Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Nekem amúgy most is az furdalja az oldalam ami az FX korszakban. Lassú volt a dx9 FX-eken? Jó, mire igazán hasznát láttuk játékokban (nem egyedül a Far Cry használta) addigra már kint is volt az nvidia SM3-as kártyával, az ati meg sm2.0b-vel kinlódott. Utóbbinak az égvilágon semmi haszna se volt sehol csak a dobozon, előbbi lehetővé tette a HDR-t, meg a hasonló mára divattávált effekteket. És nem vagyok benne biztos, de szerintem egy említésre méltó DX9-es játék se nagyon jött amit max grafikán elvitt volna a 9800XT és lehetett volna villogni vele (már úgy nagyfelbontásban, AA, AF, ahogy illik ; mikor még nem volt gef6 csak fx meg rad9).
Akkor okos dolog volt azért radeont venni mert milyen jó lesz 1 év múlva? (lehet hogy dx8-ban is gyorsabb volt most csak a "készüljünk a jövőre, de jó lesz ha..." részről nézem) Mert aki FX-et vett rákényszerült hogy gef6-ra váltson (én pl. rögtön kiadásakor FX5800 olcsón elpasszol és az árából 6600GT), aztán ha befagyott a konfigja mára jobban járt egy 6600GT-vel mint egy X800XT-vel, mert sok játék már csak SM3-al hajlandó egyáltalán megindulni. (még mindíg jobb 640x480-ba tolni mint sehogy, főleg olyan embernek akit ez nem is annyira izgat, csak lőni akar)
Szóval mire beköszöntött a DX9 korszak volt drága csúcskártyája és olcsó középkategóriás SM3-as cucca is az nvidiának, átlehetett velük vészelni az FX korszakot és utánna megérte velük maradni.Most visszatérve a jelenbe: Lefut egy global illumination demó 3870-en 100FTP-el, a csupsz, puritán környezetben, 8800GTS-en meg 1,5-el! Jó, számoljuk ki mennyi teljesítmény marad erre a célra egy játékban ami enélkül az effekt nélkül is csak 60FPS-el fut. Annyi hogy addig kéne butítani míg értelmétveszti, vagy emiatt megharmadolnánk az FPS-t és játszhatatlan lesz?
Nem lehet hogy ha kihoznának valami olyasmit mint FX korszakban a Far Cry, sőtt tényleg minden D10.1-et megvillantana valamilyen szinten most Geforce 9800GX2-n 4, Radeon 3870-en pedig 12 FPS-el menne 1024-es felbontásban? Én biztos kidobnám a kártyát és rohannék 3870-et venni, mert azon 3x annyi az FPS, csaképp azzal se fogok játszani 1 percig se...A DX10 még új cuc, jóhogy nem azonnal megy az átállás átmenet nélkül, ez ma az átmeneti korszak...
Sőtt, szerintem a DX10.1 előhozatala miatt már ugyanott leszünk mint SM2-SM3 idelyén, az igazán érdekes dolgokat amik összehozhatóak lettek volna DX10-ben már csak DX10.1-ben látjuk, DX10.0-t meg temethetjük...És mielőtt jönne valaki hogy önjelölt prókátor vagyok vagy fizetett marketinges: Venni fogok egy Radeon 4870-est amint kapható lesz magyarországon. (szerintem már itt ph aprón sorbanállok az első rakományért...) Most csak úgy kedvem volt elmélkedni...
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest