzi filmeket, pl. Miles Davisről több is van. Szépen lerántják a romantikus maszlagot a muzsikálásról és a muzsikusokról. Ők is emberek, ez is egy szakma.
-
Ba cy lus
addikt
-
Dorian
félisten
válasz
Dißnäëß #9378 üzenetére
Na igen, Bach-tól a D-moll toccata és fúga ami nekem is alap. De a többit nem fogom erőltetni.
Tegnap Mozartot kezdtem a végén a fél-Mozarttal: Requiem. Ez viszont hiába mise, nagyon tetszett.
#9383:
Nálam egyértelműen az USB a nyerő. Pedig a koax is órázott, tápolt meg minden. Az sem rossz, de azért... -
csocsoszán
őstag
válasz
Dißnäëß #9389 üzenetére
Ezek még nem pénzért zenéltek! Ez még "öröm" zene volt! Szerették a zenét. Jól mondja bkercso, nézd az arcukat.
Arról ne is beszéljünk, hogy nagyon sok van amelyik jó cuccon ájulat milyen jól szól. Észre sem veszed, hogy monó! Ha figyeled azt veszed észre, hogy mélységi tagozódása van. Öblös testes igazi jó hang. Taps az taps, és nem csörömpölés. Persze neumann mikrofonnal jó kis csöves stúdióval nem volt nehéz.(Persze megvannak a hibái!!)
Ezért szólnak az orosz lemezek(persze nem mind!) beszarás jól, mert felpakolták a deutsche grammophont azt hazavitték! És még a hatvanas években is azzal vettek fel!
(Stúdió szallagokat veszik fel nagyfelbontásban!(örömömre!)
Erről megint lehetne beszélni, hogy miért kell ilyen "szarokat" nagyfelbontásba? Én örülök neki. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
bkercso #9387 üzenetére
Te/Ti ezt hogy bírjátok élvezni ?
Nálam az ilyen régi felvételek gyakran a minôségük miatt (többnyire nem tehettek róla) totál szóba se jönnek, akármilyen mûvész akármit is alkotott, így aztán teljes stílusok és produkciók válnak számomra élvezhetetlenné, ahogy haladunk visszafele idôben, míg másoknak az is tök oké.
Egy adott szám, zene, mûfaj, autentikusan újrafeldolgozva, vagy urambocsá, "jól másolva" mai minôségben, már megnyitja a kaput annak élvezetéhez, de az eredeti régi anyagok max történelemórára jók, valódi élvezeti értékük nincs számomra.
Ez normális, vagy szeretnem "kellene" ôket ? (Mûfajtól függetlenül). A kérdés komoly, no offense.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Mathiask #9382 üzenetére
Köszi.
Valamennyire ismerve az erősítőd és a hangfalad karakterét, azt kell mondjam nem éppen az ideális összeállítás, legalább is efféle tesztekre. (remélem elég felkavaró a mondat kétharmada
, de aztán rend lesz) Értem ez alatt, hogy egy direkt dobozon, valószínűleg még markánsabb lett volna a különbség. Egy sima usb-től szinte mindig jobb spdif, az már más kérdés, ha az usb is hegyűve ( elég szakmai?
)van, mennyire ér oda. Szintén szerintem, egy spdif-en egy bizonyos szintig jobban számít a kábel, mint usb-n, vagy legalább is sokkal jobban hangolható kábellel, mint az usb.
"de azért az Alloval az én DAC-om jobb. Legalábbis én így érzem."
Ez minden pi3/4 usb-re igaz. Sőt..Más
- Lacika, te milyen lovat szeretnél?
- Hát..., derest.
- No, jó, jó, de milyen fajtát?
-... Olyat ami kettő.Hát nem, édes?
-
-
alphamooncam
őstag
válasz
Eugene Roe #9384 üzenetére
Redbook való nekem.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
alphamooncam #9383 üzenetére
A BNC szerencsére ki is van mérve
ha valakis hajlandó lemondani az 5,6mhz-ről és beéri 192khz-cel.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Mathiask #9382 üzenetére
Köszi, nagy összegben fogadtam volna ilyen eredményre.
Lehet kövezni, de én az USB szabványt, mint zene közvetítő valamit akartam anno száműzni teljes egészében a rendszeremből, azért lett olyan a rendszerem amilyen.
Bocsi srácok ez az én utam, az USB jó, nem szükséges bizonygatni!
-
Mathiask
senior tag
Korábban említettem, hogy rendeltem egy Allo Digione Signature-t, ami időközben megjött és volt is pár napom ismerkedni vele. Hárásó kérte is akkor, hogy majd írjak róla. Hát most írok.
Bár nem szeretek írni hangról, mert alapvetően egyetértek fapacival, hogy átlag hifistának nincs meg hozzá a szókincse. Nekem sincs.
Meg hát nyilván az akusztikai környezet is olyan amilyen. Valószínűleg nem ideális. (soha nem volt mérve)
És persze amit én hallok az valószínűleg másnak nem mond semmit. Lehet más tök másokat mondana. Na mindegy, ez van.
Alapvetően a Raspberry Pi 4 USB kimenetét vetettem össze a Pi 4-re rakott Digione Signature- HAT-al, aminek az SPDIF BNC kimenetét használtam. Illetve ha pontos akarok lenni, akkor a DAC-om USB és BNC bementével együtt teszteltem, mivel nem tudom, hogy a kapott hang milyen arányban függ a forrástól és a DAC-om bemenetei közötti minőségi különbségtől. Lehet egy másik DAC-nál pont fordított eredmény születne.
A rendszer Raspberry Pi 4 USB/Digione Sig. BNC, Heed Audio Obelisk DA, Si3, Enigma 5. (elméletileg a DA usb bemenete gyengébb, mint az SPDIF)
A Digione Sig-nek két táp bemenete van, egyik a Pi-t táplálja, illetve a "dirty side"-nak nevezett részeket, a másik pedig a "clean side"-ot, ami a hangminőségért felel. Én mind a kettőre egy-egy az igényeknek megfelelő Meanwell tápot dugtam. A Pi 4-re mindenképp kell szerintem hűtőborda.
A Pi 4-en Dietpi az OS és Roon a lejátszó. (van még rajta Kodi a filmnézéshez, de ez lényegtelen most) A zenék vagy a NAS-ról vagy a Tidalról jöttek.Mint minden hifitesztet én is egyszerű "lány gitárral"-al kezdeném, csak nem lány, hanem Apey. Apey - I want you to miss me (ez a link egy élőben felvett klipre mutat, én az album verzióval teszteltem)
USB kimenetet használva érzek az énekben némi lágyságot, valami fátyolosságot. Átkapcsolva az Allo-ra kiderül, hogy nem is egészen fátyolosságról volt szó, hanem az ének túl nagy térből jött USB esetén. Mármint nagyfejű Apey énekelt fentről. Allo esetén összébb ment feje, körül írhatóbb, fókuszáltabb lett az ének. Amit én fátyolosságnak írtam USB esetén az inkább olyan érzésre, mintha a hang amit kiénekel magából az nagyobb területre oszolna el és ezért kevésbé életszerű. Mintha aurája lett volna ami Allo esetén nincs.Még mindig Apey. Apey - Border Blues (Megénekli a határon fűvel való lekapcsolását, hehe.)
A gitár élesebben, szól Allo-val, jobban elhiszem a fémhúrokat, mint USB-ről. Valahogy jobban megindulnak, hihetőbben, jobbnak érzem a tranzienseket.Sons of Kemet - My Queen Is Harriet Tubman
Hmm, az a tuba Allo esetén jobban érthető mit is játszik, vagy legalábbis részletesebb.Ha már nemrég meg volt említve "A kék Vivaldi" , akkor itt azt jegyezném meg, hogy mintha az ének pici hangerő változásai több lépcsőből állnának Allo esetén. Azaz, mintha több pici hangerőkülönbséget tudna megjeleníteni, mint USB-vel.
És akkor még mindig Vivaldi, csak a Rachel Podger féle Négy évszak
Azt kell hogy mondjam, hogy a hangszerek jobban különválnak. Na nem térben, azt én pl nem szeretem. Inkább valahogy mindnek jobban tudatában vagyok, kevésbő mosódik össze a hangjuk, jobban kivehetőek Allo-val, mint USB-n keresztül.Összefoglalva kicsit olyan, mintha az USB egy kicsit bemozdult családi fényképet mutatna. Az Allo élesebb kontúrokkal dolgozik, mikrodinamikában, érthetőségben jobbnak tűnik nekem. Félreértés ne essék, az USB-vel is ellennék, de azért az Alloval az én DAC-om jobb. Legalábbis én így érzem.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #9379 üzenetére
Ha kiderül h nem is kell feltétlen, megúsztad. Elôttem szóló jól beszélt..
-
Dißnäëß
nagyúr
Ez jó.
Grat.
A felfedezô úton egyelôre nekem Beethoven csak módjával, van, ami NAGYON, de van, ami totál hidegen hagy, nem hat rám egyszerûen. Viszont egészen más úgy hallgatni ezeket, hogy az ember a biográfiának utánaolvas és megpróbál belelátni, milyen élethelyzetben, hangulatban, célból alkotta a szerzô az adott mûvet. Augusztusban exemmel pont beethoveni helyszíneket érintgettünk 1-2 körút alkalmával, meg utánaolvastam (volt mit).
Kicsit úgy éreztem magam, mint gimiben énekórán, csak ezek a fránya tanárok sosem értik meg, hogy akkor még vannak érdekesebb dolgok is Beethoven-nél (pl. a szomszéd padsorban ülô Niki combtöve)..
Amit régen sosem szerettem, a rendszer, ritmus, visszatérô motívumoktól mentes, kötetlen-klasszikus mûvek, a "szétesôsök". Kell a ritmus, a kapaszkodó az agyamnak. Aztán a NativeDSD-rôl lejött a Mahler 1 finale és azt mondtam, húbazz. Megvettem az egészet. Azóta Mahlert elôszedem gyakrabban, a többit is. Ízlelgetem, keresem a kapaszkodót bennük. Talán a dinamika maga.. eszement jó.
De az is fontos, h megszeret-e az ember egy klasszikust szerintem, hogy milyen szàjíz szerint játsszák. Ugye a meglehetôsen analóg, veszteséges rögzítés hagyatékai (értsd: kotta, ami sokat leír, de nem mindent, a maradékot a karmesternek kell hozzátennie saját gondolatai, szerzô életmû, életút, korszellem, stb. dolgok alapján). És nagyon kevés interpretáció tetszik, ahogy játsszák... amibôl csak lehet, minden elérhetôt meghallgatok, mielôtt beszerzem a jó minôségûjét végleg.
Szerintem aki ismerkedik a klasszikusokkal és elsôre valami nem megy át, másik verzióban lehet igen, érdemes nyitott szemmel böngészgetni a verziók között.
Bach nálam ok, de a legtöbb barokk is. Gyakran vékony a csemballóval pöcörögve, nem sok súly és test, de szinte elôttem, ahogy a kastélykertekben a sok rizsparókás mókamaki elôtt húzta a minizenekar és szállt minden jó kis free air módra tova, ami basszustartomány lett volna.
Pedig ô sokkal jobbat érdemelt volna szerintem, sokkal több megbecsülést. Na viszont a híres BWV 565-rôl pont minden elmondható, csak az nem, hogy súlytalan. Hogy azt hogy rakta össze, máig hihetetlen nekem. Nem minden szar, amit minden sarkon játszanak. (Sôt. Hiszem, hogy nem véletlenül játsszák minden sarkon... csak hogy hogyan, na az a nem mindegy).
Egy hónapja Csajkovszkij, Bolshoi balett produkciók alatt lévô zenék.. mmm.
És még mennyi van még.
Wagner-re sem énekórán figyeltem fel..
----------------------------------------Ezek mind-mind hatalmas koponyák voltak anno. Kíváncsi lennék, egy akkori Beethoven mit alkotna ma egy Jean-Michel Jarre analóg-digi szinti parkon, vagy egy Hans Zimmer féle szimfonikus - sampler - számítógép vegyeskombón. Lehet pislognánk
(Vagy k* szar lenne, vagy beteg jó).
-
Dorian
félisten
Jelentem, a klasszikus zenei ismerkedésem során Beethoven rajongó lettem, a Waldstein szonáta zongorajátékával megvett. Bach (és fiai), Handel oratórium és mise-jellegű művei viszont nem igazán mozgattak meg.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #9370 üzenetére
Senkit nem biztatnék kellô elôvigyázatosság nélkül a házi építésre, de ha kiderül, hogy mégis DC blokkoló kellene, itt a recept, saját felelôsségre.
(A cikkben linkelt, kapcsrajz feletti Rod Elliott linkre továbbmenve).
-
ozzy711
őstag
-
ozzy711
őstag
válasz
HUNNIA1920 #9372 üzenetére
Éppenséggel előbbre lennél, mert tudnád, hogy valóban az-e a gond. Lehet, hogy a trafó adta meg magát (pl. impregnálás hiba, meglazultak a tekercsek ), akkor felesleges a dc blokkoló.
-
HUNNIA1920
őstag
-
ozzy711
őstag
válasz
HUNNIA1920 #9370 üzenetére
Egy dc blokkoló nem drága ( elvileg ). Házilag is tudsz készíteni, "Bkercso" tett fel linket korábban.
Most lehet hülyeséget mondok, de máshol is kipróbáltad, ott is búg? -
HUNNIA1920
őstag
Már egy jó ideje az Audio PC-mben pulzálva búg a toroid trafó. Ezt csak viszonylag drága DC blokkolóval tudom megoldani vagy van más mód is?
-
Dißnäëß
nagyúr
-
bta1
őstag
válasz
Mathiask #9304 üzenetére
Valójában nem moderátotok fogtak össze, ők mindössze eszközök, bábok egy jól behatárolható, végső soron ügyes manipulatív csoport kezében. Én már az elején szóltam neki, hogy ne engedje be őket, mert ezek nem gesztusként fogják értékelni a tiszta lapot, hanem a gyengeség jeleként, és addig nem nyugszanak, amíg véglegesen el nem hallgattatják.
-
csocsoszán
őstag
válasz
#10726912 #9363 üzenetére
Nekem tetszett a hangja, úgyhogy egy DAC-ot is beleépítettem. A hangerő potit meg tudod a földfele kötöttem elszabályzónak. Sokáig hallgattam.
Aztán vettem egy aktív KÜCKE hangfalat(25kg/db) Azt is meg a dacom is túrom már jó ideje. Az aktívat torony magasan ajánlom. Passzív hangfalakat tudjuk milyen okból, nem igazán szeretik az erősítők. -
törölt tag
válasz
csocsoszán #9361 üzenetére
Szép munka
-
-
törölt tag
Aki valamikor optikára váltott Dsl-ről, az tapasztalt bárminemű változást, pl. Tidalon?
-
funkmester
aktív tag
Isotek system enhancer megtalalhato az N oldalon
-
törölt tag
válasz
ozzy711 #9356 üzenetére
A végfokpanel rca csatlakozóját vettem le először, arról készültek képek. Az előfokot utána csináltam meg. Most az elő-végfok együtt mozgatható. A végfok paneljét csak kifordítottam. A panelen lévő vezetékek a Taralabs vezetékei, az is tuning, de egyenlőre még minden vissza állítható (bár nem igazán érdekel ezen szempont).
Holnap azért leszek kíváncsi, mert most lesz az első próba, hogy a két Kondo vagy a Kondo és az ezüst Wireworld marad e véglegesen -
törölt tag
[kép](L:https://prohardver.hu/dl/upc/2020-12/27/249738_kyl7etx4ncgb6ovj_20201227_135329.jpg)[kép](/L)[kép]
A mai ténykedésem, Kondo ic direktbe kötése. Mindenképp akartam csinálni, a végfokban a "nulla?" bekötése elfáradt, eltört. Az előfokba is direktbe kötöttem, hopnapra marad a próba.
Bocsánat, a 'kép' szavakra kattintsatok. Telefonról vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Eltűnik az alapító atya, és szép lassan elsorvad a szülötte is...?
...milyen tipikus lenne... -
btraven
őstag
válasz
alphamooncam #9352 üzenetére
Nagyon jó
Bár stílszerűbb lett volna egy ilyen jármű: -
alphamooncam
őstag
[link] Ajándék ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Köszi mindenkinek, emésztgetek.
-
válasz
csocsoszán #9346 üzenetére
Nekem tök üres a link. Bejön a dropbox.com/sh/8ti50upbx......., de egy fehér lap az egész oldal.
Oké, az uBlockOrigin szűrő volt a hibás a Chrome-ban. Kiszűrte a tartalmat.Kikapcsoltam az oldalon, most már jó.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
csocsoszán #9348 üzenetére
Ok. Holnap leszedem.
-
törölt tag
válasz
csocsoszán #9346 üzenetére
Ez a link időkorlátos, vagy holnap is hozzáférhető még?
Sajnos ma nem vagyok olyan helyzetbe, hogy bele tudjak szagolni[ Szerkesztve ]
-
csocsoszán
őstag
[link] Boldog Karácsonyt!
-
-
btraven
őstag
Szegény ember elektroncsöves erősítője
-
Ba cy lus
addikt
[link]
Ha már Bach szóba került. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#01758976 #9340 üzenetére
Köszi, hallgatom.
Hozok egyet én is a nagyérdeműnek -
Dißnäëß
nagyúr
Ki mit hallgat ilyenkor ? Karácsonyi nyugi napokban..
Ti is átszellemültök, vagy be-be játszik egy AC/DC ? Mert nálam kb. semmi nem változik a hallgatott zenéket illetôen..Apropó: inspirálódnék szívesen, valami számomra újjal..
-
kukulec
őstag
boldog karácsonyt! a jó Claydermant küldöm mindenkinek aki szereti: [link]
-
Dißnäëß
nagyúr
Boldog Karácsonyt mindenkinek !
A tiltott medvéknek is.És ha már hifi, belebotlottam ebbe fülessel. Háhh..
[link]
-
törölt tag
Gyerekek!
Biztos közhelynek számít már ez így a 21. században, de csatlakozva csíkos ragadozó kollégámhoz...
Boldog Karácsonyt kívánok minden ezt az üzenetemet olvasó ismerősömnek, és hifis kollégámnak! -
törölt tag
Kellemes karácsonyi ünnepet mindenkinek
-
törölt tag
Minden hifista kolléga keljen útra, marhalábszár pörköltet főzök borda csonttal, elképesztő finom lesz!!! Ebben nem tudok hibázni!!! 30 éve főzök, rendezvényekre is, pontos cím útközben, vegáknak, akik csak hörcsög lecsót esznek, sajnos csak kitűnő hangminőséggel tudok szolgálni, amíg a húsevők táplálkoznak, kb. 17h-ra lesz kész, úgyhogy uccu!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Dißnäëß #9313 üzenetére
Szőke, göndör, hosszúhajú? Mert akkor megértelek, ő egy tündér.
Zorán stábja abszolút felsőszintű (nem miattam), nagyon jó dolgozni vele, ritka korrekt ember. A régebbi nótáival engem ki lehet kergetni a világból, az újabbak csak simán öregesek, szóval nem az én világom zeneileg, de munkának igen kellemes.
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#92251648 #9311 üzenetére
Ez is érdekes biztosan
Ha lenne két életem...
Viszont gyönyörűen szólnak (szerintem) a Zorán Live-ok, legalábbis ez a felvétel losslessből klassz, de "Az elmúlt 30 év" dupla CD is pöpec lett anno. Nagyon szeretem mindet. Ő is olyan, mint a bor, így érettebb korára lett az igazán igazi, hangban, sokmindenben. Mondjuk a hangszerelés, vokál, ezek összjátéka, nálam elég sokminden csillagos ötös élményt ad egy Zorán nevét viselő (nem csak Zorán) nagyprodukcióban.
Hozok egy másfélét is, most szól. Aki vevő a "világzenére" és a keleti mantrákra..
Csodás (nekem). Tidal Youtube -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#10726912 #9302 üzenetére
Szívesen viszem, ha már összeállt szépen majd. Úgyis 2 rendszert szeretnék, ha Nálad a Pi lesz jobb, lesz kettő, ha a PC, építek egyet kb. De amúgy nagy csodát nem várok közöttük, szerintem nagyon marginális lehet ... - szerintem (!). Aztán majd látjuk.
Az én szemem majd kösse be valaki
(Nem viccelek).
------------------------------------------------------------------------------------------
Visszakaptam a kis füles csövimet, megint boogie van. Annyira nyugisabb a hangja, mint bármi más.
------------------------------------------------------------------------------------------
Egyébként pedig .. holnaptól Ünnep van.[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
Nehogy összeveszetek már, mindketten jó arcok vagytok, jó hifivel
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#10726912 #9297 üzenetére
Bocsánat, a személyeskedést ismét te kezdted a tegnap esti kirohanásoddal.
Hadd mondjam már végig egyszer, amit már a legelején is mondtam: elgondolkodtató 2020-ban az, hogy ne csak pc (és annak vadhajtásai) mentén haladjunk, mert van nála olcsóbb és talán, bizonyos esetekben jobb hangú megoldás is a digitálisan tárolt zenék lehallgatásához. Ennyi nem több. Most sem érzem, hogy eretnekséget terjesztenék. Aztán, hogy mi a jobb, az rengeteg dologtól függ, mert egy 200 ezres hálózati lejátszó, még jó hogy gyengébben muzsikál, mint egy félmilliós. Ugyanolyan hierarchia van hálózati lejátszók között, mint pc és egyéb megoldások között. Ha pedig egymás mellé állítunk egy 1.5 milliós pc-s rendszert és egy 1.5 milliós hálózati lejátszót, akármi is kisülhet belőle, bármelyik oldal javára.
Soha nem mondtam olyat, hogy az én lejátszóm tuti jobb, mint a te audio pc-d. Hol olvastál ilyet?
Soha nem mondok olyat, hogy a pc-s vonulat eleve elvetélt, ilyet nem fogsz tőlem hallani, de ami a praktikumot/ár/érték arányt illeti, jó lenne elgondolkodnod, hogy hátha van némi alapja annak, amit írok. Aztán, ha nem, akkor nem. Pusztán ennyi volt a meglátásom. Nem égettem boszorkányokat, nem mondtam, hogy az az egyetlen út, amit én most taposok. Olyan dolgokat adtok a számba, amiket soha nem mondtam, írtam.A Pio sosem került 200e-be, csak a pontosság kedvévért. Utána sem olvasol, mert ennyire nem érdekel a téma, csak elvakultan vagdalózol. Megjelenésekor volt 400e Ft. [link]
De én már befejeztem, mert unom, hogy bármit írok, az közbotrányokozásba torkollik. Jó lenne, ha te is a saját homokozódba mennél várat építeni. ígérem, hozzád sem szólok a jövőben.. Nem ismerlek, nem is szeretnélek megismerni. Azt is ígérem, hogy kihagyom az itteni közszereplést, amíg csak bírom..
-
törölt tag
válasz
alphamooncam #9303 üzenetére
"Nem abban látom a problémát, hogy valamiről valaki, valamilyen szempontrendszer alapján deklarálja, hogy jobb, hanem abban, ha alap nélkül teszi ezt!!!"
Jogos, de mit fogadunk el megfelelő alapként? Hogy számára ott és akkor, azzal a zenével jobban tetszik, az még nagyon sovány érv szerintem. Mihez képest, milyen szempontok alapján jobb? Ez egy végtelen képlet. Műszakilag pedig nagyon kevesen tudják megindokolni a hallottakat, enélkül viszont nagyjából semmi értelme a tapasztalatokat összevetni, mert csak beljebb visznek az erdőbe.
Az egyik technikai fórumon a minap hősünk kimerítő tesztbeszámolót tett közzé, féltucatnyi "stúdiós interface" hangeszközt vetett össze, a hallott produkciókat hosszasan jellemezte a szokásos hifista szóhasználatot kimaxolva (részletek, térhatás, basszus mennyisége), bónuszként mérési eredményeket is bedobott a levesbe. Megszületett a verdikt is: X készülék jobb, mint a többi. Néhányan rohantak is a boltba megvenni, pár nap alatt elfogyott a hazai készlet (a forgalmazó ismerősöm, tőle tudom). Majd hősünk kérésre megmutatta a tesztkörnyezetet: kb 6 m2-es szobában, vállalhatalan kuplerájban erősen viseltes konyhaasztalon sorakoztak az eszközök, a meghallgatás valami 3 forintos, fél literes zajkeltő hangdobozkán zajlott, a méréseket kézben tartott telefonnal készültek. Jelen esetben hősünknek volt-e kellő alapja véleményének kialakításához és publikálásához, illetve ezzel valós segítséget adott-e bárkinek is? Talán érdemes kicsit elmélázni e kérdéseken.
"A hifista a jobbat keresi, azért hifista."
Ez is egy definíció a hifistára, de inkább a boldogtalanságra. Aki nem tud hátradőlni és élvezni az elért produkciót, feleslegesen tekeri a kereket. Az én fogalmaim szerint ez nem hifizés, hanem vásárlási, birtoklási verseny. Van a High Fidelity és van a Higher Fidelity.
-
törölt tag
válasz
alphamooncam #9303 üzenetére
Akkor én nem vagyok hifista...vagy nem jól értelmeztem a hifista jelzőt
Én nem a cserélgetésben látom a javulást és nem is célom a javulásért javulni. Meglévő rendszert akarom a végletekig jobbá tenni egy magam szabta haráron belül.
2 éve, mikor elkezdtem, az fogalmazódott meg bennem, hogy most van pénzem és időm, építek egy rendszert és aztán pont. Mwgvan ez a pont, tuningolgatás, gyűszűvel meregetés, max 100 ezerért a mostaninál sokkal jobb dac vétele és ennyi. Cserélhetetlen, tesztelhetetlen lesz a rendszerem, szinte csak én tudom, milyen volt, mi miért lett s kész.
A célom egy minnél valóságosabb hangokat megjenítő rendszer volt, ez megvan...nem célom végtelenségig hajszolni ezt. Nem akarok a fejlődésért fejlődni. Lusta és zsugori ember vagyok, zenét akarok hallgatni borozva, pihenve, beszélgetve. S ennyi -
Mathiask
senior tag
válasz
#10726912 #9302 üzenetére
"Kammerer üzeni, nem politikai topikba irás miatt kapott büntetést."
Lehet épp ezért kapott büntetést, mert oda írt olyat ahova nem kellett volna.
Persze csak találgatok. De valahogy ellenem soha nem fognak össze a moderátorok. De hát én nem is írok politikáról nem politikai topicba, igaz oda se és a személyeskedést is igyekszem kerülni. De mi másért jár még eltiltás?
-
alphamooncam
őstag
válasz
#92251648 #9301 üzenetére
"Sajnos ha valaki leírja valamiről, hogy JOBB, azzal kapásból belegázol pár tucatnyi ember érzékeny lelkébe."
Ez bizony így van.De! A hifista a jobbat keresi, azért hifista.
Ha nem tudja melyik a jobb, a lényeg veszik el számára, hiszen a jobbra törekvés viszi előre a hifizésben. Szerintem.
Nem abban látom a problémát, hogy valamiről valaki, valamilyen szempontrendszer alapján deklarálja, hogy jobb, hanem abban, ha alap nélkül teszi ezt!!!
Alap például megismételhetőség, aminek meg az az alapja, hogy a körülmények megismerhetőek, leírhatóak legyenek.
Pl. olyan alap, mint 100 év tapasztalat, önmagában nem alap.
Érvként felhozott 100 (?) éves tapasztalat ellenére sem tennék egy fityinget sem a véleményére, mert számtalanszor bizonyította, hogy elfogult és végletekben gondolkodik.
És ez csak egy, a kizáró tényezők közül, mert a szavahihetőség nagy kincs, amit könnyű eljátszani, de nehéz megszerezni.
-
törölt tag
válasz
Dißnäëß #9300 üzenetére
A pc bontható marad a rendszertől, hozod a PI-t, s mehet a hallgatódzás
Engem nagyon érdekel minden ilyen kütsü, nézem a hangdobozokat, erősitőket, olyan ez nálam, mint a csilliárdosnál az autó: kell mindHallgatózni pedig mindig öröm, úgy hiszem
Dorian: Kammerer üzeni, nem politikai topikba irás miatt kapott büntetést. -
törölt tag
válasz
#01758976 #9295 üzenetére
"Tigris pc-je 600k, a vele egyenértékű Zidoo lejátszó 300k, de hol vannak a pc plusz szolgáltatásai? Megfordítva. Hol van a pc-ből a D/A? Sehol, ez mindkettő kérdésre a válasz. Miért? Különbözőek vagyunk, mások az elvárásaink, mások a lehetőségek, más a szemléletünk, más a rendszerünk, más a hallásunk, más a gondolkodásunk, máshol, másokkal élünk, mások az életkörülmények, még a hobbink is más a Hi-Fi csak gyűjtő név..."
Igen, valahogy így kellene nekiállni, mikor beszélgetni kezdünk bárkivel a "közös" hobbin belül. Sajnos ha valaki leírja valamiről, hogy JOBB, azzal kapásból belegázol pár tucatnyi ember érzékeny lelkébe. Nyilván baromság, már-már kóros, de sajnos ez zajlik. A magam részéről erre annyit tudtam kitalálni, hogy semmiről sem mondom, hogy JOBB vagy ROSSZABB, megtartom magamnak ezt a véleményt.
Egy PC nyilván rengeteg dologra alkalmas, fullos joker a pakliban. De ha valaki kizárólag lejátszásra használja, máris értéktelenek lesznek ezek a plusz lehetőségek. Láttam már hobbitársat elég drága audio PC-n torrentezni és játszani, nem kis zavart keltve ezzel az erőben, de nyilván nem tilos ez sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Path of Exile 2
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Star Trek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen NAS-t vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T480 / i5-8350U / 8GB RAM / 256GB / FHD / Több darab / Számla /
- Új bontatlan Technics AZ80 Bluetooth fülhallgató High End, LDAC, HI-Res Audio
- Vízszerelő Budapest összes kerületében
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest