-
PROHARDVER!
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgrincs
tag
válasz
Kelvin #11197 üzenetére
A progi amit keresel az lsof:
lsof - 4.82-1 - LiSt Open Files - a diagnostic tool.
Ezzel ki tudod listázni, mely programok használják az adott partíciót:
root@tomato:/tmp/home/root# lsof|grep /opt/
screen 8897 root cwd DIR 8,1 4096 96197 /opt/share/torrent
screen 8897 root txt REG 8,1 433088 32333 /opt/bin/screen-4.0.3
screen 8897 root mem REG 8,1 27104 95859 /opt/lib/ld-uClibc-0.9.28.so
screen 8897 root mem REG 8,1 312360 95941 /opt/lib/libncurses.so.5.7
screen 8897 root mem REG 8,1 4832 95856 /opt/lib/libutil-0.9.28.so
screen 8897 root mem REG 8,1 11552 95817 /opt/lib/libcrypt-0.9.28.so
screen 8897 root mem REG 8,1 68368 95860 /opt/lib/libgcc_s.so.1
screen 8897 root mem REG 8,1 698368 95861 /opt/lib/libuClibc-0.9.28.so
sh 8899 root cwd DIR 8,1 4096 96197 /opt/share/torrent
rtorrent 9930 root cwd DIR 8,1 4096 96197 /opt/share/torrent
rtorrent 9930 root txt REG 8,1 1642760 32331 /opt/bin/rtorrent
rtorrent 9930 root mem REG 8,1 27104 95859 /opt/lib/ld-uClibc-0.9.28.so
rtorrent 9930 root mem REG 8,1 368320 95929 /opt/lib/libncursesw.so.5.7
rtorrent 9930 root mem REG 8,1 22744 95920 /opt/lib/libsigc-2.0.so.0.0.0
rtorrent 9930 root mem REG 8,1 286232 96175 /opt/lib/libcurl.so.4.1.1
rtorrent 9930 root mem REG 8,1 235852 95879 /opt/lib/libssl.so.0.9.7
rtorrent 9930 root mem REG 8,1 1067588 95917 /opt/lib/libtorrent.so.11.0.5
rtorrent 9930 root mem REG 8,1 20936 96191 /opt/lib/libxmlrpc_server.so.3.11.0
rtorrent 9930 root mem REG 8,1 73004 96192 /opt/lib/libxmlrpc.so.3.11.0
rtorrent 9930 root mem REG 8,1 10048 96178 /opt/lib/libxmlrpc_util.so.3.11
rtorrent 9930 root mem REG 8,1 1594680 95885 /opt/lib/libxml2.so.2.7.6
rtorrent 9930 root mem REG 8,1 78608 95870 /opt/lib/libz.so.1.2.3
rtorrent 9930 root mem REG 8,1 977348 95851 /opt/lib/libstdc++.so.6.0.8
rtorrent 9930 root mem REG 8,1 66024 95828 /opt/lib/libm-0.9.28.so
rtorrent 9930 root mem REG 8,1 68368 95860 /opt/lib/libgcc_s.so.1
rtorrent 9930 root mem REG 8,1 698368 95861 /opt/lib/libuClibc-0.9.28.so
rtorrent 9930 root mem REG 8,1 1386308 95876 /opt/lib/libcrypto.so.0.9.7
rtorrent 9930 root mem REG 8,1 9444 95820 /opt/lib/libdl-0.9.28.so
rtorrent 9930 root mem REG 8,1 3072 95825 /opt/lib/libintl-0.9.28.so
lsof 10396 root txt REG 8,1 182856 80321 /opt/sbin/lsof
lsof 10396 root mem REG 8,1 27104 95859 /opt/lib/ld-uClibc-0.9.28.so
lsof 10396 root mem REG 8,1 68368 95860 /opt/lib/libgcc_s.so.1
lsof 10396 root mem REG 8,1 698368 95861 /opt/lib/libuClibc-0.9.28.so
lsof 10398 root txt REG 8,1 182856 80321 /opt/sbin/lsof
lsof 10398 root mem REG 8,1 27104 95859 /opt/lib/ld-uClibc-0.9.28.so
lsof 10398 root mem REG 8,1 68368 95860 /opt/lib/libgcc_s.so.1
lsof 10398 root mem REG 8,1 698368 95861 /opt/lib/libuClibc-0.9.28.soAz első oszlopban felsorolt programok használnak fájlokat az /opt könyvtárból, vagyis megállítva a screen-t, és az rtorrent-et nagy biztonsággal leválasztható a kötet.
Az is lehet, hogy az opt-os elérési útvonalak előrébb vannak a PATH változóban, ezért az opt-os umount-ot próbálja használni a leválasztáshoz, és így természetesen ez nem fog sikerülni. Jótanácsként annyi, hogy érdemes a scriptekben teljes elérési útvonallal hivatkozni a programokat. /bin/umount vs. umount -
-
Lesliegold
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy van e valaki/vannak e valakik, akik WL-500W-t használnak felhúzva, hűtés nélkül huzamosabb ideje? Szeretnék tapasztalatokról hallani/olvasni...Köszi! -
Kelvin
őstag
válasz
Intruder2k5 #11196 üzenetére
Szia, ezt már akartam kérdezni, Run before unmounting ba én is a kézzel telepített (init.d) tertalmat tettem és mégse tudja lecsatolni mert valami még mindig használja a hdd-t.
Pontosabban ezeket:/opt/etc/init.d/S99rtorrent stop
/opt/etc/init.d/S80lighttpd stop
/opt/etc/init.d/S77ntp stop
Hogy nézhetném meg mi az ami miatt nem cstolja le? -
-
ambipur
tag
válasz
Intruder2k5 #10322 üzenetére
Szia Intruder!
A Run before umounting szekciónál az FTP és a Samba szolgáltatást is le kellene állítani, nemde?
-
Speederer
senior tag
válasz
nandris #11189 üzenetére
Kicseréltem kisbetűsre, eddig ez sem hozott javulást.
Az a 2 mappa pedig ténylegesen létezik, mert ftp-n meg van osztva az egész /mnt és mc-vel is meglestem, jónak tűnnek.De holnap felrakom az újabb firmware-t, aztán lehet a samba-t is újrarakom.
Köszi a segítséget mindenkinek!
-
válasz
ambipur #11192 üzenetére
Szia!
Igen, a jffs a flash memória azon része, amit nem használ a firmware... Mérete a firmware méretétől függően változik (WL-500 széria esetében ~4MB), de nem minden frissítéskor, csak egyes esetekben. Csak ilyenkor kell a jffs-t újraformázni, viszont amikor nem változtatnak a méretén, akkor simán vissza tudod kapcsolni, és működik tovább, mint a frissítés előtt. Amíg a jffs be van kapcsolva, addig a firmware nem is engedi a frissítést (legalábbis webes felületen). Ezért ilyen esetben a frissítés menete:
1. JFFS Tartalmát lemented valahova PC-re.
2. Kikapcsolod a JFFS-t.
3. Frissíted a firmware-t.
4. Visszakapcsolod a JFFS-t.És itt jön az, ha méretváltozás van, akkor közli, hogy nem tudja mountolni, meg incorrect size, meg minden. Ilyenkor tovább:
5. JFFS formázása.
6. Visszamásolod az elmentett dolgokat.Természetesen ilyen esetben első indításkor nem működik az ASUS Theme, tehát "csupasz" felülete lesz a Tomato-nak, és a meghajtókat sem mountolja (leglábbis nem a helyükre) ezért ajánlatos a nentést PC-re csinálni, és nem pl. az opt-ra. De azt is megcsinálhatod, hogy egy scripttel pl. naponta egyszer elmented a jffs tartalmát, hogyha mondjuk fimrware frissítés előtt elfelejted menteni, akkor se vesszenek el a dolgaid. Ez könnyen megeshet abban az esetben, ha nem webes felületen szoktál frissíteni, mivel a restoration tool-ban senki sem figyelmeztet erre upgrade előtt.
-
ambipur
tag
válasz
Intruder2k5 #11190 üzenetére
Szia Intruder!
Néhány előző hozzászólásodból kezd összeállni a kép, hogy hogy működik Neked az fstab meg az ASUS téma visszamásolása a JFFS-ből. Ez a JFFS a 4 (8?) MByte flashmemória firmware által szabadonhagyott része? A megoldással lenne egy problémám: firmware upgrade esetén a JFFS tartalma elvész. Erre milyen megoldásod van?
-
-
Speederer
senior tag
válasz
r3pl4y #11184 üzenetére
Nincs beépítve a samba, én telepítettem fel. De akkor kitörlöm a conf és passwd fájlok útvonalát.
Nem admin van, hanem root, de akkor ezt is javítom.
A win7-es beállításokat megcsináltam, nem sokat segített (eddig).
Win7 alól XP móddal is próbáltam, ott workgroup csoportban van az xp. Majd megnézem a másik xp-t is, csak ahhoz kell 1 restart. Bár mivel szinte friss telepítés, szerintem az is workgroup-ban van.
Szívesen bemásolnám én samba log fájlt, csak nemtom honnan/hogyan kell.Eddig is új hálózati meghajtóként próbálkoztam vele tcmd alól. + csak simán beírni ezt: \\192.168.1.1 de így se volt nagyobb eredmény.
Az oldaladat még olvasgatom, talán összejön.
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Lesliegold #11186 üzenetére
Az tökéletes... 3.2 -3.8 szokott lenni nekem is...
Ha G -s Wifi van akkor szokott 2k körül lenni...
-
Lesliegold
tag
Sziasztok,
Samba alatt mi az elméleti normál sebesség az USB-ről? Nekem Totall Commanderrel 3700-3850kbyte/sec között stabilan, míg másoknál 2000 körül hallottam..
-
r3pl4y
aktív tag
Úgy esetleg nem nézted, hogy a sajátgépre jobb egérrel kattintva új hálózati meghajtót csatlakoztatsz és oda írod be a dolgokat:
\\192.168.1.1\megosztás_neve
Úgy mindig mennie kellene ha engedélyezed a secpol -nál amit az előbbi HSZ ben írtam...
Nekem is voltak már ilyen jelszó kérős problémáim... szerencsétlen windows hálózatkezelője nem az igazi mindig.. de a hálózati meghajtó csatlakoztatás az menni szokott mindig.. én jelenleg is igy csinálom.. egyszerűbb is mert TCMD-ben csak rá kell kattintani a meghajtó betűjelre és már ott is van...
Ilyen problémát, még az XP Antispy tud művelni ha le van tiltva a hálózati szaroknál valami...Szóval ha használsz Antispy -t akkor nézd át azt is...
Mondjuk mivel azt mondtad, hogy linux alatt is nézted így inkább config file-ra gyanakszok...
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Speederer #11183 üzenetére
Esetleg a Tutorialom alapján nem próbáltad?
[global]
workgroup = WORKGROUP
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = no
log level = 1
max log size = 100
encrypt passwords = yes
dns proxy = no
netbios name = ASUS
server string = Asus WL-500g Premium
client code page = 852[teszt]
comment = tesz
path=/mnt/downloads
read only = no
writeable = yes
browseable = yes
public = yes
force user = rootNem tudom, hogy ez külön Samba e vagy bele van építve a firmware-ba és azt használod esetleg...
De ha telepített Samba akkor nem kell neki megadni, hogy hol a config meg passwd file... mivel alapból tudnia kell...
Nem tudom, hogy az alatt a firm alatt "root" felhasználó van e vagy "admin" de azt kellene beírni ami ott van...
Win7 alatt alapból is jelszót akar kérni erre ezt kell megváltoztatni:
start menübe írd be: secpol.msc
aztán bal oldalt Helyi házirend / Biztonsági beállítások
Hálózati hozzáférés: Névtelen helyazonosító -/ névfordítás engedélyezése
Ezt kell engedélyezni, hogy ne kérjen jelszót éjjel nappal...
És ha már ott vagy, hogy hálózaton is lásd a gépet:
Hálózati biztonság: LAN kezelő hitelesítési szintje
LM és NTLM - NTLMv2 munkamenet-hitelesítés, egyeztetéssel azaz a 2. -at kell kiválasztani...
Így elvileg nem kér jelszót hacsak a Samba megosztás nem jelszavasított..
De az XP akkor is szokott baszakodni ha nem egy munkacsoportban van azzal a géppel amit el akarsz érni...valahogy ott is ki lehet kapcsolni ezt a jelszó kérős baromságot... igazából még az életbe nem jöttem rá, hogy a fogyatékos WinFos-ok minek akarnak jelszót kérni oda ahol nincs is... de valahol mindig ki lehet ezt lőni...
Samba Log file-ába mit ír?
Úgy lehet, hogy kicsit könnyebb lenne megmondanunk, hogy mi a hiba oka, ha azt tudnánk...
-
Speederer
senior tag
válasz
khorvat #11182 üzenetére
Így módosítottam, de csak nem akar jó lenni:
# Global parameters
[global]
workgroup = WORKGROUP
netbios name = DD-WRT
server string = Samba Server
guest account = nobody
security = SHARE
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = no
log level = 1
max log size = 100
config file = /opt/etc/samba/smb.conf
smb passwd file = /opt/etc/samba/smbpasswd
encrypt passwords = Yes
preserve case = yes
short preserve case = yes
client code page = 852
coding system = utf8
character set = ISO8859-1
dns proxy = No[TORRENTS]
comment = Torrentek
path = /mnt/torrents
read only = No
public = yes
writable = yes
browseable = yes
force user = admin[Progik]
comment = Progik
path = /mnt/Progik
read only = No
guest ok = YesMár Ubuntu alól is kipróbáltam, ott is kér nevet + jelszót.
Végülis ftp-n elérem amit akarok, de azért kissé bosszantó, hogy nem tudom összehozni. -
khorvat
senior tag
válasz
Speederer #11181 üzenetére
Hi!
Nekem Oleg alatt van Samba2es igy nez ki a smb.conf fajlom:[global]
workgroup = SUNBEAM
server string = WL500g Premium
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = no
log level = 1
max log size = 100
config file = /opt/etc/samba/smb.conf
smb passwd file = /opt/etc/samba/smbpasswd
encrypt passwords = yes
dns proxy = no
netbios name = AsusRouter
preserve case = yes
short preserve case = yes
client code page = 852
coding system = utf8[Samba drive]
comment = File Server
path = /tmp/mnt/disc0_3
read only = no
public = yes
writable = yes
browseable = no
force user = admin[Optware drive]
comment = A /opt mappa
path = /opt
read only = no
public = yes
writable = yes
browseable = yes
force user = adminAmit en a helyedben megprobalnek hogy kiszedem a Globalbol a
remote announce = 192.168.1.255
hosts allow = 192.168. 127.
sorokat!
99% ez okozza a hibat hiszen ez hibas a 192.168. 127. innen engedelyezed a hozzaferest ez nekem nem tunik IP cimnek gondolom ennyire a DD-WRT se terhet el Olegtol meg a Samba azert firmware fuggetlen szerintem.Probald otvozni a Te smb.conf-od az en mukodo smb.conf-ommal neveket stb. ertelem szeruen atirni illetve a felesleges sorokat elhagyni!
Majd irj mire jutottal igy. -
Speederer
senior tag
válasz
khorvat #11180 üzenetére
Tudtommal csak 1 nem gyári firmware jelent meg hozzá (DD-WRT 13297-es build). Ez van rajta.
2-es Sambaval próbálkozom. Ez alapján csináltam.Az smb.conf pedig így néz ki:
# Samba config file created using SWAT
# from Ferke-PC (192.168.1.100)
# Date: 2009/12/01 14:04:12# Global parameters
[global]
netbios name = DD-WRT
server string = Samba Server
security = SHARE
encrypt passwords = Yes
null passwords = Yes
load printers = No
character set = ISO8859-1
dns proxy = No
remote announce = 192.168.1.255
hosts allow = 192.168. 127.[TORRENTS]
comment = Torrentek
path = /mnt/torrents
read only = No
guest ok = Yes[Progik]
path = /mnt/Progik
read only = No
guest ok = Yes -
Speederer
senior tag
Feltelepítettem a Samba-t, de nem tudok belépni a megosztott mappába.
Először win7 alól próbálkoztam, de ott nevet és jelszót is kér. Próbálkoztam már lassan mindenfélével, ezt is elolvastam, de csak nem akar jó lenni.
Aztán megnéztem xp alól is, ott már csak jelszót kérne, de arra se bírtam rájönni, hogy mit kéne oda beírni.
Vkinek tipp?
(RT-N16-om van, de ez szerintem ebből a szempontból mind1) -
Laca 012
őstag
válasz
ecaddict #11177 üzenetére
Atomos lap működik,-de mégsem.
Az az igazság, hogy ebben is a maximumra törekszem, ezért igencsak akadnak nehézségek. Jelen pillanatban vezetékes routerként már üzemképes (10/100as második kártyával), illetve Wifi-n is üzemel, de csak ad-hoc módban.
A probléma, hogy amit kinéztem 2 sávos (2,4/5GHz) MIMO-s, Atheros chipset-es, Master módban működőképes kártya jelenleg beszerezhetetlennek tűnik az országunkban. Mint ahogy már az általam használt atomos lap is, meg més egy sor dologra panaszkodnak mindenhol...
A gigabites másodlagos kártya sem egyszerű kérdés, mert ha nem sikerül miniPCIe wifi kártyát szerezni, akkor addig a PCI foglalatot elveszi az ideiglenes wifi, akkor meg felesleges megvenni.
Szóval ahhoz képest, hogy a netet naponta több órát bújom kártya után kutatva, a telepítés és konfigurálás nem vesz igénybe negyedannyi időt sem, mintha tutorialból nekiáll az ember egy WL500gP-t feltelepíteni-beconfigolni.. Az UBUNTU Server telepítésnél csak bejelöli az ember a komponenseket, (Apache server, MySQL, SAMBA...stb) Aztán ez kb fél óra alatt meg is van, meg működik is. Ezek után már csak a WEBmin, meg az rTorrent ami igénybevesz kemény 10percet, aztán már megy is minden ami a WL500-on . ( pl. webrádió is...stb)
Csak így a WL500 után kötve egyelőre semmi értelme..
De ez kizárólag rajtam áll, ha megelégednék egy egysávos kártyával, vagy vennék egy PCI Riser kártyát és eleve PCI-ban gondolkodnék, akkor már rég működhetne.. -
ecaddict
senior tag
válasz
Laca 012 #11176 üzenetére
Az IPv6 támogatás volt az amit igazából fejlesztettek, de még mindig nem tették bele a hivatalos firmware-be.
Nekem (meg még néhányunknak) valahogy fontosabb lett volna az RT-N16 támogatás. Ha legalább valami alap verziót kiadtak volna, akkor már lehetne tesztelgetni/javítgatni.Persze gondolom még sokáig többen lesznek a WL-500 variánsokat használók. Az előző Oleget már több mint 7.000 töltötták le egy hónap alatt. Elég szép szám, nemrég néztem a Fedora 12 repot az első héten kevesebb mint 100.000 kezdték használni és az mégis egy PC-s OS, nem egy router firmware.
Mi a helyzet az atomos projectel, sikerült beüzemelni? Volt egy olyan érzésem, hogy rengetek szabad időt el tud vinni egy ilyen...
-
-
ecaddict
senior tag
Új Oleg firmware (r893)
Változások. -
nothin
tag
Van új Tomato: 41 - 12/01/2009
-
-=joel=-
csendes tag
válasz
vargalex #11168 üzenetére
Hi,
Nem UPC-m van T-Home, egyébként mostanában fordult elő többször az említett jelenség.
Ez még kevésbé zavarna, az jobban hogy az rtorrent egy csomó peer-t lát de nem nagyon akar seedelni. És a seed sebesség is rendesen visszaesett az elmúlt időben masszív 50k-ról 10-15k-ra, már ha megy egyáltalán.
-
GML
őstag
olyan naplózási lehetőség van a tomatoban, hogy melyik porton mennyi a forgalom? lan1-4 wifi-s gépek külön-külön?
-
GuMiSZu
tag
Hahó!
Köszönöm, a router reset segítséget, sikerült belépnem és rendberakni a rendszerem
már csak 1 gond van az ékezet
beállítottam, amit itt találtam róla
----
nvram unset usb_vfat_options
nvram unset usb_smbcpage_x
nvram unset usb_smbcset_x
nvram set usb_vfat_options=codepage=852,iocharset=utf8
nvram set usb_smbcpage_x=852
nvram commit
nvram save
nvram commit
----smb.conf
client code page = 852
unix charset = UTF-8
dos charset = 852
display charset = UTF-8
character set = ISO8859-2de az ékezetek rosszak, némely esetben SMB alatt nem is látszik a file/könyvtár sshval látom, hogy van, de nem túl jó.
Valaki tud erre megoldást?
tele van kérdőjellel és hasonlókkal...
előre is thx -
vargalex
félisten
válasz
-=joel=- #11159 üzenetére
Hali!
A tracker által mutatott állapot és a port scanner által mutatott nem ugyan az.
Nekem olyan volt, hogy a port scanner szerint nyitva volt a port (tehát minden rendben volt), viszont a tracker a második frissítésnél már passzívnak mutatott. Nálam csak port csere segített. Én másra nem tudtam gondolni, csak arra, hogy a szolgáltató szórakozik valahogy (UPC). -
válasz
Intruder2k5 #11150 üzenetére
Megvan már, hogy miért volt fura az új Tomato, mi változott a kinézetén...
A felső három menüpont, Status, Bandwidth, és a Tools, eddig mindig nyitva voltak, most pedig az is becsukódik ha nincs használatban éppen. :-) -
válasz
ambipur #11165 üzenetére
Minden ami a teddy_bear féle Tomato-val kapcsolatos, megtalálható itt:
http://www.linksysinfo.org/forums/showthread.php?t=60185
Így az ASUS Theme is.
http://www.linksysinfo.org/forums/showpost.php?p=343948&postcount=41De amúgy ez most kivételesen az én routerem jffs mappájából van, ha pontos akarok lenni. Amúgy nem biztos, hogy fog menni a telepítés, ugyanis amióta azt a leírást csináltam (már amennyiben az enyémet találtad meg) változtattak valamit a Tomato-n, és a /www/ext mappa már nem írható. Ha nem sikerül, szólj...
-
ambipur
tag
válasz
Intruder2k5 #11164 üzenetére
Szia Intruder!
Köszi! A leírást vissza tudtam keresni a telepítéséről. Ez honnan van?
-
válasz
ambipur #11163 üzenetére
Parancsolj...
http://data.hu/get/1930284/asus_theme.zip.html -
ambipur
tag
Halihóóó Emberek!
Az ASUS theme-t honnan lehet letölteni? Használtam a keresőt, de ahol volt, ott már nincs, mert hosszú ideig nem kellett senkinek, így letörölték.
-
Nem egészen, mert nálam nem pontosan az volt a vnstat.sh file tartalma, mint nálad a crontab-é. A pontosság kedvéért hozz létre egy vnstat.sh file-t az /opt/etc/cron.d/ alatt, és abba ezt tedd:
#!/bin/sh
dump_dir="/opt/share/vnstat/dumps/"
vnstat --force --update --iface ppp0
vnstat --force --update --iface vlan1
vnstat --force --update --iface vlan0
vnstat --force --update --iface eth1
vnstat --dumpdb -i ppp0 > $dump_dir/vnstat_dump_ppp0
vnstat --dumpdb -i vlan1 > $dump_dir/vnstat_dump_vlan1
vnstat --dumpdb -i vlan0 > $dump_dir/vnstat_dump_vlan0
vnstat --dumpdb -i eth1 > $dump_dir/vnstat_dump_eth1Persze ezt igényeid szerint módosíthatod, ha neked nem kell a pppoe, akkor azokat a sorokat töröld. Ha megvan, akkor mentsd el, majd adj neki futtatási jogot.
chmod +x /opt/etc/cron.d/vnstat.sh
És végül pedig a crontab file-ból vedd ki a vnstat-hoz betett sorokat, és ezt csak ezt tedd bele.
0,5,10,15,20,25,30,35,40,45,50,55 * * * * /opt/etc/cron.d/vnstat.sh
Azt ellenőrizd le, hogy az /opt/share/vnstat/dumps/ mappák léteznek-e, ha nem, akkor inkább hozd létre, nem tudom, hogy magától megoldja-e, vagy elkapar...
szerk.:
A vnstat file-t ne keverd össze a vnstat.sh file-al, mert nem ugyanaz... Igaz, hogy egy mappában vannak, viszont az én variációmban csak vnstat.sh szerepel... Jó az is, ha a sima vnstat-ba teszed a sorokat, de akkor a crontab-ba is azt írd. Erre figyelj oda. -
GML
őstag
üdv. valaki el tudná küldeni/fel tudná tenni a 1.27.es pardicsomot?
-
akom
őstag
válasz
Intruder2k5 #11152 üzenetére
Intruder2k5
Köszönöm hogy segítesz !
Most hogy olvasom amit írtál, nagyon nagy kavarodás van az ebond ba leírtak tól.
/opt/etc/cron.d/ mappa latt lévő vnstat fileba nincs semmi.
(vagyis az alap : *5* *** root if [ -x /opt/bin/vnstat ] && [ 'ls /opt/var/lib/vnstat/ wc -l' -ge 1 ]; then /opt/bin/vnstat -u; fi/opt/etc/ mappában a crontab nevezetű file pedig tartalmazza:
SHELL=/bin/sh
PATH=/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/opt/sbin:/opt/bin
MAILTO=""
HOME=/
# ---------- ---------- Default is Empty ---------- ---------- #
*/5 * * * * admin /opt/bin/vnstat -u
*/5 * * * * admin /opt/bin/vnstat --dumpdb -i eth1 > /opt/share/vnstat/vnstat_dump_eth1
*/5 * * * * admin /opt/bin/vnstat --dumpdb -i vlan0 > /opt/share/vnstat/vnstat_dump_vlan0
*/5 * * * * admin /opt/bin/vnstat --dumpdb -i vlan1 > /opt/share/vnstat/vnstat_dump_vlan1(Kábelnetem van)
Szóval ha jól veszem ki a szavaidat akkor epp hogy a crontab ba levő cuccot kellene beírnom a cron.d mappába levő vnstat file ba es amit lentebb írtál azt pedig a crontab nevezetű fileba ?
Kipróbálom !
-
-=joel=-
csendes tag
Engem a szokásos kérdéskör érdekelne, mégpedig mitől függ hogy nyitottnak látszik-e egy adott port.
Nos konkrétan: iptables -L parancs kiadása után a lista szerint a port nyitva van, de ha valamiféle portchecker-rel nézem az zártnak látja.
Ilyenkor mi van?
-
ambipur
tag
Szervusztok!
Megoldódott a nyomtatóproblémám: Windows alatt a nyomtató tulajdonságainál, a Port fülre klikkelve, a Configure Port gombra klikkelve, az LPR-t átállítottam RAW-ra, és így már kinyomtatta a tesztoldalt.
Ma vettem egy 8dBi nyereségű TP-LINK antennát: nagyon komoly, 27 cm hosszú! De a térerősség nem lett jobb az eredeti antennához képest.
-
válasz
Intruder2k5 #11152 üzenetére
(lejárt a mod.idő)
És csekkold még a crontab-ot, abban pedig ennek kell szerepelnie:
0,5,10,15,20,25,30,35,40,45,50,55 * * * * /opt/etc/cron.d/vnstat.sh
-
Szia!
A kérdést láttam, de az a "baj", hogy nekem már nincs vnstat-om, és így nem is igazán tudom megnézni, hogy nekem mi, és hogyan volt... Azt tudom, hogy az ebond-os leírás szerint nekem sem ment. Az /opt/etc/cron.d/ mappa alatt van egy vnstat.sh file. Az mit tartalmaz nálad? Ha jól emlékszem, ebben matattam valamit. Az image file-ból most vettem ezt ki, abban ez áll:
#!/bin/sh
dump_dir="/opt/share/vnstat/dumps/"
vnstat --force --update --iface ppp0
vnstat --force --update --iface vlan1
vnstat --force --update --iface vlan0
vnstat --force --update --iface eth1
vnstat --dumpdb -i ppp0 > $dump_dir/vnstat_dump_ppp0
vnstat --dumpdb -i vlan1 > $dump_dir/vnstat_dump_vlan1
vnstat --dumpdb -i vlan0 > $dump_dir/vnstat_dump_vlan0
vnstat --dumpdb -i eth1 > $dump_dir/vnstat_dump_eth1 -
-
Kelvin
őstag
Marha lassan töltögetett az rtorrentem, kb. 2 letöltés és 10-15 fel van benne.
Persze korlátozva a feltöltés sebessége. Kitörölgettem és mikor csak 3-4 maradt benne akkor egyből max sebességgel töltött. Ez mitől lehet? -
válasz
GuMiSZu #11144 üzenetére
Szia!
Ha elfelejti a PPPoE név / jelszó párost, akkor azt hogyan állítod be, ha nem tudsz bejelentkezni a routerba? Na de mindegy...
Először is HARD RESET... A router hátulján lévő RESTORE gombot üzem közben nyomd meg 10+ mp.-ig. Ekkor a router újraindul, és remények szerint a gyári alapbeállítások lépnek életbe, tehát admin / admin párossal működni fog.
Ha ez valami oknál fogva nem sikerülne...
Itt egy leírás a firmware cseréről. Hogy milyen firmware-t töltesz fel rá, az a Te dolgod, nem kell ragaszkodni a leírásban lévő DD-WRT-hez. Most a Te szempontodból a clear-nvram.trx használata a lényeges, mert az törli az nvram beállításokat, ahol a név jelszó páros is található. Sajnos az új firmware magában nem mindig elég ilyen esetben..
Harmadik megoldás....
Ráteszel egy új Tomato-t amiben van egy olyan funkció, hogy ha 12+ mp-ig nyomva tartod az ES gombot, akkor elindul egy telnet szolgáltatás a 223-as porton, ahova be tudsz loginolni név / jelszó páros használata nélkül, ugyanis ezeket nem is kéri.
-
GuMiSZu
tag
hahó
van egy nagy gondom, a routeremen elfelejtettem a jelszót/user párost igazából nem tudom mi lehet vele, a megszokott user/pass párossal nem tudok belépni rá (se web/se ssh)
próbálkoztam mindennel, de nem enged be, frissítettem rajta FW-t, látszik, hogy megcsinálta, mert ssh már nincs rajta, de telnet igen (oleg xxx.10), de az user/pass nem megy
tud valaki segíteni ezügyben?
mit tudok vele csinálni?
igazából valami gondja lehet neki, mert mostanában áramszünetnél elfelejt dolgokat (PoPPE user/pass meg ilyenek) előer is köszi a gyors segítséget -
-
GML
őstag
válasz
Intruder2k5 #11135 üzenetére
meglehet, de nem tudom, hogy hol ronthattam el.
-
-
sanzi89
addikt
válasz
Intruder2k5 #11139 üzenetére
Nem, de már megoldódott. Köszi.
-
-
sanzi89
addikt
válasz
Intruder2k5 #11137 üzenetére
Itt kezdődnek a gondok.
Amúgy módosítanám a problémát, fájlokat tudok törölni és létrehozni is, de mappákat nem tudok létrehozni.
-
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Egy olyan gondom lenne, hogy megy az FTP szerver, tudok is csatlakozni hozzá kívül-belül, de nem tudom írni a fájlokat. Mit kellene beállítanom?
-
-
GML
őstag
válasz
Intruder2k5 #11131 üzenetére
az asus:8081/info.php, illetve a phpmyadmin-ra miéer 403-at ír?
-
De mivel eddig is a 11130-ban megadott alapján próbáltad, és nem ment, most próbáld meg ez alapján. Bár nem tudom, hogy ez mennyiben más, a lényeg mindenhol ugyanaz, max. egy-két apró dologban tér el.
szerk.:
Az "/opt/etc/samba/Share" helyett neked itt is "/mmc"-t kell használni, mivel oda van csatolva az adat particiód. -
GML
őstag
tomato alá hogyan tudok felhgeszteni egy torrentet?
-
nandris
aktív tag
válasz
Lesliegold #11125 üzenetére
Valószínűleg a http://asus:8081/cgi-bin/rtorrent.cgi címen éred el.
-
khorvat
senior tag
Uj Olegre erkezoben az uj firmware!
[link] -
khorvat
senior tag
Van uj [rtorrent 2.8]
-
Lesliegold
tag
válasz
vargalex #11061 üzenetére
Szép reggelt Mindenkinek!
Itt járok a vargalex féle leírásban:
"A megjelenítéshez szükségünk lesz a gnuplot csomagra:
ipkg install gnuplot
Majd szükséges a grafikont előállító script. (<web root>/cgi/bin/rtorrent.cgi). Tartalma:"Nekem nem volt CGI könyvtár az mnt/www-ben, hát csináltam mc alatt MD-val cgi-t és abban bin-t és abban rtorrent.cgi file-t...
Azután jött egy nano /mnt/www/cgi/bin/rtorrent.cgi, így bele tudtam másolni ezt:
http://itcafe.hu/tema/asus_wl500g_premium/hsz_11064-11064.html (ez a módosított ecaddict hsz-e alapján)Kérdésem, hogy ha a fentieket jól csináltam, akkor hogyan tovább, mert nem értem innentől:
"Természetesen a HTDIR konstans átírása szükséges lehet. Valamint óraátállításkor a TIMEZONE_OFFSET-et is változtatni kell. (Gondolom ez most már nem kell, hisz az rtorrent.cgi módosítva lett)
Valamint szükséges még ugyanezen könyvtárba felmásolni a CalendarPopup.js file-t is, ami az összeállított csomagban is megtalálható."Valamint nem írja vargalex, hogy hol fogjuk ezt az egész grafikont látni?
-
válasz
Intruder2k5 #11123 üzenetére
Még ezt csináld meg:
vi /opt/etc/profile
majd INSERT gomb
Aztán ezeket pakold bele:
PATH=/bin:/usr/bin:/sbin:/usr/sbin:/home/root:/opt/sbin:/opt/bin:/opt/etc/init.d:
export COLORTERM=1
TERM=xterm
alias mc="mc -c /opt /mmc"
EXINIT="set noai" ; export EXINITHa kész, akkor
ESCAPE, :wq!, ENTER
chmod 777 /opt/etc/profileés
reboot
-
-
GML
őstag
válasz
Intruder2k5 #11121 üzenetére
A meg amit szeretnékkel lesz baj. hogy azokat honnan és hogyan. de azt hiszem azt már csak holnap... de a torrentet még ma megpróbálom, hogy este had menjen.
-
felmásolod valahova, pl,.az /mmc mappába, és aztán beírod a
chmod +x /mmc/optware-install.sh
parancsot, majd ezután mehet az
/mmc/optware-install.sh
Ez felteszi az alapot (ipkg-opt, uclibc-opt), meg a Midnight Commander-t.
Amikor elindul az mc, akkor van kész...Aztán erre mehet már a torrent, meg amit szeretnél.
szerk.:
Lehet, hogy az optware-install.sh kötőjel nélkül volt, már nem tudom pontosan. -
GML
őstag
válasz
Intruder2k5 #11117 üzenetére
az optwareinstall.sh-t, csak el kell indítani? és hátradőlés, vagy van még dolog vele?
-
akom
őstag
Sziasztok !
Ma felraktam a vnstat ot a routerre.
Na most minden a leírtak szerint csináltam.
Be is jön az oldal, csak nem mutat semmit. (not data available)Körülnéztem és az /opt/share/vnstat/ könyvtárba benne vannak a fileok, ha ezekbe belenézek akkor ezt látom:
Error:
Unable to read database "/opt share/vnstat/vlan1".
vlan1: Not enough data avaiable yet.Próbáltam itt a fórumon keresgetni és láttam hogy Intruder2k5 fórumtársnak volt ilyen gondja, de azt nem találtam hogy sikerült e ezt megoldani ? (Ez burkolt kérdés is volt kedves Intruder2k5
)
Esetleg valaki tudna nekem ebbe segíteni ?
Előre is köszönöm !
-
ambipur
tag
Halihóóó emberek!
Tudja valaki, hogy milyen service tartozik a nyomtató támogaatáshoz? Mert akkor top-al meg tudnám nézni, hogy fut-e.
-
-
GML
őstag
válasz
Intruder2k5 #11115 üzenetére
köszi. éppen formázom a vinyót.
eltart egy darabig
-
-
GML
őstag
válasz
Intruder2k5 #11113 üzenetére
-
-
GML
őstag
válasz
Intruder2k5 #11110 üzenetére
Na. már beenged, de amint be akarom írni az User-t, egyből kidob, hogy nem engedélyezett művelet
-
-
GML
őstag
kész, végem, feladom. már a belső háló sem akar menni. a gépek "látják egymást" az én gépemről látom a párom gépének a nevét, de nem enged be, ő láta a tesljes megosztást, de nem engedi se írni, se olvasni
a gépemen elment az Flash-disk támogatás.
A routerbe meg nem tudtam be puttyolni magam, hogy ott csináljam meg a partíciókat
nagyon elegem van -
Kitakat
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11106 üzenetére
Igazábol csak rapidshare-rol probáltam tolteni onnet nem jon semmi
((((((
A a Captcha miatt valoszinü((((((
MOst probáltam egy masik oldalt az mükszik.
Pedig rapid miatt tettem fel az eweget et((((((((((
Kitekat
-
-
Kitakat
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11104 üzenetére
Szia
Nem, oleg-et használok
-
-
Kitakat
aktív tag
Valami ötlet???
Kitekat
-
válasz
>>>W!nman* #11097 üzenetére
És próbáltad hosszabban is?
Mert lehet, hogy én most rosszul emlékszem, és nem 5, hanem 10 mp kell neki...Ha ez sem segítene, akkor marad a "brutálisabb" megoldás.
Itt egy leírás a firmware cseréről. Hogy milyen firmware-t töltesz fel rá, az a Te dolgod, nem kell ragaszkodni a leírásban lévő DD-WRT-hez. Most a Te szempontodból a clear-nvram.trx használata a lényeges, mert az törli az nvram beállításokat, ahol a név jelszó páros is található. Sajnos az új firmware magában nem mindig elég ilyen esetben.. -
>>>W!nman*
tag
válasz
>>>W!nman* #11099 üzenetére
De kezd kilenni mindenem ASUS-al. Van egy P4C800E-Deluxe alaplapunk is ( s478 ) 1,7Celeront vitte, aztán vettünk bele annó egy P4 3Ghz Prescottot, amit nem ismer fel!!!!! Írtunk Asus supportnak is, de ők se tudták pontosan... Mindig 2jára indul és "overclocking failed"-et ír ki... Ja és a legutolsó bios van rajta természetesen.
Ez a router is... 2év után elszáll a kondi, tervezési hiba miatt, aztán meg restore után nem megy a gyári jelszó/pass... És nem átlag cuccokról, hanem elvielg High-end cuccokról beszélünk. Jó-jó... Na... Otthoni átlag usernek high-end
Google-n talált tesóm 1ugyanilyen esetet, aki írt szintén supportnak, de nem is válaszoltak neki! -nem magyar csókáról, tehát nem olvashatatlan angol levélről van szó...
Aztán megoldotta egy új firmwarerel a csórikám... Dehát ez több mint nc... Nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Tőzsde és gazdaság
- Ukrajnai háború
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen program, ami...?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest