Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
daniel2121
senior tag
Egy kis segítség kellene. Van egy Popi A210-em, nem tudom, hogy valami el lett-e nyomkodva, de azt csinálja, hogy amikor rákattintok a filmeket tartalmazó mappára nem nyitja meg hanem egyből elkezdi lejátszani az egyik éppenséggel egy bd filmet, a többi mappát amiben szintén vannak filmek azokat simán megnyitja.
-
Dorian
félisten
válasz Mezga Aladár #17498 üzenetére
Nem tüskén állnak, hanem gumírozott lábakon.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Újra próbálgattam a gumiőrlemény alátéteket a subhoz gránitlap alá. Nagyon vagány, ütős hangot ad neki, de most jöttem rá, hogy ez tul. csalás: az alap rezgéseket rugóztatja vissza, és ezek az effekteknek mintha felharmonikusokat adnának, mintha sokkal részletesebb lenne az egész.
Igazából tetszik, csak nem tudom hogy álljak a dologhozKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bl4ze
veterán
válasz #75912448 #17323 üzenetére
Ha beállítod a lejátszót, hogy csak a core-t küldje ki magából, azaz HD MA-nál DTS1536kbps magot, TrueHD-nál 640kbps Dolby Digitalt, akkor gondtalan életed lesz, úgy már tökéletes élvezhető az eredeti hangsáv. Az LPCM hang nálam tökéletes volt, ahogy a cbr DTS-HD HRA is.
Nálam pár filmnél előfordult, hogy a hang egy idő után lejátszás közben elkezdett recsegni, majd elment.
Ilyenkor stop, és újra elindítás sikerült.Mik a pontos beállítások az "AUDIO" menüben, hogy ez elkerülhető legyen?
A hang nálam HDMI-n megy ki a tv-be, majd onnan RCA-n tovább az 5.1 Genius hangrendszerbe...
Előre is köszi
.:. bl4ze .:.
-
jeni
félisten
-
törölt tag
Akadásnak nem nevezném a plusz 1 képkocka beszúrását (olyan drasztikusan hangzik, jobb szót kéne találni rá ), ez erős túlzás lenne. Egyénenként változó mit látsz belőle, a jelentős többség semmit. Adj 1 hónapot a Dune Base 3D-nek, ha megjelenne, biztos elárulják a többi modell közeledtének dátumát is.
-
jeni
félisten
egy ilyenbe dugott külső házba tett PC-s DVD író-t rákötve,mennyire működne a lemezes dolog? ebben az esetben iy menne A 3D-S lejátszás?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha 3D alatt Full HD 3D-t értesz, akkor jelenleg nem kapsz olyan készüléket, mely maradéktalanul kielégíti a kívánságlistád. Dune D1/B1/H1 megfelelne az elvárásoknak, de csak sbs és tsi 3D-hez. Vagy vársz az említett Dune Base 3D-re, esetleg Popcorn A-400-ra, vagy lemondasz a frame packed 3D-ről. A Base3D és PopiA-400-ról olvashatsz a topikban.
2. lehetőség, lemondasz a 23,976Hz-ről és veszel egy Full HD 3D képes RTD1186-os lejátszót.
3. lehetőség, építesz egy HTPC-t és boldogan lejátszol mindent. Azt csatlakoztatsz, amit akarsz használhatod NAS-ként, töltögethetsz stb.
-
mjoy
csendes tag
Sziasztok !
Lejátszot keresek , segitséget kérnék .
Fontosabb dolgok :
-3D BD25 ,BD50 ISO
-23,976 BitRate akadásmentes lejátszása
-USB3.0 és 2db USB 2.0
-Külsű PC-s BD lejátszó csatlakoztatása
-DVD filmek fel skálázása
-ISO fileből kezelje a DVD és BD filmek menüjét
-Fontosabb hangformátumok lejátszása,HD audio támogatás,FLac
-Internet rádió
-Androidos operációs rendszer
-Magyar menűrendszer
-torrent támogatás
Mit ajánlatok ?
Hol vegyem meg ?
Köszönöm . -
Rick4
félisten
válasz debrejo #17466 üzenetére
Én is egy nas-t javaslok, nekem minden azon van, pc-ben ssd figyel, ott van minden, sajátgépben felmountolva a mappák, csak nyitom és keresek, pont olyan, mintha 1TB a gépben lenne, csak ez működik egyszerre 3 gépnél is, a letöltés mappa is a nason van, akármit töltök le böngészővel, azt oda tölti, lejön egy torrent fájl, a nas látja, és magától indítja a letöltést, nem kell kattingatni, médialejátszó bekapcsol, nasról lát mindent, torrent megy, másolás megy, filmnézés megy, és nincs röccenés....
Synology 212j-m van, kívülről is elérhető weben, telóról, korrekt kis szerkezet...Megjött az egreat, tényleg jó cucc, asszem egyelőre nem is bántom a fw-t. Köszi a tippeket.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
debrejo
senior tag
válasz daniel2121 #17467 üzenetére
Nem a hálószobában lenne így annyira nem lenne gond annyira a zaj+a tévé alatt van egy zárt állvány. A keret 150k körül mozog, de ez rugalmas. Karácsonyra lepném meg vele a családot (nem utolsó sorban magamat)
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz debrejo #17466 üzenetére
PC nem = asztali gép!
Nálunk hasonló a felállás, csak többen vagyunk, így 3 laptop, 3 tablet és okostelefonok a felállás. A WD MyBook Live bevált, jó a mobilos támogatása is, és ~45 MB/s sebességgel lehet elérni gigabites hálón. Szóval amit én javaslok/
Dune HD TV-101
WD MyBook Live 1-3 TB igénytől és pénztárcától függően.
Egy félnormális gigabites router.A legjobb aláírás a héten
-
daniel2121
senior tag
-
debrejo
senior tag
válasz erdoke #17465 üzenetére
Az asztali pc kiesett a pixisből azon oknál fogva hogy amióta van laptop asszonynak,tábla nekem+egy netbook elfekvőben, az asztali gépet havi 1x ha bekapcsoltam,jellemzően régi fotók, családi felvételek keresésére. Mivel egyrészt elavult másrészt alig használtam, anyám megörökölte
Most az van, hogy teszem azt táblán beszélgetek baráttal, küldene egy videót, akkor vagy laptop bekapcs vagy ha táblára mentem akkor jön a másolás. Ha meg a tévén akarom megnézni akkor megint vagy másolok usb-re (plusz esetleg konvertálás) vagy a laptopot kötöm a tv-re. Ezeket a felesleges és néha feleslegesen idegesítő lépéseket szeretném megszűntetni. Sajnos nem vagyok a témában annyira otthon, semennyire sem
Egy olyan itthoni hálózatot szeretnék amit mind a laptop,mind a tábla mind a tv el tud érni. Tv csak lejátszaná, tábla meg többnyire csak oda mentene. Noti mindkettő. Ehhez kellene ha jól értem egy jó router, egy NAS meg egy médialejátszó. Sok kritériumom nincs, tudja a HD-t a médialejátszó (az se baj ha kábellel van a tévével összekötve mivel úgyis egy helyen van/lesz a tv-router-nas-medialejátszó), ne legyen rohadt hangos a NAS ill. Keveset fogyasszon, na ez viszont fontos,ezért hajlandó lennék többet is perkálni. Helyigény terén elég lenne olyan 1 Tb is.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz debrejo #17461 üzenetére
Neked valószínűleg elég lenne egy WD MyBook Live, mellé egy jó hálózatos asztali médialejátszó, de talán jól jönne egy gigabites router is. Nem a vezeték nélküli sebességre gyúrnék, hanem kábellel kötném össze az említett eszközöket (+ a PC-t, ha van rá igény, pl. ha azzal töltesz le, és onnan nyomod át a MyBook Live-ra).
A legjobb aláírás a héten
-
Multibit
nagyúr
válasz Mr.Mercury #17457 üzenetére
Akkor miért nem DVD-recordert vettél? Azt erre találták ki.
Egy olcsó BD-játszót külön vásárolhatsz mellé. -
-
robi-k
őstag
Most néztem/hallgattam meg a németek legújabb remekművét - a Lichtmond 2: Universe of Light 3D - BD-t. Háááát, ez valami káprázatos, a 3D érzés lenyűgöző, a 7.1 DTS HD-MA hang (a legendás Alan Parsons zenéje) fergeteges, itt érezni, hogy ez valóban DTS HD-MA. Mindenkinek javaslom, megéri
-
BBéci
legenda
válasz Mr.Mercury #17454 üzenetére
Jó kérdés, volt nálam két olyan Samsung, de eszembe sem jutott vacak analóg adással kínozni magam.
Az efféle készülékek lényege, hogy HD felbontásban tudnak rögzíteni, míg a DVD-sek csak SD-ben. HD csak digitálisban fogható.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi kérdésem lenne:
Mindenek előtt leírom, hogy jól megszívattam magam, mert nem volt elég körültekintő. Kinéztem egy jónak tűnő Blu-ray lejátszót beépített hdd-vel. Ez a Samsung BD-C8200 volt, ami tökéletes is lett volna, csak éppen a lényeg hiányzott belőle, és az az analóg tuner. Így most küldhettem vissza a boltba. Szóval ebből a bakiból kiindulva érdekelne, hogy igaz e az, hogy az összes Blu-ray-es, belső hdd-s asztali készülékből hiányzik az analóg tuner? Amennyiben nem, akkor a termékleírásnál hogyan jelzik az analóg tuner meglétét? Amennyiben igen, akkor mondjuk nem gond, mert az esetben nem keresgélek Blu-ray-es készüléket, csak sima dvd-st.
Mercury
-
cekkk
veterán
HK dobozban htpc, na erre azt mondom, hogy le a kalappal, nagyon jól néz ki ki kell beleznem az én erősítőmet
-
Fej1973
csendes tag
Üdv
Létezik olyan asztali média player ami tudja rögzíteni a TV adást, és minimálisan szerkeszteni is lehet azt? Gondolok itt a reklámok kivágására. Kösz a segítséget.
-
aleister
veterán
válasz debrejo #17448 üzenetére
A többiek elmélete szerint igen, ám gyakorlatilag minden médialejátszóra rá lehet kötni hdd-t, akár usb-n, akár sata-n keresztül. Lehet ezeket a kütyüket is nas-ként használni, csak kisebb átviteli sebességgel, valamint nem olyan komoly felhasználókezeléssel.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
-
debrejo
senior tag
válasz kisgyerek85 #17444 üzenetére
Thx, belefér a keretbe, böven. Sokkal durvább árakra számítottam. Szóval akkor egy NAS plusz médialejátszó? Mi az elönye annak hogy egy NAS mellett van egy médialejátszó is?
[ Szerkesztve ]
-
kisgyerek85
senior tag
válasz debrejo #17443 üzenetére
Magyarul minden családi felvételt, filmet, zenét, fotót egy helyen szeretnék tárolni, de akár a tévéröl, a laptopról, a tábláról is el lehessen érni, felesleges másolgatás nélkül.
Neked egy NAS-ra volna szükséged. Vagy egy nas funkciót tudó médialejátszóra. Viszont a médialejátszó nem hozza a gyengébb nas-ok teljesítményét sem.
Jelenleg ár/érték arányban most ez a best buy [link]
Írni nem fogok róla, mert tele a topic vele. Csak a keresőbe üsd be a nevét "egreat r6s"Ha egy különálló NASt + médialejátszóra is van keret akkor melegen ajánlom az 1 fiókos Zyxel NSA310-et.
-
debrejo
senior tag
Sziasztok, remélem jó topikba írok, kellene 1-2 hasznos tanács a következö dologban:
Át szeretném alakítani otthon a "multimédiás rendszer"-t. Eddig az asztali pc volt a médialejátszó, összekötve a tévével ha filmet akartunk nézni. Ha viszont az ágyban szerettük volna ugyanezt, a laptopon, mindig másolni kellett usb-re ami kicsit kényelmetlen volt, föleg ha az esti mozizást hirtelen ötlet szülte. Idöközben az asztali gép lassan kiöregedett, a helyét felváltotta egy tábla, illetve a régi tévé is le lett cserélve egy fullHD-s lcd-re. A következöt szeretném megvalósítani:
egy wifi-n keresztül a netre kapcsolódó médialejátszó (szervergép?), amit látna a laptop meg a tábla is, ugyanakkor a tévét is rá tudom csatlakoztatni (lehet kábellel is, ha ez a lejátszási minöség javulását hozza, nem fontos a vezeték nélküli megoldás. Persze ha vezetékmentesen is meg lehet oldani egy HD minöségü film lejátszását a tévén, mégjobb).
Magyarul minden családi felvételt, filmet, zenét, fotót egy helyen szeretnék tárolni, de akár a tévéröl, a laptopról, a tábláról is el lehessen érni, felesleges másolgatás nélkül.
Ha mondjuk a táblán(laptopon) netezve találok egy olyan videót vagy zenét ami tetszik, azt a médialejátszóra le tudjam tölteni, késöbb esetleg a tévén megnézni a családdal. Ha ágyban akarunk filmezni (tévé nincs a hálóban) akkor a médialejátszón található "könyvtárból" kiválasztva azt a laptopon meg tudjam nézni, mindezeket felesleges másolgatás nélkül.
Sajnos a témában teljesen láma vagyok, fogalmam sincs hogy kezdjek hozzá, mit keressek. dlna, wifi, szerver, médialejátszó... Megköszönném, ha segítenétek, esetleg a megfelelö topikba irányítanátok.
Köszi elöre is! -
Toobee
veterán
válasz TazLeacher #17441 üzenetére
Dune eseten, ha menuvel inditod, akkor azt csinalja.
-
TazLeacher
nagyúr
Popi A300-nál ha megnyomom a felírat gombot, akkor az időzítés jön be. Ilyenkor egyet le kell menni, majd megkeresni a felíratot. Nem lehet valahogy úgy megoldani, hogy a "subtitle" gombra felíratot váltson, ahogy az a hétköznapi lejátszóknál volt...?
-
cekkk
veterán
válasz blakey #17438 üzenetére
Tényleg
Ezt em is figyeltem, biztos azért mert eddig csak távirányítóként funkcionált, ez használtam, de nem sokat ért sajnos -
blakey
titán
Nekem ez van. Az a fejlesztője.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
erdoke
titán
-
vonyarc
tag
Popcorn A110-el lehet valahogy youtube-ozni, vagy böngészni a neten?
-
erdoke
titán
Hétfőn kapott frissítést az iOS app, elég komoly változásokat indítottak el.
A legjobb aláírás a héten
-
robi-k
őstag
Vannak újabb FW-k - 120815_2150 - a Dune-hez a hivatalos oldalon.
Nem sok újítás van bennük a korábbihoz képest -
cekkk
veterán
válasz robi-k #17417 üzenetére
Én már nem megyek bele ilyen feltételezésekbe. Ha lesz hozzá tudja majd, ha nem akkor nem
Nézd csak meg a dune az évek alatt nem voltak képesek a fejlesztők egy normális telefonos alkalmazást hozzá kiadni, na most, hogy ez a rajta lévő oprendszer miatt vagy mi miatt törtét nem tudom. Mondom a normális nálam itt kezdődik, az, hogy most mutogattak valamit, nem tudom, hogy z is milyen lesz, mint ahogy a vpxről is kerültek fel képek, hogy milyen jó, de közben meg kiderült, hogy szinte semmit nem érViszont minden további nélkül és egy ilyen oppo 103/105ös a keblemhez szorítanék és rohannék vele haza, attól függetlenül, hogy tudja-e vagy nem, mert más kárpótolna Bár nálam ez felesleges pénz kidobás lenne a többi elemhez képest túl jó lenne hozzám. De majd egyszer, amikor már öreg, vak és süket leszek
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A 2 HDMI kimenetnek jobban örülnék ha magamévá tehetném, végre bebeszélhetném, hogy sokkal jobb képe van így, mint mikor átküldöm az erölködőn.
-
BBéci
legenda
válasz #75912448 #17420 üzenetére
Annyiért nagyon jó vétel.
A tápegységén nem sok fejlesztés látszik a 93-hoz képest, ami annak gyenge, sokat kritizált pontja.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Egyáltalán nem vagyok otthon a médialejátszók világában.
Szeretnék beszerezni egy készüléket, semmi más funkciója nem szükséges, csak a különböző videó fájlokat vigye probléma nélkül (mkv, avi, xvid, wmv stb stb.) pendrive-ról. Szóval nem kell net kapcsolat, nem kell belső vinyó semmi extra nem kell, csak különböző formátumú filmeket szeretnék nézni vele a tv-men pendrive-ról.Úgy is tekinthetjük, mint egy DVD lejátszó, csak lemez lejátszás nélkül, másra nem használnám.
Természetesen ahogy ez szokott lenni a lehető legolcsóbb, de működőképes dolog érdekel, akár használt is.
Valaki tud nekem ajánlani valamit?Köszönöm.
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
aleister
veterán
Nagyon érdekel engem is, mert én is ilyen chipsetű, gyártójú lejátszót akarok venni, csak jó lenne a beépíthető hdd lehetősége. Sajna az R160s már 130usd, ami ha nem csúszik át a vámon, akkor 36-37k. Ez 15-tel több, mint a Neked ajánlott R6s, és tulképpen ugyanaz a vas van benne (+wifi).
Szóval kíváncsian várom a beszámolódat. Főleg a privátban már taglalt 24 vs 23.976 fps érdekelne.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
robi-k
őstag
-
erdoke
titán
-
-
Poplacsek
senior tag
Jaja, hülyén írtam. Azt akarta jelenteni, hogy nem fájlkezelő szerűen böngészem a zene/film/koncert gyűjteményeim, hanem borítókkal és filmek esetén yaDIS-al készült infó képekkel. Egyéni ízlésre szabott dune_folder.txt fájlokkal.. Na ha azt akarnám, hogy minden hasonlóan nézzen ki az Oppo-val, az valószínű lehetetlen lenne (korábbi Oppo-kkal legalábbis nem lehetett megcsinálni), de ha lehet is ilyen-olyan borító megjelenítést használni, az vszínű nem olyan rugalmasan alakítgatható, mint a Dune esetében. Na majd meglátjuk.
De pl. nálam fontos az mkv konténerben lévő chapter kezelés is, mivel a BD formátumot és menüt a kezdetektől fogva rühellem és kiírtom (MakeMKV progit használom). De vajon az új Oppo-k tudják-e? -
robi-k
őstag
válasz Poplacsek #17409 üzenetére
Ha úgy is a Primare DAC-ra kötöd, akkor én nem haboznék, és beszereznék egy 103-st. A 105 természetesen igen fincsi zenei gép lesz, hozzá gyakorlatilag már csak egy végfokerősítő kell, és kész (minden mást - equalizer, hangfal beállító rendszer, DAC, stb - ő már tartalmaz).
Ami a gyűjteményt illeti, nem tudni (egyenlőre), hogy az OPPO-103 kezel-e egyáltalán ilyet, és ha igen, milyet? DE: mivel van Apple app-ja, valami biztosan van/lesz. -
-
BBéci
legenda
válasz #75912448 #17404 üzenetére
Az itthoni ára 224990 Ft.
Megérkezett hozzám, de ki sem bontottam, küldöm vissza a forgalmazónak, mert tűkön ülve várja egy szerencsés vevő. Az első rendelésből mind elfogyott.
A jövő hét közepén érkező második szállítmányból kapok tesztpéldányt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
robi-k
őstag
válasz Poplacsek #17398 üzenetére
SZVSZ, ezerszer jobb lesz a nem létező Dune HD Pro-nál. Ha lenne pénzem, már rendelném is az OPPO-105st
De ha csak digitálisan akarod használni analóg csatlakoztatás nélkül, akkor a 103 is bőven elég, a digitális részük tök egyforma és kitűnő minőségű.És még1 érdekesség: az ezidáig leszállított 103-kon lévő gyári FW nem Cinavia-s, ez gond nélkül lejátssza a hálózati meghajtón lévő full BD-ket is, természetesen menüvel. Ezt "ésrevette" a Sony is, emiatt az OPPO a honlapján közzé is tett egy FW "frissítés", ami kezeli a fenti sajnálatos hibákat, de hát nem kötelező azt feltenni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik
- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok