- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pyttawrx #38699 üzenetére
Szó sem volt gyorstöltésről, a laptop rendesen lassú töltést alkalmaz. Ha be van állítva 80%-ra, a fölé nem megy, 79-80-at tartja. Kb. ez a legjobb az akkunak.
Amúgy pont az Asus akkukezelése talán a legjobb, régebben ha 100%-ra tetted, lassan leengedte merülni 94%-ra, majd visszatöltött 100%-ra.
Nem tudom változott-e ez valamit. -
Sziasztok!
Par napja vettem egy Zenbook 14 oled-et es a kerdesem csak annyi lenne, hogy van ertelme az akku kimelo 80%-ig toltesnek?
Az elmult evekben Macbook-oztam es tudom azt az akku idot soha nem fogja hozni, viszont par ora alatt igy le tudom meriteniSzoval az a 20% is lehet adna egy orat…
Intel Core ultra 7 155h -
válasz
hegegabi80 #38693 üzenetére
Tedd fel a gyártói drivereket, akkor is ha az win 10-hez van csak.
-
hegegabi80
addikt
Nos jövök egy újabb gonddal.
Adott egy Asus X541U laptop, win 11 telepítve. Viszont a wifit folyamatosan eldobálja. Az elején még jó, aztán megakad a net, lent ikon még mutatja, majd ott se.
Az előző tulaj állítása szerint win10-el jó volt.
Próbáltam energiagazdálkodási sémában kikapcsolni, hogy ne kapcsolja ki. Drivert is ellenőriztem még is ezt csinálja.
Háló kábellel semmi gond, azzal müxik rendesen.
Mi lehet a gond, nem tetszik neki a win 11? Tegyem vissza rá a 10-et? Lehetegy próbát mindenképp megérne. Vagy esetleg más ötlet? -
válasz
Roland861010 #38689 üzenetére
Teljes mértékben ok
-
válasz
Roland861010 #38689 üzenetére
Ahogy írtam, ilyen az IPS panel, ez van.
-
Roland861010
veterán
válasz
Mikulásbá #38688 üzenetére
Tegnap leteszteltem
Akkor ez így okés ? -
válasz
Roland861010 #38687 üzenetére
Ez ilyen, fogadd el, ez még a szebbek közé tartozik.
A 3 éve 1.4 misiért vett Zephyrus S 17 kijelzője csúnyább volt. -
teptep
senior tag
válasz
Roland861010 #38683 üzenetére
Ezek sem az eredeti kamerás képek. Az EXIF infók is hiányoznak (persze, mert nem is jpg hanem png) és a méreteik sem szabványosak. Most nem a fórummotor szerkesztette át a képeket, hanem amikor belerajzoltál
-
Semin
őstag
válasz
Roland861010 #38683 üzenetére
Azért kell teljesen fekete képpel fotózni mert akkor rendesen kiadja a telefon.
Erre nekem anno azt mondták, hogy szép homogén a milliós ROG-ok is ilyenek. Szóval
(Nyilván teljesen sötétben felerősíti a teló, elég csak megnézni milyen brutálul világít a státuszled.) A valóságban használat közben ebből semmit nem érzékelek. -
teptep
senior tag
válasz
Roland861010 #38681 üzenetére
Nem a gép hibája. A fórummotor átméretezi a képet. Tedd fel például ide: https://imgbb.com/upload
ui: Boldog szülinapot
-
Semin
őstag
válasz
Roland861010 #38679 üzenetére
Ezen így nem sok minden látni, teljesen homogén fekete képpel fotózd le. (Youtubon van black screen video).
-
Roland861010
veterán
Sziasztok,
Augusztusban vásároltam egy Asus TUF A15-ös laptopot.
Amiben IPS panel van .
Tisztában vagyok hogy az IPS Glow létező dolog szinte gyártó és ár független de mi az a szint amikor cserélik a laptopot vagy a panelt?
A képen látható két felső sarokban és másik háttérkép mellett ami fül fekete alulról felfelé is egy tenyérnyi folt.
Nem zavarna de így szinte az egész kijelző egy paca.
A fényképre kattintsatok rá. -
Longeye
tag
válasz
azbest #38671 üzenetére
Valóban, egy meghajtóval, tényleg nincs semmi értelme. Azt nem hiszem, hogy lassítana, de ezt nem is jutott eszembe nézni.
RAID0 előnye, hogy duplája az ssd sebessége és egyben láthatod, amit két részletben látnál, valamint a terhelés is megoszlik a két meghajtó között, ergo hosszabb élettartam.
Hátrányának szokták mondani, ha az egyik meghajtó meghal, minden elvész. Ok, de ha csak egy ssd van a gépben és az hal meg akkor talán nem?
Magvallom, a sebességnövekedésben nem igazán éreztem előnyt, sem játékoknál, sem virtgépeknél. Csak a tesztek eredményei néztek ki jól rajta.RAID1: Ha az egyik meghajtó megpusztul, még mindig ott van minden a másikon.
Ennek nem nagyon látom előnyét manapság, amikor mindent lehet felhőbe tükrözni... -
válasz
hegegabi80 #38672 üzenetére
Szia. Ha csak nem fontos, hogy többet bírjon mint 1-1,5 óra, akkor én hagynám. Amúgy gyárit vegyél ha veszel.
-
válasz
Ha lehet, mindig gyárit kell belerakni, több anomáliát el tudsz így kerülni. (pl. a gép nem ismeri fel, azt jelzi, nincs a gépben akku, nem tölti, stb.)
-
blueye
veterán
válasz
Szvsz meg is válaszoltad. Ha kell a hosszabb akkuido, akkor nem kérdés hogy a gyárit (nekem amúgy sem).
-
hegegabi80
addikt
Asus X540NV laptop. Aksit szeretnék benne cserélni, bár még mindig bír kb 1,5 órát felhasználástól függően.
Érdemes bele gyárit venni 20k környékén, vagy elég az után gyártott 10K. Ahogy nézem a gyári 3400mAh-s a másik csak 2200. -
azbest
félisten
válasz
Longeye #38670 üzenetére
Ha inteles raidet akarsz használni, akkor persze, lehet. Egy ssd-vel viszont 10 éve értelmetlen bekapcsolni, csak az intel marketing anyagokat idézgetik mindenütt, de senki sem tudja megindokolni miért kéne.
A win11 lehet már megkerüli, hogy az ms nvme driver kezelje őket. De telepítés alatt még mindig fennakadást okoz, ahogy látod. Használat közben a DirectStorage és BypassIO támogatás hiányos lehet rst/vmd/raid módban. [link]
Nekem ezt írja:
C:\Windows\System32>fsutil bypassio state c:\
BypassIo on "c:\" is currently supported
Storage Type: NVMe
Storage Driver: BypassIo compatibleA DirectStorage pedig úgy nézhető meg, hogy win+g és ott a fogaskerék, játékfunkciók
de lehet, hogy újabb win11 és rst driverrel már megoldották, hogy ne legyen gondja. Ha mégsem működnek ezek a funkciók, akkor valószínűleg a raid mód miatt (ami felesleges 1 meghajtóval). Ha nem támogatja vele, akkor lehet rosszabb lesz az általános és játékbeli teljesítmény.
-
Longeye
tag
válasz
azbest #38667 üzenetére
Én kb. fél évig használtam RAID0-ban két 2TB-os SSD-t (ASUS TUF Dash F15 + 2xKingston Fury Renegade 2TB). A FW és az oprendszer is frissült (Win11) és semmi problémát nem tapasztaltam. Áttértem Linux-ra, ezért már nem tudom használni a BIOS-os RAID-et, mert a Linux "átlát" rajta.
Azt gondolom, hogy a BIOS-os RAID valószínűleg software RAID lehet. -
azbest
félisten
válasz
Pyttawrx #38666 üzenetére
az az opció továbbra is a raid mód bekapcsolása. És általában elfedi a valódi driveot és nem tudja frissíteni a gyártó toolja a fw-jét, mert nem ismeri fel. [link]
De ezt már írtam többször is, csak nem fogadod el.Valahol azt írják, hogy 13 gen procis win11-es gépnél már lehet eleve megkerüli valahogy a vmd módot és a driver a sima ms nvme lesz akkor is. De telepítés közben gondot okoz.
-
azbest
félisten
válasz
Pyttawrx #38662 üzenetére
és továbbra sincs értelme bekapcsolni a raid-et, ami megakadályozza az ssd fw frissítését és laptopban csak 10 évvel ezelőtt kellett, hogy hdd-vel egybe tudja húzni optane kártyával. Egyedül azért van még a biosban alapból bekapcsolva inteles laptopokban, mert így kellemetlenséget okoz amd gépbe átteni az így telepített windows ssd-jét.
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok !
Van egy Asus Gaming A15 gépem. Beállítottam rajta a 144Hz képernyőfrissítést, de újraindítás után, leveszi 60Hz-ra. Miért nem marad a beállított értéken ? -
endilv426
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy ASUS Vivobook 15 X1504ZA tipusú laptopot. Nincs hozzá operációs rendszer alapból.
Próbáltam feltelepíteni a windowst pendriveról és amikor odaér a telepítő, hogy válasszam ki, hogy hova szeretném telepíteni a rendszert ott nem látja az SSD-t ami a gépben van.
A BIOS-ban látja. Végignéztem az összes BIOS beállítást de nem találtam semmit ami segítene. Egyébként nem túl sok állítási lehetőség van benne.
A BIOS verzió a legújabb a gépen (X1504ZAAS.312)
A meghajtó tipusa: Micron 2400 512 GBVan valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a baj?
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
Sziasztok.Nem tudom hogy jó helyen kèdezek-e.Kicsit felületes lesz a kèrdès.A haveromnak van egy ASUS TUF GAMING laptopja(.fx506lu-hn002).Az a problèma hogy nem tudja 144Hz-re àllítani csak csak full hd 60 hz-en megy.Azt mondta elötte ment neki.Ha àtrakja akkor fekete a kèpermyő ès egy nagyon vèkony csík van felül.Először egy csíkkal.kezdődött.Windowst újra rakta akkor is ugyanez.Valyon szoftver vagy hardver hiba?Előre is köszi szèp mapot.
-
Zoli bácsi
őstag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, ötletet.
Ami nagyon bejött még ebben az Asus laptopban, hogy bátran állíthatom, ebben van eddig a legjobb alaplapi hangkártya, amivel ez idáig találkoztam.
Szépen, tisztán szól, az eddigiek után nagyon pozitív meglepetés.
Szétszedéstől azért félek, mert asszony gépében (Acer) szerviz cserélte ki a HDD-t SSD-re, azóta is szétáll a burkolat egy helyen, letörték gondolom ezeket a műanyag füleket. Én meg eléggé fakezű vagyok.
Amúgy 2 db ilyen TUF Gaming A15 van a családban, lányom kilesett valami akciót a Media Markt-ban, egy napig egy százassal olcsóbb volt szinte ugyanaz a típus amit én vettem, csak 8 magos Ryzen 7 proci van benne, meg gyárilag w11-el. Neki is nagyon bejött! -
Longeye
tag
válasz
Zoli bácsi #38653 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz! Én két egyforma SSD-t tettem bele és a RAID0-val is kipróbáltam, mert a BIOS-ban tudja. Néhány hónapig használtam így, de igazán nem vettem észre semmi sebességnövekedést, pedig virtgépeket is futtatok rajta rendszeresen. Tesztek persze hozták a dupla sebességet, de ennyi.
Nálam most nyáron lépte át a fotók tárhelymérete az 500GB-ot.
Van egy MS365 családi előfizetésem. Így mindenkinek van a gépén itthon jogtiszta Office, meg jár hozzá 6TB tárhyel. Én azt csinálom már vagy 4-5 éve, hogy tükröztem az asztal, megy a dokumentumok tartalmát a felhőbe. Így bármilyen netre csatlakoztatott eszközről bárhonnan hozzáférek. Ráadásul, ha újratelepítem a gépet (ami néhány évente elő szokott fordulni), akkor beállítás után, minden visszakerül a helyére. Ennél biztonságosabb tárolást nem tudok elképzelni. Igaz, ez havi 3000 Ft-ba kerül.
Csak egy ötlet... -
vittgen
senior tag
válasz
Szia Zoli bácsi!
Kiváló választás volt a Asus Tuf Gaming!
Én az elsőt 5 éve vettem. Ryzen 7 procisat.
Most 3 hete még egyet vettem, ez egy 1 terrás SSD-s, GeForce RTX 4050 videokaris.
Ajánlani tudom a Sniper Ghost Warrior sorozatot is, ha a FarCry bejön!! -
Semin
őstag
válasz
A gépen belül van a gari matrica, a hűtő csavarján. Simán lehet bővíteni nem jár gari vesztéssel.
Én bővítettem az enyémet m2 ssd-vel, nagyon egyszerű szétszedni. ( tutorial videót nézz meg, mert a jobb alsó csavar trükkös) A 2. m2 nagyon könnyen hozzáférhető csak a burkolatot kell levenni.
Én külön választanám a két dolgot, több okból is.
A biztonsági mentés (képek) remekül meglesznek a külső meghajtón, a játékoknak pedig vennék egy m2 1TB SSD-t.
Igen, sokkal lassabb az USB-s felület de ami fontosabb biztonságosabb ha csak a képeket tárolod a külső meghajtón. -
Zoli bácsi
őstag
Pár hete lett egy Asus Tuf Gaming [link] laptopom.
Picit a tárhelyet keveslem (512 SSD), mielőtt kérdezitek, így is túlléptem a rászánt keretet.
Tárhely bővítésen kezdtem gondolkodni, tudom hogy 2 db M2 SSD foglalat van az alaplapon, ezért nem is aggódtam nagyon vásárláskor.
Első kérdés, szétszedhetem garanciavesztés nélkül a gépet SSD bővítés céljából, vagy szervizbe kell küldenem?
Illetve a másik kérdés, ha külső 2,5" merevlemez házba teszek egy SATA 3 SSD-t, természetesen USB3.2 csatolófelülettel, ez nem járható út, mármint sokkal lassabb lenne így? Több száz GB fotóm van (20 éve van digitális gépem, a régi papírfotók meg be lettek szkennelve) azokat tárolnám, esetleg játékot telepítenék rá. 55 éves vagyok, ha más játékkal nem is, de a Far Cry sorozatot hosszú téli estéken tolom.
Ez a külső ház lenne a legegyszerűbb, de azon aggódom lassú lenne. Van külső 2,5" tokom (Azt hiszem USB 3.1 gen 2.), de merevlemez van benne, gondolom emiatt érzem lassúnak.
Van a laptopon USB4 port is, de ilyen külső házzal még nem találkoztam.
De ha van más ötlet, azt is szívesen fogadom. -
insight
aktív tag
Asus Vivobook esetén van valamilyen megoldás arra, hogy alvó módból abba az üzemmódba térjen vissza a Screenpad amiben hagytam? Valamiért mindig az alapállapotra áll vissza, és külön be kell nyomni, hogy touchpadként funkcionáljon. Az összes beállítást végiglapoztam, attól tartok, hogy ez ilyen. Sok értelmét sajnos nem látom, de az opcionális numerikus pad mindenképp jól jött.
-
wéercé
junior tag
Pyttawrx
Szia!
A NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás topikban írtam egy bejegyzést, egy ASUS laptopot szeretnék beáraztatni.
Ebbe a topikba is beírhatom azt a bejegyzést, (hátha itt többen olvassák, mivel hogy ASUS-ról van szó,) vagy itt nagyon OFF ez a téma?
Köszönöm! -
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.A fiamnak van egy régi Asus laptopja (10+ éves),ami most megadta magát. A kijelzőn nem jelenít meg semmit,viszont van háttérvilágítás. Külső megjelenítőn sincs jel. Amikor az USB-be bedugunk bármilyen hardvert,akkor a hangjelzés hallható,tehát elvileg maga a gép működik. Tud valaki esetleg segíteni,hogy a tünetek alapján érdemes e még foglalkozni vele,vagy felesleges küzdeni?
A gép tipusa ez.
Ami módosítva lett az évek során,az az,hogy kapott egy 4 magos i7-es procit, 512GB SSD van benne,illetve 12Gb lett a jelenlegi memoria mérete. Köszönöm előre is! -
Semin
őstag
válasz
wéercé #38640 üzenetére
Ha 17,3"-as gépet szeretnél 4060-al és eredeti Win-nel, akkor ez a keret valóban csak a használt piacon lesz értelmezhető. Itt ki kell fogni egy jó ajánlatot, ahol él a gari, és a paramétereknek is megfelel. Nem mondom, hogy lehetetlen de időigényes keresgélés lesz, és vannak buktatók.
pl: Nagyon figyelj rá, hogy a 17,3"-os 2023 A17 TUF-ok esetében a 1920x1080-as kijelző nem ajánlott vétel! 45% NTSC! Ezért olcsóbbak...Ha játszik a 15.6"-os kategória is akkor adok támpontokat a keretedet figyelembe véve új gépek esetén. (Én a TUF-okat favorizálom, de a Lenovo LOQ Gaming sorozata legalább annyira jó)
1. Jelenlegi BB a 15.6" kategóriában:
Asus TUF Gaming A15 FA507NV - 359 900 Ft
(AMD Ryzen 5 7535HS + Teljes értékű 4060 + 100% sRGB 1920x1080)
Kompromisszum : "csak" 6/12-es proci, csak 15,6" és nincs Win.Ugyanez Win 11-el : 394 900Ft
Igen elég a 6 magos proci, bár játékfüggő ez tény.
Érdemes átnézni a Gaming notebook topikba milyen eredményeket dobál egy ilyen gép ha komolyabban érdekel valakit.2. Amennyiben ragaszkodsz a 8 magos 16 szálas procihoz:
ASUS TUF Gaming A15 FA507NV - 389 900 Ft
(AMD Ryzen 7 7735HS + Teljes értékű 4060 + 100% sRGB 1920x1080)
Kompromisszum : csak 15,6" és nincs Win.Ugyanez Win 11-el : 414 900Ft
Picivel keret felett, de ha el tudod engedni a 17,3"-at akkor ez egy nagyon gazdaságos és ésszerű választás.
-
Semin
őstag
válasz
wéercé #38637 üzenetére
2-3 évente gépet cserélni, ezért gondoltunk most ez "erősebb" konfigra, amivel ellene egy darabig.
Nem a CPU fog elfogyni, hanem a 4060/4070 lesz kevés 2-3 év múlva.
Inkább gondolkozz abban, hogy frissíted megfelelő időközönként a gépet, és az optimálisat/ jó ár érték arányt veszed. Sajnos a laptop nem asztali gép ahol fejlesztheted a leggyengébb komponenst.
Csak egy példa:
A Wukong kapcsán megy egy diskurzus a Gaming notebook topicban, és egy 3080 közel azonos számokat dobál mint egy 4060.(Pedig papíron sokkal erősebb)
Ez pedig nem sok jót jelent az UE5-ös játékok esetén a 30xx kártyák tulajdonosainak.
Ezen tapasztalatokból kifolyólag is mindenképp a 40xx szériát javaslom.Én a helyedben max. 3 évre terveznék és úgy határoznám meg a büdzsét.
Ha tudod mennyit szánsz rá ezen keretfeltételek mellett, akkor tudunk konkrét típusokat javasolni. -
wéercé
junior tag
válasz
teptep #38636 üzenetére
Szia!
Természetesen jól esik, a -200 ezer forint.
De ha most nem nézzük az árakat, csak az általam keresett, "Amit szeretnénk, az a 17,3"-os méret lenne, valamint AMD Ryzen 9 7945HX vagy ennek kb. megfelelő Intel (talán i9, de ebben nem vagyok biztos) processzor, RTX Geforce 4060 8GB videókártya és Win 11 hivatalos jogtiszta operációs rendszer." és a #38636 hozzászólásodban szereplő gépet összehasonlítva, tényleg nem érné meg az első gépet megvásárolni?
Mivel ahogy írtam nem csak játékra használná, csak én nem nem értek hozzá. -
wéercé
junior tag
Szia!
Köszönöm a hozzászólást!
Akkor az erősebb konfiggal nem is lehet játszani rendesen, vagy csak a költséghatékonyság miatt írtad hogy a kisebb/kevesebb is elég?
Mivel másra is használná a gyerek és nem szeretnénk 2-3 évente gépet cserélni, ezért gondoltunk most ez "erősebb" konfigra, amivel ellene egy darabig.
Semmiképpen nem ajánljátok az erősebb, több magos procikkal ellátott laptopokat az RTX Geforce 4060 8GB videókártya mellé? -
teptep
senior tag
válasz
wéercé #38628 üzenetére
Akkor a fentiek szerint elegendő a 8 magos 6900HX?
Talán nem véletlen, hogy ez 20 helyen kapható, a többi meg szórványosan.
ASUS ROG Strix G17 G713RW-LL119W, 689 990 Ft
Ryzen 9 6900HX, 16 GB DDR5, 1000 GB SSD, Win11Home
17,3" (2560x1440) IPS matt 240Hz 100%DCI-P3 G-Sync
GeForce RTX 3070 Ti 8GB, 150W (125W+25W Dynamic Boost)
És ez a 3070 Ti 8GB valahol a 4060 és a 4070 között van.
(Semin spórolt Neked 200 rongyot)
-
Semin
őstag
válasz
wéercé #38633 üzenetére
Ha játszani akarsz ne nézz 12 vagy 16 magos procikat, mert ez nem erre való. Még egy Ryzen 7 is tökéletesen megteszi 8/16. Kevesebb hő/fogyasztás, hatékonyabb működés.
És még mielőtt valaki bekommenteli hogy “nem számít a fogyasztás” gamer laptop fronton csak az számít igazán.Ezek a gépek max. TGP alapon működnek. Amit ebből a keretből elfogyaszt a proci, az nem marad a GPU-nak.
Márpedig játékoknál ez a lényeg.
Egy 4060/4070 mellé bőven elég egy 7735 vagy újabb equivalense. Ha nagyon szeretnéd 7940HS és társai.És még ezeket a procikat is le kell butítani max 45w-ra hogy hűvösek maradjanak. (vagy turbo off)
A kevesebb, jelen esetben több -
teptep
senior tag
válasz
wéercé #38633 üzenetére
Igen, a linkelt összehasonlításban látszik, hogy a 7945 HX 16 magos, a 7845HX pedig 12 magos processzor. A számítási teljesítményüket a CPU Mark sor jellemzi. A 7940HX az nyilván tévesen van megadva a forgalmazónál, mert annak a procinak asztali gépek alaplapján alkalmazott foglalata van.
-
wéercé
junior tag
válasz
teptep #38630 üzenetére
Szia!
Köszönöm a hozzászólást!
Mi is nézegetjük ezeket az oldalakat, de mielőtt döntenénk valamelyik mellett, gondoltam felteszem ide a fórumokra is a keresésem, hátha valaki megválna egy ilyen hasonló gépétől, jó állapotban, használtan, de esetleg valamivel az új ár alatt. -
teptep
senior tag
válasz
wéercé #38628 üzenetére
ASUS ROG Strix G17 G713PV-LL047W, 853 990 Ft
Ryzen 9 7940HX, 16 GB DDR5, 1000 GB SSD, Win11Home
GeForce RTX 4060 8GB, 140W (115W+25W Dynamic Boost)
A bolti link szerint az LL047W laptop 7940HX procival van szerelve.
Az ASUS specifikációk szerint viszont 7845HX.
Ez jóval gyengébb mint akár a 7945HX, akár a 7940HX. -
teptep
senior tag
válasz
wéercé #38628 üzenetére
Az árukereső szerint ezt a típust vagy 20 helyen forgalmazzák:
ASUS ROG Strix G17 G713RW-LL119W, 689 990 Ft
Ryzen 9 6900HX, 16 GB DDR5, 1000 GB SSD, Win11Home
GeForce RTX 3070 Ti 8GB, 150W (125W+25W Dynamic Boost)
A további 3 változatot pedig 1-1 helyen forgalmazzák:
ASUS ROG Strix G17 G713PV-LL047W, 853 990 Ft
Ryzen 9 7945HX, 16 GB DDR5, 1000 GB SSD, Win11Home
GeForce RTX 4060 8GB, 140W (115W+25W Dynamic Boost)
ASUS ROG Strix G17 G713PI-HX079W, 933 200 Ft
Ryzen 9 7945HX, 16 GB DDR5, 512 GB SSD, Win11Home
17,3" (1920x1080) IPS matt 144Hz 62%sRGB G-Sync
GeForce RTX 4070 8GB, 140W (115W+25W Dynamic Boost)
ASUS ROG Strix G17 G713PI-LL032W, 999 990 Ft
Ryzen 9 7945HX, 32 GB DDR5, 1000 GB SSD, Win11Home
GeForce RTX 4070 8GB, 140W (115W+25W Dynamic Boost)
Javaslom, hogy a "Gaming notebook topik"-ba is kérdezzél rá, ott jobban értenek hozzá. -
wéercé
junior tag
Sziasztok!
Gamer laptopot szeretnék az egyetemista fiamnak vásárolni, játékra és a tanuláshoz szükséges programok futtatásához.
Elsősorban ASUS ROG Strix G17 lenne ami érdekelne.
Amit szeretnénk, az a 17,3"-os méret lenne, valamint AMD Ryzen 9 7945HX vagy ennek kb. megfelelő Intel (talán i9, de ebben nem vagyok biztos) processzor, RTX Geforce 4060 8GB videókártya és Win 11 hivatalos jogtiszta operációs rendszer.
Köszönöm! -
mwin
kezdő
válasz
Pyttawrx #38625 üzenetére
Ha az eddigi szívatás nem volt elég akkor folytköv: Felvettem a kapcsolatot az Asus-al, törölték a szervíz kérelmem és kérik hogy küldjem el újra a kérelmet a számlával. Megjegyzem semmi opció nem volt melléklet csatolására.
Majd ha lesz időm ismét végigzongorázom az egészet.
Már a gép bekapcsolásánál lehet hallani a kattanást, nem volt ez tesztelve. Szerintem visszaküldte valaki ezek meg addig passzolgatják ameddig valamelyik vevőnél ott marad. -
mwin
kezdő
válasz
Pyttawrx #38623 üzenetére
Leírtam a tapasztalatomat de ez van ha tetszik ha nem.
Rohadtul nem kellene ezzel foglalkoznom mert én vagyok a vásárló és fizetek a termékért. Ha a termék hibás pontosabban ha van pofájuk kiküldeni egy rossz terméket úgy hogy azt senki nem nézte meg (újracsomagolt) akkor jöjjenek ki és vigyék a fenébe. Küldözgessem én vagy várjak 30napon belüli javítgatásokra. Nevetséges.
Amit tettem az az, hogy jeleztem nekik ennyi és én vagyok az aki törekszik a megoldásra az eladó ASUS részéről eddig csak a szívatás megy. -
Ez az amikor semmi sem jó. Van több lehetőséged. Ez bárhol előfordulhat. Ezért még nem biztos hogy így kell vélekedni sem az asus-ról, sem pedig a termékről. Tudod valamit kell a vásárlónak is tenni. Ez van.
Nyilván értem, hogy kellemetlen, de te is törekedj a megoldásra. -
mwin
kezdő
Az Europeer Kft.-nek tudom visszaküldeni ha a pénzemet akarom viszont ez a 14 napos jótállás keretén belül történik így nekem kell fizetnem a futár költségét.
Ha az Asus honlapján keresztül intézem gariba akkor kijön a futár, elviszik és 30 napon belül megszerelik vagy cserélik. Hurrá asus, csodálatos szopatás selejt szart kiküldeni. -
mwin
kezdő
Sziasztok, Rendeltem egy M3402QA refurb gépet. Amikor a venti bekapcsol akkor egy hangos koppanás hallható. Nappal kevésbé, viszont éjjel amikor csend van akkor nagyon zavaró. Mikor kikapcsol az nem hallható majd kis idő mikor terhelés van akkor ismét klakk. Nem hallottam még ilyet egy gépen sem, ötletek
-
NoOne92
csendes tag
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem. Adott a laptopom. Asus TUF A17 706IU (2020-as kiadás, 1660TI-al, Ryzen 7 4800H-val).
Hang terén kérdezném, hogy van vagy tudtok vmi progit/appot amit ha leszedek a hangot kicsit jobbá teszi?
Nem is a laptop hangszórója a lényeg, hanem pl mikor vezeték nélkül rákötök egy Sony WH-1000X M3-at vagy egy Hisense 2.1-es Soundbar-t.
Pl. most ezt az egyet látja. -
teptep
senior tag
válasz
jozsi252 #38609 üzenetére
A Windows rendszernek van egy saját helyreállítási rendszere. Azon kívül egyes gyártók kipakolják a rendszert egy plusz partícióra, és vészhelyzet esetén onnan vissza lehet tölteni. Ha van ilyen funkció, akkor az a kézikönyvben le van írva. Ez a TUF Gaming kézikönyv csak a Windows gépházból elérhető helyreállítást említi.
-
jozsi252
veterán
válasz
teptep #38608 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Szeretnék még egy dolgot kérdezni. Jó ideje nem volt dolgom laptoppal, főleg olyannal nem amin előtelepítve volt a Win11. Ha bármi lenne a rendszerrel és újra kell telepíteni, akkor van egy billentyű kombináció amivel a bekapcs gomb lenyomása után előjön egy menü amivel újra tudom telepíteni a rendszert?
-
teptep
senior tag
válasz
jozsi252 #38607 üzenetére
Tisztán telepített Win11 esetén ilyesmit kell látnod:
1.) 100 MB Sytem (EFI boot)
2.) 16 MB Reserved (Microsoft)
3.) 500 GB Primary (Win11 rendszer)
4.) 602 MB recovery (Visszaállítás)
(Nem tudom, a gyári telepítés feltesz-e még valamit pluszban?)
Ha tuti nincs szükséged a win11-re, akkor legyalulod mindet.
Ha megtartod, akkor 3-as particiót átméretezed, a 4-es pedig áthelyezed. Például:
1.) 100 MB Sytem (EFI boot)
2.) 16 MB Reserved (Microsoft)
3.) 200 GB Primary (Win11 rendszer)
4.) 602 MB recovery (Visszaállítás)
5.) 300 GB szabad hely
És akkor az 5-ösre telepítesz például egy Ubuntut.
Rendszer indításkor pedig majd kiválasztod, hogy melyiket akarod indítani. -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Tegnap sikerült nagyon jó áron megrendelnünk a következő notit a Media Markt-nál.
"ASUS TUF Gaming A15 FA507NU-LP031W Szürke Gamer laptop (15,6" FHD/Ryzen7/16GB/512 GB SSD/RTX4050 6GB/Win11H)" 295k volt.Az lenne a kérdésem hogyha esetleg más OS-t akarunk rátenni akkor annyi hogy a rejtett partíciót amin a Win11 van azt békén hagyjuk, és a C-re felrakunk amit szeretnénk?
-
válasz
TazLeacher #38605 üzenetére
Szia. Pont ez lett volna ajavaslatom, hogy a armoury-t hagyd ki a "játékból"
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #38604 üzenetére
Lassan fent van minden, már játékot is telepítettem, semmi gond.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
blueye #38603 üzenetére
Egyelőre igen, mert tele vannak a külföldi fórumok vele. Most ismét újrapróba van, ismét win11. Olvastam valakinél, hogy az Asus okozza a problémát. Most kihagyok minden ilyet, belegondolva lehet összefüggés az Armoury Creat-el. Most messzire elkerülöm, és tesztelem. Egyelőre win fent, 2-3 app fent, most települt fel az Office 365. Eddig már ez is komoly gond volt, mert általában ott szakadt meg a net, amikor valami folyamatosan használta (pl. office letöltés).
-
blueye
veterán
válasz
TazLeacher #38599 üzenetére
A HW hibát kizárod?
-
peet05
aktív tag
válasz
TazLeacher #38600 üzenetére
Próba, hátha:
1.
Windows key+R , type in RegEdit (goes into the Windows Registry Editor)
Navigate to HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power
Right Click > New Dword (32-bit value) > Rename the New Value #1 to PlatformAoAcOverride (Hexadecimal, Value is 0)
Restart2.
Control Panel > Power Options > Change Advanced Power Settings > >Wireless Adapter Settings > Change to Maximum Performance (Both On Battery & While Plugged in)3.
Device Manager > Network Adapters > Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz > Right-Click > Properties
(The Power Management tab should finally appear)
Uncheck "Allow the computer to turn off this device to save power" - Restart -
teptep
senior tag
válasz
TazLeacher #38600 üzenetére
Eszközkezelőben a wifi kártya tulajdonságainál (vagy a gépház wifi kapcsolat tulajdonságainál) meg kellene nézni a driver verzióját. Valamint a Windows update frissítési előzményeinél, hogy a wifi kapott-e frissítést?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged