Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
Vigneau #11296 üzenetére
Bizony, ez nem mind1 ám. Ma feltettem a TDU2-t, ~20 percig töltötte meg telepítette a frissítéseket, de összesen ugyanannyit nem játszottam vele.
Winne: jó játék, csak a single mód nagyon rövidre sikerült. Én 2 napja - végre - beszereztem az AvP-t gamet kemény 1.390 HUF-ért, amit nagyon megért. Mostanra kijavították a hibáit, és elég erős a vas a Very high grafikához FullHD-ban, ahol nagyon remekül néz ki, és besz@rás micsoda hangulata van. Ajánlom ezt is, ha szeretted a filmeket.
-
Winne
nagyúr
válasz
Vigneau #11296 üzenetére
Ahogy idősebb az ember mások lesznek a prioritások, én is kevesebbet játszom már, nyáron meg főleg. Amikor rosszabb az idő, akkor előjön úgyis minden, bár ma éppen hasraestem a Bad Company 2-től, nemsokára a multira is ráugrok. Remélem van annyira élvezetes, mint a single-je.
-
Vigneau
félisten
válasz
szasanyi #11289 üzenetére
Közben nézegettem a blogom és kezdtem megijedni. GTX 460 29°C idle és 55°C load. Aztán leesett, hogy március végi, április eleji méréseim azok.
Lord Vader:
i7-re nálam nem futja, talán Bulldozer, vagy i3/i5 "K" lesz egyszer szeptember körül.
Dirt 3 nálam nem játszik - mióta napi szinten 100km is megvan a lábamban, már nem fűlik a fogam a gép előtt is vezetni. Csak GTA 4 (vezetni itt is tudok - nem is akárhogy) és WoW (bár utóbbi most pihen a GTA 4 miatt). Apropó, kocsizgatás terén a következő játék, ami érdekelni fog, az a Carmageddon 2 lesz...
(Pedig régen sokat Nascar-oztam, F1-eztem, no meg a töméntelen WWII-es FPS - valahogy kihunyt a láz...) -
szasanyi
félisten
Én meg csak egyszerűen nem szeretem az autós játékokat. AvP multi esetleg?
-
válasz
///Krisz\\\ #11291 üzenetére
Ezzel nem vagy egyedül
-
Alister71
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #11291 üzenetére
Akkor lehet jönni a Dirt3 PH multiba, rendes tagok vannak bent. Ott kell megmutatni, nem itt növelni az E pénisz hosszát, mint 1-esek. nem akarok újjal mutagatni, de remélem érti az akire gondolok
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Alister71 #11290 üzenetére
Egyébként amióta megvan ez az új gépem azóta csak a tuninggal, a hűtőkkel, házakkal és egyéb alkatrészek cseréjével foglalkozom és azon töröm a fejem, hogy még mit lehetne ki-/lecserélni a gépben, holott ez előtt egy fostalicska gépem volt és mindig arról álmodoztam, hogy ha majd meg lesz az új napi 24 órába játszok majd amíg ki nem folyik a szemem, de úgy látszik változott a szemléletem.
-
Alister71
nagyúr
Itt amúgy van olyan emberke aki játszik is néha, vagy csak olyan aki szerelmes a hűtőkbe és a hőfokba?
Mert akkor lehet jönni a Dirt3 multiba, és ott is lehet bizonygatni a hardverek erejét, nem csak szájkaratézni.
Mert annyi sok tesztet láttam már, hogy nekem "bassz" így meg úgy megy, de valós játékba meg sehol senki.
I7-re telik, játékra meg nem? -
szasanyi
félisten
válasz
Vigneau #11287 üzenetére
Tudom.
Nálam most 26 fokos külső hőmérsékletnél a GPU idle 41 fok, és 63 foknál több nem volt játékok alatt (semelyiknél sem). Gyári hűtés a gyári venti vezérléssel (max. ~1500 f/min) és halk is, ezért céloztam arra, hogy azzal a VGA-val gond lehet ha egy olyan brutál hűtő 2 db bazinagy ventivel ilyen hőfokokat produkál - úgy, hogy közben az elégséges házszellőzés is biztosított.
-
Vigneau
félisten
válasz
szasanyi #11278 üzenetére
Jól számolsz Sanyi. Nálam 39°C az alap és terhelten 63°C a GPU. Mindez 1000/1200-on - csak visszaálltam az Afterburner-re (így alapfeszen használom a VGA-t).
Persze előtte még meghajtottam a SmartDoctor-ral: 1.3V-on 1050/1200, míg 1.4V-on ~1100/1200 - bár itt erősebb ventivezérlés kellett volna, mert már piros villanásokat láttam néhol a GTA 4-ben.
-
naksys
senior tag
Lehet, holnap teszek rá egy erősebb ventit.
A gyári 0,8A-es, ami most rajta van meg csak 0,1A. Van egy 1,15A-es, majd kiderül azzal jobb lesz-e. -
naksys
senior tag
válasz
Vigneau #11266 üzenetére
Ennek nincsen típusjele. A forgalmazótól vettem mint Alpenföhn prototípust.
Hasonló az AC s1 rev2-hez, csak a hőcsövek közvetlenül a gpu-val érintkeznek és hosszabbak a bordák, valamint pici perforációk vannak a lamellákon.
A hűtőn van egy AC pwm-es venti -ezt a kari szabályozza és egy nochtua, ami fix 5v-on teker.
A vrm-ekre külön bordát tettem. -
Winne
nagyúr
Ezeket az értékeket produkálja a kártya folyamatos 99%-os gpu terhelés mellett a Bad Company2-ben minden full élsimítás is, 57 fok a max és 52% a max ventihasználat Afterburner szerint. Ez jó?
-
naksys
senior tag
válasz
Biga123 #11262 üzenetére
Én is levettem a tégla hűtőt és rákerült egy Alpenföhn. Faszán rá volt száradva a gyári ezüstpaszta, ahhoz képest, hogy decemberi gyártmány..
Matrica nem volt egyik csavaron sem de, hogy a csavarhúzó nyoma ne látsszon a csavarokon sem, ajánlatos egy papírzsepi darabot a csavarokra tenni.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Biga123 #11262 üzenetére
Akinek Gigabyte van az vigyázzon! Én újra pasztáztam kb. egy hete és sunyin be van rakva a csavarfej alá egy rugó aminek a vége rögzítve van a csavarfejhez tehát ha kicsit vadabbul csavarjuk ki azt a csavart, akkor letörik róla, ha pedig túlságosan meghúzzuk akkor meg szétpréseli azt a vékony kis rugót.
-
naksys
senior tag
Egy ilyen hűtőcsere garancia vesztéssel jár?
-
kfron
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #11258 üzenetére
Aztmá' felrakom!
-
Winne
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #11258 üzenetére
Remélem lesz.
-
kfron
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #11247 üzenetére
Tisztelt Mindenki aki segített!
Na, az van, hogy normalizálódott a helyzet, auto módban Crysis 2 alatt sem
melegszik túl, és a hangja sem vészes...
Ha beállítom a ventik fordulatát úgy is jó, bár ott picit hangosabb.
Tehát nem a kártya rossz, hanem én voltam hülye...
Elkövettem egy pár hibát amit jobb ha a sírba viszek magammal...
Most megyek, és büntiből csúnyán megvesszőzöm magam. -
kfron
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #11247 üzenetére
Ok, csinálom...
-
///Krisz\\\
senior tag
Játék közben GPU-Z-vel naplózd a videokártya hőmérsékletét, de szerintem tuti, hogy túlmelegszik, nem hiszem, hogy a táp lenne kevés (és ne korlátozd a venti fordulatát hanem hagyd auto-n). Aztán írd meg, hogy hogyan alakultak a hőfokok (ha lehet akkor addig játssz vele amíg ki nem kapcsol), mert az az érdekes, hogy akkor hány fokos.
-
sklopp
őstag
A ref. hűtős Asus 6870 nálam így néz ki alapjáraton:
Mellesleg egyetlen Futuremark tesztet sem tudok futtatni, betöltés közben lefagy a gép, csak az egér mozgatható, semmire sem lehet kattintani, majd egy csippantás után végleges fagyás, csak reset segít. Viszont minden játék gond nélkül fut. Rejtély. -
HartgeH3-2.8
addikt
(SAPPHIRE Eligible Product List for TRiXX Utility)
11180-03
288-3E177-100SA
TOXIC HD6850 1G GDDR5 PCI-E
DL-DVI-I+SL-DVI-D / HDMI / DUAL MINI DP..és pediglen itt gyárilag húzott kártyáról beszélünk.
-
HartgeH3-2.8
addikt
azt olvastam róla, hogy ezeknél még kevésbé megy a tuning, mint a nem oc változatoknál
Ezt azért én részemről nem erősíteném meg egy MSI 6850 ről tudok ami nem OC és xart se tud tuningban qvázi nem bírja (a tulaj szerint), ehhez képest az én gyárilag OC kártyám simán nem hogy bírja egyenesen szereti a tuningot..
Én is ezen gondolkoztam hogy gyárilag OC kártyát "lehet" vagy mi értelme lenne még húzni.
Igazából arra jutottam hogy a Sapphire nem véletlenül tüntetné fel a kártya adatlapján és ajánlaná a TriXX nevű alkalmazást ha ezt nem lehetne használni bármelyik 6xx szériás kártyán. -
sith7
félisten
válasz
///Krisz\\\ #11221 üzenetére
ok
-
kfron
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #11206 üzenetére
Na, nyitott háznál is lekapcsolt játék közben... Még megnézem a tápot,
lehet a kariba a két csati ugyanarról az ágról megy.
Bár kétlem, hogy egy 620W Enermax ettől megfekszik.... -
Winne
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #11236 üzenetére
Az enyém oc kártya és azt olvastam róla, hogy ezeknél még kevésbé megy a tuning, mint a nem oc változatoknál, de majd ha unom magam nekiálook megnézegetni az értékeket. Nem tudom mennyit lehet hozni egy vga oc-n, főleg nálam kis felbontásban.
-
zolinagy
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis seítséget szeretnék kérni tőletek. Bocs ha nem ide kellett volna írnom a problémám!
Nos van egy lg lcd tv-m és a gépembe 6850-es kari van és ha lejátszok egy full hd-és filmet az sehogyan nem tudom rábírni hogy full hd-ban jelenítse meg és már kezdek megőrülni
az asztal szép 1920x1080-as semmi probléma. Win7 telepítésénél a catalystbe be kell álítanom az overscan-t hogy szép legyegyen a kép mert ha nem akk 1920x1080 59Hz és olyan rossz a kép.
Jó volna ha valaki tudna segíteni ebben
Előre is köszönöm! -
Winne
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #11229 üzenetére
Full szürke: [link]
-
Vigneau
félisten
válasz
///Krisz\\\ #11229 üzenetére
Nem minden VGA támogatott az Afterburner által. Más - nem MSI - gyártmányok csak akkor támogatottak, ha referencianyákra épülnek (esetleg szerencsés csillagzat alatt gyártódtak). Pl. az én Asus VGA-m sem referencia, ráadásul a VRM chip (ASP0907) sem ismert az AB által - még.
Elvileg van a Gigabyte-nak saját VGA tuning progija, azt is ki kellene próbálni. Remélhetőleg ez a VGA sem voltagelock-os. -
Winne
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #11226 üzenetére
Persze.
-
kfron
aktív tag
-
Winne
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #11224 üzenetére
Szerk.: úgy sem jó.
-
Winne
nagyúr
Feltettem az MSI Afterburnert, de vannak inaktív opciók: [link]
Megoldás?
-
///Krisz\\\
senior tag
Erre nem mondok semmit, mert én Arctic fan vagyok tehát csak rábeszélnélek (a videokarin és a táp ventijén kívül minden Arctic Cooling venti, de amint lejár a gari megpróbálom cserélni Arctic-ra a táp ventijét is). Csak azért nem vettem még ilyen hűtést, mert az én esetemben (Gigabyte HD6850) nem lenne olyan jelentős a különbség, hogy megérjen nekem kiadni érte 6500Ft-ot. De akinek ez megéri annak csak ajánlani tudom, mert tesztekből illetve az itteni tapasztalatokból látom, hogy eszméletlen jó hűtő ez (ugyanúgy mint a többi Arctic is).
-
Misua
senior tag
Zsír - megfordítottam az eggyetlen ventimet, mely pont vga mellet volt, hogy ne kifelé, hanem befelé fújja a levegőt és 42 fok helyett 39 fokon van a VTX6850
Lett tuningpotenciálé
Amugy ez a koncepció életképes? Mivel alapon a Procc/Lap/HDD 28-29 fokon van. -
Vigneau
félisten
-
Winne
nagyúr
Durván néz ki, szerelésről minden momentum érdekel.
@(#11190) szasanyi: Fullhd_alap vs. Fullhd_full
Nem túl kraftos.
@(#11207) delta1017: ezzel a linkkel mindenkinek a saját videói fognak csak bejönni.
Ja majdnem elfelejtettem, az alsó DVI-om nem megy, nem ad rajta ki képet, ez valami típushiba lehet?
-
mimic1979
aktív tag
A húzott eredmény feszemelés nélküli! Nem vagyok otthon annyira a feszelésben, de letöltöttem a Trixxet, és ha valaki útba igazítana hogy meddig mehetek el biztonságosan akkor megemelve is megnézném hogy hol a határa a kártyának!
-
szasanyi
félisten
Ez nem írható közvetlenül az ASUS "számlájára". Refhűtés az AMD-ATI kártyákra, csak a matrica lett cserélve ASUS-ra. Ha ASUS megoldás és ASUS hűtés, akkor az a DirectCu II lesz, bár az sem képes csodákra csak a refnél jobb (meg persze drágább is). De az AC TT Pro annál is jobb hűtés, mert VGA vezérléssel semmi hangja sincs, é kellemesen hűvösen tartja a kártyát.
-
én nem állitgatam semmit a ventivezérléseken direkt, hogy ne zenéljen a ventilátor
alp 1100 rpm, terhelve 2200 rpm szerintem ez így van jól, de ezt mindenki maga dönti el
-
sith7
félisten
válasz
///Krisz\\\ #11199 üzenetére
Én is ezen agyalok ...
-
Nekem Asus 6870 van és ref. hűtéssel van, 1920x1080 ba játszok 82 C mennek a mostani játékok venti 2200 pörög és van úgy, hogy egésznap nyomom a játékat vele, semmi gond nincsen ezen a hőfokon ennek a kártyának
szerintem nem kell ettől parázni
kis ízelitő a videoimból, hogy a játékok alatt hogy muzsikál
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhee
-
Winne
nagyúr
-
kfron
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #11199 üzenetére
Parádés!!
Köszi még egyszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmgyűjtés
- Félórányi videón a Dying Light: The Beast
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest