Hirdetés
-
PROHARDVER!
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3pl4y
aktív tag
Lesliegold:
Hát nem tudom, most külön azért nem akarok tutorial-t csinálni, de szerintem az, hogy csak rtorrent legyen, egyébként is meg lehet majd csinálni, tehát annyi, hogy a többit kihagyod..
De nem mindent ugye, mivel lighttpd -re szükséged lesz...
Ha a statisztikán a vnstatot érted akkor azt én még az életben nem használtam de ha arról is kell leírás akkor felrakom azt is és írok róla egyet...habár ha jól emlékszek ahhoz is kell lighttpd, sőt még cron is... tehát nem minden esetben jó kihagyni a fele dolgot a tutorialokból.. most nézzük mi az ami nagy erőforrást igényelhet...hát mik is vannak: samba, lighttpd, mysql, rtorrent, cron, vsftpd, és esetleg még vnstat
ezek szoktak lenni az átlagos dolgok amiket feltelpítünk, na most ebből a vnstatot pl. én soha fel nem raktam... így azt nem tudom, hogy annak mekkora az erőforrása...
a samba -nak igazából nincs olyan nagy, de ha azt kihagyod akkor még attól minden mehet tovább, habár szerintem célszerű lehet azt is beaktiválni mert néha nem rossz ide oda másolgatni valamit...igez ez helyet lehet alternatíva a vsftpd is...
lighttpd: ezt kihagyni nagyon nem lehet, mert ez kell ahhoz, hogy a programjainknak web-es frontendet tudjunk adni, háát ennek pedig azért néha nagy erőforrásra van szüksége...
mysql: na ezt nem kell feltennünk ha nem lesz olyan weblapunk ami használni is tudná...
rtorrent: na igen igazából ez az amit szerintem mindenki feltesz, ennek van a legnagyobb erőforrás igénye szerintem egyébként...
cron: ezt csak akkor kell ha valamit bizonyos időközönként kellene elindítgatni, nincs túl nagy rendszerigénye és hasznos is lehet...
vsftpd: hát ennek meg abszolút nem sok rendszerigénye van ha xinetd -vel telepítjük.. mivel alapból nem is fut, csak ha valaki csatlakozik...
Szóval láthatod, hogy igazából pont az rtorrent az aminek elég nagy az erőforrás követelménye mármint a többihez képest persze...
-
CS_D
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10898 üzenetére
Ez a sor már rég óta szerepel benne... De valahogy most nem akarja az igazságot.
[global]
workgroup = WORKGROUP
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = no
log level = 1
max log size = 100
encrypt passwords = yes
dns proxy = no
host allow = 192.168.
netbios name = ASUS
server string = WL500gP
[TORRENT]
comment = TORRENT
path=/opt/etc/samba/Torrent
read only = no
writeable = yes
browseable = yes
public = yes
force user = rootÍgy néz ki a smb.conf fájlom...
Nem nagyon értem, hogy mitől romlott el, mert nem állítottam rajta semmit a közelmúltban.
-
-
vargalex
félisten
válasz
Minike #10895 üzenetére
Hi!
Kifejezetten dd-wrt-kez készült tutorialokat is találsz (ha annál akarsz maradni):
compisland
Ocsovszki Dorián leírása. -
CS_D
senior tag
válasz
Minike #10895 üzenetére
Első körben szerintem nézd meg az első hozzászólásban említett linkeket.
Illetve:
Sanzi89 logoutos leírása -
Sziasztok.
Ma vettem egy ilyen routert meg nem volt idom vegig olvasni a 10000 hozzaszolast ezert ekrlek ne oljetek meg.
Nagyon tetszika r outer eddig eleg stabli en a Asus WL-500G Premium V2 vettem. Ratetten mar DD-WRT v24-sp2 (10/10/09) mega firmwaret.Kerdeseim:
van valami oldal ahol jol osszevannak szedve a beallitasok esetleg leirasok.
Nalam TVnet van es az lenne a leneyg hogy stabil legyen ne dobalja a Netet.
Masik ami erdekelne a Torrentezes csak emg nem olavastam kelloen utana.Legyszi aki tud valaszoljon nekem vagy aki raer egy parpercre es tud nekem segiteni az dobjon egy uzit.
Koszonom szepen
-
CS_D
senior tag
Sziasztok!
Sambával mostanság újabb problémám adódott.
Hálózatról nem tudok mappákat törölni, amikor van tartalmuk. Ha megnyitom a mappát, törlöm a tartalmát, akkor az után már engedélyezi a mappa törlését is.
Eddig nem tapasztaltam, hogy ilyen gond lenne. Szóval, szerintem működött eddig rendesen. De a hiba XP és Win7 alól is jelentkezik.
Mit tegyek, hogy újra tudjak törölni teli mappákat is? Mert elég kellemetlen ügy, ha egy olyan mappát szeretnék törölni, ami televan almappákkal is.
Előre is köszönöm.
-
Lesliegold
tag
válasz
r3pl4y #10891 üzenetére
Szuper...Ha már benne vagy, nem tudnál olyan variációt is kidolgozni, ami ad lehetőséget a kezdőknek arra is, hogy csak csak egy torrent server legyen és egy webes statisztikai rész?
Úgyértem minden egyéb, ami a fentiekhez nem szükséges, ne fusson, és ne vegyen el erőforrást... -
r3pl4y
aktív tag
Hát úgy néz ki, hogy kész lettem a tutorial megírásával, de csak holnap fogom kiadható formában megcsinálni és holnap fogom közzétenni.. csak még nem tudom, hogy egybe az egészet vagy külön részekre bontsam... de szerintem csak külön részekre kellene mert igy egybe nagyon durva hosszú lenne!
Majd holnap jelentkezem akkor :-)
-
vargalex
félisten
válasz
Lesliegold #10888 üzenetére
Hi!
Egyrészt a feltöltés valamennyi letöltéssel is jár, tehát azt ezért látsz. Másrészt a feltöltésnél lehetnek hibás csomagok, amiket a te rtorrented nyilván plusz feltöltésként lát, viszont a torrent oldalon esetleg nem számít annak. Valamint a torrent oldalon nem realtime adatokat látsz, az csak bizonyos időközönként frissül.
-
CS_D
senior tag
válasz
Lesliegold #10888 üzenetére
A hasznos adatokon kívül, torrentezés közben megy egy csomó "handshaking" adat is. Azaz küldesz adatokat, hogy neked pillanatnyilag milyen csomagjaid vannak, és kérsz is csomagokat. Szóval normális az a plusz adatforgalom, amit a tracker nem fog elszámolni, hiszen másfajta adatforgalom. Óránként a 10-15 mega szerintem teljesen válallható, figyelembevéve azt, hogy elég nagy sávszélességed van, és sok peerhez kapcsolódsz.
-
Lesliegold
tag
Sziasztok!
Oleg+Image Files Intruder2k5 féle képfile-ok vannak az 500W-n. A problémám a következő:
Csak a torrentezés miatt használom, a többi futó alkalmazásról még ennyit sem tudok, mint a futó rtorrentről... 1-2 napja feltünt, hogy az eddigi havi 100 Gigás adatforgalmam, 15 napja mióta beüzemeltem a router 3X annyi lett, vagyis most 15 nap alatt 300 Giga forgalmat bonyolított a router...Ez egybe is vág azzal, amit a chelló "forgalom.upc.hu" alatt látok némi aprócska eltéréssel, azonban gyanús volt a dolog, hát végeztem egy tesztet...Reggel 10-kor nulláztam az adott torrent oldalon a feltöltéseket, újraindítottam a routeren az rtorrentet, és kiváncsi voltam, hogy lesz e eltérés az oldalon látott feltöltés mennyisége, és a roterben látható érték között úgy, hogy közben a PC nem is ment, csak a router. Jelentem van, és nem is kicsi. 500 Mega feltöltés az oldalon a roueterben 700-nak látszik, és mindemellett 80-90 Mega letöltést is látok, óránként 10-15 Megát, pedig én kész torrentek seedelésébe álltam be...Ez hogy lehetséges? -
-
vargalex
félisten
Hi!
Vagy inkább a táp gyengélkedik?
-
sekli
addikt
sziasztok,
megint baj van a routeremmel, meg egy hete elrontotta a családom, amikor nem tudtak nyomtatni és ide-oda dugogadtak dolgokat...
Most nem tudom recovery mode-ba rakni, ha restore lenyomásával indítom, akkor is ugyan az a helyzet, mint ha nem is nyomnám, négy LAN led és a WAN led világít, a power és az air nem. Pingelni tudom, de a restoration tool már nem tud hozzá csatlakozni.
Visszaolvastam a hozzászólásokat 2006-ig, láttam, hogy van ez a PIN9 rövidre zárása (http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=2507), de azt olvastam, hogy nem segít mindig... Más megoldás nincs? nekem még van pingem, talán nem teljesen halott...
-
r3pl4y
aktív tag
Az az igazság, hogy a szutyok UPC ugye korlátozza a P2P-t... erre nem tudom milyen megoldás születhet, de úgy tudom, hogy winfos alatt is csak annyi van, hogy mindig frissítik a klienseket és ennyi.. gondolom ez itt is működik ha mindig a legfrissebb klienset használod... vagy nem így van?
Csak mert nem igazán tudom, hogy miképp korlátoznak az idióták... csak hallottam, hogy mindig a legújabb kliens kell és ennyi... :S
-
Lesliegold
tag
-
r3pl4y
aktív tag
Hát igen az image file-al az a baj, hogy abba már alapból ott vannak a csomagok, meg gondolom nem is friss... bár ezt nem tudom... és ha frissítesz rá egyet akkor meg megincsak jöhetnek az esetleges újabb problémák... én sosem raktam még fel úgy rendszert... jobb az ha szépen mindent magamnak rakok fel, akkor legalább tudom, hogy mit tettem fel, mire számíthatok stb... :-)
De viszont mindenféleképp az is hasznos... mert aki nem ért a linuxhoz abszolút és úgy van vele, hogy nem is akar bővebben vele foglalkozni annak tökéletesen megfelel az image file-os megoldás... csak felrakja és egyből ott van neki minden...
Egyszóval nagyon is, hogy jó az... csak szerintem azoknak való akik nem is akarnak bővebben foglalkozni a témával... aki meg tudni akarja, hogy mit csinál, mi miért van... és nincs szüksége egy csomó dologra az meg nekifekszik megkeresi az írásokat és elkezdi szépen felküzdeni... a probléma csak annyi evvel, hogy ugye aki még most kezdi az találhat már egy csomó leírást, régebbieket, újabbakat és a végén össze vissza akar majd mindent csinálni...és a végén meg semmi nem lesz belőle mert itt ott hiba akadhat a dolgokba...Na de persze ezért van ez a fórum, az ilyen esetekben lehet jönni és kérdezgetni... szívesen segít itt mindenki.. nagyon jó és rendes közösség gyűlt itt össze ebbe a témába, akik mindennap feljönnek és megnézik, hogy kinek tudnak segíteni... :-)
az asus.ebond.hu -s írásokkal is az a baj, hogy sok már igen régi... és ha a szerint csinálja az ember a dolgokat akkor elakadhat kisebb hibákba na persze nem nagyokba... csak mivel még kezdő és nincs odaírva, hogy lehetséges, hogy ez nem fog menni mert...és akkor tegyük ezt vagy azt...akkor egyből feladja vagy szidja az egész tutorialt... pedig amikor még meg lett írva akkor még jó volt az... :-)
Mindig persze az ember azért nem tudja frissíteni a dolgokat, és nem is kell azért olyan sűrűn... de néha igaz, hogy nem ártana ránézni a dolgokra, hogy mi változott..
Na majd látjuk nekem, hogy fog menni...
-
CS_D
senior tag
válasz
r3pl4y #10877 üzenetére
Számomra problémát jelentett, hogy régi volt a leírás, mert, amikor először próbálkoztam beüzemelni, akkor szóról szóra az ebondos leírás alapján akartam haladni (és aszerint is haladtam), de nem működött úgy.
Igazából akkor még egyetlen működő magyar leírást sem sikerült találni, csak az Intruder2k5 féle image fájlokat. Mivel nekem nincs szükségem az image fájlokban található szolgáltatások 90%-ra, ezért azzal nem is próbálkoztam.
Csak külföldi tutorialokat találtam, amik alapján már sikeres volt a beüzemelés.
A legbővebb, és legkorrektebb magyar nyelvű leírás a Sanzi89-féle logoutos cikk, de az is az image fájlok telepítésén alapszik.
-
r3pl4y
aktív tag
Hát remélhetőleg ma hazaérkezik a winchesterem és akkor holnap lehet, hogy be is fogom fejezni a tutorial-t...
Legtöbb esetben egyébként nem baj, hogy 1-2 évesek az írások, csak van amikor tényleg jobb lenne ha naprakész lenne, mert van hogy változik egy-két csomag az idők során, és adódhat egy-két újabb nehézség, talán még hiba is ami miatt nem tud futni a program.. és persze ezek csak a frissítéskor kerülnek felszínre... sokan meg nem mindig tudják az adott hibát megjavítani ami teljesen érthető is.. van amikor én sem :-) És akkor jövök ide segítségért de hát így van ez... :-)
Tehát éppen az a lényeg, hogy nem véletlen akarom a tutorialt úgy megírni, hogy közbe telepítek is egy teljesen új tiszta rendszert... igaz nemrég telepítettem így is.. és emlékszek, hogy volt 1-2 érdekes dolog néhány csomagnál, mint pl a lighttpd meg mysql.. csak már nem emlékszek tisztán, hogy mi volt a bajuk... éppen ezért is inkább csinálok egy másik HDD-re egy új rendszert és akkor le tudom írni, hogy mire mi a megoldás...
Remélem majd sokak segítségére lesz... és persze megpróbálom mindig frissíteni majd... úgyis szoktam én is néha napján csomagokat frissíteni és akkor egyből előjönnek a dolgok :-)
Na majd ha készen lesz akkor megosztom veletek természetesen...
Üdv!P
-
r3pl4y
aktív tag
Gyerekek, elkezdtem írni egy tutorial-t az Oleg firm telepítéséről.. tudom, hogy van már egy jó pár... de nem nagyon frissek... megpróbálom úgy megírni, hogy a lényeges dolgok el legyenek benne magyarázva és elég részletező legyen a lényeges helyeken....
És majd mindig megpróbálom frissítgetni ha szükséges...
Remélem ez nem baj... egyenlőre most csak az eleje van még kész...
Majd ha teljesen kész lesz akkor szólok...
Csak most várom, hogy visszakapjam az egyik kintlévő winchesteremet amire majd szépen feltelepítek mindent, és közben a szerint írom meg a tutiralt, hogy benne legyen minden amire szükség lehet...Azért döntöttem így mert azért látom, hogy vannak még újoncok akik nem igen tudják, hogy miképp csináljanak dolgokat.. meg mert kedvem lett hozzá, hogy írjak egyet :-)
-
viralmind
aktív tag
39-es tomato build szuperul mukodik wl500w-n is ha valakit erint.
-
vargalex
félisten
válasz
BlackPlanet #10870 üzenetére
Hi!
A hibaüzenetet elnézve egy
ipkg install libtorrent
segíthet rajta. -
BlackPlanet
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos még mindig nem megy az rtorrent pedig töröltem a session könyvtárat.
Leírom pontosan mit csináltam:Lementettem az alábbi két fájlt, hogy a telepítés után ne keljen újból mindent átírni.
/opt/etc/init.d/S99rtorrent
/opt/etc/rtorrent.conf[root@ASUS mnt]$ ipkg remove rtorrent -force-reinstall
Removing package rtorrent from root...
Successfully terminated.
[root@ASUS mnt]$[root@ASUS mnt]$ ipkg install rtorrent
Installing rtorrent (0.8.5-1) to root...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/rtorrent_0.8.5-1_mipsel.ipk
package rtorrent suggests installing dtach
Configuring rtorrent
Successfully terminated.
[root@ASUS mnt]$Visszamásoltam az S99rtorrent és rtorrent.conf fájlt, amit előzőleg elmentettem.
[root@ASUS mnt]$ /opt/etc/init.d/S99rtorrent start
Starting rtorrent: rtorrent.
[root@ASUS mnt]$Elméletileg elindul…
[root@ASUS mnt]$ ps afx | grep torrent
465 pts/1 S+ 0:00 \_ grep torrent
201 ? Ss 0:00 SCREEN -dm -S rtorrent
[root@ASUS mnt]$… de nem látszik a futó folyamatoknál.
[root@ASUS mnt]$ reboot
újraindítás után ugyan az a helyzet.[root@ASUS mnt]$ cat /opt/var/log/messages | grep torrent
/opt/var/log/messages: No such file or directory
[root@ASUS mnt]$nálam, ez nem listázott ki semmit a képernyőre (nincs is ilyen könyvtáram).
Az /opt/var/log/rtorrentInit.log fájl teljesen üres.
[root@ASUS mnt]$ /opt/bin/rtorrent -n -o import=/opt/etc/rtorrent.conf
/opt/bin/rtorrent: can't load library 'libtorrent.so.11'
[root@ASUS mnt]$Itt mi a baja a libtorrentel?
Jelenleg itt tartok nem megy és nem is tudom miért.
Valakinek ötlete?
Előre is köszönöm. -
válasz
BlackPlanet #10863 üzenetére
Vagy esetleg meg lehet próbálni egy force reinstall-t, vagy remove, és ismét install... Van mikor ez is segít.
-
vargalex
félisten
válasz
Hi!
Akkor nézd meg a logokban, hátha kiderül, hogy mi a baj.
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Nekem is a 0.8.5 van fenn és tökéletesen megy... szóval ott valami más hiba van...
-
marso
tag
válasz
Intruder2k5 #10864 üzenetére
A belinkelt oldalon találtam egy linket e nélkül nem jött volna össze.
igen, kellett tegnap estére
-
-
marso
tag
válasz
Intruder2k5 #10861 üzenetére
köszi a segítséget, holnap viszem vissza az uj routert téves vásárlás néven
már bejelentkeztem ddwrt be.
-
-
marso
tag
válasz
Intruder2k5 #10855 üzenetére
szia persze hogy fix ip és hardreset megvolt, nem adott jelet megárol.
Viszont találtam ezt az oldalt,
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=2507
kisütni a flasht hardweresen, miután rövidre zártam a megfelelő lábat, villant a power led, mintha recoveryben lenne. Most már eljutott odáig, hogy látja recovery tool. Épp tölti fel a rom ot. -
-
vargalex
félisten
válasz
BlackPlanet #10856 üzenetére
Hi!
Próbáld meg letörölni a session mappából az rtorrent.lock file-t.
-
válasz
BlackPlanet #10856 üzenetére
Hogy abban hányas van pontosan azt nem tudom, de az image file-okból ki tudod szedni amit szeretnél...
-
BlackPlanet
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki abban segíteni hogy az rtorrent régebbi "0.8.2-1" verzióját honnan tudnám letölteni mert rátelepítettem a "0.8.5-1" verziót és azóta nem megy az rtorrent.
Köszönöm. -
Gépen beállítottál fix IP címet a 192.168.1x tartományba?
Emellé csak a maszkot kell megadni 255.255.255.0, és semmi mást.
Ha a router belép a recovery módba (villog a power led) akkor szerintem látnia kell.Hard Reset-et próbáltad? Bekapcsolat állapotban RESTORE gombot nyomva tartod 5+ mp-ig.
-
ambipur
tag
Halihóóó Emberek!
Új Tomato firmware bukkant fel. Ez remélhetőleg működni fog az előző változat bakija után:
Ez a 8739-es build.
-
marso
tag
válasz
Intruder2k5 #10850 üzenetére
sajnos mindkét link abbol indul ki hogy a router a 192.168.1.1 en van, nekem igy nem találja meg az asus recovery a routert. Pingre nem felel tftp sem talál semmit.
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
BlackPlanet #10847 üzenetére
Hali!
Valószínűleg az lett a baj, hogy nem stoppoltad a le/fel töltéseket, és nem állítottad le az rtorrentet szépen... ilyenkor valamiért (gondolom) nem tudja lezárni a munkamenetet, és így legközelebbi indításnál betölteni sem... legalábbis én ezt vettem észre...menny bele a session mappába.. (te tudod, hova állítottad be, rtorrent.conf -ban benne van) és törölj ki belőle mindent... ezután restartold az rtorrentet és mennie kell...de nem lesznek benne a letöltéseid... ezeket ujra bele kell tenned.. ha be van állítva a hash-elés akkor elkezdi szépen ellenőrizni őket sorra...
50-100 gigáknál kicsit sokéig tarthat...
-
marso
tag
válasz
Intruder2k5 #10850 üzenetére
Szia, világit minden rendesen a WAn port és a port1 villog, ahogy adatot kap. AIR led-ig nem jut már el. Az oldalt köszi, azonnal megnézem.
-
Szia!
És ha nem recovery módban indítod, akkor látszólag rendben működik? Értem, hogy nem éred el, meg nem oszt IP címet, stb..., de a LED-ek rendben világítanak, nem halványak? Csak azért kérdem, mert ha ilyesmi a jelenség, akkor táphiba is lehet... Ha nem táphiba, akkor itt, vagy itt, megtalálod a helyreállítás menetét.
-
marso
tag
Sziasztok kis segitséget szeretnék kérni, van egy WL500w s routerem, ddwrt futott rajta kb fél évig, nemrég rádugtam pendriveot, és ráraktam egy kibővített linux csomagot (samba, torrent ftp) működött minden megfelelően, mig tegnap estére, nem lett hálózat, reggel még volt. A router nem reagál semmire, de belép szerviz módba (villog a power led). Pingelni nem tudom, igy hozzáférni sem. nvclear-t szerettem volna csinálni. Utána olvasva találtam olyan javaslatot, hogy az asus recovery vel, lehet esély rá standard windows által kiosztott ipcimről is. Erre sem reagál. Probáltam azt is hogy minden Lan portrol lehuztam a csatlakozot, hogy csak port1 en volt, ezekre tudom hogy régebben kiakadt boot közben, azthiszem firmware telepités közben.
Esetleg van valakkinek valami ötlete mit lehetne ezzel kezdeni?
-
mgrincs
tag
Ha az USB sebességeknél ténylegesen a processzor miatt nem lehet a ~4MB határ fölé menni, akkor eszközön belüli másolás kb a fele(vagy még inkább kevesebb) kellene legyen az egyébként elérhető sebességnek. Hiszen először olvasni kell az egyik merevlemezről, aztán azt kiírni a másikra.
-
BlackPlanet
csendes tag
Sziasztok!
Lecseréltem az rtorrent 0.8.2 -> 0.8.5-re.
A problémám hogy nem indul el.Az "S99rtorrent" és az "rtorrent.conf" fájlokról készítettem biztonsági másolatot hátha az új felülírja azokat és akkor ne keljen megint mindent átírni. Telepítés után visszamásoltam az említett két fájlt.
Elindítom /opt/etc/init.d/S99rtorrent start
Starting rtorrent: rtorrent.
Nem látom a futó folyamatok között "ps -ax" az "rtorrent -r -o import=/opt/etc/rtorrent.conf" sort.
Sajnos nálam megáll itt a tudományannyira nem vágom, hogy a hiba okát ki tudjam deríteni.
Tud valaki segíteni?
Előre is köszönöm. -
-
Laca0
addikt
válasz
Intruder2k5 #10836 üzenetére
Fstab-al sem megy. A log-ban sem találok semmit ezzel kapcsolatban. A rendszer winyó 3 particióját szépen csatolja, az új winyóról meg tudomást sem vesz.
Ott van a dev-ben, látszódik a 2 partició is, de nem csinál semmit a mount parancsra.
Webes felületen is látszik, ott a mountra azt írja egy kis gondolkodás után, hogy ellenőrizzem, be van-e kapcsolva az eszköz.
Ez egyébként egy Sharkoon Rapidcase 3,5" SATA winyóval. -
vargalex
félisten
válasz
Kelvin #10826 üzenetére
Célszerű megnézni a kiszemelt HDD specifikációját. Legalábbis az én Samsung M60 HM120JC típusú vincsimnél ott áll, hogy Spin-up Current(Max.) 900 mA.
-
-
CS_D
senior tag
válasz
Lesliegold #10830 üzenetére
Nyugodtan kapcsold be, így a támadók egy IP-ről kevesebbszer tudnak majd próbálkozni.
Mondjuk hitcountnak érdemes 2-t vagy max 3at beállítani.
Viszont, akkor te sem hibázhatsz túl sokat a bejelentkezésnél.
-
Lesliegold
tag
válasz
Intruder2k5 #10815 üzenetére
Olegnél ez van:
Enable Brute Force Protection for SSH Server: YesNo
Enable Brute Force Protection for FTP Server: YesNo
Hitcount:
Period, seconds:A hozzá nem értők is kapcsolják be valamelyiket a békesség kedvéért?
Amúgy visszatérve a torrentezésre, akár van titkosítási parancs, akár nincs az Rtorrent.conf-ban, úgy látom oldal függő a dolog...A b..humen-re az istennek sem seedel, míg gyengébb/kezdőbb torrent oldalakon majdnem non-stop megy a max feltöltés...Bár nekem több oldalon is tesztelve a 350 kB/s=2,8Mbit/s a határ mind feltöltés mind letöltés terén...Hogy lehetne ezt fentebb tornázni? Rtorrent.conf-ban 0 van mindkét határnál, vagyis korlátlan..
-
-
-
Kelvin
őstag
Sziasztok, ez szerintetek jó egy külső 2,5-ös hdd-nek + tápnak?
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Rá akartam kötni egy másik usb-s hdd-t a router-re (saját tápos hdd), de nem tudom mountolni. Webes felületen és ssh-n sem sikerül. Látja a diszket, a particiókat is, de nem akarja mountolni.
A parancsra nem ír ki hibát, csak nem történik semmi.
2 ntfs partició van egyébként a winyón.
Mi lehet a baja? -
World-Soft
senior tag
Intruder2k5: Köszi.
Illetve egy másik:
Most ilyenek vannak folyamtosan a logban:
Nov 17 22:20:21 kernel: iptables-INPUTIN=eth1 OUT= MAC=00:22:15:53:4b:c1:00:1b:fc:16:e3:6a:08:00 SRC=99.235.142.238 DST=192.168.1.4 LEN=131 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=114 ID=29816 PROTO=UDP SPT=60254 DPT=21134 LEN=111 Nov 17 22:20:25 kernel: iptables-INPUTIN=eth1 OUT= MAC=00:22:15:53:4b:c1:00:1b:fc:16:e3:6a:08:00 SRC=81.182.201.53 DST=192.168.1.4 LEN=40 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=56 ID=12624 DF PROTO=TCP SPT=21 DPT=3463 WINDOW=64240 RES=0x00 ACK FIN URGP=0 Nov 17 22:20:26 kernel: iptables-INPUTIN=eth1 OUT= MAC=00:22:15:53:4b:c1:00:1b:fc:16:e3:6a:08:00 SRC=62.193.246.110 DST=192.168.1.4 LEN=131 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=116 ID=36076 PROTO=UDP SPT=41549 DPT=21134 LEN=111 Nov 17 22:20:27 kernel: iptables-INPUTIN=eth1 OUT= MAC=00:22:15:53:4b:c1:00:1b:fc:16:e3:6a:08:00 SRC=79.150.108.216 DST=192.168.1.4 LEN=126 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=115 ID=16248 PROTO=UDP SPT=14986 DPT=21134 LEN=106 Nov 17 22:20:34 kernel: iptables-INPUTIN=eth1 OUT= MAC=00:22:15:53:4b:c1:00:1b:fc:16:e3:6a:08:00 SRC=149.254.48.4 DST=192.168.1.4 LEN=131 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=109 ID=30620 PROTO=UDP SPT=28925 DPT=21134 LEN=111 Nov 17 22:20:36 kernel: iptables-INPUTIN=eth1 OUT= MAC=00:22:15:53:4b:c1:00:1b:fc:16:e3:6a:08:00 SRC=97.115.54.70 DST=192.168.1.4 LEN=131 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=106 ID=337 PROTO=UDP SPT=29706 DPT=21134 LEN=111 Nov 17 22:20:43 kernel: iptables-INPUTIN=eth1 OUT= MAC=00:22:15:53:4b:c1:00:1b:fc:16:e3:6a:08:00 SRC=60.216.197.232 DST=192.168.1.4 LEN=129 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=111 ID=40512 PROTO=UDP SPT=21802 DPT=21134 LEN=109
Ez mi lehet?
( a 192.168.1.4 az a Router IP címe kifelé, mivel jelenleg az Asus egy másik hétköznapi routerhez kapcsolódik még ami tárcsáz a modemen.) -
válasz
World-Soft #10821 üzenetére
Én a firewall scriptben I-vel (insert) adtam meg a szabályokat, így azok előre kerülnek, de ha ugyanezt A-val (append) teszed, akkor a végére fognak kerülni... Az "iptables -L" paranccsal megnézheted a jelenleg érvényben lévő szabályláncot, és ebben benne van mind a webes felületen, mind pedig a firewall scriptben definiált dolgok.
Tehát nem találsz ilyesmit az OLEG-ben?
-
World-Soft
senior tag
Még egy kérdés.
Egy Nokia telefonra telepített samba segítségével szeretnék kapcsolódni WIFI-n keresztül a hálózatra.
Ez megy is, viszont ha a telefonról szeretném az elérhető gépeket tallózni (nem konkrét megosztásra hivatkozok) akkor az mindig elbukik. ( vagyis egyszer sikerült csak)
Most néztem a logot, akkor ezt találom kapcsolódáskor:Nov 17 22:17:04 dnsmasq-dhcp[58]: DHCPDISCOVER(br0) 0.0.0.0 00:22:fd:49:87:c9
Nov 17 22:17:04 dnsmasq-dhcp[58]: DHCPOFFER(br0) 10.10.10.106 00:22:fd:49:87:c9
Nov 17 22:17:04 dnsmasq-dhcp[58]: DHCPREQUEST(br0) 10.10.10.106 00:22:fd:49:87:c9
Nov 17 22:17:04 dnsmasq-dhcp[58]: DHCPACK(br0) 10.10.10.106 00:22:fd:49:87:c9
Nov 17 22:17:06 dnsmasq-dhcp[58]: DHCPINFORM(br0) 10.10.10.106 00:22:fd:49:87:c9
Nov 17 22:17:06 dnsmasq-dhcp[58]: DHCPACK(br0) 10.10.10.106 00:22:fd:49:87:c9
Nov 17 22:17:11 dnsmasq-dhcp[58]: DHCPINFORM(br0) 10.10.10.106 00:22:fd:49:87:c9
Nov 17 22:17:11 dnsmasq-dhcp[58]: DHCPACK(br0) 10.10.10.106 00:22:fd:49:87:c9
Nov 17 22:17:16 dnsmasq-dhcp[58]: DHCPINFORM(br0) 10.10.10.106 00:22:fd:49:87:c9
Nov 17 22:17:16 dnsmasq-dhcp[58]: DHCPACK(br0) 10.10.10.106 00:22:fd:49:87:c9
Nov 17 22:17:18 smbd[367]: [2009/11/17 22:17:18, 0] smbd/password.c:password_ok(546)
Nov 17 22:17:18 smbd[367]: Error: challenge not done for user=nobodyNem biztos, hogy a Routernél van a hiba, mert másnál is jelentkezett már ilyet, és neki nem ilyen routere volt. Igaz Win 7-e volt.
Ötlet?
Zoli
-
World-Soft
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10815 üzenetére
Szia!
Amit kisakkoztam azt beletettem, mert olyat amit mondtál nem találtam.
Most nem támadnak, bár nem tudom azért, mert eltüntem az érterből, vagy mert működik a dolog...
Amúgy nekem a WEB-es felületen le van kapcsolva a tűzfal.
Így futtattom a post-firewall-t. Azt sem tudom ez így jó -e, mert én kérdeztem még nagyon régen, hogy bekapcsolta állapotban mi történik, de nem kaptam egyértelmű választ:
- 2 tűzfal megy
- az én szabályaim elé épülnek be a WEB-es beállítások (mivel törléssel kezdek, ezért sokat nem érne)
- az én szabályaim után épülnek be a WEB-es szabályokAz biztos hogy így fut rendesen.
CS_D: gondolkodtam én is ezen, de egyenlőre még nem akarom átállítani ha nem kell.
B.Zoli
-
Honkydoo
őstag
válasz
Intruder2k5 #10819 üzenetére
Mükszik, köszi!
-
-
CS_D
senior tag
válasz
World-Soft #10814 üzenetére
A dropbear alapján úgy tűnik, hogy SSH-n keresztül próbálkoznak a behatolók.
Régebben nekem is volt ezzel problémám, de úgy védtem ki, hogy az SSH-t áttettem egy másik portra.
Pl 22-esről a 2222-esre.
A post-boot fájlban erre kellene átírni a dropbear indítását: /usr/sbin/dropbear -p 2222
A 2222-t helyettesítsd arra, amelyik portra teszed az ssh-t. És a post-firewallban is javítsd.
Nekem ezek után megszűntek a támadások.
-
Honkydoo
őstag
válasz
Intruder2k5 #10812 üzenetére
Huhh, akkor én nagyon elszúrtam az egészet, mert én azt hittem ez a letöltési sebesség.
Most hogy jobban megnézem, az picivel lejjebb van....Megzavart ez a kilobit kilobyte dolog...
Am 512kbit/s a feltöltésem ez gyakorlatban 440kbit/s akkor beállítom annyira. Köszi a configot, szerintem így már jó lesz.Más:
Akkor Utorrentben is elnéztem az értékeket, mert ott kilobyteban van megadva. Tehát annyiban módosul a kérdésem, hogy Utorrentben a feltöltési sebesség 25kilobyte/s még a Badwidth monitoron legjobb esetben is csak 14, ez hogy jöhet össze? Lehet hogy Utorrentben beleszámolja a kereteket is, a monitoron meg nem?
A másik hogy olyan 45-50kilobyte/s-el töltök le valamit folyamatosan, még Utorrentben nem ír semmit sem...UI.: Sorry hogy elnéztem, azért ez elég ciki.
Szerk.:
Letöltésnek be kell állítani valami korlátot? Vagy nem érdemes? -
válasz
World-Soft #10814 üzenetére
Szia!
Már régen láttam OLEG-et, de szerintem abban is van a webadmin felületen bekapcsolható "Brute Force Attack" elleni védelem. Vagy tévedek?
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Most láttam a syslogban, hogy csunya dolgok történnek (lásd lent).
Ip alapján PANAM a forrás:
Most ez van a tűzfalban:#!/bin/sh
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -A INPUT -p tcp --dport 21 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 22 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 80 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i $1 -p tcp --dport 21 -j DNAT --to-destination $4:21
iptables -t nat -A PREROUTING -i $1 -p tcp --dport 22 -j DNAT --to-destination $4:22
iptables -t nat -A PREROUTING -i $1 -p tcp --dport 80 -j DNAT --to-destination $4:80
iptables -t nat -A PREROUTING -i $1 -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination $4:443
iptables -A INPUT -j LOG --log-prefix "iptables-INPUT"
iptables -A INPUT -j DROPNem vagyok biztos benne, ezért kérem a segítségeteket.
Ezt kell beleraknom az elejére, hogy kivédjem a támadást?:insmod ipt_recent
iptables -I INPUT -p tcp --dport 22 -m state --state NEW -m recent --set --name ASSH --rsource
iptables -I INPUT -p tcp --dport 22 -m state --state NEW -m recent --update --seconds 30 --hitcount 3 --name ASSH --rsource -j DROPA másik:
iptables -A INPUT -j LOG --log-prefix "iptables-INPUT"
Ez pontosanna hova logol?Köszi:
ZoliNov 17 19:57:40 dropbear[1385]: Child connection from 190.34.194.162:58524
Nov 17 19:57:42 dropbear[1385]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:58524
Nov 17 19:57:42 dropbear[1385]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:57:43 dropbear[1386]: Child connection from 190.34.194.162:59662
Nov 17 19:57:45 dropbear[1386]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:59662
Nov 17 19:57:46 dropbear[1386]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:57:46 dropbear[1387]: Child connection from 190.34.194.162:60905
Nov 17 19:57:48 dropbear[1387]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:60905
Nov 17 19:57:49 dropbear[1387]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:57:49 dropbear[1388]: Child connection from 190.34.194.162:33409
Nov 17 19:57:51 dropbear[1388]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:33409
Nov 17 19:57:52 dropbear[1388]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:57:52 dropbear[1389]: Child connection from 190.34.194.162:34154
Nov 17 19:57:54 dropbear[1389]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:34154
Nov 17 19:57:55 dropbear[1389]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:57:55 dropbear[1390]: Child connection from 190.34.194.162:35161
Nov 17 19:57:58 dropbear[1390]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:35161
Nov 17 19:57:58 dropbear[1390]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:57:59 dropbear[1391]: Child connection from 190.34.194.162:36303
Nov 17 19:58:01 dropbear[1391]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:36303
Nov 17 19:58:01 dropbear[1391]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:58:02 dropbear[1392]: Child connection from 190.34.194.162:37420
Nov 17 19:58:04 dropbear[1392]: bad password attempt for 'root' from 190.34.194.162:37420
Nov 17 19:58:04 dropbear[1392]: exit before auth (user 'root', 1 fails): Disconnect received
Nov 17 19:58:04 dropbear[1393]: Child connection from 190.34.194.162:37777
Nov 17 19:58:06 dropbear[1393]: bad password attempt for 'root' from 190.34.194.162:37777
Nov 17 19:58:07 dropbear[1393]: exit before auth (user 'root', 1 fails): Disconnect received
Nov 17 19:58:07 dropbear[1394]: Child connection from 190.34.194.162:38805
Nov 17 19:58:10 kernel: iptables-INPUTIN=eth1 OUT= MAC=00:22:15:53:4b:c1:00:1b:fc:16:e3:6a:08:00 SRC=89.134.11.191 DST=192.168.1.4 LEN=48 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=125 ID=20818 DF PROTO=TCP SPT=3380 DPT=445 WINDOW=65535 RES=0x00 SYN URGP=0
Nov 17 19:58:10 dropbear[1394]: bad password attempt for 'root' from 190.34.194.162:38805
Nov 17 19:58:10 dropbear[1394]: exit before auth (user 'root', 1 fails): Disconnect received
Nov 17 19:58:11 dropbear[1395]: Child connection from 190.34.194.162:40005
Nov 17 19:58:14 dropbear[1395]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:40005
Nov 17 19:58:14 dropbear[1395]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:58:15 dropbear[1396]: Child connection from 190.34.194.162:41266
Nov 17 19:58:17 dropbear[1396]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:41266
Nov 17 19:58:17 dropbear[1396]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:58:18 dropbear[1397]: Child connection from 190.34.194.162:42374
Nov 17 19:58:20 dropbear[1397]: bad password attempt for 'root' from 190.34.194.162:42374
Nov 17 19:58:20 dropbear[1397]: exit before auth (user 'root', 1 fails): Disconnect received
Nov 17 19:58:20 dropbear[1398]: Child connection from 190.34.194.162:42734
Nov 17 19:58:22 dropbear[1398]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:42734
Nov 17 19:58:23 dropbear[1398]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:58:23 dropbear[1399]: Child connection from 190.34.194.162:43770
Nov 17 19:58:25 dropbear[1399]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:43770
Nov 17 19:58:26 dropbear[1399]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:58:26 dropbear[1400]: Child connection from 190.34.194.162:44910
Nov 17 19:58:29 dropbear[1400]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:44910
Nov 17 19:58:30 dropbear[1400]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:58:30 dropbear[1401]: Child connection from 190.34.194.162:46099
Nov 17 19:58:32 dropbear[1401]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:46099
Nov 17 19:58:33 dropbear[1401]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:58:33 dropbear[1402]: Child connection from 190.34.194.162:46525
Nov 17 19:58:35 dropbear[1402]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:46525
Nov 17 19:58:36 dropbear[1402]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:58:36 dropbear[1403]: Child connection from 190.34.194.162:47487
Nov 17 19:58:38 dropbear[1403]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:47487
Nov 17 19:58:39 dropbear[1403]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:58:39 dropbear[1404]: Child connection from 190.34.194.162:48663
Nov 17 19:58:41 dropbear[1404]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:48663
Nov 17 19:58:42 dropbear[1404]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:58:42 dropbear[1405]: Child connection from 190.34.194.162:49762
Nov 17 19:58:44 dropbear[1405]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:49762
Nov 17 19:58:45 dropbear[1405]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:58:45 dropbear[1406]: Child connection from 190.34.194.162:50803
Nov 17 19:58:47 dropbear[1406]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:50803
Nov 17 19:58:48 dropbear[1406]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:58:48 dropbear[1407]: Child connection from 190.34.194.162:51257
Nov 17 19:58:50 dropbear[1407]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:51257
Nov 17 19:58:51 dropbear[1407]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:58:51 dropbear[1408]: Child connection from 190.34.194.162:52223
Nov 17 19:58:53 dropbear[1408]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:52223
Nov 17 19:58:53 kernel: iptables-INPUTIN=eth1 OUT= MAC=00:22:15:53:4b:c1:00:1b:fc:16:e3:6a:08:00 SRC=89.132.2.20 DST=192.168.1.4 LEN=48 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=127 ID=26845 DF PROTO=TCP SPT=27218 DPT=135 WINDOW=41248 RES=0x00 SYN URGP=0
Nov 17 19:58:54 dropbear[1408]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:58:54 dropbear[1409]: Child connection from 190.34.194.162:53312
Nov 17 19:58:56 dropbear[1409]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:53312
Nov 17 19:58:57 dropbear[1409]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:58:57 dropbear[1410]: Child connection from 190.34.194.162:53887
Nov 17 19:58:59 dropbear[1410]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:53887
Nov 17 19:59:00 dropbear[1410]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:59:00 dropbear[1413]: Child connection from 190.34.194.162:54847
Nov 17 19:59:03 dropbear[1413]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:54847
Nov 17 19:59:04 dropbear[1413]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:59:04 dropbear[1414]: Child connection from 190.34.194.162:55811
Nov 17 19:59:06 dropbear[1414]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:55811
Nov 17 19:59:07 dropbear[1414]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:59:07 dropbear[1415]: Child connection from 190.34.194.162:56932
Nov 17 19:59:09 dropbear[1415]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:56932
Nov 17 19:59:09 dropbear[1415]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:59:10 dropbear[1416]: Child connection from 190.34.194.162:58050
Nov 17 19:59:12 dropbear[1416]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:58050
Nov 17 19:59:12 dropbear[1416]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:59:13 dropbear[1417]: Child connection from 190.34.194.162:58484
Nov 17 19:59:15 dropbear[1417]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:58484
Nov 17 19:59:17 dropbear[1417]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:59:17 dropbear[1418]: Child connection from 190.34.194.162:59687
Nov 17 19:59:20 dropbear[1418]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:59687
Nov 17 19:59:21 dropbear[1418]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:59:21 dropbear[1419]: Child connection from 190.34.194.162:60917
Nov 17 19:59:23 dropbear[1419]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:60917
Nov 17 19:59:23 dropbear[1419]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:59:24 dropbear[1420]: Child connection from 190.34.194.162:47569
Nov 17 19:59:26 dropbear[1420]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:47569
Nov 17 19:59:27 dropbear[1420]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:59:27 dropbear[1421]: Child connection from 190.34.194.162:48744
Nov 17 19:59:29 dropbear[1421]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:48744
Nov 17 19:59:30 dropbear[1421]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:59:33 dropbear[1422]: Child connection from 190.34.194.162:49902
Nov 17 19:59:35 dropbear[1422]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:49902
Nov 17 19:59:36 dropbear[1422]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:59:36 dropbear[1423]: Child connection from 190.34.194.162:51242
Nov 17 19:59:39 dropbear[1423]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:51242
Nov 17 19:59:40 dropbear[1423]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:59:40 dropbear[1424]: Child connection from 190.34.194.162:52457
Nov 17 19:59:42 dropbear[1424]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:52457
Nov 17 19:59:43 dropbear[1424]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:59:43 dropbear[1425]: Child connection from 190.34.194.162:53285
Nov 17 19:59:45 dropbear[1425]: bad password attempt for 'root' from 190.34.194.162:53285
Nov 17 19:59:46 dropbear[1425]: exit before auth (user 'root', 1 fails): Disconnect received
Nov 17 19:59:46 dropbear[1426]: Child connection from 190.34.194.162:54275
Nov 17 19:59:48 dropbear[1426]: bad password attempt for 'root' from 190.34.194.162:54275
Nov 17 19:59:49 dropbear[1426]: exit before auth (user 'root', 1 fails): Disconnect received
Nov 17 19:59:49 dropbear[1427]: Child connection from 190.34.194.162:54692
Nov 17 19:59:52 dropbear[1427]: bad password attempt for 'root' from 190.34.194.162:54692
Nov 17 19:59:52 dropbear[1427]: exit before auth (user 'root', 1 fails): Disconnect received
Nov 17 19:59:52 dropbear[1428]: Child connection from 190.34.194.162:55768
Nov 17 19:59:54 dropbear[1428]: bad password attempt for 'root' from 190.34.194.162:55768
Nov 17 19:59:55 dropbear[1428]: exit before auth (user 'root', 1 fails): Disconnect received
Nov 17 19:59:55 dropbear[1429]: Child connection from 190.34.194.162:56602
Nov 17 19:59:57 dropbear[1429]: login attempt for nonexistent user from 190.34.194.162:56602
Nov 17 19:59:58 dropbear[1429]: exit before auth: Disconnect received
Nov 17 19:59:58 dropbear[1430]: Child connection from 190.34.194.162:57659 -
válasz
Honkydoo #10805 üzenetére
Amennyiben 512 kbit/sec a feltöltési sebességed, akkor az az 500 kicsit sok lesz, amit megadtál... Ha valóban meg is van az 512, nem csak névleges, akkor max. 475 körül lehet próbálkozni vele. De ez már a maximum, mert a tutorial szerint inkább 460 a jó. Nem beszélve arról, hogy "low"-ra van állítva a default prioritás, de még az is 100% sávszélt kap. Tehát amit Te beállítottál, az nagyjából semmit sem csinál. :-)
Nálam ez most így néz ki:
A névleges upload-om 256, de ez a valóságban csak 220 körül van.
-
sziasztok!
a kérdésem a következő:
a letöltök torrenten egy fáljt, aminek a nevében van ékezetes betű, ha ez csupaszon bemegy a work mappába látom, ha egy mappába kerül és a mappa neve is tartalmaz ékezetet a samba megosztásban pc-n nem látom, tc nem találja, de a konzolon keresztűl az mc-vel rákeresve ott van.
van rá megoldás, hogy simán megtaláljam?üdv
-
Jimcat
csendes tag
Sziasztok!
Használ valaki olyan külsö vinyot amin van usb,esata csatlakozó?
Azért érdekelne mert az usb a routerre kötném, esata menne a gépre .
Gondolom nem kell ecsetelnem miért lenne jó. -
Honkydoo
őstag
válasz
Intruder2k5 #10803 üzenetére
QoS most úgy néz ki "megjavult" most ugróssak a weboldalak.
De azért beszúrom a configokat hátha...A wifin biztos nem lóg senki, egyrészt le van titkosítva WPA2 re másrészt nem villog a wifi led, és akkor is ennyi a letöltés.
Ami érdekes a letöltéssel kapcsolatban, rájöttem hogy biztos az Utorrent csinálja, mivel ha kikapcsolom a másik gépen, akkor a le/fel töltés egyaránt a nullához közeli értéket vesz fel. -
blackvinyl
tag
Sziasztok!
Van 6db WL-500GP router, amelyek ha tápot kapnak, csak világítanak a ledek, de a routerek nem működnek.
Valaki rájuk tudna nézni, esetleg meg tudná javítani?
Van még 20db asus switch és egyéb router, garancia már nincs rájuk.
Bp előnybenKöszi, Laci
-
válasz
Honkydoo #10802 üzenetére
Szia!
Nem tartom valószínűnek, hogy a QoS "magától" elromlana... Inkább rosszul van konfigolva, vagy pedig hiba van a szolgáltatásban, és drasztikusan leesett a netsebességed.
RX/TX a le/fel töltés, ebben a sorrendben... Az tény, hogy a router által mért forgalmi adatok, illetve sebesség, egy kicsit mindig több, mint az egyéb PC-n futó alkalmazások által mért érték, mivel ebben benne van a TCP/IP szabvány járulékos forgalma is... Fejlécek, stb... Tehát ez nem csak a hasznos adat, amit a router beszámol a forgalomba. Mondjuk a 25K-ra kicsit sok a 43K, szerintem körülbelül 30-35 körül lenne a normális. (de ez is több mindentől függ, pl. a kapcsolatok száma, stb...) Viszont a 0K letöltésre 160K, az nem semmi... Véletlenül nem lóg a szomszéd a WiFi-n? Vagy esetleg nem frissített valami éppen a háttérben? Windows, anrivírus, stb...
-
Honkydoo
őstag
Sziasztok!
Asus WL500GP routerem van és tomato 1.25-ös firmware-et használok.
Annyi gondom van hogy valamiért magától elromlott a QoS... Eddig ha torrenteztem is mellette azért elég gyorsan bejöttek az oldalak, most meg nem állítottam át semmit és egy csomót kell várni.... Ez mitől lehet?
A másik kérdés pedig, hogy a tomato webGUI/Bandwidth/Real-time-nél az RX, TX a le/fel töltést jelöli? Mert seedelek folyamatosan 25k-val és a TX-nél a grafikon ilyen 43k-kat mutat, az RX-nél meg ilyen 130-160k-t pedig nem is töltök le semmit...
A torrent egy külön gépen fut, és más nem futott se azon a gépen se ezen, amin néztem. -
Kelvin
őstag
Gyerekek, kiderült mi a bűnös... a firefox böngészőmmel van valami mivel konqeror (másik böngészőnél jó a webui....akkor gondoltam rá mikor már csak a gui-hibája jöhetett szóba.
Szóval most ez van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen program, ami...?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Synology NAS
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Softmodolt PlayStation 3 Slim
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest