Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Gaboman #5197 üzenetére
Beállítások kérdése. Vistából pár dolgot ki kell irtani, aztán hadd szóljon. Ált. simán gyorsabb XP-nél. Lehet, sima driverből most is gyorsabb lenne, de ATT-t használok, mert úgy meg mindkét rendszerben sokkal gyorsabb a 3D megjelenítés. Viszont érdekes, hogy Vista alatt az új driverrel nem tudom úgy meghúzni a VGA-t, mint XP alatt. Nagyrészt ez a teljesítménycsökkenés oka. HA lesz majd 3870-esem, megnézem azzal is.
-
he7edik.
addikt
"A cég a november derekán megjelent Crysishez ugyanakkor továbbra is a köztes driverváltozat használatát ajánlja, a nagy sikerű játékprogramhoz optimalizált kódot vélhetően egy későbbi Catalyst-verziótól építik csak be az általános csomagba."
-
he7edik.
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #5172 üzenetére
Ez nagyon összecseng azzal amit fLaSs mondott a kártyáról
-
katt777
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #5191 üzenetére
Csak Vista x64 alá ne próbáljátok meg!
-
válasz
Korábban azt olvastam, hogy nincs benne a 7.11-es Crysis hotfix.
-
HERR Z
veterán
válasz
nincs
-
Alvin_ti4200
félisten
az AMD oldaláról letölthető 7.11-ben benne van már a Crysis hotfix?
-
katt777
félisten
válasz
Tuco Ramirez #5166 üzenetére
Esetleg program-error, nem CF. Valószínűbb persze, hogy a dupla RAM okozta az extra sebessgénövekedést.
-
hétalvó
addikt
válasz
Gaboman #5183 üzenetére
Ezek hotfix-es értékek ugye?
A CF-el az a bajom, hogy itt ez a remek P35 DS4-em és a 2. slot csak négyes a PCI-E sinek közül, vettem 1 hónapja és semmi kedvem most elmenni venni egy X38-at a CF miatt, 975x-et se,mert volt és nem szerettem,marad az egykártyás megoldás. Vista-t használok kötelezően a media center miatt,ebben is jobb az nv. Pedig nekem nagyon bejön a 3870, de olcsóbban kijönnék egy SLI-vel és 2 8800GT-vel, ha egy olyan lapot vennék,mint alvin-é, de azt se teszem, mert rühellem az nvidia chipset-eket, réges régi berögződésm.
-
nbl2
senior tag
Hát ez jó kérdés!
Játéktol is függ, nekem régen 256-os 1950prom volt, most 512-es van, és úgy érzem mintha folyamatosabbak lennének a gamet, nem esik le annyira az fps, de lehet ezt csak bemagyarázom, viszont NFS pro is fullon megy és 30fps alán nem megy. COD4-ben észrevettem, hogy jobban megy mint a 256-os de a többiben nem tudom. A felbontásom 1024*768 szóval nem olyan nagy, feljsebb biztos töbett számít, de azért vettem 512-et mert késöbb veszek egy 19TFT és ott úgye 1200*1024-es a felbontás, oda meg biztos nem árt a több memória! -
Gaboman
nagyúr
válasz
hétalvó #5169 üzenetére
A driverheaven tesztben Vistával tesztelték és az köztudott hogy az ATi kártyák Vistán eléggé rosszúl szerepelnek.
XP azért más a helyzet.
Megcsináltam én is azt a tesztet 1280x768 VeryHigh 16xAF mellett.
teszt
Ott az egykártyához képest 100%-ot gyorsult a CF,ha az eredményemen 100%-ot gyorsulna akkor az min:17.22 átlag:36.36 max:56.60 lenne.
Azért ez nem is lenne annyira rossz! -
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #5179 üzenetére
PS3mon én is agyaltam, de komolyabb TVre sajnálnám a lóvét, szóval..
Amúgy nem kell mijjiomosnak lenni, 3850CF nem olyan vészes árban.GT eladás=haszon, sejtettem
Én két szék közt gödörben, eladtam a 2900PROt, 8800GT meg felszaladt az egekbe..fakk
Veszek egy VF700as 1900GTt bagóért és tavaszig elvegetálok, szerencsére nem köt a natív, 1152x864ben 600/1600on elmegy Crysis is megkötésekkel, bár nem igazán estem hanyatt tőle
-
Speed®
titán
válasz
Alvin_ti4200 #5177 üzenetére
3870 egy-két helyen már kapható, csak az áruk...
Hogyhogy 8800GT helyett HD38? Netán CF? 1920x1200hoz már érdemes.. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
SystemRoot #5175 üzenetére
nem tudom, még nem néztem, ez a natívom
-
SystemRoot
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #5172 üzenetére
érdekes, asztgondoltam hogy kihal a 256MB ilyen felbontáson. Mekkora a visszaesés fps-ben a kisebb felbontásokhoz képest nézted?
-
Alvin_ti4200
félisten
Crysis 1920x1200 nagyon vegyes (low-tól Very High-ig van minden
) beállítások mellett játszható
A 256 MB néha kevésnek hat, de nem vészes. Maximum Core Temperature 91 fok, venti max. 48%-on jár, eléggé halk szó se róla. Tuningot majd nézek.
-
redXIII
senior tag
na mostmá én is elkezdek gondolkodni 1 ilyen karin,mer sose lessz 8800 gt =D csak néha nagyon elveri még a gt...
-
Jon Mathias
senior tag
Az de a 88gt még drágább
68-70k
-
Rolcsi20
senior tag
válasz
Jon Mathias #5162 üzenetére
1előre még drágák...mivel újdonság...
-
Jon Mathias
senior tag
Most látom: His 3850 256mb 47970
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #5156 üzenetére
A táp egy 550W-os is megteszi majd,mivel a 2db 3870 fogyasztása kevesebb mint a 2900XT-nek.
És nekem egy 550W-os tápon megy az XT. -
dinka.86
aktív tag
köszönöm srácok mindenkinek az értékes hozzászolásokat
-
katt777
félisten
válasz
Tuco Ramirez #5156 üzenetére
Viszont a max gyorsuláa nem egy esetben 100% fölött is volt (én is meglepődtem), és nem kevés a 80 és 100% közötti eredményjavulás sem.
-
katt777
félisten
válasz
Tuco Ramirez #5147 üzenetére
Én akarok. Csak először 3870 kéne épeszű árban (nem iponosban, ahol a 3850 kerül még többe, mint ami reális lenne), aztán meg lóvé 2 karira.
-
leviske
veterán
válasz
dinka.86 #5152 üzenetére
Alaplap függő : csak akkor tudod használni az SLI-t, ha a lapod nV chipset-re épül (jelenleg nem engedi más lapkagyártónak is integrálni az SLI támogatást).
Driver függő : ha az nV nem képes kiadni normális drivert, akkor annyit érsz a két kártyáddal, mintha csak egy lenne, vagy talán ennyit se.
Játék függő : van néhány játék ami nem képes kihasználni két kártyát... ezért annál sem érsz többet, ha két karid van.
szvsz ennyi
-
kill_bill1
tag
Valaki meg tudná mondani, hogy a 3870-nek hány mm vastag a hűtője a legvastagabb részén?
-
dinka.86
aktív tag
válasz
Jon Mathias #5150 üzenetére
szóval nem játék függő?
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #5147 üzenetére
Én így nem hogy alaplapot is kellene cserélnem.
Ezért várom inkább az új X2-es csúcskártyát! -
Tuco Ramirez
őstag
Nagyon dobálóztok az SLI/CF eredményekkel, de arra kiváncsi lennék ki akar tényleg beinvesztálni egy dupla VGA-s rendszerbe...
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #5142 üzenetére
Nem rossz meglátás,ne ehez nem tudok hozzászólni mert nem ismerem az okát!
dinka.86:Hát a GTX-nél a legtöbb esetben egy jóval erősebb rendszert kapna.
Ha működik a CF akkor ott közel 30-50% lenne a 3870 előnye a GTX-el szemben! -
Jon Mathias
senior tag
ez lemaradt[link] 62k ért vihető 3850 52k
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Gaboman #5129 üzenetére
Szerintem máshol van a kutya elásva. A G80/G92 kártyák elég kiegyensúlyozatlanok, bizonyos területeken kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, máshol gyengén teljesítenek. Az R600/RV670 kártyák egyenletesen jó teljesítményt adnak le, de nem kiemelkedőt. A játékprogramíróknak az az érdeke, hogy minél több kártyán fussanak megfelelő sebességgel a progik, úgyhogy inkább olyan kódokat alkalmaznak, ami az NV kártyáknak kedveznek. Azaz nekik még mindig jobb ha ugyanaz a játék az NV-karikon 100%-osan fut és az ATI kareszokon mondjuk 80-85%-osan (még bőven a játszható kategóriában), mintha az ATI kártyák képességeit kihasználva azokon 100%-ot tolnának, de az NV-ken alig döcögnének. Amíg az NV oldalról nem jön új (kiegyensúlyozottabb) architektúrájú VGA, aligha lesz nagy változás ezen a téren szerintem.
-
dinka.86
aktív tag
sziasztok.egy haver akar 2 db PowerColor HD 3870 512MB GDDR4 a gépébe. Ez milyen ötlet? jó ez a vga?
-
Gaboman
nagyúr
válasz
leviske #5134 üzenetére
Én ott a Crysis teszte gondoltam,igen annál én jobb eredményt kaptam.
De a FEAR az ott stimmel az enyémmel.
De ő a 3870-et kérdezte hogy jó teszt van e róla,én kettőt linkeltem be neki,szerintem elfogadható tesztek,ha nem is teljesen pontosak.
Azért rávilágítanak a 38xx-as széria körülbelüli teljesítményére. -
munky
őstag
szinte minden hónapban ez van: "jön a csoda driver.." "jah ez most nem az majd biztos a következő havi lesz az...." majd hiszem ha látom.
-
leviske
veterán
válasz
Gaboman #5122 üzenetére
Remélem nem haragszol meg, ha nem kezdem el keresgélni az összes olyan hsz-od a HD2900GT/PRO/XT topikból, amibe azt írtad, hogy ez a teszt hamis... az XT jobban megy... stb.
Egyébként csak hülyülésből írtam.
(#5132) 7600GT : ha tudnak egyezkedni a játékfejlesztőkkel.... akkor van rá esély, hogy kihozzák belőle azt a nyers erőt. Még ha nem is teljes egészében.
-
-
-
Gaboman
nagyúr
Várjunk még ezzel,sajnos én már lemondtam ezekről a csoda driverekről amiket az ATi igér!
Tudom egyébként hogy ezt írták 8.44-es driver lesz az.
És a GTX/8800Ultra letaszítását cállozák meg vele,de már annyiszór megpróbálták az újabb és újabb drivereket és sajna semmi előrehaladás. -
Maotun
őstag
válasz
VaniliásRönk #5112 üzenetére
[link] talán témába vág
-
Bali27
addikt
Radeonból a Gecube és a Club3D ugy tudm nagyon jó minőséget gyárt,ésmár a hivatalos oldalokon van is belőlük.. MIért minden csak a His és a Saphire körül forog? Gecube 9600XTGm már volt és iszonyatosan bevált!!! Ezekböl szerintetek lesz az országban???
-
válasz
VaniliásRönk #5104 üzenetére
A Powercolor HD3850 512MB ZeroTherm-n azt hiszem 1.0ns ramok vannak. 1Ghz-en már nem lenne nagy hátrányban a 3870-hez képest. Azt várom, hogy lehessen szoftveresen feszültséget emelni. De ismerve a fejlesztőket, egyhamar nem lesz megvalósítva
-
7600GT
senior tag
Ha hosszú távra tervezel akkor az ATI-t vedd, ha 1 év múlva lecserélnéd akkor nV.
Illetve nem vagyok abban biztos, hogy a G92/G80 bírná még 1 évig is akár... Nem tűnnek jövőtálló megoldásnak. Pl.: Bioshock, Gears of War alatt már az ATI-nál az előny.
A Cryengine 2-t meg jobb elfelejteni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest