Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
unreg1
tag
-
törölt tag
válasz GeriCool #23099 üzenetére
A topikban említik: vix bit
Az ebayen meg ált. így hívják: SELF CENTERING VIX BITSKb ez a legolcsóbb, aki hajlandó küldeni magyarba; ~25 USD. A többi ennek a többszöröse, de nem néztem meg tüzetesebben, hogy van-e érdemi különbség
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz GeriCool #23689 üzenetére
Hátha jooccoo ismét brillírozik.
A Kress-nek van olyan akkus csavarozója, hogy leveszed egy pattintással a tokmányt (amivel épp most fúrtál), és alatta ott a PZ2 bit, be se kell már tenni, tolhatod a csavart. És lehet kapni olyan fúrókészletet olykor a lidiben, aldiban olcsón, ami az alapméreteket süllyeszti, fúrja, de még egy (állítható) mélységhatároló is van rajtuk, hogy precízen színeljen a csavar feje. Vettem magam is ilyen készletet. Azzal kellett kezdenem, hogy a fúrószárakat kidobáltam a zenkolófejekből, mert valami kúpos cigányfúrófélét taknyoltak bele, Tettem bele helyettük fafúrókat. Már legalább öt éve szolgálnak. Lehet kapni szerszámboltokban is ilyen süllyesztő/fúró kombót, de ott darabonként kerül annyiba, mint az egész lidis készlet, és még határológyűrű sincs rajta.
Ennél persze léptékkel olcsóbb, ha sikerül rálelni valahol a hivatkozott kütyüre, mert ugye akkor nem kell szalanni Kress fúrógép után.
Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz GeriCool #23722 üzenetére
"Nemigazán szeretem az ilyen állítós dolgokat, inkább a fix rögzítésűt."
Sasoltam nagyon azt a videót, amit linkeltél, mire lejött, hogy hogy is működhet az a ketyere. És akkor felmerült bennem rögtön az első kérdés: Hogy lehet ezt állítani vajon?
De ha Te nem igazán szereted, akkor az bizonyára fix rögzítésű. Jó, de akkor egy húszas csavarnak is olyan mély furatot készítel, mint egy 60-asnak?
-
hzsolee
őstag
válasz GeriCool #24120 üzenetére
Helló!
Ha halk megoldást keresel akkor ha van egy kis kézügyességed, összeütsz egy ilyent:A motor hűtőgépé, a tartály poroltó. Ha elég jó állapotú tud 9-10 bart is. Én úgy tapasztaltam hátfalazni 6 bőven elég. De lambériáztam is vele, meg kemény parkettába is lőttem már. Valamint csendes. Ha nem úgy lősz mint egy "kóbóly" tud követni a levegővel.
A belövő meg egy praktikeres Kinzo.Még nem volt vele komoly bajom, és szeget és kapcsot is kapni hozzá. Hasonlót láttam Lidl-ben is.
Természetesen nem ipari felhasználásra.....[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
wereh
újonc
válasz GeriCool #24746 üzenetére
Nekem van btd146-os (ezt váltja le a dtd146). Kiváló gép. Könnyű, és mégis bivaly erős.
Ha van már 18V-os Makita gépek akkor ennyi pénzért ajándék. Én is akku nélkül vettem mert 1,3Ah-as akkuim voltak és azokkal is használható.
(A 101 oldalon van felsorolva melyik gépek használhatók 1,3Ah-as akksival, vásárlás előtt szerintem érdemes átnézni: http://www.gepdepo.hu/upload_files/pdf/2013_2014_gapkatalogus.pdf)
-
wereh
újonc
válasz GeriCool #24769 üzenetére
Nem tudom érdemes-e 18V-os gépeket venned, lehet érdemes kivárni valami akciót ahol aksi nélkül adnak 14v-os gépeket. vagy ebay-en
pl: bdf343 és a bdf453 között 30% a teljesítménybeli különbség.
http://www.makita.nl/images/files/onderdelen/nl/bdf343-te.pdf
http://www.makita.nl/images/files/onderdelen/nl/bdf453-te.pdf -
thyeby
őstag
válasz GeriCool #25147 üzenetére
Ha a szín számít, akkor ezt ajánlanám, de túlbillent négyezerrel a ráfordítható felső limiten.
- van "elővágás" - én inkább laplengetésnek nevezném, mert az elővágás az más
- fordulatszabályozós
- alumínium talp (masszívabb, pontosabb a lemeztalpnál, és kevésbé karcol)
- és főképp nem barkács kategória.Igaz, szerszám nélküli lapcsere az nincs.
-
thyeby
őstag
válasz GeriCool #25525 üzenetére
Kétségtelen, hogy az általad linkelt mágneskapcsoló pompásan megfelel erre a célra.
Jómagam pl (tekintve, hogy elég sok marógépet építettem külön-külön asztalba), nemes egyszerűséggel párszáz forintos megoldással kurtítottam a költségvetésemen. Messze nem olyan kompakt, mint ha mágneskapcsolókat építettem volna be, de kézreeső is, mitöbb, pl a porszívót/elszívót, világítást is tudom az indításhoz egy mozdulattal integrálni. Itt láthatod, miként is. Ezt a 2 kW-os DW625-öt is korrektül kezeli. Létezik a piacon ugyanilyen kapcsolós elosztó hőkioldós biztonsági plusz opcióval is, ami túlterhelés esetén kvázi saját biztosítékként működik.
A mágneskapcsolós megoldás lényege pedig:
Ha elmegy az áram, akkor a gép nem fog bekapcsolni magától, amikor ismét áram alá kerül. Ez a biztonsági megoldás kötelező ma már olyan gépekre, amik váratlan bekapcsolása balesetveszéllyel járhat. Az asztali körfűrész is ilyen.Több fa van, mint asztalos!
-
Bari
Modder
Szia!
A linkelt relés nyomógombos kapcsoló tökéletes a kiválasztott feladatra. Ahogy thyeby írta olyan gépeknél amelyeknél az áramszünet utáni véletlen indulás balesetet okozhat kötelező a használata. Az asztalba épített körfűrészed kapcsolóját gondolom átkötöd vagy kötegelővel fixen bekapcsolva tartod, így mindenképp érdemes a mágneskapcsolós megoldást választani. A bemeneti oldalra rákötsz egy hosszabb vezetéket, amivel a konnektorba tudod csatlakoztatni, a kimeneti oldalára megy egy aljzatot amibe a gép eredeti vezetékét csatlakoztatod, elosztó esetén pedig akár az elszívót is kapcsoltathatod vele.
Üdv: Bari
-
pali923
aktív tag
válasz GeriCool #25534 üzenetére
Azért a németek is tudják ragozni ezt a témát.
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
Márton111
aktív tag
Nekem van egy ugyanilyenem ,az elszívómról szereltem le.2000Ft-ért Bp-en házhozviszem neked (bruttó ennyi az egész),vagy találkozzunk metrójárta helyen.Én egy sima kontállux 2sarkat kapcsoló villanykapcsolóra cseréltem ki , mert a körfűrész indításakor ennek is indulnia kell.(annak a ganzos mágneskapcsolóján van egy segédkapcsoló az ad áramot rá ,ha fel van kapcsolva az elszívón a kapcsoló.Röviden ezért szuperáltam ki a mágneskapcsolót az elszívóról.
De van még egy mágneskapcsolóm ami a villanyboylert indította, csak kicserélték az éjszakai villanyórát és már nem szükséges.(az új villanyóra alapból képes kapcsolni amit a régi csak segédeszközzel tudott.)[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz GeriCool #25597 üzenetére
Egyezik a véleményem nekem is local1-el. Nekem van MLT 100-am. Nem használhatatlan, de nem is egy nagy durranás, és nekem is jobban imponál az általad linkelt Craftsman, mint a Makita megfelelője, csak éppen feleannyit se kérnek érte.
Azért fontos pontosítanom: Nem láttam még közelről ilyen gépet.
Egyébként a hazai piacon levő kínálat alapján arra jutottam, hogy bár fikázom a metibót évek óta egyvégtében, az asztali körfűrészeknek ebben a kategóriájában a TS 250 szerintem a kötélhúzás nyertese. Hiába kisebb az asztala, és csúszószán sincs rajta, stabilabb, erősebb, pontosabb munkára képes gép.
-
thyeby
őstag
válasz GeriCool #25752 üzenetére
Nem merek mondani a Ryobiról se jót, se rosszat. Nincs Ryobi szerszámgépem, sose mertem megvenni egyet sem. Ki tudja, milyen a minősége, de még ha jó is, hát nincs minden utcasarkon Ryobi szakszerviz, ki tudja, milyen az alkatrészellátás?
Ha már ennyit áldoznék asztali fűrészre hobbizni, akkor inkább megpótolnám. Vagy meg ugyanannyiért megvenném ezt a TS 250-est - erről testközelből tudom, hogy szénkefés ugyan, de stabil gép, és szerintem a kategóriájában a legpontosabb. A DeWaltot nem mérhetjük hozzá, mert annak utolérhetetlen az sok asztalos számára is, de a Bosch-t, Makitát szerintem veri.Több fa van, mint asztalos!
-
ahenobarbus
tag
válasz GeriCool #25744 üzenetére
üdv,
Hobbifelhasználó vagyok, tehát a tapasztalatok nem rendszeres napiszintü használaton alapulnak. A Ryobi úgy jött képbe hogy az asszony még amerikából hozott egy akkus csavarozót és lámpát. A 18 voltos NiCd akkuk nem voltak a helyzet magaslatán, de eléggé rendesen összerakottnak nézett ki, és az erejével meg a kézreállásával az addigi Einhellemet simán felülmúlta. Azóta apróhirdetésekből aprópénzért lett akkus csavarozó még kettő, egy ütvecsavarozó (ezt imádom, tép és szakít ha kell), sarokcsiszoló, körfürész és dekopír. Eddig csak a dekopír nem szimpatikus, mert kicsit ferdén kigyózik a penge, de lehet csak az előélete a ludas... igaz, precizíós munkákat még nem csináltam velük, csak nagyolni kellett. Mind akkus, de csak egy LiION akku van, ami okés, az NiCd-ok már csak keveset bírnak, de mind többéves sok harcot megélt darab, így sürübben cserélgetem, az időmbe belefér.
Szóval én valahova az Einhell és Makita közé tenném talán félútra, de érdekelne más tapasztalata, véleménye engem is.uff, ocs.
-
thyeby
őstag
válasz GeriCool #26202 üzenetére
Gondolkodtam kicsit a kérdéseden, és arra jutottam, hogy jó lelkiismerettel csak azt mondhatom, hogy jó az a Makita lap, ami a gépedben van. Épp olyan univerzális, amire szükséged van. Szerintem ha veszel bele egy Bosch lapot, nem fogsz érzékelni olyan javulást, amire azt mondanád, hogy megérte beruházni.
Felhívom a figyelmedet, hogy a gépedbe a gyártó 2mm fogvastagságú lapot szerelt, aminek a hordozója 1,6mm. Ezt a méretet tartsd, ugyanis a hasítóéked is ehhez van méretezve, de a motor is.Javulást akkor éreznél, ha speciális lappal szerelnéd fel, csak abból ugye külön kellene hossz és keresztvágó is. A rétegelt lemez vágáshoz pedig egy harmadik lenne optimális ahhoz valami ilyesmit kellene keresni. Ez a három lap magában többe kerül, mint amennyiért a körfűrészt vetted.
Talán az lenne leginkább szerencsés, ha vennél egy gérvágót, amiben csak keresztvágásra kihegyezett lap van, az asztaliba pedig tennél egy Freud kifejezetten hosszvágó lapot. Emlékezetem szerint abból 2,7mm a legkeskenyebb, de jobban utána kellene lépni. Ekkor már éreznél annyi javulást, hogy azt mondd, most ez így jó.
A varnish finish-ről nem tudok, arra pedig magam is kíváncsi lennék, aki első kézből számol be róla.
-
thyeby
őstag
válasz GeriCool #26355 üzenetére
Szia!
Így oldottam meg. Az odaszorító fa tuskócskák épp nem látható oldalát olyanra faragtam, hogy épp felfekszik a talp fonákára. (Úgy emlékszem, egy fa pálcát is rá kellett ragasztanom.)
Nem éreztem elég stabilnak, ha a kopásálló talpat leszedve, annak a furataiba valami 4-es - 5-ös pici csavarokkal fogatom fel, az öntvényt átfúrni meg sajnáltam.
Viszont van így egy szarság, éspedig az, hogy ezektől a fatuskóktól az alsó porszívócsonkot nem lehet feltenni. Megoldható lenne ez is, de amikor készítettem, ezt nem vettem számításba.[ Szerkesztve ]
-
mahoo
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest