-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
djnice #68099 üzenetére
Az Oppo-ról tudok (de ugye ott meg egyéb képminőségbeli hátrányok vannak, de ezt most hagyjuk).
De ehhez: (közben szerkesztettem): A Web Stream forrású DV-s anyagokat mind viszi rendesen. Csak az UHD BD-ről származókat kell átkonvertálni. Már ha jól tudom.
(#68098) mglita: Ha mindenképpen kell az igazi DV és nem akarsz konvertálgatni, akkor még mindig ott a TV lejátszója. Plex-el akár hálózatról is.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #68093 üzenetére
Nincs olyan lemez nélküli médialejátszó az Oppo klónon kívül (a licenc miatt nem is lehet) ami a Profile 7 Dual Track Dual Layer anyagokat lejátszaná.
(#68095) mglita: Általában igen, a DV tartalmakat egyelőre át kell muxolni, ha Profile 7-esek. -
mglita
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tapasztaltabbaktól. 4K JVC projektorhoz keresek megbizható média lejátszót ami tökéletes 4K, HDR, Dolby Vision és Dolby Atmos lejátszásra képes, továbbá rákötve Synology NAS on tárolt videofájlokat ki tudja olvasni. A cél egy olyan mebízható média lejátszó vásárlása aminél drop frame jelenik meg véletlenül sem.
Remélem tudtok segíteni és elnézést a kritériumok laikus megfogalmazásáért!
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Melyik a legolcsóbb ajánlott médialejátszó, csak csak azért fontos, hogy az HBO:GO jól fusson rajta?
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Nem biztos, hogy jó a topik, de megpróbálom.
HDMI-vel kötöttem össze a PC-m a TV-mmel, mert Plex és társai nem váltak be.
Filmnézésnél kitűnően működik 4k-ban, viszont Project Cars 2-ben eldobja a jelet, volt, hogy teljesen (ki kellett húznom a pc-ből és vissza)
Ezt mi okozhatja?
Üdv, -
renziNNN
tag
válasz
SunMount3r #68078 üzenetére
Köszönöm a válaszokat
Kipróbálom, akkor a Plex-et is.
-
Osynho
addikt
válasz
SunMount3r #68078 üzenetére
+ képminőség, kadenciahelyes lejátszás, HD hangok, feliratok kezelése, jukebox, stb.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
renziNNN #68077 üzenetére
Akkor ha:
1. Az otthoni Wi-Fi-d sebessége kevés lenne a nagyobb bitrátás videók stream-eléséhez. Ezt előre sose lehet tudni, a körülményektől és az eszközöktől függ. Az 5GHz-es sáv az ajánlott, 2.4GHz 4K-hoz már szinte biztos kevés.
2. A TV lejátszója nem birkózik meg bizonyos formátumokkal. Ez manapság már főleg a régebbi formátumokra lehet főleg igaz. A TV típusától függ a dolog.Valamint e helyett az LG-s Smart Share helyett (ami úgy látom a manapság már eléggé korlátozott DLNA-t használja) ajánlottabb a Plex használata, amit a legtöbb mai okos tévére és kiszolgáló gépre (PC,NAS) lehet telepíteni.
-
renziNNN
tag
Sziasztok!
LG Smart Share-t használ/használt itt valaki? Mik a tapasztalatok?
Én nem tudom tesztelni sajnos, de ismerősöm high bitrate 4k anyagot gond nélkül lejátszott így wifin keresztül a tvn, így felmerül a kérdés bennem, hogy milyen esetekben fordulhat elő az, hogy kellene egy külön médialejátszó? -
TRob1
veterán
Sziasztok!
Létezik valami jóáras ajánlott médialejátszó ami lemezeket is képes lejátszani? (cd, dvd... ezekről mp3 is) Az sem hátrány ha wifi-n keresztül Nas-ről is tud lejátszani.Köszönöm.
-
19620810
csendes tag
Szép napot
Segítséget kérnék
Minix Neo u9h témában
Android helyett jobb a coreleec?
Sajnos nem vagyok otthon a témában
Laci -
Beni2360
félisten
válasz
aerosmith #68071 üzenetére
Szia! Van egy ZIDOO topik ott kérdezd meg.
Nekem csak egy X10 van de most megnéztem és gyönyörűen tekeri még a 4K BD filmet is. lenyomod oldat és kb 1 mp múlva kezdi tekerni. 4 K filmnél talán az adat sűrűsége végett lassabban indul be de simán tekerhető. A számokat meg be lehet állítani %-s-ra és akkor pl a 2 gombnál ugrik a film 20%-hoz. stb.
És nem fapados+ a beállítási lehetősége.
Ui: És mindenképpen a saját beépített zidoo playert kell használni. -
aerosmith
őstag
Zidoo Z9S tulajokat kérdezném, be lehet azt állítani valahol hogy a távirányító jobbra balra gombját ne kétszer kelljen megnyomni tekeréshez?
Most egyszer megnyomom akkor feljön az idősáv utána mégegyszer megnyomom előrébb ugrik 10? másodperccel és csak utána egy másodperccel később ugrik 10mpel előrébb.
Azt szeretném hogyha lenyomom a gombot akkor egyből ugorjon 10mpet. -
djnice
veterán
Jó hír a Shield 2019 tulajdonosoknak, hogy a Dolby Vision Profile 4 is megy Plex-el, ez ugyanúgy 2 rétegű, mint a profile 7, csak 1 trackben van a base layer és az enhancement layer, így minőségben ugyanaz lesz mint az eredeti DV film. Ingyenes szoftverekkel megoldható a konverzió. [link]
MrMC-vel egyelőre csak a Profile 5 megy. -
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #68068 üzenetére
Igen third party, de jól működik. Nem zavar be semmibe. A VC1 nálam jó, a gyerek rendszeresen nézi a BTTF remux-okat a Shield-en.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
djnice #68067 üzenetére
Oké és ez egy third party, user készítette app? Van rá esély hogy valaha megoldják a VC1 és az MPEG2 kódolású videók problémáját? Vagy netán lehet ez épp attól a refresh rate app-tól van? Vagy a SOC hardveresen ezeket már nem is támogatná rendesen? (Szerk: MPEG2-ben még ma is jönnek BD releasek).
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #68062 üzenetére
Ott pont nem, mert sok a 24.000 tartalom. A Shield pedig minden téren kadenciahelyes, tökéletesen működik a Refresh Rate App.
-
-
LógaGéza
veterán
válasz
SunMount3r #68062 üzenetére
Igen, a SHIELD csak Kodi és Plex alatt kadenciahelyes, de van hozzá egy app ami ezt nagyrészt megoldja.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Pityke78 #68060 üzenetére
Vannak jelzések az Amlogic topikban arról, hogy CE alatt bizonyos bitrátáig mennek a FullHD-s Netflix tartalmak is, szoftveres kódolással, de szerintem ez nagyon lutri...
Inkább a biztosra, időtállóbb megoldásra mennék rá, de ez csak az én véleményem.
FireTV Stick 4K-t meg lehet kapni időnként 35€-ért, annyiért elég jó opció lehet. MiBox S van az országból 20e körül, viszont nyugodt szívvel még se ajánlanám, olvass bele a topikjába, ha jobban érdekel, hogy miért nem. -
LógaGéza
veterán
válasz
Pityke78 #68058 üzenetére
Nem, 4K-s Netflixet csak Netflix Approved/Certificed vagy milyen lejátszón tudsz nézni (DRM miatt). Vannak pl a S905X3-as lejátszók, Android rendszer van rajtuk, de nagyon maximum 720p-t tudnak stabilan játszani. DRM-re még lenne is megoldás, de nincs hardveres kikódolás se, az pedig nem tesz jót a sebességnek.
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok, de nem biztos, hogy a legjobb topikba írom, de egyelőre jobbat nem találtam.
Szóval az egyik szobában van egy kb 10 éves Panasonic plazma TV, amiben semmilyen mai kornak megfelelő extra funkció nincs és szeretném, ha ezen a TV-n is tudnám használni az alábbi lehetőségeket.
- HBO GO, Netflix előfizetés nézése
- média file-ok lejátszása (ha már beruházok, akkor jó lenne ha tudná már a 4K-t, illetve többcsatornás HD hangsávokat, ki tudja mit hoz a jövő)
- bluetooth csatlakozás, zene, film lejátszás telefonról is
- iphone képernyő tükrözési lehetőség
- asztali PC elérése, ott tárolt filmek lejátszása
- és mindezt wifi hálózaton keresztül, mert oda nem igazán tudok hálókábelt húzniVan olyan eszköz (nem feltétlenül csak asztali médialejátszó) manapság, ami ezeket mind tudja? Ha igen, akkor milyen irányba kellene elindulnom, illetve milyen szempontokat kellene még figyelembe vennem a jövőt illetően?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
LógaGéza
veterán
válasz
Mezga Aladár #68051 üzenetére
Egyébként van Disney+ SHIELDre, csak nem nálunk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- SzoftverPremium.hu
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest