- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- SONY LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- CES 2025: nagyon csinosra sikerült az új Yoga 9i sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz PpenoO #73370 üzenetére
Mi a probléma a HDMI verziókkal? A kérésednek egyedül a Shield felel meg.
Az Apple TV 4K egy nagyon jó cucc, de a HD hangokat többcsatornás LPCM-ben küldi tovább, eAC3+Atmos, Netflix, HBO Max, fps-váltás is van, a Kodit nem olyan egyszerű feltelepíteni, gondolom kiegészítők miatt lenne fontos.
HDR10+-t nem tud a Shield és az Apple TV sem. Esetleg megoldás lehet egy Apple TV 4K + egy Fire TV Stick 4K Max. Továbbra is a Shield a neked való cucc.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
gyeniko
őstag
válasz PpenoO #47398 üzenetére
"Amit a tápról írsz, orbitális nagy baromság már meg ne haragudj."
Lefordítom a kívánatos formulára, néhány változatban:
1.) "...Amit a tápról írsz, az nem felel meg a valóságnak.."
2.) "...Amit a tápról írsz, az nem OK...."
3.) "...Amit a tápról írsz, az nem úgy van..."Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Beni2360
félisten
válasz PpenoO #47398 üzenetére
1: Én is így olvastam de az előbb ajánlották ismételten.
2: Igazad lehet mert én ezt néztem és itt valóban más táp bemenet van. Ez mennyivel rosszabb?
--------------------------------
szasanyi ezt írtam én is, ha pontosan olvasnál megértenéd.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
SunMount3r
nagyúr
válasz PpenoO #47394 üzenetére
Ezt miért kell külön config.txt-s mókolással beállítani, miért nem alapból van így? Energiagazdálkodás? Elvileg a bedugott eszköztől függ, hogy mennyit ad le a port, nem? (Csak kérdezem, mert láttam néhány videót a neten, ahol nem ment az USB-s winzó Pi2-vel.)
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz PpenoO #47392 üzenetére
Állítólag mint privát vevő itt nem tudsz vásárolni.
Az a táp amit megadtál nem gazdaságos mert lefoglalja a mikró usb portot és nem igazán táplálja a külső vinyót, ahoz a másik hengeres csatlakozós táp kell.A ház csak rendelésre van de ez a szénszálas azonnal kapható.
És így már a Megrendelés végösszege 19 754 Ft
De combos táppal és szvsz jó kis házzal.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
devil-k
nagyúr
válasz PpenoO #47299 üzenetére
Na, igen. Az sem egy utolsó szempont. Hallottunk már több milliós rendszert sz'rul, mert csak belökték a cuccot és kész, adjad neki.
(#47301) c4
Ezeknek a példáknak a nagy többsége életképtelen és felesleges. Semmi értelmét nem látom, hogy megállítsunk egy filmkockát és abból vonjunk le messzemenő konzekvenciát a 4K vs. FHD ügyről.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Jimmy8
senior tag
válasz PpenoO #46441 üzenetére
Itt bátorkodtam kérdezni a témával kapcsolatban, és nem a 10-20e Ft-os kategóriában, de a sok OFF között elveszik
Szerintem jó lenne egy rövid összefoglaló a téma elejére dátummal ellátva, melyben röviden össze lehetne foglalni az aktuális ajánlható készülékeket árkategóriánként a főbb tulajdonságaikkal.
Visszaolvasva: mintha valaki már rakott volna össze egy egész jó hozzászólást az akkori aktuális állapotról, azt lehetne tovább fejleszteni.
Mod: megtaláltam. Itt van. Régi hozzászólás, de egy hasonló aktualizálva jó lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz PpenoO #45741 üzenetére
Gondoltam a szitut. Ty a link.
És ez buhera nélkül elmegy vagy ezt is kell mokólni?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BBéci
legenda
válasz PpenoO #45227 üzenetére
Nem értem a CEC mániátokat. Azzal csak a legfőbb funkciók vezérelhetők, ami nem mindenki számára elegendő. Filmnézés közben gyakran váltok hangsávot, feliratot, folyamatosan használom a gombnyomásonkénti 10 és 60 másodperces előre-hátra ugrást, kockánkénti léptetést és még sorolhatnám. Szinte le sem teszem a Dune távirányítóját. Ráadásul nem tévéhez csatlakozik a lejátszó, hanem házimozi erősítőhöz. És akinek vetítője van?
Amíg lehet kapni asztali médialejátszót, amiről kizárólagosan szólnia kellene ennek a topiknak, addig semmiféle más kis PC, HTPC nem érdekel. Baromi jó lenne, ha itt még offban sem lenne róluk szó!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Rick4
félisten
Nem utolsó szempont, hogy Rpi2 24 órás üzemmódra van tervezve, nem kell kibe kapcsolni, 1-3 watt cserébe elég kiválasztani a tvn az adott hdmi csatornát és már bent is vagyunk a rendszerbe.
De minek a 24 órás üzem? Ha a tévén van usb, és úgy 7-8 éve mindegyiken van, akkor simán megy onnan egy 10Ft-os kábellel. Ha a tévét bekapcsolod, az rpi is bekapcsol, ha kikapcsolod, kikapcsol... A legegyszerűbb megoldás a földön.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
tobias40
veterán
Ha vaki összerakna nekem egy ilyet nagyon megköszönném vagy ha eladja a sajátját azt is!
Kérem jelezze aki segítene ebben ,vagy megvenni a hozzávalókat stb..Kellene minél hamarabb mert nincs jelenleg 3d képes média lejátszóm a filmeket meg nézném már nagyon!
Jöhet privibe is a segítség!
-
devil-k
nagyúr
válasz PpenoO #43936 üzenetére
A fórum azért van, hogy megosszuk a tapasztalatokat, szóval nincs miért bocsánatot kérned.
Én azt hittem, hogy 2D-s BD-re gondolsz, mint forrás. Nekem a 3D nem lenne az, kivéve ha e célból demózok valakinek.
(#43937) muszor
Nem engem zavarsz össze, hanem a TV néző gyerekeket.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz PpenoO #43934 üzenetére
Egy médialejátszó sosem lehet másodlagos szerintem.
"50-55" méretű tvig nagyon sasszeműnek kell lenni vagy közelről nézni azt, hogy a 20 és a 100ezres lejátszó között megállapítsa valaki a képbeli különbséget."
Azért a forrásanyagnak is szerepe van ebben, nem csak a lejátszónak.
- mozi bolondéria -
-
muszor
tag
válasz PpenoO #43926 üzenetére
Szia. kb 1 évig volt olyan kártyám a upc-től, csak minden hónapban cserélni kellett, mert egy idő után "nem látta" a tv a kártyát.. Lehet hogy nem szerette azt, hogy néha megtúrtam a csatornamkiosztást pc-n a Samsung channel editorral. Modul amúgy nem kellett hozzá. Csak a upc kártya. +os az aljzatom. A raspberry pi2 nem tudja a 3D- t. Most olvastam. De amúgy köszi a hozzászólásod a segítségedet
[ Szerkesztve ]
zsoltee
-
envagyok
veterán
válasz PpenoO #43445 üzenetére
Én szerencsére nem nézek 3D-t, a sima BD iso-t meg tudja. Komoly hangrendszerem van (egyik szoba Dali zensor 7,1,Vokal plusz 2 dali zárt sub, másik szoba Dali zensor 3 plusz dali sub e-12f), a hd-s hang hiányát egyelőre elviselem. dts-hd-ből kiadja a core-t, ami filmhez bőven jó. Dolby hd-t meg pl. A rpi multichannel pcm-ben kiadja. Zenehallgatáshoz meg nekem tökéletesen bevalt rpi2 hifiberryvel volumioval.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz PpenoO #43441 üzenetére
a 410es popi pont, hogy audiora van kihegyezve
hja, abba már raktak egy hallgatható szintű kétcsatornás dac-ot az analog kijáratok mögé..mondjuk ettől nem feltétlen lesz még zenei csodadoboz
filmlejátszó mellé zenére egy ilyen kell és puszi. nincs pardon, nincsenek tabuk.. 100k alatt minden "média" doboz leülős zenehallgatásra elfogadhatatlan -
Mezga Aladár
veterán
"410es popi pont, hogy audiora van kihegyezve."
Hi-hi, max ezt akarják elhitetni.
A 400, nálam, a hibáit figyelembe véve mozira rendben van.
VC1 kódolású film mkv kiterjesztésben akadozik, ha bd isoba teszem akkor nem.
Hibás a rövid kikapcs, ha film lejátszás közben nyomod meg, meghülyül. -
envagyok
veterán
Amlogic-ról mi a véleményetek?
Vettem egy Beelink mxq androidos médialejátszót, lehet rá linuxos openelecet tenni, nekem jónak tűnik a képe, de wdtv live-om volt csak előtte,ahhoz képest nem tűnik rossznak, ráadásul elég olcsó, és sok minden másra is használható hála a Kodinak. Lehet usb-s dvb-t, dvb-s2 vevőt tenni rá, tud Torrentet, nas funkciót, tv streamelést a többi kliens felé.
Ezen kívül még jelenleg egy raspberry pi2-t használok, illetve egy Wetek playt, teljes elégedettséggel. Wdtv live-hoz képest lenyűgöző a tudásuk. -
BBéci
legenda
válasz PpenoO #43005 üzenetére
"Magánszemélyek közötti forgalomban 45 euró értékig vám és áfa mentes a küldemény"
"Kereskedelmi forgalomban 22 euró értékig vám és áfa mentes, viszont fontos, hogy kereskedelmi forgalomnak számít, ha magánszemély külföldi cégtől rendel árut az EU-n kívülről"[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Patice
Topikgazda
válasz PpenoO #42663 üzenetére
A proci órajelének hibás leírását vállalom. Nem a freki a lényeg, hanem a CPU + GPU. Ez esetben biztos, hogy V2-ről van szó, ami az itteni SolidRun fórumban olvasottak alapján tudja a 23.976-ot. Tehát érdemes vele foglalkoznod, ha ilyen kis mütyürt keresel filmnézésre.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Patice
Topikgazda
válasz PpenoO #42652 üzenetére
A V1 Wikipedia szerint Marvell procis 1,0 Ghz-en ketyeg + Vivante GC600-as GPU, de ebben nem vagyok biztos.
A mostani V2: Ez is 4 magos, de már i.MX6 Freescale gyártmányú procival, 1,2 GHz-en + Vivante GC2000-es GPU-val.
A prociban az a 0,2 Ghz szerintem nem lényeg, inkább a GPU fejlődött jobban. Ennek nem néztem utána, Google a barátod.
Mivel filmnézésre használnád, ezért fontos lehet. (Én jelenleg csak zenélésre használom.)
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest