- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha jól emlékszem anno Laca 012-nek volt talán már módja, 80/25-ös DIGI nettel lemérni a router sebességét, és valahol 50-55Mbps körül volt az övének a vége, de az egy szétmoddolt darab volt, 300MHz-re húzott SoC-al, 128MB RAM-mal, stb. Véleményem szerint ha a router végzi a PPPoE bejelentkezést, akkor valahol 40-45Mbps körül lehet a vége, egy széria darabnak.
-
-
-
Laca 012
őstag
A ragasztási csík mentén, (főleg a 2 hosszanti oldalon) izomból összenyomom ujjal a dobozt. Jó esetben lehet hallani ahogy pattog a ragasztás, és lehet látni, hogy elválik a két rész egymástól. Amikor már csak a rövid oldalak fogják, úgy csinálok, mint aki törni akar egy szelet csokit és szétpattintom.
-
-
mgrincs
tag
Az rtorrent perf tuning oldaláról:
Disk allocation¶
Opening a torrent causes files to be created and resized with ftruncate (ftruncate has problem on vfat filesystem, though.) This does not actually use disk space until data is written, despite what the file sizes are reported as. Use du without the flag --apparent-size to see the real disk usage. -
Santino
aktív tag
Ez is felmerült mint lehetőség, de igazából nem tudom, hogy mennyire a Tomato a probléma. Sajnos nem tudom szűkíteni a probléma határait, így csak emiatt nem szeretnék váltani. De még nem zárom ki, hogy így lesz.
Egy olyan script körvonalazódik bennem, ami figyelné az IP címet és ha változik, akkor megállítaná a betöltött .torrenteket, 2-3 perc várakozás után az rtorrent-et újraindítaná, majd a betöltött .torrenteket szintén.
Tulajdonképpen azt csinálná a script amit én szoktam IP cím változás után.
Persze a script megírását nem én végezném (annyira én nem értek hozzá). -
Szerintem a probléma nem nálad (nálunk), hanem inkább a tpb-nál van...
Valószínűleg kapacitás problémákkal (is) küzdenek, mind szerver, mind sávszélesség terén. Valamint nemrégiben külföldre költöztették a gépeket, mert ugye otthon köztudottan nehéz volt a sorsuk mostanság. A szolgáltatókat befenyítette a bíróság, hogy ne adjanak netet nekik, stb... Nálam a helyzet az, hogy idővel elindul a letöltés, csak sokat kell rá várni... Most lemértem, betettem egy tpb-s torrentet, és több mint 5 perc kellett hozzá, hogy az első seeder/leecher-t meglássa, és ezután lassan jött a többi is. Kitartás, mennie kell annak! :-)szerk.:
Különben a dht-t még az rtorrent.conf-ban is külön kell engedélyezni, az iptables magában kevés. -
-
-
-
Nemrégen (2-3 hete talán) volt téma itt a topicban, hogy a torrent elég gyakran használ UDP protokollt is, így nem árt azt is megnyitni... Volt aki határozottan állította, hogy így több kapcsolatot hoz létre. Én személy szerint nem tesztelgettem, de betettem a firewall scriptbe, végülis elfér.
A többi sor pedig az alap (DROP) szabály miatt kell, az állítja be, hogy minden kapcsolatot eldobjon, kivéve azokat, amik lentebb direkt meg vannak nyitva.
-
Szerintem inkább így:
#!/bin/sh
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -A INPUT -p tcp --dport 51777 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p udp --dport 51777 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -j DROPDe egyébként az ecaddict féle S99rtorrent, megnyitja a szükséges portot, a torrent indításakor, és ha esetleg leállítod, akkor zárja is. Persze mivel általában nem szokás leállítgatni a torrentet a routeren, ezért maradhat így, fixen is. Szerintem a többség így használja. Én is...
-
-
mgrincs
tag
Szia,
Robsonn féle scrip generátor
Egyébként adott témában Ecaddict topiktárs is kifejtette már véleményét, nem kevés háttérinformációt megosztva. -
Lassan már ott tartunk, hogy szinte mindegy mi baja van a routernek, cseréljük le a tápot... :-))
Persze ez csak jó nekünk, sokkal egyszerűbb így az élet, mintha valóban a routerek döglődnének, csak érdekes, hogy szinte bármilyen hibajelenség van, mindig a tápnál kötünk ki a végén. -
ecaddict
senior tag
-
Olyan fw-t kell használni, ami hardverfüggetlen... Tehát amiből ugyanazt a file-t kell használni a V1, és a W-s routerhez is. Pl. DD-WRT Így jó eséllyel minden hackelés nélkül menne. Persze akkor, ha sikerül ugyanolyan kártyát szereznie. Valaki nem is olyan régen nekifogott ennek, kb. 2-3 hete, de nem rémlik, hogy referált volna az eredményekről. És mivel engem nem érint ez most, így nincs is sok kedvem visszakeresni :-)
-
Laca 012
őstag
Nagyon szeretném megérteni, csak ugye ez nehezen jön kicsit.
Most pl összehasonlítottam a 2 router ipkg list_installed kimenetét, és rájöttem, hogy a régin amin a php nem működött php-gd telepítés után, azon nem volt a libjpeg és a libpng csomag, amik feltelepítése után már nincs is az 500-as hiba!!!(Az S45php file-t ki is töröltem..)
Viszont míg a régin a ipkg 0.99.149-2 fut Az újon már a ipkg - 0.99.163-2 aminek pl az a hátránya, hogy az ipkg list_installed kimenete már nem írja minden mellé, hogy mi micsoda. Így hogyan tanuljon aki akar??
(Jó, például google persze)régi kimenete:
[root@WL-500gP root]$ ipkg list_installed
adduser - 1.10.3-1 - a multi-call binary for login and user account administration
audiofile - 0.2.6-6 - Misc Audio Libraries.
avahi - 0.6.24-2 - A system for multicast DNS service discovery, an implementation of Zeroconf.
bzip2 - 1.0.5-1 - Very high-quality data compression program
coreutils - 7.4-1 - Bunch of heavyweight *nix core utilities
cron - 4.1-7 - Standard vixie cron, with cron.d addition
cyrus-sasl-libs - 2.1.22-2 - Provides client or server side authentication (see RFC 2222).
dbus - 1.2.14-1 - D-Bus is a message bus system, a simple way for applications to talk to one another.
e2fslibs - 1.41.8-1 - Ext2 Filesystem Libraries
esound - 0.2.38-1 - The Enlighted Sound Daemon.
expat - 2.0.1-1 - XML Parser library
faad2 - 2.6-3 - Freeware Advanced Audio Coder
ffmpeg - 0.svn20080409-2 - FFmpeg is an audio/video conversion tool.
findutils - 4.2.32-1 - File finding utilities
flac - 1.2.1-1 - FLAC is a free lossless audio codec. This package contains the codec libraries and the command-line tools flac and metaflac.
gawk - 3.1.7-1 - Gnu AWK interpreter
gdbm - 1.8.3-2 - GNU dbm is a set of database routines that use extensible hashing. It works similar to the standard UNIX dbm routines.
glib - 2.20.4-1 - The GLib library of C routines.
grep - 2.5.3-1 - Global regular expression parser
ipkg - 0.99.149-2 -
ipkg-opt - 0.99.163-10 - The Itsy Package Manager
lame - 3.98.2-1 - LAME is an LGPL MP3 encoder.
libao - 0.8.8-1 - Cross Platform Audio Library.
libcurl - 7.19.5-1 - Curl is a command line tool for transferring files with URL syntax, supporting FTP, FTPS, HTTP, HTTPS, GOPHER, TELNET, DICT, FI
libdaemon - 0.13-1 - A lightweight C library that eases the writing of UNIX daemons.
libdb - 4.2.52-3 - Berkeley DB Libraries
libgd - 2.0.35-3 - An ANSI C library for the dynamic creation of images
libid3tag - 0.15.1b-1 - The library used for ID3 tag reading
libmad - 0.15.1b-4 - MPEG Audio Decoder library
libmms - 0.4-1 - A common library for parsing mms:// and mmsh:// type network streams
libmpcdec - 1.2.6-1 - Portable Musepack decoder library.
libogg - 1.1.4-1 - Ogg is a multimedia container format.
libpcap - 1.0.0-2 - PCAP Library
libshout - 2.2.2-2 - Library which can be used to write a source client like ices.
libsigc++ - 2.2.3-1 - libsigc++ implements a typesafe callback system for standard C++.
libtorrent - 0.12.5-1 - libtorrent is a BitTorrent library with a focus on high performance and good code.
libuclibc++ - 0.2.2-8 - C++ standard library designed for use in embedded systems
libvorbis - 1.2.3-1 - Ogg Vorbis compressed audio format.
libvorbisidec - cvs-20050221-2 - libvorbisidec is the integer-only ogg decoder library, AKA Tremor
libxml2 - 2.7.3-1 - Libxml2 is the XML C parser and toolkit developed for the Gnome project.
libxslt - 1.1.24-1 - An XML Stylesheet processor based on libxml2
lighttpd - 1.4.23-1 - A fast webserver with minimal memory footprint.
madplay - 0.15.2b-3 - MPEG Audio Decoder player
mc - 4.6.2-1 - Midnight Commander File Manager
mpd - 0.15.2-1 - Music Player Daemon (MPD) allows remote access for playing music.
mysql - 4.1.22-3 - Popular free SQL database system
nano - 2.1.10-1 - A pico like editor
ncurses - 5.7-1 - NCurses libraries
ncursesw - 5.7-1 - NCurses libraries with wide char support.
nmap - 5.00-2 - Nmap is a feature-rich portscanner
ntfsprogs - 1.13.1-1 - NTFS filesystem libraries and utilities
openldap-libs - 2.3.43-1 - Open Lightweight Directory Access Protocol
openssl - 0.9.7m-5 - Openssl provides the ssl implementation in libraries libcrypto and libssl, and is needed by many other applications and librari
pcre - 7.9-1 - Perl-compatible regular expression library
php - 5.2.10-3 - The php scripting language
php-fcgi - 5.2.10-3 - The php scripting language, built as an fcgi module
php-gd - 5.2.10-3 - libgd extension for php
php-mbstring - 5.2.10-3 - mbstring extension for php
php-mysql - 5.2.10-3 - mysql extension for php
phpmyadmin - 2.6.2-2 - Web-based administration interface for mysql
procps - 3.2.8-1 - PROCPS System Utilities
readline - 6.0-1 - The GNU Readline library provides a set of functions for use by applications that allow users to edit command lines as they are
rtorrent - 0.8.5-1 - rtorrent is a BitTorrent client for ncurses, using the libtorrent library.
samba2 - 2.2.12-1 - Lightweight Samba suite provides file and print services to SMB/CIFS clients.
screen - 4.0.3-2 - A screen manager that supports multiple logins on single terminal
scsi-idle - 2.4.23-2 - SCSI disks and a daemon that spins down drives when idle - kernel patch needed for spin-up
slang - 2.1.4-1 - S-Lang is a multi-platform library designed to allow a developer to create robust multi-platform software.
spawn-fcgi - 1.6.2-1 - spawn-fcgi is used to spawn fastcgi applications
speex - 1.2beta1-1 - Speex is an Open Source/Free Software patent-free audio compression format designed for speech.
termcap - 1.3.1-2 - Terminal emulation library
uclibc-opt - 0.9.28-13 - micro C library for embedded Linux systems
vnstat - 1.6-2 - Network traffic monitor with log
vsftpd - 2.2.0-1 - ftp daemon with an emphasis on speed and security
wavpack - 4.50.1-1 - WavPack is a completely open audio compression format providing lossless, high-quality lossy, and a unique hybrid compression m
xinetd - 2.3.14-8 - Highly configurable, modular and secure inetd
xmlrpc-c - 1.11.00-3 - A library providing modular implementation of XML-RPC for C and C++.
yafc - 1.1.1-2 - Yet Another FTP Client.
zlib - 1.2.3-3 - zlib is a library implementing the 'deflate' compression system.
Successfully terminated.Az újé pedig:
[root@WL-500gP root]$ ipkg list_installed
bzip2 - 1.0.5-1 -
cyrus-sasl-libs - 2.1.22-2 -
expat - 2.0.1-1 -
fontconfig - 2.5.0-0 -
freetype - 2.3.6-1 -
gconv-modules - 2.2.5-7 -
gdbm - 1.8.3-2 -
ipkg - 0.99.163-2 -
libdb - 4.2.52-3 -
libgd - 2.0.35-3 -
libjpeg - 6b-3 -
libpng - 1.2.39-1 -
libuclibc++ - 0.2.2-8 -
libxml2 - 2.7.3-1 -
libxslt - 1.1.24-1 -
lighttpd - 1.4.23-1 -
openldap-libs - 2.3.43-1 -
openssl - 0.9.7m-5 -
pcre - 7.9-1 -
php - 5.2.10-3 -
php-fcgi - 5.2.10-3 -
php-gd - 5.2.10-3 -
spawn-fcgi - 1.6.2-1 -
uclibc-opt - 0.9.28-13 -
zlib - 1.2.3-3 -
Successfully terminated.mindentől függetlenül grafikont még mindíg nem rajzol a vnstat..
-
Volt már, mikor valakivel órákig priviztem, aztán kiderült, hogy nem root a felhasználóneve, így a cron nem működött, mert a tutorial szerint a crontab így néz ki:
SHELL=/bin/sh
PATH=/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin
MAILTO=""
HOME=/
# ---------- ---------- Default is Empty ---------- ---------- #
*/1 * * * * root /opt/bin/run-parts /opt/etc/cron.1min
*/5 * * * * root /opt/bin/run-parts /opt/etc/cron.5mins
01 * * * * root /opt/bin/run-parts /opt/etc/cron.hourly
02 4 * * * root /opt/bin/run-parts /opt/etc/cron.daily
22 4 * * 0 root /opt/bin/run-parts /opt/etc/cron.weekly
42 4 1 * * root /opt/bin/run-parts /opt/etc/cron.monthly -
-
tlac
nagyúr
az kimaradt az előzőből, hogy várom a véleményed
sajnos, közben kiderült, hogy az umont -a nem működik, mivel nincs engedélyezve a kódban
# CONFIG_FEATURE_UMOUNT_ALL is not set
Config.in
config FEATURE_UMOUNT_ALL
bool "Support option -a"
default n
depends on UMOUNT
help
Support -a option to unmount all currently mounted filesystems. -
ecaddict
senior tag
Ha az /etc/fstab-bal automatikusan mountolódnak a partíciók, akkor reboot-nál ezeket szépen le is választja az oleg vagy ehhez is hackkelni kell?
Csak akkor lehet leválasztani a partíciókat, ha már semmilyen program sem használja, ergo előtte le kell állítani a programokat. A firmware pedig nem tudja, hogy a különféle programokat (amit extra te indítottál el) hogy kell leállítni (mi a procedura) ezt pl. az általam korábban többször is megadott script-el tudod megtenni. Használd a jobb felső részben lévő keresést.
Miután meg volt a flashfs save && flashfs commit && flashfs enable && reboot, törölhetem az /etc/fstab sort az /usr/local/.files-ból?Az /usr/local/.files azoknak a fájloknak a listája amit extra szeretnél a flash-be menteni amikor kiadod a flashfs save && flashfs commit && flashfs enable parancsot.
Azaz, ha azt szeretnéd, hogy később se tűnjön el a flashfs paracsok után az /etc/fstab ne vedd ki a /usr/local/.files-ból (hacsak nem kifejezetten ez a célod). -
tlac
nagyúr
az ipkg.sh install ipkg, innen telepíti az ipkg-t
http://wl500g.googlecode.com/svn/ipkg/az ipkg.sh install ipkg-opt pedig innen rakja fel az ipkg-opt-ot:
http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/szerintem az utóbbi a jobb, mert az felrakja uclibc-opt-ot is
(jól elbeszélgetik itt magamban)
-
-
-
Nem, ebből a verzióból csak egy van, ez egy exclusive relase volt. A mostani OLEG-nek ugyanolyan a kezelőfelülete, mint régen is volt. Semmit sem változott.
És igen, a gyári fw a 3-as verziótól így néz ki, mint a linkelt képen az látható volt.
-
Úgy nézett ki, mint a gyári?
A régi fw valóban úgy nézett ki, de azóta a gyári verzió már teljesen más lett.
És szerintem előnyére változott. :-) Valahogy így fest mostanában:
http://members.chello.nl/devilstrike/wl500gpv1-v2/wireless.jpg
Persze ez már igazán részletkérdés, végülis ezeket az fw-ket nem a kinézetük miatt használjuk :-)szerk: mellékesen jegyzem meg, hogy a fenti képen lévő fw is OLEG :-)
-
Ne foglalkozz vele, hogy beta, tökéletesen megy az...
Talán még most is az OLEG felhasználók vannak többen, de igazából nem tudom, sosem csináltam közvéleménykutatást :-))
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mostmár elég sokan áttértünk (mert én is köztük vagyok) Tomato-ra, pontosabban annak egy moddolt verziójára, ami támogat USB-t is. Ez valamivel felhasználóbarátabb, és sokkal szebb webes felülete van :-) -
Szia!
Az eredeti OLEG fejlesztése az 1.9.2.7-10 verziószámmal 2008.03.30.-án ért véget.
Az új OLEG-et itt találod.
A leírások tökéletesen működnek, az fw teljesen kompatibilis elődjével.
Annyi különbség azért van, hogy pl. SSH-t nem kell telepítened, azt alapból tartalmazza, és a webadmin felületről indítható. -
De igazából azt sem értem, hogy mi miatt lehet kevesebbet írni a flash memóriába?
A memória tranzisztorok sokasága... Szerintem ez minden memóriára igaz.
Akkor miért lenne kevesebb a flash memóriában lévő tranzisztorok élettartama, mint pl. a RAM-ban lévőké? Nem is beszélve arról, hogy egy PC memória sebessége MHz-ekben mérhető csak, viszont például egy TV készülékben sok GHz-en is működnek tranzisztorok, tehát sokszor nagyobb számban váltanak állapotot, mint egy memóriában, és mégis működnek akár 10-15 évig is.De végülis ez már nem vág teljesen ennek a topiknak a témájába, tehát nagyon nem is akarom ezt itt feszegetni. Csak úgy mellékesen említettem meg...
A végeredmény az, hogy én továbbra is bízom a flash memórában, ami csendesebb, és kevesebb áramot vesz fel, mint a HDD, és ebben az esetben nekem ezek a fontosak.
Engem sem zavar az alvásban, és a routert sem terheli annyira. :-) -
meone
tag
Azt a hibát kijavítottam.
Most ez a problémálya:
[root@001346178395 root]$ /opt/etc/init.d/S99rtorrent start
Starting rtorrent: rtorrent/opt/var/run/utmp: No such file or directory
[screen is terminating]
.Most hozzak létre egy könyvtárat neki vagy valami mást hiányól?
A Máik még mindig fenn áll.
Valahol máshol is baja van.
Bocsánat hogy íly puritánul belöktem a kódot.[root@001346178395 root]$ /opt/etc/init.d/S99rtorrent
Usage: /etc/init.d/rtorrent {start|stop|restart|force-reload} -
tlac
nagyúr
-
Digger
senior tag
Több hsz.-hez is hozzászólnék, de nem idézem mindet.
"szerintem egy merevlemeznek sem használ a hetekig tartó folyamatos üzem."
Tévedsz! Egy winyó halála, inkább a sűrű újraindítás!
Inkább pörögjön egy lemez, minthogy mondjuk egy óra múlva újra bekapcsolod. Nekem volt már dolgom olyan szerverrel, ami kb. 6 évig ment újraindítás és hiba nélkül! Azóta nem vagyok annál a cégnél, lehet, hogy azóta is megy!
Az indításkori hatalmas áramfelvétel szokta tönkretenni az elektronikát!A flash tárolókat sajnos nem lehet végtelenszer újraírni! Az élettartamát leginkább ez befolyásolja. Érdemes jó nevű gyártmányt venni. Állítólag a Kingston elég sokáig szokta bírni. Azért már annyit javult a gyártástechnológia, hogy ki merték adni az EeePc-t (ennek is flash tárolója van!) és gondolom azért legalább néhány évre szánták az élettartamát!
Én most raktam rá a 8G-s pen-t. Sajnos nem vagyok profi linuxos, és még sok dolgot be kell lőnöm rajta.
Talán egy másik fórumon aktív KGY-től olvastam (http://sctcs.seaky.hu/forum/), hogy ő USB HUB-ot és kártyaolvasót használ. Így több, máshonnan már kikopott SD, CF, MMC, stb. kártyát is tud hasznosítani. Például így egy 512-es CF kártyát lehetne swapnak és lognak tenni, míg egy nagyobb pen-re az adatokat. Így ha ez a sűrű írástól tönkremegy, könnyű pótolni, és a fontosabb adatok biztonságosabb helyen vannak! -
Gondolkodtam még alternatívaként 1,8"-os HDD-n, de végülis most PenDrive mellett döntöttem. Aztán ha mégis meghal a pendrive is, akkor lehet, hogy a következő az lesz.
Annak kisebb az áramfelvétele mint a 2,5"-osnak, és gyorsabb mint a pendrive.
A lehetőségek végtelenek... :-) -
World-Soft
senior tag
Ja én nem feltétlen a syslogra gondoltam csak, hanem a webszerver, stb. logokra is.
Gondolom azok nem RAM-ba mennek.ecaddict:
"Miteck 4 portos hub-al használom"
Ez azt is jelenti, hogy az USB Rack-nek már nem is kell külön táppal rendelkeznie?"viszont amióta így meg a router, soft reboot-hoz le kell húzzam az USB csatit"
Mármint a HUB esetén ha reboot-ot nyomsz, akkor ki kell hózni a hub-ot a routerből?
(kerestem a hozzászólásodat, csak nem találtam...)Zoli
-
ecaddict
senior tag
A log csak addig megy a RAM-ba amíg át nem teszed, hogy máshova menjen. Utána pl. az /opt/var/log/messages-be megy. Az /opt/etc/init.d/S05syslogd leállítja a syslogd-t, átmásolja az /opt/var/log/messages-be majd újraindítja átírányítva. Hetekig tartó log aligha férne el a RAM-ba.
Nálam az opt/etc/init.d/S05syslogd#!/bin/sh
#
# Startup script for syslogd
#
# Stop myself if running
if [ -n "`pidof syslogd`" ]; then
killall syslogd 2>/dev/null
fi
if [ -f /tmp/syslog.log ] ; then
# copy content of original syslogd to new syslog.)
cat /tmp/syslog.log >> /opt/var/log/messages
# remove old syslog.log
rm /tmp/syslog.log
fi
if [ "$1" != "stop" ] ; then
/sbin/syslogd -m 0 -O /opt/var/log/messages -S -l 7
fi:
-
World-Soft
senior tag
Szia!
Köszi a választ.
Viszont akkor hogyan tovább, mert a másik 2 partícióra csak ezt kapom.
e2fsck /dev/discs/disc0/part1
e2fsck 1.38 (30-Jun-2005)
Couldn't find ext2 superblock, trying backup blocks...
Superblock has an invalid ext3 journal (inode 8).
Clear<y>? n
no
e2fsck: while checking ext3 journal for /dev/discs/disc0/part1
e2fsck /dev/discs/disc0/part2
e2fsck: while trying to open /dev/discs/disc0/part2
Could this be a zero-length partition?
e2fsck /dev/discs/disc0/part3
e2fsck: while trying to open /dev/discs/disc0/part3
Could this be a zero-length partition?
mount /dev/discs/disc0/part3 /mnt
mount: Mounting /dev/discs/disc0/part3 on /mnt failed: Invalid argumentElőre is köszi a segítséget.
Zoli
-
Igen... bennem is felmerült, hogy talán meggyorsítaná a pendrive műveleteket, ha nem kéne a journal file-t is írkálni állandóan.
Gondoltam csináljunk ext2-t.
Az fdisk-ben kerestem, de nincs. Ekkor létrehoztam gépen "egyéb" programmal a particiókat, visszatettem a routerbe a pendrive-ot, majd ismét nem sikerült működésre bírni.
Aztán feladtam, és maradt az ext3... -
szacsa999
csendes tag
Szia!
Oleg firmware van fennt. Azt irtad a gyári is tudja, de nem találok csak FTP server beállitásokat, nekem FTP kliensre volna szükségem. Oleg firmware-hez milyen FTP kliens létezik? Nincs valami hasonló grafikus beállitási lehetőség, mint total commander...
Esetleg ami egy log file-ból behúzná a letöltendő file-ok listáját...Köszi a segitséget
-
Tizio
tag
köszi miután írtad factory deflaut-ra álitást megcsináltam. ez még önmagába nem hozott eredményt mint azt már többször megettem, de kiírta hogy nincs kapcsolat a wan porton, na mondom szar a kábel, csere űzi ugyan az. és basszus de láma vagyok, a modem reset mindig elmaradt. reset után sip-sup minden oké.
hálásan köszönöm ugyanis valójába erről jutott eszembe a modem reset.
nem adom fel oleg megy vissza a route-ra.
-
Tizio
tag
Nagyon köszi, mindjárt ki is probálom csak vissza teszem a .10 verziót
kipróbáltam a .9 ver is de ott is ugyanez volt a gond.
mérgemben hogy nem találom a probléma okát le akartam szedni az oleg-t, na itt el is véreztem, hiába nyomtam a reset gomb azt táp be nem tudtam alapra álltani.
mint kiderült az oleg-nél ez nem muxik, legalábbis ezt írják mindenfele, és nekem se ment.
Még egyszer köszi a linkért, min ki is próbálom. -
Tizio
tag
-
Egon
nagyúr
Ilyen opció már az ezeréves, óccsó Ovislink routeremben is van.
Némi okosság:
"A hamis forráscímek szűrése, a direkt broadcast célú csomagok eldobása és a sávszélesség-korlátozás a leghatásosabb eszközök a DoS támadások elleni védekezésben. Nemcsak a támadások kivédése, hanem azok azonosítása és a forrás feltérképezése is fontos feladat. A számlázás és a naplózás ebben segít, megvalósításához csak egy kulcsszót kell hozzáadni a konfigurált szűrőkhöz. Bizonyos esetekben a teljes szűrés, illetve a sávszélesség-korlátozás nem elfogadható az ügyfél számára. Ilyenkor a szűrőket nem csomageldobásra, hanem csak számlálásra és naplózásra konfiguráljuk. Az így keletkező adatokat scriptek értékelik ki és támadás észlelésekor a támadó csomagok eldobását megvalósító szűrők kerülnek aktiválásra."
-
hanog
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest