- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #6196 üzenetére
De nekem a alapórajelhez képest nem lessz akkora gyorsulásom mint neked az alapórajeledhez képest!
Mert nekem alapon is magassabbak az órajeleim! -
mcmike
őstag
válasz
banderasz77 #6193 üzenetére
Én globálisan közelítettem meg a problémát -> azaz ne csak a gépnek, hanem nekem is jó legyen -> légkondi be lett téve a lakásba. Kicsivel több csak mint egy vízhűtés a gépbe, és így én is jól érzem magam...
-
banderasz77
addikt
válasz
Gaboman #6195 üzenetére
Amíg nem adsz neki plusz feszt, addig csak kihozod belőle, amit tényleg tud (mint a CPU-nál is). Nem is jelentősen melegszik jobban, nem is árt neki. A sebességnövekedés viszont elég nagy, ígyhát megéri a tuning. A plusz feszültség mondhatni túlvezérlést jelent, bármilyen elektronikai alkatrészről beszélünk. Magasabb hő, ergo jobb hűtés kell, túl van terhelve a ketyere, ennél fogva valószínűsíthetően kisebb élettartam. Bár utóbbit azért elég nehéz bizonyítani. De ezt szokták mondani.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #6191 üzenetére
Az szép eredmény!
Bár én nem vagyok túlzottan híve a tuningnak ennél a karinál!
Amit nem bír el majd alapon azt nagyon tuningban sem fogja.
Ha már kevés lesz alapon akkor váltani fogok! -
Overlocker
veterán
válasz
banderasz77 #6192 üzenetére
Egyelőre én se esek neki, örülök hogy ennyit megy, vízzel úgyis kap majd némi +t
-
banderasz77
addikt
De tegnap csak úgy kipattant a fejemből valami. Mindenki bajlódik a hővel a házban, főleg nyáron. Miért nem csinál már valamelyik cég egy PC légkondit, ami behűtené a házat???
-
banderasz77
addikt
válasz
Overlocker #6190 üzenetére
Na ez az amit én nem válalok be!!!
Így is túl jó még ez a kártya, felesleges ennél jobban húzni.
Köszi ATI. -
-
Overlocker
veterán
Én arra jutottam hogy sztem nem állít egyik szoftver se rendesen feszt...1,2v felé sztem nem tud adni az atitool se..! Komolyabb tuninghoz forrasztás kell..
-
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #6188 üzenetére
Hát akkor van egy jó XT gratula hozzá 60E Ft-ért!
-
Gaboman
nagyúr
Februárban megjelenő kártyák!
Na én ezekre vártam és mostmár kibírom februárig!R670XT/U; 65nm (February '08)
ATI RadeonHD 2950 XTX
1.00GHz Core : 2.60GHz 512-bit DDR4-Ram : 320 StreamsR680; 55nm (Dual RV670 Cores) (February '08)
ATI RadeonHD 2950 X2X
750MHz Core : 2.60GHz 512-bit DDR4-Ram : 640 Streams -
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #6174 üzenetére
Alapon is van azért külömbség,érdeklődve várom a tuning eredményedet!
-
MC Pite
veterán
XS-en van ahol azt írják hogy nem igazán műxik a fesz állítás Pron; XTre flashelve megy?
A kábel miről csainál 8pint? Ugye nem molexről? Nekem Libertyhez még jöhetne, de sztem nem olyat tudsz... (Értelemszerűen külön 12V ágakról érdemes tápoltatni a kártyát.8 pin a jövőállóság miatt van, nem az energiaéhség miatt; mert a köv ártyákon és köv tápokon elég lesz 1db 8 pines csati is, ami már eleve 150W-ra lesz felkészítve a tápból.)
-
banderasz77
addikt
válasz
Achill3uS #6181 üzenetére
Igazad van, kell egy kis kakaó neki a végső tuninghoz, amit csak a 8 pines kábel szolgáltat neki:
http://www.directron.com/ad202.html
éppen ezért sem engedi nélküle a tuningot a CCC.
Nekem pl. az AtiTool meghal az XT-s Bios-al. Kifagy a gép tőle. Ennyi.
Ha valakit érdekel még kábel, szóljatok, mert ma adom le a havernak hogy mennyi kell és vége, utána nem fogok egyesével küldetni vele az usaból. Többet meg nem hozatok, mert nem üzérkedek vele. Amennyi kell most annyi jön és kész. kb. mindenestől 2500 körül lesz. (bár azt mondják elég nehéz a cucc, remélem nem lesz sok $ a repcsi.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
MC Pite #6176 üzenetére
üdv a klub-ban
vizhütéssel sztem nem lesz gondod, elég a karinak a fetre a lemez + némi légmozgás, másnál is láttam igy XS-en..
bios update: fentebb van egy link hogyan kell. feszt elvileg kéne emelnie, de gyakorlatilag nem biztos, h emeli, majd megkeresem a mérőpontot.. Atitool-nak nem lehet elhinni semmit, pl vista alatt már ilyen stock 1.0v-ot ir a gpu-ra, azonkivül nem is emeli eléggé, szóval többen irták, hogy nem az igazi..
8pines kábelnek maxtuningban talán van némi jelentősége, nekem sincs még.. amugy rivatuner-ben feszeken kivül midnent lehet ugyanugy állitani.. enjoy -
Achill3uS
nagyúr
válasz
banderasz77 #6174 üzenetére
grat
-
MC Pite
veterán
Üdv!
Csatlakoztam a klubbhoz egy Proval.
Vizecskét műtenék rá, láttam vhol hogy (a Pro) rézhűtését lekapta, és elöl/hátul marad a 2 alulap, GPUra az univerzális blokk és csókolom? Nem tudom a feteknek elég lesz-e, vagy 20-25%n hagyjam rajta a ventit pörögni? Oldalt van egy 8cmes venti 5Von, ami inkább csak némi légmozgást generál a nyák körül mint hűt.
Jah, tuninghoz 026 atitool, és a feszek is jól működnek? (Kikapcsoltam hogy auto 3D módba lépjen, ha normálisan megy a tuning, akkor csinálok 2D/3D profilt is. Ha nem korrekt akkor marad a gyárija egyelőre, hisz még nem kevés sehova az ereje, csak amit bír olyan alacsonyra órajelezném/feszezném 2Dben, ill ue felfele, ha megy akkor XT órajeleket/feszeket kapna.)
+1: Ha XT bioszt kap akkor annyira leveszi kb órajelet/feszt mint ha Pró lenne? Mert ha igen akkor lehet kap egyet; gondolom annyi mint korábban, force flash és kész.
Ált mennyit mennek alapfeszen a Prok?8pines kábelnek azon kívűl hogy CCC engedi a tuningot van értelme? A 3×75Wot megkapja így is, tuningolni meg 3.party progikkal lehet rendesen, nem? Vagy rosszul tudom?
Köszöntem segítségeteket!
-
banderasz77
addikt
A korábban már említett 8 pin-es kábelre ha van jelentkező írjatok priviben, mert ma le kell adnom a rendelést, és ez is csak egyszer fog jönni!!! várható érkezés 2 hét (USA)
-
Ribi
nagyúr
válasz
banderasz77 #6169 üzenetére
Havernak is megjott az 2900pro.
Igencsak jol lehet huzni, meg a gpu valami 600-> 790-ig ment fel, nemtom mennyire stabil. Kb 75 foknal nem megy fentebb, szal a hutessel sem lesznek gondok.
Raadasul brutto 60 alatt volt.
Ennyiert aszondom redvasmód megérte. -
RZoli89
tag
Láttátok már ezt a teszet?
http://www.ipon.hu/?art=111
-
Gaboman
nagyúr
válasz
banderasz77 #6169 üzenetére
Szép és eredményekben mennyi a külömbséged?
-
banderasz77
addikt
Na én is túl vagyok rajta! Nekem a venti maradt a régi felállásban!
előtte : 601/925
utána: 743/1000 -
Gaboman
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #6152 üzenetére
The key element might be two flops per unit powered 320 Stream processor chip. This is not something new the original R600 managed to do this but still RV670 will be limited with 256 bit memory controller which will have to mean a slower performance at high resolutions.
Én meg ezt lehet hogy nem eröltetném a 2900XT helyett ha ezek igazak az R670-ről!
1600x1200 4xAA 8xAF mellett nem biztos hogy az jobb választás lesz.
Mert ha igaz hogy magas felbontásban gyengébb lesz a 256bit végett,akkor engem nem érdekel csak a fogyasztás és a hőmérséklete ezért biztos le nem cserélném a mostanit!R680 na az már döfi lehet bár azt adnák ki jó áron!
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Motion_Blur #6159 üzenetére
Állítólag már nem jön több. Ára? Zajszinttel mennyire vagy baráti viszonyban?
-
Motion_Blur
félisten
Megrendeltem egy 2900 PRO-t
Sapphire Radeon HD 2900 PRO 512M GDDR3 (600Mhz/1600MHz) Dual Slot Fan Cooler PCI-E ViVO
Kicsit várni kell rá, de megéri
Alvin: PÜ
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #6157 üzenetére
ugy értettem, ha most megveszi neki is ott fog lapulni
najo tényleg huzok win-t rakni
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #6154 üzenetére
lehet kapni, pl a szomszédos országokban még van, de lehet h itthon is van 1-2 megbujt darab. elbeszélünk egymás mellett
-
Soak
veterán
válasz
Motion_Blur #6151 üzenetére
Olyat nem tudok
. A Pro-t mondtam volna
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Motion_Blur #6151 üzenetére
jah, a várj 1 hónapot kategóriában elég sokan indulhatnak, birom az ilyen tanácsokat, mindig van aktuális jó vétel amit érdemes megvenni, most a 2900Pro az bárki bármit mond, a gond h nemigen kapni..
Alvin: ez eddig oké, de szted mennyire fog érdekelni az RV670 ha ott lapul a gépemben egy R600XT? főleg egy olyan embernél, aki fél évente vagy csak évente cserél mondjuk..
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Achill3uS #6149 üzenetére
Így van
Amúgy viccet félretéve, én tuti megvárnám a G92-es marhaságokat, főleg, hogy totál szarkavarás van körülöttük. Nem fognak hirtelen 50%-ot zuhanni a G80 árak (bolhán)
R600-at már nem erőltetném, egy hónap múlva itt az RV670, addig max demók jönnek, más nem. Motion Blurnak üzenem, hogy Gomezznél még mindig lehet 100 alatt GTX-et kapni (ha jól láttam túlhajtottat is)
-
Soak
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #6148 üzenetére
Szerintem sem tul jó ötlet egyiksem
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #6148 üzenetére
Alvin megmondja
GTX-et mindenkinek
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Motion_Blur #6143 üzenetére
Na és mit válaszolok?
Amúgy én egyiket sem venném meg.
-
X Factor
addikt
válasz
Motion_Blur #6143 üzenetére
pü ment
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Motion_Blur #6139 üzenetére
hát mivel ATI topicban kérdezted egyértelmü válaszokra számithatsz
amúgy Alvin kiváncsi vagyok mit irna erre
+ 1 szavazat a 2900-ra (ha találsz még vhol Pro-t, azt vegyél), tesztet meg annyit találsz mint égen a csillag ->google
-
X Factor
addikt
válasz
Motion_Blur #6139 üzenetére
Én is ugyanebben a problémában szenvedek, most jönnek majd 8800 gt meg 2950-ek kb 3-4 héten belül szerintem érdemes ezt kivárni és eztuán dönteni.
-
Motion_Blur
félisten
Üdv!
Probléma a következő: 1680x1050-el szeretnék játszani (Lost Planet, CoD4, UT3, QW:ET, TimeShift), de a mostani kártyám ehhez nem partner (X1950 PRO). Volt egy 320MB-os 8800 GTS-em, amit eladtam, mert jó áron vitték, és mert nem akartam sokat bukni 8800 GT miatt...
Szal most 2 kártya játszik:
- HD 2900 XT
- 8800 GTS 640MBÁrban ATi kicsit több, de az a pár ezer Ft nem annyira érdekel, inkább arra vagyok kíváncsi, hogy melyik kártya előnyösebb ekkora felbontásban!
Kicsit elfogult vagyok nVidia irányába + szomorúan látom szinte minden új játék elején az nVidia logot
Hazai portálokon vannak friss! tesztek?
-
Achill3uS
nagyúr
Thx srácok
ettől kicsit most énis paráztam, mert ha bexarik, garba tuti nem cserélik a Pro-t, mivel még "elvitelre" sincs, vágyázni kell rá
Soak: ATiTool szerint nem, de annak nem hiszek már, össze vissza irogat mindent, viszont nemigazán megy többet a GPU és olvastam másnál is h nem emeli a feszt, szóval attól tartok nem
de mind1, jo ez igy, legalább már a 3dmarkok nem fognak behalni, hogy ez milyen vga
szacsee: hova siessek
-
Achill3uS
nagyúr
nah, megcsináltam
2900Pro to XT Guide
before
after -
lordring
aktív tag
Hát, nem tudom. Az én dobozomon a 3dMarkos logo sincs, a többi egyezik. A manual is egy tök általános, semmi konkrétumot nem tartalmazó vmi, még az sincs benne, hogy 2 tápkábel kell. Kicsit összecsapottnak tűnik a dolog, de a kártya tényleg bestbuy. Nem csodálom, hogy alig lehetett kapni.
-
-
Gaboman
nagyúr
Én még a Vistaval nem foglalkozom addig még ki nem jönnek az új gamek és azok is csak azon fognak elindulni addi marad az XP!
Volt fent Vista de nem tetszett nekem minden kicsikét lassabb volt rajta,és a DX10-es gamekben nem igazán fogsz külömbséget találni a DX9-hez képest! -
Xelo
addikt
válasz
Gaboman #6109 üzenetére
tudom tudom, de alaplapkérdésre már biztos tudtak volna válaszolni alaplapos totyikban is, de mind1, ennyi OFF még belefér
juteszembe: tudom hogy nem jár a Sapphire 2900PRO videokarikhoz sárgadobozkupon, de azért 3DMark06ot adnak hozzá remélem. még azon vacilálok hogy XP-t vagy Vista-t rakjak-e fel? van mind2, Vista x64, XP x64-et is szerzek akár.. nem valami nagy a DX10 felhozatal eddig. bár én szeretem Vista-t, csak nem tudom milyen a driver felhozatal rá AMD oldalról -
Xelo
addikt
válasz
Gaboman #6099 üzenetére
szorri nem beszólni akartam, de nyilván ha egy topikba bemegyek, akkor annak a témájáról szeretnék olvasni
szörnyű mi? meg azzal nem is volt bajom hogy megkérdezted mi hajtja ki a 2900XT-det, teljesen ide illik, csak már a sok alaplapos cserebere nem teljesen vág ide, és nincs is összefüggésben a 2900XT kihajtásával. bár tényleg lehet hogy én látom rosszul
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elektromos autók - motorok
- RAM topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen videókártyát?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HP EliteBook 830 G11 Üzleti erő kompromisszumok nélkül!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest