- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házi erősítő építése
- E-book olvasók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
-
PROHARDVER!
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
Elméletileg a /usr/local/sbin/pre-shutdown a reboot és halt előtt hívódik meg.
A halt egy SIGQUIT, a reboot pedig SIGTERM jelzést ad minden process-nek, aminek a pid-je 1-nél nagyobb. 1-es pid-je az init-nek van, ez hívja meg a /usr/local/sbin/pre-shutdown is.
Az /usr/local/sbin/pre-shutdown-ban kell megírni, hogy amit csatlakoztattál mount-tal vagy fstab-bal, azokat leválaszd.Ami nem világos, hogy az init hogyan hívódik meg, és hogy program leállítást is van-e értelme a /usr/local/sbin/pre-shutdown-ba tenni vagy eddigre már minden kézzel indított program leállítódott.
FIXME ( ecaddict?)
-
ecaddict
senior tag
Amennyire én tudom a halt (akárcsak a reboot) meghívja a /usr/local/sbin/pre-shutdown script-et. Próbálni viszont nem próbáltam, helyette írtam egy shutdown script-et ami megtalálható a fewgets csomagban.
Ne felejts el futtathatóvá tenni a /usr/local/sbin/shutdown-t chmod +x -el.
shutdown -u optware progik leállítása + swap leállítása
shutdown -r mint -u csak utánna router reboot
shutdown -s stop, azaz optware progik leállítása (swap marad)A script-et meg lehet még hívni a /usr/local/sbin/ez-setup-ból is. Pl.
#!/bin/sh
/usr/local/sbin/shutdown -uEzt is futtathatóvá kell tenni chmod +x-el és elmenteni a flash-be (Oleg)
flashfs save && flashfs commit && flashfs enableAz ez-setup akkor hívódik meg amikor EZ Setup gombot (ez a kicsit kiemelkdő piros gomb, nem a reset gomb) több mint 3 másodpercig nyomva tartod.
Ez akkor jöhet jól pl., ha PC beindítás nélkül akarod lehúzni az USB tárolót (diszket).Persze az EZ Setup gombot rengeteg más dologra is lehet használni, ez csak egy lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Tesla topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Cyberpunk 2077
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OTP Bank topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Lg Oled Evo OLED55G49LS Tv! 55"/4k/144hz/0,1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Talp/Garancia
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Makulátlan Karcmentes Állapotban,2025.11.18-ig Apple Garancia
- MSI Thin 15 B12VE 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Dell Latitude 5510, 15,6" FHD, i5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év garan
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest