-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
És egy HDR remapet hogy mutasson meg, hogy ne egy fakó kép legyen belőle?
Az Apple pedig soha nem követte a szabványokat, ott egyedül az SDR sem pontos, ezért is mondom mindig hogy az Apple nem alkalmas minőségi mozizásra.
A Dolby cert is érdekes, mert pl a Fire TV Stick 4K-n (MediaTek) is máshogy néz ki a DV mint az LG belső lejátszóján, ezt egy itteni fórumtárs is jelezte: [link]
-
lenox
veterán
válasz
djnice #72196 üzenetére
Nem 'kell', csak ha mar felvetetted, hogy a Shieldnek nem jo a DV remapje, erdekel, hogy ezt miert SDR remappel vizsgalja valaki, mikor SDR verzioban amugy is megvannak a filmek, miert nem HDR remappel, aminek ertelme is van. Itt az utolso linkeden irja is, hogy HDR-t is nezett Apple TV-nel, ennel is azt kellett volna szerintem.
Amugy erdekes, a Dolby elvileg certifikalja ezeket (en is megcsinaltam a remappeket, ugye ennek tobb verzioja is van, meg tobb targetet is kell tudjon, meg van egy csomo parametere az enyem at is megy rajta), vajon ok (Nv es Apple) hogy mentek at? -
djnice
veterán
Nem nagyon értem, hogy miért kell ezt elmagyarázni, de akkor tessék:
Mivel az Nvidia nem hitte el, hogy vmi nem stimmel a Shield-en a színekkel Dolby Vision esetén, egy srác akinek van egy Atomos Shogunja [link], kimentett pár képkockát és feltette összehasonlításképp. Az SDR tonemapping-nek itt csak annyi a jelentősége, hogy normálisan jelenjen meg a böngészőben egy normál monitoron. Nem kell ezt egyáltalán túlgondolni, a különbség látszik és pontosabb mintha fotózta volna a TV-t...Amúgy az Apple TV 4K képminőségét is lehúzta rendesen: [link]
-
-
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Elvesztem teljesen itt a fórumon.Van egy NAS om eddig nem igen kellet mert a TV n néztem mindent .Jó is működött meg minden majd felmondta a szolgálatot a TV .Tudtam jó árasítva egy másikat csak ez nem okos tv egy ( LG 49LT340) és most kellene vennem egy médialejátszót csak nem tudom milyet.
4K filmet nem igen akarok nézni itt kis merült a fogalmam hogy milyet vegyek.Olyan 30 - 40 között nézegetnék valamit .
A segítséget előre is köszönöm szépen! -
Sziasztok!
Kérnek egy kis segítséget. Van Vorke z6-om. Sd kártyáról futott a CoreElec rajta, de visszaváltottam androidra, utána meg nem tudom elindítani a CE-t. Elvileg csak annyi, hogy nyomva kell tartani a reset gombot mikor áramot kap a kütyü. De csak annyit csinál, hogy kiírja Vorke, és kész.
Droid megy ha kihúzom, bedugom a konnektorba. Kéne a CE, mert a droid nagyon kockás. -
sirály69
őstag
válasz
Perillustris #72187 üzenetére
Mi box S a Netflix miatt?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
PappZ75 #72179 üzenetére
Licenc kell hozzá, mint a legtöbb fizetős streaming szolgáltató app-jaihoz, hogy rendesen működjenek. Ez nem csak annyi, hogy "bármilyen" Android-os Box-ra telepíted és megvan tökéletesen a 4K-val /HDR-el "meg minden". Amelyik eszközre nincs licenc, azon max SDR-ben fognak menni a videók. A Zidoo-kra pedig nincs a Netflix licenszelve.
-
válasz
PappZ75 #72180 üzenetére
Ez az igenyeidtol fugg, illetve, hogy mennyire tervezel hosszutavra. Ha kesobb fejlodik a hangfal szett es szeretnel TrueHD es stb, hangsavokat lejatszani, akkor ettol komolyabb erosito kell. Minimum egy Yamaha RX-V4A. Persze kapni nagyjabol semmit nem lehet jelenleg. Csak azert mondom, hogy ne fel ev mulva eszmelj ra, hogy megvetted es nem megfelo megsem. Ha ugy gondolod, hogy elegendo neked a tudasa a kovetkezo 5 evben, akkor persze ne kolts ra feleslegesen.
-
BIGi75
senior tag
Ez így minden oké és érthető. De bevallom félreértettem, hogy nem játszik le valamilyen fájlt. Én mindenesetre maradok az 1 lejátszómnál, így megkötöm azokat a bizonyos kompromisszumokat amiket talán észre sem veszek filmnézés közben. A 4k netflix és az atmos jobban hiányozna, de azzal meg szerencsére nincs probléma.
-
blakey
titán
válasz
BIGi75 #72170 üzenetére
Amikor írjuk, hogy nem tökéletes az pontosan azt jelenti, hogy nem úgy viszi ahogy a forrás megköveteli, tehát nem feltétlenül azt, hogy egyáltalán nem viszi. Apple TV is visz mindent, de ott is van, ami nem a forrásnak megfelelően lesz megjelenítve. Tehát, hogy értsd, a Shield-be is ugyanúgy bele lehet kötni, mint az Apple TV-be, az Amlogic+CE-be, de nem azt jelenti, hogy bizonyos kompromisszumok mellett ne lehetne 1 lejátszóval megoldani a lejátszást, a hangsúly a kompromisszum, ami nem feltétlenül negatív dolog, de sokan ezt úgy élik meg és úgy is adják elő mintha a világvége lenne.
Korábban AVR-t használtam, akkor beszereztem több lejátszót, hogy mindenre legyen megoldásom (az mellékes, hogy előtte és utána is nagyon sok lejátszót kipróbáltam, használtam). 2 évvel ezelőtt AVR-ről sztereó rendszerre tértem át, tehát megszűnt egy-két fontos dolog, pl. nincs szükségem a Dolby Atmos, DTS-X, stb hangformátumokra, cserébe szükséges, hogy jó legyen a sztereóra való konvertálás, USB soha nem volt fontos, tehát én sem kötök kompromisszumot, ha így nézzük akkor mindegyik eszközöm önmagában is mindent visz. -
-
válasz
djnice #72167 üzenetére
Az is, Profile5 SL DV. De pont ezert mondom, hogy felesleges abban remenykedni, hogy lesz olyan lejatszo, ami majd mindent lejatszik rendesen. Vagy veszel 2-3 kulonbozot es akkor nem kell azzal foglalkozni milyen a forrasod, vagy veszel egy lejatszot es megprobalod megerteni vajon milyen formatumokat szeret es majd olyan forrasokat szerzel be. De macera az mindig lesz. Egy ideig en is remenykedtem amugy, de elengedtem mar.
-
blakey
titán
Igen, nincs "1 lejátszó, ami mindenre jó", 2 már okés lehet, 3 meg biztosan minden igény kielégít. Shield sem visz mindent, Amlogic + CoreELEC sem, Apple TV sem, viszont mindegyikkel el lehet érni azt, hogy tökéletesen kiszolgáljon. 2 médiaboxot és egy asztal UHD lejátszót tartok, így mindenre megvan a megfelelő eszközöm.
-
-
BIGi75
senior tag
Nem érzem, hogy kompromisszumot kellett volna kötnöm bármiben: Shield TV pro-t (2019) használok 1 éve. Nem volt még formátum, amit passzolt volna. Streaming 4k-val, dv, hdr, atmos...
Külföldi fórumon olvastam, hogy a piros színnel gond lehet shieldnél; megjelenítőim bekalibrálva tökéletes színvisszaadással sdben hdrben egyaránt.
Nem kötözködöm, csak érdeklődöm, hogy mi lehet (az elméleti) probléma egy átlag felhasználó számára ezzel a lejátszóval? Miért, milyen hiányosságra kellene vennem még 1 lejátszót? -
Methox91
junior tag
Vettem egy sony aj80 oled tvt de belső lejátszójaval sok a probléma , pár darab film ssdről akadozik . VLCnél jó a 4k hdr de ott meg bizonyos 1080p filmek akadnak , kodi meg max 1080p felbontásban játszik le.. LG oled b7 belső lejátszojával sose volt semmi gond. Melyik médialejátszó legjobb a piacon? Ami mindent visz külső ssdről hibátlanul.
-
Beni2360
félisten
válasz
PappZ75 #72158 üzenetére
Olvasd el a 72150 hsz-m és látni fogod, hogy egyik se streamable-re való lejátszó.
-
válasz
PappZ75 #72158 üzenetére
FullHD-ra nagyjabol mindegy. A problemak altalaban 4K HDR, DV eseteben jonnek elo. Ahogy latom nalad a hang se lesz gond, mert az erosito nem tud semmilyen komolyabb formatumot dekodolni. Vedd amelyiket eppen kapni. Egyebkent en biztos nem vennek ilyen erositot, ha kesobb 4K TV vagy projector van tervben vagy esetleg komolyabb hangot is szeretnel hallani.
-
PappZ75
tag
Sziasztok!
Nagjyából 100e Ft értékig keresek médialejátszót.
Ősrégi Popcorn B110 kerül leváltásra.
Fő cél NAS-ról hálózatos filmek lejátszása. Mellékes célok HBO GO és Netflix lejárszás.Két típust néztem ki mindegyik kb 75e Ft.
Zidoo Z9X 4K
Dune HD Real Vision 4KAmi nagyon fontos, hogy folyamatos film lejátszás legyen (kadencia helyes). Nem igazán akarok házilag vackolni velük félhivatalos szoftverek felvarázslásával.
Jelenleg FullHD projektor adja a képet.
Hang tervezetten:
Yamaha HTR-2071 5.1 házimozi erősítő
Yamaha NS-F51 5.0 hangfalszett barnaMelyiket ajánljátok? Vagy esetleg max nem sokkal dárgábban helyette mást? Ha igen miért?
-
-
Beni2360
félisten
Ami miatt az nvidia is képbe került az a nagyon dícsért AI-Enhanced Upscaling Mode. ÉN nem ismerem az Nvidiat de ezek a különbségek olyan apró dolgok amik film nézés közben észre sem veszel ha jó minőségű (remux. fhd.4k) videókat kényelmesen hátra dőlve nézel. Nekem 2016 Dec óta van Zidoom most az 5. fajta és utoljára a Z9X-ről csináltam videót. Nagyon jó a suportja állandóan javítgatják és egy itteni fórumtárs segítségével már magyar a Q Settings beállítása és a HT (médiatár) is.
Itt a topikja. A Dune topikot figyelemmel tartom és messze nincs annyi törődés a Duneval mint a Zidooval. szvsz. -
brcz
tag
Sziasztok!
Adott egy Sony KE-55XH9096 tv. Rátelepítettem a kodit viszont nagyon sokszor tapasztalható pici mikro lagg. SSD-ről nézek filmet.
Ezért szeretnék venni egy lejátszót ami elméletileg megoldja a problémát.
Zidoo Z9X, Dune Real Vision 4K és Nvidia Shield tv pro.
Ezt a 3at néztem ki.
Szerintetek melyik lehet a legjobb választás? Netflix és a külső ssdről való filmezés a fő szempont.
Köszi előre is.
-
válasz
blakey #72119 üzenetére
Vettem egy Shield-et probakeppen vegul, egyelore masodik lejatszonak. Kicsit kellett jatszani az elejen az audio/video beallitasokkal, de amugy nem erzem macerasabbnak mint az AppleTV-n az Infuse-t. Ugyanakkor vegre van TrueHD, Dolby Atmos hangom, ami azert oriasi kulonbseg. Sokkal nagyobb ervagas ennek a hianya az Apple TV-ben mint gondoltam, szoval egyelore marad a Shield minden filmre ahol van Atmos. Aztan a tobbit majd meglatjuk.
-
Perillustris
senior tag
"Mondjuk a Kodi nem biztos, hogy idős embernek való. Vagy erősen le kell butítani."
Miért kellene lebutítani egy idős embert?
"Netflixhez és HBO GO-hoz, illetve "streaming"-hez olyan lejátszót kell venni, ami megkapta a licence-t, az összes többin csak szenvedés és bizonytalan a működése."
Megerősítem. A Realvison 4k-val való pár napos szenvedés után vettem egy Mi box S-t, ami kiválóan működik, úgyhogy egyúttal nyugodt szívvel tudom ajánlani is.
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #72139 üzenetére
Szerintem borzasztó rossz a wifije. A régi házunkban a 2 méterre levő falat nem tudta átvinni, pedig a másik oldalt a router volt.
-
istvan170
aktív tag
válasz
sirály69 #72141 üzenetére
El tudod képzelni, hogy android alapon ne menne bármi? Egyre több tv gyártó áll át az android tv-re. Nekem van itthon egy androidos Sony tv-m. Miután elkezdtem használni minden itthoni tv-re meg projektorra tettem egy chromecast tv-t, mert annyira egyértelmű a használata, működése. Ráadásul, mint írtam ki és be kapcsolja az eszközöket, szabályozza a hangerőt még a projektor mellé tett bt-s hangfalon is. Okosotthonba integrálható. Biztosan van még ilyen eszköz, de én nem tudok belekötni. Távja is rendben van, pici és jó.
-
makoss
veterán
válasz
thomasvold #72142 üzenetére
Köszi!
-
thomasvold
őstag
válasz
makoss #72140 üzenetére
Erre Gondolsz? De gyere át a Zidoo topikba, mert pörög és ott jobban tudnak segíteni, főleg Beni2360, a topikgazda.: [link]
Én éppen ma néztem ugyanezt a filmet és release-t, de nem akadt. Ha akad a DV, akkor egy kicsit csak a távirányítón nyomj vissza 10 másodpercet és megjavul.
-
makoss
veterán
Üdv!
Zidoo Z9S médialejátszónál filmhez a képkocka számát hol is kell állítani?
Már nem emlékszem
Át kell állítani mert a Red.Notice.2021.2160p.NF.WEB-DL.Dolby.Vision.SL.DDP.5.1.HUN-Atmos.h265.UFO971 zavaróan szaggat. -
divan
őstag
válasz
SunMount3r #72136 üzenetére
Igen, tudom, de amíg nem ütközöm a wifi bármilyen korlátjába, addig arra már nem akartam költeni.
-
istvan170
aktív tag
válasz
Bruuce87 #72134 üzenetére
Chromecast tv van rákötve egy buta Samsungra nálam. HBO Go, Netflix vidáman megy rajta, ráadásul ki és be is kapcsolja a TV-t. Szóval ha csak ezek kellenek, akkor a tv táv mehet a fiókba. Hangot is szabályoz. Nekem nincs Androidos telóm, de egy ismerős ugyanilyet használ és szinte csak androidos streamre.
-
divan
őstag
-
Bruuce87
csendes tag
Sziasztok!
Szüleimnek keresek karácsonyra egy tv okosító eszközt egy régebbi Samsung HD TV-hez, amin a Netflix, HBO Go jól működik és esetleg Android telefont össze lehet kötni vele. Mi a vélemény a Chromecast, Mi tv stick esetleg FireTv stickekről?
köszi
-
sirály69
őstag
Szeretnék venni netflix és Hbo go használatához médialejátszót.
Thomson THA100-t találtam. Szerintetek milyen lehet?
Esetleg már bevált másik lejátszó....? -
Ghost0510
csendes tag
Sziasztok
Vásároltak egy TCL "nagy" occsó "okos" TV-t nagyapámnak. Képet azt ad de másra nem való. Néha előfordul olyan extrém helyzet, hogy letöltött sorozatot szeretne nézni, csak éppen a TV lefagy és újra indul ha USB-ről indítja el a filmet.(nem HD fájl, hanem sima mezei SD minőség)
A kérdésem az lenne, hogy milyen "okosítot" vegyek hozzá? Jó lenne ha a HD minőség se okozna neki problémát és gyorsan reagáljon a kezelésre. Az egyszerűség sem egy utolsó szempont, mégis csak egy idősebb ember használná. A belső hálózaton valo megosztást is meg tudom csinálni, de ha bonyolult lenne megtalálni az adott filmet akkor hanyagolnám (ha sok mappa közül kell választani akkor már elveszne bennük) és inkább raknám USB-re neki.
Köszönöm a javaslatokat.
-
fauv
őstag
Üdv !
A jelenlegi /Eminent EM7680 4K Kodi SMART / lejátszómra nem tudom feltelepíteni a Tidalt.
Szeretnék olyat, amire feltelepítve az szépen menne, mert kíváncsi vagyok a minőségre zene hallgatáskor. Külső vinyóra felrakott FLAC zenék nagyon szépen szólnak ezen keresztül.
Nem vagyok elégedett a TV-n / Samu q82r /futó Tidal app-ra , mert ugyan működik, de onnan HDMI-vel az erősítőbe menve borzalmasan halk a hangUgyan ez van a Telekom jelenlegi androidos box-nál is, ott is fut a Tidal, de szintén halk a zene.
Érthetően ugyan azon a hangerőn a TV és a box hangja halk, de a FLAC zene lejátszón szinte már ordít., hasonlóan akkor amikor musiccaston keresztül a telefonról vezérlem, az is jó.Ezért gondoltam arra, hogy valami jó minőségű médialejátszón futna akkor talán nem lenne a fent említett jelenség, azaz szépen szólna az erősítő és ugye akkor látnám TV-n a menüt, mert a telefon nekem pici.
Zido 9x-et nézegettem, de nem tudom, hogy a Tidallal, hogy birkózik meg, esetleg másik lejátszó javaslat, ami jó lenne erre, persze házimozi is fontos / 4k, HDR10 + /
Köszi előre is a javaslatot.
-
blakey
titán
válasz
Skynet258 #72124 üzenetére
Infuse elég régi, a Zidoo felülete nem annyira, de a felületek általában eléggé hasonlítanak egymásra. Nagyon mást nem tudnak csinálni, ha jobban belegondolsz akkor a jól működő dolgok több helyen is megjelennek. Kodi is hasonló, stb. A háttérben futó dolgok lehetnek mások. Az Infuse logóját a Huawei vagy a Xiaomi videólejátszója kb. lemásolta, gyakorlatilag ua. az ikon.
-
tomp
félisten
válasz
blakey #72110 üzenetére
"Minden Dolby Vision profil egyelőre "csak" a Ugoos AM6+-on meg de ott is csak egy bizonyos app-al."
Plex, Vimu Media Player, Kodi, Nova Playert próbáltam és mennek. Ebből az első 2-t használom is rendszeresen. A többit csak teszteltem.
Maga a Shield amúgy tudja az összes profilt. Az más kérdés, hogy Profile 7-nél nem tudjuk kihasználni a FEL minőséget. -
Imi1981
veterán
válasz
SunMount3r #72121 üzenetére
Talán teamviewer féle alkalmazás. Még sose próbáltam ilyet.
-
SunMount3r
nagyúr
Shield-re van olyan app, ami a Shield "real-time" képét tükrözi a mobilra?
-
Gabesz87
veterán
Én most váltok zidoo x8-ról Shield TV-re, holnap jön elvileg. Kíváncsi vagyok. Plusz holnap jön az új TV is egy Hisense 65U8qf.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #72118 üzenetére
Nem egészen, szinte mindegyik lejátszót kipróbáltam, egyik sem nyújtja "csomagként"azt a felhasználói élményt. Pl. ott az Airpods-om, kapcsolódtam a telefonomhoz ami kb. 1 klikk volt, onnantól kezdve a gépem az Apple TV mind felvették az ismert eszközök közé, ha pl. fél méteren belül vagyok akkor automatikusan csatlakozik a gépemhez, az Apple TV-n egy klikkel átváltok és azon keresztül szól 0 kép és hangcsúszással. A Netflix GUI a TV-k kivételével csak az Apple TV-n 4K, a többi eszközön 1080p, igen, Android TV-n is. Az fps-váltás, annak ellenére, hogy korábban a 24.000 fps nem volt tökéletes, sokkal jobban működik a többi eszközhöz képest. Infuse Pro, de a Plex Pass is drága, viszont az összes Apple eszközön meglesz, és az Infuse tényleg nagyon sok mindent visz és most jön egy nagyobb frissítés amivel elvileg még jobb lesz. Nagyon sok olyan dolog van ami miatt kényelmesebb, de amellett ne menjünk el, hogy mik a korlátai, mert ugye neki is vannak.
Vegyük a Zidoo-t, egy qrva jó lejátszó… lenne …, mert ugye csak és kizárólag a saját lejátszója vált fps-t, Kodi, egyéb Androidos okosságokat nem tudsz normálisan futtatni, nincs HBO GO, Netflix, Prime 4K, stb., hiába Android, csak akkor a legjobb ha saját tartalomfogyasztásra használod. Shield, egy erős gép, leginkább lejátszásra, de ugye itt már jobb a Kodi, van Netflix, Prime 4K, stb. A lejátszás itt sem tökéletes, olvasni olyan dolgokat amik azért nem kéne, hogy legyenek, és ezt olyan tulajoktól olvasom akik több hónapnyi használat után nkább megváltak tőle miután kipróbáltak egy másik eszközt. Amlogic box: CoreELEC-el egy qrva jó eszköz, de többnyire a drágább boxokat érdemes megvenni, konfigurálás után egy kiváló box lesz, sok mindent visz, minden hang támogatott, Dolby Vision kivételével (HDR10-ben viszi) minden HDR (HDR10, HDR10+, HLG) formátumot ismer, jó az fps-váltás, viszont számolni kell azzal, hogy Netflix, HBO GO, stb. néha nem működik, ha nincs rá javítás akkor várni kell, stb, tehát bármit veszel az némi kompromisszumot eredményez. Ezekkel szemben ha előre számolsz azzal, hogy az Apple TV-nek milyen korlátai vannak és azok ellenére megfelelő akkor nem lesz meglepetés, amit tud azt tudni fogja. Nekem ennyi a tapasztalatom az elmúl 6 évből amióta Amlogic boxokat, egyéb lejátszókat használok. -
SunMount3r
nagyúr
Csak azért is kérdeztem, mert ezek a pozitívumok azért sok más lejátszóról is elmondhatók.
----
devil-k: Ez is csak "köztes megoldás", a legtöbb Router-ta azért eléggé terheli a rádugott HDD-ről mind a stream-elés, mind az, ha arra/arról megy közvetlen a torrent, miközben az egész hálózatot is ki kell szolgálnia emellett. Ez is a "nem erre lettek kitalálva" kategória. De ez attól is függ milyen gyakori és intenzív ezekre a funkciókra az igény. Olcsó NAS PC építés talán a legjobb, a dedikált (jó) NAS alapból sokkal drágább, de mondjuk (nagyon) hosszú távon bejön, hogy visszafogottabb a fogyasztása. Ha meg eleve van egy laptop/PC a házban, ami meg amúgy is szinte egész nap be van kapcsolva az egyéb szokásos okokból, akkor meg az ember orra előtt van a megoldás. -
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r #72113 üzenetére
Vagy a routerbe dugod a HDD-t.
-
válasz
SunMount3r #72115 üzenetére
Soha nincsen vele alapvetoen semmi gond, se egy megakadas vagy lefagyas illetve barmi egyeb hiba. Megvettem, bekapcsoltam es minden mukodik. Csak ahogy emlitettem vannak limitacioi, foleg DV es Atmos teren, ami nekem most nem annyira tetszik. De ha jol olvasgattam a DV profilokkal mashol is van gond dogivel.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
devil-k #72105 üzenetére
Amíg nem volt dedikált lejátszóm, ami tud hálózati elérést, csak a TV-be való HDD dugdosás/szaladgálás/másolgatás ment, no azt vissza nem kívánom. PC-n az SMB, vagy/és az NFS megosztás beállításnak csak egyszer kell neki menni és onnantól háváj. Viszont köztes megoldásnak is megteszi, ha olyan lejátszót választ az ember, amivel lehet a rákötött HDD-re közvetlenül "letöltögetni".
-
blakey
titán
Igen, DD+ + Atmost tudja, a True HD-t meg LPCM 7.1-ben, viszont én inkább vennék mellé egy olcsóbb Amlogic lejátszót. Bizton állítom, hogy egyik lejátszóval sem fogod megkapni azt a kényelmet. Azért írom, hogy egy olcsóbbat, mert ha helyette veszel egy másikat akkor más problémáid lesznek, mert nincs olyan ami mindent "lefed". Én 3 lejátszót használok, Apple TV 4K, Khadas Vim3 Pro, Sony UHD Blu-ray lejátszó, így minden formátumot problémamentesen le tudok játszani. Egyébként ajánlom, hogy olvass vissza 1-2 évet, mert a Zidoo-ról, a Shieldről és az Amlogic boxokról is van itt szó és sokminden kiderülhet számodra.
-
blakey
titán
Atmos-t tudja az Apple TV 4K, a Dolby Vision profilok meg kb. sz@rok, olyat válassz ami mindenen megy. Minden Dolby Vision profil egyelőre "csak" a Ugoos AM6+-on meg de ott is csak egy bizonyos app-al. Szóval javaslom, hogy válassz egy kommerszebb DV-t és nem lesz gondod. Szórakozás, filmnézés szempontjából teljesen mindegy, hogy milyen DV profil. Egyébként a TV-d nem tudja az össze profilt? Csak DV miatt kb. felesleges újabb lejátszót venni, Shield, Zidoo, egyéb DV profilokat nem tud.
-
Sziasztok,
AppleTV 4k-t hasznalok medialejatszonak infuse pro-val mar evek ota, es tobbnyire elegedett is vagyok vele. Most viszont lett egy DV kepes TV-m, illetve Dolby Atmos hangfalak es erosito is. Es akkor itt jon a kerdes, hogy milyen lejatszoval tudom en ezt kihasznalni. Mert a TrueHD Atmos ugye nem jon ki az AppleTV-bol, ahogy a Profile 7-8-as DV sem. Shield vagy Zidoo Z10Pro esetleg? Vagy van mas alternativa?
-
devil-k
nagyúr
válasz
szasanyi #72101 üzenetére
Életszerűtlen az egész. Haladni kell a korral. Én pl építettem egy szervert magamnak 4db hot-swap HDD fiókokkal. 7/24-ben megy a torrent és megosztás, mind a 2 (hamarosan 3) Apple TV-m innen streameli a tartalmat.
Ezen felül Netflix és HBO Go. El sem tudnám képzelni, hogy USB kábellal szórakozzak. -
Beni2360
félisten
válasz
Perillustris #72103 üzenetére
nekem vagy 15 távom volt de már adogatom el a boxokat meg az uni távot is elvitték múlt héten. Most 5 db van állandó használatban.
-
szasanyi
félisten
válasz
Imi1981 #72098 üzenetére
Nem igazán értem ezt miért írtad, ti. én nem utólag érdeklődök és/vagy mérgelődök.
Néztem Apple TV teszteket és nem minden volt számomra 1értelmű, de nem vettem (és nem is fogok mivel nem lesz hálózati lejátszás másra pedig alkalmatlan, de ezt is írtam). PC-t üzemeltni szvsz teljesen gazdaságtalan több órán keresztül, ha az kiváltható 20 percnyi adatmásolással.
Skynet258: így van, ez az ára. De én döntöm el kifizetem-e, mikor fizetem ki és milyen eszközést fizetem ki.
Mivel minden drágul, a forint meg romlik ezért gondoltam most, még ilyen beruházok rá. NAS nincs és nem is lesz semmi hasonló, mert nincs rá szükségem néhány film megnézéséhez .
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest