Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen monitort vegyek?
- iPad topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- MILC felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
alibaba78
őstag
válasz
Gaboman
üzenetére
Sajnos semmi info nincs az erkezesrol (legalabbis en nem talaltam). Varhatoan annyiert fogjak adni, amennyibe 2 db kerulne kulon, tehat olyan 80-90k. Elgondolkodtato lenne ebbol 2 db.

mod.: Visszavonom. Csak 1gb vram all rendelkezesre.

(#11999) Vigneau:
Olyan elkepzelhetetlen, hogy van asszony a foldon, aki tamogatja az ilyen iranyi kieleguletlenseget?
Most kerdezte a felesegem, hogy mikor veszek mar ssd-t, meg rakok vizet a vga-kra? 
-
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
Tegnap olvastam a hírt hogy 6870X2 érkezik, nem tudjátok véletlenül hogy kb mennyibe fog fájni egy ilyen kártya és nálunk mikor lesz kapható? -
lehel22
tag
válasz
John Rose
üzenetére
Szerintem ne csereljel Gigabytera (gonolom nem az OC verziorol lenne szo hanem az alporajelesrol) . Ha mindenaron cserelni szeretnel, akkor ajanlanam, hogy nagyon alaposan ellenorizd le azt a kartyat. Ha F3B verzios bios van rajta akkor valoszinuleg nem veletlenul kerult fel ra.A minimum hogy egy Far Cry 2 benchmarkot futtassal le HD felbontasban maximalis reszletessggel (dirX10, 8AA, Vsync On,stb. Melyebben most nem megyek bele , mert tobbszaz hsz.-t talahatsz a Gigabyte HD 6850 es kartyakrol es a NO Signal tortenetrol ha visszaolvasol.
-
Winne
nagyúr
Az én gondolkodásmódom a következő:
Adott a 4850, amit 14k körül el lehet adni, én 16-ért adtam el az 512-esemet nemrég. Giannitól kér egy árajánlatot és garis új kártyát kap fingért, nekem anno 32.5k-t mondott az 5850-re, ami erősebb is, mint a 6850.
32,5-14=18,5 és erősebb kártya.

-
John Rose
aktív tag
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Köszi! Halottam én is erről a hibáról. Kinéztem egy VTX3D kártyát is, de sajnos elvitték az orrom elől. Egyébként örülnék én is ha 10k-ért sikerülne elpasszolnom. Nekem már kiszolgálta a vételárát (kéz alól vett igen megkímélt és karbantartott kártya).
-
John Rose
aktív tag
Sziasztok!
Lehetőségem lenne lecserélni beszámítással a jó kis Gainward HD4850 512MB vga-mat egy 1,5 év garis Gigabyte HD6850 1GB windforce kártyára (+25,5k).
Az adatlapomon lévő pc-be építeném be. Szerintetek megéri a kártya az árát? Milyen tapasztalataitok vannak a kártyáról?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
HartgeH3-2.8
addikt
Ez annyira szép amikor a kedves "felhasználó" lehúz egy gyártót közbe a felsorolásába beleteszi a Giga típusokat miközben tudja hogy azzal voltak gondok és nem kéne venni....

Az a cikk engem is érdekelne ami szapulja a Sapphire-okat.
Én több éve vagyok "Zafír" tulaj és semmi bajom vele.Részemről Sapphire meghibásodásokról mint olyan nem tudok.
Ezzel szemben Gigáról annál többet.
Amit viszont ez a gyártó csinált az felháborító régebben véletlenül nézegettem a Giga fórumjait.
Semmi hogy elnézést kérünk vagy valami le van xarva, majd visszaviszitek úgy is ha rossz.
(Kb ennyi volt a gyártó hozz állása a userek felé) miközben pontosan tudták, hogy ők a hibásak.Egy névtelenül nyilatkozó "benfentes" cikkét olvastam ez ügyben.
Tudták hogy rossz amit kiadtak mégsem szóltak.
Szerk: Nem akartam sem osztani az észt sem flamelni de ezek után még valaki bízik egy olyan "gyártóban" mint a Gigabyte?
Vicces. -
-
ЯΞD
senior tag
válasz
polonic
üzenetére
hát különösebb gondom nincs vele csak arról olvastam a legtöbbet, hogy gyári ram hibásak...a gigáról meg, hogy azzal volt eddig a legtöbb gond. mármint a 6850-nél. MSI-cuccom meg sosem volt ezért nem tudom mennyire jó vagy rossz. igazából az érdekelne melyik a legjobb választás a felsoroltak közül.
-
ЯΞD
senior tag
Olyan kérdésem lenne, hogy melyik kártyát vegyem?
GIGABYTE GV-R685OC-1GD HD6850 1GB GDDR5 PCIE
ASUS EAH6850 DC/2DIS/1GD5/V2 PCIE ebből van olyan ami nem V2- nem tudom a különbséget...
MSI R6850 Cyclone 1GD5 Power Edition/OC 1GB GDDR5 PCIE
vagy gondolkoztam még ha tudok sporolni kicsit:
MSI R6870 Hawk 1GB GDDR5 PCIE
GIGABYTE GV-R687OC-1GD HD6870 1GB GDDR5 PCIE
Sapphiret nem szeretnék... Asus-tól félek mert eddig asus lapom, 2 asus vidi karim halt meg csak spontán...
segítsetek a legjobb választásban.. köszi!
-
Winne
nagyúr
válasz
alibaba78
üzenetére
Én is ezért vettem egyébként a 6870-et és nem az 5850-et. Nem sokkal volt drágább, de újabb, amiért tovább foglalkoznak vele ATi-ék és ha már valamihez kevés, akkor jön mellé még egy, amikor már nem lesz drága.

@(#11962) Misua: talán a "kártyája válogatja" jó válasz lehet erre a kérdésre.

-
Winne
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
A cf az cf, ezen nincs mit magyarázni, teljesítmény oké, hűtési teljesítmény romlik, amitől a kártya élettartama is lehet neccesebb, fogyasztás nől, nem tudom. Én is sokat gondolkodtam rajta, ott ahol kihasználja teljesen jó, ez előtt volt egy napig 4850cf-em és volt amin nem ment szépen, de volt amin majdnem tudta ezt a szintet, ami most van.

-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Én meg azt tudom felhozni hogy itt meg olyan sokkal nem veri a GTX 560

Nagyon jó cucc én is gondolkoztam rajta.
Azért lehet, hogy a Toxic-ot ennyire nem gyepálná el..
Olyan mérésetek bezzeg nincs![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ár/érték arányban Best Buy a HD 6850
-
Mi5i
aktív tag
válasz
roberto211
üzenetére
Nem egy kategória, és nem egy árkategória sem ezáltal
Ha van rá keret, akkor e kettő közül a Ti-t választanám természetesen. 
Mostanság sokat mazsoláztam, hogy mi legyen, 6950 vagy 560 Ti.. Tehát inkább így vannak párban, 6870 talán sima GTX-szel.
Nem részletes túlságosan, de összességében ez az oldal is jó irányadó lehet. Aztán lehet bújni a teszteket![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
roberto211
üzenetére
-
roberto211
őstag
Sziasztok! Mi a hd 6850-es kariról a véleményetek?, ez vagy a gtx 560ti ről gondolkozok.. ti melyiket ajánljátok? Várom válaszotok.. üdv: Robi
-
mimic1979
aktív tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Én játszok a Crysis2 vel 6870-el! Az Ultra beállításokat el lehet vele felejteni, mivel más topikba olvastam hogy a 1,5 giga Vramot is simán beveszi! Szóval minimum 2 giga! Az hogy High Textura Pack, azt meg végképpen el lehet a 6870-el felejteni szerintem! Lehet hogy jön valami javítás, vagy csak ennyire gyengék vagyunk hozzá azt nem tudom! Szerintem minimum két 6870 kell hozzá, vagy egy gyári 6970 2 giga rammal!
Ha bekapcsolod a DX11et, és Very High-ra állítod a beállításokat akkor már játszható 50 FPS környéke, persze Full-HD mellett! Az felett már valószínűleg fagyás lesz belőle! -
Winne
nagyúr
válasz
joshua7
üzenetére
Akkor viszont érdekes, hogy teljesen megegyező szériás kártyák között is van különbség.

Akinek a három ventis Gigabyte 6870 OC van, az futtasson egy 3dmark11-et Performance-ban legyen kedves, ha jól emlékszem 3-an vagyunk.
@(#11945) szasanyi: én tolom most, ugyan csak 1280-ban...
-
szasanyi
félisten
Játszik-e valaki a Crysis 2 DX11 móddal? Az érdekelne, hogy 6870 kártyán, FullHD felbontásban "hogyan megy" a játék.
-
belinho
senior tag
válasz
Biga123
üzenetére
Hát igen, sapphire kártyád van, szóval neked ott a trixx, hátha lesz valami új verziója, amivel lehet majd állítgatni.
Attól függ milyen feszültségszabályzó van a kártyádon, ezért fordul az elő, hogy nem MSI kártyákon is működik ez a funkció, mert ugyanazt az alkatrészt rakták a kártyára, amit az MSI a saját kártyáira tett.
Gpu tool-t meg próbáldd ki, nekem bevált. -
belinho
senior tag
válasz
Biga123
üzenetére
A legújabb afterburner, ha jól emlékszem 2.1.0, msi oldaláról töltöttem, mikor megvettem a kártyát. A core voltage mellett jobbra van egy kis panel, rákattintasz és előjön, ezzel tudsz feszt adni a memóriának, az aux voltage opcióval meg a pll-nek.
Gpu tool-t le tudod tölteni a techpowerup oldaláról, vagy google gpu tool techpowerup kulcsszavak. Stability test-et kell futtatni, a program elég régi, és nem ismeri a kártyát, de a stability test-je minden kártyát megfektet.
Először a gpu-t teszteld ki, aztán a memóriát, majd egyszerre futtasd az emelt órajeleket, ha hibázik, amit a program ki fog jelezni akkor vegyél visszább egy picit,amíg nem lesz hiba legalább 5 percig.
Birom azokat az embereket akik azt mondják alapfeszen ennyit meg annyit megy a kártya, aztán meg ráindítanám a progit és egyből verné a pixelhibákat. Attól, hogy lefut a 3dmark, meg a benchmark, az még nem biztos, hogy nem hibázik a kártya.
Na mindegy, jó tesztelgetést! -
joshua7
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
De. A 11 gyakorlatilag minden egy gpu-s kártyán vga limites P-ben is, így a Graphics score alapján mindegy, h milyen proci van alatta. Erre jó példa ez:
GTX580 + Q8400 alapon: P5028
GTX580 + 980X alapon: P6584
A P score jelentősen eltér a cpuk miatt, de ha jobban megnézzük, akkor a Graphics score ugyanaz (sőt, valamivel jobb a Q8400-as rendszernél
)! És ez van GTX580-ak esetén! Akkor mindenki el tudja képzelni gondolom, h 6850-nél még kevésbé (semmit sem) számít a proci a Graphics score-nál. Mehetne alá 7Ghz-es 990X is... -
HartgeH3-2.8
addikt
Ilyenkor ha csak a VGA-t szeretnénk alapul venni akkor nem a Graphics pontszám a főbb lényeges nézőpont?
-
JSaN
addikt
E8500 + 6870 alap orajelen 3d mark 11 baic 3370 pont, ez jo?
-
HartgeH3-2.8
addikt
Lehetséges rosszul emlékszem és a GPU meg a Memory órajel is csutkán minimum volt.
Igazából egyszer fordult elő nem is tulajdonítottam neki nagy jelentőséget de picit furcsáltam.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Srácok igazatok volt.Tényleg elég még mostanság a default órajel 820/1100 , és valóban tudja a 950/1150 et alap feszen is.
A másik ami viszont most felmerült talán mint gond.Feltettem 1-2 napja a 11.6 os Ati catalyst-ot ugye az a legfrissebb.Lépek be windowsba próbaszerüen szoktam ellenőrizni az órajeleket aztán ez fogad. Mitől csinálhatta ezt?
Szerk: A feszt és a memory órajelét én raktam vissza korábban defaultra nézegettem úgy a játékokat ő saját maga fogta és lepakolta minimumra a GPU órajelet.
Talán csak véletlen szoftver galiba? -
Biga123
addikt
De mivel terheled , játék? Vagy az MSI kombustor? mert ha azzal akkor annyira nem para mert attól rendes használat mellett kb 5-10 fokkal kevesebb lesz..
Én azért kiszedném a gépet a szekrényből..

Azabaj hogy ez a hűtő se tol sok levegőt ki a házból mindenképp átgondolnám a ház szellőzést.. amíg ez nincs megoldva ne nagyon tuningolj szvsz.. -
GoZoL
senior tag
válasz
Biga123
üzenetére
Msi afterburner külön progijával tesztelve annyi a fok terhelés alatt, alapon húzás nélkül olyan 74 fok. Sajnos a gépházam rossz helyen van egy szekrénybe van betolva elöl a ház szellőzik hátul meg ki van vágva a bútorlap de ott meg már 10 cm-re a fal van. Biztos rossz a szellőzésem. Nincs hűvös amúgy a lakásban sem....
-
-
belinho
senior tag
válasz
KaiotEch
üzenetére
KaiotEch!
Köszi a képet, hát akkor azért nincs akkora difi mint gondoltam, neked alapon többet hoz mint nekem tuningolva.
Ha lesz időd futtathatnál egy tuningos eredményt!Taifa Diaz, Biga 1 2 3!
Vram feszültséget az MSI Afterburner-rel lehet adni, egészen +50mv-ig.
Nem tudom mennyi a memória alapfesz, de ezen tud 1125mhz-t.
+10mv-tal tud 1150mhz-t, +50mv-tal meg 1165mhz-t.
Az én kártyámon Hynix t2c vram-ok vannak, gyártói oldalon 1250mhz-re vannak hitelesítve, de mégis csak ennyit mennek. Akinek Elpida ramos van, az alapon tudja az 1200mhz-t, tuningolva meg 1250mhz is sima.
Aki tuningra szánja a fejét, annak ajánlom tesztelésre a techpowerup-os srácok által készített gpu tool nevű programot, azon belül is a stability test részt,ezzel tényleg meg lehet nézni, hol a kártya vége. Azon meg ne lepődjetek meg, ha ezzel az általatok atombiztosnak vélt tuningeredménnyel egyből hibákat fog szórni a progi, én is így jártam. -
-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Asus EAH6850 Ver2 vga kártyám van és tegnap megpróbáltam tuningolni alapfeszen, csak a GPU-t és a memóriát húztam de siralmas eredményeket kaptam. Sikerült elérnem 893/1040 eredményt, ha ennél feljebb vittem az értékeket akkor vga driver összeomlott. Kérdezem, hogy akik itt tuningoltak alapfeszen, hogy sikerült elérni 950/1060-as eredményeket? Esetleg ha feszültséghez nyúlok érdemes cserélnem nagyobb hűtőre? Előre is köszi a válaszokat!
Üdv: Zoltán
-
Biga123
addikt
Valaki rakott már össze itt 3-monitoros eyefinity-t..????
Lehet nem is lehet csak legenda...
Viccet félretéve ez az aktív DPs dolog... pff .. mért így kellett ezt megoldani?????
Ott van 2dvi + hdmi... és akkó vegyél még ilyen átalakítókat de az is aktív legyen....nem mintha lenne pénzem 3 monitorra.. amúgy azonos felbontású monitorok kellenek hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kuponkunyeráló
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Legendás helyszínen mutatkozik be a kamerákra rágyúró Galaxy S26
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- EA Sports WRC '23
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- Háztartási gépek
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B85M-G B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- (Cini) Minis Forum mini PC Ryzen AI 9 HX 370 AMD Radeon 890M RAM és SSD nélkül! 1 év garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Olyan elkepzelhetetlen, hogy van asszony a foldon, aki tamogatja az ilyen iranyi kieleguletlenseget?
Most kerdezte a felesegem, hogy mikor veszek mar ssd-t, meg rakok vizet a vga-kra?

(1 év alatt így lett lecserélve a prochűtő, táp, proc, vga)

Aktív átalakító kell hozzá, amit te linkeltél az passzív. Itt egy aktív pl.:

babona az egész