- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA® driverek topikja
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- SoundBlaster X-Fi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ledgeri
nagyúr
Dirt 3 az 50-es végü töpic kártyával mennyit megy (fps-re értve full hd-ban)?
-
diegho
nagyúr
Mi lehet a különbség az Asus 6850 sima és a V2 között?
-
-
lsc
nagyúr
11.8 driver teszt. Érdekes hogy a preview gyorsabb mint a whql, nem mertek mindent belerakni ?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
HartgeH3-2.8 #13487 üzenetére
oder MSI AfterBurner.... nekem is az van fent.
-
FireGL
aktív tag
válasz
-
keke69
őstag
válasz
Szerintem tudja az aide64 is meg az afterburner is!
-
HartgeH3-2.8
addikt
Áhh lecsúsztam a szerkesztésről..
Létezik egy program ami játék közben bal felső sarokban zölden ki tudja folyamatosan jelezni a GPU hőmérsékletet, venti fordulatot egyebet.Tudja ennek valaki a nevét esetleg?
Nem tudom ezek mennyire pontosak de a fentebb említett problémára lehet egy óvatossági megoldás.
-
CJ3
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #13483 üzenetére
Én olyat ajánlanék ami nekem van Cooler Master CM690 a plexis oldalú
Hasonló mint amit kinéztél csak szerintem jobb, több minden is elfér 20-23 újonnan és minőséget kapsz...A HALF még esetleg, de az Red meg persze amik zsebbenyúlósak, azokat nem részletezem 30-50000 használtan
Nem egy PC-Style-os nál láttam ilyen házat is(CM690), pl nagyon szépen meg is lehet őket csinálni, kábelek elvezetni stb....
Majd este csinálok képeket aztán majd belinkelem
-
mikromanus
veterán
válasz
Dictator^ #13450 üzenetére
win7 32 bitesen eddig nem volt ilyen gondom, de civ5-nél valaki jelezte, hogy volt kék halál (win7 64 bit). Persze lehet más az ok ott. Mindenesetre diablo 2-t és a filmeket bírta az új catalysttel. Meg a 3dmark teszteket és a crysis 2-t is. Mondjuk ha a hiba csak órák múlva jelentkezik, akkor lehet nem mondanak ezek nálam se semmit...
Közületekl találkozott valaki mostanában a catalyst 11.8-as Dr. Kékhalállal?
-
GeneraL_XTX
veterán
egyébként ha már így a házaknál tartunk tudnátok ajánlani valami jól szellőző de nem olyan drága kuckót?
pl a cooler master elite 430-as milyen?
-
ledgeri
nagyúr
Giga oc kártya...
tegnap csak kíváncsiságból levettem after burnerrel a ventit minimumra... el is feledkeztem róla, majd mikor észrevettem 80fokon járt...
Auto vissza... 100% venti majd szépen vissza ahogy hült
most meg picit ,,rezonancia morgós" a kártya (levett oldallal, közelebb hajolva), amit picit a ventihez érve lehet orvosolni...megoldás-ötlet?
-
-
CJ3
senior tag
válasz
diegho #13476 üzenetére
Az Asus-é 6870 ha nem hatjtod alapon automatán 15% on pörgeti............
Az szinte semmi a VTX 6850-et 35%, körül hajtotta az alapszabályzó, szóval vesd össze
És az sem volt hangos, a gigánál nem tudom mik az adatok..........
Az is igaz biztos ha már megveszel egy + hűtéses karit, vagy meg gyárilag magasabb órajel stb, annál már kisebb az esélye a hibáknak.
A Gigánál is valószínű valamelyik kezdetleges kártyáról lehetett szó -
CJ3
senior tag
válasz
polonic #13472 üzenetére
Kössz Broo
Igen amúgy nem tettem hozzá hogy itt ph-n irták és lehet be is volt linkelve a hozzászólás, mert ugyanezt a kérdést tette fel a srác....hogy milyen márkát
És erre linkelte neki egy másik tagTothgera30 Marika néni a kis boltban nem szokott VGA-t árulni, pedig mondtam már neki hogy egy használt kereskedést betehetnénk a Disznócombok közé
És legalább nem melegedne a teszt közben se semmi.....Meglenne a hűtés XD -
-
Bali27
addikt
Nekem V1es Asus 6850em van.. Még amikor kijött ez a széria akkor vettem.. Hozzá se kellett nyúlni.. Akár mikor frissitek Catalystet tökéletesen felmegy és hibátlanul müködik..
Szóval meg vagyok elégedve vele.. -
jockas
senior tag
válasz
Tothgera30 #13471 üzenetére
Nem éppen Marika néni volt az, akinek egymás után vitték vissza (vagy éppen az aki vissza vitt nem is egyet) a Giga OC kártyákat, mert no signalozik. Ilyen kártyát ajánlani nem éppen szokás. Ja tudom...lehet kifogni jó példányokat. De ezt mond egy átlagos pistikének, aki nem szeretne heteket / hónapokat várni egy működő Giga kártyára, mert nem cserélik neki vissza csak hosszú huzavona után.
Giga OC és Asus DirectCU közül egyértelműen az Asus a jó választás. Azoknál nincs olyan, hogy lehet...
-
polonic
félisten
válasz
Tothgera30 #13471 üzenetére
Ez nem Marika néni véleménye. Tessék visszaolvasni a topikban. Volt pár ph-s, aki tapasztalta a black screent, azaz a no signal crasht.
-
-
-
diegho
nagyúr
Milyen érdemi különbség van a Giga és a Giga OC kártyák között? Azért kérdezem, mert a tegnap linkelt tesztben említik, hogy az OC más tápellátást kapott és lehet a hűtése is más, mert a sima nem Windforce, bár úgy néz ki az is. A kérdés azért merült fel, mert az Asus DirectCU és a Giga OC között kellene döntenem, árban 1000ft a diferencia, szóval az nem tényező.
-
CJ3
senior tag
válasz
Tothgera30 #13440 üzenetére
A te házikód se kutya
Mi a neve az ilyen topicnak ahol gépházakról, hűtésekről van a téma valaki linket pls
Este csinálok képeket az új kártyáról
-
attamero81
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #13464 üzenetére
Mert az alaplapnak volt egy ismeretlen funkciója ami bevolt kapcsolva és együtt kezelte az alaplapi és a pci slot-os kártyát.(
)Meg idő közben kiderült,hogy a monitorom az ami ludas legfőkébb.Amúgy 6870 black edition előtt
,azért,mert kevesebb NAGYON frankó kártya.Savanya kollégának lesz.Ez nem azt jelzi,hogy nem lesz többet ati-m,meg hogy szar csak egyszerűen nem tudok választani,s mivel a hibrid módban nem megy az alaplapom ezért váltogatom.Szeretném kiprobálni az ati-ban a 5970-est,Nvidiában:GTX580-ast még.
Remélem adja a jó isten.Illetve tartósan érdekel a CF és az SLi konfig is!Majd lesz ahogy lesz.Éppen ram bővítés van.Azután ház design váltás,utánna M1000 Gold táp csere és azután jöhet valami frankó CF vagy SLi! -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
attamero81 #13463 üzenetére
minek váltottál vissza ha ezzel jobban meg voltál elégedve(az írásaid alapján)
-
attamero81
senior tag
Emellett gigabyte az alaplapom és a videokártyám is.Mondjuk úgy lenne a sor tiszta ha a tápom is az lenne,de mivel régen az Silent pro M500-as bevált,de viszont az új konfig többet eszik ezért nagyobbik testvére lett M700-as.Ezután jön majd az 1000 gold testvére és mégegy gigabyte 470!!Igen ugyanis visszaváltottam 6870-ről 470-re!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
attamero81 #13456 üzenetére
aurora!!!!
Na abból is 2 van... melyik (most már sajna[ miért?] más a neve...)?
egy nagy kedvenc volt.. csak drága lett volna egy 0-ról induló gépbe... majd, ha csak valami miatt kell egy új ház.. -
ledgeri
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #13441 üzenetére
típusok?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
alibaba78 #13437 üzenetére
nyíló fül : V4 black (de nem ez volt az első feltünő, hanem:
A ház előlapjának alul látható kis lyukai
A HDD, ODD tartó ,,bilincsek..
stb... te is kiszúrnád a HAF-od részleteit nem?Egy fájdalomcsillapító krém vagy kapszula reklámban is (amiben egy hapi lépked lefelé a lépcsőn, a térdét, valaki más valamilyen másik részét, meg egy parkolóházban lépkedő nő a fejét fogja a fájdalom miatt) kiszúrtam a kedvenc autóm új változatának az ablaküveg-sarokba gravírozott a logóját, mikor a nő beleszáll,(de elsőnek a kapaszkodók tűntek fel...
Meg azért vettem észre egy filmben, hogy azt a jelenetet ugyanazon az utcán többször és több szakaszban vettek fel (anyós ülés melletti üvegre kb merőlegesen a vezetőt és a mögötte suhanó tájat láttatva, majd a másik oldalról ugyanez), mert szintén a kedvenc autómat láttam meg felül fekete, alul piros színben, és feltűnt, hogy bizonyos ritmusban jön elő (vágás után fa,fa,fa bolt kereszt utca, sarkon mini szürke autó, furgon vágás [ hosszabb rövidebb részekkel...
Van szemem az ilyesmikhez...
-
CJ3
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #13453 üzenetére
Majd ahogy most megcsináltam, azt kukkold meg az új VGA-val UV kék Sata kábelek....
Atke kollégától vannak MDPC s harisnya sata kábelre.....irj neki ha érdekel nagyon szépek igényesek.....Csak a piros nem UV Reagáns
Kékem, meg Narancsom van UV s be....... besz....ás szinte izzanak a gépben
A tápot most vettem tényleg nagyon adjaMajd holnap csinálok képeket
-
-
alibaba78
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #13448 üzenetére
Igazad van.
(#13450) Dictator^: Ez kb. ugy hangzik, mintha a geped epseget kozkaztatnad a driver telepitesevel.
Nalam tokeletesen mukodik, nem volt meg kekhalal. Teszteld le!
-
CJ3
senior tag
válasz
Dictator^ #13450 üzenetére
Én most hogy lecseréltem a kártyám azt raktam fel....GTA-4 et toltam eddig, nem vettem észre semmit.....3DMark 11 et is futtattam ott se volt semmi......
Amúgy ha belegondolsz leszedték volna már ha ilyen baja lenne......Jó az is lehet hogy eggyes tipusoknál bezavarhat, nem mondom hogy nem.....
Nálam eddig minden ok
És itt a házam még a VTX 6850 el a hűtés témához kapcsolva dcsak át kellett méretezni
-
Dictator^
veterán
Srácok , pár forummal összevetve, elég sokan írják, hogy a 11.8 driver fail. Mert kék halál meg ezek..
Most akkor mivan? Merjem .-e felrakni?
-
CJ3
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #13441 üzenetére
Ugyan így van beventilátorozva a Cooler Master CM 690 es házam,a legjobb így tényleg
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
alibaba78
őstag
válasz
diegho #13439 üzenetére
Erdekes, hogy ezt meg tudtad keresni, de 6850 teszteket nem talaltal. Esetleg arra szamitottal, hogy vki itt a 6850/70 topikban tesztelte az osszes 6850-et? Btw, nem tudom mitol egyertelmu, hogy a haz a sajat dobozan van?! Nem kell a kerdesekre valaszolni, koltoiek.....
(#13438) GeneraL_XTX: A a piros hdd lockokat leszamitva semmi sem derul ki a kepbol. Meg csak nem is nagyithato, de igazad van.
Mindegy, befejeztem. Meg a vegen kotekedesnek veszitek.
-
polonic
félisten
válasz
HartgeH3-2.8 #13445 üzenetére
Itt nem számítana offnak.
Vagy, ha van a házadnak saját topikja, ott sem. -
HartgeH3-2.8
addikt
Még nem tudom a táp mellé érdemes e rakni egy ventit hogy esetleg a kártyára tolja a levegőt azzal el tudnánk e érni hőmérséklet csökkenést.
Ezen gondolkoztam még csak nem akarok annyit offolniMeg már kicsit talán az sok lenne ventiből
Szerk: Yaya köszi.Fórumtárs ha gondolod majd gyere át aztán vitassuk meg a szellőzési kérdéseket
-
válasz
HartgeH3-2.8 #13443 üzenetére
Azóta márt nem így. Kb. októberre kész is esz a gépes.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Tothgera30 #13440 üzenetére
Brutálisan néz ki
-
lsc
nagyúr
válasz
diegho #13439 üzenetére
Volt már ? Nagy különbség nincs köztük.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
ledgeri #13436 üzenetére
Jaja ott a pont a fórumtársaknál akinek ilyen háza van nyilván felismeri meg ott a dobozon a V4 Black felirat
Azóta kicsit átépítettem a gyári ledes venti az felkerült a plafonra az úgy is csak ezret forog és kapott két 12centis ventit ami 1500 at forognak, majd szabályzóval békítem le őket ezerig ha filmezek vagy netezek.
Nagyon jó kis ház szellőzés szempontjából is bátran ajánlom.
-
válasz
HartgeH3-2.8 #13435 üzenetére
-
ledgeri
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #13435 üzenetére
Nekem is ilyen házam van...
Te hány, milyen ventit raktál hova? -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Tothgera30 #13430 üzenetére
Nem is tudom, hogy ez akkor jó hír nekem vagy rossz de minden esetre tetszik
Akkor ha a simákon egy csati van akkor itt jelzés értékű a kettő
Szerk: Ennek nyomán , kíváncsi lennék a ti vasatokra is.Akinek van kedve dobjon már egy képet hogyan fest nálatok a cucc
-
válasz
HartgeH3-2.8 #13429 üzenetére
Mindenben
.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Tothgera30 #13428 üzenetére
Akkor a toxic még ebben "is" különcködik?
-
válasz
HartgeH3-2.8 #13427 üzenetére
Nem mindegyiken, nekem Giga volt 6850-ból, ráadásul OC és ott a végén volt a csati (1db)
.
-
Zohan
senior tag
ujabb kérdésema mesterekhez.....
asus 6870CF kihajtására elegendő lenne egy 1090T proci egy Asus crosshair IV társaságában? -
GeneraL_XTX
veterán
köszi
akkor megbizonyosodtam hogy a házammal van komoly hűtési problémám (elég kicsi midi ház, nagyon zsúfolt, egy 8 centis hátsó és egy 12centis oldalsó ventivel, befelé nem fúj semmi)
nálam játék közben gpu-z vel monitorozva néha 85 fölé is megy a hőmérséklet,igaz automatikus ventivezérléssel.
-
CJ3
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #13419 üzenetére
Szia igen pont láttam is hogy a hőfokokról is szó van..........
GTA 4 alatt meg 3DMark alatt is 43-62 fokig ment fel a kártya de bennt is nagyon meleg volt ma is természetesen......62 fok volt a teteje de az átlag 59-60 fok.......
(Manuálisan 60% ra a venti)
Flashget 30-31cm között és ez a biztos, az Asus 6870 CU legalább is ennyi.....a régi VTX 6850-em rövidebb volt tuti, azt saccolni birom kb 25cm
Szélessége passz viszont a táp csati oldalra néz a 2 db
A 6850 nél meg hátrafele 1 db........
Nekem az is nagyon tetszett a 6870 ben, hogy oldalra vannak a tápcsatik
-
Vigneau
félisten
válasz
mikromanus #13422 üzenetére
A BIOS-ban beállított gyári profiltól függ: adott hőmérséklethatártól változik a ventilátor fordulatszáma. Ez az, amit Te is állítgathatsz pl. az MSI Afterburner-rel, vagy az ASUS GPU Tweak-kel, stb.
-
mikromanus
veterán
Crysis 2-nél 5-10 percnyi játék után 64 fok volt kilépésnél, majd felugrott 68-ra és pár másodpercen belül lehűlt 60 alá. Talán ha nincs terhelés akkor visszaveszi a fordulatszámot a hűtőventi?
-
mikromanus
veterán
válasz
GeneraL_XTX #13419 üzenetére
Szobahőmérséklet épp most 26-28 fok lehet. CCC-ben nézve alapjáraton 46-47 fok, szmpla xvid nézegetés közben kb 48 fok, 3DMArk 11 után kb 52 fok volt, bár utóbinál a cpu teszt vagy lefut vagy nem, így lehet mire kilőttem legutóbb és megnéztema hőmérsékletet addigra már hűlt egy fokot
Majd Crysis 2-n is ellenőrzöm, bár dx11-ben ott lehet szimplán döglött kutyát fog játszani a proci miatt
-
Vigneau
félisten
válasz
mikromanus #13418 üzenetére
A jelek szerint sikerült megoldanod a problémát és pont ez a lényeg. Szerencsére igazából mindennek megvan a maga helye - már a csatlakozók fizikai kialakítása végett is.
Úgy emlékszem, az ASUS HD 6870 DirectCU-jának PCB-je azért meghaladja a 24cm-et, ráadásul még picit túllóg rajta a hűtő műanyag burkolata is. De erről kérdezd CJ3 Kollégát.Én is most egy GTX 460-hoz térek vissza. Annak a rövidsége jobban tetszett. Igaz, a legjobban eddig a Galaxy 7300GT jött be nekem. No, az nagyon édes kis méregzsák volt. Bárcsak tudnának ilyen méretben bika kártyákat készíteni.
-
mikromanus
veterán
válasz
Vigneau #13417 üzenetére
Szereztem tegnap molex kábelt és beszeretlem a kártyát. Amúgy ha formára a csati amolyan ATI-s vinyóhoz valónak tűnik, de csak 3 tüske van benne, akkor a vinyós tápkábel kell bele (2 db), vagy ez csak valami trükk, hogy aki nem ért hozzá az is tudjon kárt okozni a videokariban?
Mindenesetre beszereltem, felismerte és még képet is adott. Felnyomtam az augusztusi catalystet és látszólaga kép is jobb lett. Mondjuk indításkor mindig igazgat picit amit a 4850-es nem tett, de aztán abbahagyja a bohóckodást és működik ahogy illik. 3DMark06-kal teszteltem. Gyanítom erősen CPU korlátos vagyok most. A CPU teszt rész kb 0-2 FPS-sel futott.
Mondjuk eddig játékoknál nem okozott ez gondot. Lehet kisigényű vagyok?A 6870-es "normál" PowerColor kártya 241 mm hosszú. Azt hiszem vannak rövidítettebb hosszúságúak, de szerintem kb ennyi lehet más gyártó/forgalmazó 6870-es kártyájának is a hossza és a 6850-esek is. A 4850-es 4 cm-rel rövidebb. Azért az már észlelhető volt
-
CJ3
senior tag
Na futtattam egy 3D Mark 11 et .....4128 pont
ez mennyire jó....Nem találtam keresőben Fórumot........ De a karikhoz tartozikQ9400@ 3.16GHz
4x1Gb Super Talent @950..(4-4-3-8)
Asus 6870 1Gb CU -
Flashget
félisten
Megtudnátok mondani a 6850 ill. a 6870 kártyák pontos hosszát, mekkora hely igényük van táp csatlakoztatással együtt?
-
attamero81
senior tag
Észleltem egy új hibát amit most megosztok veletek.Volt egy gtx70-em amit elcseréltem taifa diaz kollegával,mert driver illesztési probléma volt.Megjött tőle a kártyája (XFX 6870)
és 11.8-as feltelepített catalyst után pár nappal,vagyis tegnap és ma reggel is szürke kép fogadott.Totál homály semmire nem reagál semmi.Restart és minden fasza.Viszont a felbontás elállítodott.(win7 64)Bele léptem és nem azt írta ki,hogy Samsung syncmaster 940T hanem nem támogatott mit tudomén mi.Vagyis a 470-nek sem volt baja csak ez a foss TFT szoposkodik velem.Lehet délután céllövőlde lesz belőle: -
-
CJ3
senior tag
Hihh megvan az új kártyám
Asus 6870 1Gb CU....nagyon durván néz ki, szép is de majd a tesztek tesztelik is... Nagyon igényes a doboza, a hozzá kapott tartozékok, minden legumivédőzve stb..... a kártyán meg ez a + merevítés ami a hűtő tartozéka, de akkor is nagyon jól néz ki, a 2x6 pines csatlakozás is oldalt van a plexi fele néz.....Szálas tápkábellel meg különösen gyönyörű
Asus 6870 CU............Itt meg részletesen aki kíváncsiTöbb kép leírás
-
alibaba78
őstag
válasz
banderasz77 #13405 üzenetére
A masodik dvi port-hoz hasznalj dvi-i kabelt, es mukodnie kell!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
nálam az 5770 így működik.
-
polonic
félisten
válasz
Csak egy dvi működik egyszerre. A másikat hdmi-re vagy dp-re kell kötni.
-
banderasz77
addikt
HD6870-es karinál, ha mindkét DVI-t foglalja monitor, akkor mindkettőnek működnie kellene? Mert csak az egyik megy.
-
lsc
nagyúr
válasz
--Disztroj-- #13401 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- The First Berserker: Khazan
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest