Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- ZIDOO médialejátszók
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz koncsik #17391 üzenetére
A Neo TV úgy került forgalomba, ahogy a Realtek lejátszók többsége, tehát 24Hz-en játszotta a 23,976-ot is. Felhasználói felháborodásra legjobb tudomásom szerint már az első fw frissítés alkalmával javították, azaz ha friss a lejátszód, akkor nem láthatod. Talán a fordítottját látod, 24Hz-es filmet játszik 23,976Hz módban, ezért ugrál , ugyanez tapasztalható a WD lejátszóknál, de ez a sokkal könnyebbik eset, mert nagyon ritka a 24,000Hz-es film.
Minap próbáltam Realtek lejátszóval a Hodejegerne c. filmet, mely 24,000Hz-es és gyönyörűen vitte, nem úgy ahogy a 23,976-ost.
szerk: közben megnéztem, és be is igazolódott a sejtésem, az említett filmed: Fps..................: 24.000
Te is újabb bizonyíték vagy rá, hogy a jelenség látható, de nem mindenki számára, túllihegni azonban nem kell, ráadásul plazmán minimálisan látványosabb.
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
Francia részletes teszt az OPPO-103-ról: [link]
Nagyon tetszik a ketyere, de az ára nálam meghaladja a pszichológiai gátatKíváncsi vagyok, BBéci milyennek fogja találni
-
BBéci
legenda
válasz koncsik #17391 üzenetére
Az a film szerintem remek szórakozást nyújt, minden percét élveztem.
Nem 24fps-sel, hanem 23,976-tal kell kompatibilisnek lennie.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MODERÁTOR
válasz #75912448 #17387 üzenetére
Nem kellett volna olvasgatnom annyit a topicot...
Netgear NeoTV 550-en tegnap néztem egy filmet (The Chef) és kb. 40 mp-ként ugrást érzékeltem (nem mindig, de sokszor...). TV Pana G20 plasma.
Pedig ezt írják a rajta levő fw-vel kapcsolatban: Fixed microstutter every 42 seconds playing 24fps videos in 1080p24 mode...
Más filmnél még nem tapasztaltam ezt...Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
hunaqua
addikt
válasz aleister #17388 üzenetére
Én használtam mind a 2-t. Torrent,filmnézés. Szerintem nincs különbség.A 200s inkább 1 "igényesebben" megépített gép.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Patice
Topikgazda
válasz aleister #17388 üzenetére
Dune-nél például oda pufferel a lejátszó mondjuk belső, vagy külső merevlemezről, ill. hálózaton keresztüli lejátszás esetén.
Torrentezésnél is van értelme, átmeneti tárolónak használja és utána onnan írja ki HDD-re. Seed esetén is ha gyakran ugyan azt töltik le tőled, akkor ott tarthatja azt a darabot.
A flash ram kell szerintem a hálózati megosztásokhoz is, pl. amikor külső, USB-s merevlemezt csatlakoztatsz és a lejátszó megosztja azt a hálózaton.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
aleister
veterán
Sírva könyörgöm arra válaszoljon már valaki, hogy mire jó a flash ram?
Kell-e a szimpla filmnézéshez -esetleg torrentezéshez- vagy sem?Én úgy tudom, hogy a különböző app-ok futnak benne/rajta, de nekem nincs szükségem ilyenekre, és fontos lenne tudnom, hogy elég nekem az Egreat 160s vagy kell a 200s.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
törölt tag
A képminőséget szem előtt tartva, 25-35k között Dune HD TV 101-et vennék, kiengedném mellé a core hangot és csókolom. Ha tényleg HD audiora és optikai kimenetre van szükséged, akkor jöhet szóba Egreat R6s vagy Egreat R160s. SMP867x alappal lehetőség még a WD TV Live Streaming, de ezt személyesen nem láttam működés közben. A 101-es hardvere plusz wifi, plusz SPDIF.
-
blakey
titán
Addig amig így van, ez a legjobb megoldás, a másik lehetőség, hogy megveszik a licenszet, de akkor minimális a lejátszási képesség. Inkább így, mint sehogy, persze jó ha van menü,. Azért remélem, hogy ezt hamar megoldják.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
aleister
veterán
-
Rick4
félisten
Urak.
Lecserélem a februárban vett és eddig örömmel használt himedia 560b médialejátszómat, kérnék egy kis segítséget. Nem kell extra feature, csak egy lan csati meg egy hdmi, esetleg optikai kimenet, ha más is akad jó, de nem szempont, nem tudom mind tudja-e, de hdmi-n jöhet a dts-hd ma, dolby truehd, erősítő tudja. Viszont ma mit érdemes venni ami jó is, támogatott is, árban is korrekt? Az, hogy itt olvasok csak telenyomja a fejemet, max aki kompetens, írjon egy típust és kész. Nem érdekes más, árban 25-35 max amit érdemes rászánnom, egyébként elég ritkán használom. Lehet noname, lehet asus, ami jó és sok mindent lejátszik, az kell, nem flashelem agyon, nem torrentezek, nem webböngészek rajta.
Köszi előre is.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
ricsik
őstag
Én is így vagyok ezzel, szeretem a full menüt. Olvastam azt is, hogy vannak olyan filmek, melyek normális lejátszása lite módban szinte lehetetlen az összetett struktúra miatt, amit a menü összefog.
Már nagyon kíváncsi leszek erre a védelemre, szerintem sok hűhó semmiért. Vagy már a gyártók fognak találni valami kiskaput, vagy jönnek az orosz és vagy kínai FW hackek
blakey: szerintem nem biztos, hogy ez van a háttérben. Szoftveresen simán meg tudnák csinálni, mint a Popcorn is tette. A200/210 lite támogatással jött ki, licensz nélkül, majd egyik FW frissítés után már tudta a Full BD menüt. Sőt ezelőtt a frissítés előtt rá lehetett tenni a C sorozat FW-jét és megint csak tudta. Sokáig így használtam, csak akkor tértem vissza az A-s FW-re, mikor megjött az előbb említett támogatás.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
blakey
titán
válasz ricsik #17377 üzenetére
A Cinavia miatt van, nem veszik meg a Blu-ray licenszet így csak lite-ba tudják megoldani, de szerintem ez nem gond.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ricsik
őstag
Most olvasom, hogy a Dune HD Base 3D nem tudja csak a BD lite-ot. Az alap Base sem tudta?
-
törölt tag
-
BBéci
legenda
válasz Balage@88 #17369 üzenetére
Az is számít, hány db fájl van rajta és mennyire töredezettek. Ha az üreset telepakolod 10-40 gigás filmekkel, nem lehet vészesen lassú.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Balage@88
csendes tag
Mondjuk ha egyszer nagy nehezen beolvassa utána működik nekem is rendesen megszakadás nélkül. Csak fura mert kisebb HDD-t például 1 TB-osat simán olvas. Amúgy a 2 TB-os HDD-m egy Seagate 3,5"-os és egy külső merevlemez házba van beszerelve. De az 1 TB-osom is úgyanígy van.
-
BBéci
legenda
válasz dalmon #17366 üzenetére
Ha még nem vetted meg, akkor gyorsan felejtsd el. Láttam jónéhány 3D vetítő képét, most is olyan van nálam tesztelésen, de 720-assal vallatni lehet, szörnyen vacak.
(#17367) Balage@88
Használtam Minit 2 TB-os WD MyBook merevlemezzel, hibátlanul működött.[ Szerkesztve ]
-
Balage@88
csendes tag
Sziasztok!
Jelenlegi médialejátszóm (o!play mini) leváltásán gondolkodom, mivel néhány hete vettem egy 2 TB-os külső merevlemezt és a lejátszó nincs vele igazán jó barátságban. Persze nem az van, hogy nem olvassa be, csak nagyon nehezen, pontosabban nagyon sokszori próbálkozásra, csatlakoztatásra-leválasztásra és ki-be kapcsolásra. Van hogy fél órán keresztül szenvedek, hogy belolvassa végre, úgyanis ha rádugom a merevlemez felpörög, de semmi nem történik, mintha nem lenne rádugva semmi külső eszköz. A merevlemez egyébként teljesen jó, a számítógépemre dugva is tökéletesen működik, NTFS-re van formázva.
Amúgy nagyjából egy hete olvastam egy tesztet egy hasonló árú és felszereltségű médialejátszóról, ahol írták, hogy csak 1,5 TB-ig támogatja a merevlemezeket. Létezhet ilyen?
A lényleg az, hogy tudnátok-e ajánlani nekem egy olyan médialejátszót, ami megbírkózik a 2 TB-os HDD-kel? És ha már váltanék mindenképpen egy jobb lejátszót akarok, ami Sigma Designs chipsetes mint például Dune vagy Popcorn Hour. Az ár nem annyira számít, bár azért ne százezres tétel legyen, én olyan 30 és 60 ezer között gondolkodom.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Jim-X
őstag
Sziasztok!
Az A300-nál vettem észre, hogy .wmv fájlokat hálózatról nem játszik le. Hang van, csak kép nincs... Eddig ez az első formárum amibe beletört s bicska, de lehet esetleg valami trükk rá... 5let?
A játék az nem játék!
-
dalmon
csendes tag
Sziasztok!
Médialejátszó csere van tervbe véve eddig egy első generácios wd tv volt hajtva,de már rég eljárt felette az idő, a jelenlegi újdonságok közül melyiket tudnátok ajánlani?
Mindenkép tudjon 3d-t,kezelje bd-iso-t,legyen rajta torrent kliens,
nem fontos hogy legyen benne hdd.
A sokat emlegetett egreat r6s eddig tetszetős ,vagy van nála jobb realtek chipes ami ár/érték arányban jobb nála? pl.:Evolve Infinity,Xtreamer SideWinder3
Érdemes várni az új sigma chipes lejátszokra,tudni fognak annyival többet mint amit az áruk tükrözni fog?
VAn olyan amelyiknél ha usbre kötök egy külső bd-lejátszót akkor lejátsza a bd lemezeket?
Főleg egy 3d-s projektort szolgálna ki, ami 720p-s,de később feljebb lépnék .
Előre is köszi a tanácsokat -
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #17336 üzenetére
Félreértettél. A külső merevlemezt a hálózat helyett javasoltam. Azért nem beépítettet, mert azt nem annyira egyszerű hurcolgatni, illetve a külsőre mehet egyből a letöltés.
-
kiscarlos77
csendes tag
Hello!
Van valakinek tapasztalata az Evolve Infinity Twincorder médialejátszóval kapcsolatban. Elsősorban a HD hangok és a 3D lejátszási képességei érdekelnének.
A tv-m Samsung PS51D550 erősítő Yamaha RXV-371.[ Szerkesztve ]
-
kordasb
tag
Hi, vagy nem tudom hasznalni a keresot rendesen vagy nem talalom megemlitve The Xtreamer Pro nevu lejatszot. Most vennek TV-t is egyben ezert gondolkodom olyan lejatszoban amibe bele lehet tenni 3,5" HDD-t.
Van estleg valkinek tapasztalata a fennt emlitett tipussal. Vagy estleg hasonloval ? Koszonom (foleg ha mar volt itt tema csak bena modon nem talalom) -
gyiku
nagyúr
-
aleister
veterán
-
Szatura
aktív tag
válasz Mezga Aladár #17334 üzenetére
OTT A PONT
myiHome Media Server alkalmazással működik fagyás nélkül
-
Szatura
aktív tag
válasz Mezga Aladár #17334 üzenetére
Popi frissítve, Samba van beállítva, és jól gondolod se ftp se nfs nem próbáltam, igazából nem is igazán tudom mi az.
Keresem ezt a MyHome alkalmazást... -
Patice
Topikgazda
válasz oregnigger #17338 üzenetére
Túl nagy lehet a film bitrátája a mini DVD beépített média chipjének. Egyszerűen azért, mert nem USB-ről való lejátszásra találták ki, hanem lemezről való filmezésre. Azt tudja, az USB-s lejátszás csak egy extra. Meg gondolom a lejátszó szoftvere sem a legújabb. Ez is sokat számít. Főleg, hogy újabb filmek elvetemült kódolások is előfordulnak, amit a lejátszód már nem tud kezelni.
Szerintem gyerek mellett egyszerűbb, ha beruházol egy egyszerű és olcsó médialejátszóra, ami kezeli USB-n a külső vinyókat és egy vinyóra teszed az összes mesét, filmet, sorozatot. Ezt már a legegyszerűbb modellek is tudják.
Tapasztalatból írom.
[ Szerkesztve ]
-
oregnigger
csendes tag
Sziasztok
Nem tudom,hogy jó helyen teszem e fel a kérdést,de ha valaki megválaszolja,megköszönöm.
A tv nk nem kezeli az USBt,ezért csinálom azt,hogy a gyermekeim mini DVD lejátszóját kötöm rá a tv re és ebbe dugom be az USB t. A probléma,hogy a lejátszás során a film pörgősebb jeleneteinél vagy legutóbbi filmnél pl hóesés közben szaggat,serceg a kép és a hang.
2 USB vel is csinálja,ezért gondolom a lejátszóval lehet a gond.
De mi?KÖSZÖNÖM!
-
senior tag
-
Ed Parker
nagyúr
Soha semmilyen gondom nem volt a belső lejátszással, volt egy kívülről is rádugva.
Az tény, ha sok a feladat es valami erőforrás igényes, akkor az le tudja akasztani, még az a300-at is, de ha ésszel használja az ember, teszi a dolgát.Ennyire lementek a merevlemezárak?
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Szatura #17330 üzenetére
Ez nem pite.
Amikor lefagy azért próbáld meg a pingelését a routernek.
Szerintem nem fagy le a hálózat csak a popi kihagyásával egy kicsit megzavarodik a rendszer.
A popin frim frissítve van? Samba munkacsoport név be van állítva?
Gondolom se ftp se nfs nem próbáltad.
Próbáld még ki a popi oldaláról letölthető ingyenes myiHome Media Server alkalmazást. -
törölt tag
Annyit foglalkoztunk az új Dune masinákkal, kis Realtek kitekintés a jobb gyártókra: Mivel hamarosan nálunk is elkezdik forgalmazni a Mede8er médialejátszókat, linkelek 2 tesztet a zászlóshajóról. Ahogy nézem ők akarnak lenni a Realtek chipes lejátszók Dune-je A támogatás kimagasló, ez az árazásból is látszik, legalábbis a többi 1186-os modellhez képest. teszt1, teszt2 A 2. review mai, ebben azt írják, hogy megy a 23,976, viszont a lejátszó saját fórumában olvasom, hogy nem, szóval hiszem ha látom.
-
BBéci
legenda
válasz Szatura #17330 üzenetére
Jobban jártál volna, ha külső merevlemezt veszel, arról a legsimább a lejátszás. Soha nem jutna eszembe más megoldást választani. Nekem van 4 db, nemsokára megveszem az ötödiket.
-
Szatura
aktív tag
Mi után lefagy a lejátszó, a router is úgy néz ki lefagy, megszűnik minden kapcsolat, ilyenkor a gépen csinálok egy hálózati hibaelhárítást, mindig átjáró hibát ír....mi fagyhat még?
Win7 fut a gépen, kábelen van összekötve a lejátszó a routerrel.2db TP-Link routerm van (már) az egyik TL-WR841ND a másik TD-W8960NB,mindkettőn ugyanaz a hiba.
Hogyan nézek filmet? be van állítva a lejátszón a PC-n lévő megosztott mappa, ezt ugye látja és kezeli. -
törölt tag
válasz hackeeeee #17319 üzenetére
....A második pedig az lenne, hogy olyat tudnátok javasolni Dune-ből, amin van Coax, vagy Optikai kimenet, amin persze 5.1-es hang megy ki, és hasonló árban van,mint a 101W?...
A Dune 101 optikai kimenettel lenne a 301, plusz HDD fiók Ha nem tudsz 25-nél többet kiadni rá és a Sigma+SPDIF kimenet alapelvárás, akkor egyetlen lejátszót ismerek: WD TV Live Streaming, ennek a hardvere azonos a Dune 101 hardverével.
(#17324) Csabroncka
Szívesen.
-
törölt tag
válasz Csabroncka #17321 üzenetére
Már dicsértük eleget a 101-et, tényleg nagyon jó a képminősége. A HD hanggal kapcsolatos dolgokat is nagyon sokszor leírtuk korábban. Tömören:
TrueHD ill DTS-HD MA lejátszásnál akadozik, elmegy-visszajön, esetleg végleg elmegy a hang, többnyire TrueHD-nál sok kicsi mikró akadás. Nem mindegyik filmnél jellemző mely HD hangot tartalmaz, de sajnos zavaróan sokat. Ha beállítod a lejátszót, hogy csak a core-t küldje ki magából, azaz HD MA-nál DTS1536kbps magot, TrueHD-nál 640kbps Dolby Digitalt, akkor gondtalan életed lesz, úgy már tökéletes élvezhető az eredeti hangsáv. Az LPCM hang nálam tökéletes volt, ahogy a cbr DTS-HD HRA is.
Egyébként elbánik mindennel, én szerettem a képét, hangját egyaránt. Egyébként a HD hang hibára is várható megoldás, ha végre a Sigma megosztja velünk az új SDK-t. Szerintem az új Dune lejátszók érkeztével esedékes lehet.
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz Csabroncka #17321 üzenetére
Nincsenek más HD hangok, csak a DTS HD és a Dolby TrueHD.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Csabroncka
addikt
válasz #75912448 #17295 üzenetére
Köszi,szinte minden mondatotokat faltam, ugyanis a leírásokat részletesen olvasva kérdések merültek fel bennem, de aztán a válaszaitokkal (Patice is) kiegészítve sok dolog tisztázódott. Egyáltalán az, hogy én nem találtam NAS funkcióval ellátott lejátszót...(hülye vagyok, hogy egyben keresek).
Alapvetően ahogy néztem a D. HD 101 nem rossz választás, megjelenítőtől függetlenül! Értem ezt úgy, hogy én BD filmet az asztalival nézek, és ezzel ki is lőttük a nagyobb versenytársak akár márkán belüli vagy egyéb médialejátszók megjelenítési képességeit.
Ugyanis az én felfogásom alapján (most számomra nézem az optimális megoldást) minden egyéb a BD szint alatt van minőségben MKV, TS, AVI...stb amit felskálázunk. Ebben az esetben nem gondolom, hogy egy bő 70 ezer forinttal drágább médialejátszó annyival jobban skáláz fel (tény, hogy jobb a felskálázás, én most az ár/arányon rágódok), szerintem ezeknél is azon van inkább a hangsúly, hogy a jóból (BD ISO, M2TS) a lehető legjobbat (képben és hangban egyaránt).Rájöttem aztán, hogy te más HD hangra gondolsz, mármint a True és DTS.. ezek igazából nem görcsölök vele, de a tapasztalatodat "ezekkel meggyűlik a baja szerencsétlennek" leírhatnád: akad, kifagy, vagy elfüstöl
Patice: átrágva a mondatot a leírásban rájöttem igen!
kösz srácok
"in medias res"
-
TCr
veterán
válasz hackeeeee #17319 üzenetére
Igen, illetve a képen már Big Boss.
Szatura: routert is helyre kell állítani??? Azt meg hogy? Mi baja lesz?
Pontosan hogyan nézel filmet hálózaton keresztül? Mit és hogyan állítottál be?
Milyen oprendszer? Milyen router? Hogyan csatlakozik az A210 és a PC a hálózathoz, kábel, vagy wifi?[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Csak azért linkelem, mert így egyszerűbb.
Ezt a választ kaptam elsőkörben, de várom a további véleményeket is!
Előre is köszönöm!
Véleményem szubjektív...
-
Szatura
aktív tag
Hahó
Szükségem lenne Popcorn A 210 típussal egy kis segítségre.
Mivel nincs regisztrációs kártyám,a hivatalos oldal törvényen kívülinek titulál,rájuk nem számíthatok.Van itt valaki aki hasonló készüléket birtokol?
AMIRE SZERETNÉK VÁLASZT KAPNI:
Eddig a lejátszót külső HDD-ról használtam, a napokban hálózatba kötöttem, és a PC-ről próbáltam filmet nézni, ami többé kevésbé sikerült is, néhány perc elteltével úgy megfagy a lejátszó, hogy alig lehet kikapcsolni, illetve a routert is helyre kell állítani.
Másik routert vettem, ugyan ez a hiba lép fel ez esetben is... -
LanyUs
senior tag
válasz #75912448 #17312 üzenetére
Az LCD-m még az elsők között vettem jó pár éve Samsung LE40C530. Ez amúgy is 50HZ-en üzemel. Nekem nagyon tetszik a képe ha laptopról használom. 100HZ-et meg kellene nézzem valóban megérné-e a váltás.
TCr: ha a filmek 80%-át viszi, az már bőven elég nekem, mert "átlagos" tömörítésű filmeket játszom le, semmi speckó. Már egy éve is létezett szinte mindenevő blu-ray típus. pl. LG BX 580, csak gondoltam azóta a tendencia javult ( lehet tévedek ), ezért szemezek a BDP-150-el. Őszintén szólva kb. Netgear NeoTV 550-es szintet várnék tőle ( ezt a típust 1 éve nézegettem ).
-
LanyUs
senior tag
Sziasztok!
Én is sokat filózok média lejátszó ügyben. Olvastam többen írtátok, hogy BD lejátszó mellé vettétek. Én viszont több verzióban is látok fantáziát. Hálózat, wifi és egyéb extra nem kell. Lényeg a jó képminőség és dts.
1. Veszek egy Pio BDP-150-es lejátszót és egy TRANSCEND StoreJet 25M3 1 TB külső vinyót, amit rákötök az USB-re. így lemezes olvasóm is lesz és gyakorlatilag helyettesítettem a média lejátszót is.
2. Veszek még egy TV-t, aminek már alapból van média lejátszója ( sajnos pontos típust nem tudok, de ismerősöm samuja az mkv filmek 90%-át viszi és a dts jelet is kilövi az erősítő felé ). Persze itt a költség nagyobb, de az új tv mégis új
Szóval média lejátszót mégis miért? A fentiekben nem láttok fantáziát?
Köszönöm előre is!
-
Patice
Topikgazda
válasz KubanitoS #17301 üzenetére
Az nem NES, hanem NAS = Network Attached Storage, azaz hálózati adattár, háttértár.
Tulajdonképpen egy céleszköz, egy kis számítógép, ami hálózati adattárolásra és adatszolgáltatásra van optimalizálva. Lehet benne egy vagy akár több vinyó is, igénytől függően. Szerver feladatokat is ellát, csak nem kell hozzá monitor meg minden egyéb periféria, hanem hálózaton keresztül, pl. egy böngészőprogrammal éred el és ott tudsz mindent menedzselni, állítgatni, indítani, leállítani.
Nem csak az otthoni belső hálóról, hanem akár "kintról", az internet felől is elérhető.
-
KubanitoS
veterán
Röviden és tömören valaki elmagyarázná, hogy mi az a NES, amiről itt gyakran szó esik?
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest