Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
halhatatlan #27795 üzenetére
helyesírás
-
tatu9
tag
Sziasztok!
6850 mellé milyen procit javasoltok amivel tökéletesen ki lehetne hajtani. Am3-as rendszer van de intelre is vevő vagyok.
Köszi -
GAbre
veterán
Sziasztok!
Haveromnak szereztem 1 6790es karit.
2magos e6750es cpuja van.
Érdemes szerintetek Quad Xeon L5420-es procira cserélni? -
Out
addikt
válasz
halhatatlan #27788 üzenetére
Driver gond
-
halhatatlan
aktív tag
Ezzel a hibával találkoztam most, elsőnek:az illesztőprogram nem válaszolt,majd helyreált!
Dirt3 közben dobta ki a rendszer,mitől lehet ez driver gond,esetleg attól ha nagyon meleg a kártya? -
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
halhatatlan #27785 üzenetére
Szerintem jó, nekem ha jól rémlik a 6850-el 3800 körül volt.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
halhatatlan #27782 üzenetére
Ki beszélte tele a fejed?
-
halhatatlan
aktív tag
elavultatási problémával találkozott már valaki a HD6870-nél?
köszi -
F_Zolee
nagyúr
válasz
halhatatlan #27779 üzenetére
Ha van ilyen, és ezek szerint van. Csak kb sehol se találsz ilyet.
-
halhatatlan
aktív tag
üdv újra!
létezik,hogy a sapphire HD6870-ben 1600SP van?
[link] -
F_Zolee
nagyúr
válasz
halhatatlan #27776 üzenetére
Persze, igaz nem olyan sokkal de jobb. Fogyasztás az más tészta.
-
halhatatlan
aktív tag
a hd6870 azért remélem erősebb,mint hd7770?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
halhatatlan #27773 üzenetére
Ugyan a táp pontos típusát nem írtad le de a mostani darabok jónak számítanak így bőven elég az.
-
halhatatlan
aktív tag
üdv mindenkinek!
következő lenne a nagy kérdésem.
6870 vga-nak elég egy 480w-os sharkoon táp?mind két 12volt ág 18A-t tud leadni.ja és van egy AMD 95wattos proci a gépben.
köszi előre is. -
Andris837
senior tag
-
Andris837
senior tag
Nagyon bízom benne, hogy pénzt kapok vissza, hiszen 56k-ról beszélünk. Abból meg akár vehetek egy R9 270X-et, vagy éppenséggel némi ráfizetéssel egy R9 280-at.
Én bízom az ATi-ban, vagyis AMD-ben, csak a Gigabyte-ban nem. Tőlük mostanság biztosan nem veszek VGA-t. Szerencsére az alaplapomnak semmi baja.
-
Andris837
senior tag
Szép reggelt mindenkinek!
Sajnos ismételten gondom akadt a kártyával. Fél évvel ezelőtt javították már hasonló problémával.
Pár hete kezdett el szórakozni a kártya, méghozzá úgy, hogy amikor játszottam, egyszer csak fekete lett a kép, a hang kiakadt majd - miután újraindult a videokártya illesztőprogram - visszadobott a játékba. Ez pár másodperc alatt lezajlott, nem is foglalkoztam vele annyira, hiszen maximum napi 1-2 alkalommal jött elő a probléma. Először szoftveres problémára gondoltam, de még nem telepítettem újra a rendszert sem, illetve a VGA illesztőprogramot.
Teltek a napok és egyre érdekesebb hibajelenségek merültek fel. Nem csak, hogy kifagyott a VGA driver, már be is csíkozta szépen a képernyőt és már nem is tudott újraindulni az illesztőprogram. Gondoltam, hogy kiveszem a kártyát, visszarakom újra. Ez sem segített. Már olyan szinten gond volt vele, hogy amikor mondjuk flash videót néztem - volna - el sem indította a képet, a hang ment. Majd egy idő után ismét annyira fagyott a rendszer, hogy már ki sem tudtam kapcsolni, csak a bekapcsoló gomb hosszú megnyomásával.
Ezek után jött a dirver újratelepítése, ami nem segített.Hála az égnek van még garancia a kártyára így vissza is vittem a boltba, ahol azt mondták, hogy elsősorban próbálják javítani - amit nem tartanak valószínek, hiszen ez már egy "javított" kártya -, így vagy kapok egy új 6870-et, ha van a Gigabyte-nak, illetve ha nincs akkor pedig visszakapom az árát.
Elnézést, hogy hosszú voltam, de meg szerettem volna veletek osztani a tapasztalataimat.
-
dik
őstag
Helló!
Olyan gondom lenne ami már a sirba visz lassan, hogy a csodálatos Giga HD 6870 UD ventijei közül 2 megzavarodott és embertelen hangokat ad ki. Nem most kezdték el csak ezelőtt kis idő után abbahagyták(felváltva mikor melyiknek volt olyan kedve). 6 napja lejárt a gari róla így azt szeretném kérdezni mit tudnék neki ártani, hogy megjavuljanak? A kidobáson kívül persze.
Nagy műtét lenne leszedni róluk a két ventit és ovatosan olajjal megkenni vagy bármiféle variáció érdekel mert már nagyon idegesítenek?
Válaszok előre is nagyon köszönöm!
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Villeneuve #27751 üzenetére
"Hardveres" hiba lesz. Esetleg a venti tápkábelét húzd ki és dugd be újra hátha segít.
-
Villeneuve
csendes tag
Sziasztok.
Egy Sapphire Radeon HD 6870 tulajdonosa vagyok, egyik nap elkezdte 100%-on pörgetni a kártya ventilátorát. Amint bekapcsolom a számítógépet már pörgeti is és hiába szabályozom programokkal (Sapphire Trixx, AMD Overdriver, MSI Afterburner) egyiken se működik a szabályozás. Mi lehet a baja? Köszönöm. -
Sanyi19
őstag
Sziasztok, valaki aki használ VTX3D 6850-et, tudnak küldeni egy bios-t?
-
jambiyya
őstag
Nálam is bakker!
Zaklatott egy ideig, hogy talált új drivert, és telepíteni. Egy idő után meguntam és ráhagytam. Na azóta mást se látok, mint hogy a host appliation működése leállt...és persze a tökéletesne működő HDMI->TV filmnézés is a múlté...grrr
Most szépen legyalulom ezt a szart és keresek régenni SW-t. -
Out
addikt
Kiderült, hogy miért nem jó nekem a 13.12-es driver és miért kell mindenképpen 14.x. Úgy gondoltam, hogy megnézem mennyivel lenne gyorsabb vagy jobb a 13.12, ezért leszedtem a 14.9.1beta-t és felraktam a 13.12-t. A videokártyára van kötve a monitor és a TV is, mert van hogy a TV-n nézek videót vagy videót vágok és kell hozzá a hang is. A 13.12-vel nem lesz aktív az AMD audio output amikor átváltok a TV-re. Szóval, itt elbukott nálam a 13.12. Visszaraktam a 14.9.1beta-t és abban egyből működik a dolog. Lehet, hogy működne a 14.4-el is, de nincs kedvem most kísérletezgetni meg a kék halálokkal bajlódni
-
Out
addikt
válasz
F_Zolee #27744 üzenetére
Még nem próbáltam ki játékban és Sony Vegasban, de az hogy telepítés utáni ujraindításkor nem kaptam kékhalált és hogy a Firefox nem omlott össze böngészés közben már egy jó kiindulópont
Kétlem, hogy lenne bármilyen javulás, de nem is ez a célom, csupán csak egy működő 14.x-es WHQL drivert szeretnék. És amig a HD 6000-es sorozat ott van a támogatott kártyák listáján, szerintem joggal várhatom el, hogy működjön rendesen az új driver és ne a 13.12-est kelljen használnom.
-
Out
addikt
válasz
F_Zolee #27741 üzenetére
Ismét jöttem tapasztalatot megosztani
Tegnap felraktam a 14.9.1Beta drivert és a 14.8-hoz hasonlóan ez megint rendesen működik.
Komolyan mondom ez már vicc. Nincs egy 14.x-es WHQL driver, ami működne rendesen, ami nem WHQL az működik. Most akkor ez mi? A WHQL minősítés ront el mindent? Mert akkor lehet, hogy nem is AMD hiba van, hanem a Microsoft ront el valamit, nem?Tudom 13.12, haggyá' vele
-
Out
addikt
Eldöntöttem, hogy csinálok egy videót arról, hogyan kell feltelepíteni rendesen az AMD új driverét, hogy működjön rendesen. Pont kapóra jött a 14.9 WHQL driver, ami a tökéletesen működő 14.8-at váltotta volna le nálam. Mondanom sem kell, hogy nagy FAIL lett az egész. A 14.9 WHQL driver telepítés végén lett egy fail a logban (a telepítést megismételtem háromszor, persze driver uninstall után), de nem foglalkoztam vele. Gép újraindítás után a CCC állandóan leállt és utána nem volt hajlandó többet elindulni így nem tudtam beállítani semmit a driverben (pl, képernyőméret igazítása a TV-re). Szóval ez a 14.9 WHQL nálad csődöt mondott. Visszaraktam a 14.8-at, azóta is minden tökéletes. Pedig azt hittem, hogy végre fejlődés lesz és nem hanyatlás
-
zozyk
addikt
Egy 6850-et mire lenne előrelépés lecserélni?
R7 250/260/260x/265?
Most ezek férnek bele a keretbe,de ha nem előrelépés akkor hagyom.... :-) -
Wolverine
félisten
válasz
Darkbalder #27688 üzenetére
Tudom, hogy régi a komment, de ugyanígy jártam
VTX3D 6850, kb. 3 éves; a kép szétesett, illetve már boot közben is artifactol. Úgy véltem, hogy szegény RAM-ok közül szállt el valamelyik és azért ilyen a kép. Mit javasoltok pótlásként? (úgy nézem, hogy az R7 260-as széria tudja ezt a teljesítményt, illetve egy kicsit jobbat)
szerk: azt elfelejtettem említeni, hogy a 14.4-es drivert használtam és nem tapasztaltam problémákat.
-
Tatinho
tag
Én az Asus féle Smart Doctort próbáltam felrakni hogy kipróbáljam a Voltage Tweak-et.
De feltelepülés után olyan hibával áll le hogy Nincs információja a grafikus kártyáról...
Egyenlőre csak a CCC-vel tuningoltam.
MSI AB-t honnan érdemes leszedni? Eddig mind vírusos volt amit találtam -
Out
addikt
Tegnap felraktam a TriXX-et, a Sapphire tweak progiját, mert kíváncsi voltam rá, hogy azzal hangosabb vagy halkabb-e a venti miközben dolgozik a GPU. Halkabbnak tűnt, viszont a Setting menübe nem tudok belépni, mert rögtön kiakad a program, Windows 8.1 U1 alatt és Sapphire HD 6850-es karival. Másnak valami tapasztalat ezügyben?
-
Tatinho
tag
Jelenleg fesz emelés nélkül 900/1100-on használom, tovább még nem teszteltem, de szerencsére semmi extra melegedés eddig.
-
F_Zolee
nagyúr
-
Tatinho
tag
És mennyire tuningolhatò ez az asus kártya? Érdemes egyáltalán foglalkozni vele, hoz annyit a konyhára?
Ha igen akkor elég a ccc-ben felhúzni vagy vmi specko program ajánlott?
Olvastam valamit hogy van aki biost is cserélt, ez miben segített?
Valamint azt megtudjatok mondani hogy pontosan miben különbözik az én asusom a v2 től? A dupla tàpcsatlakozást leszámítva.
Bocsi a sok kérdésért -
Tatinho
tag
válasz
gpatrik #27565 üzenetére
Sziasztok
Most készülök venni egy Asus HD6850 DC/2DIS 1GB GDDR5 VGA-t.
1db 6tűs táp csati van csak rajta és olvastam hogy ez korábban másoknak problémát okozott és Blacj screent dobált, ezért az asus adott ki egy rev2-es változatot amin már 2 db táp csati van.
A kérdés hogy merjem-e meg venni?
SOS-ba nagyon fontos lenne a válasz
Előre is köszönöm! -
Out
addikt
válasz
F_Zolee #27705 üzenetére
Ott rontod el, hogy nem frissíted a 13.12-őt
Tegnap miután hazaértem és felébresztettem a gépet, dobott egy kékhalált a szokásos DPC_WATCHDOG_VIOLATION hibaüzenettel (14.8). És mindezt úgy, hogy az Overdrive nem volt engedélyezve, mert azt teszteltem utoljára, hogy mennyire melegszik a kártya. Szóval, Overdrive-al folyik tovább a tesztelés....
-
Out
addikt
válasz
F_Zolee #27703 üzenetére
Ez az, hogy elvileg a 13.12 utáni drivereknek már nincs semmi hatásuk a HD 6xxx széria kártyáira és a Sapphire weboldalán mégis ott van a 14.4-es driver a 6850-es kártyánál, ami nálam nem is működött rendesen. 13.12-el csak annyi gondom volt mostanában, hogy van amikor kiírja, hogy a videókártya illesztőprogramja leállt és nem válaszol, majd újraindul és folytathatom tovább a munkát a gépen. Ritkán, de előfordul.
-
-
F_Zolee
nagyúr
MSI AB-ben szépen követheted a grafikonon, hogy miként változik a venti sebessége terhelésnél. Gyárilag kicsit alul van szabályozva. Nekem alapon 21%-on megy de már jó ideje manuálisan tolom így nem rémlik már mettől meddig milyen tartományba megy de kevesebb, mint lehetne az tuti. 52% van állítva nekem 40foktól és így marad 60fokon max...Hangja se vészes így.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged