Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Kapott frissítést az A400-as Popim. Ezt is megértem
-
gorog67
aktív tag
válasz djnice #42691 üzenetére
Arra az időre átállítod a kimenetet 60Hz-re és nézed a koncertet. Létezik mindkét probléma, de egyik sem akkora, hogy ne lehetne vele együtt élni. Tudja a 3D iso fájlok lejátszását, olcsóbb, mint a med600-as és lehet, hogy a hiányosságait a későbbi sw-k javítják. Én meg vagyok vele elégedve. Akinek kell a 3D, de számít az ár, annak jobb választás, mint a 2D-s Asus és WD játékosok.
-
djnice
veterán
-
lord_m
senior tag
válasz devil-k #42678 üzenetére
50 colos plazmához lenne használva, házimozi erősítő, miegymás. Igazából egy ismerős kért segítséget, Ő asus o'play pro-t nézte ki, de Én azt nem javasoltam neki...
liszi70
Ez tulajdonképpen a wd live streaming továbbfejlesztett változata?Köszi a véleményeket mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
lord_m
senior tag
válasz dgyuri0123 #42674 üzenetére
Ne legyen összehasonlítási alap? A WD 35k körül pl.milyennek számít?
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #42675 üzenetére
Mármint a Popi, nem? Érdekes anomália, nekem ez nem szerepelt a "listámon".
- mozi bolondéria -
-
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, hogy manapság milyen jó ár/érték arányú lejátszók között érdemes nézelődni, maximum 40-50 ezer Ft-ig?
Köszi.
-
BBéci
legenda
válasz envagyok #42668 üzenetére
"Ha bitstreamben kitolja HD-s hangot pont tök mindegy milyen lejátszót veszel."
Ez hatalmas tévedés! A lejátszók bitstream hangminőségében is van különbség, ezt már többen leírták ebben a topikban is, saját tapasztalataikra alapozva.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Nem az a lényeg, hogy kinek kardinális és kinek nem. A pontos megfogalmazás mindenképpen szükséges, mert megtéveszthetünk sokakat.
Azt nem tudom, hány fórumozónak van 400000 forintos (használt) rendszere, de a Házimozi erősítő... topikban sorra írják, hogy újonnan 500000 forintnál, sőt 1 milliónál drágább készülékeket vesznek, vettek. Arcam AVR400/500/600, Denon AVR-4308/4310, AVC-A11XVA, Pioneer SC-LX83/86, stb. És a hangdobozok is azokhoz illőek, figyelembe véve az 1:2 arányt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Patice
Topikgazda
válasz PpenoO #42663 üzenetére
A proci órajelének hibás leírását vállalom. Nem a freki a lényeg, hanem a CPU + GPU. Ez esetben biztos, hogy V2-ről van szó, ami az itteni SolidRun fórumban olvasottak alapján tudja a 23.976-ot. Tehát érdemes vele foglalkoznod, ha ilyen kis mütyürt keresel filmnézésre.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Dudee
senior tag
Még ez is lehet, el tudom fogadni ezt a definiciót a 'HD-Audio képesre'
De ha a HD és nem HD hang közti értékelhető különbségre becslésed szerint kb 400.000 ft-ot kell kiadni használt elemekből, újból pedig kb 800.000ft-ot, akkor kiváncsi lennék hány itteni fórumozónak _tényleg annyira kardinális_ kérdés az, hogy HD vagy nem HD. Vagy pláne az, hogy nem bitstreamHD, hanem PCM-ben tolt HD.
Leegyszerűsítve: egy 400-800.000ft-os hangrendszerrel rendelkező embernek esze ágában ne legyen 15 ezer forintos mediaplayer megoldáson törnie a fejét. Azt ki is röhögöm.
De azt is, aki esetleg videoton szerkóval lovagol azon, hogy kikódolt-e a HD vagy sem Szerintem érthető.[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Asus O!Playben hogyan tudom rávenni a készüléket, hogy pl muzee netes tv-t, vagy rádiót találjon? Próbáltam kategória, földrajzi hely, stílus alapján, de semmi.
Megjelenik egy hozzáad gomb, de nem talál semmit, amit hozzá adhatnék.
Köszi! -
BBéci
legenda
Azt a lejátszót nevezzük HD audio-képesnek, amelyik bitstream formában kiadja a Dolby TrueHD-t és a DTS-HD Master Audio-t.
Amelyik csak PCM-ben, és/vagy csak core-t, az nem HD-s![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
robi-k
őstag
Kritikát kérek: felvetődött bennem, hogy készítenék saját Interconnect kábeleket szintiszta ezüst vezetékekből, amihez ezt használnám:[link]
Szerintetek, nagy badarság az ötletem?Vagy esetleg javasoljatok egy igazán jó kábelt, amit használhatnék saját készítésű Interconnect kábelekhez.
-
Patice
Topikgazda
válasz PpenoO #42652 üzenetére
A V1 Wikipedia szerint Marvell procis 1,0 Ghz-en ketyeg + Vivante GC600-as GPU, de ebben nem vagyok biztos.
A mostani V2: Ez is 4 magos, de már i.MX6 Freescale gyártmányú procival, 1,2 GHz-en + Vivante GC2000-es GPU-val.
A prociban az a 0,2 Ghz szerintem nem lényeg, inkább a GPU fejlődött jobban. Ennek nem néztem utána, Google a barátod.
Mivel filmnézésre használnád, ezért fontos lehet. (Én jelenleg csak zenélésre használom.)
-
PpenoO
őstag
Üdv,
Találtam egy alig használt Cubox i4 Pro V1-et, ami kb annyiba jönne ki mint egy épített Rpi 2.
Érdemes még ezzel a kis kockával foglalkozni?
Vagy vannak már jobb ajánlatok mint pl a NUC és társai.
Egy Sony W828at kéne táplálnia.
-
Dudee
senior tag
válasz liszi70 #42610 üzenetére
Pontosítanék, mert félig tévesen hangzott el, hogy a Raspberry Pi2 nem tud 3d-t, illetve HD hangot.
Ezzel szemben:- tud 3d-t (tegnap néztem)
- dolby truHD-t is tud, de úgy, hogy ő dekódolja pcm sávokká (ezt is próbáltam)
- dts-hd mastert nem tud, de a dts core-t kiszedi belőle, és azt küldi tovább (és ezt is)anonym1s: valamit nem jól néztél..
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
-
dh66e
veterán
-
junkpod
veterán
-
junkpod
veterán
válasz envagyok #42639 üzenetére
Szvsz mindkettő lehet sok csatornás és akárhány kilobites.
Ez olyan mintha arról emelkednek, hogy az avi vagy mpeg kiterjesztésű videók jobbak...
Ja és persze, veszteséges mindkettő, azaz legjobb esetben is egy nagybitrataju mp3 szintjét hozzák, ami persze tökéletesen jó az átlag hangkeltokhoz.[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
-
BBéci
legenda
-
Patice
Topikgazda
válasz junkpod #42634 üzenetére
"mi különbség van dolby digital és DTS között hasonló bitrate mellet? Szerintem semmi."
Erről sokat értekezett a Dolby és a DTS létrehozója is, hogy melyikük algoritmusa a jobb.
Összegezve talán annyi a lényeg, hogy a DTS valamivel nagyobb bitrátája jobb hangminőséget eredményezhet. De ez természetesen a hangmérnökök döntéseinek függvénye. Mindegyik lehet szar, ha a stúdióban úgy csinálták.
Az már megint más kérdés, hogy Mo.-on mik az igények a stúdióknál. Kulturáltabb országokban nem is szinkronizálnak le egyetlen filmet sem, max. felirat.
-
envagyok
veterán
Én a dolby digital/mp3 és a dts/flac között hatalmas különbséget hallok tisztán.
Inkább százszor megnézek egy filmet az eredeti dts hanggal mint magyar dolby digitallal.
A nagy bitrátájú dts és dts-hd, dolby hd között már nincs olyan nagy különbség szerintem. -
soldner
tag
Sziasztok!
Sajnos az Egreat R6C médialejátszóm mostanában rosszalkodik.
Eldobja az USB-t "tárkiadás nem biztonságos" üzenettel.
Itteni ajánlás alapján vettem 2012 május végén. Sajnos egyre bosszantóba a probléma.Valami hasonlóan egyszerű és kedvező áru lejátszót keresek.
Pendriveról történő film nézésre - fontos, hogy SD TV-re is ráköthető legyen.Ha tudtok ajánlani ilyen készüléket azt előre is köszönöm!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Mezga Aladár #42628 üzenetére
Nem konkrétan Rád gondoltam, inkább csak úgy általában mondtam, mert szerintem a legtöbben nem úgy választanak, hogy sztereóra is gondolnának, mielőtt vesznek egy vasat. Csak később kóstolgatják a sztereót, ami vagy bejön, vagy nem.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Mezga Aladár
veterán
válasz dgyuri0123 #42627 üzenetére
"Megértem, ha valakinek a zene nem számít annyira, mint nekem, mert a mozi ütőssége a fontosabb. "
Ha esetleg rám gondolsz, hasonló cipőben járunk.
Audió 2.0+ popi. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz Mezga Aladár #42624 üzenetére
"Mondjuk a triangle doboz sem egy átlagos házimozi hangfal."
Tisztában vagyok vele, de ez is tudatos választás volt részemről, mert a zene volt a fő szempont.
A mozi nálam olyan+amilyen alapon "működik". De eddig azzal sem volt komolyabb gondom.Megértem, ha valakinek a zene nem számít annyira, mint nekem, mert a mozi ütőssége a fontosabb.
A "Málna" meg épp csak bekerült a képbe tök véletlenül és csak kíváncsiságból kérdeztem, milyen lehet az a kütyü.
Nekem is kb. 600-ban van úgy, hogy a hangfalat használtan vettem.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
BBéci
legenda
válasz Mezga Aladár #42620 üzenetére
Használt elemekből 400000 Ft, újakból a dupláját kell kiadni ahhoz, hogy nem csak észrevehető, hanem élményfaktort növelő legyen a veszteségmentes hang.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz dgyuri0123 #42623 üzenetére
Nem azt mondtam nem hallható.
Mondjuk a triangle doboz sem egy átlagos házimozi hangfal. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz Mezga Aladár #42620 üzenetére
Bár nem tőlem kérdezted: Med600+AQ Forest+NAD T758+Triangle Antal 202.
Ééés hallom, bármennyire is hihetetlennek gondolod. Méghozzá nem placebo hanem vakteszten is bármikor megmondom, mi szól.
Az másik dolog, hogy a PCM sztereo néha jobban tetszik mint bármelyik HD hang, ha van az is az anyagon.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz anonym1s #42616 üzenetére
Jó lenne ha nem személyeskednél és minősítenél.
Láttam 3D-t és nem hat meg. Mi ebben a szakmaiatlanság?
A Med600-on nem néztem még 3D-t. Így O. K. ?
Te milyen profi lehetsz, ha azt állítod, hogy nem hallható különbség DD és DTS HD master között?
Vagy ennyire alap a cuccod?(sz@r) Komolyan mondod, hogy 448 kbps és 5000 kbps között nincs hallható különbség? Akkor SACD-t sem hallottál még eddig ugye? Vagy ha igen, annál sem hallottál semmilyen különbséget CD-hez képest?
Az én láncomon hallható pedig nem sokmilliós kombájnom van, csak tudatosan választottam, mielőtt elköltöttem volna xxx ezer Ft-ot erősítőre.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
BBéci
legenda
válasz Mezga Aladár #42618 üzenetére
Ezt nem értem. Mire mondjak összeget?
-
BBéci
legenda
-
anonym1s
őstag
válasz dgyuri0123 #42611 üzenetére
Egyet sem lattal, de tudod hogy nem erdekel. Profi vagy.
A hd hang meg szerintem is arra jo amit Mezga ir. -
Patice
Topikgazda
válasz dgyuri0123 #42609 üzenetére
Jó kérdés. Egyik sem volt még a birtokomban, nem is tervezem, így nem tudok miről nyilatkozni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Mezga Aladár #42612 üzenetére
Bizony járt nálam nem is egy erősítő, aminek a HD hangja legalább annyira rossz volt, mintha MP3-at hallgattam volna.
Abban teljesen igazad van, hogy sok esetben semmi értelme sincs, de szerintem van az az erősítő, amivel markánsan kihallod a különbséget a DD-hez képest.
"csak a zene van"
-
Mezga Aladár
veterán
válasz dgyuri0123 #42611 üzenetére
"de a HD hangok mégiscsak jók valamire"
Arra mindenképpen h., az userek zsebéből pénzt varázsoljanak ki.
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #42609 üzenetére
Más kategória szerintem. Például a málna sem nem 3D-s, sem nem HD-hangos. Persze ennek megfelelően olcsóbb is.
-
Patice
Topikgazda
válasz anonym1s #42607 üzenetére
Már nem azért, de ha málna, akkor miért nem a hazai hivatalos forgalmazótól veszitek?
-
anonym1s
őstag
Hali.
Nekem pi2 van, errol tudok velemenyt mondani, a masikat nem ismerem.
40gb-os mkv nekem nincs, a 22-25gb-ost siman lejatsza, de meg a bd iso-t is. Illetve van amelyiknel csak a hang indul el, de ezek 3D BD iso fajlok, valoszinuleg a 3d miatt, mert azt nem tudja a kodi.
HD hangot nem tud, de ez csak akkor erdekes ha van hd erositod, valamint 3d-t sem tud, de ezen kivul csak jo tapasztalatom van vele.
A raspberry nagyon prima gep, es olcso, nem hiszem hogy megbannad.Ilyen kit-et meg csak akkor erdemes venni, ha valoban szukseged van mindenre ami benne van.
Ha medialejatszonak hasznalod es a tv tudja a hdmi cec, akkor arra a billentyuzetre semmi szukseg, mert a tv taviranyitojaval mukodik.
Az a micro wifi adapter csak 150mbps amin meg a 720p is akad, arra megintcsak nincs szukseged.
Az en raspberrym a telefonom (galaxy s2) toltojevel hibatlanul mukodik, es csak 0.7A-es. Ha van otthon egy nem hasznalt micro usb toltod ami tud 0.7A-t, akkor arra a 2A-es adapterre sincs szukseg.
Ha van otthon egy nem hasznalt 1-2gb-os vagy akar csak egy 512mb-os micro sd kartyad, akkor az a 8gb-os kartya sem kell a kitbol, mert az openelec 300mb.
HDMI kabel sem kell ha mar van otthon.
Ez a kit kb 80 dollarbol kijon ha kulon veszel meg mindent
Azon kivul ha nem amerikaban elsz, akkor fizetni fogsz ra afa-t meg kezelesi ktsg-et, esetleg vamot is. Ezekkel egyutt mar joval tobb mint 35ezer ft lesz, ami szerintem mar igy is nagyon sok ezert a kit-ert.En vettem a raspberryt, hazat, 300mbps wifit, 16gb kartyat, meg 1,5A-es telefon toltot, es ez 20ezr ft alatt megvolt. Kesobb derult ki, hogy a 16gb kartyat, es a 1,5A-es toltot feleslegesen vettem, mert a mar meglevo 2gb-os kartyam eleg neki, es a 0,7A-es telefon tolto is. HDMI kabelem is volt itthon.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
Buta de hdmi-s tvhez mit ajánlanátok? Kizárólag annyit kéne tudnia, hogy egy Zyxel 310s Nas-ról kéne wifin keresztül filmeket lejátszania. És nem ártana ha egyszerűen lehetne kezelni (idősebb ember se akadjon el).
[ Szerkesztve ]
-
skoos
őstag
Sziasztok! Egy jóbarátom tervez médialejátszót vásárolni, kicsit segtsetek nekünk.
Az elvárás 40Gb-os BD mkv-k akadásmesntes lejátszása. 3D nem fontos, de nem megyünk Dunának, ha van.
2 versenyzőnk van jelenleg:
cirka 35 mindkettő.
Vélemény? -
SSwwyy
újonc
Sziasztok!
Előre is szeretnék bocsánatot kérni, én telefonokban vagyok jártas inkább, azonban mint a család technikai guruja kénytelen vagyok nyakamba venni a TV nézés problémáját. Hiába böngészek, mindig csak új dolgokat találok és elveszek a rövidítések között.
Szóval a következő a helyzet. Adott egy otthoni wifi router (BELKIN N1) valamint egy halom számítógép és telefon, de ami a legfontosabb, egy régi LG plazma TV egy küldő vinyóval és egy WD médialejátszóval, ami alig tud valamit, mert szegény nem mai darab. A cél az, hogy akár hálózaton keresztül is, de akár csak a vinyóról, de lehessen filmezni, feliratokat leszedni esetleg juke box-ot használva, mert kedves őseim nem mindig néznek utána, hogy milyen film van feltéve és szívesebben kapnak kész opciókat a szemük elé. A TV HD ready, de elképzelhető, hogy lassan egy HD TV-re váltanak. Hang szempontjából végülis nincs semmi extra követelmény, van egy Genius fadobozos aktív hangszóró, az igen kellemes.
Én zöldfülűként arra gondoltam, hogy egy androidos eszköz jó lenne, mert azon futhat akár az utorrent is és akkor akár oda is lehetne letölteni plusz ami a funkcióit illeti, az alkalmazások széles tárháza igen csábító.Bocsánatot kérek levelem terjedelméért és informáltságom hiányosságáért. Iránymutatást is elfogadok, de konkrét ötleteket is várok. 50e Ft-nál nem szívesen mennék feljebb, de nyilván mint kütyü-mániás, képtelen vagyok határt szabni igényeimnek
Köszönöm az ötleteket előre is! -
robi-k
őstag
válasz lemmy9 #42601 üzenetére
OPPO-ra van komoly hardver tuning is.
És nem csak az Audiocom-os tuningra gondolok (ami árban igazi horror), hanem félig-meddig DIY megoldásra.
Pl. be lehet építeni az Audiocom-hoz hasonló, de jobb és funkcióban is többet tudó StreamLock nevű, ReClock funkcióval rendelkező áramkört, a kapcsolóüzemű tápegységet ki lehet cserélni toroid trafós lineáris tápra, és a DAC-ban ki lehet cserélni a kondikat Elna Simlic típusú kondikra. -
Patice
Topikgazda
válasz lemmy9 #42601 üzenetére
Akkor szerintem maradj az Oppo-nál. Ugyan még nem hallottam, de nemsokára remélem összejön és el tudok menni robi-k-hoz és összevethetjük a HTPC-mmel.
Bár én nem 200-ból építettem, de zene esetében ott lesz mögötte egy Bladelius USB DAC, ami szintén nem 2 forint.
HTPC-t csak akkor ajánlanám, ha nem gond a szoftver reszelése, sok-sok próbálgatás és van hozzá érzéked/érdekel a téma. Ha ez nem tetszik, akkor maradjon csak az Oppo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok