- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- ZIDOO médialejátszók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SystemRoot
őstag
-
SystemRoot
őstag
Emberek,
van egy 3870X2-m és Cod4ben gyengébb fpseket kapok mint egyesek 8800GTvel. 3Ghz C2D van alatta és 4gb ram. Configot is optimalizáltam codban de így sem elég gyors. 8.12es legújabb driver van fent. Ötlet?eszerint:[link] sokkal gyorsabbnak kéne lennie.
[ Szerkesztve ]
Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
-
SystemRoot
őstag
válasz rumkola #18834 üzenetére
Igen, a számból vetted ki a szót. Az újabb ramtípusok mindig csak a magasabb frekivel lesznek gyorsabbak. A memória elméleti sebességének kiszámításakor meg eleve ott van a képletben a caslatency, és a ddr4nél ez jóval magasabb mint a ddr3nál.
Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
SystemRoot
őstag
válasz Mike 32 #18810 üzenetére
Hát te egy nagyon naív ember vagy. Azokat a GPUkat gondolod hogy olyan alaposságal kitesztelik hogy pontosan mennyit mennek és azután ezalapják rakják őket különböző nyákra?? Meg egyébként is tudtommal több 3850-est gyártanak mint 70-est, és csak a nyák+ram különbözik, meg a bios, a gpu nem. Ergo szted ezek mind nem megfelelt 3870-esek ugye?
DDR4 pedig nem gyorsabb a DDR3nál csak magasabb órajelekre képes. Szóval a te rossz stílusodat idézve: "erről ennyit" (ja bocs, te rövid "ö" vel írtad)Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
SystemRoot
őstag
válasz katt777 #18797 üzenetére
"Van olyan játék, amelyhez a 3870 játszható max. grafikával, 3850 meg éppen alá esne"
Hmm, 15% difi, az annyit tesz hogy 30fps vs 34.5fps. Hát nem hiszem hogy sokan megmondanák hogy meik meik. A 256os 3850 ahogy én láttam a tesztekben csak ritkán marad le az 512-estől, nem véletlen hogy bestbuynak titulálták temérdek oldalon. Ráadásul tuningban sztem kb ugyanott lehet a vége a 3850nek mint a 70nek... Szóval sztem nem olyan egyértelmű hogy mint ahogy mondtad a 3850 "el kell felejteni". Nekem két dolog nem tetszik csak az 50-ben, hogy ultragagyi a hűtése és butított az elektronikája a 70hez képest. Ha viszont olcsóbb 15+%al, akkor lehet mégiscsak érdemes vételre mert annyiból jobb hűtőt teszel rá, és tuning után nem hiszem hogy marad sok difi köztük.Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
SystemRoot
őstag
válasz Alvin_ti4200 #5172 üzenetére
érdekes, asztgondoltam hogy kihal a 256MB ilyen felbontáson. Mekkora a visszaesés fps-ben a kisebb felbontásokhoz képest nézted?