Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #22145024

    törölt tag

    válasz thyeby #22874 üzenetére

    Igazad van, kissé általánosan fogalmaztam. Bár a lényeget így is sikerült leírnod. :K

    Alapvetően aluvágásból/marásból származó finom forgácsot, illetve fúrásból keletkező hosszú forgácsot akarnék vele gyűjtetni. Acélforgács max 5%-ban fog keletkezni. Ha a cső esetleg eldugul(na), az annyira nem gáz; mert amit söprűvel könnyebb összeszedni, azzal nem fogom a porszívót kínozni. Ami viszont számít, hogy ebből mennyi tud átjutni a szűrőn, be a motorba. A legtöbb esetben kenőanyagot sem fogok használni, így szinte végig "száraz" üzemmódban működne.

    Egyébként a forgácsoló emulziók eléggé "fémbarátok". A legtöbb gépnél, az egyébként könnyen rozsdásodó, tiszta fémfelülettel érintkeznek és mégsem úgy néznek ki, mintha kinthagynád a szabad ég alatt az esősebb időszakban (amint azt a sok gépkereskedő teszi :( ). Bár találkoztam már olyan emulzióval, ami futórozsda-szerű elszineződést eredményezett, de azt is inkább csak elővigyázatosságból cserélte le a tulaj egy mégdrágábbra, nem pedig azért, mert kinyírta volna a drága CNC-jét

    Ez a shakespeare ez micsoda?

    szerk:
    Meg ha körbetekerem, akkor elve jobban fog erőlködni a gép. Honnét tudom hogy milyen gyakran kell cserélni/tisztítani a szűrőt még a füst kijövetele előtt? Tegyek a kimeneti csonkra egy hőmérőt és az egyszerűen megmutatja, hogy nemcsak erőlködik -ami miatt eleve több hőt termel- de a lecsökkent légáram miatt nem is hűti már megfelelően a motort?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák