Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #69096 üzenetére
Ha nekem nem hiszel, tessék: [link]
-
djnice
veterán
Nem tudja, csak az S922X-J és az S922Z az ami ki is tud adni magából DV jelet a megjelenítő felé. Ez nem úgy működik hogy utólag megveszik hozzá a licenc-et, ennyi erővel az Ugoos is betehette volna a Pro-ba egy fw frissítéssel, mégis kiadta a Plus-t másik SoC-el.
-
GigaGabi-DV
lelkes újonc
-
blakey
titán
Tudja a sima S922X, az S905X3 is, Khadas említette, sőt, lehet, hogy az utóbbira megveszik a liszenszet, előbbire nem tervezik. GT-Kingen is volt erre utaló jel, de nem vették meg, nem működik. HDR10-ben játsza le, legalábbis én nem emlékszem, hogy vinné natívan a DV-t.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
djnice
veterán
válasz GigaGabi-DV #69093 üzenetére
S922X-ből csak az X-J tudja. Leírtam hogy melyik az a 2 médialejátszó ami szóba jöhet, nincs más, ha PT hang is kell mellé.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz GigaGabi-DV #69093 üzenetére
Inkább a linket add meg ehhez a Box-hoz. Amúgy az S922X SOC hardveresen (tehát elméletileg) tudja a DV-t, de ez semmit sem ér ha a rajta lévő rendszer és lejátszószoftver meg nem. Olcsó kínai Box-ok esetén semmiképp. Ezekre úgyis muszáj a CE, hogy normális lejátszók legyenek, de ugye a DV-t egyelőre a CE se tudja, az Atmos-t viszont igen.
-
GigaGabi-DV
lelkes újonc
válasz djnice #69078 üzenetére
Ebből tudni lehet hogy támogatja e a Dolby visiont es atmost?
Vagyis mit kell néznemCPU: Amlogic S922X hexa-core big. LITTLE processor with 4x Arm Cortex A73 cores @ up to 1.8 GHz, 2x Arm Cortex A53 cores @ 1.9 GHz; 12nm manufacturing process
GPU: Quad-core ARM G52 MP6(6EE) Graphics
RAM: 4GB DDR4 (sertifikovana Branded ETT memorija)
ROM: 128GB eMMC, Support MicroSD(TF) Up to 64GB (sertifikovan Branded ETT chip)
WiFi: dual-band 802.11 b/g/n/ac 2T2R 2,4/5,0Ghz
Bluetooth: 4.2
LAN: Gigabit Ethernet 1000Mbs
USB: 2 High speed USB, 1x3.1, 1x2.0
Video:
Amlogic Video Engine (AVE) with dedicated hardware decoders and encoders
Support multi-video decoder up to 4Kx2K@60fps+1x1080P@60fps
Supports multiple “ secured” video decoding sessions and simultaneous decoding and encoding H.265/HEVC Main/Main10 profile @ level 5.1 High-tier; up to 4Kx2K @ 60fps
VP9 Profile-2 up to 4Kx2K@ 60fps
H.265 HEVC MP-10@ L5.1 up to 4Kx2K@ 60f
AVS2-P2 Profile up to 4Kx2K@ 60fps
H.264 AVC HP@ L5.1 up to 4Kx2K@ 30fps
H.264 MVC up to 1080P@ 60fps MPEG-4 ASP@ L5 up to 1080P@ 60fps (ISO-14496)
WMV/VC-1 SP/MP/AP up to 1080P@ 60fps
AVS-P16(AVS+) /AVS-P2 JiZhun Profile up to 1080P@ 60fps
MPEG-2 MP/HL up to 1080P@ 60fps (ISO-13818)
MPEG-1 MP/HL up to 1080P@ 60fps (ISO-11172)
RealVideo 8/9/10 up to 1080P@ 60fps -
Cheesy
őstag
válasz Beni2360 #69091 üzenetére
3 db mappa van egy, a boxhoz USB-n keresztül csatlakozó 500-as hddn:
My Movies
My Series
My MusicÉn eddig mindig így tallóztam ki: "/gyökér/media/hdd500gb/My Series/"
És adtam hozzá média mappaként. Nem volt jó.
De miután a fájlkezelőben mindháromnak a tartalomtulajdonságait módosítottam, jó lett.www.vakbelmutet.hu
-
Beni2360
félisten
válasz Cheesy #69090 üzenetére
Hát pedig én évek óta így csinálom és mindig jó.
Most csatoltam 2 külső HDD a CE alatt. Ha saját boxon van akkor a saját ip címet kell megadni és úgy betallózni. lehet simán a felcsatolt HDD-ben is kiválasztani pl Sorozatok mappát amiben a sorozatok vannak és a videón megadott módot beolvastatni. Ezt a módszert még nem használtam de majd kipróbálom.
Ezután a hdd-n belül a 3 mappa tulajdonságainál külön külön megadtam a tartalmat és úgy már indexelte is.- Ezzel az opcióval a fájlkezelőben találkoztam. Nem csak a KODI hanem inkább a TMBD a haknis. Másik boxban ( ZIDOO) is ha nem jó név elnevezés kézzel kell korrigálni. Épp tegnap javítottam pár videónál ott is a TMBD a kereső motor.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Cheesy
őstag
válasz Beni2360 #69081 üzenetére
Végigcsináltam, úgy ahogy mutattad a videón és semmi nem változott, én is így próbálkoztam a hétvégén.
Végül megoldódott, ami segített:
Lehet, hogy csak a külső, felcsatolt adattár esetén igaz, de ha a sorozatoknak, filmeknek, zenéknek egyenként jelöltem ki és adtam hozzá a média forrásokban a könyvtárakat, nem volt jó. Ezután kitöröltem kodiban az összes hozzáadott dirt és csak az USB-n felcsatolt hdd maradt. Ezután a hdd-n belül a 3 mappa tulajdonságainál külön külön megadtam a tartalmat és úgy már indexelte is. Tehát nem lettek a listában külön hozzáadva mint média mappák, hanem a meglévő könyvtárstruktúrán belül az adott mappáknak állítottam be a tartalom fajtáját.
Aztán eszembe jutott, hogy a kodi érzékeny a könyvtár nevekre. Átjavítottam és onnantól jó lett a sorozatok indexelése is.www.vakbelmutet.hu
-
Beni2360
félisten
válasz Csabi1984 #69087 üzenetére
Most vettem a 3. zidoo boxomat zidoo Z9S pár nap alatt itt volt EU-ból.
nagyon jó suportja van állandóan frissítik javítják az esetleges felmerülő hibákat.
A gyártó honlapja.
Ezt kivesszed beállítód és hajrá félig angol. Topikunk
ZIDOO settings:[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Csabi1984 #69084 üzenetére
Van boxom 14-és 50 E Ft is.
Mindegyik lazán viszi a 4K HDR anyagot,
De majd jönnek és ajánlanak majd vagy a másik fórumba érdeklődjél.
Lassu voltam közben pókerezek.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy milyen megfizethető médialátszó van amivel a 4K-s filmek lazán lejátszhatóak?
Jelenleg egy WDTV-m van ami csak fullHD-s
-
Beni2360
félisten
válasz Cheesy #69075 üzenetére
De egyetlen filmet, sorozatot, zenét sem sikerült indexelnie - itt egy videó a média tár létrehozására.Igaz itt NAS szerepel de a lényeg ugyan az csak a HDD- kel megtalálni a szkenneléshez. Én élősszőr a fájlkezelőben szoktam rögzíteni aztán a megosztásnál már látom.
Előtte TMDB beállítása
A feltöltött videóim közt találsz még sok mindent nézzél körül.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Vismajor01 #69079 üzenetére
Az "internet sebességednek", tehát, amit a szolgáltatód biztosít, semmi köze a belső hálózatod sebességéhez. Az csak a Router-eden és a rá csatlakozott eszközökön/kábeleken múlik.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz GigaGabi-DV #69077 üzenetére
Dolby Vision Single layer-re és passthrough hangra a következő lehetőségek vannak:
- Ugoos AM6 Plus
- Nvidia Shield TV / Pro 2019[ Szerkesztve ]
-
GigaGabi-DV
lelkes újonc
Zidoo Z9s vs. SHIELD TV PRO
Melyiket választanátok?
Elvárás 50-70GB filmek zökkenőmentes lejátszása...
Dolby Vision, TrueHD, Atmos ...stb losless filok kezelése...
Másik lejátszó is szóba jöhet csak hasonló árkategóriás legyen... -
Davcy
tag
Sziasztok!
Hálószobában van egy olcsó Elephas projektor, amivel a falra vetítünk néha esténként filmet/sorozatot.
Eddig mindig egy laptopot kötöttem hozzá, de szeretnék venni egy média lejátszót, hogy könnyebben kezelhető legyen az egész.
Van egy Zyxel NAS-om, erre van telepítve transmission, amivel letöltögetem a filmeket, majd a laptoról a projektoron - WIFIn - keresztül nézem. Mostanában lett egy HBOGO előfizetésünk, így onnan is szoktunk nézni.Milyen média lejátszót ajánlotok, szem előtt tartva az alábbiakat:
Továbbra is HBOGO-t és letöltött SD-s filmeket fogok nézni.
Továbbra is csak WIFI-n keresztül tudom elérni a NAS-t.
Ár tekintetében nem a leggagyibbat venném, de ahogy látszik nem sok igényünk van - nagyon sokat sem szeretnék fizetni érte. Szóval valami jó ár/érték arányt keresnék...Előre is nagyon köszi!
Davcy
-
Cheesy
őstag
Pénteken érkezett a X96 MAX Plus, hétvégén barátkoztunk.
Az alap androidos rendszer végülis OK, ha netet kap, akkor időjárás, chrome böngésző, filmek kitallózása, lejátszása, OK.De csak nem bírtam magammal, felkerült a CoreELEC.
A Sony Bravia TV távirányítója is kezeli a boxot, meglepően jól, a légegeret nem is kellett sokat használni.
Adattárként egy külső HDD került rá, külső táppal, USB 3.0-n keresztül csatlakozva. Kellemes meglepetés, hogy ki-be kapcsolásnál a külső HDD-t is kapcsolja. Kellemetlen meglepetés, hogy ha épp a TV-t nézzük és kikapcsoljuk, akkor a box bekapcsol és bekapcsolja a tévét. Így a CEC ki lett kapcsolva.Amivel nem boldogultam:
Végül megtaláltam, hogy hálózaton keresztül hogy férek hozzá a boxhoz kötött HDD tartalmához, ez OK.
De egyetlen filmet, sorozatot, zenét sem sikerült indexelnie, pedig az egyébként egyáltalán nem kényelmes módon hozzáadott média forrás (gyökérkönyvtárból mire megtaláltam, hogy a külső merevlemez hol szerepel...) után többször is próbáltam a felismertetéssel.
A kezdőképernyón semmit nem ajánl fel, külön elő kell keresgetni fájlkezelővel a médiatartalmat. Ez így nem nyerő.
Howto-kat is néztem, természetesen nem úgy viselkedik nálam.Feltettem egy skint is, láttam hogy egy csomó függőségét is felrakja, gondoltam hátha előbb egy kiegészítőt kell feltenni a konzumerbiztosnak reklámozott KODI-ra, hogy tudja azt amire való, de semmi hatása.
TL;DR
CE-n KODI-ban hogy adok hozzá médiafájlokat/könyvtárakat, hogy az a főképernyőn a Filmeknél, Sorozatoknál, Zenéknél látszódjon?www.vakbelmutet.hu
-
Hyena
senior tag
válasz Vismajor01 #69072 üzenetére
Transzkodolas miatt hasalhat el konnyen annak (is) kellene utananezni.
De azert azok meretben is nagyon szoval savszelesseg hianya is okozhatja.
A ketto eleg egymas ellen valo , mert ha nativban nezed akkor jokora halozati forgalmat fog bonyolitani, ha viszont nem akkor meg realtime transzkodolnia kell az pedig a szerver oldalon okoz nagy processzor terhelest.
Az FJC altal feltett kerdesek fontosak nagyon.harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
FJC
aktív tag
válasz Vismajor01 #69072 üzenetére
Milyen a hálózatod?
Wifi vagy LAN?
Milyen a hálózati sebesség?
Miről mire?
Ez édes kevés amit írtál..."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Plex FHD filmeket simán viszi, UHD-n viszont elhasal, élvezhetetlen.
Mi lehet a gond? Hálózat, router, kábel?
Pénzes megoldás is érdekel, gépről hogy tudom megosztani a gépemre a 4k tartalmat gond nélkül? Ami tényleg kompromisszum mentes, egyszerű kezelni.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
SunMount3r
nagyúr
válasz junkpod #69069 üzenetére
A Kodi viszont kvázi standard, trendsetter a media lejatszo piacon.-> JAajj, ne már, légyszíves ezt most tényleg muszáj volt?! Trendinek trendi (az biztos) és komoly is maga nevében, de messze nem a legjobb, ha ilyen hiányosságai vannak, amikről épp tárgyalunk.
PC-s (főleg Win-es) lejátszókra is gondoltam amúgy, nem csak a spéci média box-osokra.
Szerk.: Jut is eszembe a KODI jelenleg milyen platformokon/hardvereken vívta ki és tartja nálad ezt a becses besorolást? Amlogic + CE. Még valami? Szerintem erősen ide vannak keverve a Média Táras, Jukebox-os és az add-on-os lehetőségei, amiknek viszont önmagukban semmi közük ahhoz, hogy mint "média/videó lejátszó" szoftvert milyennek minősítjük.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Nekem nincs HDR-es TV-m, de a fentiekben adott válaszomban az SD esetére benne van én mire gondolok: valami köztes szürke, se túl sötét, se túl világos. De lehet élesben, egy tényleg "tolós" HDR TV-n ezt nehéz belőni, vagy lehet nem is lehet úgy, hogy SD-re és HDR-re is jó legyen.
Amúgy ebből most jött is az ötlet, ami még szintén hiányzik a KODI-ból (meg na jó, azt hiszem az összes lejátszóból): hogy lehessen külön SDR és HDR felirat profilokat elmenteni és ezek között magától váltson a lejátszó, mikor épp milyen videót indítunk el vele. Na pl. az ilyenekre és amiket már korábban felsoroltam, ne mondjátok már, hogy felesleges, meg csak szűk rétegigény ésblabalaba...
-
junkpod
veterán
válasz SunMount3r #69062 üzenetére
A "valamire való médialejátszó szoftverek" a celkeszuleken kivull nincsenek elterjedve.
A Kodi viszont kvázi standard, trendsetter a media lejatszo piacon.Box's don't touch!
-
-igu-
addikt
válasz SunMount3r #69066 üzenetére
Okés, rosszul értettem, valóban a felirat hátterére gondoltam.
De akkor felteszem a kérdést máshogy : a 4K HDR-hez használt feliratbeállítások nem használhatók fHD esetén? Esetleg egy köztes állapot?[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Beni2360
félisten
Mint írtam 4K HDR-nél a fehér egy oled tv-n nagyon vakít. Nem a háttérről volt szó. A ZIDOO-n az MKV-ba épített srt-nél nem lehet hátteret társítani.
-
SunMount3r
nagyúr
Szerintem nem a háttérről volt szó, hanem a betű színéről. Régen én is így gondoltam, hogy lehet jobb a világosszürke betűszín, elvégre a legtöbb eredeti BD-s PGS feliratnak is olyan és talán nem véletlenül (talán mert szemkímélőbb, de nem a HDR miatt, nálam az nincs), de később elhagytam, mert a fehér valamiért csak jobban bejön az olvashatóság miatt. Ha meg mégis, akkor is csak valami nagyon világos szürkére venném.
(Amúgy a "hátteres" azaz letterbox-os feliratokkal engem kilehet kergetni a világból. Mert lehet, hogy marha jól olvasható pl. fekete háttérrel egy fehér felirat, de nagyon zavaró és nem szép, belerondít a videó képébe és többet is takar ki belőle. Egyik "nagy kedvencem" még a fekete háttér citromsárga felirattal, na annál szebbet már nem is lehetne. Talán még a régi "olcsó mozis" időkből, vagy a VHS korszakból maradtak ezek fent.)
[ Szerkesztve ]
-
Hyena
senior tag
válasz SunMount3r #69062 üzenetére
A yatse taviranyitoprogram reszben megoldja ezeket a problemakat.
De a mugy szerintem sem hetkoznapi igeny .harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Beni2360
félisten
válasz junkpod #69061 üzenetére
hogyan jó nekem a felirat és utána minden filmet azzal a beállítással nézek - Ez azért nem 100%-ban van így. Sima FHD filmeknél igen de ha már egy 4 K HDR nézek ott a szöveget már szürkére akár sötét szürkére állítom mivel a fehér nagyon vakítja a szememet.
Én most egy ZIDOO Z9S-t nyúzok és ott minden a távról dedikált gombokkal a film közben elérhető.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
SunMount3r
nagyúr
válasz junkpod #69061 üzenetére
Még hogy egyedül?! Ja, biztos azért (amit már 100-adjára írok le szintén) van úgy megcsinálva a legtöbb valamirevaló lejátszó szoftverben is, mert erre olyan kevesen tartanak igényt. NEM, azért mert így a logikusabb és a kényelmesebb is! Ezzel szerintem nem lehet vitatkozni.
Ja, a betűstílus állítás még esetleg elmenne a külső menüből (de mondjuk minek, ha nem muszáj és lehetne a konkrét videó képen is élőben), de a pozíció állítás lehetősége a KODI-snál már nem is lehetne szenvedősebb.
-
junkpod
veterán
válasz SunMount3r #69050 üzenetére
Szerintem ezzel a listával egyedül vagy a földön. Egyszer a telepítés közben beallitom, hogyan jó nekem a felirat és utána minden filmet azzal a beállítással nézek. Ha minden filmet más felirat betutipussal szeretnél nézni, akkor a Kodi valóban nem neked való.
xrvman:
Felirat és hangsav váltás működik dedikált gombbal Kodi alatt is. Sőt felirat letöltés is.[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
szasanyi
félisten
válasz blakey #69059 üzenetére
Na, azzal még nem találkoztam. CE-t használtam korábban, de kizárólag médialejátszónak tehát azt sem tudtam, hogy torrenthez is lehet és azt főleg nem hogyan. Melyik megbízhatóbb típus(ok) lenne(nek) ehhez elég erős hw-rel, szerelve, hogy ez pörgősen menjen? Ti. hetvenzere körül vannak jó mini PC-k (QuadCore Pentium, 8GB DDR4, 128/256GB SSD, AC Wifi + Gbe LAN amin már biztosan élvezetes a tempó.
-
blakey
titán
válasz szasanyi #69058 üzenetére
Android alatt lehet netezni és torrentezni, CE alatt lehet torrentezni. Kettő egymás mellett is elfér és könnyen át lehet bootolni. ehhez nem kell windows, ráadásul ott nem annyira jó a HDR. Ugoos egy márka mint a Minix, Beelink. Nem kell félni a CoreELEC-től, messze jpbb és használhatóbb médialejátszó, mint a Himedia vagy a Zidoo saját beépített lejátszóik.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SunMount3r
nagyúr
válasz xrvman #69051 üzenetére
Ha KODI-t kell használni az Ugoos-on (nem tudom Android alatt van e valamilyen saját lejátszója), tehát CE alatt is, akkor nem.
Simán a hangsáv és felirat "váltó" gombokat bármilyen távra be lehet programozni KODI alatt is, ill. ezek a lejátszás alatti menüből is könnyen elérhetőek, ez tehát nem gond, inkább azok a részletek, amiket írtam.
-
xrvman
őstag
válasz SunMount3r #69050 üzenetére
Ugoos AM6 Plus ezt nem tudja?
Igen, értem miről van szó.
Pl a régi lejátszómon, erre külön dedikált gomb volt.
Hangsávot is és feliratot is könyebb vele váltani. -
SunMount3r
nagyúr
válasz junkpod #69048 üzenetére
Akkor még 1x:
Amit elvárok: lejátszás közben pár gombnyomással előhívható DEDIKÁLT felirat menü, könnyű karaktertípus, nagyság testreszabás, pozíció állítás, ahol a szemed láttára a konkrét videó képén azonnal látod az összes állított változtatást.
Ami a KODI(-kban) van: testreszabáshoz kilépkedsz egészen vissza a mitommémilyen menübe és ott úgy állítod, hogy nem is látod milyen lesz az eredmény a konkrét videó képén. Pozíciónál dettó nem látod, csak egy csíkot mozgatsz fel/le és az is bele van keverve a képpozicionáló opcióba, aminek szerintem nem sok köze van hozzá (semmilyen más ismertebb lejátszóban sincsenek ezek összekeverve).
Az ass, ssa és a PGS sup feliratok pozíciójának állíthatósága is minden ismertebb lejátszó szoftverben simán megy (igen még a HiMedia-n is), szerintem semmi őrdöngős akadálya nincsen. A belekódolt pozíció csak egy opció kell legyen, miért zárná ki, hogy az user ezt is kedve szerint átállíthassa? Technikai akadálya gyak. semmi.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #69034 üzenetére
Ezt ki kell próbálni és utána érdemes eldönteni. Infuse felhasználóbarát és ha úgy vesszük akkor pl. számomra jobb. Folyamatosan fejlődik és a felhasználók kéréseit figyelembe veszik, nem 100%-ban, de nagy odafigyeléssel próbálják megoldani. Pédaértékű a hozzáállásuk (persze annyi pénzért már elvárható). Feliratok szempontjából mindent lehet állítani ami elviekben állítható, ami nem az semmilyen rendszeren, semmilyen programmal nem fog működni. MrMC Kodi fork de sokmindenben eltér egy Koditól, nyilván sokmindenben meg ugyanazt tudja.
-
junkpod
veterán
Hol nehézkes a felirat kezelés? Egyszer már ezt megfutottuk...
Az olyan feliratokon amiben eleve van pozíció is belekodolva, miért várod el a lejatszotol a pozíció állítást és hogyan?Box's don't touch!
-
Beni2360
félisten
válasz mettek #69046 üzenetére
Ezt akkor is érdemes megcsinálni nem sok idő és fogod látni a különbséget.
-
Beni2360
félisten
válasz mettek #69035 üzenetére
Ezt próbáltad már alap kalibrálásra több mint a semmi.
Nálam bevált.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz mettek #69040 üzenetére
Nem mindegy, hogy az adott márkának hol van a belépőszintje, nekem is X700-as van, simán elmenne médialejátszónak is.
-
blakey
titán
válasz mettek #69038 üzenetére
A Sony UHD Blu-ray lejátszónak valóban nagyon jó a képe, ezt én is tapasztalom.
-
mettek
addikt
válasz djnice #69036 üzenetére
Köszönöm. Ezzel lehet élnék. A Sonyn nincs semmi extra beállítás, nincs is benne ilyen lehetőség, egyszerűen jobb a képe és hangja. Én meg ezt tudom kölcsönadni egy próbára. USB-ről lehet vele lejátszani. Csak az isokat nem viszi illetve az atmos hangsávot sem játssza.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
devil-k
nagyúr
Nekem az Infuse jön be. Semmi nehézség nincs a feliratokkal, lehet vele mindent csinálni.
mettek
janos666 fórumtárs is.djnice
én pedig Kodin szocializálódtam 5 éven át. Szerettem is, de úgy gondolom, hogy a felülete nagyon nem követi a mai kor elvárásait. Szokatlan a simogatós táv, de tény, a Shield táv az álom.Képminőségben az Apple TV nálam szofisztikáltabb, de nem mondanám, hogy hozzá képest a CE box rosszabb lenne. Kicsit másabb, de én nagy élvezettel nézek rajta BD és 4KBD anyagot is.
- mozi bolondéria -
-
djnice
veterán
válasz devil-k #69033 üzenetére
Szerintem attól függ mit szoktál meg. Engem az Infuse pl idegesített, hogy automatikusan ráerőltetett mindenre borítót, a tesztfájlokra is, és a simogatós táv sem túl kényelmes.
A képminőségre tudsz mettek-nek válaszolni?mettek:
Pécsett tudok neked adni próbára Minix Neo U22-XJ-t CoreELEC-kel, így megtudod nézni hogy az ng boxoknak más-e a képminősége. Furcsa hogy a Sony lejátszó képét jobbnak látod, ott valami beállítás lehet más. -
mettek
addikt
válasz devil-k #69033 üzenetére
Köszi. Tudsz mondani szakit aki kalibrál?
Nekem a CE-vel nincs gondom, csak tudom hogy lehetne jobb is a kép és a hang is mert a Blu Ray lejátszóm jóval jobb mindkettőben. Emlékeim szerint az ATV jobb volt képben mint a kínai box, a hangra nem emlékszem.
azért adtam el sajnos mert azt hittem hogy a pcm rosszabb minőséget jelent mint a bitstream de aztán rájöttem hogy ugyanaz hangban.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
devil-k
nagyúr
válasz mettek #69032 üzenetére
Aha! Így mindent értek. Viszont Pestről van aki lemegy Pécsre is. Mindenképpen kalibráltasd.
Egyébként nekem nagyon bejön az Apple TV és várom az újat is. Van CE boxom is, de mondhat bárki bármit, az Apple TV szoftveresen sokkal kényelmesebb, átláthatóbb, kezelhetőbb, mint a Kodi/CE. Szvsz.
Remélem, hogy az Apple TV+ stream szolgáltatásra tekintettel is rendbe fogják tenni a hiányosságokat. Ha igen, biztos nem fogom megtartani a CE boxomat.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
mettek
addikt
válasz devil-k #69029 üzenetére
Pedig de. HDR tartalomhoz nem elég az ECO mód. Ott fel kell tolni a bright-ra a fényerőt hogy megelegyen a HDR dinamikája. Ekkor jóval jobban melegszik és beindul a proji ventillátora is tehát hangosabb is lesz.
A feltolt fényerő miatt pedig a visszaverődő fény is több lesz tehát egy nem dedikált moziszobában ez tovább rontja a képminőséget.
A 4K pedig eleve életlenebb a projektoron mint az FHD.
Így értettem.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz djnice #69027 üzenetére
Na akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba.
Kb 2 hónapja volt arról szó, hogy ugyan ki végezze a felkonvertálást?
Nálam adott is is box-DANON X2400W-és az LG C8-s OLED. Azt tanácsolták, hogy a Tv-re bízzam a felkonvertálást mivel az a legerősebb a láncban. Tehát ezt választottam vagy akkor legyen a box a felkonvertáló?
Az X10-nél volt olyan érzésem, hogy szebb a kép ha ő adja ki a 4K-t.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Aurig@
őstag
válasz SunMount3r #69025 üzenetére
OK, köszönöm, amint lesz időm kipróbálom.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Aurig@ #69021 üzenetére
Update, vagy Restore egyre megy, a felrakás módja a lényeg, de akkor ezek szerint "full tiszta" telepítéssel csináltad... Amit meg most írtál az inkább rendszer hibának tűnik, bár még mindig esélyes a táp is...
Esetleg próbáld meg innen a 3.0.4-es CFW-t, ott azt írják az az ajánlott utolsó verzió. Bár nem hinném, hogy ez a gyári FW hibája, de lehet javít a dolgon.Szerk.: Factory reset-et meg ne csinálj, csak akkor, ha utána újra is rakod a FW-t teljesen. De általában, normális esetben akkor se kell.
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
-
Hyena
senior tag
válasz mettek #69022 üzenetére
Regebben a Zidoot hasznaltam a projektorra kotve de egyszer kiprobaltam ,hogy milyen lenne a kep a mar meglevo s905x3al projektorra kotve es jobban tetszett a kep.
A Zidoot meg attettem egy tvre.
Viszont mostanra meg mar inkabb a tvre is amlogicot szeretnek ezert rendeltem meg egyet belole (igy lesz mar belole osszesen 4) a Zidoot meg majd eladom....
De ha szeretnel egyet ?
A helyedben nem tartanek a coreelectol es az amlogic boxtol.harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Aurig@
őstag
Amikor elindul, kikapcsolásig hibátlanul működik! Csak bekapcsoláskor produkálja ezt!
Viszont most megfigyeltem, ha bekapcsolom és elindul, majd kikapcsolom és ismét be, akkor már elsőre hibátlanul indul.SunMount3r
Nincs hátsó Upgrade gomb rajta, csak az oldalán egy Restore gomb. Másképp nem lehet rá feltenni. Jelenleg ez van rajta: Q5 4K3D. 11-DEC-2015. FIRMWARE HMD-3.0.3 FUTEKO-EN -
kpykpy
tag
Nem csak oled-en jó a hdr. Nekem qled van (samu Q9FN) és akkora fényereje van a tévének, h minden filmnél ha robbanás v napfelkelte v bármi hasonló effekt van, felkiáltok, hogy "hádéerrrr" mert kiégeti a retinámat pár másodpercre
Oh long Johnson...
-
blakey
titán
válasz mettek #69015 üzenetére
Értem. OLED-en valóban jó, bár adatok szerint jobb is lehetne, de szerintem is OLED-en értékelhetőbb a HDR, még akkor is ha csúcsfényerőben gyengébb egy felsőkategóriás LCD-nél.
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz blakey #69014 üzenetére
Mert az epson proji bár tudja a 4K HDR-t de csak felskálázással ami által gyakorlatilag jobb képet ad a cucc nativ full HD-ban. A HDR-t meg el kell felejteni projektoron akármilyen árkategória. Az csak oleden játszik véleményem szerint.
szóval nekem a 4K HDR nem kell.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
blakey
titán
válasz mettek #69013 üzenetére
Azt lehet tudni, hogy miért csak SDR-re korlátozod a nézést? Mintha korábban ezt írtad volna.
-
mettek
addikt
válasz djnice #69011 üzenetére
Epson 9400w
blakey: korábban volt már Apple tv-m így az infuse meg van véve a fiokomban. Csak anno eladtam a cuccot de most megint elkezdte mozgatni a fantáziám hogy mintha jobb képe lett volna. Köszi a segítséget. Lehet akkor várok még az új Apple tv-re.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz mettek #69010 üzenetére
Az NG boxokon valamivel szebb, jobb a kép, ez részben az új kernelnek is köszönhető. Felskálázásban továbbra is gyengébbek, tehát a Zidoo, Egreat, Apple TV jobb felskálázással rendelkezik viszont összeségében a CoreELEC olyan szinten nyújt minőségi médialejátszást és kényelmet, hogy a Zidoo vagy az Egreat csak álmodik, az Apple TV-n nagyon jó pl. az Infuse vagy a MrMC de azokat még pluszba meg kell venni.
Ha mindenképp cserélnél akkor első körben vennék egy új Amlogic SoC-os boxot ami CE által támogatott, ha az tetszik akkor nem kell foglalkoznod a cserével, ha nem akkor eladod és veszel 1 jobbat. Hamarosan jön az új Zidoo. Apple TV, lehet, hogy ezeket megvárnám.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz mettek #69008 üzenetére
Nem feltétlenül, a CE boxot nem cserélném le egy Zidoo Z9S-re vagy Egreat A5-re.
Inkább egy újabb Amlogic SoC-ra cseréld, pl. Khadas Vim3/Vim3L, Beelink GT-King, Odroid N2, stb.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mettek
addikt
Egy Zidoo s9s vagy Egreat a5 jobb hangban, képben mint egy olcsó box CE-vel (vorke z6 s912 procival)
projektorhoz és házimozihoz kellene egy jó hálózati lejátszó.
Illetve még Apple tv 4K-n gondolkodom mert annak elvileg azért jobb a képe mint ezeknek az olcsó kínaiaknak. Projektorok kijön a különbség.
koszi előre is[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
-
Aurig@
őstag
Üdv!
Adott egy HiMedia Q5 4K3D lejátszó. Már több hónapja azt csinálja, hogy bekapcsoláskor 4-5-ször újraindul! Szó szerint. Ahogy bekapcsoljuk, azonnal újra is indul. Közben a vinyót már pörgeti fel. Majd bejön a HiMedia bootlogó, és megint újraindul. Ezt, ahogy írtam eljátssza néhányszor. Van, amikor összehúzza a képméretet is magától. Ilyenkor körbe 2-3cm-es fekete sáv lesz. Ez a kisebb dolog, az újraindulgatások a bosszantók.
Mi lehet a probléma? Csináltam gyári visszaállítást, sőt újra is húztam a rendszert. Eredmény ugyan az!
Mit tudnék tenni, van rá megoldás? Naponta átlag 8-10 órát megy.
Köszönöm -
dgyuri0123
nagyúr
válasz kpykpy #68999 üzenetére
"A tápegység miatt gondoltam, h jobb a kép/hangminőség az uhd2000-nél. "
Többek között amiatt is jobb. Kicsit tényleg drága, de ha Fapaci szerint Ő még soha nem látott/hallott audio PC-ről jobbat, az nem kis dolog... De nem csak hogy jobbat nem látott, hanem ennyire jót nem látott/hallott és ez még sokkal lényegesebb szempont. A minőségnek ára van sajnos ...
"csak a zene van"
-
kpykpy
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok