Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tlac

nagyúr

válasz GandC #9625 üzenetére

Elméletileg a /usr/local/sbin/pre-shutdown a reboot és halt előtt hívódik meg.

A halt egy SIGQUIT, a reboot pedig SIGTERM jelzést ad minden process-nek, aminek a pid-je 1-nél nagyobb. 1-es pid-je az init-nek van, ez hívja meg a /usr/local/sbin/pre-shutdown is.
    Az /usr/local/sbin/pre-shutdown-ban kell megírni, hogy amit csatlakoztattál mount-tal vagy fstab-bal, azokat leválaszd.

Ami nem világos, hogy az init hogyan hívódik meg, és hogy program leállítást is van-e értelme a /usr/local/sbin/pre-shutdown-ba tenni vagy eddigre már minden kézzel indított program leállítódott.
    FIXME ( ecaddict? :) )

• ecaddict

senior tag

válasz GandC #9625 üzenetére

Amennyire én tudom a halt (akárcsak a reboot) meghívja a /usr/local/sbin/pre-shutdown script-et. Próbálni viszont nem próbáltam, helyette írtam egy shutdown script-et ami megtalálható a fewgets csomagban.

Ne felejts el futtathatóvá tenni a /usr/local/sbin/shutdown-t chmod +x -el.
    shutdown -u optware progik leállítása + swap leállítása
    shutdown -r mint -u csak utánna router reboot
    shutdown -s stop, azaz optware progik leállítása (swap marad)

A script-et meg lehet még hívni a /usr/local/sbin/ez-setup-ból is. Pl.

#!/bin/sh
    /usr/local/sbin/shutdown -u

Ezt is futtathatóvá kell tenni chmod +x-el és elmenteni a flash-be (Oleg)
    flashfs save && flashfs commit && flashfs enable

Az ez-setup akkor hívódik meg amikor EZ Setup gombot (ez a kicsit kiemelkdő piros gomb, nem a reset gomb) több mint 3 másodpercig nyomva tartod.
    Ez akkor jöhet jól pl., ha PC beindítás nélkül akarod lehúzni az USB tárolót (diszket).

Persze az EZ Setup gombot rengeteg más dologra is lehet használni, ez csak egy lehetőség.

Új hozzászólás Aktív témák