-
PROHARDVER!
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
khorvat
senior tag
Nálam most is van egy ami működőképes, de már nem ezt használom! Sajnálom eladni bagóért így megmarad tartaléknak, de kétlem hogy vha is be kelljen üzemelnem az N66U helyére! Bár ha bele gondolok a memókari bővítés idejére jó lesz helyettesnek így a családi béke is megmaradhat ha csúcsidőre teszem a munkát!
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20625 üzenetére
Nekem is csak DD-WRT-t sikerült felrakni a napokban egy WL-500g-re, a Tomato FW-t próbáltam többet is 4MB alatti méretűt, de minden flashelés után recovery módban maradt a router, vmiért nem szeretik egymást vagy én voltam béna. Asus FW Restoration Tool progit használtam.
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20470 üzenetére
N16-om az pont nem volt, de N66U-val már a Tomato FW-vel kezdtem.
WL-500gP v1-en ez az első Tomato eddig csakis Oleggel használtam, végülis ma már tökéletesen fut a Tomato, most jöhet a próbálgatás a régi nagy kedvencem mire képes a mai igényekhez mérten!? -
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20468 üzenetére
Ok! Nagyon szépen köszönöm a gyors helpet reméljük sikerrel járok és délelőtt már a konfigolással foglalkozhatok!
-
khorvat
senior tag
Hi!
Kellene egy kis segítség, pontosabban egy 100%-os iránymutatás, leírás!
Régi routeremen szeretnék FW-t váltani/frissíteni.
Jelenleg egy Oleg 1.9.2.7-d-r2624 FW van rajta erről szeretnék Tomato (Shibby) 110-es FW-re váltani.
Vannak még emlékeim, hogy talán ez igényel kis oda figyelés nem olyan egyszerű az Oleg - Tomato átállás ezen a routeren, szeretném elkerülni, hogy a vas tönkremenjen ezért lenne jó egy kis help olyantól aki otthon van ebben!Szintén bizonytalan vagyok abban hogy milyen kernel kell nekem 2.4 vagy a 2.6? Ami most van fent Oleg az 2.4-es tudomásom szerint és minden bizonnyal egy Tomato 2.4-es kerneles FW-re át lehetne állni, de működne-e egy 2.6 kerneles Tomato is a vason ha igen ezt hogyna lehet megoldani érdemes-e ezzel egyáltalán foglalkozni van-e gyakorlati előnye ezen a vason a 2.6-os kernelnek a 2.4-el szemben?
Így hogy nem ez a fő routerem és a memória árak se vészesek, szivesen belevágnék egy memória upgrade-be van-e vki Eger vagy Debrecen közelében aki csinált és vállal ilyen beavatkozást? Ha igen priviben keressen!
Most próbálok azért még művelődni a témában a régi hsz-eket olvasva, addig is minden segítséget szivesen fogadok!
-
khorvat
senior tag
Több éve nagy megelégedettséggel használom a WL500gP v1 routerem Oleg FW-vel!
De talán elérkezett az idő, hogy váltsak szerintetek milyen márkára típusra lenne érdemes váltani?
Max.30ezer lenne a keret TP-Link és Asus a főcélpontok, fontos hogy legyen custom FW-rá és ezzel elérhetők az eddigi jóságok is gondolok itt: ftp, torrentezés, samba stb.
Ami felé mozdulnék a váltással az a gyorsabb HDD kezelés, másolás,gyorsabb portok és wifi szabvány, gyorsabb ftp, magasabb torrent sebesség, ezekhez gondolom az erősebb CPU több RAM kellene, vmint a custom FW-nek legyen jó a támogatottsága és segítőkész netes közössége mert ugye ez itt mindig is adott volt és sokat segített!
Szal várom a topik lakók ötleteit a mire váltsak kérdésben, pontos típusok jöhetnek és sorba jegyzetelek és összehasonlítok! -
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20092 üzenetére
Köszönöm!
Hirtelen a rtorrent.conf fájl jutott eszembe, de hamar rájöttem hogy ezt a sort a rtorrent/conf/config.php-ben kell inkább keresnem!
mediainforól próbálok vmit összeguglizni, ha van eredmény jelzem!
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20090 üzenetére
Ezt én is próbáltam már de az eredmény:
"Cannot find package mediainfo"
Szal elvileg ez nem egy ipkg csomag lesz! -
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20023 üzenetére
Felmásoltam a ruTorrent v3.5 verzióját, de még a pluginokkal harcolgatok, hogy mi az ami megy és mi az ami hasznos és maradhat!
Van egy ilyen hibám:
mediainfo: Plugin will not work. rTorrent user can't access external program (mediainfo).Talán az a baj, hogy nincs telepítve nálam ez a mediainfo nevu progi, elvileg a szabad helyet jelezné vissza, most ezt tévesen mutatja hogy 100%-on vagyok nincs helyem, miközben 50%-on vagyok!
Hogy lehetne ezt a mediainfo plugint muködésre bírni?Update: Letilott mediainfo plugin mellett is azt írja a bal alsó sarokban, hogy
"Warning! The disk is full. rTorrent may not run correctly, and no data will be downloaded until you free some disk space." Szal még mindig helytelenül jelzi a szabadhelyet, ezt hogy lehetne szintén orvosolni? -
khorvat
senior tag
válasz
vasszarvas #19605 üzenetére
Ennek a TP-Link 1043-asnak sem túl ütős a CPU-ja és a RAM se vmi sok!
Ha minőséget akarsz inkább maradj az Asus vonalon RT-N16 és innen felfelé árban tudásban!RT-N16-ra vannak jo custom FW-k érdeklődj a router fórumán biztos van aki hasonlóan használja mint ahogy te szeretnéd!
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #19255 üzenetére
Ma reggel is fut ez a verzió jónak tünik,nekem előző verzióknál olyan hibám volt hogy félnap után lefagyott újra indítottam lighttpd szolgáltatás futott egyből, majd újra félnap után fagyás!
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #19253 üzenetére
Ettől félek én is, mától tesztelek és jelenleg még fut, kérdés mi lesz reggelre fagyi vagy sem
-
khorvat
senior tag
A lighttpd1.4.31-1 -es verziója települt ma az ipkg csomagfrissítéssel, erről lehet tudni hogy megbízható stabil verzió sok kellemetlen emlékem van már ennek a komponensnek a frissítéseiről sajnos?
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #19093 üzenetére
De ez a 2.6.22 kernelt használóknak jött ki! Nem minden OLEG felhasználónak van új fw!
Érdemes a régi kernelről (2.4.37) váltani WL-500GP v1 esetén, vagy ha így is teszi a router a dolgát csak a macera lesz a váltással és nem hoz semmi komoly előnyt?
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #18980 üzenetére
Ha újra akarom telepíteni ezt dobja:
[admin@RouterHDD root]$ ipkg install -force_reinstall hdparm
Reinstalling hdparm (9.39-1) on /opt/...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/hdparm_9.39-1_mipsel.ipk
Configuring hdparm
update-alternatives: Error: cannot register alternative hdparm to /opt/sbin/hdparm since it is already registered to q
postinst script returned status 1
ERROR: hdparm.postinst returned 1
Successfully terminated.hdparm -tT /dev/sda1
erre a parancsra pedig a force_reinstall elott
Segmentation fault üzenet jött
a force_reinstall után pedig
/dev/sda1: No such file or directory -
khorvat
senior tag
hdparm csomag ipkg update és upgrade során nektek nem dob hibákat?
Most nem akarom újra lefutatni az ipkg parancsokat mert utána az lighttpd és az rtorrent is kifekszik, aztán csak force install és a régi verzió újra másolása szokott segíteni!De ha másnak nem volt hdparm hibája a legújabb verzióval lehet erőt veszek magamon és csinálok screenshotokat róla!
-
khorvat
senior tag
Belefutottam a lighttpd frissítés hibába, semmi gond mondom felülírom a régi fájlokkal amit itt a fórumon is linkeltek!
Viszont ezek után az alábbi hibaüzenetet kapom ha a webservert akarom indítani:
./opt/etc/init.d/S80lighttpd
Starting web server: lighttpd
/opt/sbin/lighttpd: can't load library 'libpcre.so.0'Segítség kellene, hogy akkor most hogyan tovább mire utal ez a hiba, gugliztam eddig de nem sokat segített!
-
khorvat
senior tag
válasz
TomyLeeBoy #18706 üzenetére
Igen, érdemes a szálak max számát és a sebességeket is korlátozni, nálam a sebesség max. 700kb/sec letöltés és 100kB/sec feltöltés a szálak pedig max.10!
De így is előfordul hogy 20GB feletti torrentek esetén belefagy a letöltésbe és újra kell indítgatni az rtorrentet! -
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #18572 üzenetére
Hm valóban míg kinlódtam itt délután keletkeztek új bejegyzések, akkor bugos az új verzió térjünk vissza a régire fájl szintű másolással!
Köszi a gyors segítséget!
-
khorvat
senior tag
Hi!
Régen jártam már, de most egy lighttpd frissítés után problémáim adódtak de nem találtam itt még bejegyzést ilyen esetről!
A napokban jött ki a lighttpd 1.4.30-1 frissítése miutan ez konfigváltoztatás nélkül feltelepítettem azóta a web kiszolgálás renszeresen kifagy, leáll - az rtorrent fut de a lighttpd újra kell indítgatnom ha el akarom érni a WebUI-t!
Mi lehet a probléma merre felé kellene kutakodni, esetleg hogy lehetne visszatérni a 1.4.29 verzióra ?
Oleg 2.4-es kernel WL500gp-1.9.2.7-d-r2624 FW van fent. -
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16985 üzenetére
Hi!
Asus WL500GP v1 semmi tunning gyari 32MB RAM / 8MB flash.
Nekem is hasonlo problemaim voltak, hogy az rtorrent nagyobb iramu letoltesek eseten leallt. A router fizikai letoltesi felsohatarat meg tudom erositeni hogy 1200kbit/sec. En ugy okoskodtam hogy az 1200 az abszolut szelesseg amit a router kibir szal a fel- es letolteseknek ezen kell osztozniuk azaz 900download/300upload vagy 800download/400upload ertekekkel probalkoztam rtorrent grafikus feluleten korlatozva, ez viszonylag stabilla tette a torrentezest!"max_memory_usage = 64M" ezt a sort erdemes hasznalnom szerinted?
Mivel az ossz RAM-om 32MB mennyi lenne az optimalis ertek szamomra hogy a torrent stabil maradjon es a netezes mellette is megbizhatoan gyorsan mukodjon?Egy kevesbe fontos dolog amit erdekesnek talaltam hogy a forgalom korlatoknal 1536, 384 stb ertekeket hasznaltok azaz 1024es valtoszammal kalkulaltok! En ugy tudom es talan igy is tanitottak halozatok oran hogy halozati forgalom megadasa eseten a byte/sec , kbyte/sec , Mbit/sec , MByte/sec stb. ertekeknel a valtoszam 1000!!! De ez csak gondolat ebresztesnek szantam nem kotozkodesnek
!
Ha a router kozeleben leszek otthon atnezem a rtorrent.conf beallitasait ujra az unlimited beallitasok mar nem mindig tarthatoak ezzel a vassal.
-
khorvat
senior tag
válasz
GuMiSZu #11485 üzenetére
Korábban már olvastam táp gondokról akkor vártam is, hogy bekövetkezik. Azóta olyan sok idő telt el a mai napig, hogy meg se lepődtem hogy nincs wifi, nincs net mikor hazaértem!
Tüneteim: csak a WAN es a 4 LAN led világít illetve az AIR halványan ez 100% azonos egy évekkel korábbi hozzászólásban leírtakkal és ott a tápon kellett kondit cserelni! Ezt jól esett olvasni, pulzusom is szépen helyre állt
Holnap szétszedem a tápot, hogy azért kondi csere után összerakható is maradjon, és beszámolok a fejelményekről!Remélem ezzel megoldódik az a gondom is hogy miután 500GB-os vinyóról 1TB-osra költöztettem a torrentezést, azóta nagyobb sebességű fel/le töltések esetén hajlamos volt a router eldobni az rtorrent folyamatot.
-
khorvat
senior tag
ÚJ Oleg Firmware!
wl500g-1.9.2.7-d-r2174 (2010-09-30)Változások
Letöltés tipusok szerint. -
khorvat
senior tag
Hi!
Regen jartam erre mert szerencsere minden ok es jol muxik honapokota
Most viszont sorra jott ki vsftp-bol uj verzio ezeket tesztelte vki vagy probalt vele trukkozni hogy az menjen az ekezet is?
Gondolom szamos elonye van az uj verzionak viszont en minden alkalommal visszatettem az itt is publikalt de mar a fooldali linkrol nem el erheto ekezetes karaktereket is kezelo vsftpd parancsfajlt, szerencsere regebben eltaroltam es azota szamos esetben kellett mar visszamasolnom mert csak az az igazi!Szal varom otleteket melyik ez ebben aktualis legjobb ftp megoldas jelenleg szerintetek?
Udv.: Krisztian
-
khorvat
senior tag
Hi!
Nekem a Joomla + PHP + MySQL felallassal volt egy weblapom kb 2 napig de tul lassu volt mar 1-2 latogatonal is igy nagy terhelest nem bir el szerintem, foleg hogy nekem rtorrent se ment azzal egyutt pedig lehetettlen gyors weboldalt tenni ra a fenti trioval!
Most sima 1 oldalas html lap van csak semmi menu php stb. ami eroforrast igenyelni igy megy!
Ja es gyari hardver allapotu V1esrol van szo semmi CPU es RAM tunning! -
-
khorvat
senior tag
Hi!
Most hogy elojott ez a tema esetleges megoldassal kiprobalom a USHARE_ENABLE_DLNA= YES sorral illetve az ekezeteket is hanyagolom ezzel nem is lesz gond hiszen en is igy kommunikalok a neten ha csak lehet "ékezet nélkül".
Kivancsian varom hogy igy Samsung TV-m tud-e majd filmeket lejatszani kozvetlenul a routerrol PC nelkul!
Vmint mivel nalam 7/24be megy a torrent leginkabb seedelek ha letoltok az kb par ora alatt lent van ugyis szal igy seed mellett megnezem mire kepes az ushare media server.
Fejlemenyekrol majd beszamolok. -
khorvat
senior tag
-
khorvat
senior tag
Hi!
Meglevo tulajoktol kerdeznem hogy megfelelo HDD Rack eseten milyen hattertar meret hatarokkal kell szamolni ha van ilyen, konkretan pl. az 1TB WD Caviar Green WD10EARS 64MB SATA2 tipusu vinyoval jol el lesznek-e majd parban?
Hasznalja-e vki 1TB vagy nagyobb vinyoval ezt a routert? -
khorvat
senior tag
wl500g-1.9.2.7-d-r1222 (2010-02-21)
Legujabb OLEG firmware elerheto! -
khorvat
senior tag
Neki leselkedek ujra majd, DLNA mikor neztem yes volt es ugye nekem az Xbox volt no.
A TV szinten kabelen kapcsolodik a routerhez, es a TV is latja a router-HDD-n levo tartalmakat csak eppen nem jatsza le nem tamogatott fajl formatum hiba miatt ugyanezeket a fajlokat a PC-rol megosztva gond nelkul viszi, szal vmi Usharrel lehet azt olvastam rola hogy talan DLNA tamogatasa meg nem a legfrankobb , vszinu Xbox az sokkal jobb es innen az elteres hogy neked jo nalam meg nem!
De probalkozgatok ha jutok pozitiv eredmenyre megosztom a nagykozonseggel! -
khorvat
senior tag
-
khorvat
senior tag
Van UJ Oleg r1087!
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12133 üzenetére
Ezzel vitatkoznek!
25/5 siman mehet wifi-n! Nalam Asus wl500gp v1 van es afterburner bekapcsolva illetve a wifi kartya is afterburner, talan regebben a wifi eroseget is feljebb toltam ha otthon leszek meg tudom nezni most mennyi, illetve a PC-ben a PCI-os ASUS WL-138Gv2 van!
Mert sebessegem wifitol 3m-re falak nelkul 33/6 Mb, afterburner nelkul 27/6 Mb !!!
Jelenleg mivel 60/6 upc fiber netem van kabelt hasznalok de rtorrenttel igy se megy maxon ha nincs is torrent fel/letoltes csak fut a kliens a CPU annyit lassul hogy a 60/6ot nem tudja biztositani, de rtorrent nelkul siman megy!
Szal ha wifi sebesseg kicsi okozhatja futo alkalmazas is! -
khorvat
senior tag
Hi!
En vsftp-t hasznalok a webest Oleg v1000 firmwarebe epitettet kikapcsoltam mivel egy masik vsftp fajlt hasznalok ami kezeli az ekezeteket is!
Szal letre kellett hoznom a routeren linuxba uj felhasznalot a rooton kivul igy van egy user nevu is! Ennek a mappahozzafereseit korlatoztam es ha ftp-n vele megyek akkor csak bizonyos mappat lat illetve gyokerhez sem tud visszalepni!
Sajna ezt mar regebben csinaltam meg kb. 1 eve azota csak hasznalom!
Viszont ha nem fontos az ekezetese betu akkor a beepitett vsftp-vel Olegben szinten lehet uj usereket hozza jelszot es mappahozzafereseket szepen megadni szal lehetoseg adott kicsit kell olvasgatni a tutorialokat es ezt a forumot nekem ennyi eleg volt hogy sikeruljon kiviteleznem!
Ha kerdesed lenne irj privatot ha tudok segitek! -
khorvat
senior tag
Az 1000-es Oleggel bekerult a menube vmi "WiMax" mire lesz ez jo nekunk, csak mert itt meg senki nem irt rola, igaz az IPv6 is ott van es azt se tudjuk meg itthon kihasznalni
-
khorvat
senior tag
válasz
bizi990 #11628 üzenetére
Ha az akkor keress ra itt a forumban a Cooler Master szora irtam mar rola hogy szivtam vele , hog ymasoknak okulasul ne kelljen vegig szenvedni azt az utat!
Szal cserelj USB keretet vmi kulso taposra ha csak kolcsonbe is 1-2 napra es szerintem minden gondod megoldodhat!B.Ú.É.K!!!
-
khorvat
senior tag
válasz
Speederer #11181 üzenetére
Hi!
Nekem Oleg alatt van Samba2es igy nez ki a smb.conf fajlom:[global]
workgroup = SUNBEAM
server string = WL500g Premium
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = no
log level = 1
max log size = 100
config file = /opt/etc/samba/smb.conf
smb passwd file = /opt/etc/samba/smbpasswd
encrypt passwords = yes
dns proxy = no
netbios name = AsusRouter
preserve case = yes
short preserve case = yes
client code page = 852
coding system = utf8[Samba drive]
comment = File Server
path = /tmp/mnt/disc0_3
read only = no
public = yes
writable = yes
browseable = no
force user = admin[Optware drive]
comment = A /opt mappa
path = /opt
read only = no
public = yes
writable = yes
browseable = yes
force user = adminAmit en a helyedben megprobalnek hogy kiszedem a Globalbol a
remote announce = 192.168.1.255
hosts allow = 192.168. 127.
sorokat!
99% ez okozza a hibat hiszen ez hibas a 192.168. 127. innen engedelyezed a hozzaferest ez nekem nem tunik IP cimnek gondolom ennyire a DD-WRT se terhet el Olegtol meg a Samba azert firmware fuggetlen szerintem.Probald otvozni a Te smb.conf-od az en mukodo smb.conf-ommal neveket stb. ertelem szeruen atirni illetve a felesleges sorokat elhagyni!
Majd irj mire jutottal igy. -
khorvat
senior tag
Uj Olegre erkezoben az uj firmware!
[link] -
khorvat
senior tag
Van uj [rtorrent 2.8]
-
khorvat
senior tag
[DLNA-s Media Server programok tobbfele platformra]
Lehet ezek kozott kellene tovabb menni es probalgatni de ami az en meglatasom eddig ezzel kapcsolatban hogy a Samsung DLNA-n keresztuli lejatszo kepessegevel van problem mivel a sajat XP-s PC Share Manager programjaval egyutt tud mukodni viszont linuxos Media Server progikkal nem. Talan finoman lehetne jelezni Samsungnak hogy kernenk hasonlo progit mint PC share linux ala is egyenlobanasmod elve alapjan nem is elrugaszkodott keres ez!
-
khorvat
senior tag
válasz
Tutu7030 #10645 üzenetére
Hi!
Na volt egy par oras teszteles az uShare-rel eredmeny hasonlo sikerult a tartalmakat megosztanom viszont sem jpg sem mp3 sem videokat tehat semmit nem tudott a TV DLNA-n keresztul elinditani a routerrol!
Ugyanezek a dolgok XP-n keresztul az "XMBC" lejatszoval gond nelkul elindultak!
Tehat eddig egyedul a Samsung PC Share nevu programjat tudom hasznalni ezt kezeli a Tv viszont ez a program nem elerheto Linux ala szal vszinu varni kell vagy a TV-re frissitest vagy uShare javitast de eddig ez a 2 dolog nem tud egyutt mukodni -
khorvat
senior tag
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10470 üzenetére
Egy klasszikusnak mondhato muvelettel sikerult megoldani a problemam!
-> ipkg install -force_reinstall lighttpd
Majd a mar javitott configfajlt hasznalva elindult a webserver! -
khorvat
senior tag
válasz
netpok #10444 üzenetére
Nekem is frissites utan nem indul a lighttpd , at is irtam gyorsan ezt a sort majd mentes es restart de semmi valtozas tovabbra sem indul
Mit rontok el vagy mire kellene meg itt figyelni tobben irjak hogy nekik ez segitett!?
./S80lighttpd start parancsra azt dobja be hogy
Segmentation fault -
khorvat
senior tag
válasz
Laca 012 #9960 üzenetére
Ja ertem hogy most meg csak 8/1al mukodsz!
Szerintem a heten veszek egy Asus WL-138gE PCI-os wifi kartyat es rogton okosabb leszek.
Ha majd 80M neted lesz teszteld mar le hogy torrentezes mellett mekkora sebesseget ad le a router majd a geped fele neked is csak 30-40Mbps ra futja-e a vasnak mert ha igen akkor nagyon varom a RT-N16ot emberi aron majd!
Viszont az N16-hoz jobban passzolna mar most egy WL-130N-t beszerezni az a minimum hogy afterburnert ez is tudja majd kezelni a "G"-s routerek iranyaba! -
khorvat
senior tag
válasz
Laca 012 #9918 üzenetére
Sikerult vmi tesztelned? Afterburner er vmit a gyakorlatban?
En is tovabb probalkoztam UPC 60/6 Mbps netemmel!
1.probaKabelModem + Gigabit kartya PCben = 60/6Mbps tokeletes
2.proba
KabelModem + Router WAN (10/100) + Gigabit kartya PC = 60/6 Mbps itt is tokeletes meg
3.proba
KabelModem + Router WAN (10/100) + Wifi (b/g) kartya PC = 27/5,5 Mbps elvileg a 27 letoltes itt is jonak mondhato kb. a max ezeknel az eszkozoknel!
4.proba
KabelModem + Router WAN (10/100) + Gigabit kartya PC + rtorrent csak! fut a routeren de igazabol letoltes nincs = 30-40/6 Mbps itt mar az rtorrent puszta jelenlete annyira elvette a router eroforrasait hogy csak 50% letoltest kapok stabilan pedig kabelen csatlakoztam
5.proba
KabelModem + Router WAN (10/100) + Wifi (b/g) kartya PC + rtorrent csak! fut a routeren de igazabol letoltes nincs = 23-25/5 Mbps itt is kicsit esett a letoltes es a feltoltes
Konkluzio eddig:
Az rtorrent jelenletevel a letoltes sebesseg max 40Mbps tudott lenni egyszeruen nem maradt eroforras(cpu,memoria) hogy 100% kihajtsam a routerrel a 60/6Mbps-t, ezek utan eros a gyanum hogyha tudok szerezni egy AfterBurneres Wifi kartyat a PC-mbe akkor is csak 30Mbps-t tudok elerni rtorrent futtatasa mellett de azt kikapcsolva talan wifin is megkapom a kabelen elert 60/6Mbps-t!Talan erdekes lehet ez a dolog a kozel jovoben ahogy egyre tobben probalnak majd ki magasabb internet csomagokat!
-
khorvat
senior tag
válasz
khorvat #9914 üzenetére
Jah meg annyi hozzafuzni valo hogy probaltam a routert es a gepet amiben 10/100/1000-es LAN kartya van osszekotni de ugyis a meresek elejen csak felment 60Mbpsre majd szepen vissza esett 30-40Mbps kornyekere es nagyon sokszor csak 25-30Mbps-t mer kabelen is igaz pont ennyi a wifis kapcsolat is de az stabilan es sajna feljebb nem bir menni.
Ma remelem sikerul kiprobalni router nelkul hogy mit sikerul merni tartok tole hogy most a router a szukkeresztmetszet, de furcsalom hogy kabelen es wifin is csak max 30Mbps-et tudok kihozni tartosan. -
khorvat
senior tag
OFF -Nah vegre jott vki aki kamikaze-t hasznal, egybol nem az Oleg tarsadalmat teriti itt eroszakosan! Mai vilagban a tamogatottsag es az elterjedtseg a divat nem minden esetben a leghatekonyabb van agyon reklamozva hiszen annak nem is kell reklam hisz eladja magat! Akinek meg eleg a kozepszint azt hagyjuk meg a maga boldogsagaban hozzateszem idohianyan en magamat is ide sorolom a jeghegy csucsait nyalogassa mas
Megmaradok kozepszeru Linuxot ugato Winfost hasznalo boldog ASUS tulajnak.ON - Most uj Oleg FW-t hasznalo Wl500Gp v1 tulajoktol kerdeznem foleg hogy elvileg a routerunket marketingesen 125Mbpsesnek hirdetik eroszeretettel, gondolom ehhez specialis hardver feltetelek teljesulese szukseges, nekem mar ennek a fele 60Mbps is boven eleg lenne szal kerdesem az ha a 60/6os Fiberpower maszlagos netemet szeretnem legalabb 40-50Mbps sebesseggel megbizhatoan hasznalni Wifin keresztul mire van szuksegem ehhez?
Adott ugye a fenti router ez maradhat-e vagy haladjak a WL 500w fele gondolatban es az N-es wifiben gondolkodjam!?Milyen wifis kari kellene USB vagy PCI az asztaligepbe illetve milyen marka csak Asus vagy mas marka is jo bizonyos szolgaltatasok meglete eseten gondolok itt az AfterBurnerre azt hiszem talan ez turbozna fel a kapcsolatot igazabol ha jol hallottam!Epito jellegu valaszokat es otleteket elore is koszonom!
-
khorvat
senior tag
válasz
Laca 012 #9670 üzenetére
A routeren levo linuxal nem mindig jon ki jol ez a haz es ha a cooler mastered dobozat megnezed nincs rajta sehol hogy linuxal tesztelve , de egyebkent asztali SUSE-n nekem is megy mindig csakhat en a routerhez vettem volna!
[link]Az hogy az USB hubbal most felismeri szerintem nem fogja garantalni a tokeletes mukodest, mivel nalam is ha felismerte akkor ment de masolaskor volt hogy ugy elszallt hogy soha tobbet nem ismerte mar fel! Ezek az en tapasztalataim de sok sikert ha mindenkeppen ragaszkodsz ehhez a paroshoz!
-
khorvat
senior tag
válasz
Laca 012 #9668 üzenetére
A Cooler Master gond nem a routeren mulik, ehhez a routerhez ez az USB Rack sohasem volt tokeletes ugyanis nem tamogatja a linux-ot. Legegyszerubb es legolcsobb megoldasa a dolognak amit en is alkalmaztam hogy egy noname USB Racket vettem amivel kezdetekota jol megy a felismeres es az iras/olvasas!
Meg ez a Cooler Master tul jol nezki ahhoz hogy egy nem lathato helyen egy szekreny tetejen porosodjon -
khorvat
senior tag
válasz
Laca 012 #9371 üzenetére
Hello!
Latom mar lassan megfejtetted a dolgot, de leirom hogy en mire jutottam ez ugyben.
1,5 eve a routerrel egyutt vettem en is egy Cooler Master X Craft 360 USB racket, bele egy 500Gbos Samsung vinyo es adjad neki telepitettem ra mindent fel szepen majd jelentkeztek a gondok volt hogy ujrainditas utan nem latta a vinyot aztan nem csinaltam semmit vele 1-2 napig es megint jo lett. Ezt csinaltuk vagy 1-2 honapig majd rajottem hogy a rack miatt van minden ugyan is ennek a markanak es tipusnak az a gondja hogy a linuxot nem szereti ha megnezed a kezikonyveben nem is irjak hogy linuxhoz jo!!! Es itt jott egy kis olvasas forumokon veseztek hogy a Cooler Master tojik az egeszre kvazi nincs jo megoldas hogy linuxal menjen ezert hagytam is az egeszet vettem en is egy nonamet ami azota is kivaloan mukodik a router is nem lathato helyre kerult ugy mar a kulso rack szepseg hianya sem bant. -
khorvat
senior tag
Koszonom Wifi N problemakor tippeket!
Vszinu ebbol uj ASUS router lesz megnezem meg a WL 500W specifikacioit!
Ami mar elore erdekes a WAN portja 10/100as hat 2-3evig lehet eleg lesz de nem sertodnek meg ha Gigabytes lenne minden vezetekes csatija szal lehet Asusrol valtani kene vmire, csak het ugy a szivemheznot
Nehany orat eltoltottunk "edes" kettesben azertnehezen teszem talonba igy is!
-
khorvat
senior tag
Hi Emberek!
Haladni kene a jovovel, jonnek a gyors elerheto aru internet csomagok 30/3 Mbit, 60/6Mbit, 120/10Mbit nekem UPCval igy ezeket figyelem most foleg!
Szal a routerem Asus wl500gP v1 semmi tunning nincs rajta csak a firmware a legfrissebb code.google-s Oleg!
Elvi hatar az 54Mbit lenne ugye ez a valosagban ugynezki tesztek szerint hogy kb. 30Mbit ami meg stabilan megvalosithato a G-s wifi routerekkel. Az lenne a kerdesem hogy lehet-e ezt a routert vhogy felturbozni cserelni benne wifi adot hogy az N-es routerekhez kozewlit tudjon vagy a kliens gepben legyen Asus vevo egyseg PCI, vagy USB amivel talan az 54 megduplazhato vagy ezaz eszkoz erre sem kepes?
Vegso megoldaskent amit nem szeretnek milyen hasonlo tudasu es programozhato router van a piacon ami tud USB-t(fajl megosztas, torrent) es N-es a nagy savszel kihasznalasara, varom az otleteket addig is keregelek merre hogyan lehetne tovabb lepni.
Talan 1-2 ev es a Tvben eleg lesz LAN kabelt dugnom es csak netert fizetnunk -
khorvat
senior tag
Hi!
Nekem is szokott lenni rtorrent indulasaval problemam, restartkor fokent!
rtorrent: Could not lock session directory: "/opt/etc/samba/Share/torrent/session/", held by "router2:+166".
He ebbol indulunk ki akkor ezt a fajlt keresd meg rtorrent.lock
(session mappa melyen kell legyen) es siman torold ki majd letre hozza ujra restart utan!
a te routered neve router2 szal ami masnal ASUS az nalad ez kell legyen ez nem hiba ez jol van igy a +166 pedig a folyamat azonositoja most torles es restart utan majd ez is egy uj szam lesz eppen amit kap a routeredtol!
Ha ez utan is gaz lenne rtorrenttel torold ki az egesz session mappad ( esetleg elotte mentsd le azert) mert itt vannak a torrentek elvileg amiket le/fel toltol tarolva de ujra hozzaadogathatod oket es kesz a lista ujra nem tolti le csak ellenorzi majd mert latja ott van mar a vinyodon! -
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8209 üzenetére
TotalCommanderrel latom a routert mint csomopontot, es 1db lathato megosztast de a 2. elrejtett megosztas termeszetesen nincs ott csak a nevet ismerve parancssorbol tudok belemaszni
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8207 üzenetére
Okay koszi!
A rejtes az browseable = no sorral allithato be ugye?
Most ezzel oldottam meg igy TC-bol tallozhato a router es parancssorbol " cd xyz" paranccsal tudok belepni!
Most kicsit probalok okosodni hogy a SWAT mire lenne jo es hogy miert nem akar elindulni elvileg telepitve a legujabb verzioja! De lehet ez nem is kell hiszen ahogy lejott kb. a smb.conf webes szerkeszteset lehet vele megvalositani, bar lehet hulyeseget mondok ezzelTomato lesz ez nem kerdes csak hat az OLEG-gel sok uzem orat lehuztam mar nehez tole megvalni
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8191 üzenetére
Most meg maradnek Olegnel firmware teren.
Azt meg lehet oldani hogy a Samba csak akkor fusson ha hasznalni akarom?
xinetd talan tud ilyet a vsftp-t leiras alapjan sikerult igy beallitani!
Esetleg vki hasznalja mar igy? -
khorvat
senior tag
Hi!
Nekem is frissult ma majd nem indult az rtorrent.
Amit megfigyeltem hogy a S99rtorrent fajt modositja pedig a rtorrent.conf kerdesnel siman ENTERT-t nyomtam
Nekem a fajl elejen a #!/bin/sh atirasa kellett illetve a 'root'-t nekem modositanom kell ilyenkor 'admin'-ra mivel en igy konfigoltam mindent de ez opcionalis lehet masoknal! -
khorvat
senior tag
Sziasztok!
Latom reszben Samba is a mostani tema!
Ehhez lenne kerdesem hogy lehet megoldani hogy a Samba megosztasokat jelszoval vedjem?
Vagy 1 megosztason belul csak bizonyos mappakat akarok vedeni pl torrent mappa ezt mivel oldahtom meg?
Jelenleg a legujabb Oleg 1.9.2.7-d-r381 firmware van fent itt probalkoztam hogy kikapcsoltam a webes Sambat es telepitettem a Samba3at de ezzel megcsak a megosztasokat sem sikerul latnom biztos vmi nem kerek meg de Samba 3-hoz ugy tunik nincs egy igazan mukodo leiras!
Ha a webes Sambat hasznalom az megy igaz hibakat dobal, illetve itt a mappak jelszoval vedeset szinten nem tudtam megoldani.
Jelenleg Win XP Prof SP3-al hasznalok csak Samba megosztott mappakat nem tudom esetleg az autentikaciohoz kellen az XP-n is allitgatni vmit?
Aki tud vmi okosat kerem segitsen! -
khorvat
senior tag
Hm ez erdekes nekem is annak kene ott lenni-e de most megneztem es igy kezdodo az S99rtorrent fajlom:
#!/opt/bin/bashDe igy is elindul automatikusan rebootkor ( bar neha volt hogy kezzel kellett -csak a screen ment- rasegiteni lehet ez okozza ezt?) de most atirom en is #!/bin/sh szimpatikusabb legyunk egysegesek mert ezt hasznalom minden fajl elejen!
-
khorvat
senior tag
Ha webUI-t frissitel az fajl szinten megy szal a regit kitorlod es az ujat bemasolod ez nem gatolhatja az rtorrent indulasat!
Az ipkg update, upgrade viszont mar beleszolhat vszinu at kell nezni a lighttpd es a rtorrent .conf fajlokat! Stimmel-e egy elozo allapottal vagy a tutorialokban megadottakkal?Illetve meg egy otlet az /opt/etc/init.d/S99rtorrent start azert nem indulhat mert a PID fajla nem letezo processre mutat vagy mar azon a szamon mas fut en ezt ugy oldottam meg hogy toroltem es inditaskor letre jott helyesen ennek helye ahol keresheted:
torrent/session mappa, az rtorrent.lock vagy siman keres ra erre a fajlra mc-vel!
Jah es az S99rtorrent fajlt is ellenorizd termeszetesen hiszen ott zajlik le az rtorrent meghivasa! -
khorvat
senior tag
válasz
nandris #7920 üzenetére
Te milyen firmwaret es Sambat hasznalsz?
Nekem is ujbol ilyeneket dobal a Samba. Ez a samba2 ami elvileg benne van az uj oleg firmwareban is, masoknak is csinal ilyet? lehet tomatot kene megneznem mert ott ugye a firmwareval egyutt ez is lecserelodne.
Egyebkent ekezetet jol kezeli. Sambaban lehet mappakat kulon-kulon jelszoval korlatozni hogy a belso halon ne mindenki erje el pl a torrent letolteseket?smbd[1047]: [2009/06/13 12:57:41, 0] lib/util_sock.c:client_addr(1047)
Jun 13 12:57:41 smbd[1047]: getpeername failed. Error was Transport endpoint is not connected
Jun 13 12:57:41 smbd[1047]: [2009/06/13 12:57:41, 0] lib/util_sock.c:write_socket_data(540)
Jun 13 12:57:41 smbd[1047]: write_socket_data: write failure. Error = Connection reset by peer
Jun 13 12:57:41 smbd[1047]: [2009/06/13 12:57:41, 0] lib/util_sock.c:write_socket(566)
Jun 13 12:57:41 smbd[1047]: write_socket: Error writing 4 bytes to socket 8: ERRNO = Connection reset by peer
Jun 13 12:57:41 smbd[1047]: [2009/06/13 12:57:41, 0] lib/util_sock.c:send_smb(756)
Jun 13 12:57:41 smbd[1047]: Error writing 4 bytes to client. -1. Exiting -
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7882 üzenetére
65534 azt hiszem torrent de nem az rtorrent hanem a transmission(d) portja
Na megvagyok firmware frissitessel vegul is az UJ Oleget probalom most ki elso korben aztan lehet lesz ebbol hamarosan Tomato!
Aki uj olegre ter at annyi hogy SSH-t utan be kell kapcsolni webes feluleten vmint a post-xxx fajlokat ugye elveszitjuk illetve az fstab fajlt is igy a mountolas stb. nem lesz jo elsore de ezt szinten a webadminos feluleten a Flashfs visszatoltese menuponttal tudjuk orvosolni ezert erdemes atteres elott es Flashfs mentest kesziteni es azt itt csak visszatolteni es minden OK!Jelentem a Samba hiba is megoldodott , legalabb is most nincs a logban egy hiba uzi sem Sambatol
Sambaban jok az ekezetes karakterek is, de vsftp-vel sajna nem fooldali megoldast kiprobalom de nekem amit irnak vsftpd fajl nem is letezik az /opt/sbin/ mappaban sebaj majd probalkozom
Vszinu az lesz a vege hogy telepitem csomagkent es kikapcsolom a webadminos FTP-t ,igy xinetd-vel az idozitett indulas is megoldahto lesz hogy csak akkor fusson ha hasznalni akarom!
Ide kapcsolodo kerdes hogy a cron es xinetd azonos dolgot latnak el tehat az idozitett program futtatas pl. linusban? Ezt abbol gondolom meg hogy mind2 S10 kezdetu indito scriptet kap?
Szal eleg csak xinetd es akkor nincs szukseg cronra , jol gondolom?Es vegezetul koszi a segitseget azoknak akik az elmult napokban forumban okositottak
-
khorvat
senior tag
Ez pontosan így van!
Azt hiszem erre született egy leállító script is annak idején vmi miatt végülis nem próbáltam ki , de biztos van itt olyan aki használja az esetleg írjon már róla hogy mik a tapasztalatai. Most én is újra belelkesültem hogy kipróbálnám, ha emlékeim nem csalnak "shutdown" néven fut ez a kisprogi, meg is próbálok utána olvasni addig hol tart ez a fejlesztés! -
khorvat
senior tag
válasz
ecaddict #7871 üzenetére
Tudnál egy pár sort írni erről a post-firewall fájlodrol hogy mi-mit csinál??
Mert én is és gondolom még sokan mások szeretném kicsit személyre szabni és ugye ahány ember annyi féle igény. Nyilván a standard alap portok 21(telnet),22(SSH) 443(https) + torrent port sokaknak kellenek de például hogy alakul ez ha szeretném korlátozni hogy csak LAN vagy WAN oldalról is nyitott legyen?
Illetve torrentnél volt vmi olyan hogy nem kell külön allítgatni a portokat ezt elvégzi az indításkor egy script, nem tudom ez esetben pl. 65534 port emiatt van-e megnyitva?
Bocsi ha tévúton járok 1-2 dologban csak próbálom ezt a firewall működést megérteni. -
khorvat
senior tag
Kicsit szeretnek tovabb lepni firmware teren!
Jelenleg OLEG 1.9.2.7-10 (2008-03-30) es a router a V1 verzioju!
Olvasgattam itt a forumot es netet is e temaban arra jutottam hogy ha szeretnem az oleget megtartani vagyis ezen a vonalon maradni akkor tomatora terhetek at eleg konnyen , de itt kerdeses hogy mit takar hogy USB-t nem tamogat ezen a routeren a tomato firmware? FTP , torrent stb. erinti ez?
Melyik Tomato verzio a legmegbizhatobb?
Tomato_1_25.7z (3MB) or .zip (16MB) a legujabb a legjobb?http://code.google.com/p/wl500g/
Ezen a cimen erdekes verzioszammal : WL500gp-1.9.2.7-d-r308
talaltam firmwaret ami talan ha jol vettem ki az OLEG folytatasanak tekintheto , tobben elegedetten nyilatkoznak rola!
Viszont ezek a vizek nekem mar tok idegenek linuxbol alapon vagyok de itt felsejlik nekem vmi kernel verzio ujitasa is:
linux-2.4.37.2.tar.bz2
Kerdesem volt-e mar vkinek kernel frissitve es WL500gp-1.9.2.7-d-r308 firmwareje telepitve, erdemes-e ebbe bele vagnom vagy inkabb maradjak az 1 evvel ezelotti stabil OLEG fw mellett? -
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7828 üzenetére
Na faradt voltam mar este aztan irtam zoldseget szal en OLEG-bol webadminon hasznalom a Sambat!
Akkor irod hogy mindenkinek ez van hasznalatban, voltak itt emlekeim regrol Samba2 es Samba3rol de akkor ez hulyeseg
Szal akkor a fo kerdes ugy modosulna hogy a logfajlban lathato Samba altal adott bejegyzesek mire utalnak es mivel lehet ezeket megoldani, volt idoszak mikor rendesen futott semmi hiba uzenet!
Most elkezdek jatszadozni a config fajlokkal azok alapjan hogy nektek hogy nez ki , 1-2 sor pl. a browseable nekem eddig nem volt meglatjuk mit lehet kihozni par uj sorral! -
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7823 üzenetére
Azt irja nem hasznalja a Sambat szal megosztasa is vszinu igy nincs.
Vagyis hogy nincs kulon telepitve csak Tomatobol hasznalja -
-
khorvat
senior tag
smbd[623]: [2009/06/08 21:40:56, 0] lib/util_sock.c:client_addr(1047)
smbd[623]: getpeername failed. Error was Transport endpoint is not connected
smbd[623]: [2009/06/08 21:40:56, 0] lib/util_sock.c:write_socket_data(540)
smbd[623]: write_socket_data: write failure. Error = Connection reset by peer
smbd[623]: [2009/06/08 21:40:56, 0] lib/util_sock.c:write_socket(566)
smbd[623]: write_socket: Error writing 4 bytes to socket 8: ERRNO = Connection reset by peer
smbd[623]: [2009/06/08 21:40:56, 0] lib/util_sock.c:send_smb(756)
smbd[623]: Error writing 4 bytes to client. -1. ExitingA beepitett alap SAMBAT hasznalom muxik is rendesen de azert zavar hogy a csatlakozasok alkalmaval a logom tele lesz ilyenekkel?
Mivel lehet ezt megoldani kipcsoljam ki az oleges Sambat (talan 2-es) es telepitsek es configoljak be egy Samba 3-ast? -
khorvat
senior tag
válasz
mcfly13 #7809 üzenetére
Hi!
Elvileg jo ha ezt irja ki ugyanis a webUI nem talalja maga alatt a futo rtorrentet, ezert hiba uzit kuld errol!
Erdekes modon az alapbol AEGA-s Mysql leallitas muxik nekem de az rtorrent meg sose allt le AEGAbol stoppolva!
Neked hogy sikerult az rtorrent leallasat elerned? At tudnad kuldeni az AEGA beallitasokat?
Udv.: Khorvat
-
khorvat
senior tag
Hi!
fsck utan sikerul mar latnom a /opt mappamat igaz csak windows alol az IFS Drives1.11a progival.
Sajnos ami fajlok serultek azt igy windows alol nem tudom felul irni es torolni sem,a jo fajlokkal minden fajl muvelet megy szal a wines progi valoban kezeli az ext2 fajlokat!
Mit tudok tenni ezekkel a hibas fajlokkal hogy irhatam felul ezeket? Szerintetek mar csak a teljes formatalas segiteni vagy egyaltalan ilyen linux ext2-re es ezt lehet winalol csinalni?
Sajna linuxos rendszerem csak a routeren van jelenleg de azon most nem minden rendszer parancs fut tokeletesen szal jobb lenne Win XP alol rendbe tenni a fajlokat mert van egy teljes /opt mappa mentesem is 1 hettel a fajlrendszer szet hullasa elottrol. -
khorvat
senior tag
May 28 18:43:38 dropbear[127]: Running in background
May 28 18:43:46 ntp client: Synchronizing time with time.nist.gov ...
May 28 18:43:47 kernel: Adding Swap: 506008k swap-space (priority -1)
May 28 18:43:47 e2fsck: /dev/discs/disc0/part2: Note: if several inode or block bitmap blocks or part
May 28 18:43:47 e2fsck: of the inode table require relocation, you may wish to try
May 28 18:43:47 e2fsck: running e2fsck with the '-b 32768' option first. The problem
May 28 18:43:47 e2fsck: may lie only with the primary block group descriptors, and
May 28 18:43:47 e2fsck: the backup block group descriptors may be OK.
May 28 18:43:47 e2fsck: /dev/discs/disc0/part2: Block bitmap for group 2 is not in group. (block 0)
May 28 18:43:47 e2fsck: /dev/discs/disc0/part2: UNEXPECTED INCONSISTENCY; RUN fsck MANUALLY.
May 28 18:43:47 e2fsck: ^I(i.e., without -a or -p options)
May 28 18:43:47 e2fsck: /dev/discs/disc0/part3: Note: if several inode or block bitmap blocks or part
May 28 18:43:47 e2fsck: of the inode table require relocation, you may wish to try
May 28 18:43:47 e2fsck: running e2fsck with the '-b 32768' option first. The problem
May 28 18:43:47 e2fsck: may lie only with the primary block group descriptors, and
May 28 18:43:47 e2fsck: the backup block group descriptors may be OK.
May 28 18:43:47 e2fsck: /dev/discs/disc0/part3: Block bitmap for group 1794 is not in group. (block 1128420181)
May 28 18:43:47 e2fsck: /dev/discs/disc0/part3: UNEXPECTED INCONSISTENCY; RUN fsck MANUALLY.
May 28 18:43:47 e2fsck: ^I(i.e., without -a or -p options)
May 28 18:43:47 kernel: EXT3-fs error (device sd(8,2)): ext3_check_descriptors: Block bitmap for group 2 not in group (block 0)!
May 28 18:43:47 kernel: EXT3-fs: group descriptors corrupted !Syslogban ezt talalom es nem latom a usb winyon a particioimat bemountolva?
Hogyan tudom megjavitani? Irja itt hogy e2fsck futtassam manualisan , ezt hogy tudom meg tenni a routeren? Vmint milyen parameterekkel hogy a rajta levo adatok ha lehet ne seruljenek? -
khorvat
senior tag
iptables -t nat -A PREROUTING -i "$1" -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination "$4":4
A vegen nem :4 hanem :443
De lehet ez a fajlban jol van csak itt vagodott le a vege akkor nem szoltamVagy esetleg a "$1" helyett csak $1 , igy nem menne szerintetek?
iptables -t nat -A PREROUTING -i $1 -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination $4:443 -
khorvat
senior tag
Hi!
Van most egy Oleg-es mukodo rendszerem, ez a Tomato dolog felkeltette az erdeklodesem, jo lenne kiprobalni
Kerdes Asus WL 500GP v1 -re lehet-e tomatot huzni ugyhogy ne kelljen semmit allitgatni es ha igen hogyan, van vmi gyors leiras itt kozkezen?
Szeretnem ha minden mukodo dolog megmaradna pl. sambabol azt hasznalom amit a webadminon elerek, ezt pl erintene a csere?Valaszokat koszi addig is olvasgatok vissza hogy okosodjak!
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7157 üzenetére
Hello!
Reszben talan megoldas lehet a problemadra amit en tapasztaltam!
Hasonloan melohelyrol akartam az rtorrent webUI-m elerni de kb. hasonlo uzenetek jottek es kifagyott az explorer annak is a 6-os verzioja produkalta ezt!
Napokban kb. 1 hete frissitettem IE 8-ra es lass csodat azota szepen muxik az rtorrent eleresem sikeresen tudtam mar torrentet is hozzaadni mire haza ertem mar ott vart a cuccos
Szal szerintem erdemes lenne megnezned egy IE8-as bongeszovel mit produkal!Udv.: khorvat
-
khorvat
senior tag
Hi!
En eppen most szivtam egy sort a vinyoval ezert leirom mire figyeljetek!
A vinyo mind1 milyen altalaban markakra nem erzekeny nekem egy Samsung SATA2 500GB megy mellette persze USB-n kersztul.
DE! Az usb rack nem mind1 milyen nekem Cooler Master X-craft 360 volt es az bizony nem mindig hajlando egyutt mukodni a linux op rendszerrel legalabbis azzal ami a routeren telepitve van! Most egy noname rackel megy a vinyo, szal erdemes az eladot megkerdezni linuxal garantalja-e a mukodest vagy egy probat mindenkeppen megejteni!Amit a dologrol sikerult meg kideriteni hogy a szektor meretek tul nagyok neki 256 mar sok lehet 64-re allitas elvileg segiteni de itt maceras ha tobb vinyo van vagy mashova dugod igy inkabb a markas draga usb rackem lecsereltem egy nonamere bar itt meg felek mert eselyesebb hogy egy rackhiba magaval rantja a vinyot is! Mondjuk a vinyo 1 eves meg van 2 ev gari most kell hajtani ha nem birja meg cserelik ingyen!
-
khorvat
senior tag
Hello!
Lighttp-t hasznalok es mellette mysql es php vmint phpmyadmin is van telepitve.
A phpmyadmin-t az
- install phpmyadmin paranccsal telepitettem verzioja 2.6.2 ipkg update es upgrade tegnap volt futtatva tehat elvileg ez a legfrissebb verzio ami elerheto a routerre.
Gondom az hogy a menupontok kozott nem talalok "IMPORT" gombot "Export" van de alatt ahol lennie kellene az importnak nincs semmi!
Most igy nezki a menusorom:
MySQL
Új adatbázis létrehozása
Mutasd meg a MySQL futási információkat
Mutasd meg a MySQL rendszer változókat
Mutasd meg a folyamatokat
Karakterkészletek és egybevetések
Storage Engines
MySQL újratöltése
Privilégiumok
adatbázisok
Export
Jelszó megváltoztatása
KilépésTalalkozott-e mar vki ilyen hibaval? Ujra kellene a phpmyadmin-t telepitenem? De vszinu ugyanezt rakna fel hiaba tennem fel ujra es ujra hiszen a telepitofajl ugyanaz mindig?!
Kerem aki tud segitsen fontos lenne az import a mentesek miatt mert joomlat hasznalok es fontos a mysql adatbazis alap!
Ha szukseges tudok kulsohozzaferest is adni a phpmyadminhoz ha vki szeretne ranezni!
Valaszokat elore is koszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, karcmentes, 100% akku
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest