Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz #22145024 #28822 üzenetére

    "A csisz.paírból ki lehet csapni a port, nem tapad bele, ugye?
    Nálad volt nagyobb flekk, ami mély is, vagy jellemzően csak felületi sérüléseket tömtél be vele?"

    A csiszolópapírból valószínűleg remekül ki lehet csapni a port, ugyanis olyan jellegű port szabadított fel a kovalens kötéseiből, ami olyan gipsz benyomást keltett. Én ugyan nem tudtam kicsapni, tépkedtem az újabb papírokat sűrűen, de ez azért volt, mert friss festésre kentem rá. (A frissen festett felületen azonnal látszódik icipici hiba is, míg a felcsiszolt, tiszta farostlemezen az én megvénült szemeim már nemigen látták a durvább hibákat sem. Bekentem hát elébb alapozófestékkel. Ezt a trükköt egyébként jó szemű festőktől loptam.)

    Igen, ez mélyebb foltokat is kiválóan kitölt. Gyakorlatilag az volt a fő feladatom, hogy egy gázok szabad járására alul is, felül is telefurkált ajtóról kellett eltüntetnem a lyukakat, amik igen sokan voltak (vagy 90 db kb 15-18mm-es furat), és beszabtam helyettük szabványos műanyag szellőzőrácsot.
    Nekem a mezei verzió is tökéletesen ellátta ezt a feladatot, de lehet kapni ugyanennyiért ugyanilyen kittet üvegszálas tartalommal is. Az már nagyon mély repedéseket, réseket is stabilan kitölt.

    Egyébként Runner kolléga is azon a fertályon létezik, ahol Te laksz, és ő linkelte a BodyFiber-t, ami üvegszálas. És a Body jónak tűnik a piacon több tekintetben is, árban pedig csak kicsivel kér többet, mint a Motip ára.

    Az általam használt Motip kb két nap kötés után (értsd, a bedöglött maradék anyag) még mindig nem volt olyan rideg, mint az üveg. De az idő haladtával érzésem szerint egy határig folyamatosan merevedik. A megkötött anyag szép tömör, nem lyukacsos, és ha ügyesen kented, csiszolni sem kell, olyan abszolút felületet ad. (Ügyes alatt azt értem, hogy nem taknyol a spakli két szélénél mellé, kicsit nyomva, elég kicsi szöget bezárva a spaklival a kezelendő felületen. Mielőtt újra leteszed a spaklit másik folthoz, előtte törölgesd le, mert még a kenőkés élén is megragad az anyag, és akkor már nem tudsz üvegsima felületet húzni. - nekem a nadrágom este, munka után megállt a sarokban.)

    A Body kínál kifejezetten lökhárítóra is, szerintem az lesz a legflexibilisebb. De szerintem ez is megfelelhet arra a célra, amit valamennyire körülírtál. (Mondanám, hogy tessék öregem, itt van ajándékba a megmaradt több, mint fél doboz, de többe kerülne a postaköltség azt Hozzád eljuttatni, mint amennyibe egy bontatlan konzervás doboz kerül. Azonban ha vársz vele addig, amíg a léceid a kezeidhez kerülnek, bedugom Neked közéjük. ;) )

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák