Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD FX
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz RobexX10 #58799 üzenetére
Azért nézd át a TV beállításait: [link]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Dadan01
senior tag
Üdv!
4k + HDR tévé mellé keresek lejátszót, gigabites lannal, dolby atmos dekódolással. Libreelec előny. Ársáv legyen 25k környéke. Egy fontos kérdés, ezeket az eszközöket lehet-e vezérelni CEC-el a tv távvezérlőjével? Volt egy raspberri 3 egy rövid ideig nálam, ez a tulajdonsága nagyon megtetszett.
Előre is köszönöm -
blakey
titán
válasz zsoika #58794 üzenetére
Ha maradni akarsz az LE7-en akkor frissítsd: [link]
Ha újabbakat szeretnél akkor LE8.2 vagy LE9 ami ajánlott.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
zsoika
addikt
válasz blakey #58790 üzenetére
Mini M8S II. 2/16 és LE 7.0.3.011
junkpod: Igen, azok az Elac-ok több mint rendben voltak, de azért azt sem szabad elfelejteni hogy az listaáron 3M ....míg az enyém 500eft.....és 6x nem szólt jobban. De ez igény függő, mert Lacinknak az 500eFt -os lenne a pénzkidobás ...mert olcsó húsnak...tudod.
Szóval szubjektív a hm , te is tudod. Annyi biztos ,hogy sokat tanultam a látogatásból.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz RobexX10 #58791 üzenetére
A TV-n be van állítva a HDR, felismeri, addig amig nem ismeri fel addig szürke lesz.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
Apple TV 4K lejátszót használok és ha átrakom 4K HDR-re akkor szürke árnyalatos lesz a kép. Tapasztalt már valaki ilyet aki használja? Mi miatt lehet? A TV Samsung KS7000.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz pinnacle #58787 üzenetére
Pedig a LibreELEC beállításai alatt kell lennie, nézd meg, hogy be van-e kapcsolva a wifi, mert az ki/be kapcsolható és csak akkor jelenik meg a Kapcsolatok között ha előtte bekapcsoltad.
-
pinnacle
nagyúr
Beelink MXIII II-nél, ha LE első indításánál nem volt wifi kiválasztva, utólag, hogy lehet csatlakozni? Kapcsolatoknál semmi sem látszik. Androidról megy a wifi.
[ Szerkesztve ]
-
Grand20
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Nexbox A95X-et.
Semmi úri huncutságot nem szeretnék vele csinálni, csak kőkorszaki módon pendrive-ról filmet lejátszani. Erre elég az 1 gigás, vagy az akadásmentes lejátszáshoz 2 giga memória szükséges?
Van valakinek erről a lejátszóról tapasztalata? -
SunMount3r
nagyúr
Tudtok olyan a neten fellelhető x.264, mkv és DTS, FHD sample videót, amiben emberek beszélnek/beszélgetnek? Vagy legalább olyan amire emlékeztek, hogy beszélnek benne és látszik közben a szájmozgás is? Egy lip-sync hang csúszásos probléma demonstrálására kellene.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
gabka86
csendes tag
Sziasztok!
Karira én is beruháznék egy ilyen csoda szerkezetre (így csak vatera és jófogás jöhet majd szóba).
Egyenlőre egy régi kis 18" környéki Samsung monitor-TV-n lenne (AV bemenettel), de később ki tudja. Hálózati meghajtóról játszanánk le 720p és 1080p filmeket (tudom, a tv messze rottyabb felbontású), valamint youtube menne.
Aliról már nem jönne meg, így egyéb helyeken találtam 2 típust:Nexbox A95X (4x1,5Ghz CPU, 1 Gb RAM, MALI-450 GPU) - 10eFt körül
Mecool KM8P (8x1,5Ghz S912 CPU, 1 Gb RAM, MALI T820 GPU) - 13e körülEsetleg ha valaki tud karácsonyig elérhető jobb ajánlatot, azt ne tartsa magába. 15e-nél nem igazán szánnék rá többet tekintve, hogy szocos tv-n használnám. Majd még egy airmouse és\vagy egy billentyűzet jönne hozzá, gondolom ezek gond nélkül kezelik.
Előre is köszi a mindenkinek!
-
Keru86
csendes tag
Sziasztok!
Lehalt a tv-m „okos” része, ezért szeretnék alternatív megoldást keresni, hogy a tv-n ne csak tévézni tudjak.
Jelenleg egy Asus RT-N18U routerem van, amihez usb 3.0-n csatlakoztatva van egy winchester. Ezen vannak filmek, sorozatok, zenék. FullHD minden esetleg egy-két 3d is beficcen.
Az elsődleges cél az lenne, hogy ezeket a tartalmakat vigye. A kép és a felirat problémamentes megjelenítése a fő szempont (3d nem létkérdés). Hangrendszer nincs, az egy jóval későbbi projekt lesz, így ez a legkevésbé fontos.Ezek mellett fontos lenne, hogy Youtube, Netflix döccenés nélkül fusson fullHD-ban. Ha sikerül a szolgáltatóknak érdekes tartalmakat adni, akkor inkább ez az irány lesz érdekes a későbbiekben, nem pedig a hálózati lejátszás. Ezért fontos lenne, hogy ezek a szoftverek egyszerű frissítése megoldható legyen.
A keret kb. 50 ezer jó magyar forint.
Tudtok valamit ajánlani?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #58765 üzenetére
Még egy gyors Q10 Pro teszt az interalced Burosch-al, 1080p manuálisan 50Hz-re állítva: így már sokkal jobb a mozgás a legalsó sorok is olvashatóak, nincs akadás, döcögés, folyamatos, csak egy kis elmosódás van. Pause-ált állapotban pedig kb. u.a. a minőség, mint a tegnapi 25Hz-es linkelt képen.
Fix 1080i 50Hz-en lehetne még megnézni, de ugye interlaced esetén is p-nek kell lennie a "végeredménynek", tehát ezt nem is nézem meg.
Jön majd a többi kép és videó is, de tegnap megint néztem egy 1080i-s MBAF-os részt és csak az említett "lépcsősödés" volt imitt-amott én a mozgásban olyan durva röcögést tuti nem tapasztalok, mint a fenti tesztben 25Hz-en, pedig ezt is 25Hz-en néztem, de majd beszélnek helyettem a felvételek...
-
djnice
veterán
Realtek amúgy, de én már megúntam, nem vitázom többet. Lehet úgy is élni hogy valaki homokba dugja a fejét, meg úgy is, hogy elfogadja hogy az olcsó is lehet jó, főleg ha többen is ezt állítják. Mindenki arra költi a pénzét amire akarja, én is megvettem a 9-es Braun borotvát (igaz nem 110-ért, hanem 60-ért kintről) a munkatársak meg hülyének néztek.
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #58776 üzenetére
Gondolom nem követted az eseményeket ami ott volt nemrég...
Valaki szídta a kínait, én megvédtem hogy nem kellene általánosítani és utána mindenki besértődött.
Szerintem ne kezdjük el megint. -
Mezga Aladár
veterán
-
Beni2360
félisten
válasz blakey #58774 üzenetére
Köszi kielégítő válaszodat, hál istennek nem fenyeget ilyen veszély.- Netflix, Amazon, HBO
Amazon meg nekem egy vásárlási lehetőség. Esetleg valami infó róla?
megvan erről van szó.
Kérdés: magyar nyel és hozzá feliratok vannak?[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #58773 üzenetére
Pl. Netflix, Amazon, HBO-hoz kell a HDCP másolásvédelem, 1.x esetén lesz FHD, ha ilyet szeretnél nézni akkor maximum 480p-s lesz.
-
Beni2360
félisten
válasz blakey #58772 üzenetére
Most akkor el kell bujdokolnom?
Egyébként röviden magyarul mit jelent, mi a hátrányom abból. hogy nem tudja a HDCP 1.x-t ? Rákerestem de a gugli fordító ő sem tudta elmagyarázni.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #58771 üzenetére
A Widevine L1-es tudja de a HDCP 1.x-et nem.
-
Beni2360
félisten
válasz djnice #58749 üzenetére
Még májusba vettem úttörőként MECOOL BB2 PRO . Erről itt sokat nem olvasok, igaz nem az olcsóbbik fajtából való.
Ez tudja a Widevine L1-et és a 1Gb lan.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz blakey #58769 üzenetére
Közben megnéztem, hogy miket használ a MrMC, legalábbis az új és sajnos valóban a Bob van benne, többek közt, van még valami szoftveres is, megnézem azzal milyen. Régen többféle lehetőség volt, nemrég frissült, Kodi 17 vagy már 18 az alapja és vannak más dolgok amik annyira nem tetszenek viszont csak a legújabba került bele a frekiváltás így kénytelen vagyok azt használni, remélem javítják. Szóval a két kép minősége az app eredménye.
-
blakey
titán
válasz djnice #58768 üzenetére
Nem állítottam rajta semmit, szóval nem tudom, gyorsan fotóztam. Nálam egyik Amlogic sem ilyen, sokkal durvábbak, ott csak szoftveresen jó viszont filmek nézésekor használhatatlan. Infuse-ról is csinálok képet ha lesz időm.
-
blakey
titán
válasz djnice #58759 üzenetére
Apple TV 4K + MrMC képek
50Hz-en megy a "burosch", szép folyamatos, maga az anyag "fogas" de ahhoz képest jó. A banding minimális és nagyon közelről látható. Infuse esetében nem ennyire jó, ott van egy kis utánhúzás.
Telefonnal készült képek.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz djnice #58764 üzenetére
Hát Ok, majd lövök egy pár képet konkrét anyagokról is, hogy miről beszélek, ill., hogy milyen a PQ. Esetleg videót is próbálok csinálni, hogy milyen mozgás közben pl. a 25 vs 50Hz. Nem tudom mit segít, ha manuál rakom át fix 50Hz-re a lejátszót, akkor talán full folyamatos lenne a mozgás is és nem dobálná a képkockákat?
BP II-őt (1080i 25fps, MBAF) is 25Hz-en néztem eddig, de nem tűnt darabosabbnak a mozgás, mint pl. a 23.976-os anyagok esetén. Ott is eldobálja ezek szerint és 1920x540-ról nagyítaná csak csak? Ez eddig nem tűnt fel ennyire, csak azt láttam, hogy bizonyos képrészleteken van egy kis "csíkozódás". (Mint amit PM-ben tárgyaltunk a múltkor.)
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #58763 üzenetére
Na hát akkor ez nem jó, ezt 50 Hz-en kell lejátszani, teljesen folyamatosnak kell lennie a képnek. Mondjuk ez a hiba már kezdetektől megvan a Himedia-nál, azt hittem már javították. Ez ugyanaz az mpeg2 formátum mint ami a DVD-ken is van.
Azért nem látsz a képen hibát, mert a lejátszó egyszerűen eldobál minden második képkockát és a 720x288-at nagyítja fel. -
SunMount3r
nagyúr
válasz djnice #58759 üzenetére
A Himedia lejátszója is 25fps-t írt ki és a TV is 25p-t. Tehát mégiscsak lenne normális deinterlacing a Himedia-n és kitrükközi a dolgot, még akkor is, ha nem vált 50Hz-re? Vagy ezt is érzékeli valahogy a TV-m és az kompenzálja?
Egyébként a legalsó sor mozgás közben már nem nagyon olvasható, pontosabban nagyon kell koncentrálni, mert olyan "darabos" a mozgása és összemosódik, tehát zavaró a szemnek. Ennek milyennek kellene lennie, teljesen folyamatosnak és olvashatónak?
Szerk.: amúgy DVD-vel és 1080i anyaggal nézve sincs "tragédia" az biztos, mert legtöbbször azért szép a kép, tehát valamilyen deinterlacing biztos, hogy van. De fésűsödés néha mintha lenne egy kicsi. Pontosabban objektum él "recésedés" amiről én úgy gondolom, hogy az. De sosem olyan durván és az egész videóban, mint ahogy a netes demonstráló képeken lehet látni.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
-
junkpod
veterán
válasz dgyuri0123 #58734 üzenetére
A droid még mindig erősen kompromisszumos vagy aránytalanul drága és akkor is kompromisszumos.
A LibreElec egy minimál Linux oprendszer ami csak a kodit futtatja és mivel a droid is egy Linux könnyen lecseréltető erre a LibreElec-re, a hw megtaltosodik tőle.Box's don't touch!
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #58757 üzenetére
Pont az ilyen artifact-okat kell nézni mint amilyen a második képen van, nekem 1-1 még a bluray lejátszón is megjelenik. Ugye 50 Hz volt a kimenet a Himedia-n?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz djnice #58651 üzenetére
Ezen a deinterlacing teszt videóban mit kell nézni amúgy konkrétan? Megnéztem Q10 Pro-n és pause-álva a képet ilyen az eredmény: [link]. Fésűsödés tuti nincs, de ezen kívül? A pixeles élek elsimítását és a mozgást is kell nézni? Milyennek kellene lennie?
Van még valami deinterlacing teszt videó amivel érdemes tesztelni?
Amúgy fura: amikor laptopomon MPCHC-val nézem, első lejátszásra mindig ilyen: [link]-> tehát nem tökéletes, viszont mikor végigment (és csak miután végigment) teljesen a videó és újra elindítom, már itt is kisimul minden.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz dgyuri0123 #58751 üzenetére
Win32 Disk Imager-rel írod ki: [link]
-
Márton
nagyúr
válasz SunMount3r #58747 üzenetére
nyugi, meg mindig nem erted, pedig irtam: Ha van 2kicsi 4k kamerad
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Baky1987
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy médialejátszót vásárolni.
Panasonic ex780-as TV-hez lenne mert az nem tudja kezelni a DTS hangot, így 0 hang jön ki a tv-ből, ha olyan filmet indítok el, ahol ez az 1 hangsáv van. Egy sima 2.0-ás hangfal van jelenleg a TV hez kötve, ez lenne a media lejátszóhoz is. A cél, hogy legyen hang, nem gond ha lebutítja a hangot a mediabox, csak halljak vmit
Ruterre kötött külső vinyórol szoktam a TVről elindítani filmet (sokszor 4k-sat, nem tudom számít -e), amihez akkor csatlakoztatnám a boxot és a 2 hangfalat.
Nem tudom fontos e hozzátenni: a hangkezelésen semmi másra nincs szükségem, de a képminőség, stb érintetlen maradjon.
Köszönöm előre a segítségeket
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #58751 üzenetére
Amlogic összefoglalóban a legtöbb felmerülő kérdésedre választ kaphatsz.
-
-
gyeniko
őstag
Na látod! Nekem a TV-im nagyobb része még mindig 3D-s, ennek ellenére soha, egyetlen filmet sem néztem meg 3D-ben. Egyszer nekifutottam, de annyira felidegesített a látvány (nekem viccesen természetellenesnek tűnt), hogy kb. 10 perc után kikapcsoltam. A gyerek miatt cseréltem a vetítőt 3D-re, persze, hogy egyetlen filmet sem nézett rajta 3D-ben. A TV-je is 3D (65"), azon sem. De hát, Te Te vagy, én pedig én, a 100 m user pedig sokféle. Konkrétan 100 millió féle.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
djnice
veterán
válasz dgyuri0123 #58746 üzenetére
A telepítés egyszerű, mint a faék, ahogy blakey is írta, de ha elakadsz van az S905-nek fóruma itt a PH!-n.
Mivel passzív a TV-d , így jó lesz 3D-re is mert az MVC-t lejátssza, csak felezett felbontásban.(#58748) blakey: Igaz, abban 100 Mbit a LAN, de ahogy nézem van olyan Mecool amiben gigabites csak az nem tudja a Widevine L1-et (bár az csak a Netflixhez fontos).
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #58743 üzenetére
A LibreELEC kártyára írása 3 perc, behelyezed a boxba, bekapcsolod a boxot (Minix esetében nyomva tartod a bekapcsoló gombot amig megjelenik a LibreELEC logó) utána már csak be kell állítani a dolgokat ahogy szeretnéd, ahogy egy médialejátszó esetében szokták. Telepíteni kiegészítőket lehet ha valamire szükséged van, Youtube, HBO Go, Netflix, stb. A LibreELEC egy ideje "visszatért" a 32 bithez, mert jobban működnek a kiegészítőke és a rendszer is jobba muzsikál de van 6 bites változat is.
(#58745) djnice
Mecool Pro L-t ajánlom és nagyon jó de 100-as LAN van benne, ennek ellenére simán ment tegnap a 60Mbps HDR HFR anyag hálózaton keresztül.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Márton #58744 üzenetére
Én nem értem miről írsz. nem 3dbluray anyag, 4k tv-n jobb lehet mint egy 3dbluray aktív fullhd tv-n-> OMG, a forrásból elveszett információt, pixeleket így gyak. a konkrét képanyag felét is a 4K TV csudás felskálázási algoritmusa fogja maradéktalanul pótolni szerinted, sőt annyira tökéletesen, hogy jobb lesz mint az eredeti FHD 3D forrás és annak natív megjelenítse esetén? Az eredeti sz.-edből is ez jött le. Vagy arra gondolsz, hogy minek a FHD 3D, amikor nézheted 4K 2D-ben is és az mennyivel jobb? Ez már ízlés, igény kérdése, mivel nincs 4K 3D így itt "papíron" a magasabb felbontás győz annak akinek az a fontosabb, akinek meg a 3D, annak meg a FHD 3D... Nem tudom miért kellett a kettőt össze keverni, de akkor már világosan kellet volna, hogy ne legyen félreérthető.
Spec, ha egy 3D-s anyag technikailag tényleg jól és direkt úgy meg van csinálva, azt én továbbra is inkább nézném inkább FHD 3D-ben, mint "sima" 4K-ban. Főleg egy 40"-oson 1.6 méterről , mert ott aztán ultra sok értelme amúgy se lenne a 4K-nak.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz djnice #58745 üzenetére
Lanon használnám. De jó lenne gigabit, mert esetleg egy "megosztó" progi is futna rajta, ha meg lehet oldani persze és ahhoz (gondolom) nem ártana a gyorsabb hálózat.
Kitüntetőnek érzem, hogy feltételezed rólam az Angol nyelvtudást, de sajnos híján vagyok eme képességnek, így google fordítóval nem tudom mennyire lesz érthető a fordítás. (közben megtettem és, semennyire nem tudom értelmezni ) Annyit sikerült kihámoznom, hogy 3D nem megy (pedig néha jó lenne) de lehet, hogy ezt is rosszul értem. Szóval, akkor inkább ne is próbálkozzak?
"csak a zene van"
-
djnice
veterán
válasz dgyuri0123 #58743 üzenetére
A LibreELEC tartalmazza a Kodi-t és itt találsz hozzá: [link]
Ha nem kell az erősebb wifi és a gigabit port akkor én a helyedben harmad áron vennék egy X96-ot, mert az U1 későbbiekben nem lesz jó HDR-re és a távja is érzéketlen.
Ha pedig fontos a gigabit, akkor S912-ben is lehet találni jót pl Mecool M8S Pro L. -
Márton
nagyúr
válasz djnice #58729 üzenetére
djnice: igen, gyorsan kell venni amíg van
Joshi: majd visszajön
SunMount3r: nem tudom miről írsz, pont azt mondom hogy nem 3dbluray anyag, 4k tv-n jobb lehet mint egy 3dbluray aktív fullhd tv-n
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz blakey #58737 üzenetére
Tehát akkor, ha jól értem, pl. egy Minix Neo U1-en mikro sd-n futna Libreelec, amit (gondolom) 64 bites Linuxos verzióban kéne ráraknom (vagy telepítenem ?) a kártyára. Eddig jó ?
A kodit valahogyan még rá kell operálni erre az egészre, vagy a Libreelec önmagában elég ? Bocs, ha lámaságokat kérdezek esetleg, de teljesen ismeretlen vizeken járok...
Egyre inkább érdekel ez a dolog és szeretnék végre egy használható lejátszót "összetákolni".
(#58741) djnice: Sajnos budapesti vagyok... És valóban, eddig tetszik a dolog.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
SunMount3r
nagyúr
Az alapból téves vélekedés, hogy kevés a 3D film, eddig is rengeteg jelent meg így és még a mai napig tolják az animációs és az akció blockbuster-eket. Más kérdés, hogy ebből mennyi sikerült jó 3D-re. De ezt már számtalanszor leírtam a Fórum-on: ez a készítők igénytelenségét/nemtörődömségét tükrözi, nem pedig a 3D technológia képességeit. Abból a -nagy számok viszonylatában tényleg kevésnek mondható- jól sikerült 3D-s anyagból viszont lehet tudni, hogy igényes hozzáállással mit lehetne kihozni ebből. A természetfilmek között van egy jópár "megéri" kategóriás gyöngyszem, de a Hollywoodi vonalat ma már én sem erőltetem 3D-ben nézősre, mert kb. 80% az esélye, hogy nem éri meg.
-
djnice
veterán
Ha Pécs közeli vagy, tudok kölcsönadni egy LibreELEC-es boxot próbára.
Ugye milyen más itt a hangulat, mint a Med topikban? Ott már meglincseltek volna még téged is... -
Joshi
titán
válasz SunMount3r #58739 üzenetére
Ez igaz, 2D-ben minden filmet meg lehet nézni, de 3D-ben már nem, főleg ha ki se adják az adott filmet 3D-ben. És akkor még nem beszélve arról, hogy az a kevés 3D film éppen milyenre sikerült 3D szempontjából. Most a film mondanivalóját stb ne vegyük ide. Én csak ezért írtam hogy a 3D-re már nem érdemes alapozni.
-
SunMount3r
nagyúr
Hát ez az, hogy nem mindegy milyen 3D-s anyagot néz rajta az ember. Ahogy általában az sem, milyen filmet... Én néztem már olyan filmet is, hogy amire vége lett, már arra sem emlékeztem, hogy megnéztem... És ezen a 4K, a HDR és egy többmillás hangrendszer se segített volna...
-
-
blakey
titán
A LibreELEC lényege, hogy minimális OS-t biztosít a Kodi futtatásához, tehát elmáletileg Kodit jelent valójában többet, mert másra is használható. Tehát nem app hanem egy külön oprendszer amit pl. egy SD-kártyára telepítve simán használhatsz és pl. S905(X, D) S912 esetében dualbootos eszközöd lesz, bármikor áttérhetsz a másik oprendszerre.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz SunMount3r #58732 üzenetére
Pont a 3D-vel voltam úgy, hogy mire megnéztem egy filmet 3D-ben, a film végére nem is emlékeztem a 3D hatásokra. Lehet hogy egy idő után a 4K HDR-el is így lesz az ember.
-
Dorian
félisten
Androidot felejtsd el. Ezekre a lejátszókra lehet LibreElec-et telepíteni, ami egy Linux, és van benne Kodi, ami egy médialejátszó.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz junkpod #58723 üzenetére
Lassan elfogadom az adroidot... Eddig rengeteg sebből véreztek, úgy mint kadencia helyesség hiánya, formátumkezelési problémák, stabilitás, képminőség, stb stb. Ezek szerint akkor ez már a múlt?
A LibreElec nem azonos a Kodival? Kissé el vagyok maradva ebben a témában. Androidra nem is találok LibreElec appot.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
gyeniko
őstag
Az elkövetkező 5-6 évben azért még lesznek elenyésző számban (mondjuk 100 millió+ db) 3D TV-k és vetítők a felhasználóknál. Tudom, hogy merész gondolat, de elképzelhetőnek tartom, hogy akadhat közülük néhány, aki szeretne 3D tartalmakat nézni. Ugye, milyen színes a világ?
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Márton #58728 üzenetére
---> Az anyag eredeti felbontását felezi, ami 3D BD iso /mkv MVC forrás esetén is FHD, a 4K TV-k felskálázását most ne kever ide, mert az nem javít az eredeti anyag felezésén.
(#58731) Joshi: Nekem speciel van jelentősége, annak idején nem véletlenül vettem aktív 3D-s TV-t...
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz junkpod #58724 üzenetére
Olvasd el még1x amit írtam. Pont azért fontos a HDR-ről való visszakonvertálás SDR-re, mert a FHD készüléken egy szürke semmilyen kép fogadna. Tehát ha valaki kíváncsi 2160-as filmre, annak számolnia kell a HDR-el is. Ha soha nem fog ilyen tartalmat nézni, akkor nyilván nincs szerepe a visszakonvertálásnak.
-
Márton
nagyúr
válasz djnice #58727 üzenetére
lassan nem lesz értelme ennek a passzív/aktív kérdésnek sem, mivel aktív módszerrel ugye max 1080/24p megy át, míg 4k-3d passzív tv-n egyrészt ugyanez a minőség átmegy full sbs vagy full top/bottom módon, másrész még a 3dbluray szabványnál magasabb jelet is ráküldhetsz ha van 2 kicsi 4k kamerád
Pl. 3840x1080x60p / szemEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
junkpod
veterán
-
SunMount3r
nagyúr
válasz dgyuri0123 #58706 üzenetére
Ja 3D van?-> Még nem válaszoltál arra a kérdésre, hogy aktív, vagy passzív 3D-s a TV-d. Ha fontos a 3D és minőségi 3D anyagokat nézel akkor a következőket fontold meg: Minix U1 és az összes Amlogic-os Box csak passzív 3D-s TV-hez javasolt (felezi a felbontást, de ez "állítólag" így épp megfelel a passzív TV-khez), persze "jó" az aktív TV-hez is, de akkor elesel a FHD-tól és maximális képminőségtől. Aktív 3D-s TV-knél csak az Zidoo X8 lesz a "garantált" megoldás (itt van Full HD 3D is).
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz dgyuri0123 #58660 üzenetére
"Dedikált lejátszót szeretnék, nem valamilyen androidos csodát, ha lehet."
Tudom nehéz az előítéletektől megszabadulni, de ebből a pénzből már tökéletesen működő androidos gépet is kapnak, a tizedebol meg tökéletesen működő LibreElec-es mediaplayert.
(Ok, ezekben már ott a "csicsa" is, de ha akarod sima fájl böngészős módban is használhatod, aztán ráérsz megismerni a "csúcsát" is.
Jószándékkal javaslom, hogy tegyél próbát.Box's don't touch!
-
MODERÁTOR
djnice / blakey: köszi, akkor azért jobban beleásom magam, szerencsére gyerekek altatása közben nem voltak nálam a bankkártya adatok... vásárlás később.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
oettinger01
őstag
Apple TV 4K 32GB minden igényt kielégít egy Samsung UE60KU6000 4K TV és egy Denon X1200 és Bose Acoustimass 15 házimozi rendszerhez vagy esetleg ajánlanátok valami mást ehhez?
A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!
-
blakey
titán
Már a simának is sokkal jobb volt ez meg rátesz.
A stílusod meg kritikén aluli így nem fogok válaszolni.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Joshi
titán
válasz blakey #58715 üzenetére
"Elvileg 3D is működik, HDR, stb. is."
A #58707 hszben ezt írtad: "Az ATV 4K 1 napja van nálam, de eddig mindetn ver, állítom, hogy a legjobb képű lejátszó, tökéletesen működik eddig minden, HDR-SDR, frekiváltás, stb, sőt játszani is élmény."
Mivel is tesztelted? Van egy ezeréves FHD tévéd, de azt írod hogy "...eddig mindetn ver". Mégis mire alapozod ezeket az állításaidat?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz djnice #58716 üzenetére
Vagy más típust választ. Rengeteg van, lassan az S912 is ajánlott lesz, már most jobbnak találom, mint a Krypton változatokat és a Pro L kifejezetten jó cucc.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
-
blakey
titán
ATV-vel kellett "mókolni" valamit, vagy plug&play ? Ja 3D van? - App-ot kell letölteni, MrMC, Infuse Pro és beállítod a dolgokat, ennyi.
Elvileg 3D is működik, HDR, stb. is.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
zsoika
addikt
Nekem van olyan ,mint a linkben csak 2/16GB -os verzió és Én 13eFt-ért vettem az ebayen.
Nagyon jó lejátszó...semmi baj vele. -
MODERÁTOR
-
djnice
veterán
válasz DoItYourself #58710 üzenetére
Igen.
-
djnice
veterán
Ez van: [link] + LibreELEC.
-
Joshi
titán
Igazából mindegy milyen lejátszót veszel, ezek már mind megütik a mércét. Természetesen most kimondottam HDR nélkül.
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #58696 üzenetére
Azért mindennek van valahol értelme, ugye írhatnám a NAS létjogosultságát is, stb., de "csak" routert írtam. Az ATV 4K 1 napja van nálam, de eddig mindetn ver, állítom, hogy a legjobb képű lejátszó, tökéletesen működik eddig minden, HDR-SDR, frekiváltás, stb, sőt játszani is élmény. Amúgy múlthéten 48e is volt, én 50e-ért vettem, nem kell 65e-t kiadni érte.
(#58706) dgyuri0123
Miixen droid alatt is mehet az SMB, nincs vele gond, sőt az ajánlott lejátszók egyikével sincs gond SMB-n/NFS-sen.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Közeledünk...
Minix tetszik. Egyet nem értek csak. A samba megosztás lehetősége mitől függ, szoftvertől? Tehát Libre Elec-el smb-n mehet a móka?
(#58705) djnice: Köszi.. Találtam ezt. Ő van neked ?
(#58707) blakey: Ne gondold, hogy nem piszkálja a fantáziámat.. ATV-vel kellett "mókolni" valamit, vagy plug&play ? Ja 3D van?
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
djnice
veterán
válasz dgyuri0123 #58703 üzenetére
Ez is jó, ha a HDR nem érdekel, de a végén úgyis LibreELEC-kel fogod használni.
Nekem is volt ilyen és inkább vettem helyette 10k-ért S905X-es Mecoool M8S Pro+-t, mert célozni kell a távjával és a wifijét sem használtam ki.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #58703 üzenetére
A Minix Neo U1 is nagyon jó lejátszó, ha a 3D fontos akkor tényleg Minix. Tesóméknak azt üzemeltem be, ráadásul LibreElec-el külső vinyóval torrentre is jó.
Egyébként a Hisiliconnak van az egyik legjobb képe.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Köszi megint.
Nasom nincs, egyelőre nem is lesz. Win alól ment eddig is a megosztás sambával és szinte tökéletes volt.
Szóval akkor a képe nagyon jó, ezek szerint? Amúgy Kodival megy a filmlejátszás, vagy valami más programmal?
(#58702) djnice: Passzív 3D. Még a "régi" típusú oled.
Ez is jó lenne nekem?
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
djnice
veterán
válasz dgyuri0123 #58687 üzenetére
Passzív vagy aktív a 3D? Mert ha passzív, akkor jó az Amlogic is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Villanyszerelés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Vicces képek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest