Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple notebookok
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
viperabácsi
addikt
A proji egy Benq W1110 szerintem ez tud 24P-t . A lényeg az lenne , hogy lehessen futtatni pl PLEX-et , és tudjon lejátszani külső tárolóról. Nem árt ha van netflix meg a többiek , youtube is kellhet.
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
szasanyi
félisten
JBL Studio 250P subom van, amit először a gyárilag hozzáadott kábellel kötöttem össze. Valahogy nem volt igazán ütős mély a filmek alatt ezért egy kölcsönkapott IXOS Studio kábelre cseréltem, amivel megjött az a hatás amit kerestem. Levegőt megremegtető, mellbevágó mély ott ahol annak lennie kell. HDMI esetében a kép zajosodása / szemcsésedése nekem zavaró volt egyes BD filmek alatt, ott meg ezért cseréltem HDMI kábelt ami szintén beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így valahol lényegesen csökkent (mint kiderül minimális szinten a film miatt van jelen, tesztekben is megemlítik) máshol teljesen megszűnt ez a jelenség. Egyébként a tesztek és ajánlások alapján (BlackFriday akcióban) vettem őket. Ezek a legolcsóbb, szakértők által is elismert minőségi kábelek a többi AudioQuest (Forest, Cinnamon) illetve egyes gyártók termékei jóval drágábbak és számomra (az én rendszeremhez) fölöslegesek is.
Más kérdés, hogy ha vkinek ~5millás házimozi rendszere van, ott valóban kellhet még jobb és persze még drágább kábelezés (mint a barátomnál, aki kölcsönadta a fent említett subkábelt).synar: majd' elfelejtettem - OK, köszi! Esetleg USB WiFi adaptert (300 N-es) lehet ehhez használni? Van infó valahol arról, hogy melyikkel működik a készülék? Ez csak mint esetleges alternatíva érdekel (ezért is nem WiFi-s változatban gondolkodom) nem annyira fontos.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Ugyanaz.
Megint ketszer egymas utan raktam fel, most a meret tokeletes, es azota sincs vele gond.
Sot, ha a my appson belul a kodin menut nyomok, be tudom allitani, hogy boot utan azonnal inditsa el.
Nem tudom, hogy a tobbiben volt-e ilyen, csak most olvastam rola.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
c4
őstag
A médialejátszók a 8 bites, 4:2:0, max rec 709-es színterű fájlok lejátszását támogatják. A lejjebb már linkelt Dune új lejátszója már kezelni fogja a 10 bites, rec 2020-as színterű médiafájlokat is. A Himedia is készül egy ilyen lejátszóval 2016 első negyedévében... Addig elég izmos HTPC-kkel elboldogulsz ezekkel a magas bitrátájú HEVC tömörítésű filmekkel. Na és ne feledkezzünk meg az UHD-BD játszókról, azok is támogatni fogják ezt a formátumot is természetesen. A lemezek specifikációja tartalmazza ezt a lehetőséget. Hogy valójában mi lesz a lemezeken, majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
-
Zirowe
nagyúr
Rendeltem egyet, amit unikornis hajbol fontak..
Amugy ha elinditottam egy filmet, az mar nem volt lila, csak a kodi, reboot utan persze normalis volt.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
Engem múltkor, amikor kiléptem a filmből, a kodi teljesen lilán fogadott.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
Wifin kb 40-45 perc után akad a film.
Előre hátra tekerek és megjavul.
Pendriveon kb fél óra és elfeketul minden+hang elmegy pár mpre.
Mindez BD és hd hanggal.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
Semmi masra nem hasznalom, megakadas pedig most pendriveon is volt kb felora utan.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
Nem azzal van a gond, hanem, hogy akkor ugy latszik mas alapbeallitasokkal megy nalam, vagy nem tudom.
-
Zirowe
nagyúr
Akkor a manok biztos elallitottak az enyemet.
Na, majd a jovo masodik feleben lesz megint idom ezzel foglalkozni, addigra csak meglesz, hogy mi a baja.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
A gondolatjeles problemak kabelen es pendriveos lejatszasnal is vannak.
Ugyanaz az fw van fent neked is?
-
-igu-
addikt
Fentebb már linkelte BBéci, megteszem én is újra:
AudioQuest USB kábelek tesztje
Bár számodra teljesen felesleges, hiszen ez a teszt is más emberek véleménye, így pont annyit ér, mint az enyém.
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
BBéci
legenda
-
-igu-
addikt
Száraz ténynek nevezed azt, hogy érdemi tapasztalat nélkül alkotsz véleményt? (Valahogy sose olvastam azt tőled, hogy kipróbáltam ezt és ezt a kábelt, összehasonlítottam őket, de nem hallottam különbséget.)
'neharimá.
Amúgy meg: Audioline Szeged
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-igu-
addikt
Persze hogy vállalom.
Annyit megengedsz, hogy az én rendszeremen legyen a teszt a saját kedvenc muzsikáimmal?
Te cserélgeted a kábeleket, ahogy jólesik.
De ne aprózzuk el, legyen a tét egy havi fizetésed az én egy havi fizetésem ellen.Egyébként valamit félreértettél, nincs új és még újabb kábel. Van egy nyomtatókábel és egy AudioQuest Cinnamon. Ennyi csak.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
Itt most az isochronous transzferről van szó, ott nincs hibajavítás, viszont van crc amiből tudja a fogadóoldal hogy vmi nem stimmel az adattal és ha hibás egyszerűen eldobja a packetet, ami a hangnál pontosan 1 ms kiesést okoz. Természetesen ilyen hiba is csak akkor lesz ha nagyon hosszú vagy hibás a kábel, bőven megfelel a 2-300 Ft-os ahogy te is mondtad, nem szabad USB kábelre több 10.000 Ft-ot költeni. Ugyanez a helyzet a HDMI kábelekkel is, sajnos lehúzásról szól az egész.
-
-igu-
addikt
Ugye azt is elolvastad, hogy az új, minőségi kábelről írtam, hogy összeszedte a hálózati zavart?
Azt is mondom mellé, hogy ez a technológia sajátossága, minden USB kábel összeszedte volna, függetlenül az árától. A nyomtatókábel is összeszedte. Az AudioQuest is. Az optikai kábel meg nem, de ugye ott más a technológia.
Sajnos a lakás elektromos hálózata nem túl acélos, de mivel bérelt ingatlan, sok beleszólásom nincs. A sajátomban nem volt hasonló probléma, de most nem ott vagyok.[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
Töröltem, ez a biztos.
Nagy a lakás, egy wifi nem fedi le teljesen, a tetőterasz (80nm) már kívül esik a lenti wifi hatótávján.
Nem mellékesen beüzemeltem az AudioQuest Cinnamon USB kábelt a Cubox és az erősítő közé, hatalmas a különbség a nyomtatókábelhez képest. Első körben összeszedett valami hálózati szemetet, pattogott tőle a hangfal. Az Openelec beállításai között találtam egy olyat, hogy Output Configuration, ezt kellett 'FIXED' állásba billenteni, és megszűnt a pattogás.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Ami számodra lényeg az utolsó mondatodban található, az b@ssza a csőrödet: "milliók élnek ebből, milliárdokat keresve".
Legyen igazad. De engedd meg, hogy jó néhányan élvezzük a jobb USB (és egyéb) kábeleknek köszönhető hangzást és képminőséget!
Nagyon magasról letojom azt, hogy aki soha nem hasonlított egymáshoz USB, HDMI, digitális koaxiális és Toslink kábeleket, az mit hisz, mi a véleménye.A kérdésemre Te sem válaszoltál, ugyanúgy, ahogy soha, senki a kételkedők közül.
Emlékeztetőül: megvennéd a 75 centis AudioQuest Diamond USB kábelt 145000 forintért, ha tesztekben mérésekkel bizonyítanák azt, mennyivel jobb a nyomtatókábelnél?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
A drágább kábeleket azért veszik az emberek, mert javítani szeretnének a meglévő hangminőségen. Hallani akarják, élvezni azt, hogy jobb lett. Magasról letojják, mint mutatnak a műszerek.
Sokszor kérdeztem, de még senki nem adott rá értelmes választ, most sem vagyok e tekintetben optimista, de azért megkérdezem: ha mérések tömkelege igazolná, hogy az AudioQuest Diamond USB sokkal jobb minden másiknál, vennél belőle egy 75 centist 145000 forintért?Akinek több esze van, mint egy erdei moha csomónak, az hazaviszi a kábeleket kipróbálásra, ha tetszik, megtartja, ha nem, akkor visszaviszi, ez ennyire egyszerű.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Mostanában a "mítoszrombolás" rendkívül népszerű műfaj. Főként azok körében, akik ha akarnák, sem tudnák akkor sem megfizetni a drága termékeket. Ezért születnek olyan félrevezető cikkek, filmek, amik a drága eszközöket fikázzák.
Igen, kamu szinte az összes.Aki cikket linkel, az kevés, mint sünben a dauer, ha mögötte a saját tapasztalat a nullával egyenlő.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Honnan veszed azt a csacskaságot, hogy műszerrel nem mutatható ki a különbség? Nem mindegy, milyen protokoll alapján üzemel az átvitel.
Ha például külső CD-íróba megy az adat, akkor nincs jelentősége az USB kábel minőségének, ezért én is a legegyszerűbbet használom. Ha viszont laptopról DAC-ba megy a "hang", akkor baromira nem mindegy.Nem felejtjük el, de másképp szeretném végrehajtani a szeánszot. Én cserélgetek, Te hallgatod. Nem tételezem fel, hogy letagadnád, ha meghallod a különbséget. Garantáltan hallani fogod. Pénz kizárva!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Jelenleg nincs nálam semmiféle olyan készülék (DAC), ami USB kábelt fogadna, ezért a tesztelés kivitelezhetetlen.
Inkább végezd el magad az összehasonlítást.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
-
BBéci
legenda
Majd akkor alkoss véleményt, ha már összehasonlítottál néhány USB kábelt! Dorian és én is megtettük, a különbségeket csak az nem hallja, aki félsüket.
Két fórumtársunk ugyanolyan bicskanyitogató stílusban adta elő a kételkedését, mint Te, aztán leesett az álluk, amikor saját füleikkel hallották azt, amit korábban lehetetlennek minősítettek. Mellettük szóljon, hogy itt a fórumon nyilvánosan bevallották, elismerték, mekkorát tévedtek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Zirowe
nagyúr
Mondjuk szerintem abban van root és nem gyári, szóval a recovery miatt nem mehet.
Érdemes lenne kipróbálnod.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
Egyedül csak a recovery lecseréléséhez kell+rendszer íráshoz (pl: elavult programok felülírása).
-
Zirowe
nagyúr
Azaz, kodi már jelzi is indításkor, hogy van már egy beta3 verziója is a 16-osnak.
Baromi egyszerű amúgy a root, de a 4pda-s zip nélkül lehetetlen, ahová amúgy már nem is lehet regisztrálni orosz mail cím nélkül, tiszta szerencse, hogy találtam egy régi tagot, aki letöltötte nekem.
A q5 féle update.zip-es rootolás itt nem megy.Ha minden megvan, a root meg a recovery csere kevesebb, mint 5 perc alatt megvan.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Ja nem, 4pda-n volt egy bfs update, amiben már a 16os van alapból, a wrapper is be van állítva, hálózatról is megy rendesen és még a codec is aktiválódik.
Na, következzen a gyors leírás bfs 4km rootolásához:
Töltsd le ezt.
Csomagold ki, az usb mappa tartalmát másold egy pendrive gyökerébe, majd dugd a lejátszóba és telepítsd a boxtool.apk-t (ha még nem telepítettél programot a készülékre, akkor a rendes android beállítások\biztonság pontban engedélyezni kell az ismeretlen forrásokat).
Indítsd el az appot, a kijelző hirtelen fehér lesz, majd kilép, ez normális.
A connectbot.apk-t telepítsd a telefonodra, majd nyisd meg.
Alul válaszd ki a telnet opciót, majd írd be a lejátszó ip címét (ezt vagy a routerből vagy a lejátszó beállítások\névjegynél tudod megnézni):23 és kapcsolódj.
Ha minden jól megy, akkor ezt fogod látni: root@Hi3798:/ #
Ide írd be ezt: /mnt/sda/sda1/root.sh (elvileg sda1-re szokta csatolni a pendriveokat, ha csak egy van rajta, de azért nézd meg, hogy hova lett csatolva)
Ha minden jól megy, akkor a készülék rebootol, és utána már rootolva is van.
Eredeti orosz leírás.Recovery lecserélése cfw telepítéshez:
Bármelyik cfw-ből vedd ki a recovery.img filet (kb 2.2-2.3mb a mérete), nevezd át rec.img-re és másold egy pendrive gyökerébe, amit csatlakoztass a lejátszóhoz.
A lejátszóval azonos hálózaton lévő számítógépeden állítsd be az adb kapcsolatot, majd parancssorba írd be ezt:
adb connect lejátszóipcíme
adb shell
su
dd if=/dev/block/platform/hi_mci.1/by-name/recovery of=/mnt/sda/sda1/recovery.img (ezzel lemented az eredeti recoveryt a lejátszóról, az sda1 helyére írd be a felcsatolt pendrive helyét)Ha minden jól ment, ehhez hasonló lesz kiírva:
mci.1/by-name/recovery of=/mnt/sda/sda4/recovery.img <
20480+0 records in
20480+0 records out
10485760 bytes transferred in 8.212 secs (1276882 bytes/sec)Ezután írd be ezt:
dd if=/mnt/sda/sda1/rec.img of=/dev/block/platform/hi_mci.1/by-name/recovery (sda1 helyére továbbra is a pendrive helyét írd)Ha minden jól ment, akkor ehhez hasonlót fog kiírni:
4KH.img of=/dev/block/platform/hi_mci.1/by-name/recovery <
4698+1 records in
4698+1 records out
2405576 bytes transferred in 0.536 secs (4488014 bytes/sec)És ennyi, kész is van, mehet a romok telepítése.
Eredeti orosz leírás.A letöltött cfw-k legyenek update.zip-re átnevezve, pendrive gyökerébe másolva és mindig a lejátszó usb 2.0-ás portjára csatlakoztatva.
Kikapcsolt készüléknél tartsd lenyomva a reset gombot (két usb port között alul hátul), kapcsold be és engedd el a reset gombot, ha már látod, hogy elindult a telepítés.
A telepítés után magától újra fog indulni, érdemes minden romot kétszer egymás után telepíteni (van, ami el se indul, ha nem kétszer lett telepítve), a telepítés utáni első indulás lassabb lehet.Pár cfw:
v1.2.2_mahadeva_604
3.0.2 HIMEDIA M3 (ennél az volt a problémám, hogy hiába volt 1080p-re állítva, a kép nagyobb volt, mint a kijelző)
kodi 16, telepített wrapper, stbA cfw-k alapból oroszra vannak állítva, meg kell keresni a nagy fogaskerekes ikonú appot, ott az A betű piktogrammosra kattintva az első opció a nyelv megváltoztatása.
Mindenki saját felelősségére kezdjen bele!!!
[ Módosította: CoolMan ]
-
Zirowe
nagyúr
Ez az az fw, aminek a boot képernyőjén bfs felirat van, a háttérben pedig a bosszúállók, flash, meg két minion?
Épp most raktam fel egy ilyen fwt, amiben a 16os kodi van+sdre települő wrapper.
[ Szerkesztve ]
-
bundilolo
tag
Értem, köszönöm a segítséget, akkor maradok ennél a média játszónál.
Akkor csak az érdekelne igazából, hogy egy hdmi-dvi kábel életképes a kép továbbítására? -
Zirowe
nagyúr
Szia, privátban tudnál küldeni elérhetőséget az fw-hez?
Köszönöm.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
-
c4
őstag
Küldd el a gyárit légyszi. Nálam így néz ki az átírt playercorefactory.
A kép alapján nem alapértelmezett lejátszó a himediaplayer a Kodiban.
Mentsd el és tedd be az enyémet, mi történik? A végéről természetesen törölhető az "_atirt" rész.
[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
Közben én is néztem folyamatában a dolgot, túloztam. Valószínűleg 720p-s volt a film, ami alapján írtam a processzor kihasználtságáról. Néztem most pár percig az 1080p-s, 2D-s film alatt, 22% volt a legmagasabb érték, de csak egy proci ugrott fel eddig, a többi 10% alatt maradt.
Szerintem ez így vállalható lesz még évek múlva is, mégha bejön valami új szabvány, akkor is.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Rick4
félisten
Na megnéztem film közben is, (azért nyűgös, mert keresnem kellett hozzá egy usb-s billentyűzetet), 3D, 1080p mkv is kb 20-20%-on hajtja a procikat. Ugrál le- fel 6-47% között, de ha épp megáll, 18-23-on megy. Mondjuk érezhető is, hogy egy film után a legjobb esetben is kézmeleg a ház...
Hát, annyival több pénzért legyen is ennyivel erősebb.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-igu-
addikt
Alsó sor.
Bocs a képért, csak fotózni tudtam, bár printscreen jobb lenne.
A drop és a skip miatt aggódnom kellene amúgy? A beállításokat még nem nyálaztam át...@beni2360: a enyémben 4Gb RAM van, a konkrét típus TV-300-D (az eszköz alján a címke ez írja).
Amúgy ez:
[link][ Szerkesztve ]
-
Szabadh
tag
Nekem nem jött be a kodi. Azért mert nem sikerült kipaszirozni belöle DTS-t. Bármit állítottam. Az összes playert kipróbáltam
Ennél a Cortex A7 nél, Android 4.4 nél egyedül az MX player adott ki dts, és dolby digitál hangokat a digitális kimeneten. Azon meg akadtak a nagy filmek. Szóval csak szívtam vele, és végül eladtam.A windowsos laptopomon, meg hibátlanul megy minden. Futnak a háttérben az alakalmazások. Nem csak az van, hogy megy a youtube, és mást nem tudok csinálni. Szóval szerintem kipróbálok egy ilyen mini pc-t a maga kis Quad Core,Z3736F procijával
[ Szerkesztve ]
-
-
Beni2360
félisten
Köszi válaszod, de akkor valami ajánlatot is adhatnál evvel a tudással-perifériával.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Dorian
félisten
Mások az igényeink.
Én pl. sóher vagyok kiadni pénzt Logi Harmony-ra + lusta vagyok programozgatni, meg bűvészkedni vele.
CEC nem jön be, mert utálom, ha a készülék akar okoskodni helyettem Pl. előfordul, hogy csak a tévét akarom bekapcsolni és nem kell az erősítő vagy fordítva, de pl. az is, hogy a hangot egy másik bemenetről akarom, mint a képet, stb.
Én maradok a sok távnál, elfér.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
PpenoO
őstag
Én is próbáltam a tv usbjéről táplálni az rpi2őt de 2 problémába futottam bele. Ami a legfontosabb az a megfelelő tápellátás, rendszeresen jelent meg a szivárvány kocka, nem elég neki a 800mA. A másik probléma hogy miután bebootolt, mindig átváltott, miközben én már az EPGt nézegettem nézhető műsort keresvén. Kiiktatva az automata kapcsolást megszűnt a CEC funkció. Lehet a Sony W8as tévém a ludas, de nálam a 24 órás funkció vált be igazán.
Bbéci: Nem véletlenül napi téma ebben a topikban az rpi2, bármennyire is nem médialejátszónak lett kitalálva, a felhasználók többsége arra használja. Ez köszönhető az OS és a Kodi fejlesztők alázatós munkájának. Lehet rá nem médialejátszóként tekinteni, de ameddig 20-50ezer forintig kb 2 értékelhető vetélytársa van (Himedia és BFS) addig úgy gondolom igenis lehet rá médialejátszóként tekinteni.
Lehet vele filmet, fényképeket nézni, zenét hallgatni: Igen.
Az árához képest megfelelő minőségben játssza le a kép/hangokat: Igen, sőt magasabb minőségre képes mint az itt ajánlott bármelyik Med.
GUI: A Kodinak köszönhetően a Med labdába sem rúghat.
Extra funkciók: app storeban rengeteg hasznos applikáció elérhető, ez a Medről nem mondható el.Amíg a Med csak egy kompromisszumokkal járó médialejátszó, gondolok itt a kép hang minőségére, az elavult menürendszerére és a gyér szolgáltatásokra, addig az Rpi2 egy majdnem teljes értékű médialejátszó a felhasználok többségének. Én úgy gondolom hogy a Med felett eljárt az idő és jelenleg nem kapható az rpi2 tudásával rendelkező igazi médialejátszó ebben az árszegmensben.
Elfogadom, ha az rpi2 nem topik téma de ha a Mednél jobb alternatíva fele annyiért nem lehet nem beszélni róla bármennyire nem médialejátszó az olyan szakik szemébe mint a tied, így szinte elkerülhetetlen az, hogy ne kerüljön szóba mivel a fórumlakók 90%a akik lejátszót keresnek ebben a topikban 20-25 ezer forintnál többet nem nagyon áldoznának egy médialejátszóra.
Megoldás lehetne, ha az összefoglalóban le lenne írva, hogy 80-100 ezer alatt ne keress médialejátszót, amit lehet kapni, az nem az, irány az rpi/android alapú készülékek topikja.
-
tobias40
veterán
És ez az ennyiért összerakott PI2,mindent lejátszik úgy mint a Mederer 45-70 ezres 3d képes média lejátszói?
Bd iso-kat is lejátszik akadás és minden gond nélkül,full hd-t kandencia helyesen,képminőség legalább olyan mint a drága média lejátszók?
Én nem félek az építéstől,telepítgetéstől ha van hozzá részletes magyar leírás!!Vagy ha vkinek van egy eladó az is szólhat!!(ha minden elvárásomak megfelel!!távirányító nem lényeg mert van logitech 600-as okos távirányítóm! )
-
devil-k
nagyúr
Csak gondolj bele, mi van akkor, ha kiküldöd a terméket és a elvész a nagy semmiben?
A Mednél meg nem a Te felelősséged, hogy a cég elveszti-e vagy sem. Én nem vásárolnék így, 3. országból elektronikai cikket.
(#45214) liszi70
Így van és ez így jó. Nem mindenki szereti barkácsolni, ügyködni, bütykölni stb.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
nagyúr
OK, persze, van benne valami.
Egyébként ez alapján dobozzal, kártyával, táppal 25-nél járunk, és nincs távirányító, nincs 5 év gari, nincsenek kábelek, nincs telepítés nélküli használat. (És nincs komponens kimenet sem! )
Semmi közöm a med-hez, nem azt védem én, de szerintem megvan a célközönsége a gyárilag készre szerelt megoldásoknak, amit csak kivesz az ember az ízléses csomagolásából, bedugja, oszt' megy.
-
törölt tag
3D BD ISO-t közvetlenül Windowson nem, azonban .iso fájlokoz lehetséges a PowerDVD-t meghívni külső lejátszóként és így lejátszani. Természetesen W alapú eszközön önállóan a PDVD vagy Corel WinDVD képes rá.
Linux alapú PC-vel is megoldható, de kényelmetlenség, hogy egy rövid átkódolás szükségeltetik: MakeMVK iso>mkv. Majd akár az Openelec ebben a formában képes lejátszani. Nem tudom mennyire forrta ki magát, egyelőre high end vonalon nekem még nem ok az openelec, de szép utat jár be.
-
aleister
veterán
Ne érts félre, nem azt írtam, hogy nem volt korrekt az ár. Konkrétan nem volt olcsóbb annál, mint ha megrendeltem volna ebay-ről, és ráterhelték volna az áfát. Tehát nem érte volna meg megrendelnem tőle. Főleg úgy, hogy még most -a szigorúbban ellenőrzött vámkezelésnél- is jó néhány olyan esetről hallani, hogy átcsúsznak a csomagok a vámon.
Nekem tehát a fenti miatt jobban megéri továbbra is a béjről rendelni, de másnak még lehet jó megoldás a barátod.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
hunaqua
addikt
Kínáról beszéltünk,és a legolcsóbb szállításról!
Megkaptam DHL szállítással 7 nap alatt onnan is mindent,de az nem a sima posta.
Egyébként kiváncsi lennék,hogy mennyiért hoz egy R160S-t.
...rengeteg amerikai rendel a Linkdelight-től!!
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
-
hunaqua
addikt
...persze lehet,hogy van.
A kína,hongkong,singapur posták kb ua. idő alatt jönnek meg.Megrendeled a ternéket,kb: 3 nap múlva küldi a "posta számot",kb: 2 nap múlva látod az adott posta oldalán,utánna kb: 2 nap múlva elindúl ide,kb: 3-5 nap alatt megérkezik.Ez így kb: 12-15 nap.
..és utánna a Nav sz@rozik vele akár 1 hetet is.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hunaqua
addikt
Ez a szabvány eljárás! Magyarország tekintetében kb: 2 hét. Szibéria alsón a barna medve után két fasorral balra,ott lehet akár sokkal több is.
-
hunaqua
addikt
Egyébként is érdemes frissíteni,mert más online tartalomnak is jól jön.
-
aleister
veterán
Nagyon érdekel engem is, mert én is ilyen chipsetű, gyártójú lejátszót akarok venni, csak jó lenne a beépíthető hdd lehetősége. Sajna az R160s már 130usd, ami ha nem csúszik át a vámon, akkor 36-37k. Ez 15-tel több, mint a Neked ajánlott R6s, és tulképpen ugyanaz a vas van benne (+wifi).
Szóval kíváncsian várom a beszámolódat. Főleg a privátban már taglalt 24 vs 23.976 fps érdekelne.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest