Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD FX
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Az a Dune kompromisszumokkal (egyelőre a DTS-HD, dts:X sima DTS-ben szól, fps-váltás nincs, de ezt a TV-k orvosolják) Android alatt is jól használható. Mindent le tud játszani, még többet is, mint CoreELEC-kel. Ha modern TV-d van, akkor a kadenciahelyesség nem gond, a TV-k bőven kijavítják a hibákat (Android 11 alatt a dune app képes fps-t váltani, a többi nem, de a hibákat erősen keresni kell, mivel a modern TV-k már nagyon jól "elrejtik"). Nagyon sokat próbálgattam, teszteltem, droiddal is bőven "élhető lejátszó", nem feltétlenül szükséges a CoreELEC, ami szintén kompromisszumos, egyre több Kodi kiegészítő csak Androidos Kodi alatt hajlandó normálisan működni, vannak egyéb olyan dolgok, amik szintén nem hibátlanok, de szerencsére, mint lehetőség ott van és tényleg egy jól használható lejátszó. Shield-nél mindenképp jobb, rugalmasabb. a Shieldet már a kora miatt sem ajánlom, nem beszélve az elcseszett frissítésekről.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ClioRS
őstag
Szerintem a legjobban a Shielddel jársz. Én vagy 2 évig nézegettem mit kéne venni, aztán vettem végül egyet használtam, kb mindent le tud játszani, és nem kell b@szakodni a 2 OS közötti ugrálással sem, meg a Coreelec telepítgetéssel. Bár azért halkan megjegyzem, hogy a TV-m (Philips OLED707, előtte 706) lejátszója is lejátszott eddig ez a 2 év alatt mindent, kivéve a Dolby Vision Profile 7 mkv fájlokat (általában Remux-ok szoktak lenni). Megnéztem a nem Profile 7es filmeket miután megvettem a Shieldet, én nem látok különbséget a TV vs Shield között. Szóval ha ezt el tudod engedni, akkor elleszel te is.
-
gyűrű
addikt
Kizárólag coreelec-el ajánlom. Az android része jó lesz a streaming app okra, 4k dv. Az android része nem annyira alkalmas mindenre, nem is tud mindent.
Dual boot, egy pendrive ról megy a CE, ha akarod.
CoreELEC viszont mindent fog tudni, afr 4k dv, hdr, ISO dts-x.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Az a VIM3L-t nagyon tudom ajánlani, CoreELEC-el tökéletes (DoVi-t nem tud egyedül, de azt semmi sem rendesen jelenleg CE-vel).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Beni2360
félisten
Énnel jobban nem tudom, odat minden le van írva és a neten utana olvashatsz a CoreElec linuxos alapú KODI rendszer után. Nekem is LG C8 OLED TV-m van van egy zidoo lejátszóm ami DV tud és van 3 amlogic boxom amin CE rendszer fut egy SD kártyáról. Az Android 95% nem tud kadenciahelyesen lejatszani.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
-
SunMount3r
nagyúr
Jobb a Support-ja, a Dune-k is ezt a SOC-ot használják, de szoftveresen talán kevésbé jól. Ha kicsit feljebb olvasol, láthatod, hogy sem a mostani Zidoo-k, sem a Dune-k nem az abszolút csúcsok képminőségben az új Realtek SOC miatt. A Zidoo viszont még mindig jobb szoftverben, support-ban és némileg képminőségben is.
-
Beni2360
félisten
A ZIDOO-nak szvsz porgossebb a suportja. Sok magyarosítás van benne, ha ez szempont.
Nekem tobb mint 5 éve zidoom van.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
SunMount3r
nagyúr
Inkább valamelyik Zidoo-t nézd meg, konkrétan nem tudom melyik a legolcsóbb, amiben saját, jó minőségű DAC-van, mert van egy pár. De ezeknek már eléggé elszállt ára van, a jobb DAC nélküliekhez képest. Viszont szerintem 4K / HDR10+-ig lehet árban és másban is sokkal jobban járnál egy Amlogic+CE Box-al, amire lehet kötni külön USB-s DAC-ot. Persze csak, ha a Dolby Vision nem fontos.
----Amúgy a tesztelgetős vita kapcsán eszembe jutott, ami bizonyára ITT sokaknál kivágja a biztit, mert annyira jellemző a Topic-ra HiMedia márka ellenesség, de azért ha már 4K / HDR képminőségről van szó, akkor nem hiszem, hogy ebben a Q5 Pro / Q10 Pro Box-okon lehetne fogást találni. Van sok más apró és kicsit idegesítő hibája, ezt elismerem, node csak, ha pőre, specifikus teszteket nézzük a konkrét kérdésben, akkor a mai napig simán labdába rúg (SŐT?).
-
BIGi75
senior tag
Shield-et használok, egyéb márkában nincs sok tapasztalatom, majd a többiek segítenek.
LG oledem van nekem is, amiknek egyébként már elég jó a belső lejátszójuk (netflix, hbomax, plex telepíthető gond nélkül...) és egy aktív sztereó párt kiszolgálnak jack (fejhallgató) kimeneten. -
SunMount3r
nagyúr
Majd mindegyik lejátszóban van DAC és van analóg (sztereó) audio kimenet, ha nem is RCA, de sima Jack. Ezt meg átalakító Jack->RCA kábellel ugyan úgy rákötheted bármire. DAC hangminősége már érdekesebb kérdés, mert egyik ma kapható lejátszóban sincs valami hű de szuper DAC, és olyan eget rengető különbségek sem lehetnek köztük. Én pl. Filmnézésre meg vagyok elégedve a Q10 Pro analóg kimenetével. Zidoo Z9S, Minix U9-H ezeken is mind van.
(#65531) Beni2360: Van valami amit a Z9S nem tud de az X9S már igen? Mert azokat kb. tudom amit az X9S nem tud, de a Z9S igen.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
A Zidoo X9s én is ajánlom, nekem most X10-m van X8-t váltott.
Igaz megjelentek a Z lejátszók de az X9s nagyon kiforrott termék.
Itteni Fórumja.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Félig meddig jó helyen vagy. Olyan személynek kell jelen lenni akinek volt Popi A-410 és váltott másra.
Hang szempontjából is hasonló a helyzet. Itt döntened kell, hogy 2.1 vagy 5.1 stb szeretnél és abba topikba kérdezni.
Kevés olyan média box van ami hangfájl lejátszásban is jól szerepel. Tehát várni kell türelemmel.
Láttam már tegnap is hsz-t de mivel nem tudok tanáccsal szolgálni így nem válaszoltam. Én csak filmezek és nem tudom mit tud a popid. Zene rész nálam kizárva sajnos csak háttér zene max. A kagylóim már nem az 50 évvel ezelőtti.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Szia!
"egy médialejátszó-blu-ray player-hangfal kombinációt."
Ez micsoda? Én ilyenről még nem hallottam. Van médialejátszó, BD lejátszó, HTPC...
Külön van erősítő + hangdobozok.
A Dune BD Prime 3.0-ban van optikai meghajtó is. De vannak itt Dune tulajdonosok, ők majd megosztják a tapasztalatot erről a vasról.
Ha pedig valami egyedi megoldásra vágysz, akkor a HTPC javasolt inkább.A Popcorn nagyon jó lejátszó, én is azt használok.
Azt még megoszthatnád, hogy milyen és mekkora megjelenítőhöz menne a lejátszó?BBéci
Jogos. Átsiklottam felette.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Ispy
veterán
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
A WD csak USB-s HDD-ről tud jukeboxot, nekem a hálózaton lévő NAS-sal nem megy (és ahogy olvastam nem is lehet megcsinálni ).
(#33953) dgyuri0123
Erre én is kíváncsi vagyok, hoz-e változást
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
nagyúr
Nekem is van adatvesztéses tapasztalatom. Orvos, nyugtató injekció, és KÜRT-ös pénz-elb@szás lett a vége, nem pedig visszanyert képek és videók. Szerencsére később kiderült, 3 hónap képeit leszámítva, végül is el voltak mentegetve ide-oda az anyagok, tehát nem volt óriási veszteség, de pont elég lecke volt arra, hogy utána évekig 5 (öt) példányban mentettem a pótolhatatlan adataimat, HDD-re, DVD-re. Azóta ez redukálódott 3 példányra, de az alá nem adom!!!
-
dh66e
veterán
Mindenhol 2+3 évnek kéne lennie hacsak nem szürke importos a cucc.
A hálozathoz kell egy laptop/PC 1 lan kábel meg a beállításához némi türelem kezdőknek és persze a médiaplayer.
Wifit ne erőltesd mert az elhasal BD25-50 esetében.
Az üzlet amit kolléga linkelt megbízható régóta foglalkoznak playerekkel.Azt kell eldöntened hogy akarsz beépíthető vinyót(med1000) vagy sem (med 600) vagy ha wifi kell akkor med800 a te típusod.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
"Viszont ez úgy látom "csak" USB 2.0-ás bemenettel bír. Ez akkor ugye nem gond, USB 2.0-val külső háttértárról bármit visz majd simán? BD25-50-nel is megbirkózik?"
Ne aggódj menni fog usb2-n minden mi szem szájnak ingere."Illetve látom, hogy beépíthető 3.5/2.5"-es HDD. Na most ez nálam gondolom tárgytalan, mivel én gépről a külső HDD által viszem az anyagot, de ennek mikor, hogyan lehet haszna, jelentősége?"
Ennek akkor van jelentősége ha hálózatról másolsz filmeket(képeket zenéket) vagy magára a beépített vinyóra töltesz le filmeket,
Ettől függetlenül másik alternatíva ha veszel egy külső 2.5" vinyót (pl.WD MyPassport,Elements ésatöbbiésatöbbi) amit könnyen cipelhetsz haverokhoz rokonokhoz stb és ezt is használhatód hálózati tárolásra letöltéshez vagy csak filmezéshez.Szóval legolcsóbb a WD Streaming alapfelhasználásra tökéletes lehet neked,aztán ott a Mede8er ami nagyobb tudású( nem csak a 3D miatt) ez ma a legjobban preferált készülék.Én az utóbbit venném vagy használtan egy Dune-t (Base,Prime) mert azok is megbízhatóak hiába régebbi típusok.
Szóval hogy könnyebb legyen dönteni: Mede8er az ajánlatom( mondjuk az öt év gari miatt meg a támogatottsága miatt is meg végül is mindent tud ami ma elvárható szóval jövőre sem lesz kuka meg még jó pár évig.Olvass róla teszteket[ Szerkesztve ]
-
őstag
Az USB2 miatt ne agódj. Bőven elég a sebessége. A legdurvább film,ami a gyűjteményemben van 3D BD50 Iso, lejátszáskor a maximum érték 80Mbit/s volt.
Szerintem valamit elnéztél, a MED600-ba nem építhető HDD.
Ha idle módban nem fogyszt sokat a géped, akkor ne másolgass semmit sehova, játszd le hálózaton a filmeket.
-
dh66e
veterán
Ezt tényleg csak pénz kérdése 40 felett ajánlható szerintem jóformán mindegyik ilyen méretű kijelzőhöz mert tényleg videofilnek kell lenni ahhoz hogy lássa az ember a különbséget.
Dune tv 102 nem keveri le sztereóra a dts hangot akinek ez szempont(tehát csak a tv csipogóin szeretné hallgatni) annak nem ajánlott a készülék.
A mostanában legjobban favorizált készülék- tegyük hozzá nem alaptalanul-a Mede8er széria mert jó a támogatottsága elég nagy tudású és az ára is jó akárhogy is nézzük.Nekem egy régebbi Dunem van amivel elégedett vagyok lejátszás szempontjából.
Neked a legjobb lenne ha ellátogatnál egy olyan boltba ahol kipróbálhatóak a készülékek hogy lásd mi az ami neked bejövős vagy éppen bőven elég az igényeidnek.
Vinyót bármilyent vehetsz csak tartós legyen van saját topicja kérdezd meg mi a best buy manapság.[link][ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Igazából mindegyikhez ajánlott, sőt, kell házimozi erősítő, mert a filmek hangja legalább annyira fontos, mint a képe.
A Dune TV-102 szolgáltatásai közül kikerült a DTS sztereóra alakítása, ezért csak házimozi erősítővel lehet azt megszólaltatni, természetesen akár 7.1-ben is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Multibit
nagyúr
-
Isual
veterán
Kicsit olvasgatva a topicot kiegészíteném a hsz-em azzal, hogy csak 2D-re kell, egy Pana 50ST/GT60 lesz a megjelenítő, 2.8-3.0 m-ről nézve, Wi-Fi nem kell, a külső merevlemezes megoldás megteszi - kérdés, hogy elég egy USB3-as külső merevlemez sávszélessége ahhoz, hogy minden ilyen BD ISO, BD25/50, 1080p-s mkv akadásmentesen fusson a TV-n?
Árban a szükséges és elégséges kategóriát/mennyiséget gondoltam megvenni/rákölteni. Mi lenne ez (médialejátszó + külső HDD)?Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Villanyszerelés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gumi és felni topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Call of Duty: Black Ops 6
- Politika
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.