-
PROHARDVER!
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
vargalex #8898 üzenetére
Akkor valami vi /etc/hosts paranccsal tudom ezek szerint szerkeszteni ha minden igaz
Na közben meg is szerkesztettem.
Arra valakinek ötlet, hogy miért lehet:
uTorrentben egy torrent hozzáadásakor 185/18 seed/peer van, míg ugyanezt hozzáadva az rtorrenthez 0/0Illetve a magyar ékezetes karaktereket hogyan lehet életrehívni rtorrent-tel. Átraktam egy már előzőleg utorrenttel letöltött könyvtárat seedre rtorrentbe, de elkezdte újra letöltögetni, mivel 50% körülre hozta ki a kész állapotát. Ahogy megfigyeltem azokat a fájlokat kezdte újra letölteni, amelyekben ékezetes karakterek szerepelnek. Az ékezetes betűk helyére krix-kraxokat tett.
-
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #8890 üzenetére
Hi!
Nem is írtam olyat, hogy így hivják az interface-t.
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
vargalex #8889 üzenetére
"Ezek szerint nem az rTorrent-et, hanem az rTorrent GUI-t frissítetted. Csak a pontosítás miatt"
Na ebből is látszik mennyire vagyok jelenleg képben
Nem érdekes, hogy Asus-ként nem érem el. Jó lesz a https://my.router is
Amúgy a system32/drivers/etc/host fájlra gondolsz? Mert ott nálam nincs my.router-es sor. De mint ítam nem érdekes az asus-os, ha a másik működik rendesen.A vnstat-os móka gondolom azért van, mert ki van lőve routerben a wlan, így a sorrend eggyel elcsúszott a kiosztásnál. De csak az adatok kijelzésénél. A számlálás működik rendesen csak a wlan-os részen kell kattintgatni jelenleg. Ez sem okoz problémát, de majd ha később zavar és talán képbe kerülök majd megcsinálom a módosítást
-
-
-
vargalex
félisten
Hi!
Ezek szerint nem az rTorrent-et, hanem az rTorrent GUI-t frissítetted. Csak a pontosítás miatt. Ha asus-ként nem éred el, akkor javaslom vedd fel az etc/hosts file-ba. Egyszerűen másold le a my.router sort és írd át. Gondolom ilyen lesz: 192.168.1.1 Asus
A vnstat-nál valószínűleg wlan esetében nem eth1 az intefrace. Azt módosítani kellene.
-
AtHoS
nagyúr
Na tegnap sikerült szakítanom magamra egy órácskát és beüzemeltem a wl500w-t Image fájlok használatával. wl500w-sített felületet is ráraktam
rtorrentet frissítettem simán TC-ben másolgatva (sajnos MC-ben valamiért nem működnek úgy a billentyűk ahogy kéne) a 2.5-ös verzióra illetve a plugineket is hozzáraktam. Most elindítottam egy letöltést és a tracker jelzi is, hogy aktív vagyok.
ewget-et is beraktam, működik a letöltés vele de még majd beleszerkesztem a wl500w-sre tervezett menübe, mert ugye ez még nem elérhető onnan.
A vnstat wlannál jelzi az eth1 forgalmat (wlan kikapcsolva, mert nincs rá egyelőre szükségem), de ez nem izgat, jelzi így is a forgalmazott adatmennyiséget ennyi meg elég nekem
Egyelőre rendben van minden. Azt már viszont megtapasztaltam, hogy https://asus címre nem érem el a routert és így a https://my.router -t kell használjam.
Köszönöm a hasznos információkat. Gondolom jövök még majd kérdezgetni később
Egyelőre próbálom ahogy időm engedi összeírogatni a napi szinten használatos parancsokat a topicot elejétől kezdve átolvasással. Pl. processzek elindítása leállítása, stb... Lesz pár hét majd mire végzek, főleg, hogy csak kevés időt tudok ennek szentelni
Mivel linux eddig kimaradt az életemből ezek ismeretlenek jelenleg számomra
-
Badb0y
addikt
válasz
Intruder2k5 #8882 üzenetére
Ment pü, kívülről sehogysem érem le, belülről teljesen jól akor is ha a dyndns-t használom, akkor is ha a https://asus-t.
-
válasz
djtrancevo #8883 üzenetére
Az Automount-ot kapcsold ki, a Run After Mounting-ból vedd ki a scriptet, az nem kell oda...
Főleg úgy nem, hogy közben az Init-ben is mountolsz egy másik scripttel.
Szóval az init-be meg ezt tedd:sleep 10
swapon /dev/discs/disc0/part2
mount /dev/discs/disc0/part1 /opt
i=0
while [ $i -le 30 ]
do
if [ -d /opt/etc ]
then
break
fi
sleep 1
i = `expr $i+1`
done
mount /dev/discs/disc0/part3 /opt/etc/samba/Share
i=0
while [ $i -le 30 ]
do
if [ -d /opt/etc ]
then
break
fi
sleep 1
i=`expr $i+1`
doneHa ezután sem jó, akkor dobj be ide egy
fdisk -l
és egy
df
kimenetet.
-
djtrancevo
csendes tag
válasz
djtrancevo #8812 üzenetére
Hali mindenkinek!
Megpróbáltam az egészet pendrive helyett USBs HDDvel de vhogy nem akar menni a dolog. HDDt routeron felparticionáltam, notira kötve ghosttal ráraktam az imageokat, visszateszem routerra, reboot, de nem mountolja fel a particiókat.Tomato-ban USB and NAS-nál a Run after mounting szekcióba beraktam az alábbi sorokat, ahogy itt a fórumon olvastam:
for i in `ls /mnt/`
do
tstfile=/mnt/$i/etc/init.d/rc.unslung
[ -f $tstfile ]&&mount --bind /mnt/$i /opt&&/opt/etc/init.d/rc.unslung
doneInit scriptem pedig ez:
swapon /dev/discs/disc0/part2
mount /dev/discs/disc0/part1 /opt
i=0
while [ $i -le 30 ]
do
if [ -d /opt/etc ]
then
break
fi
sleep 1
i = `expr $i+1`
done
mount /dev/discs/disc0/part3 /opt/etc/samba/Share
i=0
while [ $i -le 30 ]
do
if [ -d /opt/etc ]
then
break
fi
sleep 1
i=`expr $i+1`
doneHa kézzel próbálom mountolni a particiókat SShn keresztül mount /dev/.........stb. paranccsal, akkor nem ir semmi hibaüzit de a particiót nem mountolja.
Valakinek valami ötlete?
Elöre is köszi!!! -
- Esetleg a tracert vagy traceroute megtalálja?
Ez nem tom miXP alatt cmd (DOS) ablakba:
tracert badboy.dyndns.org
Vagy természetesen cserélendő a megfelelő címre. De ha ping válaszol, akkor semmi szükség rá... Ez akkor jó, ha letiltottad a WAN oldali ping választ, ebből akkor is kiderül, hogy él-e a domain.
- Sehogyan sem éred el? (webadmin, lighttpd, SSH)
Ezt kívülről el lehet ? Mert belülről természetesen mindent elérek.Ha megfelelően be van állítva, akkor igen, elérhető kintről is.
Egyébként, ha most semmilyen formában nem éred el a routert, akkor természetesen nincs további ötletem... Ki kell várni, még hazaérsz.
-
Badb0y
addikt
válasz
Intruder2k5 #8871 üzenetére
Otthonról elérem rendesen mint a https://asus meg a dyndns-re beregelt címmel is. De most nem vagyok otthon, és a dyndnses címmel nem tudom elérni, attól függetlenül megy otthon a torrent.
- Esetleg a tracert vagy traceroute megtalálja?
Ez nem tom mi- Firewall beállítások?
Ghostos vagyok oleges, az van, amit leírtatok az FW-ben.- Sehogyan sem éred el? (webadmin, lighttpd, SSH)
Ezt kívülről el lehet ? Mert belülről természetesen mindent elérek. -
Laca 012
őstag
Itt próbáltam állítani, de ezekre a beállításokra nem reagál.. gondolom szokás szerint marad a parancssor és a config file.. Meg régen talán transmission-nál be lehetett lőni, hogy a klienst uTorrentnek látszódjon a seeder/peer listában. Illetve a küldött számítógépnevet is be lehetett állítani. Ezzel a webUI-val ez sem megy. Erre van valami infó esetleg?
-
Laca 012
őstag
válasz
ecaddict #8863 üzenetére
Oké, csak nem szokott... Meg a futó alkalmazások között sem mutatta, hogy mi használna annyit. Aztán csináltam egy reboot-ot, és megjavult. Majdnem legalábbis..
Szóval reboot után a használt memória 59xxxkB, és az rtorrent ahogy elkezd seedelni, tolja be a memóriába a feltöltenivalót. ha leállítom az rtorrentet, akkor nem növekszik tovább.
Úgy megáll mint a cövek. Aztán ha újra elindítom a torrentet, és elkezd tovább tölteni, akkor megint megy, addíg, míg a memória be nem telik. Akkor aztán hozzányúl a swap-hoz is, de csak épp elkezdi enni, és ott megáll.
Kérdés: nem lehet bekorlátozni, hogy az rtorrent mennyi adatot gyorsítótárazzon be?
Felőlem ehet 100MB-ig amennyit akar, csak a swap-hoz ne nyúljon már ha nem muszáj..
Ami még furcsa,hogyha elérte ezt az állapotot és kilövöm az rtorrentet, akkor miért nem ürül ki a memória?? -
Gabriell1974
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #8873 üzenetére
A tomato felment és admin adminnal beengedett.
Mára feladom köszi a segitséget. Holnap este folytatom. Jó8 mindenkinek. -
Gabriell1974
csendes tag
válasz
Nem tudom mi lehet a gond ezzel az uj oleg féle firmwarével mert ujrahúztam megint mind a 11 lépést és ugyan az a gond nem enged be admin admin-al. Már 2 napja csak ezzel szarakodok már 1 kicsit unom lehet beleálitom a csavarhúzót. A tomatot is probáltam felrakni de az viszont nem megy fel csak valamelyik és az sem enged be.
-
Gabriell1974
csendes tag
válasz
Sajnos nem enged be, pingelni lehet és az jó de nem enged be.
-
válasz
Gabriell1974 #8872 üzenetére
Igen, huzamosabb ideig... (5+ másodperc)
Ha továbbra sem jó, akkor tedd fel újra a firmware-t. Persze így csak TFTP-n tudod megoldani.
-
Gabriell1974
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #8870 üzenetére
Szia. Köszi ezt probálgatom de semmi sajna. Hard reset bekapcsolt állapotban nyomni a reset gombot?
-
-
válasz
Gabriell1974 #8865 üzenetére
Név: admin
Jelszó: adminHa ezt nem fogadja el, akkor Hard Reset, majd próbáld ismét..
-
Badb0y
addikt
válasz
Intruder2k5 #8868 üzenetére
Eljöttem otthonról, és mondom kipróbálom a dyndns-es router elérést. Otthon sikerült, de most nem azon a hálózaton vagyok, és nem akarja elérni... Miért nem vajon? Rendesen írom be, hogy https://xyz.dyndns.org, de semmi
-
smb.conf file-ba tedd ezt:
force user = root
Nem a global szekcióba kell, hanem alatta a megosztáshoz...
Feltételezem azért kell ez, hogy tud Windows alól törölni a torrent adatokat, és ne kelljen MC-zni. Arra ez a megoldás... Ha mégis a 777-re van szükséged, akkor sorry, azt nem tudom! -
ntz
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek lenne ötlete, mit állítsak át, hogy az rtorrent a fájlokat ne 755, hanem 777 -es jogokkal hozza létre?
Nézegettem én az /rtorrent/addtorrent.php-t, mivel ennek a kódjában találtam a chmod-ra utalást, de nem igazán tudok vele mit kezdeni.Előre is köszi.
Zoli
-
Tizio
tag
Sziasztok!
szeretném megkérdezni hogyan szüntessem meg az írás védelmet ext3 particion, amit valahogy a router hozott össze.
egyetlen módon tudok írni a lemezre ha lehúzom és win alól az ext2 volume managert használom, de sajnos ez csak addig van amíg a windows alatt van amint vissza kerül a router usb portjába a hiba ismét van.
Összetevők: asus wl-500gp, oleg frimware és Intruder2k5 féle program packja meg ilyen féle baromságokat ír hogy megtelt a lemez. (500Gb/235Gb foglalt)= kb a felén nincs semmi)
total commander alól is probáltam, nem ment, lefagy.
oda még ezt is bedobtam: chmod 755 /usr/local/sbin/post-boot , de csak hiba üzi jött hogy nem írható.ez is volt: chmod 777 /opt/etc/samba/Share
köszi minden hozzászólást
-
ecaddict
senior tag
válasz
Laca 012 #8858 üzenetére
Az, hogy 128 MB RAM-al is használ swap-ot teljesen normális. Olyannyira, hogy nem is számoltam ezzal a lehetőséggel amikor az ewgets-et írtam és el is rontottam (ilyenkor teljes egészében hiányzik a swap-os körcikk diagram mert az eleje ua. mint a vége lévén 360 fok = 0 fok sin/cos szempontból). Azóta már javítottam, de majd csak amikor egy nagyobb fejlesztést adok ki (és jó eséllyel lesz ilyen) majd abba teszem bele.
Ha nagyon sok memória van a swap-ba a router az abszolult nem használt dolgokat teszi ki. Szabad memória meg azért van mindig mert, ha hirtelen kell legyen. Egyébként nagyon meglátszana a hatásfokon, ha akkor kezdene el swap-olni amikor már abszolult elfogyott a memória és hirtelen kell.
Nagyjából minden oprendszer fenntart valami minimum szabad memóriát. Anno amikor ezt WinNT-n nézegettük 4MB volt. Azóta megugrottak a memória méretek, így vsz ez is, de az elv az valószínűleg maradt.
-
pojzon
tag
válasz
Laca 012 #8852 üzenetére
Köszi az infót, szépen feljegyeztem a parancsok között.
Amúgy belőttem a procit is meg a ramot is és eddig minden megy rendesen, a samba-ról való másolás 3mb/s-ről 3,6-3,65mb/s-re javult, szal nem olyan rossz dolog ez.
Valaki elmeséli nekem, hogy miféle ez az nfs? Ugyan úgy használható mint a samba, vagy ahhoz a jelenlegi konfigot át kéne buzergálni hozzá?
-
vargalex
félisten
válasz
Laca 012 #8853 üzenetére
Hi!
Én konkrétan a RAM húzásra gondoltam! (De félreértelmeztem, mert látom, te a CPU húzásával együtt említed.) Elvileg annak az USB-n mért sebességéhez nem kellene köze legyen. Gyanítom hdparm-al nem a RAM-ba olvas, hanem a dev/null-ba.
Egyébként az általam írt eredményt is egy pendrive produkálta. (Konkrétan 8GB-os Kingston DT-100. Lehet, hogy itt már a router USB-je a szűk keresztmetszet, ki kellene próbálnom az AData PD7-el is.)Ja, és egyébként, ahogy most üzemel az az underclock (vagy downclock).
-
Laca 012
őstag
válasz
ecaddict #8856 üzenetére
Én alapból a 264MHz-hez is javaslok hűtést. (természetesen minél nagyobbat és passzívat! Nem szeretem a zajt!)
Az sosem árt, főleg nyári melegben..
Nem tudom mitől ilyen nagy a szórás, de ezek hasonló értékek, mint amit 264MHz-en mértél nem?? Azért az kicsit furcsa, hogy semmi változás..
Más:
Most bedobtam az rtorrentbe egy már win/uTorrent alatt letöltött 46,6GB-os torrentet, maga a torrent file is elég nagy volt(457kB)
nTorrenten nem is sikerült a torrentfile-t megnyitnom, csak webUI-val amit nem igazán értek.
A CPU-t ellenőrzés idején 75-86%között terhelte, és igazán nem tudom ennek a torrentindításnak tudjam-e be, de a 128MB RAM ellenére most használ swap-ot a router..mégpedig168kB-ot, pedig a ram-ból is van még 2MB szabad ...
Mondjuk azt nem látom mi eszi meg.. -
-
ecaddict
senior tag
válasz
Laca 012 #8854 üzenetére
300MHz milyen hűtéssel? Egyébként nekem terhelten nagyon szórnak az adatok és ami furcsa nem kisebb a sebesség, hanem nagyobb (128 MB RAM):
for i in `seq 0 9` ;do /opt/sbin/hdparm -tT /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/disc;done
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/disc:
Timing cached reads: 84 MB in 2.05 seconds = 40.98 MB/sec
Timing buffered disk reads: 34 MB in 3.15 seconds = 10.79 MB/sec
Timing cached reads: 78 MB in 2.01 seconds = 38.81 MB/sec
Timing buffered disk reads: 32 MB in 3.15 seconds = 10.16 MB/sec
Timing cached reads: 82 MB in 2.00 seconds = 41.00 MB/sec
Timing buffered disk reads: 32 MB in 3.16 seconds = 10.13 MB/sec
Timing cached reads: 94 MB in 2.01 seconds = 46.77 MB/sec
Timing buffered disk reads: 32 MB in 3.15 seconds = 10.16 MB/sec
Timing cached reads: 82 MB in 2.03 seconds = 40.39 MB/sec
Timing buffered disk reads: 32 MB in 3.17 seconds = 10.09 MB/sec
Timing cached reads: 92 MB in 2.02 seconds = 45.54 MB/sec
Timing buffered disk reads: 30 MB in 3.22 seconds = 9.32 MB/sec
Timing cached reads: 94 MB in 2.02 seconds = 46.53 MB/sec
Timing buffered disk reads: 28 MB in 3.15 seconds = 8.89 MB/sec
Timing cached reads: 82 MB in 1.99 seconds = 41.21 MB/sec
Timing buffered disk reads: 32 MB in 3.18 seconds = 10.06 MB/sec
Timing cached reads: 94 MB in 2.02 seconds = 46.53 MB/sec
Timing buffered disk reads: 32 MB in 3.17 seconds = 10.09 MB/sec
Timing cached reads: 82 MB in 2.03 seconds = 40.39 MB/sec
Timing buffered disk reads: 30 MB in 3.00 seconds = 10.00 MB/sec
nvram get sdram_config
0x0062
nvram get clkfreq
264
nvram get sdram_init
0x0011 -
Laca 012
őstag
Intruder2k5!
Nem sikerült azóta sem megtalálnod ezt a WebUI-t?
Tényleg elég sokrétűnek átláthatónak és design-osnak látszik..
Keresem-keresem, de nem akadok rá. Igaz beta verzió, lehet süllyesztőben végezte.. -
Laca 012
őstag
válasz
ecaddict #8850 üzenetére
Igazad van, a mérés így a legpontosabb, illetve akár az is beleszólhat, hogy hdd esetén a lemeztányér közepén avagy külső részén megy a fej... tehát pl pendrive esetén ez az eltérés sincs. (jó-jó! tudom, hogy a hdd sokkal gyorsabb mint az usb, tehát jelen esetben annyira nem számít hol a fej
)
De kezd izgatni, hogy CPU+RAM húzva NFS-en mi lehet a sebessége...Viszont az "overclock" kifejezéssel vitatkoznék picit!
Véleményem szerint ha egy processzort azon az órajelen használunk, amire gyárilag kitalálták, az szerintem nem overclock!! Jól néznénk ki, ha a hosszú élet reményében a 2magos asztali 3GHz-es procimat 2,6GHz-en kellene használnom!!
Itt ugye nem a gyári érték felett, hanem a gyári értéken szeretnénk a procit járatni!
Ahogy most üzemel az nem az overclock, hanem "lessclock" ?!Huhh... Azért ez kemény volt, hogy így 4-en nekemszegeztétek, de igazatok van, aki A-t mond mondjon B-t is!
-
Laca 012
őstag
válasz
vargalex #8849 üzenetére
A ramhoz akkor van köze, ha húzod az órajelet, mert gyárilag 400MHz-es chipekkel van szerelve a v1-es router, 128MB esetén pedig általában 333-as samsung chipek kerülnek bele, tehát nem (csak) az értékekhez van köze, hanem a további stabil működéshez.
A samsung adatlapján olvastam, hogy a 400MHz-es chipek tulajdonképpen 200MHz-es órajelet kapnak, a 333MHz-esek pedig 133MHz-et. namost ez esetben lehet 150MHz-en nem biztos, hogy igazán stabil a működése.
A sebességértékek amiket mellékeltem nem tőlem származnak, és ha jól olvastam elvileg egy pendrive sebességemelkedését mutatja. A %-os gyorsulás az amire rá kívántam világítani, tehát elvileg ezzel a gyenge konfigurációval is kb.20%-os gyorsulást ért el. Kíváncsi vagyok, a ti meghajtótokkal mit mutat. -
Laca 012
őstag
Ez rendben van működő routernél, de arra gondoltam ha túlhúzod, és nem indul a router, akkor nem tudsz nvramot törölni, recovery módba állni...stb, mert a CPU nem működik a hibás beállítás miatt (fagy-áll a router), tehát max akkor működne, ha hiba esetén automatikusan visszaállítaná alap 264MHz-re a CPU-t. Akkor pláne meg már visszaállítani sem kellene, nyílván, mert akkor már ő megtette.
Azt gyanítom(lehet tévedek), hogy ilyen védelmi funkciók nincsenek benne a firmware-be. Ez nem ugyanaz, mint amikor asztali gépet tuningolsz, aztán ha nem indul, akkor alaplapi elem ki-be és az alap bios indítja a procit, automatikusan érzékelve a gyárilag megadott órajelen. -
ecaddict
senior tag
válasz
Laca 012 #8846 üzenetére
Nem húztam az órajelen semmit,
/opt/sbin/hdparm -tT /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/disc
ezt adja (aega command line, web-en keresztül)/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/disc:
Timing cached reads: 92 MB in 2.00 seconds = 46.00 MB/sec
Timing buffered disk reads: 32 MB in 3.03 seconds = 10.56 MB/secKövetkezőre meg ezt:
Timing cached reads: 92 MB in 2.01 seconds = 45.77 MB/sec
Timing buffered disk reads: 26 MB in 3.14 seconds = 8.28 MB/secAztán meg ezt:
Timing cached reads: 90 MB in 2.00 seconds = 45.00 MB/sec
Timing buffered disk reads: 32 MB in 3.00 seconds = 10.67 MB/secés így tovább.
Azaz, hogy ezt korrekt módon lehessen mérni:
1, Mindent le kell állítani
2, Lokálisan (SSH-n) kell nézni
3, Érdemes ciklusban mérniAmúgy meg NFS-t használva kb 40%-al gyorsabb mint Samba-val a procin húzva meg max kb. 15% és vagy megy vagy nem és hosszú távon az ionok mozgása miatt tönkreteheti a procit.
Angolul tudóknak a kulcsszó googli barátunkhoz: overclock, ion movement/migration stb. -
pojzon
tag
válasz
Laca 012 #8846 üzenetére
Köszi az infókat, a proci állítást már megleltem a fenti linken, csak a ramálltás nem volt világos.
A kérdés, hogy a ram órajelének visszaállítása miképp megy?
Illetve te tettél rá bordát a proccra?
Ugyan selyetem, hogy láma kérdés lesz, de ezt meg is jegyzi a router, nem kell minden restart után beirogatni ugye?
-
válasz
Laca 012 #8846 üzenetére
Vissza lehet állítani..
Csak kell hozzá: wl500g-clear-nvram.trx, wl500g-recover.trx, legfrissebb WL-500gP v1 gyári firmware, Asus Recovery Utility vagy egy tFTP progi..helyreállító fájlok
Download rész alatt tudod a legfrissebb gyári firmwaret leszedni -
Laca 012
őstag
Ha a CPU-t feltornászod 300MHz-re, a RAMok elérési idejét bedig átállítod 2,5 helyett 2,0-ra akkor ilyesmi gyorsulás lehetséges:
előtte:
/dev/discs/disc0/part3:
Timing buffered disk reads: 26 MB in 3.08 seconds = 8.44 MB/secutánna:
/dev/discs/disc0/part3:
Timing buffered disk reads: 32 MB in 3.02 seconds = 10.60 MB/secVégülis ez is valami..
Hozzátenném, hogy nem mindegyik RAM tudja ezt (főleg 128MB-os bővítés után), és írtak olyat, hogy 280MHz felett instabillá vált a router, tehát csak óvatosan! Azt pl. nem tudom, hogy ha valaki túlhúzza és megfagy a router, vissza tudja-e állítani valahogy!!
Ha elszántad magad:nvram set clkfreq=300,150
nvram set sdram_config=0x0022
nvram set sdram_ncdl=0
nvram commit
reboot -
pojzon
tag
Noh végül Broadcom lett a választás eredménye, már csak meg kell érkeznie és akkor lehet buherálni.
Egy olyasmi jutott eszembe egy külhoni teszt olvasása közben, hogy ha igaz, akkor a v1-esben lévő proci az 300Mhz-ig van hitelesítve, de csak 262Mhz-en jár akkor nem lehetne valahogy "tuningolni" a szerkezetet vajon, met az a plusz cirka 40Mhz biztos gyorsítana a működésén.
-
ecaddict
senior tag
Már elég régen tettem fel akkor anno működött a router saját web-es felületéről a firmware frissítés. Az Oleget ugyanúgy lehetett frisíteni mint a gyárit. Azóta is mindig így teszem fel. Mondjuk már jó ideje az új Oleg-et használom.
Néhány release óta már a flash beállításokat (/usr/local) is megtartja.
Ha ez nem megy akkor van egy firmware restoration tool ill lehet még tftp-t használni.
Ehhez leírás:
A 11. pontban lehet feltenni az új firmware-t (bármilyet). -
Haby
tag
válasz
ecaddict #8834 üzenetére
Szia.
Olvastam az Asus wl500gp routerről a cikket amit be linkeltél de nekem nem működik.
Az a gond, hogy úgy tettem ahogy írták a cikkben , de én nekem nem frissíti a firmware-t elindítottam ahogy írták az asus update.1.9.2.7-10-es firmware-t de nem csinál semmit, nem frissíti be magát, 192.168.1.1-es config oldal sem jön be, majd kb 20 perc várakozás után reseteltem és utánna bejött a 192.168.1.1 és vissza állítottam a beállításokat. A kérdésem az lenne hogy mi lehet a baj? Jah és a firmware verziónál nekem az 1.9.7.2-őt ír ki.
Segítségedet előre is köszi. -
SharpSA
veterán
Sziasztok!
Rég jártam erre és örömmel látom, hogy van újabb, talán jobb firmware. Feltoltam ezt a Tomato-t, viszont nem találok benne olyan lehetőséget, hogy MAC cím alapján kiosszam az ip címeket. Vagy vak vagyok...
A másik kérdésem az lenne, hogy tudtok-e ajánlani egy jó torrent klienst telepítési leírással?Előre is köszönöm a segítségeket.
-
ecaddict
senior tag
Oleg: http://logout.hu/cikk/asus_router_okositas_a-tol_z-ig/bevezetes.html
Letöltés: http://code.google.com/p/wl500g/downloads/list
Ebond:http://asus.ebond.hu/page/5/
Jóval több mint 1 éve használom az Oleg variánsokat eddig semmi gondom nem volt vele.Nekem nem nagyon hiányzott még belőle semmi. Vagy ha igen, akkor megkeresetem a neten vagy megírtam.
-
vargalex
félisten
Hi!
Akkor csak a directory-t módosítsd, ahogy írtam.
Illetve még érdemes ellenőrizni, hogy a lighttpd alatt lévő vnstat könyvtárban (vnstat frontend) lévő config.php-ban is helyes legyen a $data_dir. Ha nem vagy biztos benne, hogy hol találod, akkor a
find / -name vnstat.php
remélhetőleg csak egy útvonalat fog neked adni. Na, abban a könyvtárban találod a config.php-t is.Alex
-
Haby
tag
Sziasztok, wl500gp v1-esem van segítséget szeretnék kérni már hamarabb is írtam de semmi választ nem kaptam, tehát melyik firmware-t ajánlanátok és a frissítéshez meg a torrent beállításához szeretnék kérni valami leírást hol találok ilyet?
Segítséget előre is köszi. -
nandris
aktív tag
Például: Töltsd le innen,az utolsó előtti file-t.( tomato 1-25 8632) Töltsd fel az asus restoration tool-lal, (a gyári lemezen megtalálható) A gépeden az ip-t rakd fix 192.168.1.2-re az alhálózati maszk 255.255.255.0 a többi rublika üresen marad. A routert hozd alap gyári állapotba, utána kábel kihúz, fekete gomb benyom, és nyomva tart, áram kábel bedug 5-6 másodperc elkezd villogni a router, és indítható a feltöltés.
-
pojzon
tag
Nos elbizonytalanodtam kicsit, mert találtam mind Broadcom, mind Atheros karit, ami elvileg jó lenne bele, de nem tudom eldönteni, hogy melyik az amelyik biztosabban fog menni.
Google-t feltúrva egy linux hegesztős oldalra bukkantam, ahol pont hasonló témával foglalkoztak és ott olyasmit írtak, hogy az Atheros az jobb választás, mert hogy stabil meg minden a kari. Csak ugye azért annyira nem olcsóak, hogy mind2-ből vegyek egyet-egyet és kísérletezzek.
Pls valaki tanácsot!
-
pojzon
tag
Nameg még olyan kérdés, hogy broadcomból mind1, hogy melyiket csak broadcomos legye na kártya?
Sorry ha hülyéket kérdezek de nem vagyok szakavatottja a témának.
Ha megvan a kari, akkor csak annyi a dolgom, hogy kicserélem és ennyi ugye?
-
pojzon
tag
válasz
Intruder2k5 #8710 üzenetére
Szia!
Sorry hogy csak most válaszolok, de teljesen kiment a fejelmből, hogy tettem fel ide kérdést.
Szóval ugyan nem egészen az oleget használom, hanem annak továbbfejlesztett változatát, amihez a w-shez is van firmware, szal akkor ha a logikát követem, akkor egy atheros pci-os karival megoldható lenne a cseredolog.
Már csak aza kérdés, hogy mit kezdek a további 2 antenna csatlakozóval, mert ugye csak egy antenna van a premiumhoz...
Vagy az jó ha egy kifuserált notiból a drótot kiszedem és azokat belehajtogatva rákötöm a hálókarira?
-
vargalex
félisten
Hi!
ADSL-es vagy? Mert a ppp0 csak akkor jó, ha PPPoE kapcsolatod van. Az pedig jellemzően ADSL net. (Mondjuk nekem ADSL netem van, de DHCP-s. Tehát nálam pl. nem ppp0.)
Illetve, ha jól látom a vnstat.conf-ban a DatabaseDir nem jó. Annak elvileg (a Cron script alapján) /opt/share/vnstat/dumps/-nek kellene lennie.
-
Badb0y
addikt
válasz
vargalex #8819 üzenetére
Ez az S10cron file tartalma:
#!/bin/sh
#
# Startup script for cron
PIDFILE=/opt/var/run/cron.pid
case $1 in
start)
/opt/sbin/cron
;;
stop)
[ -f ${PIDFILE} ] && kill `cat ${PIDFILE}` ;;
*)
echo "usage: $0 (start|stop)"
exit 1
esacEz pedig a vnstat.conf:
# vnStat 1.6 config file
##
# location of the database directory
DatabaseDir "/opt/var/lib/vnstat"
# locale (LC_ALL)
Locale "en_US"
# on which day should months change
MonthRotate 1
# date output formats for -d, -m, -t and -w
# see 'man date' for control codes
DayFormat "%d.%m."
MonthFormat "%b '%y"
TopFormat "%d.%m.%y"
# characters used for visuals
RXCharacter "%"
TXCharacter ":"
RXHourCharacter "r"
TXHourCharacter "t"
# default interface
Interface "ppp0"
# maximum bandwidth (Mbit) for all interfaces, 0 = disable feature
# (unless interface specific limit is given)
MaxBandwidth 100
# interface specific limits
# example 8Mbit limit for eth0 (remove # to activate):
#MaxBWeth0 8
# how many seconds should sampling for -tr take by default
Sampletime 5
# default query mode
# 0 = normal, 1 = days, 2 = months, 3 = top10
# 4 = dumpdb, 5 = short, 6 = weeks, 7 = hours
QueryMode 0
# database file locking (1 = enabled, 0 = disabled)
UseFileLocking 1
# how much the boot time can variate between updates (seconds)
BootVariation 15Ez pedig a cron.d-n belül9 vnstat.sh
#!/bin/sh
dump_dir="/opt/share/vnstat/dumps/"
vnstat --force --update --iface ppp0
vnstat --force --update --iface vlan1
vnstat --force --update --iface vlan0
vnstat --force --update --iface eth1
vnstat --dumpdb -i ppp0 > $dump_dir/vnstat_dump_ppp0
vnstat --dumpdb -i vlan1 > $dump_dir/vnstat_dump_vlan1
vnstat --dumpdb -i vlan0 > $dump_dir/vnstat_dump_vlan0
vnstat --dumpdb -i eth1 > $dump_dir/vnstat_dump_eth1 -
Haby
tag
Sziasztok, van egy asus wl500gp v1 routerem és segítséget szeretnék kérni hogy hogyan kellene firmware-t frissíteni és melyiket ajánlanátok, torrenthez kellene, és hogy munkahelyről is elérjem, dyndns címem már van. Segítséget előre is köszi.
-
Fooler89
őstag
Ahhoz azonos ip tartományba kell lennie vele. Azaz van a 192.168.8.*-es router akkor a gép amiről fel akarsz menni a routere annak is 192.168.8.* tartományba kell lennie.
Ha jól tudom...#8814 Tökéletesen megy, nem kellett reboot. Csak rtorrent restart.
Viszont én a végére *.*- írtam mert van ".torrent" meg ".tor" kiterjesztés ha jól tudom ezt is. -
Badb0y
addikt
válasz
Intruder2k5 #8807 üzenetére
Köszönöm
Ghostos megoldásom van
VNSTAT viszont nekem semmit nem mérmindenen 0 van.
-
-
mcs9
csendes tag
Arra tud-e valaki tanácsot adni, hogy az Asus mögé kötött routeren levő gépről hogy érem el az asus router https felületét?
a sima http felület működik, tudok konfigurálni, de a https felület csak úgy elérhető, ha az asusból kijövő lan kábelről támadok.
A két router 192.168.1.x és 192.168.8.x-en van.Köszi
-
sz.gergely
csendes tag
válasz
Fooler89 #8806 üzenetére
Nem tudom más rendszerek alatt hogy van, de Oleg alatt a következő:
Az /opt/etc/rtorrent.conf -ban keresd meg a következőt:
# Watch a directory for new torrents, and stop those that have been deleted.
#schedule = watch_directory,5,5,load_start=/opt/share/torrent/dl/*.torrent
#schedule = untied_directory,5,5,stop_untied=Szedd ki a kettőskereszteket, hogy kezdjen valamit a sorokkal, aztán az elérési utat állítsd be. Nekem az asus.ebond.hu leírása alapján a következőképpen néz ki:
# Watch a directory for new torrents, and stop those that have been deleted.
schedule = watch_directory,5,5,load_start=/opt/etc/samba/Share/torrent/dl/*.torrent
schedule = untied_directory,5,5,stop_untied=Ezután egy reboot, vagy
/opt/etc/init.d/S99rtorrent restartAmit bedobsz a könyvtárba azt másodperceken belül hozzáadja a letöltésekhez, és már csorog is lefelé.
Legalábbis nálam ilyen módon működik. -
Haby
tag
Sziasztok.
Olvastam sanzi89 írását az Asus wl500gp routerről a logout-on, nekem 1 v1-es routerem van. A kérdésem az lenne hogy úgy tettem ahogy írtad, de én nekem nem frissíti a firmware-t az update.1.9.2.7-10-es firmware-t de nem csinál semmit, sőt a 192.168.1.1-es config oldal sem jön be, majd kb 20 perc várakozás után reseteltem és utánna bejött a 192.168.1.1 és vissza állítottam a beállításokat. A kérdésem az lenne hogy mi lehet a baj? Jah és a firmware verziónál nekem az 1.9.7.2-őt ír ki.
Segítségeteket előre is köszi. -
djtrancevo
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #8803 üzenetére
Hát nemtom, nekem egy 16 gigás pendrveom van adata márkáju, kb. egy éve a routerba van bedugva, ugyhogy lehet hogy megártott neki az állandó üzem.igaz, pár hónapja nem volt rajta semmilyen irási müvelet, ugyhogy nemtom...
Sebaj, ma vagy holnap este meglátjuk hogyan megy a dolog egy USBs HDDvel. -
-
válasz
Intruder2k5 #8808 üzenetére
Illetve a cron (Tomatonal webadmin felületen a Scheduler) fog kelleni hozzá... Azzal kellene mondjuk percenként figyelteni egy mappát, és ha talál benne torrent file-t, akkor azt adja hozzá az rtorrent letöltésekhez. De az ehhez való scriptet nem én fogom megírni :-))
-
nothin
tag
válasz
Intruder2k5 #8804 üzenetére
Köszönöm ha megint előfordul kipróbálom igy is a rebootot, de reméljük már nem lesz rá szükség. Azt nem tudod véletlen mit csinál ez a init noinitrd? Próbáltam rákeresni de nem talaltam meg, de most h kihuztam bedugtam a routert nincs is ilyen a topban. Amúgy megy minden rendesen olyankor is csak nem tetszett h 100% on viszi a procit.
-
-
Kicsit zavaros amit írsz, de feltételezem, hogy a lighttpd (webszerver) autentikációról van szó... Már nem igazán bírom követni, és nincs kedvem mindig visszaolvasni, hogy ki használ OLEG-et, ki Tomato-t, ki az image file-os rendszert, ki pedig saját telepítésűt, de ha jól csalódom Te image file-os vagy :-) Ez esetben az /opt/etc/lighttpd mappa alatt keress valami passswd, password, pwd, vagy hasonló nevű file-t, és abban írd át tetszőlegesen az admin/admin név/jelszó párost.
"akkor először át kell menni a routeres belépésen"
Ezt nem tudom, hogy mi akar lenni, de nem kell semmi máson átmenni, el lehet érni közvetlenül is az rtorrentet, ha olyan linket használsz, illetve azt írod a címsorba. Kintről is csak admin/admin kell a belépéshez. És nem kell flashfs save, commit, enable. Ha nem teszel a rendszerbe extra dolgokat (pl. új felhasználó) akkor az csak a post-boot, illetve a post-firewall módosítása után kell. -
Fooler89
őstag
Megoldható-e, hogy egy mappában benne lévő torrentfájlokat ne egyessével kelljen hozzáadni hanem mappástól?
-
Badb0y
addikt
Ha rtorrentbe kívülről akarok belépni, mivel még csak itthon próbáltam, így csak az admin admin on keresztül jutok be, de ha rendesen máshonnan próbálom, akkor először át kell menni a routeres belépésen, vagy akkor is csak admin admin ?
Ha igen, akkor hogy kell megváltoztatni
Ill. ha megváltoztatom akkor kell flashfs sace commit enable restart ?
-
http://www.busybox.net/downloads/BusyBox.html
reboot
reboot [-d delay] [-n] [-f]Reboot the system
Options:
-d Delay interval for rebooting
-n No call to sync()
-f Force reboot (don't go through init) -
válasz
djtrancevo #8802 üzenetére
Szia!
Lehet az oka a pendrive is... Már leírtam itt többször is, hogy első próbálkozásaim nekem is egy 8 GB-os pendrive-on történtek, de sajnos amikor a tutorial szerint haladtam lépésről lépésre a telepítéssel, a torrent felrakása után mindig megzuhant az egész. Valószínűleg valami rosszabb minőségű pendrive-ot fogtam ki (igaz, hogy valami noname sz@r volt, tehát nem is csodálkozok ezen), és nem bírta a több swap, és torrent írási műveleteket. Lehet, hogy nálad is ilyen jellegű gond lesz...
-
djtrancevo
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #8765 üzenetére
Nah akkor itt csináltam a hibát, megvan. Nekem vmiért rossz helyre mountolta az /opt partíciót azért nem müködött a cucc.
Végre sikerült elindítanom mindent a ghostos megoldással de most akadt egy másik gondom. Feltettem a cuccost, éjszakára betettem egy torrentet tölteni, reggelre az rtorrent webuiban Internal server error fogadott, torrentböl csak pár megát töltött le. 2 óra konzolozás után feladtam, ujból raktam az egészet és éjszakára beraktam egy másik torrentet próbaként, reggelre az egész meghalt ugy ahogy van, reboot nem segitett, próbáltam konzolból ujrainditani a látszólag futó lighttpd-t rtorrent-et stb. sikertelenül. Valakinek valami ötlete hol csinalom a hibát?
Torrentek 700 megás divX-ek vagyis azzal nem kéne gondnak lennie.
Egyébként a ghostos imageket egy 16 gigás pendrivera tettem fel, ma vagy holnap kipróbálom feltenni az egészet egy USDs HDDre, csak azt a sokmindent le kell mentenem vhova...Kösz mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest