Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Philips LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ragasztós
újonc
válasz
#22145024 #29565 üzenetére
lemaradt: alapozás, több gondot jelenthet, mint előnyt.
Lehet, hogy nem üt át a ragasztó, de lezárja a felületet és nehezen fog száradni (a ragasztóból a víz diffúzióval megy el a fa, ill. a furnér felé (egy próbát megér: állítólag valamiről mindenki tudta, hogy nem lehet megcsinálni, mígnem jött valaki, aki ezt nem tudta és megcsinálta).
Elvileg van olyan furnér (én nem vagyok fás, nem ismerem), aminek a hátoldala papírréteggel le van zárva, azon nem üt át a ragasztó. -
ragasztós
újonc
válasz
#22145024 #29565 üzenetére
Gondolhattam volna, hogy a legkritikusabb témák jönnek elő.
Bocs, ha nyilvánvaló dolgokat (is) írok.
Általában minden ragasztóval lehet furnérozni. Mindenki arra esküszik, amit megszokott. Az átütésnek, ill. a szücsösödésnek többnyire prózai okai vannak: vagy sok a ragasztó, vagy már elkezdett bőrösödni (nyitott idő sok volt). Vannak olyan gyors ragasztók, amelynek magas a száraz anyagtartalma: kb. 60%. plusz olyan adalékot tartalmaz, ami meggyorsítja a filmképzést. Ilyen lehet pl. a Henkelnek a gyorsragasztója, ugyanez a Racollnál, vagy a Technobond D2 Special (új neve Technobond 2100). www.szolvegy.hu honlapon megnézhető. Lényeg: egyenletes, nem túl sok felhordás kell, ne kezdjen bőrösödni (nagy felületen a befejezéskor visszatérni az elejére, de csak átkenni többletragasztó nélkül). Ha többet préselsz egyszerre, egymásra rakva, akkor hosszabb nyitott idejű kell. Ha sok a felhordás, a prés nem tudja kinyomni úgy mint táblásításkor. Bepréseli a rostok közé, átüt, ill. nedvesen tartja a furnért nem szárad, hullámosodik.
Sok szerencsét!
A konferencia anyaga elkérhető az alábbi címről:
Fehér, Sándor <sandor.feher@skk.nyme.hu>
Ábrahám, József <jozsef.abraham@skk.nyme.hu> -
ragasztós
újonc
válasz
#22145024 #29560 üzenetére
Nem tudom, mire gondolsz, de legyen.
Próbálok semleges információt közzétenni.
Legyen elsőre a diszperziós faragasztók besorolása felhasználása
D2-ES BELTÉRI RAGASZTÓ:
Belső terekben, lefolyó vagy lecsapódó víz esetenkénti, rövid idejű hatásának és/vagy magas páratartalomnak kitett felületeknél, max 18% fa nedvességtartalomig.
D3-ES BELTÉRI RAGASZTÓ:
Belső terekben, lefolyó vagy lecsapódó víz és/vagy magas páratartalom gyakori, rövid idejű hatásának kitett felületeknél. Külső, az időjárás hatásai ellen védett területeken.
D4-ES VÍZ ÉS FŐZÉSÁLLÓ RAGASZTÓ
Belső terekben, magasabb hőmérsékletek és lefolyó vagy lecsapódó víz gyakori hatásának kitett felületeknél. Időjárási hatásoknak kitett külső területeken felületi védelemmel.
Miért írom ezt? Mert még mindig találkozom olyan véleménnyel, hogy "Azért használok D3-as ragasztót, mert erős kötés kell". Na a D2 pont olyan erős (amíg víz nem éri, de pl. két óra hosszáig érheti is). -
thyeby
őstag
válasz
#22145024 #29480 üzenetére
"Meg tudod oldani az olcsóbbal is, különböző trükköket bevetve még a pontosság is tartható, de egészen más egy cserelapkás zászlóshajón átküldeni a fadarabot, mint egy lemezvázas szögteszkós wannabe tákolaton."
Na, ez egy remekbe sikerült hasonlat. Annyival egészíteném ki ezt az eltalált gondolatmenetedet, hogy van egy olyan felhasználási intervallum, ahol nemigen éri meg beruházni egy cserelapkás zászlós hajóra. Bizonyos szinten felül természetesen feltétlenül. Ám hogy hol ez a szint, azt mindenkinek magának kell értelmeznie.
Engedd meg, hogy dióhéjban ecseteljem a saját példámat erre:
Megszületett hat évvel ezelőtt a fiam. Nem volt fényképezőgépünk, de még a (Nokia 5110-esem is képtelen volt ilyet művelni - a mostani, egy Evolveo strapateló már tudna, de minek?) telefonjaink is alkalmatlanok voltak fotózásra. A fiamról a születése napján az első képet a párom kollégája készítette egy occó mobiltelóval, és szégyentelen minőségben. Aztán megjelent a páromban az igény, hogy legyen nekünk is fényképezőgépünk.
Szeretek fotózni, icipicit konyítanék is hozzá (gimis koromban a suli fotósa voltam, ott ragadt rám valami). Így aztán tudtam, hogy hol kezdődik a fotózás. Igen ám, de időközben kialakult bennem egy babona, miszerint mindenkit elvesztettem, miután fotósorozatot készítettem róla. Szóval már vásárlás előtt tudtam, hogy a gépet a feleségemnek veszem. És akkor került a házba egy Sony Alpha belépő DSLR. Gondoltam, teszek majd rá egy nagylátó obit is a páromnak, és azzal sok időre kipipálva a fotózás részemről. Az én oldalbordám fotózni semennyire nem tudott. Gondoltam, sebaj, majd megtanítom Neki az alapokat, amitől szagot kap, és utána már önállóan fejlődik tovább. A gyakorlat mást hozott. Még annyit sem tudott megjegyezni, hogy nem skalpoljuk meg a gyereket, épp azért tükörreflexes a gépünk, hogy nem akkor kattintunk, amikor az alany épp önti a pálinkát magának, pláne nem, ha azt pezsgőspohárba önti, hogy háttal állunk a fénynek, sose szembe vele.
A remény hal meg utoljára, én nem adtam fel. Hanem tavaly az én Napsugaram kábé két hónapon át keresgélt olyan okostelefont, ami jó képeket tud készíteni. Az egyetlen kritériuma is ennyi volt egyben a teló választásakor. Végül rátalált egy Sony Xperiára félszáz ezer forintért. Olyanra, ami 30 képből 25-öt alapból menthetetlenül elront, gyakorlatilag képtelen az autofokuszra. De legalább nyóc megapixel.
Na, én itt adtam fel a reményt is.
Szóval pillanatnyilag köreinkben még egy sanyialfa is ágyúval lövés verébre. -
Tzupi
csendes tag
válasz
#22145024 #29480 üzenetére
""És az olcsóbb tükörkamrás gép semmivel nem tud kevesebbet"
Kb pont annyi a különbség, mint egy negyedmillás vs kétmillás gyalu (vagy akármi) közt. Meg tudod oldani az olcsóbbal is, különböző trükköket bevetve még a pontosság is tartható, de egészen más egy cserelapkás zászlóshajón átküldeni a fadarabot, mint egy lemezvázas szögteszkós wannabe tákolaton."Yup
Felsoroláshoz:
d, olyan vázat és objektívet használni, amivel kevés fény mellett is lehet fotózni.sokszor az első 3 nem kivitelezhető, pl színházi előadások fotózásánál, riportfotózásnál. Ilyenkor jönnek be a képbe a 600e ftos váz és a 400e ftos objektív.
De már tényleg nagyon elmentünk a témától.
Milyen körfűrész asztalt és akksis behajtót vegyek és milyen távolságra kell lennie a Blum 32x34z123as fióksínnek az elejétől?
-
Soká
senior tag
válasz
#22145024 #29401 üzenetére
Azért a multik sem hülyék, amikor Kínában gyártatnak. Nekem ez a negyedik műszakos gyártás is kicsit urban legend jellegű dolog ugyanis a hamisításnak ez a módja elég jól kivédhető azzal, hogy nem minden egy helyen készül. Nem is lenne logikus. Egészen más technológia egy motor elkészítése, más a műanyag váz, stb. Ezeket külön gyártatják, egymástól független beszállítóktól és a különböző alkatrészek csak az összeszerelő üzemben találkoznak. Oda viszont nem markolóval viszik az alkatrészeket, hanem szoros elszámolásban és nehéz ám feleslget gyártani saját haszonra. Más a helyzet az olyan monolitikus dolgoknál, mint például egy írható CD DVD, ami tényleg egy helyen készül, a technológia nem védhető le. Ott tényleg gyakorlat, hogy azon felül is gyártanak, mint amit a cég hivatalosan megrendelt.
Láttam, sőt vettem már gyanúsan olcsón, de vadiúj zöld színű... fúrógépet, éppencsak doboz nélkül, ami minden bizonnyal a magyar gyárból került ki valamilyen fondorlattal. De ez sem hamisítás csak egy szimpla lopás.
Amit meg a kínai autógyárak művelnek, az sem hamisítás, hiszen a klónjaikat nem az eredeti márkanéven árulják, ők egyszerűen a szerzői jogokat nem tisztelik.
-
Winner_hun
félisten
válasz
#22145024 #29184 üzenetére
Ez a kényesség téma akkor letudva, ezek nem igazán érdekelnek. Vigyázok az eszközökre. Ha meg valami olyan van az anyagban ami nem odavaló.. hát akkor így jártam, de ezekre nem adok, ennyi erővel felesleges ilyen szerszámokat gyártani... továbbra is az érdekelne hogy a vídiánál mennyivel tartósabb egy gyémántos kés.
Ha 5x drágább (pl 2k vs 10k) de csak 3x tartósabb akkor az 6k vs 10k, nem igazán éri meg. -
Winner_hun
félisten
válasz
#22145024 #29177 üzenetére
Mit jelent az hogy kényes? A sokáig bírja az anyagfüggő is ha jól gondolom.. nem rövidtávon, 1-2 hét alatt megtérülő beruházásra szánom. Nyűgmentes legyen. Megveszem és sokáig jó legyen, a plusz árat ezért nekem megéri. Az hogy hosszabb távon hozza vissz az árát az nem érdekel.
-
-
mrcruiser
csendes tag
-
thyeby
őstag
válasz
#22145024 #29150 üzenetére
És ha Massiv tools lenne őkelme?
-
ferkoboy
senior tag
válasz
#22145024 #28857 üzenetére
Okés. De ha már pacsmagolás kihagyása, akkor meg már nem annyival drágább unimax-nál az "I" profilra való szorító.
[link] - és itt is "végtelen" a szoríthatóság. Csak ez az i-profil kell hozzá. (Egybe is lehet kapni ugyan, de szállítás miatt lehet jobban megéri a helyi méh-telepen beszerezni.) - És azért biztos nem ugyanaz itt a szorító-erő. (feltételezem ez többszörös erővel képes szorítani). Egyedüli hátránya talán a "mobilizáltsága". helyigényesebb, és nehezebben mozgatható -
thyeby
őstag
válasz
#22145024 #28822 üzenetére
"A csisz.paírból ki lehet csapni a port, nem tapad bele, ugye?
Nálad volt nagyobb flekk, ami mély is, vagy jellemzően csak felületi sérüléseket tömtél be vele?"A csiszolópapírból valószínűleg remekül ki lehet csapni a port, ugyanis olyan jellegű port szabadított fel a kovalens kötéseiből, ami olyan gipsz benyomást keltett. Én ugyan nem tudtam kicsapni, tépkedtem az újabb papírokat sűrűen, de ez azért volt, mert friss festésre kentem rá. (A frissen festett felületen azonnal látszódik icipici hiba is, míg a felcsiszolt, tiszta farostlemezen az én megvénült szemeim már nemigen látták a durvább hibákat sem. Bekentem hát elébb alapozófestékkel. Ezt a trükköt egyébként jó szemű festőktől loptam.)
Igen, ez mélyebb foltokat is kiválóan kitölt. Gyakorlatilag az volt a fő feladatom, hogy egy gázok szabad járására alul is, felül is telefurkált ajtóról kellett eltüntetnem a lyukakat, amik igen sokan voltak (vagy 90 db kb 15-18mm-es furat), és beszabtam helyettük szabványos műanyag szellőzőrácsot.
Nekem a mezei verzió is tökéletesen ellátta ezt a feladatot, de lehet kapni ugyanennyiért ugyanilyen kittet üvegszálas tartalommal is. Az már nagyon mély repedéseket, réseket is stabilan kitölt.Egyébként Runner kolléga is azon a fertályon létezik, ahol Te laksz, és ő linkelte a BodyFiber-t, ami üvegszálas. És a Body jónak tűnik a piacon több tekintetben is, árban pedig csak kicsivel kér többet, mint a Motip ára.
Az általam használt Motip kb két nap kötés után (értsd, a bedöglött maradék anyag) még mindig nem volt olyan rideg, mint az üveg. De az idő haladtával érzésem szerint egy határig folyamatosan merevedik. A megkötött anyag szép tömör, nem lyukacsos, és ha ügyesen kented, csiszolni sem kell, olyan abszolút felületet ad. (Ügyes alatt azt értem, hogy nem taknyol a spakli két szélénél mellé, kicsit nyomva, elég kicsi szöget bezárva a spaklival a kezelendő felületen. Mielőtt újra leteszed a spaklit másik folthoz, előtte törölgesd le, mert még a kenőkés élén is megragad az anyag, és akkor már nem tudsz üvegsima felületet húzni. - nekem a nadrágom este, munka után megállt a sarokban.)
A Body kínál kifejezetten lökhárítóra is, szerintem az lesz a legflexibilisebb. De szerintem ez is megfelelhet arra a célra, amit valamennyire körülírtál. (Mondanám, hogy tessék öregem, itt van ajándékba a megmaradt több, mint fél doboz, de többe kerülne a postaköltség azt Hozzád eljuttatni, mint amennyibe egy bontatlan konzervás doboz kerül. Azonban ha vársz vele addig, amíg a léceid a kezeidhez kerülnek, bedugom Neked közéjük.
)
-
thyeby
őstag
válasz
#22145024 #28813 üzenetére
Még mindig olyan a kezem tőle.
Korrektnek ítélem, bár én nem vagyok nüanszlátó festőguru. A fürdőszoba ajtómat tettem rendbe vele. Elég rugalmas, elég kemény, mégis csiszolható. Eszementül tapad. Ügyelni kell, mennyit keversz be, mert amit secperc alatt nem villámlottál ki a tenyeredből, az már a tenyeredben is marad. (Én balga, fél dobozzal jártam így, szirénázhattam vissza a boltba másikat venni.)
Biztos van 3M-es is még drágábban, nekem ez elégnek tűnt. -
mrcruiser
csendes tag
válasz
#22145024 #27860 üzenetére
Alapvetően pozitívak a vélemények az Axminster oldalán a 200-as fűrésszel kapcsolatban, aki lehúzza az olyasmire panaszkodik, hogy nem tudta rendesen beállítani a tolóasztalt, ezért nem tud derékszögben vágni vele. A dicsérők között pedig asztalos is volt, aki napi rendszerességgel több órát is hajtja.
A motor teljesítményére nem panaszkodott senki, így elképzelhető, hogy a kis indukciós megfelelően teszi a dolgát.A faelefántos verzió jó eséllyel ugyanazt nyújtja, mint az axminsteres, azonos árban, ezért én ha ilyenben gondolkodnék, akkor az is szóba jöhetne.
Az axminsternél van ennek 250-es verziója is, azt is dicsérik, az ráadásul 80kg. Ilyen nem kapható az itthoni WM szériában.
A Savas úr által is vásárolt steller upgrade is megérhet egy misét, nem kizárt, hogy jobban jár az ember egy ilyennel, az asztal toldás és akár a tolószán helyett is. -
mrcruiser
csendes tag
válasz
#22145024 #27844 üzenetére
Igen és elég pozitívan nyilatkoztak róla. Youtube-on van egy Savas Pappasava nevű görög fickó, aki angliában él, neki ilyen fűrésze van és elég sok videót csinált róla. Vett hozzá egy szintén axminsteres párhuzamvezető upgradet is, azt is bemutatja. Érdemes megnézni, holnap dobok linket is, ha kell.
-
thyeby
őstag
válasz
#22145024 #26338 üzenetére
"30+ éve még csak egyféle volt... "
A dolog pikantériája, hogy éppen akkoriban raktáros voltam egy elég nagynak és sokrétűnek számító raktárban, ami szinte mindenféle szakmát kiszolgált. És akkor ismerkedtem meg a Loctite ragasztókkal. Már akkor is létezett nagyon sokféle típus többféle kiszerelésben. És gyakran bajban voltunk, mert angol nyelvű prospektusból kellett ráböknünk, hogy melyikből rendeljünk - angolul persze szinte senki nem tudott nálunk. Ha az emlékezetem nem csal, akkor a Loctite IS 495 volt egy olyan univerzális pillanatragasztó, ami elég széles spektrumon volt jól használható. De mást javasoltak fára, fémre, műanyagra, bőrre, üvegre. Az ujjunk persze mindegyik flakonjához elválaszthatatlanul odagyógyult, ha rákerült pici cseppecske is akár.
Triton:
Szerintem a kicsi is ugyanazt tudja, mint a nagy, csak szerényebb motor hajti. De meg kell kérdezni telefonon a Paliszanderéktől, az a biztos. Az asztal felől kurblizás egyébként - bár nagyon kényelmes, jó kitaláció - lentről egyéb ipari gépeken sem opció, hanem alap. Ami számomra nagyobb durranás, az inkább az, hogy amikor teljesen kiemeled az asztalból a gépet, akkor automatikusan reteszel, és kiáll a hollandi az asztal síkjából, hogy felülről, egy kézzel lehet benne marófejet cserélgetni.Nem tudom, mennyire kicsi csipesszerű szorítóra gondoltál, de többnyire akció nélkül is kifizethető. Enyvező csipesz a neve egyébként, és ha bemégy a Baumaxba pl, valószínűleg többfélét is találsz ott - fémből, műanyagból, ahogy tetszik.
-
thyeby
őstag
válasz
#22145024 #26324 üzenetére
Nagyon nagy különbség van egyik és másik közt. Úgy általánosságban a LOCTITE ragasztóit merem ajánlani. Akadt már dolgom olyan noname pillanatragasztóval, aminél a tojásfehérje is különbül ragasztott. Sokféle LOCTITE van, meg kell találni az anyaghoz a legmegfelelőbbet. Aztán hűtőben tárolva meg lehet duplázni is talán, míg kitart a tégelyben a maradék. (Csak ugye, ahol kicsi gyerek van, ott óvatosan kell ezt a hűtő dolgot megközelíteni.)
-
-
válasz
#22145024 #26306 üzenetére
"Vagy az eporapid inkább a hajdani epokit-hez hasonló?"
Nem. Én az Uverapid-ot soha nem használtam, nem ismerem, de elmondásod és képek alapján hasonló lehet az eporapidhoz. Az Eporapid fehéres-áttetsző keveréket ad, az epokitt sárgás, nem átlátszó, elegyet. Jobb az Eporapid, erősebb, semlegesebb színű, a színező-por is jobban érvényesül benne.
"Ha előtte lekenem a felületet sellakkal, az gondolom segít majd, hogy nem ivódik be a fa egyéb helyeire"
Nem hiszem, hogy segít. Egész egyszerűen ahova nem kell, oda nem szabad kenni, vagy még híg állapotban ki kell kapargatni onnan. Ez a ragasztó különben sem "ívódik" hanem a felülethez tapad, de embertelenül. A sellakkal kezelt felületre is ugyanúgy ragadna.
"Hogyan lehet púposra spaklizni?!"
Ennek nagyobb és mélyebb hézagok kitöltésénél van jelentősége. Nehéz ezt szavakba önteni, csinálni könnyebb, de az a lényeg, hogy a reibolás során az anyaggal a hézagot teljesen ki kell tölteni, levegő nem maradhat benne, és nagyon erősen kell rányomni, hogy a végén az elhúzásnál a nyomás alól felszabadulva, kitüremkedjen a tapasz. Ettől jobban nem tudom leírni, próbálgasd!
-
válasz
#22145024 #26300 üzenetére
"Intarzia-szerű dolgoknál mivel érdemes kitapasztani a réseket? Csontszínű vagy fekete kellene. Egyáltalán milyen néven keressem? Nem eltüntetni akakrom, hanem pont kiemelni a "hiányzó részt" vmilyen tapasszal, ami utána lakkozható vizesbázisuval, vagy sellakkal. (netán kemény olajjal)"
Sötét por páccal színezed a hordozóanyagot, ami lehet folyékony fa, lakk-csiszolópor kombó, fehérragasztó-csiszolópor kombó, gipsz-csontenyv kombó, stb. Mindegyiknél számítani kell a beszáradásra, tehát száradás közbeni bemélyedésre (de ez függ a rés mélységétől, nagyságától), ezért púposra kell kenni (bármilyen furcsa, lehet púposra spaklizni
) Vagy száradás és némi csiszolás után újra kell kenni.
Ami nem szárad be, az a két komponensű Eporapid, azzal is elkeverhető a megfelelő színű porpác, csak az egy műgyanta alapú anyag, talán kicsit szintetikus kinézete lenne, de jól színezhető. -
-
mdk01
addikt
válasz
#22145024 #26151 üzenetére
Nagyon számít.
Egyenletesen kell és annál szebb lesz és tartósabb. Ha göröngyös akkor mindig a legvastagabb részen fekszik csak fel, tehát a tapadási felület sem akkora mintha teljesen egyenletesen feküdne fel mindenhol a furnér a felületre. Másrészt a göröngyök meglátszódhatnak.
Ha szépet akarsz és nem túl sokat, illetve biztosra akarsz menni, akkor vegyél olyan spray-t amit sztem leginkább kárpitosok használnak szövetragasztáshoz. Magasnyomású spray-s dobozba van töltve a kontakt ragasztó és nagyon vékonyan egyenletesen feltudod fújni mindkét felületre. Ennél jobbat ilyen módszerrel nem hiszem hogy lehet csinálni. -
mdk01
addikt
válasz
#22145024 #25646 üzenetére
Nem szeretjük megszakítani a kontúrmarást, illetve meg is bonyolítja kicsit a programot meg ki be kell lépnie a késnek többször szóval macera, így inkább csak nincs átmarva az anyag, meg van hagyva 1-2mm és szintbemaróval marjuk ki, de van hogy telibe le kontaktcsiszoljuk a másik oldalról azt a maradék 0,5-1mm-t attól fog miről van szó.
-
mdk01
addikt
válasz
#22145024 #25628 üzenetére
Nem igazán lehet többet marni egyszerre mert a vákuum, csak az alsót szívja(fogja le) a felette lévőket nem fogja semmi. A szélét sem elég lefogatni mert akkor meg beremeg, meg a kimart részek amik kiesnek össze vissza verődnek a késtől, szóval ezt így nem lehet.
Márton: 40mm-es MDF-et is átlehet marni egy lépésben, csak kés kérdése.
-
Márton111
aktív tag
válasz
#22145024 #25628 üzenetére
Én a CNC-ről készült , you tube filmeken úgy láttam ,hogy mm-es fogásokban lépdel ,és nem másfél cm-es fogatásokkal!Tehát 3 táblát 3x tovább tart lemrarni eltekintve hogy 3 táblát gyorsabban fogatok oda és szedek le ,mint 3x 1 táblát. Amúgy úgy tudom egy kézi felsőmaró max. fél cm2-t szabad fogasson és gondolom a CNC se stabilabb sokkal mint egy 1800W-os kézi felsőmaró tengelycsapágya.Gondold el, mire a marási helyre ér, már egy elég hosszú erőkar végén dolgozik a marófej (a CNC-nél).
-
Márton111
aktív tag
válasz
#22145024 #25266 üzenetére
Tényleg
.De [azt írja] családja Németországból ment ki Kanadába .Ezt keverhettem össze Ausztriával (Németországot).
-
mdk01
addikt
válasz
#22145024 #25243 üzenetére
...el sem olvastam a hsz.-ed mikor írtam.
Arról nem bszélve hogy lakkja válogatja de megvan hogy melyiknél hány órát kell várni hogy lehessen polírozni, mert ha korai akkor elkopik, ha késői akkor meg nem lehet polírozni mert megkeményszik és ezt be kell tartani tehát még erre is számolni kell hogy X+15óra múlva polírozni kell. -
epmd
tag
válasz
#22145024 #25241 üzenetére
Mondjuk nekem a durva-finom csiszolásért lenne jó a rotex.Viszont polírozni is jól jönne,ha beesne egy magasfényű festett bútor.A felületkezelő 17e körül csinálja négyzetméterét,de az alapanyag szerintem max 5-6 rongyban megáll,az árkülönbözetért meg már megéri dolgozni vele.
-
epmd
tag
válasz
#22145024 #25239 üzenetére
Van nálunk a telepen egy autófényező,ő mondta,hogy a rotex nem igazán jó polírozni,a Festosok meg hogy jó.Így egy kicsit alábbhagyott a lelkesedésem,hogy beszerezzek egy rotexet.Egyszer utána kellene járnom,hogy kinek van igaza.
Ki kellene próbálnom náluk,hogy milyen felületet lehet vele készíteni.
-
Márton111
aktív tag
válasz
#22145024 #25102 üzenetére
Én 5w-os power ledekre[ilyenekre 2 féle fehérből] gondoltam,(3db6világítótest) csak úgytűnik egy gigászi alumíniumprofilra kell ráerősíteni őket , vagy aktívan , hűtőventillátorral egy kisebb proci hűtőre.(az megint problema egy elektronikai analfabetanak ,hogy hajtom meg a ventillátort, hogyan fog egyszerre indulni a ledekkel,és hogy kapcsolja le vmi a ledeket,ha a ventillátor megmurderna.)
Előnye a power ledeknek,hogy nem kell 100db-ot összeforrasztani.Csak egy hozzá passzoló áramgenerátort kell találjak. [230v 15w 650ma ]vajon erről 3db sorbakötött 5w-os power led működne? -
epmd
tag
válasz
#22145024 #24924 üzenetére
Nekem nincs bajom a régebbi Metabokkal(az újakat nem ismerem),azok tartós gépek,csak ormótlan nagyok,és nehezek,és nem mindenki született Fekete Lacinak.
Csiszolópapírból meg olyat keresek,amivel 1 darabbal meg tudok csiszolni 2-3 négyzetmétert,és ne keljen olyan sűrűn cserélgetni,mint pl. a sárga Sia-t,ami kb fél négyzetmétert bír ki,utána már nem visz semmit,ha régi festéket csiszolsz.Az ilyen festékre való papírokon van egy bevonat,amitől az sokkal lassabban tömődik el,így tovább tart.
-
epmd
tag
válasz
#22145024 #24917 üzenetére
Köszi,csak nekem excentercsiszolóra kell,nem kézi csiszolásra.Van a Boschnak egy Whitepaint nevű papírja,azt fogom most valahogy kipróbálni.A Festoolra való lukasztással csak 50db-s kiszerelés van,Boschra való meg 5db-s gondolom nem véletlenül.
Na nem baj,vehetem elő a jó öreg,dög nehéz Metabót,majd megoldom azzal,ahhoz van kisebb kiszerelésben papír.
-
yooccoo
aktív tag
válasz
#22145024 #24681 üzenetére
"az egyik gép -és csak az- rendszeresen töri a szalagot. Persze az említett masina marhára rezonál, de akkor is..."
megválaszoltad a saját kérdésed ...
hiba van a csapágyazásban, bandázsban, valamiben ...
nem várhatod el, hogy ne tegye tönkre a szalagotez olyan, mint ami múlt héten zajlott le itt nálunk
bejött egy "kolléga", hogy a felsőmarókését alakítsuk át, vegyük kisebbre az átmérőjét
mindezt azért, mert üt a gépe, de nincs pénze megcsináltatni, ezért inkább egy jó szerszámot köszörültet el ... -
thyeby
őstag
-
arvaiz69
csendes tag
válasz
#22145024 #24320 üzenetére
Szia!
Még idáig nem volt gond vele! Ha kicsit nedvesebb a fa a kelleténél, akkor a forgács berakodik a kimart nútba. Ha visszafele is áttolom, akkor a berakodott forgácsot szépen kiszedi a nútból. Persze most tökéletesen száraz fával dolgoztam, igazából most nem lett volna szükség a visszafelé is áthúzásra. Ez a mozdulat megszokásból ment! De most hogy mondod, arra következtettem, hogy nem a legjobb megoldás! Gondolom az asztalosok nem csinálnak ilyen bakit!
A szekrényt először összeragasztottam, de a felső jobb és baloldali összekötő fát ragasztó nélkül raktam a helyére. Azt szorítók tartották addig a helyén amíg be nem raktam a fiók síneket. Utána felcsiszoltam és lekentem Boroka cseresznyeszínű vizes bázisú lazúrral. Amikor a második réteg is megszáradt, akkor kivettem a lefestett felső összekötő elemeket és a helyére raktam a farostlemezeket, majd a beragasztózott összekötő elemeket a helyére raktam. Ez látható is a videón.
Üdv.: Zoli -
thyeby
őstag
válasz
#22145024 #24320 üzenetére
Marni a forgásiránnyal szembe kell. Így azonban könnyen előfordul, hogy amikor levezeted az anyagot a késről, a végéből kiszakít darabkát, amikor bütüt marsz. Ennek elejét lehet venni azzal, hogy azt a végét megtolod picikét vissza irányban, majd kezded a marást helyesen a marandó él másik végénél.
Amikor ellentétes (helytelen) irányban marsz, akkor a kész szedi kifele a munkadarabot a kezedből. Ha nem fogod erősen, akkor ki is lövi akár az ablakot is vele. Ez a visszafele művelet különösen kicsi munkadaraboknál balesetveszélyes, mert a fa eltűnik a kezedből, és ott találhatja magát a csülköd a marókés epszilon környezetében.
Ragasztás előtt én nem pácolnék semmivel. Az tutibiztos ragasztás lesz akkor, ugyanis nem kerül a fa és a ragasztó közé semmiféle köztes réteg - arra meg semmi szükségem nincs, hogy a nem látszó felületek is kezelve legyenek.
A ragasztónál jobb fakonzerválót pedig keresve kell keresni. -
nesa
veterán
válasz
#22145024 #24167 üzenetére
Nem jellemzo hogy ezek elromlanak ezek nem magyar szabvanyu o2 palackok a korhazba se kimelik oket van hogy leesnek a kicsi 0,25 osok 200 baron vannak, a nagyok 150 en es minden beteg es kolega nyugott.
Olyan nyomot viszont lattam amikor CO eldolt csap letort es atment a falon
-
nesa
veterán
válasz
#22145024 #24160 üzenetére
Akkor lenne igazan nyero ez a cucc szamomra ha tudna a hutomotor 200-300Bar nyomast, van 2db 200baros tartalyom (150baron ugyhiszem 400liter) ehez megvan minden, nyomascsokkento, meroorak...., meg ami kell igy ha egyszer felnyomnam 200barra a csokkentot bealitanam 5-6 korul lenne eleg tartalekom komolyabb dolgokra is, ilyen also tartalyos vackom meg talan valahol van ahoz 1-2 bar is eleg mar szerintem de az csak bohockodni jo.
-
yooccoo
aktív tag
válasz
#22145024 #23841 üzenetére
ha nem hívod fel a figyelmet, akkor sem kapod drágábban
megmondom, mi a kínálat és te eldöntöd, mi a szimpatikus neked
senkire nem beszélünk rá semmit
igen, van olyan márka, amit mi importálunk, de ez nem azt jelenti, hogy mást nem forgalmazunk és lebeszélünk róla, hogy azt vedd meg
laptípustól függően 2-6 gyártmányú lapot tartunk, illetve szerzünk be -
thyeby
őstag
válasz
#22145024 #23832 üzenetére
"Feccöljek bele egy használt festool ts55-be, ha a vágáskép a cél?"
Ha jó sok pénzed lett, akkor igen.
Szerintem neked bőven elég egy sokkal kisebb használt ipari kézi körfűrész is az asztal alá dugva. Nem azon van a hangsúly, hogy Festo v Makita, v DeWalt, hanem azon, hogy sűrűfogú tűéles minőségi fűrészlap legyen benne - szerintem neked negatív szögű, hogy a sorja ne bántsa annyira a szemeidet. Ha arccal kelet felé térdre borulsz yooccoo előtt, akkor szerintem kisegít egy magas minőségű körfűrészlappal aluvágásra kihegyezve. Innentől kezdve már csak a pontos steller minden titok nyitja.
Sokat gondolkodtam már ezen a bajodon. Tudod, mire jutottam? Arra, hogy ha egyszer végre megoldod, és korrektül tudsz kaszabolni, akkor nem örülni fogsz, hanem őrjöngeni, hogy miért nem tetted ezt meg már évekkel ezelőtt?
-
thyeby
őstag
válasz
#22145024 #23603 üzenetére
Úgy tűnik, a metebó gépei szeretik, ha a felhasználó feltétlenül észreveszi: Figyelj, én most lágyindítok neked.
Valamelyest kíméli az akkukat, szénkefét, másegyebet, az kétségtelen. De úgy tudom, hogy az LT ütvecsavarozó. Ha az, akkor az azért jó, mert nem rágod le olyan könnyen a menetet, ha anyát hajtol fel valamire. Mondjuk rákapatni akkor is kézzel illik.
Engem is idegesített a dekopírjukon a lustasága.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sorozatok
- Last Epoch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest