Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Micro Four Thirds
- Azonnali notebookos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wade0303
aktív tag
válasz Csabi1984 #75098 üzenetére
Nagyon hasonlo a ket eljaras, de a DoVi kicsivel tobbet tud streamen es lemezen is (elobbi az IPTPQc2 szinter, utobbi a 12bit miatt). A masik fontos tenyezo pedig hogy mig a Dolby Vision mar a jatek es mobiltelefon piacon is terjed, addig HDR10+ az Amazon Prime-ot leszamitva sehol sincs komolyabb valasztekban. Talan a Google meg valtoztathat ezen.
-
Wade0303
aktív tag
válasz Csabi1984 #75083 üzenetére
Az LLDV dekodolási módnak semi köze a zöld-lila jelenséghez. A zöld-lila jelenség akkor jön elő ha a profile5-öt nem képes DoVi-ként dekodolni a lejátszó, ez pedig leginkább akkor fordul elő mikor mkv konténerből próbálják lejátszani olyan app-al ami nem támogat DoVi-t mkv-ból. Ennek az az oka, hogy a profile5-ben az alapsáv nem HDR10 hanem IPTPQc2 ami egy teljesen másik színtér és ezt nem képes megfelelő színekkel tone mapelni egyik TV sem az RPU nélkül, márpedg mkv konténerből nincs RPU dekodolás azt a néhány speckó Androidos appot leszámítva.
“A” és “B” kérdésekre: nem kell komolyan venni azt a dumát hogy min tesztelték. Eleve nem is ők csinálják a release-eiket, csak a szinkront rakják hozzá(ez az nfo-ból ki is derül), másrészt sem a Dune sem a Zidoo lejátszók nem támogatnak FEL-t. Elindítják, lesz DoVi logo és nagyjából elfogadható kép, akinek nincs összehasonlítási alapja az meg is elégszik ezzel, de FEL-nél hibás lesz az eredmény a Realtek procis DoVi lejátszókon. -
Csabi1984
addikt
Van itt egy videó valahogy így képzelném el a DV-t egy jó készülékkel mint ahogy a HDR10+ megy a TV-n
Videó: -
tomp
félisten
válasz Csabi1984 #75087 üzenetére
C!
Azaz megjelenik a sarokban a DV logó...
Egyszer ezt szóvá is tettem "azon" az oldalon mire le lettem cseszve.
Volt olyan anyaga amit elindítottam a Ugooson és bár DV logó jelent meg de a tv valójában HDR10-ben volt. Azaz még a lejátszó is belebolondult, hogy mégis mi ez az izé...
Vagy elindul DV-ben de film közben átvált HDR10-re vagy a legjobb, hogy SDR-re.
Jó kis vegyes vágottat készít.
Végül az oldalon a fórumban is igazolták a hibámat. Valami turmixot rakott fel és nem csoda, hogy a Ugoos bicskája beletörött... -
Csabi1984
addikt
Feldobok egy izgalmas kérdést bár nem tudom lehet erre jól válaszolni.
Egy jó megjelenítővel illetve erre alkalmas lejátszóval a DV tartalomnál mit látunk?Effektív viszonyítani csak úgy lehet, hogy egy adott eszközt pl Amazon Firestick 4K MAX-on lejátszva a tartalom miként néz ki a saját TV-men és illetve ugyan ezen lejátszóval egy drágább készüléken.
[ Szerkesztve ]
-
mglita
tag
válasz Csabi1984 #75087 üzenetére
Ez engem is érdekelne, nagyon jó kérdés!
SETUP 1 — LG OLED 77 CX / DUNE Vision 4K Solo / JBL 9.1 / Synology +920 / AudioQuest Pearl HDMI — SETUP 2 — JVC X7500 Projektor / DENON X3700 AVR / DUNE Vision 4K Solo / Klipsch 115sw / MONITOR AUDIO / Screen Research 270cm / AudioQuest Pearl HDMI
-
Csabi1984
addikt
Ha még izgalmassá szeretném tenni. Amikor ott van az Nfo-be, hogy ezen és azon tesztelve legyen mondjuk konkrétab Dune Realvision 4K, vagy Amazon Firestick 4K Max az mit jelent?
A: Azt-, hogy megjeleniti, lejátsza?
B: Azt, hogy azt a DV filmet úgy játssza le / küldi ki a TV-re ahogy a lemezen is van?
Ha az "A" igaz akkor pusztán képességről van szó nem eredeti formában megjelenítésről. Persze ha jó a kép azaz nem lila és zöld akkor mondhatni jó de nem biztos, hogy valós a DV megjelenítés?! -
Csabi1984
addikt
Decemberbe megnéztem, hogy TV-n belül lejátszva Android részéről Vimuval a Top Gun Maverick egy pár fokkal világosabb volt míg Firesticken sötétebb mindkettő esetben Dolby Vision "Sötét" módon nézve.
Egy Batman 2022-t nem veszek alapul mert azt a sötét világú képet semmi nem teszi világossá az eredetileg sötét -
Csabi1984
addikt
válasz szaszapi #75079 üzenetére
Elsőre azt szeretném tudni, hogy ha van egy Remux az eredeti forrás azt mi kezeli rendesen?
Másodszorra ha van egy kreált konténeres videó amit Relase csapat készít és mivel nem Remux így nem tudok mire alapozni, hogy amit látok az direkt úgy van vagy a TV-m kevés hozzá a megjelenítéshez.
Nálam a HDR10 csodás képet produkál tehát eleve nem tudom elhinni, hogy a DV tartalmat ne tudná ilyen fényerővel megjeleníteni inkább gondolok a szándékosságra vagy a nem megfelelő eszköz képességére.
Létezik Low Latency (LLDV) meg a standard amikor a médialejátszó dolgozza fel és teszi fogyaszthatóvá a TV eszköznek előbbi esetben fordulhat elő, hogy lilás, zöldként jelenik meg mert direktbe van kiküldve és nem jól jelenik meg. -
MODERÁTOR
Kérek mindenkit, hogy személyeskedés nélkül és tiszteletben tartva az egyéni igényeket folytassuk a megbeszélést! Köszönöm!
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
szaszapi
őstag
válasz Csabi1984 #75078 üzenetére
Így van, tökéletes player nincsen sajnos, ami vinne minden formátumot és profilt, de reset-ék is anno elérhetővé tették melyik playernek mik az előnyei és hátrányai! Ez alapján mindenki hoz egy döntést. A baj az hogy releaserek munkáira sem lehet adni, mert azok között is sok a nem egyetértés! Aki veszi a fáradságot utánaolvas, és összerakja magának, vagy olyan profilra alakítja, amit a lejátszója elvisz! Aki nem rendelkezik persze minimális alaptudással a szerkesztéshez, az csak ezekre a hibás releasek-re tud hagyatkozni mint Zsömica, mert ő csak nézi!
-
Csabi1984
addikt
Sajnos azt veszem észre itt, hogy van olyan karakter aki teljesen megvan elégedve amit használ de ugyanakkor beleköt olyan másba akinek írásából az jön, hogy tapasztalt.
Azt mondom: Ha valaki Dune, Zidoo kedvelő annak ezek lesznek a jó készülékek aki az Ugoosra teszi le a voksát annak az lesz a befutó. Nem létezik "IGAZSÁG" álláspontok igen.Vagyunk egy páran akik viszont nem csak látni szeretnék a DV kiírást hanem a TV, lejátszó képességei szerint abból kihozni a legtöbbet és bizony nekem Wade303 sorai között látom a tudaást ami bizony nekem néha kinai de akkor inkább kérdezek
Hiába van Kodi egy Android TV-re (TV-re gondolok) ha az nem Kandancia helyesen, bugosan játszik le hiába teszi fel az ember a maven Kodit az nem fog változtatni. CoreElecre húzott Kodi (S905x3) sajnos nem viszi nálam a DV-t. Tehát egyelőre Firestick 4K MAX+Maven Kodi vagy a újabb Nexus, Omegát még nem próbáltam de utóbbi tudom még jobb is.
Számos eszközre ott van a Plex hát azért nekem nem teljesen tökéletes a Philips Tv-men tehát ez így kiesett -
tomp
félisten
válasz Wade0303 #75067 üzenetére
Azért kíváncsi lennék mennyi ember tesztelte az aktuális fw verzióval a Ugoost. Az 1 évvel ez előtti verziót összehasonlítva a mostanival tényleg hatalmas a különbség. Az még tényleg erősen bugos volt.
pl volt olyan FEL ami villogott színesen mint a bolond vagy film közben többször is elment a kép majd visszajött. Vagy FEL indításnál "Nincs HDMI jel".
Majdnem 1 évig nem jött új fw ami miatt sok ember azt hitte ennyi volt a support. Tavaly májusban indultak meg újra. Azóta rengeteg bugot javítottak. -
gyűrű
addikt
válasz Jamboo529 #75057 üzenetére
Nekem van itthon 3 db 4K maxom, van shield tv pro2019, van homatics R 4K plus (amit a dune is árulni fog) meg pár coreeleces box. Napi használatban avr nélkül , a stickek vannak,
usb3 gigabit lan adapterekkel. Ezzel az új omega dovi kodival megtáltosodtak, az hogy a kodi kb. 2*- olyan gyors mint a matrixon volt, csak egy, de végre minden letöltött dv filmem megy.
Isot, meg ts-t nem használok. Akadás eddig se volt 300-400 közti sebességet tud így a stick.ui. más lejátszóprogramot nem használok, plex meg ilyenek nem is érdekelnek. Kodival minden megy ami nekem kell..
[ Szerkesztve ]
-
Wade0303
aktív tag
válasz Jamboo529 #75057 üzenetére
Ne haragudj de vagy 100 kommentben rágtuk végig az elmúlt héten, hogy miért jobb a FireTV Stick/Cube az általad említett lejátszóknál, nem fogom újra részletesen leírni mert rámegy a napom.
A Zidoo/Dune azok a lehető legrosszabbak DoVi-ra, a profile 8.1-en kívül semmit nem kezelnek normálisan, ha meg direkt a letöltött anyagok a cél akkor a Shield még ezeknél is rosszabb mert azon meg csak a preofile 5 működik színhelyesen.
Ha van kedved és energiád 3-4 féle lejátszó app között váltogatni és észben tartani melyik formátumhoz melyik app a jobb meg hány másodpercet szabad ugratni/tekerni hogy ne haljon meg az egész akkor nyugodtan vegyél 3x-os áron Ugoost. Onnantól viszont én kiszállok a segítségnyújtásból, de lesznek itt páran akik majd megírják hogy ez a legszupertebb lejátszó tehát én nem tartalak vissza. Még annyi kiegészítés (ez is sokadszorra a napokban) hogy az Ugoos nem támogatja az új cmv4 típusú Dolby Vision-t ami egyre jobban kezd elterjedni és a jelenlegi kijelzőkkel jóval nagyobb a jelentősége mint a FEL-nek.
Lényeges kérdés hogy mi a fontosabb, a képminőség vagy a lossless hang? Ha utóbbi akkor van-e hozzá megfelelő erősítőd dedikált hangszórókkal? Vagy elsősorban úgyis szinkronnal filmezel és a lossless hang csak amolyan "jó ha az is ott van a file-ban mert úgy teljes"-jelleggel, dísznek kell? Azért kérdezem mert a lossless hang támogatása az egyetlen amiben a Fire Stick elmarad a többi lejátszótól.[ Szerkesztve ]
-
mglita
tag
Milyen média lejátszó az, ami jelentősen jobb a DUNE VISION 4k SOLO-nál?
Első sorban kép és mozgás minőség tekintetében.SETUP 1 — LG OLED 77 CX / DUNE Vision 4K Solo / JBL 9.1 / Synology +920 / AudioQuest Pearl HDMI — SETUP 2 — JVC X7500 Projektor / DENON X3700 AVR / DUNE Vision 4K Solo / Klipsch 115sw / MONITOR AUDIO / Screen Research 270cm / AudioQuest Pearl HDMI
-
Hyena
senior tag
válasz Jamboo529 #75053 üzenetére
Fire tv stick 4k maxhoz is hasznalhatsz usb to lan átalakítót ha kell.
Amúgy nekem is van egy ilyen stickem de habár van sok konkurens wifi a közelben vezeték nélkül is megvan a kB 400 megabites sebesség a teszt szerint amivel még eddig soha nem akadt semmi.harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Jamboo529
senior tag
válasz Wade0303 #75054 üzenetére
Úgy látom sokkal cizelláltabb a BluRay-ek lelki világa, mint azt gondoltam. De a leírásod alapján kezd a fény derengeni az alagút végén.Ezt a rarbg-t elteszem a kedvencek közé.
A lejátszóval kapcsolatban van olyan alternatíva, ami esetleg nem Amazonos?
Amiket első körben találtam:
Zidoo
Ugoos am6b plus
Nvidia Shield TV pro
De ezek mind 80k+ kategóriák. A kettő között tényleg nincs semmi?Mondjuk leginkább az Ugoos tetszett meg nekem leírás alapján.
-
Wade0303
aktív tag
válasz Csabi1984 #75055 üzenetére
Hello, erre is ott volt a válasz az előző kommentemben: "mivel az UHD BluRay eredetileg mindig profile7 dual layer". Ha teljes UHD BluRay könyvtár (vagy akár iso-ban is lehet) a formátum akkor az mindig dual track dual layer profile 7. Ezt ilyen formában csakis tört kínai firmware-es Oppo 203 ill. annak klónjaival fogod tudni lejátszani DoVi-ban.
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz Wade0303 #75054 üzenetére
Szia elolvastam a leírásod és látom nagyon értesz a dolgokhoz
Megnéztem a Halloween ends nfo-ját és ezt láttam.
Mindent látok csak azt nem, hogy "profile "x", nfo-ba ezt hol kell keresni?MPEG-H HEVC Video 69224 kbps 2160p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 @ Level 5.1 @ High / 4:2:0 / 10 bits / 4000nits / HDR10 / BT.2020
* MPEG-H HEVC Video 6529 kbps (8.62%) 1080p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 @ Level 5.1 @ High / 4:2:0 / 10 bits / 4000nits / Dolby Vision FEL / BT.2020
Azon felül agy faxxt kapok a DV-k körül annyi kuszaság van körülötte. Honnan tudjuk, hogy Dolby Visiont látunk tényleg vagy csak egy fals DV-t annak álcázva csak mert annak írja ki a TV?
Egy DV tartalom és a HDR10 vagy HDR10+ között miben kell, hogy eltérjen? Mikor lehet tudni, hogy jól működik a DV?
Sony 55XH9096-os TV-mel legyen szó HDR10 vagy HDR10+ nagyon szépen jelenik meg de DV esetén sötétebbnek látom a képet[ Szerkesztve ]
-
Wade0303
aktív tag
válasz Jamboo529 #75053 üzenetére
A Fire TV Cube gen3 (2022-es modell) lejátszón van ethernet port, de szokás szerint csak 100mbps tehát sztem a 4K Stick Max egy usb-ethernet adapterrel jobb választás (pénztárcabarátabb). Nincs olyan film amihez ne lenne elég a 300-400mbit sebesség.
"Dolby Vision info: dvhe.08.06, BL+RPU, HDR10 compatible, profile 8.1 single track single layer
mp4 formátumban. De mondjuk még ez is jó lehet?" - Előfordulhat hogy jó, de ez az info önmagában nem elég semmire. A dvhe.08 azt jelenti, hogy profile 8.1 DoVi. Ha a profile8.1-nél a forrás UHD BluRay volt akkor ellenőrizni kell hogy MEL vagy FEL típusú volt-e az UHD BluRay amiből készült (mivel az UHD BluRay eredetileg mindig profile7 dual layer, tehát a p8.1 már egy konvertált release BluRay esetén). Ha FEL akkor szinte biztosan hibás mert a feltöltőknek lövésük sincs hogyan kéne a FEL RPU-t single layer-be alakítani. Legegyszerűbb módja az ellenőrzésnek, hogy rarbg-n megkeresed a forrás lemezt teljes UHD BluRay kategóriában és megnézed a bdinfo-t alatta: [link] -Ha az 1080p kiegészítő sáv átlag bitrátája alacsonyabb 2200kbps-nél akkor MEL, ha magasabb akkor FEL. Fontos hogy ne azt nézd hogy mellette mit írt oda automatikusan a DVDFab, mert az téves (a 2100kbps körülieket már FEL-nek írja pedig nem azok)!"Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU" - Ez profile 7, tehát remélhetőleg nem nyúlkált bele a releaser az RPU-ba. Az ilyet single track-ben kell keresned, ezt általában még oda is írják az nfo-ba ill. mkv vagy mp4 konténer kell belőle a FireTV Stickhez, bár ilyen formátumot szinte csakis mkv-ban fogsz találni. (Single layer= alapsáv+RPU; dual layer=alapsáv+EL(FEL vagy MEL)+RPU; single track=1db HEVC tartalmaz mindent; dual track=2db HEVC melyből az 1080p felbontású hordozza a DoVi RPU-t).
Ha BluRay van a névben és dvhe.08 azaz single layer, de nem tudod hogy MEL vagy FEL a forrás akkor ne erőltesd a DoVi-t. Bármilyen DoVi-t "hybrid" névvel és a HDR10 alapsávú DoVi webdl release-eket is került ha biztosra akarsz menni.
Ha valami kókálmánynak (mátrix hősnő release névvel...) nincs ott a nevében hogy "hybrid", de BluRay-t ír és mégsem találsz rarbg-n olyan lemezt ami Dolby Vision lenne (nincs 1080p felbontású kiegészítő sáv) akkor az azt jelenti hogy a feltöltő még azt sem tudta hogy hybrid cuccot oszt tovább és nem tüntette fel. Természetesen kerüld az ilyet, jó (jobb) belőle a HDR10 verzió DoVi nélkül.
Ha az ilyen hibásként felsorolt verziókból nem találsz olyan ami csak HDR, az sem baj mert a DoVi release-ekben az alapsáv az mindig ugyanaz a HDR10. Keresni kell tehát egy megbízható lejátszó progit ami tud HDR-t de DoVi-t nem és akkor mkv konténerből biztosan lejátsza HDR-ben. Vagy másik lehetőség hogy elvileg a FireTV Sticken ki lehet kapcsolni a Dolby Vision-t és akkor szintén HDR10-ben fogja lejátszani az ilyen DoVi release-eket mkv konténerből.[ Szerkesztve ]
-
Jamboo529
senior tag
válasz Wade0303 #75052 üzenetére
Köszi a kiigazítást és az infókat. Utána nézegettem gyorsan amit mondtál. Ha nem gond további fejtágítást igényelnék.
A lejátszóval kapcsolatban úgy látom, hogy a fájlokat a hálózaton csak Wifi-vel tudja elérni. Az sajnos nálam nem pálya. Panel lakás és tele van minden sáv, szóval a lejátszás főleg 4K tartalom esetén nem lesz röccenés mentes. Azért volt gondom a MEcool-al is, mert wifin az sem tudta a folyamatos lejátszást, a lan része pedig csak 100mbit volt, ezért vettem hozzá egy USB -LAN átalakítót, és így már 300-400mbit mellett nem volt olyan film ami megakadt volna. De wifi sosem volt neki elég.
Szóval van alternatíva, ami gigabites LAN csatival rendelkezik?A fájlok esetén, hogy konkrét példát nézzek, az alábbi tulajdonságokkal rendelkező fájl akkor biztosan megfelelő lesz nekem?
Dolby Vision info: dvhe.08.06, BL+RPU, HDR10 compatible, profile 8.1 single track single layer
mp4 formátumban.De mondjuk még ez is jó lehet?
codec: HEVC
konténer: mkv
HDR formátum: Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU
bitráta: 56.3 Mbps
felbontás: 3840x2160
forrás: PlayBD (Dolby Vision MEL) -
Wade0303
aktív tag
válasz Jamboo529 #75051 üzenetére
Szia,
"A dekódolást nem a TV végzi, hanem az elé kötött MECOOL M8s pro+ kütyü" - Már itt egyből elbukik a dolog hiszen ez a lejátszó nem támogatja a Dolby Vision-t (semmilyen profilját). A Dolby Vision támogatás elsősorban a hardveren múlik, ha az megvan utána lehet finomítani a dolgon különböző szoftverekkel de utóbbin már csak az múlik hogy milyen konténerből és esetleg milyen felépítésben (dual vagy single track) tudod dekodolni. Attól tehát még nem lesz DoVi támogatás egy Androidos eszközön hogy felraksz rá egy moddolt Kodi-t."Mostanában látom, hogy már DoVi és HDR kódolás is benne van a fájlokban" - Ez a kezdetektől így van mivel a BluRay lemezek Dolby Vision szabványában mindig HDR10 az alapsáv. A streaming DoVi szabványban IPTPQc2 az alapsáv, de ezt a releaserek általában lecserélik HDR10-re (ami totál hülyeség, de ez már más kérdés).
"Arra már rájöttem, hogy a TV kevés a 4K tartalom kódolásra önmagában" - Ez téves, nincs olyan 4K okosTV ami kevés lenne a 4K-ra, különben nem lehetne rajta streameket se nézni. Az előfordulhat hogy egy 80-100mbps bitrátájú 2,5-3 órás UHD BluRay remux amibe belepakolnak még 10 hangsávot meg 30 feliratot azzal meggyűlik egy átlag TV baja, de ezeket mindig megtalálni x265-el újraenkodolt változatban fele akkora méretben úgy, hogy mozgás közben gyakorlatilag nem látszik semmi különbség (a legtöbbön kikockázva sem).
Ez a NOVA player úgy látom szintén nem támogat DoVi-t tehát ez is rossz választás. Hálózati lejátszáshoz Vimu player vagy moddolt Kodi kell neked ami tudja a DV-t.A lényeg viszont: ezen a Sony TV-n teljesen bugos a DoVi támogatás, úgy tudom még a profile 5 sem megy rajta stabilan (a hivatalos streaming appokból sem!), tehát mindenképpen kell egy külső lejátszó. Én a felhasználási "körülményeidhez" a Fire TV Stick 4K Maxot ajánlanám és a TV hiányos és hibás DoVi támogatása miatt csakis LLDV módban használd a külső lejátszót tehát ne a TV tone mapelje a DoVi metadata-t hanem a Fire TV Stick. Ha letöltött cuccokról van szó akkor kerülj minden "hybrid" megnevezésű mkv konténeres releaset mert azok kb 90%-ban hibásak. BluRay forrásból a teljes profile 7 single track remuxok már menni fognak rendesen az új quietvoid féle Kodi build-el ami p8.1-be konvertálja ezeket menet közben. Az utóbbiak tehát megbízható release-ek, ezek mellett a single layerbe (p8.1) konvertált BluRay release-ekből a MEL forrásúak jók. Ennek utána kell nézni, az nfo-ba nem írják oda a feltöltők mivel azt sem tudják mi az a Dolby Vision, nem hogy FEL-MEL közti különbséget. WebDL-ekből az eredeti profile5 verziókat érdemes csak letölteni de hát azt meg az itthoni oldalakon alig találsz tehát ha fontos a szinyó akkor bukó. Számtalan olyan release van amiben teljesen hibás az RPU, kapsz egy DoVi logot a film indításakor de a végeredmény rosszabb lesz mintha HDR-ben néznéd. Itt vannak a profile 5 webdl-ek: [link] [link]
[ Szerkesztve ]
-
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Nemrégiben felmerült bennem egy kérdés, és erre a topicra irányítottak, azon belül is Wade0303 fórumtárshoz.
A helyzet itthon jelenleg a következő:
Nason tárolt filmek (4k, HDR+DV H.265 *.mkv kiterjesztés) vannak megosztva hálózaton samba megosztással.
A TV amin megjelenik egy SONY KD-55XF9005
A dekódolást nem a TV végzi, hanem az elé kötött MECOOL M8s pro+ kütyü (felokosított KODI alkalmazással, nem android alól - ).
A TV elvileg tudja a Dolby Visiont, a kütyü biztosan nem.
Mostanában látom, hogy már DoVi és HDR kódolás is benne van a fájlokban, és lejátszótól függően máshogy jeleníti meg.
Próbáltam a TV-re (andorid rendszer) telepíteni lejátszót (NOVA). Meg is találta a filmet a hálózaton, le is játssza, de valami piszkosul nem jó színösszeállításban. A zöld élénk ugyan, de az egész képen túlteng a piros és kékes színek. Lásd minta.
Kérdések:
Tudja a TV jól megjeleníteni a DoVi kódolást, vagy elégedjek meg a HDR-el?
A hiba ez esetben az MKV formátummal van vagy azzal, hogy van benne HDR és DoVi is ?(mp4 et még nem próbáltam)
Arra már rájöttem, hogy a TV kevés a 4K tartalom kódolásra önmagában, (ezért is vettem a Mecoolt anno), de ha leváltom a kütyüt akkor van olyan ami tud rendesen DoVi-t lejátszani? Ha igen akkor melyik, és milyen fájlformátum / kódolás stb. való neki? -
Elemental
addikt
Azt meg tudnátok mondani, hogy a kodinerds oldalról hogyan lehet letölteni androidos telefonra maven kodi apk-t? Mindig zip fájlt szed le, amit ki sem tud normálisan csomagolni.
Win pc-re apk-t szed le. Most csak ezért kell bekapcsolni a gépet. -
Patice
Topikgazda
válasz Csabi1984 #75045 üzenetére
Általános TV okosítónak szerintem tökéletes. OK, alapból csak wifis, de lehet USB-s HUB-ot rákötni, vagy ha jó az otthoni wifi hálózat, akkor nincs ezzel sem gond.
Épp előbb vettem egy másodikat, elég jó áron van újonnan webshopokban.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Valami nagyon alap lejátszót, vagy még inkább okosito sticket tudtok ajánlani? Kb csak youtube és netflix lenne használva. Aposomeknak egy régi, pár éves LG TV -hez kéne amin a WebOS már borzalmas lassú, köv. videora lépésnél kifagy a YT. Használt is ok. Chromecast láttam van olcsón, de inkább olyan kéne aminek saját tavja van, franc sem akar telefonnal bohockodni.
-
Joshi
titán
válasz Wade0303 #75038 üzenetére
Huuu basszus tényleg, még mondtad is hogy a cmv4-et nem csak a lejátszó oldalról kell támogatni, hanem a tévének is. Az azért kijelenthető, ha maradok az UHD Blu-ray lemezeknél, vagy annak megfelelő 1:1 rip minőségnél, akkor azért nagyon nem lőhetek mellé? Mondjuk a tartalom fogyasztásom nem feltétlenül a film gyűjtés sőt, most már évente max 1-2 filmet veszek eredetiben.
-
Wade0303
aktív tag
Pont az UHD BluRay lemezeknél kezd egyre gyakoribb lenni. Írtam már hogy pl. az Arrow kiadó minden lemezére cmv4 DoVi-t rak már pár éve, ez pedig a Criterion mellett a legelismertebb, legigényesebb BluRay kiadó a házimozi piacon. Szépen lassan elterjed majd a cmv4, a FEL-MEL témának ehhez semmi köze, mindkettőre kerülhet és az előbb leírtak miatt jelenleg jóval nagyobb jelentősége van mint a FEL-nek.
Ez a "csak a BluRay a jó minőség" a tipikus laikus hozzáállás. A nagyobb bitráta önmagában semmit nem jelent, csak a régi graines, 35mm filmre vett moziknál van jelentősége hogy 20-25mbps a bitráta vagy 50-100. A DoVi streamekben használt IPTPQc2 színtér sokkal hatékonyabb a BluRay-n használt HDR10-nél, a Netflixen már megjelent AV1 pedig a HEVC-et veri hatékonyságban. A Sony Bravia Core viszont pont nem a streaming csúcsa, inkább egy jókora parasztvakítás. Konstans 75-80mbps bitrátával enkodolnak minden tartalmat, aztán nem egyszer black crush jelentkezik rajtuk a szükségesnél 5x nagyobb méret ellenére is. Ahogy a lemezeire már egy tucat esetben teljesen statikus DoVi RPU-t rakott a Sony úgy nem lepne meg ha a BCORE streamjeik között lenne bőven ahol csak a már megjelent, több éves BluRay transzferüket újrakódolták az említett bitrátán.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz Wade0303 #75035 üzenetére
A 2012-nél az a forrás. Lucy esetén passz.Aztán ki tudja a 2012-nél igaz e...
Az lenne a biztos ha közvetlenül az iTunes-ról(AppleTV app) nézném.Csak akkor instabil ha őrült módjára előre-hátra tekergetjük a DV filmet. Akkor egy idő után valóban kiakad. De szép finoman lehet tekerni gond nélkül a legutóbbi fw verzióval. Igaz ehhez gyári Media Player vagy Vimu kell. A Plexet ilyenkor el kell felejteni. Az rögtön szétesik és teli piros/kék/zöld képet fog adni. Ha folytatjuk akkor is az első 2 appot kell használni. Indulás ilyenkor kicsit lassabb(bejön a kép majd 2-3mp-ig még áll) de menni fog. Plex itt is csődöt mond.
-
Joshi
titán
válasz Wade0303 #75035 üzenetére
Ja igen már emlékszem a cmv4-es magyarázatodra. Bocs ha hülyeséget kérdezek, de pl az UHD Blu-ray lemezeknél mi a helyzet a cmv4-el? Ott ezzel mi a helyzet? Konkrétan az eredeti kiadásokra gondolok. A stream engem nem nagyon érdekel, talán egyedül a Sonynak van UHD Blu-ray-hez közeli minőségű stream szolgáltatása.
[ Szerkesztve ]
-
Wade0303
aktív tag
Én arról beszéltem, hogy ez a konkrét Kodi build melyik lejátszón működik, melyikre való, nem arról hogy általánosságban DoVi-ban melyik lejátszó jobb vagy rosszabb.
Amúgy meg ha ez a kérdés akkor ezzel a Kodival mostmár egyértelműen jobb a Firestick, nem ok nélkül tesztelnek ezen mindent quietvoid és Reset_9999, cmv4-et is csak ez támogatja a külső lejátszók közül. Az Ugoos egyedüli plusz tudása papíron a FEL, az meg 12bites panelek nélkül nem sokat ér, némi plusz finom részletet hozhat ugyan de annak meg a DoVi-hoz nincs köze(maga a DoVi metadata az profile8.1-be konvertálással is ugyanaz lesz). Reset excele szerint a leginstabilabb a tesztelt DoVi lejatszok közül.@tomp
A táblázat annyit mond hogy lehetséges jól összerakni. Ettől még egyáltalán nem biztos hogy az általad leszedett releaseben ez sikerült (pl. elcseszhetik az RPU szinkronizalasat, az l5, l6 adatokat) ahogyan az sem hogy a tablazatban írt iTunes volt a releaseben talalhato RPU forrása.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Wade0303 #75032 üzenetére
Egy konkrét kérdés, hogy a topik témáját is karcolgassuk. Miben jobb a Firestick mint a Ugoos? Vagy máshogy teszem fel a kérdést. Miért nem jó a Ugoos? Hiszen mindent is tud amit DoVi-ban tudni kell.
ui.: azt értem, hogy az Amazon név sokkal ismertebb és támogatottabb.
[ Szerkesztve ]
-
Wade0303
aktív tag
Mindennél ajánlott ami nem támogat FEL-t de stabilan működni biztosan csak a Firestick-en es Cube-on fog. Az AndroidTV-s TV-ken érdemes még próbálkozni vele, Shielden meg a 64bites build-el. Zidoo-n, Dune-n sztem reménytelen, azokon minden kérdőjeles DoVi-ban, még a profile5 sem megy nekik helyesen.
A MEL az egy dual track p7-be csomagolt single layer p8.1. Nincs értelme MEL-ben hagyni mert úgy nehezebb dekodolni.
Sem a Lucy sem a 2012 nem jelent meg MEL-ben. Vmi hybrid P8.1 kókálmányt szerezhettél be ami szinte biztosan teljesen rossz.[ Szerkesztve ]
-
Wade0303
aktív tag
Feljebb már leírtam, hogy ez a Kodi build szemben az általad említett appokkal valamint Shield, Dune, és Zidoo lejátszókkal, végre helyes eljárással konvertálja "on the fly" profile 8.1-be a profile 7 FEL DoVi-t. Ez az amit nem hogy az eddigi appok és a kizárolag csak RPU-t dekodolo eszközök nem képesek rendesen megcsinálni, de a letölthető releasek (FEL forrásból SL-be muxolt) szinte mindegyikében is hibás.
Viszont ahogy szaszapi írta ehhez single track dual layer formatum kell mkv vagy mp4 kontenerben. TS-ből nem működik jól és valószínüleg nem is fog. Elsősorban a teljes lemezekből makemkv-val remuxolt STDL release-ekhez valo a legujabb FireStick Max és 3rd gen Cube lejatszokhoz.
ISO-t felesleges próbálgatni vele.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz szaszapi #75027 üzenetére
Profil 7-es anyagom most éppen csak ISO-ban van, de azt meg gond nélkül viszi az Oppo, szóval ez nekem eleve nem is opció. Jó lenne ha valaki készítene egy átfogó tesztcsomagot, amivel lehetne tesztelni. Nekem van sok tesztfájlom, de olyan szinten káosz az egész, hogy nem szeretem használni.
-
szaszapi
őstag
Viszi amit kell le is írja, a kapcsolót azért tették bele, mert aki makemkv-val készit FEL lemezből egy klikkel mkv-t, azt alap esetben nem kezeli semmi, és ezt alakítja 8.1-es profilra. Amit te szeretnél ISO-ból Kodi alatt nincs megoldás még de lehet nem is lesz hogy menjen a DV, ott csak HDR10 van. Ami már összerakott 8.1 es ts kiterjesztés, viszi azt is szépen!
-
Ramos_
tag
Sziasztok,
Rövid kérdés. Egyszerűen a meglévő LG tv-mnek, ami 1-2 évvel az okostv-k világa előtt lett véve, szerettem volna adni, BT fejhallgató csatlakozási lehetőséget. Még audio out jack aljzat is van rajta. Ezért vásároltam egy ilyet:
Az eszközt leteszteltem telefonon és működik, tehát a BT headsetem rácsatlakozik, úgy hogy a BT adó jacken keresztül csatlakoztatva és lejátsza a telón szóló zenét, úgy hogy kikapcsolom a BT-t a telefonon.
A TV audio out jackre dugva viszont semmilyen fejhallgató, headset nem kapcsolódik rá.
A TV automatikusan átállítja magát hangkimenet fejhallgatóra.
A tápellátást mindkét esetben konnektorba dugott töltőről kapta.
A TV jackbe, ha vezetékesen csatlakozok, akkor persze működik és átmegy a hang.Mi lehet a gond?
A tv-n még van RCA és optikai hang, azokkal van értelme szórakoznom átalakítókkal?
Vagy van bárkinek ötlete?
Előre is köszönöm szépen[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Tudom hiszen az a Ugoos gyári lejátszója. Az minden DTDL P7-et visz m2ts-ből. De nem tud hálózatot kezelni. Az csak USB-s meghajtót kezel. A Media Center gyári app tud hálózatot és viszi a DTDL-t de nem lehet hangsávot váltani mert semmi opció nincs a lejátszó felületén.
-
Saughassy
aktív tag
Nem nagyon van, ezert is kell megfizetni egy szakembert. Leginkabb mert az OneEye nem HDR képes, tehat csak SDRt tudnal vele jol beallitani, mar felteve hogy kepes vagy ertelmezni a mert adatokat. Addig en is azt hittem, hogy tudom, ameddig nem neztem vegig, mit kuzd a szaki a tevemmel, hogy a firmware bugjait megkerulje.
-
MODERÁTOR
Kérlek Titeket, hogy személyeskedés nélkül folytassátok minnél inkább ontopic a diskurzust.
Köszönöm.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Joshi
titán
válasz Wade0303 #75001 üzenetére
Oké, akkor azt mondom hogy bocsi, valamikor valahol azt olvastam hogy... Ha igaz volt ha nem, én nem vagyok hazug, csak ez volt az emlékezetemben. Ezért lehet utálni vagy nem, ez van. A lényeg, hogy te nem tudtad bebizonyítani hogy hülyeséget mondtam. Szerintem engedjük el a témát.
-
Wade0303
aktív tag
Nem győztelek meg tehát nincs igazam? Ez újabb gyöngyszem azok után hogy a 0 forrással rendelkező kijelentésedet nekem kéne cáfolnom, mert hogy önmagában az nem elég cáfolat szerinted hogy nem dob rá semmit a google
Amúgy én nem állítottam hogy 100%-kig biztos vagyok benne, hogy nincs így, itt az eredeti szövegem: ,,Nagyon meglepne ha ez így lenne, linkelj róla forrást!"Tévedtem, nem politikusi jellemvonások ezek, inkább egy óvodás gyerek vitamódszerei mert te tényleg nem érzed miközben magad alatt vágod a fát a logikai bukfencekkel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Építő/felújító topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Star Citizen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.