Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi haladó szinten
- SSD kibeszélő
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz blakey #76799 üzenetére
ez így kuka, akkor feleslegesen vettem! ha nem megy majd talán valamikor, vagy sose!
akkor CE oldalán mia pék farkájé írják oda hogy kompatibilis mikor NEM az!
Pont ezt akartam el kerülni hogy ennyit kérdezősködtem hogy ne szívjam meg, és erre tessék vettem egy szarkupacot ami nem megy!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz DroiDMester #76798 üzenetére
Elindul az, csak nem lesz Dolby Vision. A régi, 180-as kernelhez korábbi (2023 aug.) CE szükséges. Ha a legfrissebbet szeretnéd, akkor tedd fel és várj míg jön az Androidra is frissítés. Igazság szerint már minimum 3 frissítésnek kellett volna érkezni, Homatics és Dune sokkal frissebb FW-n van. elvileg a Nokia és követi, mert ua. az FW.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nagyúr
-
blakey
titán
válasz zazenke #76795 üzenetére
…de a coreelec már nem hiszem. - majd meglátod. Nem a Ugoos jobb, hanem a 4.9-es kernel (NG). Egy VIM3L, buzzTV X5 is jobb 4.9-es kernellel, mint az 5.4-essel (NE), pedig, a box ugyanaz, a Kodi ugyanaz, de a kernel más. Sajnos a Homaticsot nem lehet normálisan kipróbálni a 4.9-es kernellel, hogy lásd mennyire a kernelen múlik.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
zazenke
őstag
válasz blakey #76789 üzenetére
szerintem ha eddig nem lett az már nem is lesz . a stabilitást inkább egy újabb modelltől lehet már csak várni(szerintem). 1 év alatt sem tudták kikupálni jobbra mint az ugoos-t. majd talán az androidja jobb lesz 12 vel de a coreelec már nem hiszem. Hasonlóan gondolom az apple tv nativ profil 8 ról. Le se merik írni a jövőbeli terveknél hogy melyik verziónál kerül bele sőt csak a researching jelző van odaírva. Még is mit kel kutatni az infuse-nál ha a lejátszó hivatalosan tudja. Ez elég ingatagon hangzik. Viszont 2024 ben ha minden igaz megérkezik az új apple tv.( pont tegnap olvastam)
-
addikt
-
nagyúr
-
blakey
titán
válasz zazenke #76788 üzenetére
Ne feledd, hogy a fejlesztés újabb kerneleken történik, ami nálad most stabil, az szép lassan a múlté lesz, tehát bármikor lehet a Dune a stabilabb. 4.9-es kernel már régi.
-
zazenke
őstag
válasz DroiDMester #76784 üzenetére
ha nem találnád elég stabilnak akkor majd megrendeled az am6b +-t mert az szerintem stabilabb mint a dune . persze ennek is van hibája de correlecen nekem jobban bejött mint a dune és valószínű a nokia sem lesz más ha jól tudom. És megy rajta a DV is és kinából még megveheted igaz többet kérnek érte . (És az is igaz hogy most már az apple lejátszóját minden hibája ellenére is jobban szeretem mint a coreelecet de ez más tészta)
-
Shade45
senior tag
Sziasztok!
NAS-ról történő filmnézéssel kapcsolatban szeretném a segítségetek kérni:
Samba megosztás, Asus RT-AC66U B1 router
"A" rendszer:
- Raspberry pi 4 (2gb ram) OMV fut rajta, USB 3.0-án csatlakozik hozzá egy 2.5 HDD, kábelen csatlakozik a routerhez;- A lejátszó egy Google Chromecast 4K eszköz (KODI app), 5ghz-es hálózaton csatlakozik a routerhez, kb közepes jelerősség, nagyjából 5 méter és 1 fal van a router és a lejátszó között (speedtest alapján 158Mbps-os letöltési sebességgel).
Ezzel a kombinációval - 1-2 kivételtől eltekintve - hibátlanul tudtam 4K HDR DoVi x265 (40-60gb/film) filmeket lejátszani a Chromecast-on.
DE bedöglött a Pi-ben lévő SD kártya, és gondoltam, ha már úgy is előlröl kell kezdenem a NAS rendszert beállítani (Docker, stb), akkor váltok egy erősebb hardverre.
"B" rendszer:
- J3710 pentium CPU-val ellátott alaplap ( [link] ), 16 giga ram, 120gb ssd-n a rendszer (szintén OMV), USB3.1-en csatlakozik hozzá a korábban említett 2.5 HDD, és van SATA-n is csatlakoztatva hozzá egy 3.5 HDD is (ez később fontos lesz), a korábban használt UTP kábellel csatlakozik a routerhez.- A lejátszóban nem történt változás.
A "B" verzióra történő váltást követően csőstül jöttek a lejátszási problémák: ~15 másodpercenként megszakad a lejátszás, a KODI folyamatosan panaszkodik, hogy lassú az adatfolyam, próbáltam kisebb méretű filmeket (20-30gb/film) hasonló paraméterekkel (4K, HDR, DoVi), valamelyest javult a dolog, de még így is elő-előfordul, hogy nézhetetlen a bufferelés miatt. Fullhd filmekkel viszont nincs probléma.
CPU terhelés kb 10-15%, nem fut rajta több dolog, mint amennyi a Raspberry-n futott.Hol keressem a hibát?
Teljesen tanácstalan vagyok, mert a hálózat felépítése nem változott, egyedül a NAS hardver lett lecserléve, ráadásul egy erősebbre, és mégis ezzel tapasztalok lejátszási problémákat...
Próbáltam már azt is, hogy a 2.5 HDD helyett, a SATA-n csatlakozó 3.5 HDD-ről nézzem a filmeket, hátha az USB-s adatfolyam kevés, de ezzel sem sikerült megoldani a problémát.Jelenleg ott tartok, hogy beruházok egy USB C hubra, amin van PD és gigabites ethernet, hogy kábelre kössem a Chromecast-ot, hátha a wifi a szűkkeresztmetszet.
Csak kérdés, hogy eddig ez miért nem okozott problémát a gyengébb NAS hardverrel.Köszönöm, ha tudtok adni pár ötletet!
-
nagyúr
-
blakey
titán
válasz DroiDMester #76782 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe. A Dune nyújt többet, van saját appja (ízlés kérdése, de van), a többi inkább Kodit igényelne. Mindegyik alapja a Homatics.
-
nagyúr
válasz blakey #76780 üzenetére
köszi a tippeket!
Ez a NOKIA 8010 elég szimpatikus és az ára sem olyan vészes!
erről van valami bővebb infód? Mennyire használható rajta a gyári android rendszer kadencia helyes lejátszásra?
Milyen az alap lejátszó szoftvere? vagy ide is KODI kell?
CoreElec nél melyik dtb kell hozzá? mert kimondottan hozzá valót nem láttam!
s4_s905w2_2g.dtb
s4_s905w2_4g.dtb
s4_s905y4_2g.dtb
s4_s905y4_4g.dtb
s4_s905y4_buzztv_hd5.dtb
s4_s905y4_khadas_vim1s.dtb
sc2_s905x4_2g.dtb
sc2_s905x4_2g_1gbit.dtb
sc2_s905x4_4g.dtb
sc2_s905x4_4g_1gbit.dtb
sc2_s905x4_buzztv_u5_4g_1gbit.dtb
sc2_s905x4_buzztv_x5.dtb
sc2_s905x4_sei_smb_280.dtb
sc2_s905x4_ugoos_am7.dtb
sc2_s905x4_ugoos_x4.dtb
t7_a311d2_beelink_gt_king_ii.dtb
t7_a311d2_khadas_vim4.dtb
t7c_a311d2_khadas_vim4n.dtbHa jól sejtem akkor a sc2_s905x4_4g_1gbit.dtb kellene hozzá?
És ezzel akkor menne CE alatt Dolby Vision?Vagy a Dune Homatics Box R 4K Plus jobb vétel lenne megéri a +10.e ret a NOKIA-hoz képest? Ennek mennyire használható a gyári Android-ja?
Bocsi a sok kérdésért, csak nem szeretnék zsákba macskát venni!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz DroiDMester #76778 üzenetére
Az NO-hoz nem tudni mikor lesz DV-támogatás és az S922X egyelőre csak NG-vel működik megfelelően. A Homatics Box R 4K Plus (fehér), a Dune verzió (fekete), a Nokia 8010, a Rocktek G2, a Dune Premier 4K Pro mind tudja a DV-t és NE által támogatott, AV1 is működik, szóval azok is jó választás.
#76779 AiRLAC
A SoC tudná, de a Khadas nem vette meg a licencet, nincs Dolby Vision.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
addikt
válasz DroiDMester #76778 üzenetére
Khadas VIM3L chipkészlete elvileg tudja a DV-t, legalábbis a honlapjuk szerint. Persze gondolom csak Android alatt.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
nagyúr
válasz blakey #76777 üzenetére
igazad van
azt nem figyeltem hogy melyik Amlogic verzióhoz írja!
Hát nekem sajna pont nincs olyanom, Khadas VIM3L-em van, meg van néhány S905X3 BOX-om meg egy Beelink GT King S922X-el. Szóval 1.ikhez sincs DV támogatás!
Sz.ted ha vennék egy UGOOS AM6B Plus azzal menne a DV? mert ahogy látom ott is csak a AM6 és AM6B re írják a AM6B Plus-ra nem, viszont az előbbi 2.őt már nem kapni!
-
blakey
titán
válasz DroiDMester #76776 üzenetére
Egyszerű, nem érted, hogy mire vonatkozik az írás, Amlogic-no, New Order, ez új kernelre épül és még nem érkezett meg a megfelelő dovi.ko, de itt olvashatsz róla, esetleg itt, ha netán Ugoos vagy Minix DV-képes boxod van. NG és NE ami jelenleg nem tesztfázisban lévő kernelre épül.
-
nagyúr
-
blakey
titán
válasz DroiDMester #76774 üzenetére
CoreELEC kezeli a Dolby Visiont, csak megfelelő lejátszó kell hozzá, Amlogic topikban olvashatsz ezekről.
-
nagyúr
Sziasztok!
Én is keresnék egy média playert Dolby Vision.t kezelje jól, meg úgy az összes létező 4K formátumot!
eddig CoreElec-et használtam de ugye az sajnos nem kezeli(még) a Dolby Vision-t
Akinek van ötlete az ne tartsa magában
-
Hyena
senior tag
Ha valakit erdekel az uj 4k max stick (de netan a tobbi is) 30 euro kedvezmennyel kaphato most.
4k max[ Szerkesztve ]
harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
-
blakey
titán
Az a Dune kompromisszumokkal (egyelőre a DTS-HD, dts:X sima DTS-ben szól, fps-váltás nincs, de ezt a TV-k orvosolják) Android alatt is jól használható. Mindent le tud játszani, még többet is, mint CoreELEC-kel. Ha modern TV-d van, akkor a kadenciahelyesség nem gond, a TV-k bőven kijavítják a hibákat (Android 11 alatt a dune app képes fps-t váltani, a többi nem, de a hibákat erősen keresni kell, mivel a modern TV-k már nagyon jól "elrejtik"). Nagyon sokat próbálgattam, teszteltem, droiddal is bőven "élhető lejátszó", nem feltétlenül szükséges a CoreELEC, ami szintén kompromisszumos, egyre több Kodi kiegészítő csak Androidos Kodi alatt hajlandó normálisan működni, vannak egyéb olyan dolgok, amik szintén nem hibátlanok, de szerencsére, mint lehetőség ott van és tényleg egy jól használható lejátszó. Shield-nél mindenképp jobb, rugalmasabb. a Shieldet már a kora miatt sem ajánlom, nem beszélve az elcseszett frissítésekről.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #76754 üzenetére
Bár hozzáteszem, hogy ez manapság a legtöbb lejátszó esetében megkerülhető úgy, hogy ha bekapcsolod rajtuk a SAMBA elérést és akkor a helyi hálózaton keresztül is rá lehet másolni a rákötött winyóra a file-okat.
-
ClioRS
őstag
Szerintem a legjobban a Shielddel jársz. Én vagy 2 évig nézegettem mit kéne venni, aztán vettem végül egyet használtam, kb mindent le tud játszani, és nem kell b@szakodni a 2 OS közötti ugrálással sem, meg a Coreelec telepítgetéssel. Bár azért halkan megjegyzem, hogy a TV-m (Philips OLED707, előtte 706) lejátszója is lejátszott eddig ez a 2 év alatt mindent, kivéve a Dolby Vision Profile 7 mkv fájlokat (általában Remux-ok szoktak lenni). Megnéztem a nem Profile 7es filmeket miután megvettem a Shieldet, én nem látok különbséget a TV vs Shield között. Szóval ha ezt el tudod engedni, akkor elleszel te is.
-
titanium_100
tag
válasz jézusom #76746 üzenetére
A tv szakértői hangbeállításainál létezik olyan, hogy kijelölöm, hogy bitfolyam (gondolom ez az amit mondasz hogy közvetlenül továbbküldi a avr-hez) vagy DD, vagy DD+, akkor ezeket allítsam csak bitfolyamra, és az avr-en kapcsolhassam a dekódolási fajtákat?
[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
addikt
Kizárólag coreelec-el ajánlom. Az android része jó lesz a streaming app okra, 4k dv. Az android része nem annyira alkalmas mindenre, nem is tud mindent.
Dual boot, egy pendrive ról megy a CE, ha akarod.
CoreELEC viszont mindent fog tudni, afr 4k dv, hdr, ISO dts-x.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
Alkalomszerűen használom. Van egy 256-os Pendrive, 2 TB külső vinyo, ezekre mennek a filmek, sorozatok alkalomadtán.
Bocsánat, nem gondoltam, hogy olyan nagy igény egy kadenciahelyes lejátszást biztosító DV, HDR támogatott medialejátszo USB bemenettel.
Másik lakásban egy Zidoo Z10 prom van mert ott szempont volt az analóg RCA kimenet.
Most ha lehet nem szeretnék ennyit költeni, mert itt nem lesz külön hangrendszer és alkalomszerűen használnám.Szóval olyan 50-60k körül ha van ilyen lejátszó, annak örülnék! Igazából használt is szóba jöhet ha ez segít!
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Hyena
senior tag
válasz Imi1981 #76757 üzenetére
Tulajdonkeppen te is NAS-t hasznalsz abban az ertelemben amit a rovidites jelent (hálózatra kapcsolt adattároló) az , hogy ez eppen egy epitett nas az mar mindegy. (a gyarilag kaphato NAS-ok java resze is leegyszerusitva egy alacsony fogyasztasu intel alapu mini pc , de persze vannak arm processzorosak is...) arra alkalmas hazzal es hutessel.
Ami a lenyeg a NASon futo OS. (amugy van windowsos is)
Ha tobb NAS-os funkciot is hasznalnal akkor mar csak egy jo rendszer kell hozza es kesz.De mehetne ra akar xpenology is (ha tamogatja a hardvert) ami mondjuk azt a synology nasok rendszerenek egy valtozata.
-
Imi1981
veterán
válasz junkpod #76756 üzenetére
Ahogy itt [link] írtam 30-35 wattot fogyaszt mini PC -m három usb -n rákötött hdd-vel ( egyik 3.5 külön táppal) és belső 1tb ssd-vel. Egy olyan nas ami ilyen teljesítményű sokkal drágább hdd nélkül és kb ugyan ennyi a fogyasztása ( talán kicsit kevesebb). Kb 4-5 éve használok PC-t erre. Persze kis fogyasztású PC-t kell erre választani.
Ja és kis helyet foglal! Csendes is ha olyan hdd-t vagy ssd-t használsz. Nekem a 3.5 hdd hangos ezért külön helyiségben van a cucc.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Gyerekek Dec 24 van szeretett teljes, vita mentes, boldog karacsonyt mindenkinek.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
SunMount3r
nagyúr
-
-
Imi1981
veterán
Nekem egy HP 800 G1 mini PC van i5 4590t proci, 8gb ram. Van benne WD Blue 3D NAND 2.5 1TB SSD, usb3 -ra meg egy 3.5 6tb hdd, egy 2.5 1tb hdd és egy 500 GB 2.5 hdd. Így a fogyasztás 30-35 Watt körül van fogyasztásmérővel mérve( persze letöltés idejére feljebb ugrik) . Nekem 0-24-ben megy torrent( seed) , plex és emby szerver fut rajta. Windows 10 pro -n. Szerintem jólval olcsóbb mint egy jó nas és erősebb is. Volt nasom egy zyxel 325 V2 de az nagyon gyenge volt ilyenre, hogy torrent fusson rajta. Futott rajta a transmission max 8-12 MB/s-el míg mini PC -n 80-110 MB/s-el tölt szóval nem mindegy .Plexet meg sem próbáltam rajta. Az erős nas meg rogadt drága szóval miért ne lehetne jó például egy kis fogyasztású mini PC erre amire használjuk? Évek óta így használom.
-
arcitec
addikt
válasz SunMount3r #76750 üzenetére
Értelek, de a tiéd is "csak" egy felhasználás a sok közül. Hova a rohangálás, másolgatás?
Szó sincs erről. Mindenki másképp csinálja. De ezt is csak azért írom, mert TE is a sajátod dicséred a másik(mások) megoldását meg leszólód.
Miért nem lehet úgy ajánlani valamit és ez nem csak itt él, hanem az egész prohardveren
fellelhető, hogy szubjektíve nélkül felsorolni a lehetőségeket és mindenki a számára megfelelőt választva használja. Nincs egy mindenek felett.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
SunMount3r
nagyúr
A NAS helyettesítést tényleg a PC-vel a legegyszerűbb megoldani. Amikor itthon vagyok, akkor úgyis folyton megy, de akinél ez nem így van, az is gyorsan bekapcsolhatja a filmezés idejére és a Win-es SMB megosztáson keresztül a probléma megoldva. Sokkal inkább ez, mint a másolgatás, rohangálás és dugdosás a külső winyóval, főleg, hogy ugye ahhoz is be kell kapcsolni a PC-t egy időre.
-
arcitec
addikt
Köszi. Pár évvel ezelőtt, az volt az infó, hogy más a file rendszere és akkor ez részben ma is igaz főleg a synology-ra. Az, hogy emulátor és társai nem mindenkinek jönne be, nekem sem, mert eszközt plug and play használni akarok, nem mókolni. Az árakról ügye mire minden kerek és minőségi, nincs szó, de ahogy most nézem egy 2 lemezes(ami valljuk be nem a világ) is úgy 150eft körüli a 4 meg vagy 250eft.
Amúgy meg ha hasonló körülmények lennének, mint amit írtatok a felhasználására, mindentől függetlenül nekem is lehetne.
Tehát nem arról van szó, hogy nem jó, (ha ez ment át sajnálatos és félreértés) mert aki szükségét érzi az megelégedéssel használja is.
De ha az eredendő írásomat nézitek az arra volt reakció, ime:
"Ezt a pendrive meg hdd dugdosást nem nagyon értem."
Tehát erre írtam a véleményemet és NEM a NAS ellen. De ez itt már tényleg nagyon off.
U.I: Amúgy meg azért nézegetem a topikot, hogy ZIDOO vagy DUNE, eleddig inkább a DUNE lehetne.... de még várok ...[ Szerkesztve ]
-
Hyena
senior tag
válasz arcitec #76741 üzenetére
Sima ugy beletenni ha az altalad emlitett windowsos lemezrol (ntfs vagy exfat?) van szo es hova tegyem a belsejebe vagy dugjam ra usb-n? (hiszen te is usbn dugod ra valamire)
Mas kerdes ha egy tobb lemezes raid tombrol ami esetleg exfat formatumu vagy btrfs...(amugy vannak kulonbozo file rendszer emulatorok is)
Itt nem az lehet a baj , hogy ez egy NAS lemez , hanem az , hogy mire van formazva es egy kulon lemez vagy egy raid tomb. Es ahogy irtam milyen NAS? Mert pl az asustor nas alapjaraton ir olvas formaz ntfs lemezeket is, a synology meg csak kulon alkalmazassal...
Evek ota hasznalok asustor, synology nasokat es volt qnap is egy darabig szoval tudom mirol beszelek.
Amugy az egyik ismerosom eppen ezt csinalja. Van egy olyan lemez a nasara dugva amire dolgozik es a nas tukrozi onmagara biztonsagi menteskent de egyebkent le is szokta huzni es viszi magaval mikor olyan orszagba megy dolgozni ahol heroin arban van a net es olyankor a macbookjara van dugva.
Persze ne vegyel ilyet ha neked nem kell, de ha gondolod jard korul megegyszer, vagy ne de teves informaciokat tenykent kozolni felelotlenseg.[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz titanium_100 #76745 üzenetére
Simán, lehet, hogy a filmjeiden van DTS hangsáv is, sok TV nem tolja tovább. Így azt mondom a DTS valószÍnűleg új lenne számodra
-
titanium_100
tag
Üdv!
Azt szeretném megtudni, hogyha én samsung okostévén 720p és 1080p-s letöltött torrent filmeket játszok le, és erősítővel rendelkező 5.1-es hangrendszert használok, akkor médialejátszó vásárlásával nőhet a hangélmény, vagy ilyen kis egyszerűbb hangsávokkal renselkező filmek esetén nem adna hozzá semmit az élményhez? ( a tv gond nélkül felkínálja, hogy pl doly digital, vagy dolby digital plusként továbbítsa ezen filmek esetén a hangfájlt az avr-hez -
zazenke
őstag
válasz arcitec #76741 üzenetére
én sem használok nast mert amikor otthon vagyok akkor amúgy is megy a pc mindig. Elég sűrűn előtte ülök így nincs értelme kikapcsolni sem. Amikor nem vagyok otthon akkor meg nincs szükségem a megosztott tartalmakra. Ahogy lejön a megosztott meghajtóra torrentről a média tartalom azonnal használatra kész hálózati megosztással (plex és smb). teljesen felesleges egy nas ilyen esetben . Még plusz fogyasztás lenne a pc mellett.
-
Swenk
aktív tag
Ajjaj! Most tényleg érvelni kell a NAS használata mellett? Ugye nem.
-
arcitec
addikt
OK, akkor vedd ki a NAS-odból a HDD-t és rakd be egy pc-be és nézzed a tartalmát, mert erről volt szó. Kár, hogy rosszul értelmezted és azon filóznod, hogy ki nem ért hozzá.
Szépen le lett írva, jómagam is már jó párszor, hogy anno jól körbejártam és úgy döntöttem nincs rá szükségem és nem azé mert nem értek hozzá. OK?
Ettől még használhatja akár mindenki rajtam kívül...[ Szerkesztve ]
-
Hyena
senior tag
válasz arcitec #76735 üzenetére
"ezt hogy érted? ha pl. van 16 terrás vinyóm amit windows alatt megtöltöttem filmekkel, akkor azt nem tudom használni NAS-ba téve és fordítva?"
Ahogy írtad pontosan.Ebben a formaban ez nem igaz. Illetve akar igaz is lehet ha az ember nem ert hozza es sima ugy is ha igen. (Masfelol meg milyen NAS, milyen rendszer, hany lemez van benne es persze usb-n keresztul is csatlakoztathato lemez akar NAS-ra is...)
Egyebkent VELEMENYEM SZERINT tobbnyire az emberek azert odzkodnak a NAS-tol mert nincs tapasztalatuk ezzel kapcsolatban es meg persze penz kerdes , netan feleslegesnek tunik kolteni ra amikor egy kulso merevlemez sokkal olcsobb es ra lehet dugni a mediaplayerre vagy akar egy routerre is...
Igazabol meg nagyon kenyelmes es ha tobb eszkozzel szeretnenk elerni ugyanazt az adatbazist vagy filmeken kivul mast is tartani rajta tavolrol elerni ... akkor egyszeruen nelkulozhetetlen es siman megeri az arat. De persze ugye ki ki addig nyujtozkodik mig ...harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
gyűrű
addikt
válasz arcitec #76732 üzenetére
Látom nem sok fogalmad van róla, de véleményed annál inkább. 🙂
Picit nézz utána a dolgoknak azért.
Mi mennyibe kerül, mennyivel kényelmesebb.
Mennyit fogyaszt pl. egy nas, és mennyit egy PC.Pl. nálunk három szoba, mind külön media lejátszókkal, hány usbs vinyot dugdosnál ide oda?
Melyiken mi van éppen azt ki tudja?
Persze nem mondom hogy mindenkinek jó... -
solti
senior tag
nas: alacsony fogyasztású célhardver ami lehet bárhol, így nincs zavaró hang és hozzá se kell nyúlni. Én 7-8 éve azért vettem, mert nem akartam egy szervert nonstop járatni itthon viszont több eszközről is el akartam érni a content egyidejűleg. Ráadásul akkor olcsóbb volt egy nas (nekem zyxel) mint bármilyen új hw (pc, szerver, noti stb)
-
arcitec
addikt
válasz kolmi93 #76734 üzenetére
"ezt hogy érted? ha pl. van 16 terrás vinyóm amit windows alatt megtöltöttem filmekkel, akkor azt nem tudom használni NAS-ba téve és fordítva?"
Ahogy írtad pontosan.
Ami meg az USB portokat illeti, már régóta toldókat használok. PC, laptop, médialejátszó,
erősítő, külső meghajtók, stb... Mondjuk a pc alaplappal kezdődött, mert ott nem túl stabil a kimenet, mondhatni "lötyögős" így stabil. Kábel csatlakozik a kábelbe. És itt jön be a dugdosás praktikuma is, mert csak az az egység megy, amire szükség van.
Amúgy nincsenek nagyon gyűjtve a dolgok, zenét lehet sokszor hallgatni, de filmre 5-10 év után is emlékszem, amire meg nem az olyan is volt.[ Szerkesztve ]
-
kolmi93
tag
én sem értem minek erőltetik a külön NAS készüléket, sima windows megosztást használok, eddig minden készüléken hiba nélkül működött, egyszerű, ingyenes, működik
a pc úgyis megy állandóan a le- és feltöltés miatt, én meg parázok, hogy a sok vinyódugdosással szétbaszom a lejátszón az USB portotmert a file rendszere nem kompatibilis a windows-al
ezt hogy érted? ha pl. van 16 terrás vinyóm amit windows alatt megtöltöttem filmekkel, akkor azt nem tudom használni NAS-ba téve és fordítva?A Pokolnak nincsen feneke, szólt. Aki belebukik, abban a zuhanás örök. Az őrületnek nincsen alkonya, mert éjszaka.
-
Beni2360
félisten
Mi és sokan sorozat függők vagyunk, van egy nas az amiben 4 TB HDD-m van. A zidoo Z1000 pro-ban egy 2 TB és radugva 6 TB hdd. Mellette van még külső hdd vagy 4-5 TB. És ha mondjuk Draga add az életedre van kedvünk 4K-ban meg van és azt nezegetjuk. De sorolhatnam a klasszikusokat, tv-n csak apróságokat (sport) nézünk. Pedig bent van a DIGI és a Tkom is a házban.
Múltkor napi két adaggal végig néztük a Tronok harcát DV változatban egy élmény volt. Anno csak fhd-ban láttuk.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
arcitec
addikt
Azért, mert NAS az szerintem annak javasolt, aki(k) állandóan arról nyúzza a HDD-ket.
Az áráról meg ne is beszéljünk.. Zene pl pendrive-on is elfér, filmet meg ki néz folyamatosan? Arról meg nem is beszélve, hogy ha a NAS bekrepál, feltétlen cserélni kell, mert a file rendszere nem kompatibilis a windows-al. Mondjuk ez egy lényegi hátrány(nálam). A lényeg, hogy a dugdosás nem feltétlen ördögtől való van akinek az a praktikus. Valaki elkezdte ezt a NAS dolgot(lehet pont forgalmazó érdekeltségű) oszt boldog boldogtalannak az van ajánlva. Ami akár rendben is lenne, csak mér köll rácsodálkozni, ha valaki nem azt akarja, na azt nem értem.[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz Beni2360 #76725 üzenetére
Köszi! Erről a CE-ről sose hallottam, azt se tudom eszik vagy isszák, ez a szűk keresztmetszet. Szóval ez micsoda, mire jó, mi az értelme?
Nyilván a kadenciahelyes lejátszás fontos, DV, HDR tartalmak többnyire mkv, ISO formátum.
Viszont pendriverol, külső HDD-ről etetném, tehát praktikus lenne előlapi USB bemenet.Így mik jönnének szóba?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz AiRLAC #76727 üzenetére
Azért van olyan eszköz, ami CE-vel "rendesen" tudja a Dolby Visiont, pontosan annyit tud, amennyit az eszköz enged, nem a CE-n múlik, ráadásul némileg "jobban" tudja, mint Android alatt.
-
addikt
Az a VIM3L-t nagyon tudom ajánlani, CoreELEC-el tökéletes (DoVi-t nem tud egyedül, de azt semmi sem rendesen jelenleg CE-vel).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Beni2360
félisten
Énnel jobban nem tudom, odat minden le van írva és a neten utana olvashatsz a CoreElec linuxos alapú KODI rendszer után. Nekem is LG C8 OLED TV-m van van egy zidoo lejátszóm ami DV tud és van 3 amlogic boxom amin CE rendszer fut egy SD kártyáról. Az Android 95% nem tud kadenciahelyesen lejatszani.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
-
Isual
veterán
Sziasztok!
LG 55c1 OLED TV-hez keresek valami Basic medialejátszot. HDMI-vel rákötve, USB-ről vagy külső HDD-ről etetném film, sorozat. Szóval semmi extra, csak mégse a beépített médialejátszóra hagyatkoznék.
Mit ajánlotok?
Köszi!
-
zsolt008
tag
sziasztok,
chromecast + google tv 4k és
amazon fire tv stick 4kközül melyiket ajánljátok?
elsősorban vpn-es stream nézésre, hang főleg tv-n keresztül hallgatva.
legyen jó a kép és gyors a felület.
előny, ha hozzá lehet tcl c835 távkapcsolóhoz kapcsolniköszi
-
SunMount3r
nagyúr
válasz torma1981 #76715 üzenetére
Sok PC-s lejátszószoftver tud hangot átkonvertálni, mondjuk DD-re, amit már biztos ismer a TV. Vagy lekeverteted sztereó PCM-re. Az itteni összefoglalóban van ajánlás lejátszóprogramra, a hangbeállításokat meg megtalálod, vagy segítek ha kell.
[ Szerkesztve ]
-
solti
senior tag
Sziasztok, a szobában van egy rpi3 jelenleg libreleeccel de cserélném 4k kompatibilisre...
NASrol játszok le content és D+ streamingre használnám, 4k elvárás, erősítőn át menne minden (denon x2800). Alap lenne az AFR meg atmos esetleg dv kompatibilitás.
Pi4en gondolkodom libreeleeccel, de. esetleg valami oob. megoldás is szóba jöhet. Köszi előre is! -
kolmi93
tag
válasz torma1981 #76715 üzenetére
pc-n a lejátszo programot talán be lehet allitani úgy, hogy pcm-be küldje ki a hangot, de én át szoktam konvertálni wav-ba, és akkor a tv belső lejatszója is lejátsza
A Pokolnak nincsen feneke, szólt. Aki belebukik, abban a zuhanás örök. Az őrületnek nincsen alkonya, mert éjszaka.
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Van egy LGCX tv-m amit monitornak használok. PC-ről szoktam főleg filmezni. Samsung Q930b-vel van összekötve. Ugye a tv nem tudja a DTS-t így nincs hang. Elég sok film ami DTS HD pl. Ott hogy tudom megoldani, hogy a Q930b le tudja játszani a hangot is? Kell hozza külső média player?
Köszönöm szépen.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Sok-sok éve nagy megelégedésre használjuk az RP2-őt Kodival. Azonban szeretnék váltani és egy hasonló grafikus videótékás felületű médialejátszót keresek. Nem kell 4k. 1080Hd-ban nézünk töltünk mindent tv kijelző is max erre képes (Panasonic plazma 50ST60).
Mi van most a piacon?F.K.T.
-
patow
senior tag
Sziasztok
A tanácsotokat kérném ,egy Samsung oled tévém van és elég gagyi a média lejátszója ,korábban egy mede8er lejátszot használtam nagy megelégedéssel, de már sajnos nem tudja a 4k-t hdr-t . pedig legjobban a hdr formátumokat nézem. Tudnátok ajánlani m.lejátszokat ami tudja a hdr-t és magyar nyelvü. reális árban .Válaszokat előre is köszöném. -
zazenke
őstag
válasz Vicarious1 #76707 üzenetére
nekem nincs házimozim ezért csak azt tudom mondani hogy az én windows smb megosztásomról lejátsza a 4k filmet dolby vison-nal együtt és a tv kiteszi a dolby atmos logót is. tehát a 4kfelbontás és a dinamika és a AFR is működik. nem működik viszont az automata felbontás váltás tehát ha az apple tv 4k-ra van beállítva akkor minden tartalmat oda skáláz fel ergo nem lesz sima full hd tartalmad. ez akkor lehet zavaró ha olyan magas minőségű tévéd van ami a felskálázást szebben megoldaná mint az apple tv vagy kifejezetten eredeti felbontásban néznéd a tartalmat. ez igen ritka eset lehet mivel szerintem nagyon jó az apple tv felskálázása. és ne felejtsd el azt sem hogy elő kell fizetned a havi 400 ft be kerülő infuse alkalmazásra mert szerintem minden más lejátszó igen gyatra rajta(szerintem a plex is ). az infuse-nak is vannak hibái de én mégis szinte már csak azt használom coreelec helyett is
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz demmer123 #76708 üzenetére
Nem, mivel most jönnek ki az új CPU-val az új boxok.
Pl Z20 pro.[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
Jelenleg egy amlogic x96 max plus coreelecel, lejátszót használok, bluray remux filmeket nézek rajta, külső hdd-vel.
Erdemes lenne lecserélni Zidoo Z10 Pro -ra?
Jobb képminőséget lenne? Samsung s90c tv.
Dolby Vision nem kell.[ Szerkesztve ]
-
SpdY24
csendes tag
Van esetleg valakinek coreElec kodihoz egy mindenre kiterjedő beállítás leírás ? Csak régebbit találtam és még nem érzem úgy, hogy tökéletes lenne. Köszönöm
-
addikt
válasz kagzer #76703 üzenetére
ezért szeretnék egy normális média playert ami tud streaminget és a ismeri a DLNA-t
Amazon Fire Stick valamelyik változata?"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
blakey
titán
válasz kagzer #76703 üzenetére
Milyen Apple TV helyett? Apple TV 4K-t nem váltja le, ha nincs szükséged USB-re vagy optikai kimenetre, valamint megfelelő a többcsatornás LPCM. Apple TV 4K "streamingre" a legjobb, otthoni hálózati lejátszásra szintén kiváló.
-
kagzer
aktív tag
Sziasztok
Olvasva itt erről a Homatics-ról, megfelelő alternatíva lehet ez Apple TV helyett?
Nalam nincs komoly hangtechnika, csak a TV saját media lejátszója nem a legjobb és ezért szeretnék egy normális média playert ami tud streaminget és a ismeri a DLNA-t.
A TV egy viszonylag egyszerű 4k-s LG. -
blakey
titán
Lesz frissítés, csak a Homatics lassan halad a problémák megértésével és azok javításával.
Fire TV Stick hálózati lejátszásra jó, de ott is a Kodi a jó lejátszó.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Swenk
aktív tag
válasz blakey #76698 üzenetére
Ha tényleg lesz frissítés, akkor érdemes várni rá, mert a hd hangokon kívül nekem teljesen jó ez a box.
A Best markt-ban hírdetnek firetv stick 2GEN-t, 30 ezeréert, de nem tudom pontosan, hogy ez már az új, 2023-as lenne. Felhívtam őket, azt mondták, hogy külföldről jön ma-holnap, de ennyit tudnak róla ők is. Bár ez is kodis.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest