- Milyen videókártyát?
- Elviszi a ZT Systems, AMD-hez került gyárát a Sanmina
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddict
senior tag
válasz
baani59 #9694 üzenetére
"-A" val a szabálylánc végére teszed be a szabályt.
Nem is értem ha már használtál "-I", miért használod a "-A"-t, azaz itt van a hiba:iptables -I INPUT -m tcp -p tcp --dport 6880 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPTÉs ez látszik az iptables kimenetén is:
-A INPUT -d 192.168.1.1 -p tcp -m tcp --dport 80 -j ACCEPT
-A INPUT -j logdrop
-A INPUT -p tcp -m tcp --dport 443 -j ACCEPT
-A INPUT -j DROPMondjuk érdekes ez a két drop is.
Röviden: Ha minél kevesebb gondot szeretnél magadnak akkor inkább használj "-I"-t a megengedő szabálynál,pl.
iptables -I INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT -
válasz
baani59 #9697 üzenetére
Szia!
Így próbáld meg...
#!/bin/sh
insmod ipt_recent
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -A INPUT -p tcp --dport 6880 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p udp --dport 6880 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i "$1" -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination "$4":443
iptables -A INPUT -j DROPszerk.:
És a router admin felületén ne irányítsd sehova a 443-as portot, elég a post-firewall...
Feltételezem, hogy a "port forward" vagy "virtual server" stb... menüben bűvészkedtél. -
-
baani59
aktív tag
Sziasztok,
ha valaki tud segítsen. Előre is köszönöm.
kb. két hete vettem egy Asus WL500W-t a villámcsapott Linksys WRT54g helyére. Ha már lúd legyen kövér - "n"-es és Linuxos.
Mivel a Linux-szal eddig köszönő viszonyban sem voltam, e fórumra alapozva - sanzi89 összefoglalója alapján, Intruder2k5 mentését használva - sikerült is az elképzelt alaprendszert(az USB-én csatlakoztatot vinyóra dolgozik az rTorrent) működésre bírni. Két dologgal volt probléma: a telefonadapter (hiába állítottam be a Voip-hoz szükséges portátirányításokat) hol tudott csatlakozni, hol nem - és a https-es külső elérés nem működött. A telefonadaptert végül DMZ-be tettem, de a külső elérés (https + dyndns) továbbra sem működik. (A routert adminfelületét a 80-as porton elérem a Dyndns-sel)
A post-firewall-ban ez van:
#!/bin/sh
iptables -I INPUT -m tcp -p tcp --dport 6880 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i "$1" -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination "$4":443az iptables-save ezt mutatja:
# Generated by iptables-save v1.3.8 on Sun Sep 27 12:35:55 2009
*natREROUTING ACCEPT [710:60811]
OSTROUTING ACCEPT [387:21752]
UTPUT ACCEPT [126:8007]
:VSERVER - [0:0]
-A PREROUTING -d 92.52.195.43 -j VSERVER
-A POSTROUTING -s ! 92.52.195.43 -o ppp0 -j MASQUERADE
-A POSTROUTING -s 192.168.1.0/255.255.255.0 -d 192.168.1.0/255.255.255.0 -o br0 -j SNAT --to-source 192.168.1.1
-A VSERVER -p tcp -m tcp --dport 8080 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:80
-A VSERVER -p tcp -m tcp --dport 80 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:80
-A VSERVER -p tcp -m tcp --dport 6880 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:6880
-A VSERVER -p udp -m udp --dport 6880 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:6880
-A VSERVER -j DNAT --to-destination 192.168.1.88
COMMIT
# Completed on Sun Sep 27 12:35:55 2009
*mangleREROUTING ACCEPT [54729:42118214]
:INPUT ACCEPT [1717:147399]ORWARD ACCEPT [52991:41966568]
UTPUT ACCEPT [2136:1485484]
OSTROUTING ACCEPT [55168:43457889]
COMMIT
*filter
:INPUT ACCEPT [0:0]ORWARD ACCEPT [1090:147356]
UTPUT ACCEPT [1638:922655]
RUTE - [0:0]
:MACS - [0:0]
:SECURITY - [0:0]
:logaccept - [0:0]
:logdrop - [0:0]
-A INPUT -p tcp -m tcp --dport 6880 --tcp-flags FIN,SYN,RST,ACK SYN -j ACCEPT
-A INPUT -p tcp -m tcp --dport 6880 -j ACCEPT
-A INPUT -m state --state INVALID -j logdrop
-A INPUT -m state --state RELATED,ESTABLISHED -j ACCEPT
-A INPUT -i lo -m state --state NEW -j ACCEPT
-A INPUT -i br0 -m state --state NEW -j ACCEPT
-A INPUT -p udp -m udp --sport 67 --dport 68 -j ACCEPT
-A INPUT -p tcp -m tcp --dport 21 --tcp-flags FIN,SYN,RST,ACK SYN -j ACCEPT
-A INPUT -d 192.168.1.1 -p tcp -m tcp --dport 80 -j ACCEPT
-A INPUT -j logdrop
-A INPUT -p tcp -m tcp --dport 443 -j ACCEPT
-A INPUT -j DROP
-A FORWARD -i br0 -o br0 -j ACCEPT
-A FORWARD -m state --state INVALID -j logdrop
-A FORWARD -p tcp -m tcp --tcp-flags FIN,SYN,RST,ACK SYN -j TCPMSS --clamp-mss-to-pmtu
-A FORWARD -m state --state RELATED,ESTABLISHED -j ACCEPT
-A FORWARD -i ! br0 -o ppp0 -j logdrop
-A FORWARD -i ! br0 -o eth1 -j logdrop
-A FORWARD -m conntrack --ctstate DNAT -j ACCEPT
-A SECURITY -p tcp -m tcp --tcp-flags FIN,SYN,RST,ACK SYN -m limit --limit 1/sec -j RETURN
-A SECURITY -p tcp -m tcp --tcp-flags FIN,SYN,RST,ACK RST -m limit --limit 1/sec -j RETURN
-A SECURITY -p udp -m limit --limit 5/sec -j RETURN
-A SECURITY -p icmp -m limit --limit 5/sec -j RETURN
-A SECURITY -j logdrop
-A logaccept -m state --state NEW -j LOG --log-prefix "ACCEPT " --log-tcp-sequence --log-tcp-options --log-ip-options
-A logaccept -j ACCEPT
-A logdrop -m state --state NEW -j LOG --log-prefix "DROP " --log-tcp-sequence --log-tcp-options --log-ip-options
-A logdrop -j DROP
COMMIT
[admin@WL-00235406D768 root]$ -
tlac
nagyúr
válasz
ecaddict #4281 üzenetére
ez a S99rtorrent stop-nál bezárja a screen-t?
én a gyári scriptet használom minimális módosítással, de az nem teszi meg
bár nem hiszem, hogy lenne hátránya, de kicsit zavarjah, vagy ez lenne az?
SCSTOP=`$EXSC -list | grep "\.$SRNAME" | awk '{print($1)}' | sed "s/\.$SRNAME//"'`
if [ -n "$SCSTOP" ]; then
kill $SCSTOP
logger -t $NAME "Stopped screen: $SCSTOP"
fi -
Alex91
félisten
Erre nekem van egy elképzelésem, de sajnos nem tudom, hogy a gyakorlatban kivitelezhető-e: Veszek egy másik routert, amit rákötök a modemre, és ez osztaná a netet (ehhez nem kell nagy sebesség, mert csak 8Mbites net). A mostani routert átviszem magammal az új szobába, és akkor a routeren ki tudom használni az n-es netet.
Na, ennek fussunk neki megegyszer!
-
norb7
tag
Sziasztok!
Egy hálozati kérdésem lenne. Máshol nem tudtak nekem megfelelő dolgot ajánlani.
Jelenleg van egy oleg-es wl-500w routerem. Ezen megy most a torrent, ftp stb. Rá volt kötve még a nyomtatóm is. A problémám a következő:
Abból a szobából, ahol a modem és a router van, átköltöztem egy másikba, ahová vittem magammal a nyomtatót is. Viszont nem szeretnék lemondani a nyomtató hálozati megosztásán sem.Az első dolog amit szeretnék tudni, hogyan tudnám azt megoldani, hogy vezeték nélkül rákössem a nyomtatót a hálozatra, és javítsak a router elérési sebességén.
Erre nekem van egy elképzelésem, de sajnos nem tudom, hogy a gyakorlatban kivitelezhető-e: Veszek egy másik routert, amit rákötök a modemre, és ez osztaná a netet (ehhez nem kell nagy sebesség, mert csak 8Mbites net). A mostani routert átviszem magammal az új szobába, és akkor a routeren ki tudom használni az n-es netet.
Ha ez nem működik, akkor a másik ötletem, hogy veszek egy 500g-s routert, amit nyomtatószerverként használnék csak, és akkor az csatlakozna a jelenlegi hálozatba.
Melyik megvalosítható?
Üdv.:
Norbi -
ritkamadár
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy egyik napról a másikra a router a wan-ra beállított sávszél korlátozó szabályokat (IP/MAC BW Limiter) a helyi hálóra is korlátozza?
firmware: Tomato v1.25.8515 RAF ND USB Thor MOD
-
válasz
sanzi89 #9686 üzenetére
Amit írtam, magában biztosan nem elég... Majdnem biztos vagyok benne, hogy pl. a samba is használja az említett HDD-t. Vagy tévedek? Cron, vnstat?
A SCREEN-ben fut az rtorrent. Ha sikerül az első módszerrel szabályosan leállítani, akkor mindent leállít vele együtt, ha viszont nem, akkor a SCREEN is marad, tehát nem árt még egykillall screen
sor is a scriptbe...
-
sanzi89
addikt
válasz
ecaddict #9685 üzenetére
Feltettem az lsof-ot, mert még nem volt fent. A kérdéses partícióra ezt kaptam:
[root@WL-00221524282E root]$ lsof /opt/etc/samba/Share
COMMAND PID USER FD TYPE DEVICE SIZE NODE NAME
screen 169 root cwd DIR 8,3 4096 234 /opt/etc/samba/Share/torrent
sh 171 root cwd DIR 8,3 4096 234 /opt/etc/samba/Share/torrent
rtorrent 180 root cwd DIR 8,3 4096 234 /opt/etc/samba/Share/torrent
lighttpd 2905 root 3w REG 8,3 4034 233 /opt/etc/samba/Share/www_log/ error.log
lighttpd 2905 root 6w REG 8,3 1651159 232 /opt/etc/samba/Share/www_log/ access.logEzek fényében elég amit Intruder kolléga megadott 2 kommentel feljebb? És egy gyenge kérdés, mi az a screen meg sh?
-
ecaddict
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9684 üzenetére
Én is kb. egy ilyen script-et tudtam volna javasolni. Esetleg még az lsof parancsot (/opt/sbin/lsof).
Ez az a parancs ami ki tudja listázni a nyitott fájlokat, így mégis könnyebb kideríteni mi fogja mount-ot.
Pl.lsof /mnt
Akik egy kicsit jobbak scriptelésben esetleg megpróbálhatják, hogy miután lefutottak a példaként megadott parancsok, még azokat a processzeket is ki lehet lőni amit az lsof ad meg, hogy használják az adott mount-ot.
-
válasz
sanzi89 #9683 üzenetére
Nem valószínű, hogy a firmware bármi olyanra használná az adat particiót, amiről Te nem tud(hat)sz... Azt általában torrent, samba, ftp, lighttpd, esetleg még a cron használja. Azt neked kell tudni, hogy ezek közül, vagy ezeken kívül mit használsz, és azokat leállítani. Ha mindent leállítottál, csak akkor tudod majd umountolni, különben hibaüzenetet kapsz az umount parancsra. Egy "fapados script" egyszerűen megírható... Példa:
#!/bin/sh
/opt/etc/init.d/S99rtorrent stop
/opt/etc/init.d/S80lighttpd stop
sleep 2
killall rtorrent
killall lighttpd
umount /opt/etc/samba/ShareEz megpróbálja leállítani az rtorrent-et, és a lighttpd-t, ha nem sikerülne akkor jön a brutálisabb módszer, majd lecsatolja az említett particiót. Ezt persze ízlésed és igényed szerint bővíted, vagy vársz ecaddict-ra, és Ő kisegít majd egy profi scripttel :-)
szerk.:
Ha kiadod a ps parancsot, ott szerintem magadtól is rájössz majd, hogy mi használhatja az adat particiódat... Szerintem körülbelül tudod már, hogy mire való, és mit csinál. -
sanzi89
addikt
Igen, csak - gondolom én - nem csak az rtorrent használja a HDD-t, így mást is le kellene állítani, amit meg ugye nem tudom, hogy mik. Nomeg valami kis scriptet kellene rá írni, hogy azt a 3-4 programot leállítsa, majd umountolja a meghajtót, és ne kelljen mindent kézzel beírkálni.
-
sanzi89
addikt
Igazából ecaddict-hez lenne egy kérdésem, de ha más is tudja a választ akkor megköszönném.
Nekem most úgy van megoldva a routerre kötött meghajtók problémája, hogy az egyik USB-n van egy 10 év garis (
) pendrive, amin az opt meg a swap van. Egy 320-as HDD-n meg csak 1 partíció, csak az adat.
Namármost ha én csak a harmadik partíciót akarom leválasztani a routerről, akkor azt hogyan tudnám szabályosan és egyszerűen megtenni? Ha jól értelmeztem a shutdown script nem pontosan erre van.
-
MammoUTh
csendes tag
Szevasztok!
Vásároltam wgy WL-500GP V1-et. Első dolgom volt hogy felrántottam rá a dd-wrt-t.
A segítség amire szükségem lenne a következő:
Hogy tudom kivitelezni azt hogy ezzel a fw-rel a wlanon összefogott netet lenyomom pl egy laptopnak, vagy egy másik routernek utp-n keresztül? Lehetséges ez? Most rendeltem rá egy 16 dbi botantennát, azzal 100% mindenféle tutiságot össze fog tudni fogni, és ilyen jellegű akadály nem lesz
Próbálkoztam pl Repeater bridge móddal, de az "csak" felerősíti a wlan jeleket amiket összefogdos (wifin keresztül tudok is rá csatlakozni), viszont LAN-on keresztül nem elérhető egyik hálózat sem. Hogy lehet ezt kivitelezni? Van erre mód és lehetőség? Ezzel a fw-rel meg tudom csinálni, vagy oleg, esetleg openwrt kell hozzá, gondolom a gyárit felejtsem elSzóval ha valaki tud erre részletes leírást adni annak nagyon megköszönném, mert ilyen vagy hasonló leírást sehol nem találtam.
Köszi!
-
Santino
aktív tag
válasz
-=joel=- #9678 üzenetére
Elég egyszerű a script, íme:
insmod ipt_recent
iptables -A INPUT -p tcp --dport 16994 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i vlan1 -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:443
iptables -A INPUT -j DROP -
válasz
Santino #9676 üzenetére
Amúgy még régebben nekem is volt ilyen problémám, igaz, hogy még OLEG alatt. De nem találtam rá sem okot, sem megoldást, és idővel magától megszűnt. Persze nem mondom azt, hogy az OLEG miatt volt (már csak azért sem, mert még OLEG-es voltam mikor magától elmúlt), de azt sem gondolom, hogy a Tomato okozna ilyet.
-
Santino
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #9674 üzenetére
A routert nem szoktam újraindítani, csak kb. havonta, miután leszedtem az USB HDD-t adatmozgatás céljából (ilyenkor 50-100 gigát mozgatok a gépre és így gyorsabb mint Sambán keresztül).
Lehet, hogy a kábelmodem a ludas? A fene se tudja.
De igazából maga a probléma nem olyan eget verő, csak mint probléma bosszant. Mert nem így kéne hogy legyen. -
Santino
aktív tag
Ez is felmerült mint lehetőség, de igazából nem tudom, hogy mennyire a Tomato a probléma. Sajnos nem tudom szűkíteni a probléma határait, így csak emiatt nem szeretnék váltani. De még nem zárom ki, hogy így lesz.
Egy olyan script körvonalazódik bennem, ami figyelné az IP címet és ha változik, akkor megállítaná a betöltött .torrenteket, 2-3 perc várakozás után az rtorrent-et újraindítaná, majd a betöltött .torrenteket szintén.
Tulajdonképpen azt csinálná a script amit én szoktam IP cím változás után.
Persze a script megírását nem én végezném (annyira én nem értek hozzá). -
-
Santino
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #9663 üzenetére
Igen V2-es routerem van. És sajnos nem kezeli az EZ SETUP gombot. Pontosan.
Más.
Hónapok óta figyelgetem a routerem, de mindig van egy visszatérő problémám. Sajnos IP cím frissítéskor átvált passzív módba az rtorrent. Ugyanekkor az aktuális port is bezáródik, pontosabban a port teszt zártnak látja, de a kliensben továbbra is van adatforgalom. Csak rtorrent restartután lesz ismét aktív a kapcsolat és a megismételt port tesz a portot nyitottnak mutatja.
Frissítettem a firmware-t, programokra az update, upgrade is megvolt, mégsem változik a jelenség.Nyitott vagyok minden javaslatra
-
khorvat
senior tag
válasz
Laca 012 #9670 üzenetére
A routeren levo linuxal nem mindig jon ki jol ez a haz es ha a cooler mastered dobozat megnezed nincs rajta sehol hogy linuxal tesztelve , de egyebkent asztali SUSE-n nekem is megy mindig csakhat en a routerhez vettem volna!
[link]Az hogy az USB hubbal most felismeri szerintem nem fogja garantalni a tokeletes mukodest, mivel nalam is ha felismerte akkor ment de masolaskor volt hogy ugy elszallt hogy soha tobbet nem ismerte mar fel! Ezek az en tapasztalataim de sok sikert ha mindenkeppen ragaszkodsz ehhez a paroshoz!
-
Laca 012
őstag
válasz
khorvat #9669 üzenetére
Nem tudom a fejleményeket olvastad-e??
Tehát azt állítod, hogy 2évig kompatibilis volt a linux-al, meg HUB-on keresztül most is az, csak Hub nélkül nem ?!
Asztali gépen Suse11 alatt is tökéletesen megy!!
Egyenlőre nem fogadom el az álláspontodat ne haragudj!
Itt szerintem hardvres gond van, mégpedig magas jelszint érték, vagy órajel szinkron.
A router USB vezérlő chip-je sztem kicsit "túl érzékeny", ezért nem látja.. A jelszint problémát egy 5V-közösítéssel hamar meg is nézem... -
khorvat
senior tag
válasz
Laca 012 #9668 üzenetére
A Cooler Master gond nem a routeren mulik, ehhez a routerhez ez az USB Rack sohasem volt tokeletes ugyanis nem tamogatja a linux-ot. Legegyszerubb es legolcsobb megoldasa a dolognak amit en is alkalmaztam hogy egy noname USB Racket vettem amivel kezdetekota jol megy a felismeres es az iras/olvasas!
Meg ez a Cooler Master tul jol nezki ahhoz hogy egy nem lathato helyen egy szekreny tetejen porosodjon -
Laca 012
őstag
válasz
Intruder2k5 #9667 üzenetére
"Én hetente egy-két alkalommal nyomok egy "ipkg update" - "ipkg upgrade" párost, és eddig még soha semmi gondot nem csinált"
Hát igen, elvileg ha a config file-okat nem iratjuk felül az újabb alapértelmezettekkel, elvileg nem szabadna nagyobb problémába ütköznünk, de a firmware... sosem felejtem el, amikor még "eredeti" Oleges időben megváltoztatták a postboot használatát. Mindent rakhattam újból..
Most pedig elsőre igen ijesztő ez a figyelmeztetés:
"uClibc 0.9.30.1 (ATTENTION! possible old binaries incompatibility)"
Ezaz uClibc rosszul volt fent a gépemen amikor nem működött a vnstat-nál a grafikon, és a php-gd telepítésnél az egész PHP behalt..( Talán uClibc-opt kellett mellé/helyette??)
Most akkor miket is kell majd újraraknom?
Már arra sem emlékszek, mire való ez a csomag, de most úgy érzem ismét meg kell tudnom..(Ha emlékezetem nem csal, enélkül nem sok csomag fut..)Ettől függetlenül én is a frissítés híve vagyok, pl. az is lehet, hogy egyszer ez a rengeteg "USB fixes" (5 FW-ből 4-nél van) talán megjavítja a CoolerMaster külső házhoz való csatlakozást..
-
Én hetente egy-két alkalommal nyomok egy "ipkg update" - "ipkg upgrade" párost, és eddig még soha semmi gondot nem csinált, eltekintve attól az egy rtorrent frissítéstől, ami lecserélte az S99rtorrent file-t, így okozva egy fél óra szívást...
Ezt csak azért írtam le, mert már többektől láttam, hogy tartanak a frissítéstől, és inkább nem piszkálják a jól működő rendszerüket. Én meg úgy vagyok vele, hogy biztosan jó okuk van rá, hogy ha frissítik a csomagokat. Ha már ott van, akkor felrakom... :-)
-
CS_D
senior tag
válasz
ecaddict #9664 üzenetére
Jó az, ha dolgoznak a srácok az új firmwwareken.
Én még leragadtam az 566-os buildnél, mert félek, hogy az új uClibc elrontja az rtorrentem. Rtorrentből még valami régi verzió van fent, talán 0.83-as, mert a többit egyszerűen nem tudtam valamilyen összeférhetetlenség miatt feltenni.
Aki már frissített erre a buildre, tudna mesélni arról, hogy milyen változásokat tapasztalt, illetve, hogy az rtorrent zavartalanul működik-e?
-
sekli
addikt
Használ valaki transmission-t? néha egy-egy torrentet miután letöltötte átrakja a done kategóriába, onnan meg hiába pusholom, nem tudom suspendedbe rakni, pedig csak onnan lehet törölni... mit rontok el?
-
ecaddict
senior tag
Új Oleg firmware.
Remélem azért nem lesz naponta újabb firmware mert a végén tényleg a flash fog tönkremenni a sok frissítésben... -
-
Santino
aktív tag
válasz
ecaddict #9660 üzenetére
Oké, köszönöm, akkor egy Tomatot használó válaszát várom. És persze olvasgatok máshol is, hátha...
Közben nézegettem a router beállításait, sajnos az aktuális Tomatoban (mármint amit én használok) nem lehet használni az EZ SETUP gombot. Nem támogatja. De ettől függetlenül továbbra is érdekel a dolog. -
Laca 012
őstag
Ezt nézzétek!!!
Mi a fene ez a "CDMA EVDO" ???
Valami 80MHz-es ruszki WiFi??? -
ecaddict
senior tag
-
Santino
aktív tag
Elsősorban ecaddict-tól kérdezném, de természetesen bárki válaszát szívesen veszem.
Az érdekelne, hogy az általad megírt shutdown script működik-e Tomato alatt is?
Bárhogy olvasom a fórumot, nekem az jön le, hogy nem megy. -
Laca 012
őstag
válasz
vargalex #9655 üzenetére
A 4 portos átalakított routeren csak egyszer próbáltam, Az irodai, meg az itthoni 2 "pótrouter" bőven elég a próbálkozásra.. Mindegyiken ugyanaz a szitu...
Lehet, hogy az 5V-ban van valami különbség (lehet próbaképpen direktben összekötöm az 5V-okat és akkor a magas jelszint is ugyanakkora), vagy a jel frekvencia nincs szinkronban (azzal nem tudom mit kezdjek. Cseréljek rezgőkvarcot?)..
Valahol van még egy PCI-os USB bővítőkártyám, amin ugyanaz aVIA USB vezérlő chip van mint a routerben.. Ha időm engedi megnézem, hogy azzal látja-e az asztali gép..
Bár lehet nem érdemes annyit szenvedni vele..Mindenesetre e a Te pendrive-os eseted sem semmi..
-
GandC
tag
válasz
ecaddict #9632 üzenetére
Köszi, azt hiszem én is megvagyok nélküle egyelőre, a halt parancs végrehajtása után a power LED kialszik, így tökéletes: az optware-eket leállítom, mindent umountolok, és swapoff, ez mind a scripteddel (ezúton is köszönet érte
) és utána halt-tal a routert is kikapcsolom. Az ez-setup gombra tettem és így nem kell hozzá gép sem.
-
ecaddict
senior tag
válasz
sanzi89 #9653 üzenetére
Amit tudtam már leírtam és linkelve is van a témaindító hsz.-ban (ezeket nézted már?). Vista-m nincs vsz. nem is lesz a gépen, ebben nem tudok segíteni.
-
-
vargalex
félisten
válasz
Laca 012 #9652 üzenetére
Hi!
HUB-os sebességgel kapcsolatban routeres tapasztalataim nincsenek, de PC-n egy nagyon furcsa jelenséget tapasztaltam:
van egy AData PD7-es pendrive-om, ami az otthoni gépen 10 MB/s írást és 23 MB/s olvasást tud. A munkahelyi gépen viszont az írás csak 7 MB/s, az olvasás pedig 15 MB/s (az otthoni NForce3-as, az itteni NForce4-es alaplap). Tegnap ugye megvettem az USB HUB-ot, és mivel éppen munkaidő volt, ki is próbáltam a munkahelyemen. Ráraktam a PD7-et és az a számomra azóta is megmagyarázhatatlan dolog történt, hogy így a céges gépen is tudja azt az írási, illetve olvasási sebességet, mint otthon. Pedig a HUB-ot ugyan abba az USB aljzatba dugtam, mint önállóan a PD7-et. Szóval egy szónak is száz a vége, szerintem nem a HUB lesz a szűk keresztmetszet. -
Laca 012
őstag
Bevillant a gyertya!!
Amivel kínlódtam pár hete az irodai router+ CoolerMaster házban HDD..
Vargalex topictárs HUB-os próbálgatása újabb ötletet adott, és mivel itthon pihen 2db HUB A kisebbik 2portoson keresztül is kipróbáltam a külső HDD-t..
Elsőre felismerte a HUB-ot, aztán miután rádugtam a HDD-t is. Nem akartam hinni a szememnek..
Aztán újra kipróbáltam..
Íme az eredmény:Először csak a HUB-ot dugtam rá, ekkor fel is ismerte. (igaz 4portosnak, de ebben is az a chip van mint a 4-esben, csak nincs kihasználva)
Aztán rádugtam a hdd-t.
Ekkor kapásból letiltotta azt a portját a HUB-nak, amire rádugtam. (Rossz a kábel?)
De a másik porton meg ugyanazzal a kábellel már felismerte.
Jelzem, hogy minimum 5 féle (rövid-hosszú, vastag-vékony) kábellel kipróbáltam direktbe a házat, tehát nem hinném, hogy kábel baja lenne..
Kérdés, hogy ha közbe van iktatva egy HUB mennyivel lassul az adatátvitel?
Nézte már valaki? -
vargalex
félisten
válasz
vargalex #9646 üzenetére
Jelentem tökéletesen működik a HUB a routerrel. Az már csak érdekesség, hogy az adapter csatlakozója pont illene a RaidSonic Icy Box-omhoz, tehát elvileg használhatnám akár a HUB nélkül is, csak tápellátásra. De így legalább van még 3 használható USB-m. (Ugye a routeren az egyiken egy nyomtató van, a másikon a HUB. A HUB-on az egyiken a külső vinyó, így ott marad még 3.)
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #9649 üzenetére
Hozzátenném még az én favoritomat :-):
X-WRT -
válasz
szokolof #9648 üzenetére
"Hátha van aki még néha rátekint erre a fórumra......"
Szerencsére a fórum meglehetősen jól pörög. :-)A problémáidra áttérve, konkrét ötletem sajnos nincs, viszont azt ajánlom, hogy a gyári helyett próbálkozz meg valamelyik custom firmware-el. Még ha nem is akarod kihasználni az általuk kínált lehetőségeket, akkor is egy stabilabb, gyorsabb, jobban hangolható rendszert biztosít.
-
szokolof
csendes tag
Hátha van aki még néha rátekint erre a fórumra......
Az a problémám, hogy a feltöltésnél a ruter csak a fele sávszélességgel tölt mint amennyit a szolgáltató tudna. A rutert kiiktatva 1 Mbps-sel megy fel az adat, ugyanez a ruterrel 0,5 Mbps. Ennél nagyobb probléma, hogy ha FTP-n akarok feltölteni a NAS-omra, akkor 60 kbps-sel mennek fel az adatok. Ha a ruteren csinálok egy restartot, akkor 4-5 másodpercig megy az adat felfelé 1500 Kbps-sel, majd szép lassan visszaáll 60 Kbps körüli értékre.A legutolso gyári fw, Windows Vista Business, Dell XPS M1530 notebook.
Valami ötlet, hogy mi okozza ezt?
-
vargalex
félisten
Hi!
Igaz, hogy még nem próbáltam, hogy hogy szuperál, és nem is reklám akar lenni, de hátha valaki mást is érdekel. Ezen USB hub csomagolásában van egy 5V-os 1A-es adapter is. Tehát aktív hub. Ennek ellenére mindenhol csak ennyit írnak:
- áramfelvétel a PC USB csatlakozójáról
- csatlakozóaljzat külső áramforráshozIlletve mindenhol ugyan annyiért adják, mint a passzív társát.
Remélem a routerrel is együtt fog működni. :-) Ha így lesz, akkor szerintem ennyi pénzért ajándék egy aktív eszköz. -
ecaddict
senior tag
Feltettem a WL500 tutorial-okhoz egy új fewgets verziót ami javítja a letöltés monitoring hibát.
A free slot-os várakozáshoz a data-ra tettem fel egy új rget.sh verziót mert ezt nem tudtam tesztelni.
Majd küldjetek visszajelzést, hogy megy-e vagy sem.
Ha a rapid elkezd Captcha-kat használni onnantól nem lesz automatikus letöltés.
-
Kitakat
aktív tag
sziasztok.
oleg webes felületen a port forward ban van 2 udp port 57155, 25314,
egyik a wins ip re van masik az en gepemre van forwald-olva.
Ezek hogy jonnek létre mikor én nem adtam ilyen sort a iptables be??????
hogyan lehet öket eltávolitani???Kitekat
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ecaddict #9632 üzenetére
FW: OLEG WL500W-1.9.2.7-d-r396.trx
1. Hát nem tudom mi a rendszeres, de 3 dolgot szedtem, mindegyiknél ugyanezt csinálta, tehát számolja a várakozási időt, majd mikor elkezdi tölteni, akkor marad pl. 107/107s az ETA oszlopban és a többi változatlanul marad "-", de közben megy a letöltés. Ezt ellenőriztem hálózaton keresztül felcsatlakozva TC-vel.
ewgets-ben rendben működik az adatok frissítése de fewgets-ben nem2. a két perces link véletlenszerűen alakul ki, mint írtam szerver oldali túlterheltségre hivatkozó üzenetet kaptam, mikor próbából böngészőben megnéztem egyáltalán jó-e a link, mikor többedszerre is szinte egyből eldobta a fewgets a kérdéses sorokat. Tehát nem tudok neked konkrét linket adni, mivel akkor mindegyikkel így volt, viszont másnap reggel már odatéve már rendben leszedte.
Ehhez hozzá kell tennem, hogy éppen akkor üzemeltem be a fewgets-et és egyből ezzel találtam magam szemben. Én meg bogarásztam át a kódot, hogy mit kellene átírni a BASE változón kívül
mert azt hittem másfajta gond van vele.
-
ecaddict
senior tag
válasz
Fooler89 #9634 üzenetére
Ilyen pl. akkor fordulhat elő, ha még az előtt kapcsolódsz a routerhez, mielőtt az
/opt/etc/init.d/rc.unslung start
lefut (és e-miatt még nincs rendes path). Ilyenkor a ps is másképp megy, mert nem az optware, hanem a firmware ps fut.
Nekem pl. ilyen partíció check miatt fordul elő.Megoldás: Lépj be újra amikor (várhatólag) már lefutott az rc.unslung.
Szerk: az mcmc-t nem vettem észre, az valami más.
-
Fooler89
őstag
Nem indul az mc. Hibaüzenet:
root@ASUS:/tmp/home/root# mc
-sh: mcmc: not foundHol keresem a hibát?
-
vbbb
őstag
válasz
Intruder2k5 #9619 üzenetére
Csak érdekesség képen leírom....úgy tudtam nyitott portokat csinálni, hogy az O2 box-ban kikapcsoltam a tűzfalat és mellé még szabályt is létre kellett hozni. Érdekes egy cucc.
-
ecaddict
senior tag
#9628 GandC
Elvileg lehet a power-LED-et állítani a routeren, ha használod a keresőt, találsz is rá példát (a kulcsszó, /dev/gpio), viszont valamiért nekem nem megy. Ha fontos és neked sem megy lehet kellene rá egy új issue-t az Oleg issue listán létrehozni.
Én megvagyok nélküle.#9629 tlac
Szerintem az optware processzeket a firmware nem tudja rendesen leállítani (értem ez alatt azt, hogy nem tudja pl. mire mennyit kell várni, mi a sorrend stb), azaz pont ezt kellene a /usr/local/sbin/pre-shutdown-ba tenni.
Tehát elvileg az lenne a sorrend, hogy első körben meghívja a /usr/local/sbin/pre-shutdown és azután lelövi a firmware a maradékot (nem próbáltam).
Viszont mivel a router nem olyan mint egy deszktop Linux, nekem az egész koncepció nem felelt meg.
Ezért van a shutdown script-nek 3 kapcsolója és ezért nem használom a /usr/local/sbin/pre-shutdown-t.Van olyan eset amikor a routerről csak simán le szeretném szedni a diszket, de a routernek tovább kell menni. Errre van a shutdown -u.
Van amikor csak az optware progikat szeretném leállítani viszont minden mountolva marad és marad a swap is, erre van a shutdown -s. Ezt használom pl. az /opt archiválására (nálam csak a rendszer van az opt alatt, minden más /mnt) vagy soft (csak optware) restart-ra.
És természetesen van a teljes restart (reboot): shutdown -r. Bár megvan, ezt nem nagyon használom.#9631 AtHoS
Nem írtad milyen firmware verzió/milyen optware verzió stb. Ez azért lenne érdekes, mert nálam nincs (vagy amikor legutoljára próbáltam nem volt ilyen gond; mondjuk a letöltés elég ritkán használom, nem vagyok egy nagy töltögető).Röviden, az 1.-hez jó lenne tudni, hogy rendszeres-e ill. ha nem jó lenne priviben a link amivel gond van.
2. Mint írtam nem vagyok egy nagy töltögető (és ha letöltök is késő este indítom el), így aztán még ezzel nem találkoztam. A rapid letöltéshez tudni kell azt, hogy a HTML oldal értelmezése (azaz a várakozás kikeresése) egy egyszerű szöveg illesztési problémára van redukálva ami nem tudja kezelni (és vsz. nincs is értelme bármi bonyolultabbnak mert a rapid bármikor megváltoztathatja az információ struktúráját) a speciális eseteket.
Röviden, ha priviben elküldöd a HTML oldal mentését, ahol a 2 perc várakozás szerepel, akkor lehet meg tudom oldani, hogy az is menjen (a rapid letöltő részt nem én írtam-szerzőjét nem ismerem/net-en találtam a kódot-, csak beintegráltam a letöltőbe, ezért nem is szeretném teljesen átírni az egészet).
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ecaddict #9626 üzenetére
A fewgets-el lenne 1-2 probléma:
1. letöltés közben nem jelzi ki hol tart a letöltésben. Az ETA-nál a letöltés alatt pl. 97/97s olvasható a többi rubrikában "-" jel van csak.
2. Néha rapidnál előfordul, hogy a rapid szeró bedob olyan üzenetet, hogy túl sokan kapcsolódtak nézz vissza 2 perc múlva. Ha ilyenbe fut bele, akkor eldobja a letöltést és ugye ennek következménye, hogy egyáltalán nem lesz letöltve a fájl. -
Laca 012
őstag
válasz
Intruder2k5 #9623 üzenetére
Pfff! Hetente firmware-t cserélek.. A végén még a flash chip hal meg a sok írástól..
-
tlac
nagyúr
Elméletileg a /usr/local/sbin/pre-shutdown a reboot és halt előtt hívódik meg.
A halt egy SIGQUIT, a reboot pedig SIGTERM jelzést ad minden process-nek, aminek a pid-je 1-nél nagyobb. 1-es pid-je az init-nek van, ez hívja meg a /usr/local/sbin/pre-shutdown is.
Az /usr/local/sbin/pre-shutdown-ban kell megírni, hogy amit csatlakoztattál mount-tal vagy fstab-bal, azokat leválaszd.Ami nem világos, hogy az init hogyan hívódik meg, és hogy program leállítást is van-e értelme a /usr/local/sbin/pre-shutdown-ba tenni vagy eddigre már minden kézzel indított program leállítódott.
FIXME ( ecaddict?)
-
GandC
tag
válasz
ecaddict #9626 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igen pont az lenne a cél, hogy pl vihar esetén gép elindítása nélkül szabályosan kikapcsolhassam a routert a vinyóval együtt.Ha mindent leállítok és umount-olok, illetve swapoff (pl a Te scripteddel) akkor, ha utána áramtalanítom a routert, az szabályos leállítás, vagy előtte még van valami egyéb teendő?
Még egy kérdés: lehet manipulálni a power-led-et a "gépházon"? Az kéne hogy lássam mikor futott le a script, és húzhatom ki a routert.
Köszi: GandC
-
sekli
addikt
válasz
Intruder2k5 #9620 üzenetére
http lenne jó
-
ecaddict
senior tag
Amennyire én tudom a halt (akárcsak a reboot) meghívja a /usr/local/sbin/pre-shutdown script-et. Próbálni viszont nem próbáltam, helyette írtam egy shutdown script-et ami megtalálható a fewgets csomagban.
Ne felejts el futtathatóvá tenni a /usr/local/sbin/shutdown-t chmod +x -el.
shutdown -u optware progik leállítása + swap leállítása
shutdown -r mint -u csak utánna router reboot
shutdown -s stop, azaz optware progik leállítása (swap marad)A script-et meg lehet még hívni a /usr/local/sbin/ez-setup-ból is. Pl.
#!/bin/sh
/usr/local/sbin/shutdown -uEzt is futtathatóvá kell tenni chmod +x-el és elmenteni a flash-be (Oleg)
flashfs save && flashfs commit && flashfs enableAz ez-setup akkor hívódik meg amikor EZ Setup gombot (ez a kicsit kiemelkdő piros gomb, nem a reset gomb) több mint 3 másodpercig nyomva tartod.
Ez akkor jöhet jól pl., ha PC beindítás nélkül akarod lehúzni az USB tárolót (diszket).Persze az EZ Setup gombot rengeteg más dologra is lehet használni, ez csak egy lehetőség.
-
GandC
tag
Sziasztok!
Valaki le tudná nekem írni hogy ahalt
parancs pontosan mit is csinál a routeren?
Az érdekelne főleg, hogy leállít-e minden futó alkalmazást, umountolja-e a partíciókat, és hogy van-e valami látható "eredménye" magán a routeren ha sikeresen végrehajtotta a parancsot / leállt a router és kihúzhatom a konnektorból.Előre is köszönök minden választ: GandC
-
OLEG-ből megint dobtak egy új verziót...
-
vbbb
őstag
válasz
Intruder2k5 #9619 üzenetére
Volt pár álmatlan éjszakám mostanában, szal' csak most értem el addig a részig.
Most szarakodik a tracker, majd holnap kipróbálom megint mert restrartoltam a box-ot...hátha az kellett neki. De kipróbálom a másik dolgot is, bár ha otthon működött akkor itt is kéne neki szerintem. -
válasz
the radish #9615 üzenetére
Az asuscomm címből ítélve, Te még gyári firmware-t használsz...
Már nem igazán emlékszem rá, de szerintem abban is külön kell engedélyezni, hogy az FTP szervert a WAN oldalról is el lehessen érni, ne pedig csak LAN-ról. Nézz körül még egy kicsit.szerk.:
Az asuscomm cím egyébként él? Tehát pl. a router adminfelületét eléred azon keresztül? Vagy esetleg IP cím alapján nem éred el a mappáidat ftp-n? -
-
Igen...
Ezt a username dolgot olvastam én is, azért kérdeztem, hogy próbáltad-e már :-)Próbáld meg ezt a post-firewall-t, hátha így jó lesz:
#!/bin/sh
iptables -A INPUT -p tcp --dport 22 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 18000 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 2106:2706 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i "$1" -p tcp --dport 22 -j DNAT --to-destination "$4":22
iptables -t nat -A PREROUTING -i "$1" -p tcp --dport 18000 -j DNAT --to-destination "$4":18000
iptables -A INPUT -j DROPMikor én OLEG-et használtam, nekem csak idézőjelekkel fogadta el az interface változóját. De persze nem voltam egyedi eset, másnál is volt ilyen.
-
vbbb
őstag
válasz
Intruder2k5 #9614 üzenetére
Nah nagy nehezen megtaláltam, hogy más usernévvel kell belépni és akkor több a jogod. Kikapcsoltam a tűzfalat, de még mindig passzívnak mutat...nem változtattam semmit a routeremen és mégsem jó.
-
vbbb
őstag
válasz
Intruder2k5 #9614 üzenetére
-
sekli
addikt
megoldható, valahogy, hogy egy mappa csak felhasználónévvel és jelszóval érhető el a webről, míg egy abban lévő mappa elérhető jelszó nélkül?
tehát:
www.blablalba.hu/protected/ <- csak felhasználónévvel
www.blablabla.hu/protected/public/ <- felhasználónév nélkül is -
the radish
senior tag
Sziasztok!
Belső hálón sikeresen elérem az USB HDD-én létrehozott könyvtárakat FTP-én, de máshonnan már nem tudok csatlakozni.
FTP//xxxxxxxx.asuscomm.com címet írom be, de nem reagál semmit, majd időtúllépés miatt dobja.Mi lehet a probléma, lehet, hogy valamit még konfigurálni kellene a routerben?
Köszi előre is.
-
vbbb
őstag
válasz
Intruder2k5 #9611 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ!
Nem tudom hogyan gondolják, de nem találni semmi lényegeset a Firewall-on belül. Nem lehet Standard, Block ill. Default-ot választani.
Amúgy Setup-olni kellett a szolgáltatótól kapott routert egy hozzá kapott kóddal. Telefon kábelen, BT-n keresztül zajlik a forgalom. Az O2-es eszköz mindenképpen kell.
-
-
vbbb
őstag
Üdv!
Kéne egy kis segítség torrent passzivitás ellen. ADSL netem van itt kint külföldön (UK) O2 szolgáltatóval és a hozzá kapott wireless routerrel. Utána beiktattam a gépem meg ez közé az Asus routert is. A Premiumon beállítások jók, de az O2-es vackot az istennek sem tudom belőni, folyamatosan passzívnak mutat. A legegyszerűbb az volna, ha ki tudnám rajta kapcsolni a tűzfalat, de nem lehet.
Egyébként post-firewall így néz ki:
#!/bin/sh
iptables -A INPUT -p tcp --dport 22 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i $1 -p tcp --dport 22 -j DNAT --to-destination $4:22
iptables -A INPUT -p tcp --dport 18000 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i $1 -p tcp --dport 18000 -j DNAT --to-destination $4:18000
iptables -A INPUT -p tcp --dport 2106:2706 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -j DROPEzzel tökéletes volt otthon egy szimpla kábelmodemen keresztül. Valakinek van valami ötlete, tapasztalata? Előre is köszi!
-
Laca 012
őstag
"Sajnos" a héten lovastúrán vagyok jövőhét közepéig, de ha hazaértem mostmár lefotózom a hűtést teljesen. Úgy emlékszek, hogy a processzor fölé 2,5mm-es a memóriák fölé 3mm-es alu lemezt tettem, pontosan akkorát amekkora a chip fekete tokozása.
A jó hővezetés érdekében ezüsttartalmú hővezető pasztát kentem. Lényeges, hogy jó hatásfoka akkor van ezeknek a pasztáknak, ha egy vékony egyenletes rétegben vannak, tehát szépen el kell osztani.
A másik tanácsom az árnyékolólemezre ragasztott bordánál: A borda szélére vékony kétoldalas ragasztó sávot teszel körben (ne szivacsosat!!) közé kened a hőveztető pasztát, annyitt, hogy amikor rányomod az árnyékoló lemezre, elég nagy felületen legyen, viszont ne nyomódjon ki a ragasztószalag alá.
Harmadik: A hűtésnél figyelni kell, hogy mit hűtünk! Szűrésnek beépített baluntrafóra pl szükségtelen, mert nem is félvezető, és nem is melegszik.. Ha megnézed a képeimet, látszik hova tettem, csak oda szükséges, viszont oda mindenképpen. Nem minden félvezető ami fekete és nagy! Viszont van pár tranzisztor ami a chipek tápfeszültségét szabályozza, és disszipál (hőt ad le) rendesen. Erre nem nagyon akaródzik senkinek bordát tenni, pedig elég fontos, főleg ha az USB-is terhelve van. Talán, mert azt gondoljátok "Az apró alkatrészek nem tudnak elég hőt termelni" (?!) Pedig kicsit megmelegszenek, aztán kicsit több tápot adnak valamelyik chipnek, aztán már csinál is bolondságokat a router..
Ahogy tudok készítek egy leírást, aztán ha jól sikerül egyeztetek sanzi89 kollégával, hátha passzol az általa készített cikkhez. -
-
Kitakat
aktív tag
válasz
vargalex #9604 üzenetére
Hali.
Azért érdeklödöm mert externet t-com terület alatt már igényelhető
Csak nem vagyok benne biztos hogy oleg-es fw kezeli e a wan porton a ipv6 ot.
Webes felületen van lehetőség a felélesztésre, de ugy tudom hogy valojában nem mükszik és nem tudom hogy lehetne életet lehelni bele illetve tesztelni hogy tényleges müködik???Kitekat
-
tlac
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #9602 üzenetére
igen, aztán a gépen elindítva is láttam, hogy szenved, viszont routeren nekem egyáltalán nem akart elindulni, na majd megnézem újra
utólag gondolkozva, elég biztosnak tűnik, hogy port nyitás semmit sem ért, a vuze-hez (régi néven azureus) is egyetlen tcp port van forwardolva
tehát elvileg ennyinek elégnek kellene lennie:# Enable DHT support for trackerless torrents or when all trackers are down.
# May be set to "disable" (completely disable DHT), "off" (do not start DHT),
# "auto" (start and stop DHT as needed), or "on" (start DHT immediately).
# The default is "off". For DHT to work, a session directory must be defined.
#
dht = auto
# UDP port to use for DHT.
#
#dht_port = 6881
# Enable peer exchange (for torrents not marked private)
#
# peer_exchange = yes -
Szerintem a probléma nem nálad (nálunk), hanem inkább a tpb-nál van...
Valószínűleg kapacitás problémákkal (is) küzdenek, mind szerver, mind sávszélesség terén. Valamint nemrégiben külföldre költöztették a gépeket, mert ugye otthon köztudottan nehéz volt a sorsuk mostanság. A szolgáltatókat befenyítette a bíróság, hogy ne adjanak netet nekik, stb... Nálam a helyzet az, hogy idővel elindul a letöltés, csak sokat kell rá várni... Most lemértem, betettem egy tpb-s torrentet, és több mint 5 perc kellett hozzá, hogy az első seeder/leecher-t meglássa, és ezután lassan jött a többi is. Kitartás, mennie kell annak! :-)szerk.:
Különben a dht-t még az rtorrent.conf-ban is külön kell engedélyezni, az iptables magában kevés. -
Kitakat
aktív tag
Sziasztok.
IPv6 kérdés
http://www.externet.hu/megerkezett-az-ipv6-magyarorszagra-23.html
Tudják e ezek a routerek kezelni az ipv6 ot egyáltalán, mert az oleg ha jol olvastam nem igazán kezeli au ipv6 ot.
Erről kinek milyen info-a van?????????KiteKat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Autós topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- Milyen videókártyát?
- Magisk
- Megint elérhetetlen a Fortnite az iPhone-okra
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- További aktív témák...
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS érintő i5-8350U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Eladó Logitech G502 X Plus White
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Remek áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! i7-1185G7 /32 GB /1TB SSD/TOUCH/15."/
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest