- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
addikt
válasz
Stone_hun #74798 üzenetére
Ha nem kell a dolby vision, akkor jobb lett volna egy CoreElec támogatott boxot venned. Nem valami dzsunkát, normálisat. Ott a dvn kívül minden más normálisan fut. Van abból is pár itthon. Ott sose láttam ilyesmit, mondjuk nekem a shield pro val sincs ilyen, lehet hogy azért mert a stabil fw van rajta nem ez a tákolt 9=es bughalmaz.
-
Stone_hun
újonc
válasz
Imi1981 #74793 üzenetére
Köszönöm a tippet.
18.9 -et tesztelem éppen. Majd beszámolok.
Igaz - ezzel lemondok a DV-ről, bár eddig sem éreztem azt, hogy a jobb felső sarokban felvinnó logó olyan sokat hozzátett volna az életemhez, vagy a minőséghez...<picsogás on
>
Szomorú amúgy, hogy 2012-ben boldogan játszottam le 1080-as fileokat RaspberryPI2-vel hostolt kodiva a 32 colos TV-n.... Eltelt 11 év, és egy 70.000 forintos céleszközzel sem kapom meg olyan egyszerűen ugyanazt az élményt 4k-ban, mint anno 1080-ban.
</picsogás off> -
blakey
titán
válasz
Matt89 #74796 üzenetére
Mindenképp próbáld ki a TV-vel. Nem akarom minősíteni azt a szettet, mert nem hallottam, de egy vezetéknélküli szett nálam nem a minőségi hangzás mintapéldája, háttérzenélésnél oké, én is használok ilyen megoldást, de ha leülök, hogy meghallgassak valamit, vagy szeretném hallani a normális effekteket, akkor csakis a kábeles megoldást használom.
-
Matt89
junior tag
válasz
blakey #74795 üzenetére
Ok, köszi!
Igen Sony lesz, és HT-A9 hangfalak (nehéz ezt soundbar-nak hívni igazából, lehet, hogy nem annyira népszerű, de engem meggyőzött a vélemények és a bolti példa alapján)
A lényeg, hogy ha részletesebb tapasztalat alapján (ami nekem nincs sok, csak 1-2 "bemutatótermezés") azt mondjátok, hogy a lenti linken az audio-nál "bepipált" kategóriák is teljesen jók lesznek egy top tier atmos soundbarral és nem lennék sokkal előrébb a lossless-el, akkor elfogadom.
A TV ezeket tudja továbbítani, amennyiben az a lejátszó.
Sony A80K OLED specifications - TV Database - FlatpanelsHD -
blakey
titán
válasz
Matt89 #74794 üzenetére
Egy Soundbar mellett, hacsak nem valamilyen extra cucc, nem látom értelmét a minőségibb hangzásnak. Egy 4-500e-s Soundbar egész jól megszólaltatja ezeket a hangokat, de messze van egy AVR+hangsugárzó összeállítástól. Próbáld ki a Sony TV-ddel (gondolom az lesz az Androidos OLED), hogy milyen lesz a hang és ha többre vágysz, akkor kereshetsz lejátszót.
-
Matt89
junior tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen asztali médialejátszó lenne a legalkalmasabb számomra. Mit javasolnátok a lentiekre?- Hamarosan egy atmos soundbar és androidos OLED tv boldog felhasználója leszek
- A legtöbb 4k filmezést USB-s HDD-ről tervezném (mp4/mkv/ts file-okkal)
- Amit keresek kompatibilitásban, hogy zökkenőmentesen vigyen akár 100 gb körüli file-okat is, Dolby Vision is menjen. Ami pedig a hang formátumot illeti, jó lenne a Dolby TrueHD (7.1) és DTS-HD is.
- Eddig nézegettem Zidoo/Dune lejátszókat, de nem tudom, hogy ezeken belül mi az az árszint, ami biztosan vinné a fentieket.Próbáltam "minimalizálni" az eszközök darabszámát és elkerülni a külső lejátszót, de a lossless hang miatt mégis ide lyukadtam ki..
A két hangformátum gyakorlatilag az egyedüli, amit nem tudnék megoldani így.
Lesz mellette majd xbox series s/x is, de ha minden igaz, az a gép sem szereti az mkv-kat usb-ről stb...Köszönöm előre is!
-
Imi1981
veterán
válasz
Stone_hun #74792 üzenetére
Nekem shield cső verzión csak Kodi leia- val volt teljesen smoth reccenés mentes a lejátszás! Végig próbáltam minden mátrix verziót de egyikkel se volt tökéletes hiába vált fps-t. Maven Kodi nexus mintha jó lenne! Amíg teszteltem nem volt egy reccenés sem . De most a kis tévére van kötve a shield így nem kísérem figyelemmel . Mindenesetre fent van a Kodi leia (ebből a legújabb) és a maven kodi nexus is.
-
Stone_hun
újonc
válasz
zazenke #74782 üzenetére
Ugyanezzel küdök én is.
Hisense 55U7HQ
A TV saját lejátszója (plex kliens) kuka.. Azt dobtam leghamarabb
Xiaomi TV Stick 4k... szórakoztam vele pár napot, de nem hozta meg azt a síma élményt, amit látni szerettem volna
Nvidia Shield TV PRO 2019 a jelenlegi áldozat.
Plex Server + Kliens - a Shield-en
Plex Kliens a Shield-en
Kodi 19.5 maven a Shield-en
Video source: SMB share ; NFS share (A hálózat természetesen drótos 1G) Tesztelt átvitel a megosztás, és az NVIDIA között 870MBPS...
Sokáig -mondjuk úgy smooth a lejátszás- de egy kis idő után (akár 10 perc is) a 4k tartalomnál alig észrevehetően 1-1 pillanatra megremeg a kép.... Nemcsak amikor pásztáz a kamera, hanem akkor is észrevehető, ha ráfókuszálok 1-1 karakter arcéleire beszéd közben. Aztán pár percig megint normális minden.
Külföldi fórumokon (talán?) ezt hívják micro-stuttering nek?
Egyelőre nem találtam olyan ideális beállításkombót, amivel boldog lettem volna. -
Imi1981
veterán
válasz
zazenke #74753 üzenetére
Kíváncsiságból felraktam a jellyfin szervert mert már régen próbáltam. Azt kell mondjam már nem sz@r mint régen ! Tényleg nagyon jól felismeri a filmeket és sorozatokat is! Letöltöttem egy új netflixen is fent lévő filmet és a jellyfin töltötte le mindent magyarul hozzá ( cím, leírás stb) ! Az emby a címet és leírást is angolul a plex a címet angolul és leírást magyarul töltötte le hozzá! Meg a gépen lévő többi anyagot is mindet jól és magyarul ismerte fel. Most használom plex és emby mellett és majd ha hosszú távon is beválik akkor marad.
Kodi és mrmc és infuse-ban is használható !
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Rendszerint vagy a TV-m lejátszóját használom filmek nézéséhez, vagy egy WD TV média lejátszót. Ritkán, de előfordul, hogy bizonyos mp4-es filmeket nem tudnak lejátszani, de ez teljesen érthető, hiszen egyik sem egy mai darab. Tegnap azonban egy elég furcsa eset történt, nem tudom, talalkozott-e bárki hasonlóval. Kb. a feléig megnéztem egy filmet a TV lejátszóját használva. Ma reggel akartam megnézni a másik felét, erre a TV már nem támogatott formátumot írt ki, és nem indult el a film, amit tegnap még gond nélkül lejátszottam a feléig. Kipróbáltam a WD-vel is, az sem bírt vele. Ilyenkor mi van?
-
zazenke
őstag
válasz
zazenke #74779 üzenetére
elővettem a pár éves google tv eszközömet amihez van saját távszabályzó is most nem jut eszembe ennek a verziónak mi a neve. 4K ra már gyenge mert csak homokórázik beletekerésnél de a lényeg az hogy felfrissült android tv 12 re. na most jellyfinnel játszottam le full hd tartalmat és beállítottam a jellyfin menüjébe hogy freki váltás az eszközön . És bizony műkszik vele . a film indításkakor a 60 hzről váltást 25 hzre ki is írja a a tv. Attól függ milyen forrást indítok. a google tv menüjébe erre vonatkozóan vannak is új menüpontok. Mondjuk oldalra pásztázás ettől szebb lett de nem az igazi így se de ez lehet más eszközzel jó lenne
-
zazenke
őstag
megnéztem a plexet és a jellyfint .Bár a menüben van képfrissítés állítás a jellynél de szerintem itt sem történik ez a váltás meg ,hiába állítom akárhová . csak hogy egy dologról beszéljünk akkor most arról van szó amit a kamera oldalra pásztázáskor lehet megfigyelni vagyis az enyhe darabos mozgás? A 4k tartalom az viszont szerintem megy ott nem bírtam minőség különbséget felfedezni ha párhuzamban néztem 4k monitorral. Állítólag ez az egész probléma meg fog szűnni ha megérkezik az android tv 12 a tv re. Valami ilyesmit hámoztam ki külföldi fórumokból. Kérdés hogy meg fog e érkezni . A google android tv eszközénél már megy a 12 es verzió.
-
djnice
veterán
@gyűrű, @tomp: ezt még próbáljátok ki DV lejátszás szempontjából (nekem sajnos mostanában nincs időm): [link]
-
gyűrű
addikt
válasz
zazenke #74778 üzenetére
Nem tudom... lehet hogy az nem így működik. de azok nem is érdekelnek. Az tuti hogy frekvenciát semelyik se fog váltani, ezért nem is érdemes kísérletezni. A 4k max meg jól elvan a gigabit lan adapterrel. Kb. 3* a sebessége úgy, mint a tv 100-as lanjának. Van shieldem is, azt csak azért nem ajánlottam mert a 9 es bugxperiencel ajánlhatatlan. Ugoos meg 4k streaminget nem tud... Jelenleg nincs all in one box..
-
zazenke
őstag
szerintem meg 4k lesz az . csináltam egy kísérletet és párhuzamosan elindítottam ugyanazon filmet mellette 4k monitoron akárhogy nézem nincs felbontás különbség félméterről néztem a tvt és mégközelebbről a 27 colos monitort másodperc pontosan ment a két megjelenítőn egyazon film.
-
gyűrű
addikt
válasz
zazenke #74774 üzenetére
Azt nem tudom ellenőrizni, de szerintem igen. Ha lenne atv re olyan debug layer ami pl. a firesticken van, azzal lehetne látni .. de nem találtam. Szerintem egyedül a streaming appok mennek 4k ban, de azok sem váltanak frekvenciát, de a firesticken legalább kézzel lehet váltani. A tv n meg sehogy...
-
zazenke
őstag
hát elindítom a filmet és alul rámegyek a info jelre és megnyomom ekkor még semmit nem ír ki de ha ekkor a tv távszabályzóján megnyomom a vissza nyilat akkor alul kilistázza röviden a film adatait felbontás képarány , 5.1 , h265 stb . itt már helyesen szerepel az aktuális film felbontása. sőt ha használsz billentyűzetet a tvhez akkor az o betü megnyomásával is ki ír minden aktuális adatot a futtatott videoról még bővebben és itt is 4k
-
zazenke
őstag
nekem is 2 hetes friss telepítés
-
blakey
titán
válasz
zazenke #74763 üzenetére
Nem tudom mi lehet a gond, nem vagyok gondolatolvasó (információ hiányában), de valószínű, hogy valami nincs megfelelően beállítva Plex sokkal régebbi, így több "fejlődésen" ment át és, lehet, hogy valami régi beállítást alkalmazol). Elmúlt héten telepítettem újra a PMS-t, mert HDD csere volt a NAS-ban, és 100% pontossággal megtalálta az összes filmet és sorozatot. minden azonosítás pontosnak tűnik, legalábbis eddig nem vettem észre semmilyen hibát. Plex topikban több információt kaphatsz.
-
zazenke
őstag
-
zazenke
őstag
válasz
blakey #74754 üzenetére
akkor én az elmúlt héten miért futottam bele kétszer is hogy csak üres mappát lát hiába frissítem a szervert üres a mappa több nap után is . de ezeket a jellyfin vagy a kodi gond nélkül látja és viszi. pl most is van torrentről letöltött miss scarlett sorozat(Miss.Scarlet.And.The.Duke.S01.1080p.WEB-DL.H264.Eng.Hun-BNR) és nem látja csak az üres mappát. valamit be kellene állítani a szerveren ami alapból jól be van állítva a jellyfin és társain ? Minden programot a saját szerverével használok ami a számítógépem egyik meghajtója még az eszköz egy tcl c835 ös android tv
-
Wade0303
aktív tag
A Shield is helytelen színekkel jeleníti meg. Nem lila, de attól még rosszabb mint a HDR10. Konrétan minden DoVi profilt helytelen színekkel jelenít meg a Shield amiben a baselayer HDR, ráadásul nem is támogatja a dual layert tehát a FEL mindenképpen hibás lesz rajta. P5 kell rá, de hát az meg nincs a magos oldalon mátrixhősnő kiadásban minőségi magyar szinyóval...
-
gyűrű
addikt
Nem, de P7 ek.. A shield kodi mindkettőt viszi dvn. A coreelec mindkettőt hdrben, a másik androidos lejátszó meg dv de színhelytelen vmi lila layerrel. Plex meg unable to play 😅 A többi dv megy a plexen is.. De nem téma mert a plex lejátszót biztos nem fogom használni...
-
blakey
titán
A Plex egyik nagy előnye, hogy átjárást tud biztosítani különböző rendszerek és appok között, tehát lehet 10 féle eszközöd, ha mindegyiken fut olyan program ami kezeli a PMS-t, akkor megoldva a központi adatbázis. A Plex kliens, azaz lejátszó már függ az OS-től is, ahogy a többi program esetében is így van, tehát ahogy az Androidos Kodi is elmarad egy CE alatt futó Kodihoz képest, úgy az Androidos Plex is elmaradhat néhány más rendszeren futóhoz képest. Magát a Plex klienst eddig csak az Apple TV-n és az iPhone-on tudtam úgy használni, hogy azt mondjam, igen, ez jó, de általában olyan programokat használok amik kezelik a PMS-t, Kodi és forkjai, Infuse. Egyébként az sem mindegy, hogy milyen rendszeren fut a PMS, Synology Inteles NAS-on nagyon jól teljesít.
-
Imi1981
veterán
Én csak szervernek használom mini pc-n a plexet és emby-t . Én arra gondoltam mikor írtam hogy jobb mint a jellyfin.
Lejátszónak Kodi és apple tv-n infuse. Én tartom hogy legjobb lejátszó alkalmazás a Kodi! Infuse is jó de nekem ott hiányzik sokminden ami a kodiban megvan. Lejátszónak plexet és emby-t sosem használom csakis médiaszerverként funkcionálnak. -
gyűrű
addikt
válasz
Imi1981 #74755 üzenetére
Én ismét tettem egy próbát és beállítottam a plex servert a shielden, és a clienteket android alá smb-n...
Továbbra se tudom ezt a bugyuta, faék programot megszokni a kodi helyett..
Némelyik dv remuxot le se játsza amit a maven kodi meg a vimu igen. A testeszabhatóság az meg egy 0, Teszt miatt marad még de ismét kuka lesz a vége.. -
Imi1981
veterán
válasz
zazenke #74753 üzenetére
Plexnek jobb a felismerése ! Használtam őket egymás mellett. Jellyfin a leggyengébb emby , plex jellyfin hármasból. Bár az emby-t elcseszték jó ideje mert a címeket angolul tölti le de így is jobb/stabilabb/gyorsabb mint a jellyfin. A plex a legjobb összességében bár én még kitartok az emby mellett mert néhány dologban jobban tetszik mint a plex.
-
zazenke
őstag
a plex tobb filmet fel sem ismer. üresnek látja a mappát. a jellyfin sokkal jobb
-
Beni2360
félisten
válasz
lajosx #74749 üzenetére
Egyértelmű, hogy kb 5 eves SOC-ra új árban nem koltunk. A Z9S meg a Z10 ami evvel a SOC-l itthon nagyobbrészt használtak.
Jo a sima de mar idejét multa. Mar nem is nagyon fejlesztik ha jol tudom.
Idén áprilisban 2 ev utan adtak ki egy fw-t és ennyi. Az rtd1619-nak folyamatos a fejlesztése. -
Beni2360
félisten
válasz
lajosx #74747 üzenetére
Itt megtalalod mindket box tulajdonsagat.
Z1000 :Realtek 1296 SOC előző szeria
Z1000 pro : RDT1619 DR a legujjab SOC. -
Sziasztok! Zidoo Z1000 és Zidoo Z100pro között mi a különbség? Köszönöm a választ
-
Csabi1984
addikt
Nekem is tetszene a Vimu+Plex párosítás ha csak azok a kategóriák jelennének meg amik a Plexen vannak (4K Filmek, HD Filmek, Sorozatok) és belekattintva már ott lennének a borítók, de ehhez képest ott vannak almappák és zavaróak.
-
Joshi
titán
SMB-t is látja a Vimu, különben hogy tudnék filmet nézni? SMB már rég úgy működik csak, hogy IP címet kell megadni felhasználónévvel + jelszóval.
Ha neked a PC a NAS-od, akkor a routerben adj neki fix IP címet és gyakorlatilag ugyan ott vagy mint ha egy igazi NAS-od lenne.
A legnagyobb probléma a Movie Playerrel van, mert az nem kezel SMB-t.
-
Elemental
addikt
Nekem az élvezeti értékét növeli a kodi felülete, főleg a gyűrű által moddolt skinekkel. Egyszerűen jó így ránézni a tévére. Csaj sem vagyok, meg nyugdíjas sem. Bár, ilyen közel még nem voltam a nyugdíjhoz, mint ma
Végül is, biztosan nagyon jó az a lista nézet. Meg a leves is jó langyosan. De melegen a tuti.
Ahol meg több lejátszó van, nálunk 4, oda szinte elengedhetetlen egy központi adatbázis. -
Gino20
őstag
válasz
Imi1981 #74725 üzenetére
Nekem pl tökéletes fájlnézetben, de ma épp megcsináltam ezt a csicsa nézetet KODI-n, ami nem utolsó sorban a nejemnek kimondottan tetszik, aki sem nem nyugdíjas, se nem óvodás
szóval a gond itt az ilyen féreg kijelentésekkel van inkább és nem azzal, hogy ki hogyan használja / mit vél jobbnak / .....
-
-
Wade0303
aktív tag
Dehogy tudja az Oppo. Az új LG TV-k (CX és annál újabb) és a Firetv Stick 4K Max meg Fire TV Cube 3rd gen azok amik biztosan tudják.
A lejátszónak és a TV-nek is támogatnia kell.Az Oppo nem szarja magát össze a FEL-től ha megfelelő konténerben van. Sőt, a jelek szerint továbbra is ez az egyedüli lejátszó ami tényleg stabilan kezeli. Teljes BluRay strukurában vagy DTDL mp4-ben gond nélkül lehet ugratni, oda-vissza tekerni, mindig szinkronban marad a BL+FEL.
Legfeljebb valami hibás, letöltött mátrixhősnő vagy azonosítatlanrepülőobjektum kókálmánytól szarja össze magát, azt meg nagyon jól teszi -
Joshi
titán
válasz
Wade0303 #74720 üzenetére
A jukebox funkció teljesen jó és használható dolog, hozzáteszem nekem soha nem volt rá szükségem ugyan azon okok miatt amivel te is érveltél ellene. Viszont attól még másnak hasznos lehet. Egy szoftvernek az a lényege, hogy minél szélesebb körben lefedje az igényeket, ez a lényege.
Figyelj, az Ugoos mint Amlogicos box is sokkal jobb, mint egy olcsó X96 Max Plus, már eleve a DoVi képességeit illetően. Viszont egy fémházas nem melegedő boxról van szó, tehát egyértelműen ajánlható. Megnéztem az Oppo 203-al is a videókat, de az még ennyit se kezel mint a Ugoos.
Egyébként belepörgetni nem nagyon lehet velük, de legalább kezdi elölről a lejátszást. Már pontosan nem emlékszem, de valamelyik videónál ez volt. Az Oppo 203 összefosta magát, csak a kikapcsolás segített.
Az Oppo 203 tudja a cmv4-et?
-
Wade0303
aktív tag
Meg is lepődtem volna ha valamiben egyet értesz velem (nagyon ritkán fordul elő :D)
Kodi:
Ha csak a Power Rangers STDL-t viszi ezek közül akkor jó esély van rá hogy annál sem kezeli a FEL-t, csak az RPU-t dekodolja mint pl a Dune, Zidoo, Shield.
A Movie Player egyértelműen támogatja a FEL-t az Ugoos-on, a Vimu kissé kérdéses de valszeg támogatja a megfelelő konténerben és formában.
Fontosabb teszt lenne, hogy egy magas bitrátájú anyagnál menet közben (főként pl. kisebb pauza, tekerés vagy ugratás esetén) nem veszítik –e el az egymással való szinkront az alapsáv és a FEL.
De mint mondtam engem annyira nem érdekel mert én úgysem veszek ilyet. Ha viszont valaki folyamatosan ajánlgatja másoknak kifejezetten DoVi-ra, akkor szerintem illenne alaposan utána nézni hogy mit tud azzal a formátummal (FEL) ami papíron az egyedüli plusz tudása a többi lejátszóhoz képest.
Az is meglepetésként érte itt az önjelölt Ugoos salesmaneket mikor mondtam hogy cmv4-et nem támogat. Azóta egyébként átnéztem a címeket és az Arrow studio lemezei szinte mind cmv4-ben vannak az elmúlt 1-2 évből. Ez pedig ott van a top bluray lemez kiadók között. -
Wade0303
aktív tag
@gyűrű
Mondtam bárhol is hogy baj? Te sértődtél meg azon, hogy mertem állítani szerintem a legtöbben nem olvasgatják a saját filmgyűjteményükben a filmek tartalomleírását.
,,De, szerintem meg van" - ,,mindenki szembe jön az autópályán" - Szép kis ugrás így egymást követő mondatokban. Előbb még szerinted van így, aztán már egyből az egész autópálya így gondolja és csak én megyek szembe. Te nem érvelsz hanem óvodás dumákat puffogtatsz. Nem is csoda ha egy fájl átnevezése helyett inkább fotós médiatárakat kókányolsz.@Imi1981
Nem 10 filmem van és nem is 200 hanem ezres nagyságrend. Isten őrizz, hogy magyarul írja nekem a címeket, kifejezetten borsódzik a hátam egy rakás félrefordított ostoba magyarított címtől.
Amit te írsz az megint csak a dizájnról szól, nem gyakorlati funkcióról. Így szép, így néz ki jól szerinted.
A saját gyűjteményemben ismerek minden filmet, gondosan válogatom össze őket és én adom meg a fájlok nevét annak megfelelően hogy mi van bennük. Ez az össz info amire szükségem van. Ha borítót vagy leírást akarok, akkor megnyitom az imdb-t vagy a rottentomatoes-t. A film kép és hangminősége érdekel, nem az hogy a lejátszásuk előtt milyen ikonok vagy borítók fogadnak a lejátszószoftverben.
Ez, hogy legyen szép borítója meg kis leírás hozzá ez ugyanolyan idejétmúlt fölösleges sallang mint hogy 10+ éve magyar nyelvű menüket gyártottak az itthon nem forgalmazott bluray filmekhez. Mindezt azért hogy aztán végigvárd a skippelhetetlen menüanimációkat, kiválaszd a magyar nyelvet a 8-10 számodra haszontalan mellől és elindítsd a filmet.
Tudom jól hogy ezen a forumon kisebbségben vagyok a véleményemmel miszerint ez régimódi és fölösleges. Az már inkább probléma, hogy a legtöbbeket egy ilyen csicsás magyarított menürendszer boldoggá tesz, közben meg hibás beállításokkal nézik a sok esetben már alapból hibás letöltött tartalmakat.
A streaming szolgáltatókról már többször leírtam hogy ott más a helyzet. -
gyűrű
addikt
válasz
Wade0303 #74714 üzenetére
de egy személyes példa és a "sokan szeretik" visszavágás nem érdemel több szót.
Itt a probléma. látod csak kiderült a végére.
A felhasználók túlnyomó többsége számára nincs gyakorlati haszna.
De, szerintem meg van, ugye nem baj?
Én nem vitatkoztam, hanem példát mondtam, de látom neked tök mindegy , mert mindenki szembe jön az autópályán. Te csak kapkodd fel a telefonod, keresd ki belőle az IMDB-n , pl. a "pmcsk22.mkv" filmet, mert ugye elég furán van némelyik elnevezve, többiek meg használják majd a médiatárat. Szép napot. -
Imi1981
veterán
válasz
Wade0303 #74714 üzenetére
Miért, akkor fájlböngészővel válogatsz a filmek között? Vagy valamit félreértek? Fájlböngészővel használtam még régen én is és borzalmas volt! Nagyon utáltam de persze kinek mi. Szerintem a legtöbben szeretik a borítók és leírásokat mint például egy streaming szolgáltatónál. Én kodiban plexkodiconnect - et használok és szeretem hogy mindent letölt (borítók, háttérképek és leírások) és címeket is magyarul írja oda. Szerintem ez így korrekt és nem fájlböngészővel matatni. A másik hogy így van egy közös adatbázis így a három médialejátszóm barmekyikével elkezdem a lejátszást a másikkal tudom folytatni.
Persze van 10 filmed akkor nem számít de nekem például van kb 200 és 20 sorozat úgy már nem mindegy hogy miként látom.
-
Wade0303
aktív tag
Igen, Al Bundy meg feltalálta a láblámpát tehát van aki azt használ zseblámpa helyett...
Másodszorra és egyben utoljára is elismétlem: nem vitatom hogy van rá igény.
Előre reszelt sajtot is vesznek emberek, meg szénhidrátcsökkentett update túróstáskát és pizzaszeletet. Attól, hogy bizonyos emberek igényt formálnak valamire, arról még sok esetben racionális érvek mentén kijelenthető hogy fölösleges.
Tudatos, igényes filmező előre tudja mit fog nézni, mert utána olvasott, trailert nézett stb. A nem tudatos filmező meg úgy csinálja ahogy azt te részletesen leírtad a személyes példával. Ilyen is van. Az egyik az nagy eséllyel egy maradandó élményt szerez magának és az agyát is megdolgoztatja közben, a másik meg csak el akarja ütni valamivel a lefekvés előtti 1-2 órát és már másnap reggel a címére sem emlékszik annak amit látott.
Moziba sem úgy megy a legtöbb ember hogy a kasszák előtt nézi a kijelzőkön a trailereket meg mellette a posztereket és dönti el azok alapján hogy mire váltson jegyet.
Ezernyi jobb lehetőség van egy filmről információt szerezni mint amit egy ilyen gagyi adatbázis pár mondatos magyar leírásaiból lehet, bárki előkapja a zsebéből a telefonját és ugyanilyen gyorsan, megbízhatóbb és részletesebb infokat kap (pl. IMDB app-ból).
Tartom, hogy ilyen típusú UI-t igénylők túlnyomó többsége csak esztétikai okokból szereti ha ott van egy fotó meg akármilyen szövegek, mert így “dizájnosabb” benyomást kelt. A felhasználók túlnyomó többsége számára nincs gyakorlati haszna. Ezt állítottam és ezzel természetesen lehet vitatkozni, de egy személyes példa és a "sokan szeretik" visszavágás nem érdemel több szót. -
gyűrű
addikt
válasz
Wade0303 #74712 üzenetére
Akkor mesélek valamit...
Lehet hogy te egyedül élsz, és senki mást nem érdekel mit töltesz le.
Nálam 5-6 media player van, ebből a 3 tvhez 3 használatban mindig. Amiket letöltök és médiatárba kerül, azokat nemcsak én nézem.
A lányaim, az ő barátaik, ismerősök barátaim , stb.
Ha itt nem lenne médiatár , hogyan találnák ki melyik mi, miről szól, ki a főszereplő, milyen típusú stb. Az összesen kodi fut, központi adatbázissal, minden nason van, ha egyik tv=n abbahagytak másikon tudják folytatni, úgy mint a streamingnél.
Nagyon szeretik hogy 1 klikkre megtudnak mindent mielőtt elkezdenék nézni. Se nem gyerekek se nem nyugdíjasok, sőt bárki aki itt volt eddig és látta, ő is ilyesmit akart magának. -
Wade0303
aktív tag
Igen vélemény, ráadásul az enyém, azért írtam én.
Érdekes egy érvelés, tehát ha valamire van igény akkor az következésképpen hasznos? Egy szóval sem vitattam, hogy van igény a poszteres, leírásos UI-ra. Még írtam is két csoportot akik szép számban igénylik. Rengeteg mindenre van igény úgy, hogy közben még az igényt formálók nagyrésze is elismeri hogy hülyeség és csupán megszokásból/kényelmi indokkal használja (vagy nem is használja csak a lelkibékéjéért veszi pl. könyvek a legtöbb embernél). Én csak kijelentettem ill. megérveltem, hogy személyes filmgyűjtemény esetén ez egy fölösleges, pusztán esztétikai funkciót ellátó feature.
Egy online videotéka az nyilván más, ott előfordul(hat), hogy a user böngészgeti az ismeretlen tartalmakat és beleolvasgat a leírásokba így ott nem vitatom és nem is vitattam a létjogosultságát, csak megjegyeztem hogy a tudatos filmrajongóknak még ott is csak a helyet foglalja az ilyen UI. -
gyűrű
addikt
válasz
Wade0303 #74710 üzenetére
Ez is egy vélemény.
Neked nem kell, és akkor mi van?
A válasz annak ment akinek a primitív fájlkezelő nézet nem tetszik.
Más igényeink vannak.
Van rajrad kívül pár száz millió ember akinek meg igen. Majd mindjárt írok az összes streamingszolgáltatónak, a kodinak plexnek, jellyfinnek hogy ezt azonnal szüntessék meg, és csak egy b.zi nagy play gombot hagyjanak . -
Wade0303
aktív tag
Igen, ez rendkívül hasznos. Nagyon életszerű, hogy a saját magamnak gyűjtögetett, összeállított filmkollekciómban majd olyan filmek lesznek amiket nem ismerek és úgy böngészgetek köztük, hogy olvasgatom a rövid sztorileírást, meg nézegetem, hogy hányasra pontozza ez a random adatbázis.
Megjegyzem még stream szolgáltatónál sem keresgélek így soha (ahogy senki az ismerősi körömből), mindig úgy nyitom meg hogy már tudom mit akarok megnézni.
Ezek tipikusan olyan kezelőfelületek aminek semmi funkciója, de elsősorban két korosztálynak tetszenek: nyuggereknek és óvodás gyerekeknek. -
Beni2360
félisten
-
Pola-Roid
aktív tag
Ez jó ötlet, ma kipróbálom!
A távvezérlő infrás és BT-s is. Utóbbi jóval kényelmesebb, főleg, ha elég eldugott helyen van a készülék. A gépen bemész a BT szekcióba és elindítasz egy keresést, majd a távvezérlő hang le és hang fel gombjait egyszerre nyomod addig, amíg el nem kezd pirosan villogni a LED.
Ekkor kapcsolódik és teljesen jól működik. -
válasz
Beni2360 #74705 üzenetére
Mert te ügyes vagy Beni azért
nekem is mindig segitel a másik topikban. Viszont én nem akarok sokat bajlódni vele, csak használni annyira nem vonz a dolog. Van más amivel szeretek bajlódni
De akkor neked is Zidoo Z 1000 van otthon? Miért azt vetted mégis az helyett amit nekem ajánlasz?
-
Beni2360
félisten
válasz
lajosx #74702 üzenetére
A zidoo z9x kiveszed beallitod a szukseges dolgokat es nezed. A yt-n a nevem alatt talasz a zidoo-rol is bemutató videoimat.
A zidoo topikban meg az ősz-ben is egy z9x videot mert a yt-n valami veget leszedtek.
Nekem a z1000 pro mellet van 3 amlogic boxom nekem nem gond a velük való foglalkozás. -
válasz
Beni2360 #74696 üzenetére
Köszönöm utána nézek azok árban azért jóval olcsóbbak. Esetleg más alternatíva? Én egy olyan boxot szeretnék ami olyan jó legalább van mint az x96max és nem kell vele nagyon semmit sem csinálni csak használni, és kicsit gyorsabb a táv pedig minőségibb. Az az egy nem tetszik az x96 nál van hogy 3x nyomom meg mire érzékel, pedig új állapotú minden. Ha egy picit is nem jó irányba tartom akkor nem érzékel. Továbbá félek ha elromlik bajban leszek a kodi telepítéssel. Ezért kellene egy kész box amit csak használni kell, az ár most első körben másodlagos. Nyilván a legolcsóbb jó lehetőség érdekel, nem akarok pénzt kidobni, mint pl hogy írtad is hogy tudásra ugyan az a másik két típus is.
péjéx96max van neked is? Arra értetted? Nem ismerem az amazon fire tv utána nézek, de ha arra is úgy kell telepíteni a kodit mint az x96 ra akkor az nekem felejtős.
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- gerner1
- Android szakmai topik
- Gyúrósok ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- Ukrajnai háború
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest